Rolki:) - Strona 6 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Sporty letnie, zimowe i wydarzenia sportowe

Notka

Sporty letnie, zimowe i wydarzenia sportowe Forum dla miłośników sportów letnich i zimowych. Tu dowiesz się wszystkiego o tym jak przygotować się do sezonu. Poczytasz o nowinkach sportowych.

Narzędzia
Stary 2006-05-13, 15:38   #151
Madia
Zakorzenienie

Dot.: Rolki:)

Cytat:
Napisane przez uhahana
Wiadomo - każdy ma swój gust

Właśnie szukam rolek z miękkimi i dość małymi kółkami. Mam nadzieje, że znajdę.

PS. Madia teraz dopiero zobaczyłam u Ciebie Nową Rudę. Bywałam tam kiedyś swojego czasu - rodzina w Kamionkach, pewnie kojarzysz gdzie. Tam są asfalty nawet nienajgorsze, ale wszędzie albo z górki albo pod górkę
Nom chyba kojarzę...bo w tych terenach to ja bywam na rajdach samochodowych Hehehe..co do tego asfaltu to mam nadzieję, że nie mówisz o Nowej Rudzie... Bo to co tam leży to nie przypomina asfaltu

Zakręcona na punkcie zakręconego włosa od 22.02.2012
Madia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-13, 20:17   #152
marandi
Raczkowanie

GG do marandi

Cytat:
Napisane przez Madia
Może je za mocno zapinasz?? Ja jak za mocno je zepnę bo mnie bolą stopy i czuję jakby mi krew nie dopływała do niech...polużniam je..krew sobie dopływa, ból ustaje i zapinam je lżej. A skoro ciermną to może to być to...bo ból nóg też jest jak przegnę trochę
Może faktycznie trochę za mocno je zapinam... ale z kolei, gdy je poluźnię to noga mi w nich się kręci w prawo i w lewo. Nie wiem czy tak może być
Mam takie rolki:
http://allegro.pl/item103309927_nowe...a_sprawdz.html

Czy one są dobre dla mnie-początkującej?
marandi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-13, 21:20   #153
Madia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marandi
Może faktycznie trochę za mocno je zapinam... ale z kolei, gdy je poluźnię to noga mi w nich się kręci w prawo i w lewo. Nie wiem czy tak może być
Mam takie rolki:
http://allegro.pl/item103309927_nowe...a_sprawdz.html

Czy one są dobre dla mnie-początkującej?
Na Twoim miejscu zapytałabym co to jest "wzmocniona konstrukcja PP" bo po prostu nie wiem, reszta wydaje się ok Dziś jeżdziłam w dość luźnych rolkach (mówię dość bo jakbym poluźniła bardziej to bym na pewno zaliczyła glebę ) ale lżej je zapięłam żeby mnie znowu noga nie bolała i dobrze się jeździło..nawet tak lżej bo nie czułam tak wielkiego skrępowania. Ale to musisz dopasować do swojej nogi tak aby noga nie latała (łatwiej o kontuzję) ale żeby nie była ściśnięta..lekki luzik pożądany

Stary 2006-05-16, 10:28   #154
windykatorka
Zakorzenienie

GG do windykatorka

Witam
Ja mam dosyć dobre rolki.
Odkupione od znajmomej która kupiła je we Francji.
Mają ochraniacze na nadgarstki,kolana,łokcie i do tego jeszcze rękawiczki

Ale ja się jakoś boję jeździć
Nie wiem może się przekonam bo za chwilę z nich wyrosnę
windykatorka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-19, 15:36   #155
Oleńka =)
Rozeznanie

Mam pytanie natury technicznej
Co jaki czas należy wymieniać kółeczka I jak poznać ze się starły?
Oleńka =) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-19, 16:24   #156
pitahaya
Zakorzenienie

ooo fajny post tez mam rolki - w zasadzie nowe,jak juz usiluje na nich jezdzic (jeszcze za dobrze mi nie idzie na razie sie poruszam nie jezdze :P) to ludzie faktycznie sie dziwnie patrza...zaczynam sie wtedy czuc jakos staro :/

Oleńka jak juz sie koleczka zuzyja to na pewno zobaczysz ze czas je wymienic,jednak jest to kompletnie nieoplacalne...w sklepie kolka kauczukowe do jednej rolki kosztuja 25 zlotych analogicznie - do drugiej rolki drugie tyle,a za 50 zlotych mozna juz kupic nowe rolki...
Stary 2006-05-19, 20:59   #157
kędzior
Raczkowanie

GG do kędzior

Do poszukujących dobrych rolek- dziewczyny i chłopaki teżżżż - w realu obecnie są nIke, całkiem niegłupie za 149!!!
U mnie juz pierwsze koty za płoty mmmmmmmmmmmmmmm pysznie sie jeździ chociaż poczatkowo dość chwiejnie ale bez kraksy ))
pozdrawiam
kędzior jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-19, 23:05   #158
MagJa
Zakorzenienie

A ja sezon rozpoczęłam wczoraj i na razie zakończyłam Zaliczłam glebę na dupcię i tak mnie kość ogonowa boli, że ledwo chodzę. Nie ma to jak come back w wielkim stylu Tak to jest jak się wkłada rolki po 2 latach przerwy i po godzinie jazdy chce się zacząć śmigać jak dawniej Skutki tego takie jak widać
MagJa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-20, 09:05   #159
pitahaya
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kędzior
Do poszukujących dobrych rolek- dziewczyny i chłopaki teżżżż - w realu obecnie są nIke, całkiem niegłupie za 149!!!
U mnie juz pierwsze koty za płoty mmmmmmmmmmmmmmm pysznie sie jeździ chociaż poczatkowo dość chwiejnie ale bez kraksy ))
pozdrawiam

149? coz...ja swoje kupilam za 39...moim zdaniem bez sensu tyle wydawac na rolki jesli nie bedzie sie na nich jezdzic codziennie,poza tym kiedy zepsuja sie te za 39 to nie ma zalu a te za 149 oplakiwalabym przez miesiac z powodu malej rysy
Stary 2006-05-20, 10:59   #160
ewika91
Raczkowanie

Question Dot.: Rolki:)

Moja kuzynka, ma rolki od 5 lat które kupiła bardzo tanio (25zł). Jeździ na nich codziennie i są wporządku. Kupiła sobie od tamtej pory kółka. Moja siostra kupiła drogie rolki (ponad 200 zł), nie jeździ na nich codziennie. Jechałam na tych "tanich" i "drogich" i wygodniej się jeździ na tych tańszych. Serio! No właśnie- po co wydawac tak dużo skoro można mieć lepsze i tańsze???
Stary 2006-05-20, 11:10   #161
eM!
Zadomowienie

Talking Dot.: Rolki:)

Moim zdaniem nie wszystkie tansze rolki, sa lepsze od tych drozszych. Wiem, ze placi się głownie za firme, ale takze za jakos i wykonanie ich, dlatego ja stawiam na te drozsze, choc nie jezdze codziennie, mam komfort jazdy. Mialam kiedys takie rolki z supermarketu (bedac dzieckiem) i beznadziejnie mi sie na nich jezdzilo. Coz, wszystko zalezy od upodobań i wszystko jest dla ludzi

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-05-20, 12:31   #162
pitahaya
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez eM!
Moim zdaniem nie wszystkie tansze rolki, sa lepsze od tych drozszych. Wiem, ze placi się głownie za firme, ale takze za jakos i wykonanie ich, dlatego ja stawiam na te drozsze, choc nie jezdze codziennie, mam komfort jazdy. Mialam kiedys takie rolki z supermarketu (bedac dzieckiem) i beznadziejnie mi sie na nich jezdzilo. Coz, wszystko zalezy od upodobań i wszystko jest dla ludzi

zalezy tez od kasy ja wole tansze - nie jezdze na tyle duzo zeby inwestowac w porzadny sprzet a te wystarcza do "zabawy"
Stary 2006-05-20, 16:49   #163
Madia
Zakorzenienie

Ja osobiście w życiu bym nie jeździła na rolkach za 50 zł.......wole jednak kupic kolka jak sie zetra...50zl?? Toz to kpina...nie serio...tak mysle...;/;/

Stary 2006-05-21, 12:41   #164
pitahaya
Zakorzenienie

zgadzam sie w zupelnosci - kolka do rolek za 50 zlotych to czysta kpina...ale pewnie znajdzie sie jakis wariat ktory zaplaci :-P
Stary 2006-05-21, 20:38   #165
Madia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pitahaya
zgadzam sie w zupelnosci - kolka do rolek za 50 zlotych to czysta kpina...ale pewnie znajdzie sie jakis wariat ktory zaplaci :-P
Chyba nie kumam Twojej wypowiedzi. Za kółka to dobra cena ale za rolki bo sorry to tak jakbyś mi proponowała: 200zł za komplet opon do samochodu albo 200zł za samochód. No wolę jakoś dać za te opony..

Stary 2006-05-30, 11:32   #166
zico
Raczkowanie

Madia ma całkowitą rację.
Zapraszam na forum www.wrotkarstwo.pl/forum żeby choć po części zrozumieć dlaczego PORZĄDNE rolki tyle kosztują i jakie są RÓŻNICE pomiędzy nimi. A różnice są nie tylko w szczegółach - w rolkach się jeździ, a nie katuje
zico jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-30, 12:37   #167
Takietam
Zadomowienie

Zico, witamy fachowy głos w dyskusji
Takietam jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-30, 13:57   #168
Madia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zico
Madia ma całkowitą rację.
Zapraszam na forum www.wrotkarstwo.pl/forum żeby choć po części zrozumieć dlaczego PORZĄDNE rolki tyle kosztują i jakie są RÓŻNICE pomiędzy nimi. A różnice są nie tylko w szczegółach - w rolkach się jeździ, a nie katuje
Oo..witaj na forum Dzięki za adres forum..na pewno się przyda

Stary 2006-05-30, 16:35   #169
zico
Raczkowanie

Witam, witam

Co do spalania tłuszczu - każdy sport, w którym pracuje (najlepiej) całe ciało i który trwa dłużej niż +/- 40 minut dobrze służy na spalanie tłuszczu, kluczem jest jednak nie jaki sport tylko w jakim zakresie pracy serca (tętna) się go wykonuje.
Jeśli chodzi o jazdę na rolkach to jazda rekreacyjna (wolna i ciut szybsza) dobrze wpływa na spalanie tłuszczu (a dokładniej: czerpania energii z tłuszczu), z tym, że trzeba kontrolować prędkość (nie przyspieszać za mocno) najlepiej posiadając pulsometr (kontroluje pracę serca) oraz jeżdżąc ponad 40 minut podczas jednego treningu i 3x w tygodniu minimum. Mamy wtedy świetny efekt pozbycia się nadmiaru tłuszczu. Czyli - wolno i długo. Na tanim, niemarkowym sprzęcie (z reguły niewygodnym) nie ma szans na komfort stóp podczas takiego "treningu".

Co do pracy mięśni - posiadając dobrą technikę jazdy - pracuje wtedy całe ciało (prawie wszystkie grupy mięśniowe funkcjonują). Nie tylko nogi. Ale to już trzeba troszeczkę pojeździć, żeby nauczyć się pracować rękami, odpowiednio oddychać itp. itd.

Ciąg dalszy być może nastąpi Na pewno na forum jest więcej szczegółów
zico jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-30, 17:39   #170
klaudiaa
Zakorzenienie

wlasnie planuje kupic nowe rolki bo stare sa juz na mnie za male tylko skad mam wiedziec ktore sa dobre? podobaja mi sie takie jedne, ale nie wiem czy sa dobre bo kosztuja tylko 150 zl.. a tu kazdy mowi ze za jakies dobre to cos ok 300 trzeba zaplacic pomozcie bo juz sama nie wiem co robic

klaudiaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-30, 18:57   #171
Madia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez klaudiaa
wlasnie planuje kupic nowe rolki bo stare sa juz na mnie za male tylko skad mam wiedziec ktore sa dobre? podobaja mi sie takie jedne, ale nie wiem czy sa dobre bo kosztuja tylko 150 zl.. a tu kazdy mowi ze za jakies dobre to cos ok 300 trzeba zaplacic pomozcie bo juz sama nie wiem co robic

Przejrzyj ten wątek..napewno znajdziej na to pytanie odpowiedź.

Stary 2006-05-30, 19:18   #172
klaudiaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madia
Przejrzyj ten wątek..napewno znajdziej na to pytanie odpowiedź.

przegladalam tylko nadal nie wiem czy za 140 zl moge kupic dobre, wygodne rolki.. chyba pojde do sklepu, poprosze zeby mi napisali jakie maja kolka itp., i zamieszcze tutaj i ktos mi powie czy sa ok czy nie buźka
Stary 2006-05-30, 19:31   #173
Madia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez klaudiaa
przegladalam tylko nadal nie wiem czy za 140 zl moge kupic dobre, wygodne rolki.. chyba pojde do sklepu, poprosze zeby mi napisali jakie maja kolka itp., i zamieszcze tutaj i ktos mi powie czy sa ok czy nie buźka
Wiesz...ja na Twoim miejscu brałabym droższe...

Stary 2006-05-30, 20:23   #174
klaudiaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madia
Wiesz...ja na Twoim miejscu brałabym droższe...

tylko ze nie ma drozszych 140-160 to sa takie juz naaaj.. a w najblizszym czasie nie wybieram sie do wiekszego miasta.. juz sama nie wiem.. chyba je wezme.. wygladaja na dobre
Stary 2006-05-30, 20:45   #175
tttusiaaa
Raczkowanie

GG do tttusiaaa

To kup przez internet...
tttusiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-30, 22:13   #176
klaudiaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tttusiaaa
To kup przez internet...

nie wole kupic sobie jutro, bardzo niecierpliwa jestem

na co trzeba zwracac uwage oprocz kolek?
Stary 2006-05-31, 07:10   #177
*majka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zico
Witam, witam

Co do spalania tłuszczu - każdy sport, w którym pracuje (najlepiej) całe ciało i który trwa dłużej niż +/- 40 minut dobrze służy na spalanie tłuszczu, kluczem jest jednak nie jaki sport tylko w jakim zakresie pracy serca (tętna) się go wykonuje.
Jeśli chodzi o jazdę na rolkach to jazda rekreacyjna (wolna i ciut szybsza) dobrze wpływa na spalanie tłuszczu (a dokładniej: czerpania energii z tłuszczu), z tym, że trzeba kontrolować prędkość (nie przyspieszać za mocno) najlepiej posiadając pulsometr (kontroluje pracę serca) oraz jeżdżąc ponad 40 minut podczas jednego treningu i 3x w tygodniu minimum. Mamy wtedy świetny efekt pozbycia się nadmiaru tłuszczu. Czyli - wolno i długo. Na tanim, niemarkowym sprzęcie (z reguły niewygodnym) nie ma szans na komfort stóp podczas takiego "treningu".

Co do pracy mięśni - posiadając dobrą technikę jazdy - pracuje wtedy całe ciało (prawie wszystkie grupy mięśniowe funkcjonują). Nie tylko nogi. Ale to już trzeba troszeczkę pojeździć, żeby nauczyć się pracować rękami, odpowiednio oddychać itp. itd.

Ciąg dalszy być może nastąpi Na pewno na forum jest więcej szczegółów
Zico,dzieki za info
W koncu ktos odpowiedzial na moje pytanie...

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2006-05-31, 15:33   #178
Madia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez klaudiaa
nie wole kupic sobie jutro, bardzo niecierpliwa jestem

na co trzeba zwracac uwage oprocz kolek?
No to kup w takim razie. A na co trzeba zwracać uwagę to już chyba w tym wątku było: na łożyska, na to czy płoza jest wymienialna no i żeby nie była z jakiegoś dziwnego tworzywa tylko nie wiem powiedzmy, że z metalu bo jaki to metal (stop) to nie pamiętam szczerze mówiąc.

Stary 2007-07-09, 13:47   #179
gosiaczek94@buziaczek.pl
Zadomowienie

czytałam ze do jazdreacyjnej to warto kupic rolki w cenie okoo 180 zł
ja planuje kupic włąsnie takie bo lubie pojezdzic sobie na rolkach a mam koszmarne az załosc człowieka ogarnia:P
Stary 2007-07-09, 15:56   #180
miniaczka
Raczkowanie

GG do miniaczka Send a message via Skype™ to miniaczka

A ja sobie niedawno kupiłam rolki, no i śmigam . Poprzednim razem kółka miałam gumowe, tym razem kauczukowe i okazało się... że nie jest tak łatwo jak myślałam . O wiele trudniej mi utrzymać równowagę, ale dotychczas nie zaliczyłam żadnej gleby . Biorę je ze sobą na wakacje, do Chorwacji. Mam nadzieję, że się nie zabiję, bo tam jest wszędzie z górki, w dodatku bardzo stromo . Zobaczymy ...
miniaczka jest offline Zgłoś do moderatora  

Nowe wątki na forum Sporty letnie, zimowe i wydarzenia sportowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości