![]() |
#2161 |
Rozeznanie
|
Dot.: Rolki:)
byłam wczoraj pierwszy raz i przeżyłam, nawet nie spotkałam się z asfaltem
![]() ![]()
#2162 |
Raczkowanie
|
Wow podziwiam, chciałabym tak jeździć
![]()
#2163 |
Raczkowanie
|
Dzięki za miłe słowa. Oczywiście wolny szmat czasu do jazdy jak i właśnie sprzęt daje takie, a nie inne możliwości. Na rolkach z marketu nie ma szans na tak szybką jazdę czy już nie wspominając o jakimkolwiek skoku. Czerpanie przyjemności właśnie z takiej jazdy - bezcenne.
Jeżdżę, bo lubię ![]()
#2164 |
Przyczajenie
|
Witam wszystkich
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2165 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Organizm pamięta, tym bardziej jak się zaczynało tak wcześnie. Tego się nie zapomina. Jednak wymaga on co raz lepszego trzymania (poziom umiejętności wzrasta). Sam z ciekawości w zeszłym roku założyłem rolki nic nie warte (około 140pln) i stwierdziłem, co to za g.... Nie mogłem na nich ustać, nogi się krzywiły, zero kontroli jazdy, śruby odkręcały się po 30 minutach pseudo jazdy. Nikt mi nie wciśnie, że tego typu sprzęt jest ok - powtarzam kolejny raz: takie osoby NIE MIAŁY i NIE JEŹDZIŁY na sprzęcie, takim jakim powinien być. Jak się ma porównanie, to wtedy możemy dyskutować. Dozbierać, kupić porządne rolki i cieszyć się sportem w całości. Półprodukty to zabawa na ćwierć gwizdka maks.
![]() |
#2166 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Szkoda, myslalam, ze juz wynalezli cos neutralizujacego kostke brukowa ![]() ![]() -- teraz doczytalam post zico ![]() ![]() Edytowane przez exoexo Czas edycji: 2012-03-24 o 05:53 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2167 |
Przyczajenie
|
Dzięki! W zasadzie takiej odpowiedzi głęboko w duchu się spodziewałam
![]() ![]() Teraz potrzebuję porady, na które to rolki mam zbierać! Waga 65 wzrost 167 cm, do nauki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2168 |
Raczkowanie
|
Masz już niewiele na wypasiony sprzęt:
Rollerblade Spark 84 649pln Rollerblade Activa 84 około 699pln - 719pln, będą dopiero dostępne. Nie mylić tych rolek z Activa 90, które kosztują 759pln. W te celuj i będziesz 100% zadowolona ![]()
#2169 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2170 |
Rozeznanie
|
kupiłam
![]() ![]() ![]() ![]() Niech tylko zrobi się jeszcze odrobinę cieplej i nie zejdę z rolek ![]()
![]() |
#2171 |
Idiotka
|
Witam
![]() Ja również chciałabym sobie kupić rolki, niestety mój budżet jest ograniczony (no chyba,że tata się dorzuci np. z okazji Dnia Kobiet) ![]() Waham się między Rollerblade Spiritblade a Fila Helix Wave. Nie wiem które wybrać, i czy w ogóle się nadają do jazdy? I jeszcze jedno mierzyłam dwa rozmiary 42,5 który był "na styk" i 43, który był nieco za duży. Który rozmiar lepiej wziąć? Trochę większy czy na 'styk'? Dodam, że noga mi już nie urośnie bo jestem po 20-stce ![]() pozdrawiam.
Jedyny łatwy dzień był wczoraj. ![]() Bynajmniej ≠ Przynajmniej! Edytowane przez adziorek1990 Czas edycji: 2012-03-28 o 16:11 |
![]() ![]() |
![]() |
#2172 |
Raczkowanie
|
Ja dzisiaj jestem po pierwszej jezdzie na rolkach od 12 lat
![]() ![]() ![]() ![]() Rolki polecone przez zico za co bardzo dziękuję ![]() Normalnie same jeżdzą ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2173 | |
Idiotka
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2174 |
Konto usunięte
|
Wiem, że pewnie macie już dość próśb o dobór sprzętu, ale mimo wszystko zaryzykuję.
Zależy mi na sprzęcie, dzięki któremu będę się cieszyć z jazdy i który będzie bezpieczny. Nie jeździłam już dość długo, więc możemy uznać, że poziom: beginner. Ale ogólna kondycja nie najgorsza - pływam i chodzę na step, więc nogi zniosą obciążenie. Cel jazdy - rekreacja, fitness, raczej krótkie trasy dla przyjemności, asfaltowe (mam farta mieszkać w okolicy tras przygotowanych pod rolki). Cena - najlepiej wersja ekonomiczna, ale nie będę bardzo skąpa. ![]() I największy problem: rozmiar buta - 35, w porywach 36 (długość stopy 22 cm, tęgość stopy średnia). Obawiałam się, że w tym zakresie łatwiej o rolki dziecięce, a nie damskie, ale pewnie coś doradzicie. Z góry dzięki za odzew! |
![]() ![]() |
![]() |
#2175 |
Raczkowanie
|
[1=025dd70b38ae5ec63576996 b909aa97df2915b11_5f1f5c7 240092;33232714]Wiem, że pewnie macie już dość próśb o dobór sprzętu, ale mimo wszystko zaryzykuję.
Zależy mi na sprzęcie, dzięki któremu będę się cieszyć z jazdy i który będzie bezpieczny. Nie jeździłam już dość długo, więc możemy uznać, że poziom: beginner. Ale ogólna kondycja nie najgorsza - pływam i chodzę na step, więc nogi zniosą obciążenie. Cel jazdy - rekreacja, fitness, raczej krótkie trasy dla przyjemności, asfaltowe (mam farta mieszkać w okolicy tras przygotowanych pod rolki). Cena - najlepiej wersja ekonomiczna, ale nie będę bardzo skąpa. ![]() I największy problem: rozmiar buta - 35, w porywach 36 (długość stopy 22 cm, tęgość stopy średnia). Obawiałam się, że w tym zakresie łatwiej o rolki dziecięce, a nie damskie, ale pewnie coś doradzicie. Z góry dzięki za odzew![/QUOTE] Spark 84 to będzie najlepszy wybór. Rozmiary od 22cm są. Przynajmniej u mnie.
![]() |
#2176 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2177 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Zauważyłam też, że Spiritblade'y polecasz tylko lżejszym osobom, można wiedzieć dlaczego? Jaka jest wg Ciebie waga graniczna dla tego modelu? I jeszcze jedno pytanie: czy na rolki nadaje się standardowy kask rowerowy? Edytowane przez 025dd70b38ae5ec63576996b909aa97df2915b11_5f1f5c7240092 Czas edycji: 2012-03-31 o 11:49 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2178 |
Raczkowanie
|
Tak, kask się nadaje rowerowy.
Co do Sparków 80 z poprzednich sezonów w stosunku do modelu 2012. Model 2012 ma lepiej zrobiony but wewnętrzny, nie rusza się jak z poprzednich sezonów, lepsze trzymanie i stabilność. Co do Spiritblade może nie tylko waga graniczna, ale głównie konstrukcja ogranicza do nauki jazdy jak i lekkiej rekreacji, do nie częstego jeżdżenia.
#2179 |
Idiotka
|
Nie mam jakoś szczęścia do Zico. Spróbuję jeszcze raz. Chodzi mi tylko o rozmiar rolek. Przymierzałam ostatnio 2 numery (42.5 były dobre/na styk) oraz 43 które były luźne i nie wiem które wybrać? Lepsze są dopasowane czy lepiej żeby trochę luzu było ? Dodam,że buty mam w rozmiarze 42/43 tj. 27cm , rolki 42.5 tj 27,5cm a 43- 28 cm.
Będę wdzięczna za odpowiedź ![]() P.S W jednym sklepie znalazłam Spark 84 za 399zł ostatnia para niestety za mała bo 40.5.
Jedyny łatwy dzień był wczoraj. ![]() Bynajmniej ≠ Przynajmniej! Edytowane przez adziorek1990 Czas edycji: 2012-03-31 o 17:02 |
![]() ![]() |
![]() |
#2180 |
Wtajemniczenie
|
Zico co sądzisz o tych rolkach http://esklep.intersport.pl/pl/produ...e-ingiter-w-rt ??
Dodam, że na rolkach jeżdżę już dłuuuugo, ale miałam najzwyklejsze na świecie i chciałam zainwestować w coś lepszego. Mierzyłam je dzisiaj, ale wydawało mi się, że nie mogłam ich zasznurować do końca... tak jakby but był za luźny na szerokość z przodu. Jestem przyzwyczajona do rolek bez sznurówek i nie wiem czy to jest normalne, żeby był luz? (mneijszy rozmiar był za mały)
#2181 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
@adziorek1990 but wewnętrzny w rolkach typu "bambosz", czyli rekreacyjne jak Spark 80, Spark 84, Activa itp. itd. rozbije się, więc jeśli masz luz na 43, to bierz 42,5 o ile palcami nie dotykasz skorupy butów. Oczywiście nie masz gmerać końcówkami palców po przodzie, tylko mocno zapiąć, ugiąć nogi w kolanach i wtedy ocenić, czy dotykasz końca czy nie. Po prostu nie jeździ się jak tyczka prosto, tylko na ugiętych nogach w kolanach, a dwa, że jak się jeździ - to się rolki ma zapięte, a nie odpięte. Dużo klientów zakłada rolki, nie zapina ich i mówi, że są za małe ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2182 |
Wtajemniczenie
|
kółka 90mm wydawały mi się strasznie duże. Do tej pory jeździłam na mniejszych niż 80mm. I czy nie miałabym problemów ze zwrotnością? Jednak trochę się obawiam tak dużej średnicy.
#2183 | |
Idiotka
|
Cytat:
![]() No,ale z tego co piszesz 42.5 będą odpowiedniejsze! Pozdrawiam.
![]() |
#2184 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Zmierz długość szyny - od środka pierwszej śruby do środka 4 śruby i będzie wiadomo jaka długość szyny będzie podobna. Może się okazać, że różnica będzie nieznaczna.
![]() |
#2185 |
Rozeznanie
|
Witam
![]() Kupiłam kiedyś rolki w lumpku po bardzo okazyjnej cenie, 70 zł z tego co pamiętam. Raz je założyłam na nogi, ale chciałabym do nich wrócić, tym bardziej, że znalazłam współtowarzyszkę do wspólnych rolkowych wypraw ![]() Może ktoś coś więcej mi powiedzieć o rolkach K2 Ascent? Mogą być, czy lepiej odłożyć trochę i kupić coś porządnego? (Przeczytałam już parę stron wątku ![]() Dzięki z góry! |
![]() ![]() |
![]() |
#2186 | |
Wtajemniczenie
|
d
Cytat:
![]()
![]() |
#2187 |
Zakorzenienie
|
Ależ jestem zła. Rozpoczęłam dziś sezon rolkowy i co? Jakieś szczyle oblały mnie z wiadra, kiedy jechałam na rolkach
![]() Odechciało mi się przez to jeździć i dziś tylko 5 km ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2188 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mogę się dołączyć? Niebawem zaczynam rolkowy sezon ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2189 |
Zakorzenienie
|
Może i ja się przyłączę
![]() Tydzień temu stałam się posiadaczką rolek rollerblade wing 80 ![]() ![]()
#2190 |
Konto usunięte
|
Czym różnią się Sparki 80 od Spark SL COMP W?
|
![]() ![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:13.