Rolki:) - Strona 67 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Sporty letnie, zimowe i wydarzenia sportowe

Notka

Sporty letnie, zimowe i wydarzenia sportowe Forum dla miłośników sportów letnich i zimowych. Tu dowiesz się wszystkiego o tym jak przygotować się do sezonu. Poczytasz o nowinkach sportowych.

Narzędzia
Stary 2011-07-04, 12:10   #1981
madzius_krk
Raczkowanie

Send a message via Skype™ to madzius_krk
Dot.: Rolki:)

tak czytam, czytam, czytam... i chyba kupię sobie rolki, gdyż ostatni raz je miałam na nogach hm... z 10 lat temu będę musiała się zorientować, które marki są w porządku i wreszcie doczekać się jak wyremontują na moim osiedlu ścieżki :P
Stary 2011-07-04, 13:06   #1982
madzieeek
Wtajemniczenie

Jeeeee! Mam moje rolki! Dziś pan kurier przywiózł, przed chwilą właściwie. Doskonale mi się w nich jeździ....po kuchni i salonie Rozmiar chyba trafiony - jedynie prawy but jest mocno na styk, ale mam tak z każdymi butami - nierówne stopy Ale dam radę
Niech tylko ta pogoda się w końcu ogarnie, bo mam dziś pierwszy dzień urlopu! Tak nie może być!

A jeśli chodzi o inne sporty to np. ja i pumas jesteśmy snowboardzistki!

edit: korzystając z chwilowej przerwy w deszczu wypróbowałam rolki na podwórku - ku radości zebranych tam mamy, cioci, babci i kuzynki! Nie było źle! Tylko coś hamowanie mi nie idzie, a one same się nie chcą zatrzymywać - śmigają jak szalooone Ubaw miałyśmy, bo kuzynka wyjęła moje staaare "rolki" sprzed tych 15-stu lat i założyła je - mieliśmy wrażenie, że w pobliżu przejeżdża pociąg - tak się tłuką

byłam kiedyś "aparatką"!
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1168

Edytowane przez madzieeek
Czas edycji: 2011-07-04 o 18:39
madzieeek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-04, 19:27   #1983
anusiakk_kk
Zadomowienie

no to gratuluje zakupu ja narazie śmigam na starych ale lada chwila kupie nowe
snowboard <3 ojjjjj jakbym chciała jednak zbyt drogi sport jak dla mnie może kiedy... tzn napewno kiedyś!!

a tak to teraz rolki i co drugi dzień ćwiczenia na brzuch, czyli 300 brzuszków jestem zachwycona zawsze miałam płaski brzuch a teraz jest zarys mięśni -> polecam!

w tym że jeśli ktoś ma tłuszczyk (tak jak np mój Tż) to bieganie bieganie jeszcze raz bieganie i szybko schudł, bez trzymania jakieś dietki w miesiac 6kg a nie zauważyłam żeby sobie czegos odmawiał w jedzeniu.
jedyny minus to ból stawów, wiec juz codziennie nie biega

ogólnie widze ze jest mega szał na dbanie o siebie i uprawianie jakiegokolwiek sportu ale jestem za!!
anusiakk_kk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-04, 20:12   #1984
orisha
Zakorzenienie

Ja też uskuteczniam deseczkę w zimie.

Co do biegania, to od dawna mam taki plan marszobiegów, ale nie mogę się zebrać. Nigdy nie lubiłam biegać, przyznaję.

Moje rolki w bagaznikuuuuuuuuu kiedy ma byc porpawa pogody?

Motywacja: Lady 2 be FIT
orisha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-05, 05:36   #1985
jomic
Zakorzenienie

Te rolki to chyba jednak nie dla mnie. Zaliczyłam drugi upadek, stluklam rekę, skończyło się na SORze.

jomic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-05, 15:35   #1986
madzieeek
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez anusiakk_kk Pokaż wiadomość
no to gratuluje zakupu ja narazie śmigam na starych ale lada chwila kupie nowe
snowboard <3 ojjjjj jakbym chciała jednak zbyt drogi sport jak dla mnie może kiedy... tzn napewno kiedyś!!
Koniecznie! Ja się długo do tego zbierałam i zaczęłam dopiero trzy lata temu. Nooo...tak naprawdę to dwa lata temu, bo wcześniej to byłam ze dwa razy na stoku. Ale złpałam bakcyla na maksa! Fakt, skompletowanie całego sprzętu to trochę droga sprawa, ale można to rozplanować. Ja np. deskę mam używaną (ale z dobrego źródła ) a jestem bardzo zadowolona.

orisha - a Ciebie na wątek snowboardzistek zapraszam - patrząc za okno to zima za pasem i zaraz będziemy śmigać

...a ja póki co na rolkach nadal po podwórku (duże mam ), w przerwach, kiedy nie pada! A jaką mam radochę!!! Jak dziecko Stara, a głupia...

byłam kiedyś "aparatką"!
Stary 2011-07-06, 12:50   #1987
inkazg
Przyczajenie

Witajcie

temat skonsumowałam, ale i tak nadal jestem w kropce

nie mam możliwości przymierzyć rolek, bo moje miasto okazało się zabitą gwoździami dziurą...

proszę zatem doradźcie

będę jeździć tylko rekreacyjnie z córką i obok biegającym psem. Trasę mam fajną - około 12 km pięknego asfaltu w lesie, mało uczęszczanego.

Czytam i czytam i czytam

moje opcje to:
Rollerblade Spark 80 W http://esklep.intersport.pl/pl/produ...ade-spark-80-w

Rollerblade Spark SC 80 Alu W http://esklep.intersport.pl/pl/product/65789/lyzworolki-rollerblade-spark-sc-80-alu-w

K2 Freedom W
http://esklep.intersport.pl/pl/produ...edom-w-4025821

ale jestem otwarta na inne propozycje ...

aha i mam jeszcze jedną prośbę - to już chyba typowo do dziewczyn
mam rozmiar stopy niecałe 26 cm, jeśli któraś ma podobną długość czy możecie mi podać rozmiar łyżworolki jaką macie przy tej długości nogi ? Sprawdzałam w tablach i powinnam kupić chyba w przypadku Rollerblade 41, a w K2 - 40,5

z góry dziękuje za pomoc
inkazg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-07, 14:07   #1988
aam
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez inkazg Pokaż wiadomość
Witajcie

temat skonsumowałam, ale i tak nadal jestem w kropce

nie mam możliwości przymierzyć rolek, bo moje miasto okazało się zabitą gwoździami dziurą...

proszę zatem doradźcie

będę jeździć tylko rekreacyjnie z córką i obok biegającym psem. Trasę mam fajną - około 12 km pięknego asfaltu w lesie, mało uczęszczanego.

Czytam i czytam i czytam

moje opcje to:

Rollerblade Spark SC 80 Alu W http://esklep.intersport.pl/pl/product/65789/lyzworolki-rollerblade-spark-sc-80-alu-w

K2 Freedom W
http://esklep.intersport.pl/pl/produ...edom-w-4025821

mam rozmiar stopy niecałe 26 cm, jeśli któraś ma podobną długość czy możecie mi podać rozmiar łyżworolki jaką macie przy tej długości nogi ? Sprawdzałam w tablach i powinnam kupić chyba w przypadku Rollerblade 41, a w K2 - 40,5

z góry dziękuje za pomoc
Z tego co pamiętam to mam Rollerblade 40,5 rozmiar, a dł stopy 25cm, więc pewnie dobrze celujesz
aam jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-07, 15:55   #1989
orisha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madzieeek Pokaż wiadomość

orisha - a Ciebie na wątek snowboardzistek zapraszam - patrząc za okno to zima za pasem i zaraz będziemy śmigać
U mnie dzisiaj piękna pogoda, gorąca i troche duszno Zima jednak nie idzie. A na wątku snowboardzistek też czasem coś piszę Zwłaszcza w zimie

Stary 2011-07-07, 20:57   #1990
anusiakk_kk
Zadomowienie

hehehe szalone snowboardzistki tez bym chciała no i na razie odkladam na samochod ale jesli ceny paliwa nie spadna to zaczn etracic pieniazki na inne moje marzenia m.in -zakup deski wiązań butów stroju ajjjjjjjjjjjjj szaleństwo!!! ale zamierzam je spełnić pewnej zimy no i+ wycieczki -gdziekooolwiek

inkazg rolki w w rozm.40 beda dla ciebie dobre, napewno sie troszke rozbije wkładka no i but, dopaduje sie do twojej stopy i bedzie git, lepiej wziać 0,5 cm mniej (tak się mi wydaje)

pozdrawiam
<ide robić brzuszki>
Stary 2011-07-07, 21:53   #1991
madzieeek
Wtajemniczenie

A ja dzisiaj odważyłam się "wyjść do ludzi" - znaczy wyjechać na osiedle! To było coś Wiatr we włosach, muchy w oczach i dzieciaki osiedlowe w szoku - znają mnie ze...szkoły, w której pracuję (dokładnie to w oddziale przedszkolnym przy szkole)! Ale mieli miny - pani ze szkoły na rolkach! A ja miałam ubaw - a co, pani ma urlop, też jej sięw końcu coś od wakacji należy, co nie?

Zmachałam sie że ho, ho! Ale jest fajnie! Tylko chyba jednak muszę się w jakieś ochraniacze zaopatrzyć, bo asfalt to jednak nie śnieg i wizja sponiewierania się po nieco ostrej nawierzchni jakoś mi nie pozwala rozwinąć skrzydeł...

Tak czy inaczej jest git, rolki się sprawdzają, a teraz lecę się wyżalić na wątek o aparatach ortodontycznych, bo coś mi szczena dzisiaj daje popalić...
A jutro na Błonia! Jupi!

byłam kiedyś "aparatką"!
Stary 2011-07-07, 22:03   #1992
pumas
Zakorzenienie

czesc! Nie mam czasu was poczytac. wiem, ze jednej z was obiecalam spisac model moich rolek - rowniez wybacz, ale naprawde na wizazu bywam tylko przez 30 min MOZE dziennie, a rolek nie dotknelam od 2 tyg. chyba. wkrotce wroce
pumas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-08, 10:30   #1993
_gatinha_
Zadomowienie

Ja też się dziś mam zamiar wybrać na Błonia tyyyle czasu już nie jeździłam...
Stary 2011-07-08, 13:28   #1994
inkazg
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez anusiakk_kk Pokaż wiadomość
inkazg rolki w w rozm.40 beda dla ciebie dobre, napewno sie troszke rozbije wkładka no i but, dopaduje sie do twojej stopy i bedzie git, lepiej wziać 0,5 cm mniej (tak się mi wydaje)
mniejsze niż mój rozmiar nogi ? będą mnie cisnąć

czytałam gdzieś, że powinny być o pół numeru większe
inkazg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-08, 15:26   #1995
Ritty
Rozeznanie

Kocham rolki! Może dzisiaj się wybiorę na nowy odcinek promenady
I want the friction

angielski B2
francuski A1
Ritty jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-07-08, 15:41   #1996
orisha
Zakorzenienie

Ja się tez chyba przeproszę z moimi, skoro się lepsza pogoda robi Dzisiaj co prawda w kratkę, ale mam nadzieje idzie ku lepszemu.

Takie dwie godzinki jazdy... i od razu człowiek na lepiej w głowie poukładane.

Stary 2011-07-08, 15:56   #1997
Katarzyna91
Raczkowanie

Dziewczyny... powiem wam ze rolki od dłuższego czasu mnie kusiły... i kupilam jak sie jezdzi nie zapomniałam, ale tak ostrożnie się odpycham bo one strasznie szybko nabierają prędkosci (nie tak jak te z czasów dzieciństwa z plastikowymi kołami ).

Problem mam taki że za cholere nie potrafie zahamować! ostatnio poszłam na cytadele i stwierdziłam ze juz nigdy wiecej, bo tam jest pełno górek i podczas zjazdu pędze jak szalona na oślep :p Wam się udaje wyhamowac tym hamulcem?
Stary 2011-07-09, 10:25   #1998
zico
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Katarzyna91 Pokaż wiadomość
Problem mam taki że za cholere nie potrafie zahamować! ostatnio poszłam na cytadele i stwierdziłam ze juz nigdy wiecej, bo tam jest pełno górek i podczas zjazdu pędze jak szalona na oślep :p Wam się udaje wyhamowac tym hamulcem?
Na Cytadeli jest też płasko, np. ścieżki od strony dzwona Wolności. Świeży asfalt, nic tylko jeździć. Co do hamowania - polecam naukę u instruktorów, 1h nauki i umiesz lub "tworzyć" samemu. Wybór jest prosty, szczególnie w Poznaniu

profesjonaliści we wrotkarstwie (jazda na rolkach):
http://www.wrotkarstwo.pl

zico jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-09, 21:51   #1999
Katarzyna91
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez zico Pokaż wiadomość
Na Cytadeli jest też płasko, np. ścieżki od strony dzwona Wolności. Świeży asfalt, nic tylko jeździć. Co do hamowania - polecam naukę u instruktorów, 1h nauki i umiesz lub "tworzyć" samemu. Wybór jest prosty, szczególnie w Poznaniu
jezdziłam tylko raz do tej pory najpierw musze sama popróbować i sie oswoić z rolkami

btw. kojarzę Cię z forum o wrotkarstwie Zico przeszukałam całe Wasze forum zanim kupiłam rolki

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-07-10, 09:51   #2000
pumas
Zakorzenienie

Ja dzisiaj może się wybiorę, pogoda całkiem całkiem.
Stary 2011-07-10, 12:38   #2001
ec3ecf67ca645da9bcfb4d4b64140b93ac2efc56_5e41ee94bdeb6
Konto usunięte

Hej dziewczyny,

Przejrzałam ten wątek i nie wpadło mi w oko poruszenie podobnego tematu, ale jeśli się powtórzę to przepraszam.

Mam pewien problem z rolkami, kupiłam je jakiś miesiąc temu i jeżdżąc w nich pierwszy raz trochę mnie obtarły (po wewnętrznej stronie stopy), ale pierwszy raz to wiadomo, noga musi się przyzwyczaić itd. Jednak teraz, kiedy już mi się wszystko zagoiło i jeździ mi się coraz lepiej, jedna rolka dalej mnie obciera po wewnętrznej stronie stopy. Wydaje mi się, że może to przez to, że mam za słabo zawiązane rolki i noga w środku, w bucie 'chodzi', ale jak zwiążę rolki mocniej to cierpną mi nogi. Czy mogłybyście mi coś poradzić?

Z góry dziękuję za odpowiedź.

Edytowane przez ec3ecf67ca645da9bcfb4d4b64140b93ac2efc56_5e41ee94bdeb6
Czas edycji: 2011-07-10 o 12:39
ec3ecf67ca645da9bcfb4d4b64140b93ac2efc56_5e41ee94bdeb6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-10, 18:31   #2002
madzieeek
Wtajemniczenie

Dziewczyny! Jeździłam z kumpelą w piątek w parku na Prokocimiu (to krakowianki będą może wiedzieć gdzie). Jasna cholera, jaką mega glebę zaliczyłam, to aż niewiarygodne, że jestem w jednym kawałku! Bo tam też w górki mocno było, na końcu piach, nabrałam prędkości, przestraszyłam się, chciałam się zatrzymać i...nie wyszło! Wyglądam teraz jak ofiara przemocy w rodzinie - przedramię pocharatane i posiniaczone, dwa palce u drugiej ręki sine - bo chciałam się chwycić ogrodzenia, a plecy....to jedna wielka masakra - pocharatane caaaałe! Obłęd! Ale nie boli jakoś bardzo, bo nie uderzyłam, raczej przetarłam po asfalcie, więc pieczeeee... No i rolki poobdzierane, a takie ładne były Ale najwazniejsze, że kości uratowane, a co najlepsze: podniosłam się, otrzepałam i pojechałam dalej! A jakaś zszokowana kobieta z dzieckiem aż znieruchomiała, a potem chciała karetkę wzywać I tak sobie myślę, że ja to chyba też nad Wisłą jeździć nie będę, bo z moją umiejętnością hamowania (a raczej jej brakiem) to najpewniej skończyłabym pływając

byłam kiedyś "aparatką"!
Stary 2011-07-11, 05:46   #2003
jomic
Zakorzenienie

A myślałam, ze tylko ja mam problem z hamowaniem. Jednak to nie jest takie proste.
Korci mnie, zeby iśc pojeździć, ale łapka nadal boli. Dostałam skieroanie na rehabilitację. Jakbym miala się jeszcze nią podeprzeć to mogłoby to się źle skończyć.

jomic jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-07-11, 17:53   #2004
pumas
Zakorzenienie

Madzia Ty wariatko!!!!!!!!!!!!!!!! uważaj na siebie!!
Ja dzisiaj idę nad Wisłe
Stary 2011-07-12, 11:26   #2005
orisha
Zakorzenienie

Dzisiaj coś chłodno, jesli nie bedzie padac to moze byloby dobrze sie ruszyc na blonia... sama nie wiem

Stary 2011-07-12, 14:37   #2006
anusiakk_kk
Zadomowienie

inkazg- no chodziło mi o większe Bo stopa idzie do przodu heheh sorki za złą wypowiedź

madzia nie szalej :P!!

p.s. dzisiaj piękna pogoda na rolki nei za gorąco nie za zimno - w sam raz!!
Stary 2011-07-12, 21:00   #2007
pumas
Zakorzenienie

Byłam wczoraj nad Wisłą, ojezdziłam sie, było czadowo, lekki wiaterek, super pogoda, idealna doslownie.
Stary 2011-07-16, 18:27   #2008
milutek
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez inkazg Pokaż wiadomość
...
Czytam i czytam i czytam

moje opcje to:

K2 Freedom W http://esklep.intersport.pl/pl/produ...edom-w-4025821

z góry dziękuje za pomoc
Witajcie!

zacytowalam Twoj post, bo wczoraj kupilam sobie wlasnie te pierwsze roleczki, Rollerblade Spark 80 W. Są cudowne wg mnie. W sklepie doradzał mi bardzo miły Pan, widać było, że się na tym zna, zmierzył mi stopę i dał rolki idealnie pasujące. Takie właśnie powinny być, idealnie dopasowane, a nie za duże czy za małe.

Pocieszcie mnie błagam
jestem taka zdołowana... To moje pierwsze w życiu rolki, zawsze marzyłam, zeby je miec, ale nigdy nie bylo ani warunkow ani funduszy, ale w koncu sie doczekalam. Mam 25 lat. Nigdy nie jezdzilam nawet na lyzwach. Jest mi tak ciezko sie nauczyc jezdzic na tych rolkach. Niby stoję, ale baaardzo niepewnie. A jak już jadę, to strasznie się boję. Wywróciłam się już kilka razy, na szczęście mam komplet ochraniaczy i kask, dzieci patrza na mnie jak na jakies ufo Może w moim wieku już się nie da nauczyć? A może tylko ze mnie taka ciamajda... Eh, tak mi smutno Może któras z Was też zaczynała w tak "zaawansowanym" wieku jak ja i ma dla mnie jakieś rady? bede wdzieczna
Stary 2011-07-17, 08:23   #2009
pumas
Zakorzenienie

Spokojnie się nauczysz! To naprawde nic trudnego, choc początki w każdym sporcie są trudne
Stary 2011-07-17, 14:52   #2010
kasia640
Raczkowanie

Wszystkiego można się nauczyć tylko trzeba ćwiczyć i się nie poddawać
kasia640 jest offline Zgłoś do moderatora  

Nowe wątki na forum Sporty letnie, zimowe i wydarzenia sportowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości