![]() |
#121 |
Zadomowienie
|
Dot.: Rolki
Ja dzis zasuwalam jakies 2 godzinki i pierwszy raz w zyciu ( jezdze na rolkach jakies 7 lat) sie wywalilam - wielki kamien nagle mi wyrosl i efektem jest pieeeknie rozwalone kolano:P Szczescie , ze nic nie zlamalam, ale jutro kupuje ochraniacze, zeby sie przed slubem cala nie obdrapac
![]() ![]()
![]() |
#122 |
Zadomowienie
|
Ja dzisiaj jeździłam jakies poł godziny. Moja konndycja jest okropna
![]() ![]() tiara najważniejsze, że ci się nic nie stało ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#123 |
Wtajemniczenie
|
Ja sobie na rolkach jednak nie pojeżdżę
![]() ![]() ![]()
![]() |
#124 |
Raczkowanie
|
ja tam jeżdżę na heelysach xD
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#125 |
Zadomowienie
|
Maggie to moze poodkladaj troche z kieszonkowego? bardzo porzadne rolki mozna kupic np. za 150 zl w Decathlonie- moja siostra kupila w zeszlym roku i sa swietne. To nie taka gigantyczna suma- da sie uzbierac. Albo moze uzbieraj troche i popros zeby rodzice dolozyli
![]()
![]() |
#126 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() A cóż to takiego ten Decathlon?
![]() |
![]() |
#127 |
Zadomowienie
|
Maggie to taki duzy sklep sportowy- wpisz w google to Ci wyskoczy strona i asortyment.
W wiekszosci duzych miast jest, ale zawsze mozesz tez zobaczyc np. W GO SPoRT - czesto maja podobne promocje. Hipermarketow akurat do rolek nie polecam, bo jestem fanka dobrego, sprawdzonego sprzetu porzadnych firm, a w supermarketach sa z reguly 'no name'.
![]() |
#128 |
Wtajemniczenie
|
Dzięki
![]()
![]() |
#129 |
Raczkowanie
|
![]()
Na co trzeba zwracac uwage jak chce sie kupic rolki?
Chiałabym jakies ladniutkie w rozmiarze 40 - lepszcze czarne czy np biale z błękitnym?? jak z czyszczeniem rolek?? Prosze o WSZYSTKIE RADY!
ideał (p.łc. idealis ‘idealny’ z łc. idea, z gr. idéa ‘natura rzeczy, idea’) 1. doskonałość, ktoś lub coś składające się z samych doskonałych cech i właściwości. 2. najwyższy cel marzeń i działań człowieka. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#130 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do czyszczenia...to zależy czy pytasz o czyszczenie z wierzchu czy hm..między kółkami??Czy jak?? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#131 |
Zadomowienie
|
Dzisiaj pojeżdziłam 40 min
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#132 |
Wtajemniczenie
|
Dzieczyny help. Szukam i szukam i znalezc nie moge tak konkretnie.
Jaki wpływ jazda na rolkach ma na łydki i uda?? Chce wyszczuplic nóżki, a czytałam gdzies, ze łydki sie rozrastają?? :/ jak to jest??? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#133 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mogę tylko powiedzieć że widzę 'wpływ' po swojej dobrej znajomej (bardzo dużo jeździ na rolkach i na rowerze) - można jej pozazdrościć nóżek ![]() Poza tym - rolki to czysta przyjemność i świetny sposób na spędzenie wolnego czasu. Wyrosłam ze swoich starych i teraz poszukuję nowych i już nie mogę się doczekać kiedy znów zaczne jeździć ![]() Btw. adoosienka -> świetny gust ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#134 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#135 |
Wtajemniczenie
|
Sie wie
![]() ![]() a o te łydki pytałam, bo jedna z dziewcząt pisała gdzieś, że łydki po rolkach jej sie rozrosły ;/ a tego nie chce ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#136 |
♥
|
nogi przy ujemnym bilansie sie raczej nie rozrastaja
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#137 |
Wtajemniczenie
|
Halo? co tu tak cicho??
![]() Potrzebuje rady. Jestem absolutnie początkująca! Jakie rolki lepsze? 1)http://www.allegro.pl/item188352661_...z_s_34_37.html 2)http://www.allegro.pl/item187925606_...5_rozm_37.html ...i zobaczcie co to za cudo? ![]() ![]() ![]() http://www.allegro.pl/item187138484_...eo_899zl_.html |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#138 |
BAN stały
|
Dziewczyny!! Jeżeli nie macie rozeznania w temacie rolek, to z całego serca polecam kopalnię wiedzy na ten temat, a mianowicie stronkę http://www.zico-skating.com/ i porady ludzi z forum. Oprócz tego napewno znajdziecie towarzystwo do jazdy, jeśli takiego jeszcze nie macie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#139 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Wczoraj kupiłam rolki. Dzisiaj byłam na gładkim asfalcie wzdłuż ulicy pojeździć.Było super,tylko ten skwar ![]() Po 40 minutach wracałam do domu i padłam na łóżko. Macie jakies rady dla superpoczątkującej? ![]()
![]() |
#140 |
Raczkowanie
|
Pink [bez 69!]:
jeśli chodzi o jazdę rekreacyjną, przede wszystkim na początku staraj się: - dobierać komfortową nawierzchnię, - unikać bardzo ruchliwych ulic, - unikać konkretnych górek, - przyzwyczaić nogi do rolek, - unikać nadmiernej prędkości, Najlepsze będą drogi spacerowe z dobrą, gładką nawierzchnią. Edytowane przez Sztucer Czas edycji: 2007-05-24 o 20:04 Powód: bo tak |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#141 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Teraz pozostało przyzwyczaić nogi i nauczyć się chamować,bo z tym ciężko bez słupów ![]()
![]() |
![]() |
#142 |
Zakorzenienie
|
Rolki to super sprawa... Bez dwoch zdań.
Uważam, że jeśli ma się zamiar jezdzic na nich czesto i dodatkowo chciecie miec fun z tego, powinno sie kupic porzadne rolki, Nawet jeśli sa droższe ![]() Powiem tak. Chyba ze 2 lata zbierałam sie zeby kupic rolki. Nie znalam sie na tym, nie wiedzialam ktora firma produkuje porzadny towar etc etc. No wiec robilam rozeznanie. Potem połaziłam po sklepach. Mierzylam rózne modele, ale zadne nie byly wystarczajaco przekonujace - albo mnie uwierały, albo nie bylo rozmiaru, albo byly okropnie brzydnkie, albo kolka si eniekrecily jak nalezy. Kiedys z ciekawosci przymierzylam rolki jednej firmy zastanawiajac sie dlaczego ona sa takie DROGIE. Słuchajcie... wtedy zrozumialam ![]() ![]() ![]()
![]() |
#143 |
Zakorzenienie
|
A! i jezdze na nich od 2 lat
![]() I pamietajcie o ochraniaczach na nadgarstki. Reszta jest do bani, bo krepuja ruchy (podobno), natomiast nadgarstki sa BARDZO WAZNE! ... No ![]()
![]() |
#144 |
Zadomowienie
|
kurcze... tak gorąco i jak tu parowac sie w rolkach?
![]()
![]() |
#145 |
Zakorzenienie
|
Ja dzisiaj nie ide na roli
![]() ![]() Jak jest taki upał to nie ma co sie pchac na rolki w samo poludnie. Zwlaszcza ze asfalt sie roztapia i można sie przykleic ![]() ![]() ![]()
![]() |
#146 |
Zadomowienie
|
![]()
-
- Edytowane przez eM! Czas edycji: 2012-08-04 o 14:54 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#147 |
Zakorzenienie
|
Tak czytam ten wątek i czytam i z każdym dniem coraz większą mam ochotę na wyjście na rolki
![]() Oj zła jestem na siebie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#148 |
Wtajemniczenie
|
A ja dzielnie zbieram
![]() ![]()
![]() |
#149 |
Zakorzenienie
|
Zbierajcie zbierajcie. Moim zdaniem naprawdę warto. Teraz coraz wiecej osób jeździ na rolkach i wierzcie mi, że nawet jeśli nie jeździliście, nie ma sie czym przejmować.
Swego czasu bardzo dużo jezdzilam na Bloniach w Krakowie i jeżdzily tam równiez osoby, ktore dopiero zaczynały i uczyly sie. Nie ma sie wiec czym przejmowac i czego wstydzic, bo kogo to obchodzi jak am idzie. ![]() Praktyka czyni mistrza ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#150 |
Wtajemniczenie
|
Witam!
Moje Kochanie zrobiło mi cudny prezent. Od czwartku jestem właścicielką ślicznych rolek ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:14.