![]() |
#1261 |
Raczkowanie
|
Dot.: Rolki:)
o wy ;P
a swoją drogą jak ktoś już się tu zjawi to fajnie by było pojeździć na takiej trasie ![]() http://www.domkinadwda.pl/var/site/storage/images/okolica/lotnisko-borsk-jazda-na-rolkach/299-1-pol-PL/4.-Lotnisko-Borsk_reference.jpg Edytowane przez xzaczarowana Czas edycji: 2009-08-12 o 09:14 |
![]() ![]() |
![]() |
#1262 |
Zakorzenienie
|
xzaczarowana rozmiar kółek to już chyba zależ od Twoich preferencji
![]() ![]()
#1263 |
Raczkowanie
|
żebym to ja wiedziała ;p
chyba zrobie jak radził kiedyś Zico ![]() odrysuje z papieru kółko o odpowiedniej wielkości ![]() potem poinformuje. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1264 |
Zakorzenienie
|
Na kółkach powinnaś mieć napisane jaki to rozmiar
![]() A jak nie to zmierz po prostu ![]() I jeszcze takie moje pytanie... czy jazda po mokrym podłożu może zaszkodzić rolkom??
http://suwaczki.slub-wesele.pl/20140802580114.html Edytowane przez lexie42 Czas edycji: 2009-08-12 o 18:01 |
![]() ![]() |
![]() |
#1265 |
Raczkowanie
|
jeszcze nie zmierzyłam. xd
a tu odpowiedź na Twoje pytanie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1266 |
Zakorzenienie
|
Dzięki
![]() ![]()
#1267 |
Rozeznanie
|
Oooo, wątek rolkowy, super ;-) Mogę się dołączyć?
Jeżdżę już dłuuuugo, najpierw na starych plastikach (sic!) mojego brata, teraz już na swoich kauczukach ;-) Cały sierpień jeżdżę kilka razy w tygodniu (wczoraj 2.5h, aż mnie kostki bolały ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1268 |
Zakorzenienie
|
Kupiłam rolki, Fila Primo XT. Pierwsza jazda miała 8km dałam radę ;D Wczoraj byłam jeździć, ale na tartanie i zniechęciłam się,
Licze, że złapię bakcyla ![]()
#1269 |
Raczkowanie
|
Też jeżdżę
![]() ![]() Sama przyjemność i tyle korzyści... ![]() ![]() Wprawdzie nie ma u mnie wielu miejsc gdzie można jeździć, ale za to kawałek ode mnie 8-kilometrowy odcinek trasy pomocniczej przy autostradzie: gładki asfalt, sporo rolkarzy, coś pięknego ![]() Pozdrawiam wszystkie wizażowe rolkarki ;D
#1270 |
Zadomowienie
|
Chciałam zapytać czy kółka 80mm 80a są to bardzo twarde kółka ?
-chciałabym wygodnie jeździć i obawiam się twardych kółek. ![]()
#1271 |
Raczkowanie
|
Najczęściej kółka maja twardość od 78A-82A. Im wyższy numer tym większa twardość. Mniej twarde kółka są bardziej przyczepne do podłoża, lecz szybciej się ścierają. 80 a są optymalne do jazdy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1272 |
Zadomowienie
|
dzięki wielkie za odp.
![]() mam jeszcze jedno pytanie...czy bolą was stopy podczas jazdy ? ![]() Wiem że to może wydać się głupie ale,zastanawiam się czy możliwe jest dobranie rolek tak aby czuć się w nich w jak najwygodniejszych kapciach. Bowiem mierzyłam te moje upatrzone rolki K2 i.. nic nie obciera,nic nie upija no cud miód i orzeszki ale po 10 min jazdy po sklepie lewa stopa mnie zaczynała boleć. No i właśnie...bolała cała. Nie był to wynik upijania tak jak już pisałam...właściwie nie wiem czego to mógł być wynik ? tego że lewą stopę mogę mieć słabszą i zmęczyła się ciężarem rolki ? za bardzo spinałam się jadąc ? ale czemu tylko lewa w takim razie? prościej byłoby gdyby coś uwierało wiedziałabym czemu boli a tak...jestem w kropce i nie wiem czy przez to odrzucić te rolki.
#1273 |
Raczkowanie
|
akurat bóle stopy są bardzo częstym zjawiskiem i nie zawsze świadczą o źle dobranych rolkach albo o problemach, z którymi trzeba będzie walczyć za każdym razem jak się je ubierze.
Przede wszystkim wysokie i grube skarpetki. Tak, będzie Ci sporo cieplej, ale unikniesz niepotrzebnych obtarć. Bóle stopy też z reguły znikają po jakimś czasie użytkowania, but się przyzwyczaja. A dla tych, co chcą się dowiedzieć więcej o rolkach to dużo znajdziecie na stronie www.narolkach.pl ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1274 |
Zadomowienie
|
a takie małe pytanko jeszcze...
![]() ![]() Jeżeli moja stopa ma 24,5 cm. to jaki mam wziąć rozmiar? 39- 25cm 40- 26cm półtora cm to strasznie dużo mi się wydaje ![]()
#1275 |
Raczkowanie
|
Hmm... szczerze mówiąc pół cm to znowu niewiele, bo z grubszą skarpetką nie czujesz komfortu. Nie wszystkie buty się aż tak rozbiją, więc możesz się czuć w nich niewygodnie. ja tak kiedyś miałam i powiem szczerze, że jakbym miała wybrać ponownie to wzięłabym te większe. Optymalnie jest ok. cm.
Aha... no najlepiej jest sobie przymierzyć w jakimś sklepie z rolkami takie takie, wtedy będzie Ci łatwiej wybrać. Tylko pamiętaj o tej grubszej skarpetce ![]() Jesteś zdecydowana już na jakiś konkretny model? Tzn firmę rolek? |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1276 |
Zadomowienie
|
myślałam o K2 CONTESSA ALU
tutaj można je znaleźć : http://www.go-sport.pl/rowery_rolki_2009/default.aspx Kółka: 80 mm/80A. Płoza: aluminowo-tytanowa. Łożyska: ABEC5. aktualna cena 399zł
#1277 |
Raczkowanie
|
Powinnaś być zadowolona, K2 to dobra firma jeśli chodzi o role
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1278 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Zapraszam na www.forum.wrotkarstwo.pl - zawsze konkrety na temat jazdy na rolkach ![]()
![]() |
#1279 |
Raczkowanie
|
Egzakli – potwierdzam.
Witam wszystkich. Rolki to znakomity sport, świetny pomysł na redukcję masy. Śmigam 2 sezon niemal codziennie po 2h. W tym roku od maja do dnia dzisiejszego dzięki rolkom, diecie proteinowej 1600kcal na dobę i dobrej suplementacji zrzuciłem 26,5kg nadwagi. Jestem po 30-stce, miałem 110 kg wagi a mimo to postanowiłem rozpocząć przygodę z rolkami. Obecnie torturuję 3 parę Rollerblade Aero. Rolki wpływają wysmuklająco nie tylko na dolne partie ciała. Rzeźbią też klatkę piersiową, biodra, ramiona, generalnie całe ciało. Nie ma co porównywać rolek z rowerem. Śmigam na rowerku i wiem ile jestem w stanie wypocić w trakcie 1h treningu na rowerku a ile na rolkach. Wdziewam więc proszę ja Was neoprenowe spodenki Fitplaya, zapodaję czystą postać pirogronianu 2 caps po 750mg 30 minut przed treningiem i podobnież 2 caps Dyma Burn Xtreme na efedrynie. Jadę z koksem. Przyjemne z pożytecznym. Polecam rolki wszystkim chcącym zrzucić zbędne kilogramy – coś wspaniałego. Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1280 |
Raczkowanie
|
Co do wypowiedzi Zico - zapewne najbardziej wierzytelna i największa wiedza na temat rolek na tym forum. Znany większości krakowskich rolkarzy i chwalony przez wszystkich
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1281 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1282 |
Raczkowanie
|
Wszystkiego najlepszego w ten nowy rok 2010
![]() Żeby forma i pogoda była ![]()
#1283 |
Zadomowienie
|
Wzajemnie
![]() Ja zaczynam od wiosny, czekam tylko na lepszą pogodę właśnie ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1284 |
Zakorzenienie
|
hej dziewczyny, mam prosbe i pytanie.
chcialabym kupic rolki, nie wiem jakie wybrac, nie mam pojecia, nie znam sie, chce lepsze nie wiem jakie sa ceny, przegladalam na alegro i widzialam za 170 takie rozne 2in1 ze jeszcze lyzwy, fajna rzecz ale przypuszczam ze cos takiego nie moze byc dobre, jak ktos chce miec dobre lyzwy i dobre rolki to musi kupic oddzielnie? chyba ze sie myle? chociaz dla mnie, poczatkujacej i jezdzacej rekraacyjnie (do tego jakis ruch, do diety zeby nogi ladniej wygladaly) moze nie bylby to zly wybor? ostatnio jezdzilam na lyzwach, jakos mi sie udawalo ale ciezko;p chcialabym czesciej, chcialabym miec swoje tez no i prosze ![]() prosze o pomoc ![]() dzieki wielki
#1285 |
Raczkowanie
|
Jazda na rolkach wciąga. Jeszcze do tego jak masz z kimś jeździć - jeszcze bardziej się w ten temat wchodzi.
2 w 1 to kiepski pomysł, choć jeśli nie jesteś pewna, co do ilości czasu spędzonego w tym sporcie..... Z drugiej strony - dobry sprzęt zapewnia wygodę i większą frajdę z jazdy, więc jest szansa, że pozostaniesz w tym sporcie na dłużej. Wtedy oddzielnie łyżwy i oddzielnie rolki. Z łyżew są w porządku figurówki Bladerunner, Powerslide, Botas - to w zupełności wystarczy. Z rolek z kolei Rollerblade, k2, Powerslide, Roces - strzeż się z kolei Bladerunner i innych pseudo marek, szczególnie z allegro za 99,99. (Bladerunner są lepsi w łyżwach niż w rolkach).
#1286 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
tylko jeszcze.. jakby co, jaki rozmiar tych kolek bo widze ze sa mniejsze i wieksze i szybsze, nie mam pojecia jakie to jakie.
![]() |
#1287 |
Raczkowanie
|
Witam,
przy współpracy z http://www.jakkupowac.pl powstał artykuł na temat zakupu pierwszych rolek. Artykuł można przeczytać pod tym adresem: http://jakkupowac.pl/artykul/80/jak-kupowac-rolki.html
#1288 |
Raczkowanie
|
Ja już nie mogę się doczekać wiosny! Zima mnie cieszyła, ale do czasu kiedy mój chłopak postanowił sobie kupić rolki i jeździć ze mną. Teraz to marzę już tylko o słońcu i rolkach. Ten sport naprawdę wciąga. Niech tylko śniegi stopnieją, a odkurzam moje i wyjezdzam na drogi
![]() A Wy nie tęsknicie za waszymi rolkami? ![]()
#1289 |
Zakorzenienie
|
rubia oczywiscie , ze tesknimy
![]() Juz sie nie moge doczekac kiedy znowu bede na moich rolkach smigac ![]()
#1290 |
Raczkowanie
|
W Poznaniu na szczęście chociaż raz w tygodniu jeździmy na sali. Współczuję Wam tak czekać... Dla mnie aż niemożliwe.
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:50.