![]() |
#121 |
Raczkowanie
|
Re: co robicie zawodowo? kim jesteście? :)
W takim razie i ja dorzuce swoje 3 grosze.
Taka ze mnie brawurowa dziewczyna... lat pełne 20 (skonczylam 7 czerwca, hehe). Wzrost 174, waga .... nie pisze bo ciagle sie odchudzam ![]() Obecnie studniuje na II roku na Uniwerku Slaskim na wydziale Radia i Telewizji, na kierunku o wdziecznej nazwie - zarzadzanie produkcja ![]() Pierwsze zawodowe kroki podjełąm gdy mialam 18 lat. Wtedy zaszalalam i mimo ogromnejgo sprzeciwu ze strony rodzicow, zakochana po uszy i oslepiona ta miłoscia ![]() Nie sa to zbyt ambitne zajecia ale przynajmniej jestem jako tako niezalezna finansowo. Wole zarabiac grosze niz pozyczac od rodzicow ![]() ![]() Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#122 |
Zakorzenienie
|
Hehehhehehe, Agusiu, spodziewałaś się, ze wizaż stanie się nie tylko miejscem spotkań, ale też filozofią zyciową tylu dziewczyn?
![]() Uważaj, bo Cię będą ścigać za stworzenie sekty ![]() ![]() ![]()
![]() |
#123 |
Zakorzenienie
|
Ty się nie śmiej, jak koleżance opowiadałam o wizazu, jak wszystkim zresztą wokolo, to mi powiedziała, że ma wrażenie, że tworzymy jakąś sektę...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#124 |
Przyjaciółka Wizaz.pl
|
Wiesz Buniu, ja boje się czasami tylko jednego. Mianowicie, że wizaż rozpala w wielu dziewczynach wizję przyszłego zawodu jako wizażystki czy stylistki. To naprawę super zajęcie dla kobiety, ale w polskich realiach bywa czasami brutalne. Brak stałych zleceń, nie zawsze mili i sympatyczni ludzie, od któych zależy, czy będziesz miała co włożyć do garnka
![]() No i to kumoterstwo, powiązania brrr... W tym zawodzie chyba z podwójnym nasileniem. To mnie martwi, że mogę mieć na sumieniu zdolne, mądre dziewczyny, które powinny wybrac zupełnie inną drogę życia. Po cichu liczę na ich rozsądek i życiową mądrość. ![]() AgaZ
Kochane Wizażanki, bardzo Was proszę piszcie w sprawie wszystkich zgłoszeń i problemów do Aniołka Tasmańskiego. Aniołek jest THE BEST. Ja już nie pracuję w wizażu od czerwca 2014. Bardzo mi przykro, ale już nie mogę odpowiadać na Wasze prośby ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#125 |
Zakorzenienie
|
Agnieszka Zembrzycka napisał(a):
> To mnie martwi, że mogę mieć na sumieniu zdolne, mądre dziewczyny, które powinny wybrac zupełnie inną drogę życia. > > Po cichu liczę na ich rozsądek i życiową mądrość. Nie martw się, zobacz sama - dziewczyny uczą sie, studiują, mają plany. Jeśli spróbują wizażu i nie wyjdzie, poradzą sobie, mają takie rozmaite zainteresowania i pasje ![]() ![]() ![]() ![]() Zresztą mają na starcie kapitał większy niż inni - pomoc i zainteresowanie innych wizażanek ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#126 |
Maskotka Wizaz.pl
|
Każdy Kowalem swojego Losu ...
A może ja zostanę wizażystą ?/ ![]() Saloon Pod Różowym Tygrysem ![]() Ti, Wizażanek ![]()
![]() |
#127 |
Raczkowanie
|
Jak wszyscy to ja też.
Zacznę od tego,że jestem żoną i mamą dwóch córek.Jako osoba 20-letnia urodziłam pierwsze dziecko i w ten sposób zakopałam się w obowiązki małżeńsko-macierzyńskie.Po kilku latach,żeby nie zwariować podjęłam pracę i jakoś się w tym realizuję.Utrzymywanie finansowe mojej rodziny wziął na siebie mąż - jako osoba rozwijająca się w różnych dziedzinach nie tylko związanych ze swoim zawodem (skończył AWF,pracuje w szkole jako nauczyciel,jest trenerem koszykówki) Ja pracuję w państwowej firmie jako sekretarka-kadrowa-kasjerka-księgowa.Szef wykorzystując mój słaby charakter (czytaj - naiwność)co jakiś czas dopisuje mi nowy przydział obowiązków.Księgowa (starsza kobieta przed emeryturą)nie wyrabia fizycznie i psychicznie,więc część obowiązków musiałam przejąć za nią.Gdy nastał czas wysyłania dokumentów ZUS drogą elektroniczną stałam się nie wiedząc kiedy odpowiedzialna za ten niewdzięczny obowiązek i tak się zaczęło. Nie narzekam,bo lubię swoją pracę i przynajmniej zarobię na swoje kosmetyki i takie tam....... Poza pracą i rodziną interesuje mnie kosmetyka i wizaż(jestem uzależniona od ok.półtora roku od wizaż.pl)parapsychologia, czytam w wolnych chwilach książki,uwielbiam góry(przecież jestem z małopolski) Jedną z moich wad jest podobno pedanteria,lubię mieć wszystko wokół siebie poukładane,na swoim miejscu,lubię porządek do przesady i w ten sposób gnębię swoją rodzinę.Wiem,że to jest uciążliwe dla innych i staram się z tym walczyć. Moje życie też jest poukładane,ale gdy się coś wali to wpadam w panikę i mam "doła". Tak w ogóle to chyba napisałam za dużo o sobie, a z drugiej strony jeszcze tak mało. Pozdrawiam całą redakcję i wizażanki - jak dobrze,że jest ta stronka. |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#128 |
Raczkowanie
|
A ja mam wrazenie, ze moje zycie tak sie normalnie toczy. Szkola, liceum, studia (usmiech do Tigerka, bo uczelnia ta sama
![]() ![]() ![]() ![]() A z drugiej strony, jak tak sobie pomysle, to mam tez tak troche jakby pod gorke, zwlaszcza rodzinnie ![]() ![]() Dziewczyny, piszecie nieraz, ze zle sie czujecie w swoich zwiazkach, bo juz nie "iskrzy". Ale czy musi? Pewnie, ze to bardziej ekscytujace, adrenalinka w gore i takie tam ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A na wizaz trafilam podczas pisania doktoratu, akurat jakos tak w trakcie inauguracji KWC ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() I jak mowila Donia, faktycznie, na poczatku na czacie to zawsze mozna byla ja spotkac i Zlo, bo Aga, wtedy z dzidziusiem pod serduszkiem ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Buziaki Wszystkim, pozwolcie, ze ze szczegolnym wskazaniem Agi i MrowkaZet ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#129 |
Raczkowanie
|
Witam! Chyba moge sie nazwac "nocnym duchem" Wizazu poniewaz zagladam tutaj glownie wtedy gdy wy juz slotko spicie
![]() Tymczasem kazda chwile chce wykozystac na odwiedzane nowych miejsc (oh, pod tym wzgledem zadreczam mojego meza, bo w kazdy weekend chce go gdzies wyciagnac ![]() ![]() Sciskam was wszystkich i duzo szczesliwych chwil w zyciu zycze... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#130 |
Zakorzenienie
|
A ja W OGÓLE nie mam ciągotek w kierunku wizazu i stylizacji...
![]() A robić kosmetyki chciałam od dawna, o! ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#131 |
Raczkowanie
|
Hmm.. tyle tych postow, ze za glowe sie chwycilam, nie dam rady nawet wszystkich poczyrtac
![]() ![]() Ja osobiscie dostalam prace w jednej z wiekszych sieci zajmujacych sie handlem, dodatkowo fucha mi sie trafila jako merchandiser ![]() ![]() Studdiuje.. pedagogike-resocjaliozacyjna co mi bardzo odpowiada, chyba poszlam na ten kierunek batrdziej z powolania ![]() Powolutku zaczynam playwac na desce ![]() ![]() Ech.. hmm a jak wygladam..? 174/55 WARIATKA ![]() Cio tu jeszcze dodac? bo tak strasznie oglnie ![]() Ale jakby nie bylo daje jakis tam obraz ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#132 |
Rozeznanie
|
Zawodowo robię to co lubię
![]() ![]() Z tego też powodu tak dawno tu nie zaglądałam ![]() ![]() ![]() Jakby tego jeszcze było mało, zmieniam lokal i urządzam się w nowym miejscu. I praktycznie to powinnam się tym zajmować nonstop bo jak tylko nie ma mnie tam na miejscu to okazuje się, że światło nie w tym miejscu mi instalują ![]() ![]() ![]() I moja praca daje mi dużo satysfakcji i klientki moje są bardzo kochane ![]() ![]() Nie od razu wiedziałam co chcę robić w życiu ![]() ![]() ![]() Kierunek studiów wybrałam chyba całkiem przypadkowo -finanse i bankowość ble… ![]() ![]() ![]() Widziałm, że szkoła nie daje mi pełnej wiedzy, praktyki poszłam więc do pierwszego gabinetu jaki mi przyszedł do głowy, aby spytać się o praktyki. Po trzech dniach praktyk zostałam zatrudniona. Jestem pełna obaw, prowadzenie gabinetu kosmetycznego to jednak dużo więcej problemów i kosztów niż początkowo się wydaje. Jestem jednak optymistką i mam nadzieję, że mi się uda ![]() Edytowane przez olencja Czas edycji: 2011-12-02 o 13:21 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#133 |
Rozeznanie
|
Lejka, to jest zadziwiające
![]() Też mam 91 pkt ![]() U nas w szkole najwyższym wynikiem było 98 pkt, wiem że szkola wyszła zadowalająco, tak powiedziała dyra. A jak było w miescie to nawet nie wiem.... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#134 |
Zakorzenienie
|
Mamy tak samo! Ja też zero czwórek!
![]() Jeszcze mi powiedz, że do jednej szkoły Ci biorą dwie 6 pod uwagę, a do dwóch jedną, to padnę na miejscu... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#135 |
Rozeznanie
|
Zapomniałam dodać, że w wielu sprawach bardzo mi pomaga nasza Beatka (Beatko co ja bym zrobiła bez Ciebie i Twoich cennych rad?
![]() A moja edukacja zawodowa się nie kończy (chyba nigdy się zresztą nie skończy ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#136 |
Raczkowanie
|
Witam wszystkich bardzo serdecznie po długim okresie niebytności.
![]() Cóż tu napisać o swojej skromnej osóbce? ![]() Zacznijmy od tego, iż jestem dolnoślązaczką. Kobietą 33-letnią, z 11 letnim stażem małżeńskim. Moje wspaniałe 2 córcie, które dzieli 8 lat i cudowny mąż - to mój najwspanialszy i największy dorobek życiowy. ![]() Zawodowo związana jestem z medycyną. Wykonuję niezbyt chlubny w obecnych czasach zawód pielęgniarki, ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() "Niedowartościowanie" z powodu braku studiów (ale ostatniego słowa jeszcze nie powiedziałam), rekompensuję sobie wszechstronnymi zainteresowaniami. Bardziej intensywnie zagłębiam się w medycynę, konkretnie diabetologię, psychologię, oczywiście wizaż i stylizację, film (którym zaraził mnie mój małżonek). Tak jak Nutka kocham Grecję, w jej całej okazałości, z gorącym lipcem, wspaniałą kuchnią i cudowną muzyką. ![]() ![]() Poza tym jestem niepoprawną optymistką. Obecnie znowu rozglądam się za pracą (wykonywana nie daje mi szans rozwoju). Może... jako przedstawiciel med. Troche pisuję, tak dla własnej przyjemności. Jako zodiakalna waga, która ma w gwiazdach zapisaną mowę oratorską i razwlekłe (ale brzydkie słowo) pisanie, skazuję swoich rozmówców i czytelników na wielkie katusze. ![]() Pozdrawiam wszystkich bardzo, bardzo cieplutko. Cmoki dla wszystkich bywalców Wizażu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() PS. Aga, otrzymałam kosmetyki NAAN Cosmetics - dziękuję. ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#137 |
Raczkowanie
|
Heloł! Pewnie zginę gdzieś w tym gąszczu postów, może to i dobrze, ale też napiszę coś o sobie.
Kasia Kaczmarska, lat prawie 30 , ale ten cas leci, w głowie się nie mieści, syn i mąż na stanie, pod miastem mieszkanie, średnie wykształcenie , o wyższym marzenie, w reklamie pracuję, ale się marnuję. Urodziłam synka jak miałam 19 lat . Z jednej strony zdecydowanie za wcześnie ( wpadka), nie poszłam na studia itp, byłam strasznie przejęta swoją rolą i spoważniałam w ciągu tygodnia . Tak naprawdę, to dopiero teraz zaczynam normalnie żyć i nie potrafię się odnaleźć w pokoleniu dzisiejszych 30-sto latków. Strasznie starzy ! Kariera, praca, kasa... To dla nich ważne. A ja chcę się właśnie teraz zająć sobą, mogę bo mój synek jest bardziej moim kumplem, gadamy o wszystkim, jest bardzo odpowiedzialny i kocham go ponad wszystko, ale już minął czas pieluch , żłobków, różyczek. Teraz mam w domu małego mężczyznę i jest mi z nim bardzo dobrze. A moi znajomi dopiero teraz decydują się na dzieci, albo nie chcą ich wcale, bo to przeszkadza w karierze... A ja, przez to, że jako małolata musiałam natychmiast wydorośleć, to chyba podświadomie zatrzymałam się jednak na tamtym etapie i mimo "zaawansowanego" wieku nadal jestem, może nie nastolatką, ale duchowo nie mam więcej niż 20 lat. I trudno mi z tym, bo to przecież nie wypada matce 11-letniego syna, dyr. reklamy w agencji, żonie itp. śpiewać na całe gardło ulubioną piosenkę, bo akurat leci w radio, tańczyć boso w deszczu, szwędać się po lesie,pisać wiersze, zbierać zwierzaki pokrzywdzone przez los, jeździć pod namiot, a z imprez wracać o 3 rano. Tak mi się wydaje, a raczej moim " starym" rówieśnikom. Co myślicie?Pozdrawiam serdecznie wszystkie kobietki, które w rzeczywistości mają o wiele mniej lat niż wskazuje metryka. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#138 |
Zakorzenienie
|
a ja mam 24 lata. w lutym urodziłam piękną i zdrową córeczke i ooml nie umarłam ze szcześcia keidy po 13 godzinnym, strasznie cięzkim porodzie mogłam ją wreszcie przytulić. poza tym studiuje prawo na 4 roku studiów dziennych na uniwersytecie gdańskim.jestem wiec strasznie zabiegana i wizaż jest moim oddechem po cięzkim dniu.mam wspaniałego męża - jest inteligenty, przystojny, kochany i dba o mnie i o Krysiunie!!! czuję sie członkiem wielkiej rodziny wizażu i czesto mowie Krysi, ze ide gadac z "ciociami - wizażankami". pozdrawim was mocno i dziekouje , ze zawsze moge na was liczyc!!!!!
Ewa |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#139 |
Raczkowanie
|
Jak wszyscy to wszyscy...
Magda, lat prawie 16, swieza absolwentka gimanzjum, przyszla licealistka. Hehehe, a teraz mniej powaznie. Do moich zainteresowan naleza historia, j.angielski i muzyka. Z ta ostatnia bardzo chcialabym zwiazac swoja przyszlosc(dzieciece marzenia???). W tym roczu skonczylam prywatna, 4-letnia szkole muzyczna, a rownoczesnie dostalam sie ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#140 |
Rozeznanie
|
nie za bardzo wiem o co Ci chodzi
![]() ale o ile dobrze się domyslam to tak: do jednego liceum liczy się polski (6) historia (6) niemiecki (5) geografia (5) do drugiego historia (6) polski (6) wos (5) niemiecki (5) złożyłam podania tylko do dwóch liceów ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#141 |
Raczkowanie
|
dawno mnie nie bylo, jesli "Rada Nadzorcza" pozwoli
![]() zrobie to tak jak wszyscy bo schemat jest dosyc jasny i przejrzysty: orz-lat 23 nieomal 187/7x-8x(?) jakos tak, oczy-zwykle, zielone, znak szczegolny - zrenice o roznych wielkosciach ![]() praca, na razie mnie szuka ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#142 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#143 |
Raczkowanie
|
To jeszcze i ja się dołączę
![]() ![]() ![]() Mieszkam z moim niedźwiadkiem "nie-mężem" i miniaturowym, zatuczonym królikiem-Skipciem, no i oczywiście jestem pudernicą do kwadratu, ciekawą wszystkich kosmetycznych nowinek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#144 |
Raczkowanie
|
To ja sie też chce przedstawić!Nie wiedziałam gdzie
![]() ![]()
![]() |
#145 |
Zadomowienie
|
witamy witamy
![]() hallo..odezwijcie się!
![]() |
#146 |
Przyjaciółka Wizaz.pl
|
Bardzo serdecznie witam Cię Diaphragmo ( już wiem skąd to medyczne zboczenie w nicku
![]() ![]() AgaZ
Kochane Wizażanki, bardzo Was proszę piszcie w sprawie wszystkich zgłoszeń i problemów do Aniołka Tasmańskiego. Aniołek jest THE BEST. Ja już nie pracuję w wizażu od czerwca 2014. Bardzo mi przykro, ale już nie mogę odpowiadać na Wasze prośby ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#147 |
Raczkowanie
|
Dziękuję za powitanie-licze na miłe współdoradzanie!
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#148 |
Rozeznanie
|
![]() ![]() mam 18 no prawie 19 lat i jestem tegoroczną maturzystką, mieszkam w Radomiu, ale niedługo ponieważ myślę o studiach.Jestem typową humanistką i artystyczną duszą ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() lubie spacery,gotowac i tańczyć ![]() mam 179 wzrostu i moja waga waha się od 62 do 69 kg i ciągle się odchudzam :P mam po prostu rozlany tłuszczyk po sobie a nie ubity ![]() ![]() ![]() ![]() jestem domatorką,nadwrażliwą i trochę nieśmiałą,a le równie łagodną i kreatywną ![]() pozdrawiam wszystkie wizażanki ![]() p.s Szpilko ja na swojego też mówię <font color"powderblue">Niedźwi adek</font> hehe i jestem z nim trochę dłużej niż z wizażem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#149 |
Zadomowienie
|
to ja rowniez uchyla rabka tajemnicy
![]() Mam prace, ktora bardzo lubie, z ktorej jestem bardzo zadowlona i ktora bardzo mnie satysfakcjonuje (tylko niestety, nie finansowo...), jestem nauczycielka ![]() ![]() Mam 26 lat, mam cudownego mezczyzne u swego boku, kochamy sie bardzo, mam w nim ogromne oparcie i zawsze mnie przytuli, nawet kiedy sie zloszcze i jestem okropna ![]() ![]() ![]() Zeby nie bylo cukierkowo - problemy tez mamy, oczywiscie chodzi o $ ... Z tym teraz jest bardzo kiepsko ... jednak staram sie nie martwic, bo zauwazylam, ze kiedy sie nie martwie, to wszystko rozwiazuje sie pomyslnie ![]() ale... ale zawsze jest Wizaz i wymianki, porady i pogaduchy!!
************************* ********************** Czarownice sa zwykle tak towarzyskie jak koty......wiekszosc czarownic jest zyczliwa (ogolnie), lagodna (dla pokornych), wielkoduszna (dla zaslugujacych, bo nie zaslugujacy dostawali wiecej niz im sie nalezalo) i oddana generalnie swemu powolaniu, ktore oferuje w zyciu raczej kopniaki niz calusy. T.P ![]() ************************* ********************** |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#150 |
Zadomowienie
|
Hmm wydawało mi się, że już się w takim wątku wypowiadałam, a nie widzę swojej wypowiedzi... a może to jakiś podobny był
![]() Mam na imię Kamila i mieszkam we Wrocławiu. Jestem na 4 roku psychologii i od kilkunastu miesięcy intensywnie spełniam moje marzenia ![]() Zrobiłam prawo jazdy, kurs z grafologii i zdobyłam świetną pracę (moją pierwszą!) w dużej firmie - jestem negocjatorem ![]() Bardzo lubię swoją pracę, przynosi mi dużo satysfakcji. Również finansowej ![]() Prywatnie jestem od 2,5 roku bardzo szcześliwa z moim ukochanym Olkiem; moją pokrewną duszą, Połówką, największym szczęściem ![]() Na wizaż zaglądam od hmm... roku? Nie pamiętam, nie liczę ![]() Bardzo lubię tą stronkę, nie kupuję żadnego kosmetyku bez konsultacji z KWC, jednak rzadko mam czas zabierać głos. Pozdrowienia dla wszystkich Wizażanek! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:02.