![]() |
#1201 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Rolki:)
Według mnie są odpowiednim wyborem, to ćwiczenia aerobowe
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1202 |
Zakorzenienie
|
Ja nie wiem, ciezo powiedziec, bo to indywidualna sparawa. Generalnie - to zalezy jak bedziesz jezdzic. Jazda szybka na lyzwach wymaga sporych miesni nig, ale czy tobie sie mega rozrosna od rekreacyjnej jazdy? Nie sadze, ale trudno powiedziec jak masz ![]() Na wysmuklenie dobra jest joga - moim zdaniem ![]() Ja mam ostatnio pecha ![]() ![]() W tym tygodniu tez pewnie nie uda sie posmigac. Ostatnio chcialam isc na blonia, ale akurat byl festiwal - a poza tym tak pozno sie pojawilam, ze w sumie poszlam na piwo ![]() ![]() Ja mam Salomony - kupione... hmmm pare dobrych lat temu (4? ![]() ![]() ![]() Ja kupowałm tak, ze poszłam do inter i powmierzylam - na poczatek moim zdaniem nie ma wiekszej roznicy wsrod rolek z wyzszej polki - i tak nie bedziecie tej roznicy zauwazac. Ja wybralam takie, zeby bylo dobre, mialy spoko cene i byly WYGODNE - a potem zamowilam z skate shopie przez net - byly tansze ![]()
#1203 |
Raczkowanie
|
W kosza na rolkach
![]()
#1204 |
Zakorzenienie
|
hmm.. jakoś niedawno.. przejdź się do Go Sportu jeśli masz taką możliwość. W katalogu Go Sport na stronie www jeszcze są- Fila Master XT Lady, ale za 549 zł.. jednak nie wierz tej cenie, w sklepie kupiłam je, jak już wspomniałam, za 299 zł
![]() http://www.go-sport.pl/rowery_rolki_2009/default.aspx PS. Nie zapomnij o ochraniaczach ![]() polecam ![]()
![]() |
#1205 |
Rozeznanie
|
Ja dziś znów idę na rolki
![]() sobie pośmigam ![]() ![]() z hamowaniem idzie mi coraz lepiej, ale to jeszcze nie to. |
![]() ![]() |
![]() |
#1206 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
W łożyskach - niestety nie jest tak, że im wyższa cyfra tym szybciej. Prędkość przede wszystkim zależy od kółek, wykonania buta, techniki jazdy. Łożyska na samym końcu. Są łożyska do jazdy szybkiej, co kosztują więcej niż większość rolek na rynku. Np. 400pln. A są to "zwykłe" ABEC 5, które biją na głowę POD KAŻDYM WZGLĘDEM (prędkość, wytrzymałość, leciutkie toczenie, jakość materiałów) inne modele łożysk, nawet jakieś tam ABEC 9 czy 11.
![]() |
#1207 |
Raczkowanie
|
Pogoda się poprawiła więc może wreszcie odkurzę rolki i pójdę pośmigać
![]() Strawberka - muszę spróbować
![]() |
#1208 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1209 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() ![]() Wczoraj zaczęłam moja przygodę z rolkami, jeździłam tylko pół godziny (ach ta kondycja ![]() ![]() Mam takie pytanko... znacie jakieś fajne miejsca gdzie można pojeździć w okolicach Sosnowca i Dąbrowy?? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1210 |
Zadomowienie
|
ja od ponad tygodnia prawie codziennie jeżdżę sobie na rolkach, o ile pogoda dopisuje i pokochałam ten sport
![]() ![]() ![]() tylko jest jeden problem, te moje rolki jakoś mi szwankują, tzn chyba mi się coś kółka poprzecierały, bo same mi hamują ![]() ![]() wogóle nie wiem jak to jest, bo ja sie kompletnie na tym nie znam, dziewczyny powiedzcie, bo ja mam takie dość twarde te kółka i ciężej mi się jeździ, a ciocia ma takie miękkie te kółka, nie wiem, kauczukowe? i ona nawet pod górke ma lekko a ja już ledwie co oddycham... Jak to jest z tymi kółkami? Wogóle może powinnam te moje jakoś naoliwić, da to coś? ![]()
![]() |
#1211 |
Raczkowanie
|
A jakiego rodzaju masz kółka? Plastikowe czy "gumowe".
Ja mam kauczukowe i miałam podobny problem..wystarczyło odkręcić kółka i wyczyscić je szczoteczka (z piasku i brudu) Pomocne moze być nasmarowanie preparatem WD40, czy jakoś tak. Jest opcja, że masz mniejszą średnicę kólek od cioci i po prostu bedziesz wolniejsza. JA zawsze miałam kółka 76m, teraz wymieniłam na 90 i pokonuje trasę duzo szybciej i pod górkę wjazd nie stanowi problemu. W sprawie cen rolek..polecam ich zakup w go-sport. Ceny okazyjne. Rolki Fila były nawet 70zł tańsze niż w inter. Mają też przeceny. K2 Celena przecenione z 900zł na 469. A mozna juz dostać naprawe fajny sprzęt za ok 219zł
"Myślę że nie tylko makijaż i modna fryzura czynią kobietę piękną. Naprawdę olśniewajaco wygląda kobieta w której oczach widać wiarę w siłę swojej urody oraz madrość żyiowych doświadczeń" SHARON STONE Edytowane przez xgosik Czas edycji: 2009-07-23 o 18:55 |
![]() ![]() |
![]() |
#1212 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
poczytaj sobie: http://www.narolkach.pl/content/view/16/3/
Edytowane przez strawberka Czas edycji: 2009-07-23 o 17:01 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1213 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
A co do ceny - moje rolki kupiłam bodajże 2 lata temu w Auchan, po prostu wtedy jeszcze nie miałam zamiaru codziennie jeździć, kupiłam takie jedne z tańszych, kosztowały chyba coś ponad 100zł... A pozatym moi rodzice nigdy by mi nie zafundowali rolek za 500zł, tymbardziej że mogłyby leżeć i się marnować... I tak swoją drogą stwierdzili by, że szkoda kasy, jak można mieć takie same a 5 razy tańsze ![]() Cytat:
nie wiem, czy dziś dam rade pojeździć, bo serio wczoraj już ledwie co oddychałam, a to czyszczenie to chyba nie jest tak raz dwa i gotowe...
![]() ![]() |
![]() |
#1214 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1215 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1216 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#1217 |
Raczkowanie
|
Ja po prostu odkręciłam je takim małym kluczykiem i pod bieżącą wodą wyczyściłam szczoteczka (łożyska) do zębów
![]() Korzystam ze scieżek rowerowo-rolkowych a piasku i błota było bardzo dużo. Ja swoje pierwsze rolki kupiłam w Makro za ok.160zł (regulowane) i już drugi sezon z nich korzystam. K2 kupiłam ostatnio, ale traktuje je rekreacyjne. Jeśli chcę się "spocić" i poczuć pracę mięśni ![]() ![]() Złapałam bakcyla i przynajmniej co dwa dni wybieram sie na 2h wyprawę. Na rolki namówił mnie partner twierdząc ze to najlepsza metoda na fajne pośladki i uda. Szkoda ze tak późno zaczełam, ale w dopiero w Gdańsku mam fajne trasy i mozliwości.
"Myślę że nie tylko makijaż i modna fryzura czynią kobietę piękną. Naprawdę olśniewajaco wygląda kobieta w której oczach widać wiarę w siłę swojej urody oraz madrość żyiowych doświadczeń" SHARON STONE Edytowane przez xgosik Czas edycji: 2009-07-23 o 18:56 |
![]() ![]() |
![]() |
#1218 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ale było dużo szumu o nic, to trwało 5 minut, tata tylko psiknął wd40 i kółeczka pięknie chodzą, bez rozbierania, tata stwierdził, że ma dostęp do łożysk więc nawet nie trzeba ich rozbierać ![]() ![]() ![]() buziaczki i dziękuje za rady ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1219 |
Zadomowienie
|
wróciłam
![]()
![]() |
#1220 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1221 |
Zadomowienie
|
oooo nie wiedziałam
![]() aha ale mi się wydaje, że czym większa praca nóg tym większa efekty no nie? i to chyba nie aż tak źle, że przy rolkach się tak męczę ![]()
![]() |
#1222 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() błagam, nie kupuj rolek w supermarkecie ![]()
Edytowane przez strawberka Czas edycji: 2009-07-23 o 22:31 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1223 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() dobra, pojeżdże jeszcze w tym roku, w końcu nie zostało aż tak wiele czasu do końca wakacji, to tylko troche ponad miesiąc, bo nie sądzę, żebym jezdziła poźniej codziennie tak jak teraz, a zobaczymy co będzie w przyszłym roku, może akurat zainwestuję w nowy sprzęt ![]() ![]() a co do supermarketu, to moja ciocia też kupiła swoje rolki w Auchan niedawno ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1224 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie ma czegoś takiego jak kółka kauczukowe. Nigdy nie istniały, nie istnieją i nie będą istnieć ![]() Polecam cały wątek do poczytania. Preparat WD40 nie jest polecany do smarowania łożysk, lepsze są smary serii ŁT lub oliwki oparte na prawdziwym oleju, a nie na "wodzie". I łożysk pod wodą się nie myję!!! Wyjątek stanowi jazda w mocnym deszczu i opłukaniu kółek z łożyskami dosłownie w kałuży, ale to już jest zupełnie inna bajka dla osób, które ścigają się z zawodach i deszcz przed, w czasie i po wyścigu nie jest im straszny.
![]() |
#1225 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() nie wiedziałam, że nie ma kółek kauczukowych, ale jak już wspomniałam nie znam się na tym za bardzo ![]() Następnym razem, jak znów będę czuć tarcie to coś innego wykombinuje, albo poprosze o pomoc tż, bo on coś ostatnio mi mówił o jakiś smarach i że wd sie nie powinno psikać, teraz widze, że miał rację ![]() aha, a ja nie myłam łożysk pod wodą, tylko przetarłam moje CAŁE rolki ścierką, bo były już lekko przykurzone i troche z błota brudne, a kółek nawet nie ruszałam ![]() ale dzięki za informacje, jak znajdę troche czasu to przeczytam cały wątek ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1226 |
Zakorzenienie
|
Mam takie pytanie.. może się wydać glupie..
czy jeżeli w oryginalnych rolkach mam kółka 70mm to moge je wymienić na 72mm?? Bo te już są trochę zuzyte i wolno się na nich jeździ ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1227 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ciekawe pytanie. Też bym chciała wiedzieć ![]() Ja już prawie całe wakacje staram się jak najczęściej jeździć na rolkach i uwielbiam to. Około 20 km, bo znalazłam fajne miejsce do jeżdżenia i wiem ile przejechałam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1228 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1229 |
Zakorzenienie
|
Niestety nie mam nic napisane
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1230 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Jeśli nie ma nigdzie napisane i nie wiesz, to po prostu odrysuj cyrklem okrąg o średnicy 72mm i włóż w każde miejsce patrząc czy nie haczy nigdzie ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:25.