Rolki:) - Strona 7 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Sporty letnie, zimowe i wydarzenia sportowe

Notka

Sporty letnie, zimowe i wydarzenia sportowe Forum dla miłośników sportów letnich i zimowych. Tu dowiesz się wszystkiego o tym jak przygotować się do sezonu. Poczytasz o nowinkach sportowych.

Narzędzia
Stary 2007-07-09, 18:24   #181
gosiaczek94@buziaczek.pl
Zadomowienie

Dot.: Rolki:)

Cytat:
Napisane przez miniaczka Pokaż wiadomość
A ja sobie niedawno kupiłam rolki, no i śmigam . Poprzednim razem kółka miałam gumowe, tym razem kauczukowe i okazało się... że nie jest tak łatwo jak myślałam . O wiele trudniej mi utrzymać równowagę, ale dotychczas nie zaliczyłam żadnej gleby . Biorę je ze sobą na wakacje, do Chorwacji. Mam nadzieję, że się nie zabiję, bo tam jest wszędzie z górki, w dodatku bardzo stromo . Zobaczymy ...

mmmm Chorwacja tam jest cudnie byłam
Stary 2007-07-10, 07:18   #182
zico
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez miniaczka Pokaż wiadomość
A ja sobie niedawno kupiłam rolki, no i śmigam . Poprzednim razem kółka miałam gumowe, tym razem kauczukowe i okazało się... że nie jest tak łatwo jak myślałam . O wiele trudniej mi utrzymać równowagę, ale dotychczas nie zaliczyłam żadnej gleby . Biorę je ze sobą na wakacje, do Chorwacji. Mam nadzieję, że się nie zabiję, bo tam jest wszędzie z górki, w dodatku bardzo stromo . Zobaczymy ...
Mistrzynio, nie ma kółek gumowych, kauczukowych
Super, że jeździsz - nie zabijesz się - ugięte nogi w kolanach, nie przechylać się do tyłu i będzie bez upadków itp. itd.
zico jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-10, 09:19   #183
itrusta
Zadomowienie

Ja co do rolek to popelnilam najwiekszy swoj blad chyba.
Kupilam sobie rolki, uradowana ze sobie pojezdze, ze bedzie to dla mnie zabawa, niestety przecenilam swoje mozliwosci.
Mialam je raz na nogach, i wiecej ich juz nie zaloze. Po upadku przed tirem lek jest tak duzy ze panicznie boje sie je zalozyc. Rolki raz jezdzone, tyle kasy za nie dalam i teraz nie ma komu na nich jezdzic i kupca brak
Moje 250 zloty poszlo na straty
itrusta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-10, 13:22   #184
gosiaczek94@buziaczek.pl
Zadomowienie

Itrusta to Ty tak odrazu odwazyłas się na ulice wyjechać
przykro mi

ja jeszcze a ni raz nie zaliczyłam gleby chociaz niedawno wisadłam na rolki po przerwie 10 letniej:P
ale konicznie musze zmienic rolki bo nie czuje komfortu jazdy i jak widze ze inni nie musza sie wysilac zeby jechac to mnie po prostu cos sie dzieje
ale mał juz obiecał więc czekam
Stary 2007-07-10, 15:02   #185
itrusta
Zadomowienie

A wiesz to jest naprawde dluga historia ktorej efektem jest paniczny lek przed czymkolwiek ruchomym na nogach...
itrusta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-10, 15:24   #186
~Viviana~
Raczkowanie

Ja jestem w trakcie nauki mam niestety za duże rolki o 4 numery, pozyczyłam je od wujka, wkładam ciepłą skarpetę i jakos jadę tylko lewa noga cały czas mi się przechyla i boli... musze zakłądać bandaże na piszczele bo rolki mnie obcierają. Ahhh...ale ja uwielbiam na nich śmigać. Ani razu nie upadłam i idzie mi coraz lepiej. Pozdrawiam wszystkie rolkarki. Marzy mi się deskorolka i rampa, albo motor do motocrossu ;d heh, ale rolki też moga być.
której kształt zamykam w dłoniach

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
21.08 oficjalne zapuszczanie włosów
~Viviana~ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-16, 19:24   #187
marthusia
Zadomowienie

GG do marthusia

Ajjj,czaję się na jakieś porządne rolki od dwóch lat...i przez to zpaomniałam,że mam stare w domu - jeszcze z komunii

Mam pytanie do osób obeznanych w temacie rolek - jest jakaś 'najlepsza' firma którą polecicie?I jak kupywać rolki dokładnie na swój rozmiar,czy może o rozmiar większe?
Proszę o odpowiedź i dzięki z góry
marthusia jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2007-07-17, 07:20   #188
zico
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez marthusia Pokaż wiadomość
Ajjj,czaję się na jakieś porządne rolki od dwóch lat...i przez to zpaomniałam,że mam stare w domu - jeszcze z komunii

Mam pytanie do osób obeznanych w temacie rolek - jest jakaś 'najlepsza' firma którą polecicie?I jak kupywać rolki dokładnie na swój rozmiar,czy może o rozmiar większe?
Proszę o odpowiedź i dzięki z góry
Absolutnie numerem 1 jest firma Rollerblade, to dzięki niej istnieje ten sport. Oni wymyślili rolki (właściwie wykupili patent) i poszerzyli to na skalę światową.
W Polsce wyśmienity serwis, rolki dopieszczone w detalach, bardzo dobrze trzymają stopy, są wygodne no i super wyglądają - u kobietek w większości bardzo ważne

Rozmiar - nogi obydwie najlepiej mierzyć w cm, podawać dłuższy wymiar stopy (różnią się długością) i kupować ciut dłuższe - luz w palcach musi być, ale pięta musi być stabilna.
Rollerblade jeszcze produkuje damskie - cholewki są ciut niższe na wysokości łydki - właśnie dla kobiet, które mają je niżej osadzone, jak i pięta jest smuklejsza.

Chętnie zaproponowałbym swój sklep, ale nie będę robić kryptoreklamy - zresztą wybór gdzie kto kupi zależy już od kupującego.
Mogę tylko dodać, że w tym temacie siedzę już grubo ponad 13 lat
Stary 2007-07-17, 09:13   #189
marthusia
Zadomowienie

GG do marthusia

Dzięki bardzo
Pytałam o rozmiar,bo wydaje mi się,że moje pierwsze rolki były dla trzech rozmiarów(z jakąśtam regulacją) i miały strasznie głośne,badziewne kółka więc wolałabym zainwestować w coś lepszego,niż znowu męczyć się na takim badziewiu.
marthusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-17, 15:20   #190
Maggie_90
Wtajemniczenie

A ja też się musze pochwalic !

Wreszcie kupiłam rolki, gotówka spadła mi z nieba Pokazałabym je, są firmy K2, ale niestety, na ich stronie nie ma dokładnie takich samych.
I niech nikt mi nie mówi, ze cena nie ma znaczenia. Jak byłam mała miałam najzwyklejsze rolki za 80 zł- nic dziwnego, że w nich nie jeździłam, noga poobcierana, nie oddychała, cała przepocona.

W sklepie mierzyłam wszystkie mozliwe rodzaje i na każdych robiłam rundkę wokół sklepu Kiedy trafiłam na takie jedne firmy Rollerblade (700 zł ), to nie jeździłam- ja wręcz płynęłam . Nie mam nawet tak wygodnych butów jak tamte rolki. Moje kosztowały 400 zł, przecenione z 500. Jak sobie przypomnę to, na czym jeździłam w dzieciństwie, to aż mnie ciarki przechodzą. Wtedy nie było mowy o jeździe po kostce brukowej- wywrotka murowana. Na moim osiedlu jest tylko kostka, więc teraz spokojnie mogę po niej jeździć, mimo tego, że nie mam jeszcze żadnych umiejętności i nierówna powierzchnia nie jest dla mnie żadnym problemem . Jestem z nich bardzo zadowolona.

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...6#post47604606
Maggie_90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-17, 22:55   #191
wunia83
Zadomowienie

Wypłynął mi w panelu użytkownika ten wątek, wyciągnęłam rolki z szafy, na wszelki wypadek przykręciłam (z powrotem) hamulec i ...było bosko

Dziewczyny, piszecie, że was gdzieś coś obciera w kostce/łydce, a ja z tym nie mam problemu (w końcu to Rollerblady ), ale po jeździe boli mnie dolny odcinek kręgosłupa Muszę mieć z tym jakiś problem, bo tak samo jest po łyżwach, czasem, ale to już bardzo rzadko, po rowerze. Czy to może być kwestia złej techniki jazdy?

P.S. Maggie, moje pierwsze rolki to chyba nawet pułapu 80zł nie osiągały Dokładnie tak jak piszesz - plastik, plastik, plastik Teraz mam rollerblady, ale i tak po kostce w nich jeździć nie próbowałam - podobno człowiek się czuje jak w sokowirówce Ale Ty piszesz, że jest OK, to może spróbuję

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-07-17, 23:00   #192
wunia83
Zadomowienie

Cytat:
moje pierwsze rolki były dla trzech rozmiarów(z jakąśtam regulacją)
Zico - nie wiem, czy prędko tu zajrzysz, ale co tam - takie rolki z regulacją są OK? Wiem, że Rollerblade ma takie, chodzi mi o młodsze rodzeństwo - rosną tak szybko, że nie ma mowy, zeby przez nawet dwa sezony w jednych rolkach (to samo tyczy się łyżew) pobrykali
Stary 2007-07-18, 10:36   #193
zico
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez wunia83 Pokaż wiadomość
Zico - nie wiem, czy prędko tu zajrzysz, ale co tam - takie rolki z regulacją są OK? Wiem, że Rollerblade ma takie, chodzi mi o młodsze rodzeństwo - rosną tak szybko, że nie ma mowy, zeby przez nawet dwa sezony w jednych rolkach (to samo tyczy się łyżew) pobrykali
Akurat przy Rollerblade, czy Bladerunner (młodsze i tańsze dziecko firmy Rollerblade) - rolki rozsuwane dla dzieci są jak najbardziej ok. Chodzi głównie o wygodę (stopy dziecka rosną, i lepiej żeby nie było komplikacji w złym obuwiu).
Swego czasu jeszcze Tecnica robiła super rolki dla dzieci.
K2 - jeszcze nie sprawdzałem.
Stary 2007-07-18, 11:34   #194
wunia83
Zadomowienie

Dzięki, tak myślałam, że taka firma raczej nie sprzedawałaby bubli, no ale skoro nadarzyła się okazja pomęczyć trochę fachowca, to czemu nie
Stary 2007-07-19, 11:32   #195
Maggie_90
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez wunia83 Pokaż wiadomość
P.S. Maggie, moje pierwsze rolki to chyba nawet pułapu 80zł nie osiągały Dokładnie tak jak piszesz - plastik, plastik, plastik Teraz mam rollerblady, ale i tak po kostce w nich jeździć nie próbowałam - podobno człowiek się czuje jak w sokowirówce Ale Ty piszesz, że jest OK, to może spróbuję
Heheh, sokowirówka

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...6#post47604606
Maggie_90 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2007-07-19, 15:06   #196
lida82
Rozeznanie

samigam na rolkach jak tylko mam wolna chwilke
upadki sie zdarzaja ale co tam siniaki znikaja i szaleje dalej
nawet dzis wyslkocze na rolki aby rozruszac nogi
pozdrawiam
lida82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-19, 22:41   #197
Velvet Acid Kitty
Wtajemniczenie

Cytat:
Mam pytanie do osób obeznanych w temacie rolek - jest jakaś 'najlepsza' firma którą polecicie?
Najlepiej nie patrzeć na firmę, tylko przymierzyć jak najwięcej rolek i wybrać te najwygodniejsze .
Przynajmniej ja tak zrobiłam... Chociaż również zadecydowała tu cena... Najodpowiedniejsze dla mnie okazały się K2, ale niestety były zdecydowanie poza moim zasięgiem cenowym. Kupiłam rolki firmy Fila i jestem zadowolona (jeżdżę niecały rok ).

Velvet Acid Kitty jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-22, 06:57   #198
Lex
Raczkowanie

Co możecie powiedzieć o tych rolkach?zależy mi na rolkach których nie słychać podczas jazdy, ale nie bardzo sie znam co i jak dlatego Was pytam
http://sklep.intersport.pl/projector...uct=1175005101
Lex jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-22, 09:51   #199
Velvet Acid Kitty
Wtajemniczenie

A które rolki słychać podczas jazdy?

Moje słychać, bo mają źle przykręcone jedno kółeczko, ale to żaden problem. Zawsze można dokręcić .

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-07-22, 12:56   #200
Lex
Raczkowanie

miałam kiedyś rolki chyba z plastikowymi kółkami i było je słychać
Lex jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-24, 12:48   #201
tyska_ja
Przyczajenie

Witam was ja już od dawna śmigam na rolkach. Teraz chciałam wkręcić mojego młodszego brata (stuknela mu juz 10). Nigdy przedtem nie eździł na rolkach. I znalazłam pewne rolki i nie wiem czy sie nadają. Moje wątpliwości:
podeszwa Coolmax
korpus High Tech
łożyska ABEC3/7
poliretanowe kółka

bardzo was prosze o odpowiedz
tyska_ja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-24, 12:50   #202
tyska_ja
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez tyska_ja Pokaż wiadomość
Witam was ja już od dawna śmigam na rolkach. Teraz chciałam wkręcić mojego młodszego brata (stuknela mu juz 10). Nigdy przedtem nie eździł na rolkach. I znalazłam pewne rolki i nie wiem czy sie nadają. Moje wątpliwości:
podeszwa Coolmax
korpus High Tech
łożyska ABEC3/7
poliretanowe kółka

bardzo was prosze o odpowiedz
chodzi o to zeby kółka nie były plastikowe, bo nie chce zeby mu szelescilo jak jedzie xD
Stary 2007-07-24, 13:03   #203
tyska_ja
Przyczajenie

Znalazłam jeszcze jednąofertę na allegro. To link : http://www.allegro.pl/item216132440_...atent_usa.html napiszcie mi co sadzicie i ktore wedlug was sa lepsze :P
Stary 2007-07-24, 13:39   #204
Sławka2
Wtajemniczenie

GG do Sławka2

Cytat:
Napisane przez Velvet Acid Kitty Pokaż wiadomość
Najlepiej nie patrzeć na firmę, tylko przymierzyć jak najwięcej rolek i wybrać te najwygodniejsze .
Przynajmniej ja tak zrobiłam... Chociaż również zadecydowała tu cena... Najodpowiedniejsze dla mnie okazały się K2, ale niestety były zdecydowanie poza moim zasięgiem cenowym. Kupiłam rolki firmy Fila i jestem zadowolona (jeżdżę niecały rok ).
Ja też z moim TZ planujemy zakup rolek i tak sie właśnie zastanawiamy nad tą Filą... Łazimy do Go Sportu w M1 i patrzymy i patrzymy i sie zdecydować nie możemy
Nie chcemy wydawać wielkich pieniędzy bo nie wiadomo jak to będzie z jazdą ale znowu badziewia na pierwszy raz też nie kupimy...
Takie mam do ciebie pytanie Velvet Acid Kitty czy jesteś z tych rolek zadowolona i jakbyś mogła napisac gdzie za ile i jaki model znalazł sie w Twoim posiadaniu?...

Jagódka Zosia urodziła się 23.09.2010
Ma 3 latka i 8 miesięcy i 21 dni
Sławka2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-24, 16:07   #205
Velvet Acid Kitty
Wtajemniczenie

Sławka2 : kupiłam je w Decathlonie przy Zakopiance. Było to rok temu i kosztowały ok. 350zł. Zdaje się były przecenione. Z tego co ostatnio się dowiedziałam, to tam ceny niektórych rolek są zawyżane , ale może to tylko plotki - szczerze powiedziawszy nie wiem jakie są ceny w innych sklepach. Obecnie mogę polecić sklep z rolkami na Limanowskiego (znajomi tam kupowali), gdyż zdarzają się promocje, obniżki - szczególnie jeśli towar jest na wyczerpaniu. Moja znajoma kupiła Rollerblade'y po rewelacyjnej cenie, zapłaciła mniej niż ja za File. Niestety nie wiem jaki jest dokładny adres tego sklepu. Ja jednak mam zaufanie do Decathlonu, tam był spory wybór. Co do modelu to mam Helix 46 Lady.

Ogólnie to szukaj promocji, czasem można 100zł zaoszczędzić .

Aha, i jeszcze jedno... Tak, jestem zadowolona... Co prawda trochę mi się nogi pocą..;( Ale może to sprawa indywidualna, a może to dotyczy wszystkich rolek... Nie wiem, ale tylko taki znajduję mankament.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg fila.jpg (17,3 KB, 75 załadowań)

Stary 2007-07-24, 19:25   #206
AgataM86
Rozeznanie

Hej dziewczyny, ostatnio właśnie myślałam o rozpoczęciu przygody z rolkami. Niedawno czytalam gdzieś, że są takie ładne, kobiece.
Polecacie Rollerblade - weszlam na stronę i czytam: Rolki przeznaczone dla osób, które cenią sobie nie tylko wygodę i przyjemność z jazdy, ale także chcą modnie wyglądać i wyróżniać się wśród innych rolkarzy. Myślę: coś dla mnie! Widzę śliczne Sugar Free Miami. Patrzę na cenę: 699,95 I to jedne z tańszych! Chyba zrezygnuję....

Znacie może modele innych, tańszych marek, które są takie "kobiece" (czytaj: ładne)?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg sugarfree_miami.jpg (39,9 KB, 75 załadowań)
Stary 2007-07-24, 20:43   #207
Velvet Acid Kitty
Wtajemniczenie

Rolki powinny kosztować ok. 400zł... Jeśli kosztują więcej to dopłacasz za markę. Tak gdzieś czytałam.

Agata - przejdź się do jakiegoś większego sklepu sportowego i poszperaj... Może będą jakieś przeceny Rollerblade'ów. Moja znajoma kupiła za ok. 370 przecenione z ponad 500zł. Zresztą od wyglądu rolek liczy się wygoda, komfort jazdy... A w zasadzie i tak wszystkie wyglądają podobnie...

Stary 2007-07-24, 20:50   #208
wunia83
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez AgataM86 Pokaż wiadomość
Znacie może modele innych, tańszych marek, które są takie "kobiece" (czytaj: ładne)?
Może Bladerunner? Zresztą, Velvet Acid Kitty ma racje, to już tuż tuż "koniec sezonu", więc - szczególnie jeśli mieszkasz w większym mieście - niedługo zaczną się szalone obniżki cen rolek

EDIT: Albo przymierz w sklepie te rolki, które Ci się podobają, dobierz rozmiar i kup taniej na Allegro - rollerblady chodzą po około 400zł
Stary 2007-07-24, 20:51   #209
Velvet Acid Kitty
Wtajemniczenie

A swoją drogą polecam rolki K2 dla kobiet. Rok temu mnie na nie było stać, cena ok. 600zł... Ale może staniały? Jeśli tak to bardzo polecam!
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg k2.jpg (60,3 KB, 40 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg k22.jpg (55,8 KB, 38 załadowań)

Stary 2007-07-25, 06:17   #210
Sławka2
Wtajemniczenie

GG do Sławka2

Cytat:
Napisane przez Velvet Acid Kitty Pokaż wiadomość
Sławka2 : kupiłam je w Decathlonie przy Zakopiance. Było to rok temu i kosztowały ok. 350zł. Zdaje się były przecenione. Z tego co ostatnio się dowiedziałam, to tam ceny niektórych rolek są zawyżane , ale może to tylko plotki - szczerze powiedziawszy nie wiem jakie są ceny w innych sklepach. Obecnie mogę polecić sklep z rolkami na Limanowskiego (znajomi tam kupowali), gdyż zdarzają się promocje, obniżki - szczególnie jeśli towar jest na wyczerpaniu. Moja znajoma kupiła Rollerblade'y po rewelacyjnej cenie, zapłaciła mniej niż ja za File. Niestety nie wiem jaki jest dokładny adres tego sklepu. Ja jednak mam zaufanie do Decathlonu, tam był spory wybór. Co do modelu to mam Helix 46 Lady.

Ogólnie to szukaj promocji, czasem można 100zł zaoszczędzić .

Aha, i jeszcze jedno... Tak, jestem zadowolona... Co prawda trochę mi się nogi pocą..;( Ale może to sprawa indywidualna, a może to dotyczy wszystkich rolek... Nie wiem, ale tylko taki znajduję mankament.
Wielkie dzięki Velvet Acid Kitty
w sobote wybieram sie na zakupy i poszperam tu i tam A ten sklep na Limanowskiego to nawet mi sie kojarzy bo kiedyś coś tam kupowałam
Dzięki!

Jagódka Zosia urodziła się 23.09.2010
Ma 3 latka i 8 miesięcy i 21 dni
Sławka2 jest offline Zgłoś do moderatora  

Nowe wątki na forum Sporty letnie, zimowe i wydarzenia sportowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości