co robicie zawodowo? kim jesteście? :) - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2003-06-18, 21:13   #121
Brawurka
Raczkowanie

Re: co robicie zawodowo? kim jesteście? :)

W takim razie i ja dorzuce swoje 3 grosze.
Taka ze mnie brawurowa dziewczyna... lat pełne 20 (skonczylam 7 czerwca, hehe). Wzrost 174, waga .... nie pisze bo ciagle sie odchudzam
Obecnie studniuje na II roku na Uniwerku Slaskim na wydziale Radia i Telewizji, na kierunku o wdziecznej nazwie - zarzadzanie produkcja Studia baaardzo ciekawe ale tez zdaje sobie sprawe ze pracy jako takiej po tym nie znajde.
Pierwsze zawodowe kroki podjełąm gdy mialam 18 lat. Wtedy zaszalalam i mimo ogromnejgo sprzeciwu ze strony rodzicow, zakochana po uszy i oslepiona ta miłoscia zamieszkalam z 5 lat starszym ode mnie chlopakiem. Pracowalam wtedy jako kelnerka w barze wegetariańskim. Potem jednak zabraklo i uczuc i pracy wiec wrocilam z podkulonym ogonem do domu rodzinnego (ku wielkiej radosci zrozpaczonych rodzicow) i jakos tam dorabiam. W ciagu tygodnia jestem goncem (codzienne wstawanie o 4 powoli zaczyna mnie dobijac) w Dzienniku Ślaskim (moze sie okazac ze podrzcam ktorej z wazazanek gazete pod drzwi, hihi) i pracuje w knajpie studenckiej a czasem udzielam korepetycji z angielskiego, w weekendy bawie sie w ratownika na basenie miejskim i dorabiam sprzatajac w biurze mojej mamy.
Nie sa to zbyt ambitne zajecia ale przynajmniej jestem jako tako niezalezna finansowo. Wole zarabiac grosze niz pozyczac od rodzicow Poza tym lubie ta cala ganianine bo jestem osoba ktora potrzebuje duzo ruchu, kontaktow z ludzmi i zamieszania - kidy tego brakuje zaczynam sie sama dolowac Ogolnie jestem wiec zadowolona, co nie oznacza ze nie kupuje codziennie gazety i w dodatku "Praca" nie szukam czegos lepszego, hihi.
Pozdrawiam
Brawurka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2003-06-18, 21:53   #122
BabciaWeatherwax
Zakorzenienie

Hehehhehehe, Agusiu, spodziewałaś się, ze wizaż stanie się nie tylko miejscem spotkań, ale też filozofią zyciową tylu dziewczyn?

Uważaj, bo Cię będą ścigać za stworzenie sekty

Jędrek ma...

Forum techniczne dla katalogu kosmetyków
BabciaWeatherwax jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2003-06-18, 21:54   #123
lejka
Zakorzenienie

Ty się nie śmiej, jak koleżance opowiadałam o wizazu, jak wszystkim zresztą wokolo, to mi powiedziała, że ma wrażenie, że tworzymy jakąś sektę...
lejka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2003-06-18, 22:11   #124
AgaZ
Przyjaciółka Wizaz.pl

Wiesz Buniu, ja boje się czasami tylko jednego. Mianowicie, że wizaż rozpala w wielu dziewczynach wizję przyszłego zawodu jako wizażystki czy stylistki. To naprawę super zajęcie dla kobiety, ale w polskich realiach bywa czasami brutalne. Brak stałych zleceń, nie zawsze mili i sympatyczni ludzie, od któych zależy, czy będziesz miała co włożyć do garnka
No i to kumoterstwo, powiązania brrr... W tym zawodzie chyba z podwójnym nasileniem.

To mnie martwi, że mogę mieć na sumieniu zdolne, mądre dziewczyny, które powinny wybrac zupełnie inną drogę życia.

Po cichu liczę na ich rozsądek i życiową mądrość.

AgaZ
bardzo Was proszę piszcie w sprawie wszystkich zgłoszeń i problemów do Aniołka Tasmańskiego. Aniołek jest THE BEST. Ja już nie pracuję w wizażu od czerwca 2014. Bardzo mi przykro, ale już nie mogę odpowiadać na Wasze prośby
AgaZ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2003-06-18, 22:19   #125
BabciaWeatherwax
Zakorzenienie

Agnieszka Zembrzycka napisał(a):
> To mnie martwi, że mogę mieć na sumieniu zdolne, mądre dziewczyny, które powinny wybrac zupełnie inną drogę życia.
>
> Po cichu liczę na ich rozsądek i życiową mądrość.

Nie martw się, zobacz sama - dziewczyny uczą sie, studiują, mają plany. Jeśli spróbują wizażu i nie wyjdzie, poradzą sobie, mają takie rozmaite zainteresowania i pasje A ludzie są różni w każdym zawodzie usługowym, tam, gdzie są klienci, zawsze są też i nerwy Myślę, że dziewczyny o tym wiedzą

Zresztą mają na starcie kapitał większy niż inni - pomoc i zainteresowanie innych wizażanek Dzięki Tobie, więc przestań się martwić, a zacznij być dumna z takiego fantastycznego "dziecka" jak wizaż

Jędrek ma...

Forum techniczne dla katalogu kosmetyków
BabciaWeatherwax jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2003-06-18, 22:37   #126
Tygrys
Maskotka Wizaz.pl

Każdy Kowalem swojego Losu ...

A może ja zostanę wizażystą ?/ hymm...

Saloon Pod Różowym Tygrysem

Ti, Wizażanek
Stary 2003-06-18, 23:15   #127
Alexis
Raczkowanie

Jak wszyscy to ja też.

Zacznę od tego,że jestem żoną i mamą dwóch córek.Jako osoba 20-letnia urodziłam pierwsze dziecko i w ten sposób zakopałam się w obowiązki małżeńsko-macierzyńskie.Po kilku latach,żeby nie zwariować podjęłam pracę i jakoś się w tym realizuję.Utrzymywanie finansowe mojej rodziny wziął na siebie mąż - jako osoba rozwijająca się w różnych dziedzinach nie tylko związanych ze swoim zawodem (skończył AWF,pracuje w szkole jako nauczyciel,jest trenerem koszykówki)
Ja pracuję w państwowej firmie jako sekretarka-kadrowa-kasjerka-księgowa.Szef wykorzystując mój słaby charakter (czytaj - naiwność)co jakiś czas dopisuje mi nowy przydział obowiązków.Księgowa (starsza kobieta przed emeryturą)nie wyrabia fizycznie i psychicznie,więc część obowiązków musiałam przejąć za nią.Gdy nastał czas wysyłania dokumentów ZUS drogą elektroniczną stałam się nie wiedząc kiedy odpowiedzialna za ten niewdzięczny obowiązek i tak się zaczęło.
Nie narzekam,bo lubię swoją pracę i przynajmniej zarobię na swoje kosmetyki i takie tam.......
Poza pracą i rodziną interesuje mnie kosmetyka i wizaż(jestem uzależniona od ok.półtora roku od wizaż.pl)parapsychologia, czytam w wolnych chwilach książki,uwielbiam góry(przecież jestem z małopolski)
Jedną z moich wad jest podobno pedanteria,lubię mieć wszystko wokół siebie poukładane,na swoim miejscu,lubię porządek do przesady i w ten sposób gnębię swoją rodzinę.Wiem,że to jest uciążliwe dla innych i staram się z tym walczyć.
Moje życie też jest poukładane,ale gdy się coś wali to wpadam w panikę i mam "doła".
Tak w ogóle to chyba napisałam za dużo o sobie, a z drugiej strony jeszcze tak mało.
Pozdrawiam całą redakcję i wizażanki - jak dobrze,że jest ta stronka.
Alexis jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2003-06-19, 01:49   #128
Wiola
Raczkowanie

A ja mam wrazenie, ze moje zycie tak sie normalnie toczy. Szkola, liceum, studia (usmiech do Tigerka, bo uczelnia ta sama ), malzenstwo, doktorat, dziecko, teraz post-doc ( w Niemczech), pozniej... Tutaj jest juz wiekszy problem, bo wiadomo jak jest obecnie z mozliwoscia dostania pracy. Nie wiem co bede robila za rok, czy znajde jakiekolwiek zatrudnienie w zawodzie w Polsce. A zawod tez mam niespecjalnie poszukiwany Jestem chemikiem, zajmuje sie chemia fizyczna, wczesniej termodynamika, teraz dyfuzja w ciele stalym. Dlatego tez glosowalam za Unia Kto wie, gdzie i co nam przyjdzie robic w zyciu, lepiej miec wiecej mozliwosci do wyboru

A z drugiej strony, jak tak sobie pomysle, to mam tez tak troche jakby pod gorke, zwlaszcza rodzinnie Meza, wtedy jeszcze nie maz, poznalam, i zaraz wyjechal za granice na studia, wiec widywalismy sie srednio co dwa tygodnie przez kilka lat, w miedzyczasie wzielismy slub, mieszkalismy razem, urodzila sie i mamy wspaniala, trzyletnia corcie i po raz kolejny z rzedu nadszedl okres naszych, srednio co dwutygodniowych widzen Jakos sie tak sklada, ze albo maz, albo ja, co jakis czas, gdzies przebywamy z dala od domu. Bywa ciezko, nawet bardzo, ale jak na razie radzimy sobie. Mamy do siebie ogromne zaufanie i mysle, ze po prostu chcemy byc z soba, kochamy sie, rozumiemy, mamy calkiem rozne, ale rowniez i te same zainteresowania.

Dziewczyny, piszecie nieraz, ze zle sie czujecie w swoich zwiazkach, bo juz nie "iskrzy". Ale czy musi? Pewnie, ze to bardziej ekscytujace, adrenalinka w gore i takie tam Ale zwyczajne zycie jest troche inne. Kazdemu sie zdarza miec zly dzien, byc chorym, wscieklym, zmartwionym, a wtedy, ze tak powiem, "iskrzenie" nie zdaje egzaminu, sprawdza sie natomiast "zwyczajna milosc" Ja, pewnie to juz ze starosci (lat 31) bardzo cenie sobie moj zwiazek, ktory po prostu wydaje mi sie bardzo dojrzaly, cudowny, spokojny, dobry i bezpieczny, co wcale nie oznacza nudny. Bardzo kocham mojego meza, nasze dziecko, moja rodzine (tutaj przeogromny uklon w strone rodzicow, jednych i drugich, bo naleze do tych szczesciar, co maja tez wspanialych tesciow ) I tylko jednego zawsze sobie w zyciu zycze - zdrowia dla moich bliskich i siebie. Prawde mowiac to naleze do ludzi, ktorzy modla sie o zdrowie dla wszystkich i o pokoj na swiecie To sie nazywa... naiwnosc?

A na wizaz trafilam podczas pisania doktoratu, akurat jakos tak w trakcie inauguracji KWC Znajac troszke Zlo, jest pewnie w stanie powiedziec z dokladnoscia co do minuty przynajmniej, kiedy dokladnie to bylo Ktory numerek IP kiedy sie dobijal i gdzie Zlo. Po prostu szukalam w sieci informacji o pielegnacji cery znekanej niedotlenieniem, promieniowaniem monitora, ogolnym zmeczeniem i oczywiscie informacji o mozliwosciach zamaskowania taaaaaakich cieni pod oczami Nota bene, dalej szukam pewnie teraz przez wizaz.pl.
I jak mowila Donia, faktycznie, na poczatku na czacie to zawsze mozna byla ja spotkac i Zlo, bo Aga, wtedy z dzidziusiem pod serduszkiem to juz ciut rzadziej bywala. Ale jak juz byla, to byla Wiecie, wtedy okazalo sie, ze Szefowa wizazu jest calkiem normalna - cieszy sie z tych samych rzeczy, martwi o to samo. Ale do tej pory podziwiam jej nieziemska cierpliwosc do odpowiadania po raz "enty" na te same pytania: Jaki kolor cieni do niebieskich oczu

Buziaki Wszystkim, pozwolcie, ze ze szczegolnym wskazaniem Agi i MrowkaZet
Wiola jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2003-06-19, 05:24   #129
ania.j
Raczkowanie

Witam! Chyba moge sie nazwac "nocnym duchem" Wizazu poniewaz zagladam tutaj glownie wtedy gdy wy juz slotko spicie Zyje tymczasem za oceanem, ale ogromie mi sie teskni za Krakowem i mam nadzieje ze niedlugo tam wroce (tymczasem, juz w polowie sierpnie przylatuje na wakacje!). Do Stanow trafilismy ze wzgledu na studia mojego meza. Jestesmy tutaj oo ponad roku. Ja dosuc szybko zorientowalam sie, ze nie dla mnie siedzenie w domu, a dalsze rozmyslanie o moim ciezkim losie na obczyznie do niczego nie doprowadzi. Zaczelam prace na Uniwersytecie jako wolontariusz, a od pazdziernika rowniez i ja zaczynam studia doktoranckie. Troszke sie boje, bo to nie jest do konca to co chcialam robic, ale bede sie starac...
Tymczasem kazda chwile chce wykozystac na odwiedzane nowych miejsc (oh, pod tym wzgledem zadreczam mojego meza, bo w kazdy weekend chce go gdzies wyciagnac Do tego lubie czytac, sluchac muzyki (najbardziej lubialam sluchac w samochodzie, ale mi niedawno radio ukradli , no i oczywiscie rozwiazywac swoje problemy "urodowe" na wizazu.
Sciskam was wszystkich i duzo szczesliwych chwil w zyciu zycze...
ania.j jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2003-06-19, 09:01   #130
lejka
Zakorzenienie

A ja W OGÓLE nie mam ciągotek w kierunku wizazu i stylizacji...

A robić kosmetyki chciałam od dawna, o!

Stary 2003-06-19, 12:13   #131
Chili
Raczkowanie

Hmm.. tyle tych postow, ze za glowe sie chwycilam, nie dam rady nawet wszystkich poczyrtac brak czasu itd itp.. a wczesniej bylo tak milo nie miec pracy hihi

Ja osobiscie dostalam prace w jednej z wiekszych sieci zajmujacych sie handlem, dodatkowo fucha mi sie trafila jako merchandiser czy jakos tak zawsze mam problem z tym
Studdiuje.. pedagogike-resocjaliozacyjna co mi bardzo odpowiada, chyba poszlam na ten kierunek batrdziej z powolania hihi

Powolutku zaczynam playwac na desce z moim lubym ktory mieszka 400km ode mnie.. to tak bardziej z zainteresowan

Ech.. hmm a jak wygladam..? 174/55 WARIATKA

Cio tu jeszcze dodac? bo tak strasznie oglnie
Ale jakby nie bylo daje jakis tam obraz

dla wszystkich
Chili jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2003-06-19, 12:18   #132
olencja
Rozeznanie

Zawodowo robię to co lubię Jestem kosmetyczką (od soboty dyplomowaną ).
Z tego też powodu tak dawno tu nie zaglądałam , ale teraz nadrabiam, nadrabiam I znowu będę, bo już ooooogromnie się za Wami wszystkimi stęskniłam. Miałam dużo nauki a dodatkowo dużo pracy w gabinecie.

Jakby tego jeszcze było mało, zmieniam lokal i urządzam się w nowym miejscu. I praktycznie to powinnam się tym zajmować nonstop bo jak tylko nie ma mnie tam na miejscu to okazuje się, że światło nie w tym miejscu mi instalują wodę też nie tam gdzie miała być a jak ostatnio zobaczyłam kolor ścian to mi oczy wyszły z orbit I jeszcze sto takich problemów. Ale i tak cieszy mnie to wszystko.
I moja praca daje mi dużo satysfakcji i klientki moje są bardzo kochane Oczywiście zdarzają się również koszmarne dni, praca z ludźmi jest przecież bardzo ciężka – ale to już na inny wątek. I chyba trochę za bardzo się angażuję (w domu na mnie krzyczą bo mnie prawnie już rodzinka nie widuje) i muszę przystopować, tylko, że ja taka jestem, że nie umiem odmawiać i jak mnie klientka prosi żebym została po godzinach to ja zostaję. Dopiero dzisiaj jak mam pierwszy wolny dzień chyba od … już nawet nie pamiętam od kiedy to dopiero czuję jak jestem zmęczona.

Nie od razu wiedziałam co chcę robić w życiu Zawsze interesowało mnie wszystko i nie maiałam jakiegoś sprecyzowanego zainteresowania (zazdrościłam pasjonatom), wszystkiego chciałam próbować. Na przykład pewnego dnia stwierdziłam, że nauczę się grać na gitarze. To się nauczyłam. Żaden tam wirtuoz ze mnie nie był ale przy ognisku mogłam akompaniować (jak wszyscy uszy zatkali )
Kierunek studiów wybrałam chyba całkiem przypadkowo -finanse i bankowość ble… . Chciałam studiować w Łodzi, więc poszłam na UŁ. Studia nie podobały mi się od samego początku i ciągle chciałam je zmienić, a to na psychologię, a to na jeszcze coś innego (kiedyś chciałm iść też na chemię). Ale grzeczniutko skończyłam studia, a na ostatnim roku odkryłam szkołę kosmetyczną. Chciałam iść na kurs wirażu, poszłam do szkoły i poczułam, że TO jest TO.
Widziałm, że szkoła nie daje mi pełnej wiedzy, praktyki poszłam więc do pierwszego gabinetu jaki mi przyszedł do głowy, aby spytać się o praktyki. Po trzech dniach praktyk zostałam zatrudniona.

Jestem pełna obaw, prowadzenie gabinetu kosmetycznego to jednak dużo więcej problemów i kosztów niż początkowo się wydaje. Jestem jednak optymistką i mam nadzieję, że mi się uda

Edytowane przez olencja
Czas edycji: 2011-12-02 o 13:21
olencja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2003-06-19, 12:54   #133
pannaM
Rozeznanie

Lejka, to jest zadziwiające
Też mam 91 pkt oraz średnią 5,28, mam 4 celujące i żadnej czwórki, co mi się w tym roku fuksło, bo zawsze mialam 4 z bilogii

U nas w szkole najwyższym wynikiem było 98 pkt, wiem że szkola wyszła zadowalająco, tak powiedziała dyra. A jak było w miescie to nawet nie wiem....
pannaM jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2003-06-19, 13:24   #134
lejka
Zakorzenienie

Mamy tak samo! Ja też zero czwórek!

Jeszcze mi powiedz, że do jednej szkoły Ci biorą dwie 6 pod uwagę, a do dwóch jedną, to padnę na miejscu...
Stary 2003-06-19, 14:00   #135
olencja
Rozeznanie

Zapomniałam dodać, że w wielu sprawach bardzo mi pomaga nasza Beatka (Beatko co ja bym zrobiła bez Ciebie i Twoich cennych rad? )

A moja edukacja zawodowa się nie kończy (chyba nigdy się zresztą nie skończy ) i od października będę podyplomowo studiować kosmetologię na PŁ. I już nie mogę się doczekać tego czego się tam dowiem
olencja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2003-06-19, 21:43   #136
Zita
Raczkowanie

Witam wszystkich bardzo serdecznie po długim okresie niebytności.

Cóż tu napisać o swojej skromnej osóbce?
Zacznijmy od tego, iż jestem dolnoślązaczką. Kobietą 33-letnią, z 11 letnim stażem małżeńskim. Moje wspaniałe 2 córcie, które dzieli 8 lat i cudowny mąż - to mój najwspanialszy i największy dorobek życiowy.

Zawodowo związana jestem z medycyną. Wykonuję niezbyt chlubny w obecnych czasach zawód pielęgniarki, a on raczej nie przynosi korzyści majątkowych. Wiele razy (w ciągu ostatnich lat) żałowałam, że nie zdecydowałam się na zmianę zawodu wtedy, kiedy miałam taką możliwość. Jednak ostatnie wydarzenia spowodowały, że jestem wdzięczna losowi, sobie, Bogu ..., iż dane mi jest pracować w tym zawodzie. Jak powiedziały moje pracownicze koleżanki: "nie ma chyba nic gorszego, niż reanimować własną mamę...". Od tego zdarzenia minęły już prawie 4 tygodnie, mama wraca do formy - ja zresztą też. Dodatkowo jestem ekonomistą o specjalności - bankowość (studium ukończone dla ideii).

"Niedowartościowanie" z powodu braku studiów (ale ostatniego słowa jeszcze nie powiedziałam), rekompensuję sobie wszechstronnymi zainteresowaniami. Bardziej intensywnie zagłębiam się w medycynę, konkretnie diabetologię, psychologię, oczywiście wizaż i stylizację, film (którym zaraził mnie mój małżonek). Tak jak Nutka kocham Grecję, w jej całej okazałości, z gorącym lipcem, wspaniałą kuchnią i cudowną muzyką.

Poza tym jestem niepoprawną optymistką. Obecnie znowu rozglądam się za pracą (wykonywana nie daje mi szans rozwoju). Może... jako przedstawiciel med. Troche pisuję, tak dla własnej przyjemności. Jako zodiakalna waga, która ma w gwiazdach zapisaną mowę oratorską i razwlekłe (ale brzydkie słowo) pisanie, skazuję swoich rozmówców i czytelników na wielkie katusze. : Ale o tym już chyba zdążyliście się przekonać.

Pozdrawiam wszystkich bardzo, bardzo cieplutko. Cmoki dla wszystkich bywalców Wizażu . Brak czasu spowodowany nadmiarem obowiązków i zajęć nie pozwala mi zasiąść do , ale myślę o Was w każdej wolnej chwili.

PS. Aga, otrzymałam kosmetyki NAAN Cosmetics - dziękuję.

Zita jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2003-06-20, 10:42   #137
kasiulekk
Raczkowanie

GG do kasiulekk

Heloł! Pewnie zginę gdzieś w tym gąszczu postów, może to i dobrze, ale też napiszę coś o sobie.
Kasia Kaczmarska, lat prawie 30 , ale ten cas leci, w głowie się nie mieści, syn i mąż na stanie, pod miastem mieszkanie, średnie wykształcenie , o wyższym marzenie, w reklamie pracuję, ale się marnuję.
Urodziłam synka jak miałam 19 lat . Z jednej strony zdecydowanie za wcześnie ( wpadka), nie poszłam na studia itp, byłam strasznie przejęta swoją rolą i spoważniałam w ciągu tygodnia . Tak naprawdę, to dopiero teraz zaczynam normalnie żyć i nie potrafię się odnaleźć w pokoleniu dzisiejszych 30-sto latków. Strasznie starzy ! Kariera, praca, kasa... To dla nich ważne. A ja chcę się właśnie teraz zająć sobą, mogę bo mój synek jest bardziej moim kumplem, gadamy o wszystkim, jest bardzo odpowiedzialny i kocham go ponad wszystko, ale już minął czas pieluch , żłobków, różyczek. Teraz mam w domu małego mężczyznę i jest mi z nim bardzo dobrze. A moi znajomi dopiero teraz decydują się na dzieci, albo nie chcą ich wcale, bo to przeszkadza w karierze... A ja, przez to, że jako małolata musiałam natychmiast wydorośleć, to chyba podświadomie zatrzymałam się jednak na tamtym etapie i mimo "zaawansowanego" wieku nadal jestem, może nie nastolatką, ale duchowo nie mam więcej niż 20 lat. I trudno mi z tym, bo to przecież nie wypada matce 11-letniego syna, dyr. reklamy w agencji, żonie itp. śpiewać na całe gardło ulubioną piosenkę, bo akurat leci w radio, tańczyć boso w deszczu, szwędać się po lesie,pisać wiersze, zbierać zwierzaki pokrzywdzone przez los, jeździć pod namiot, a z imprez wracać o 3 rano. Tak mi się wydaje, a raczej moim " starym" rówieśnikom. Co myślicie?Pozdrawiam serdecznie wszystkie kobietki, które w rzeczywistości mają o wiele mniej lat niż wskazuje metryka.
kasiulekk jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2003-06-20, 10:51   #138
beliczek
Zakorzenienie

a ja mam 24 lata. w lutym urodziłam piękną i zdrową córeczke i ooml nie umarłam ze szcześcia keidy po 13 godzinnym, strasznie cięzkim porodzie mogłam ją wreszcie przytulić. poza tym studiuje prawo na 4 roku studiów dziennych na uniwersytecie gdańskim.jestem wiec strasznie zabiegana i wizaż jest moim oddechem po cięzkim dniu.mam wspaniałego męża - jest inteligenty, przystojny, kochany i dba o mnie i o Krysiunie!!! czuję sie członkiem wielkiej rodziny wizażu i czesto mowie Krysi, ze ide gadac z "ciociami - wizażankami". pozdrawim was mocno i dziekouje , ze zawsze moge na was liczyc!!!!!
Ewa
beliczek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2003-06-20, 14:17   #139
Magi
Raczkowanie

Wyślij wiadomość przez ICQ do Magi GG do Magi

Jak wszyscy to wszyscy...

Magda, lat prawie 16, swieza absolwentka gimanzjum, przyszla licealistka. Hehehe, a teraz mniej powaznie. Do moich zainteresowan naleza historia, j.angielski i muzyka. Z ta ostatnia bardzo chcialabym zwiazac swoja przyszlosc(dzieciece marzenia???). W tym roczu skonczylam prywatna, 4-letnia szkole muzyczna, a rownoczesnie dostalam sie na wokal do panstwowej . Kooocham spiewac. Ale co tam przyszlosc, narazie mam WAKACJE .
Magi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2003-06-21, 11:46   #140
pannaM
Rozeznanie

nie za bardzo wiem o co Ci chodzi

ale o ile dobrze się domyslam to tak:
do jednego liceum liczy się polski (6) historia (6) niemiecki (5) geografia (5)
do drugiego historia (6) polski (6) wos (5) niemiecki (5)

złożyłam podania tylko do dwóch liceów

pannaM jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2003-06-21, 16:50   #141
orz
Raczkowanie

GG do orz

dawno mnie nie bylo, jesli "Rada Nadzorcza" pozwoli to powroce sobie w tym temacie:
zrobie to tak jak wszyscy bo schemat jest dosyc jasny i przejrzysty:
orz-lat 23 nieomal 187/7x-8x(?) jakos tak, oczy-zwykle, zielone, znak szczegolny - zrenice o roznych wielkosciach

praca, na razie mnie szuka troche juz sie robilo (od kilofa i łopaty po noz i widelec ), teraz jestem na 1 roku studiow...znowu....bo to uzupelniajace i czekam az za rok Unia nam wytknie tyle fatalnych rozwiazan w Budownictwie Hydrotechnicznym i Sanitarnym, Ogrzewnictwach i tym podobnych Wodociagach ze znajdzie sie zajecie i dla takiego swiezo upieczonego (daj Boze) psueduoinzyniera jak ja
orz jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2003-06-21, 18:21   #142
anya
Raczkowanie

anya jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2003-06-21, 19:46   #143
Szpilka_
Raczkowanie

To jeszcze i ja się dołączę Jestem niewielkim(154 cm.), rudym(okresowo burgundowym )stworzeniem, za chwilę 25-letnim, które z obłędem w oczach od dwóch lat męczy pracę magisterską i spać po nocach z tego powodu nie może... Na studiach, w przerwie czytania nudnych lektur (polonistyka) imałam się różnych zajęć- głownie dorywczych, o których tu wspominać nawet nie warto. Śpiewałam też w chórze, ale zakończyłam swoją działalność artystyczną z powodu kompletnego braku talentu i przesytu(bądź, co bądź-8 lat-kawał czasu) Uwielbiam kontakty z ludźmi i życie towarzyskie,a na wizażu(od stycznia 2003)znalazłam grono naprawdę bliskich mi osób. Zawsze włażę na tę stronkę gdy mam ochotę pobyć w miłym towarzystwie, wiele razy wizażanki wyciagały mnie też z dołka(same pewnie nawet o tym nie wiedząc )Kocham zwierzaki, wspinaczki po górach, podróże, teatr, nie pogardzę też dobrą książką, chociaż wybór studiów był moją wielką, życiową pomyłką(okazały się dla mnie okropnie nudne i monotonne...a towarzystwo zdecydowanie zbyt spokojne i ciche...)
Mieszkam z moim niedźwiadkiem "nie-mężem" i miniaturowym, zatuczonym królikiem-Skipciem, no i oczywiście jestem pudernicą do kwadratu, ciekawą wszystkich kosmetycznych nowinek
Szpilka_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-03-04, 15:54   #144
diaphragma
Raczkowanie

To ja sie też chce przedstawić!Nie wiedziałam gdzie i padło na ten wątek.Mam 21 wiosen i studiuję medycynę, a że nie samą nauką człowiek żyje, jak większość kobitek lubię wizażowe wątki, więc oto i jestem Egzaminy za mną, czas rozpocząć akcję "bądź piękna latem". Hihi!!!Cmoki dla wizażanek!!!
Stary 2005-03-04, 16:20   #145
nimfetka
Zadomowienie

witamy witamy wznowiony wątek... z przed lat widzę..czy są te wizazystki które w 2003 roku deklarowały swą przynależność do grupy wizażystek?
hallo..odezwijcie się!
Stary 2005-03-04, 16:25   #146
AgaZ
Przyjaciółka Wizaz.pl

Bardzo serdecznie witam Cię Diaphragmo ( już wiem skąd to medyczne zboczenie w nicku ) i cieszę, że odkopałaś taki fajny wątek.

AgaZ
bardzo Was proszę piszcie w sprawie wszystkich zgłoszeń i problemów do Aniołka Tasmańskiego. Aniołek jest THE BEST. Ja już nie pracuję w wizażu od czerwca 2014. Bardzo mi przykro, ale już nie mogę odpowiadać na Wasze prośby
AgaZ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-03-05, 15:15   #147
diaphragma
Raczkowanie

Dziękuję za powitanie-licze na miłe współdoradzanie!

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2005-03-05, 15:47   #148
sarimatha
Rozeznanie

GG do sarimatha Wyślij wiadomość przez Yahoo do sarimatha

od 2 lat jestem z wizażem
mam 18 no prawie 19 lat i jestem tegoroczną maturzystką, mieszkam w Radomiu, ale niedługo ponieważ myślę o studiach.Jestem typową humanistką i artystyczną duszą zamierzam isć na prawo, dziennikarskie+politologi a lub na asp na projektowanie wnętrz. Bardzo lubię malować, ostatnio nie mam zbytnio czasu ale jeśli to tworzę różne cuda na filizankach ,kilka udało mi sie sprzedac do galerii uwielbiam również muzykę filmy i kisążki i kiedy powstanie katalog mam nadzieję ze będę się mogła z wami podzielić ciekawymi propozycjami , ale szczególnie lubię bjork,tori amos,erykah badu i aaliyah jestem również prawdziwym molem ksiazkowym a moją ulubioną pisarką jest sylwia plath (nie polecam filmu z gwenyth paltrow ) lubię klasykę kinomatografii i filmy europejskie oraz romantyczne komedie
lubie spacery,gotowac i tańczyć
mam 179 wzrostu i moja waga waha się od 62 do 69 kg i ciągle się odchudzam :P mam po prostu rozlany tłuszczyk po sobie a nie ubity jestem typową panią wiosną uwielbiam kolorówkę i ciekawe kosmetyki z pomysłem np. marki pupa czy woods of windsor i chyba uzależniłam się od wizażu
jestem domatorką,nadwrażliwą i trochę nieśmiałą,a le równie łagodną i kreatywną
pozdrawiam wszystkie wizażanki

p.s Szpilko ja na swojego też mówię <font color"powderblue">Niedźwi adek</font> hehe i jestem z nim trochę dłużej niż z wizażem nawet napisał tu kilka postów i dołączył do małego grona "wizażanków"
sarimatha jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-03-05, 16:00   #149
karmeleiro
Zadomowienie

GG do karmeleiro

to ja rowniez uchyla rabka tajemnicy
Mam prace, ktora bardzo lubie, z ktorej jestem bardzo zadowlona i ktora bardzo mnie satysfakcjonuje (tylko niestety, nie finansowo...), jestem nauczycielka (hostoria i angielski) ukonczylam studia historyczne, uwielbiam jezyk angielski, dlatego tez wciaz robilam jakies kursy, az w koncu zdecydowalam sie na studia zaoczne i tak mi mijaja weekendy Moja praca, niestety bardzo malo oplacana, jednak wchodze do szkoly i wychodze z niej z usmiechem na twarzy. (Wydaje mi sie, ze rowniez zalezy to od samej placowki...) a to juz baaardzo duzo!
Mam 26 lat, mam cudownego mezczyzne u swego boku, kochamy sie bardzo, mam w nim ogromne oparcie i zawsze mnie przytuli, nawet kiedy sie zloszcze i jestem okropna Jestesmy ze soba prawie 3 lata, znamy sie z 7 lat, mieszkamy razem 9 miesiecy, mamy dwa koty, nie mamy dzieci ani slubu. Zartuje, ze slub wezmiemy, kiedy znajde wreszcie sukienke, o ktorej powiem; ta i zadna inna! Dzieci- najpozniej za dwa lata (na razie uganiamy sie za kotami
Zeby nie bylo cukierkowo - problemy tez mamy, oczywiscie chodzi o $ ... Z tym teraz jest bardzo kiepsko ...

jednak staram sie nie martwic, bo zauwazylam, ze kiedy sie nie martwie, to wszystko rozwiazuje sie pomyslnie

ale... ale zawsze jest Wizaz i wymianki, porady i pogaduchy!!
Czarownice sa zwykle tak towarzyskie jak koty......wiekszosc czarownic jest zyczliwa (ogolnie), lagodna (dla pokornych), wielkoduszna (dla zaslugujacych, bo nie zaslugujacy dostawali wiecej niz im sie nalezalo) i oddana generalnie swemu powolaniu, ktore oferuje w zyciu raczej kopniaki niz calusy.
T.P

karmeleiro jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-03-05, 16:04   #150
kamilak
Zadomowienie

Hmm wydawało mi się, że już się w takim wątku wypowiadałam, a nie widzę swojej wypowiedzi... a może to jakiś podobny był

Mam na imię Kamila i mieszkam we Wrocławiu. Jestem na 4 roku psychologii i od kilkunastu miesięcy intensywnie spełniam moje marzenia

Zrobiłam prawo jazdy, kurs z grafologii i zdobyłam świetną pracę (moją pierwszą!) w dużej firmie - jestem negocjatorem
Bardzo lubię swoją pracę, przynosi mi dużo satysfakcji. Również finansowej

Prywatnie jestem od 2,5 roku bardzo szcześliwa z moim ukochanym Olkiem; moją pokrewną duszą, Połówką, największym szczęściem

Na wizaż zaglądam od hmm... roku? Nie pamiętam, nie liczę
Bardzo lubię tą stronkę, nie kupuję żadnego kosmetyku bez konsultacji z KWC, jednak rzadko mam czas zabierać głos.

Pozdrowienia dla wszystkich Wizażanek!
kamilak jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości