![]() |
#1291 |
Raczkowanie
|
Dot.: Rolki:)
Czekanie na sezon to zaiste męczarnia…
Ja też wypatruję pogody jak zbawienia. Rolki to jest to, choć ja z kolei uwielbiam jazdę SOLO ![]() Obecnie katuję się na siłowni, ale mimo, iż mam rezultaty w postaci wzrostu rzeźby i masy mięśniowej to nie cieszy mnie to tak jak jazda na rolkach. Ponadto aspekt dotlenienia, ach… Nie mogę się doczekać… Pozdrawiam wszystkich rolkarzy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1292 |
Zakorzenienie
|
Nareszcie powoli wiosna sie zbliza
![]() ![]() Jeszcze troche i mozna bedzie zalozyc rolki ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#1293 |
Zadomowienie
|
Jak ja kocham rolki! Juz nie mogę się doczekać sezonu
![]()
#1294 |
Raczkowanie
|
w tym roku kupię sobie rolki i nauczę się jeździć. postanowione
![]()
![]() |
#1295 |
Raczkowanie
|
a zapewniam, i pewnie pozostali rolkarze też, że wartooo
![]()
#1296 |
Raczkowanie
|
Hej, jak jesteś z Poznania i słuchasz radia Eska, to od jutra tj. 1 marca możesz wygrać kupon na zakup rolek o wartości 450pln! Więcej: http://www.wrotkarstwo.pl/forum/view...hp?f=20&t=4076 ![]()
#1297 |
Zakorzenienie
|
Czekam na sezon rolkowy z niecierpliwością
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1298 |
Zakorzenienie
|
U nas jest taka kryta hala jakby, coś a'la skate park, ale to nie to samoo co po ulicy czy w parku.. niech tylko stopnieje śnieg, jak dobrze pójdzie to za 2 tygodnie już możemy śmigać
![]() powiedzcie mi, czy któraś z Was jeździ może slalomowo? ![]()
#1299 |
Zakorzenienie
|
u mnie jest WPKiW (Chorzów) i jest tor dla biegaczy, rowerzystów i rolkarzy, muszę jechać obadać jak tam wygląda
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1300 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1301 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ale nie jest kryty... Chyba, że ja coś źle zrozumiałam ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1302 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#1303 |
Zakorzenienie
|
To jak się wybierzesz to daj znać jakie tam są warunki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1304 |
Zakorzenienie
|
Kurcze dzisiaj mamy tak sliczny poranek , ze zastanawiam sie czy czasami na rolki nie myknac .
Tak czy inaczej musze je dzisiaj do sezonu przygotowac , bo sezon zacznie sie szybciej niz mysle ![]()
#1305 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1306 |
Raczkowanie
|
Mam rolki, bardzooo szybkie rolki, raz jak zjechałam z góki to nie mogłam sie zatrzymać i krzyczałam w niebogłosy ; D trumatyczne przeżycie ;p mam pytanko małe rolki wpływaja na spalanie tkanki tłuszczowej, prawda?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1307 |
Przyczajenie
|
No HEY ja dopiero zaczynam zabawe na rolkach ale już się nie źle wkręciłam , mam nadzieję że mi nie przejdzie chociaż z moich znajomych nikt się nie pali do tego
Może ktoś jest z Wrocka i zna fajne miejsca na jazde na rolkach blisko Rózanki Edytowane przez zwariowana1975 Czas edycji: 2010-03-05 o 15:52 |
![]() ![]() |
![]() |
#1308 |
Przyczajenie
|
Cześć
Wiecie może gdzie w Opolu znajdę sklep z dobrymi rolkami? ![]() Jakie rolki freestyle polecilibyście mi? (rzecz jasna prócz twistera 2010, jak dla mnie za drogie, pozostaje mi o nich tylko marzyć ![]() Znajda się może takie do 400, góra 450 zł? |
![]() ![]() |
![]() |
#1309 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Co do rolek freestyle: mają być pod slalom czy do jazdy miejskiej? Różnie freestyle można interpretować.
![]() |
#1310 |
Zakorzenienie
|
Chcialam sie pochwalic
![]() Ja juz wlasnie sezon rolkowy rozpoczelam wczoraj ![]() ![]() ![]() Z zawodu jestem nauczycielem wf-u i wymyslilam , ze mozna na tych lekcjach rowniez na rolkach jezdzic ![]() Wiec udalam sie do " wladz szkolnych " przedstawilam swoj pomysl i .........dostalam pozwolenie na rolki . Wczoraj mialam pierwsze zajecia i bylo swietnie ![]() Dziewczyny z 6-7 kl. byly bardzo zadowolone na poczatek rozgrzewka ,jazda na 1 nodze, slalom , wymachy ramion w ruchu , berek itp. Pozniej gra w kosza na rolkach ![]() ![]() ![]() Nie myslalam , ze rolki i kosz moga byc tak interesujace ![]() ![]() ![]() Dziewczyny wyszly bardzo zadowolone i za tydzien tez rolki zaplanowalysmy ![]() ---------- Dopisano o 10:02 ---------- Poprzedni post napisano o 08:38 ---------- zico mam pytanie ![]() wiesz moze gdzie w niemczech mozna zrobic kurs na trenera z rolek ? Chodzi mi o to , zeby to dobra szkola byla bo wkoncu bede odpowiedzialna za dzieci ![]() ![]() Ja na rolkach jezdze juz od 6-7 lat i to dosc dobrze , ale nauka innych a jazda rekreacyjna to zupelnie co innego. Zalezy mi na tym , zeby ktos mnie dobrze wyszkolil , znasz moze kogos ![]() ![]() ![]()
#1311 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
A Wrocław? Tam coś znajdę? W jakich sklepach mam szukać? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1312 |
Raczkowanie
|
1)
Instruktora wrotkarstwa można zrobić w Polsce, w Niemczech instytucja odpowiedzialna za trenerkę jeśli się nie mylę to: http://www.dilv.de Jeśli nie oni, to na pewno będą wiedzieć co gdzie i jak. 2) Rolki do slalomu i rekreacji, przedstawię modele, które spełniają te wymagania, a co do ceny trzeba poszukać już samemu: Powerslide Cell - każdy model FSK, I, II Powerslide Metro - uważać na jakość kółek Rollerblade Twister - każdy model II, III, 243, 231 Salomon FSK - o ile się jeszcze gdzieś je znajdzie Rollerblade Fusion X3, X5 - są to rolki typu na miasto więc koniecznie dodatkowo z krótką szyną, maximum 243mm (Fusion X5 w małych rozmiarach taką ma). Roces Friday - tutaj różnie jest z trzymaniem stopy, zależy jaką kto ma Jest jeszcze wiele innych modeli i marek, ale raczej albo są słabej jakości i takich nie będę "polecać" albo są typowo slalomowe i kosztują około i powyżej 1000pln - Fila, Seba, Powerslide FSK itp. itd.
#1313 |
Zakorzenienie
|
dzieki zico
![]()
#1314 |
Przyczajenie
|
Dziękuję Zico
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1315 |
Raczkowanie
|
Proszę bardzo
![]() Dla dalszego trzymania wątku taka historyczna fotka, zrobiona tradycyjnym aparatem, 1996 rok:
#1316 |
Przyczajenie
|
K2 też należy do dobrych firm?
jeśli poszukuję połączenia rolek rekreacyjnych z freestyle, to jaki opis powinny posiadać rolki? Kółka 70/80a, 80/80a, 80/84a czy może inne? Jaka długa powinna być szyna? A jakie łożyska? ![]() W sobotę prawdopodobnie wybiorę się na polowanie ![]() ![]() Edytowane przez Marietka94 Czas edycji: 2010-03-13 o 13:54 |
![]() ![]() |
![]() |
#1317 |
Zakorzenienie
|
hej!
zamierzam właśnie zacząć swoją przygodę z rolkami ![]() możecie mi coś polecić w cenie ok. 150-200zł? wiem, że cudów nie będzie, ale niestety tylko tyle kasy mogę przeznaczyć ![]() czytałam podany artykuł, ale nie miałam nigdy z rolkami do czynienia.. i czy są podziały na męskie/ damskie ? bo jak przeglądałam na allegro to nic takiego nie zauważyłam dzięki z góry za odpowiedź ![]() edit takie mi się spodobały ![]() http://allegro.pl/item942579124_rolk...miar_40_5.html
* Zapuszczam włosy! * Aparatka (góra + dół) 22.03.2013r. - 21.05.2014r. ![]() Edytowane przez L I L Y Czas edycji: 2010-03-13 o 14:50 |
![]() ![]() |
![]() |
#1318 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Czyli miękkie buty. To nie chodzi o komfort, ale o trzymanie stopy. Niestety duża część modeli - większość - nie ma sztywnej skorupy. Sztywna skorupa trzyma nogę, a but wewnętrzny odpowiada za komfort. Czyli freestyle - na pewno dobrze trzymająca stopy cholewka buta, a nie bambosz. Skoro to mamy wyjaśnione idziemy dalej. Długość szyny dobiera się do długości stopy użytkownika, z reguły damskie rozmiary stóp do 39 powinny mieć długość szyny 231mm, czyli kółka maks 76mm, a od 40 w górę 243mm czyli 80mm maks. Są od tego odstępstwa, ale tak się powinno dobierać do slalomu. Jazda rekreacyjne na sprzęcie klasy Twister 231mm z kółkami 76mm będzie naprawdę dawać wiele radości, a i na slalomie można pokazać wiele w zależności już od umiejętności. To taki wzór rolki ten Twister.
![]() |
#1319 |
Przyczajenie
|
Jeśli chodzi o sklepy, to w jakich kupowac? W Decathlon, Intersport?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1320 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
A test można łatwo zrobić - zapytać się z czego są zrobione kółka. Jak sprzedawca odpowie kauczuk, silikon, plastyk, guma - no to szukamy dalej ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:58.