Rolki:) - Strona 74 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Sporty letnie, zimowe i wydarzenia sportowe

Notka

Sporty letnie, zimowe i wydarzenia sportowe Forum dla miłośników sportów letnich i zimowych. Tu dowiesz się wszystkiego o tym jak przygotować się do sezonu. Poczytasz o nowinkach sportowych.

Narzędzia
Stary 2012-04-15, 11:52   #2191
exoexo
Raczkowanie

Dot.: Rolki:)

Hej
A moglibyscie mi doradzic czy te rolki w tej cenie sa ok?
http://esklep.intersport.pl/pl/produ...edom-w-4027804

lub ewentualnie doradzic cos lepszego w tej cenie?

(Jestem poczatkujaca, waze 51 kg jesli ma to znaczenie )

Edytowane przez exoexo
Czas edycji: 2012-04-15 o 11:53
exoexo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-15, 12:01   #2192
adziorek1990
Idiotka

Cytat:
Napisane przez exoexo Pokaż wiadomość
Hej
A moglibyscie mi doradzic czy te rolki w tej cenie sa ok?
http://esklep.intersport.pl/pl/produ...edom-w-4027804

lub ewentualnie doradzic cos lepszego w tej cenie?

(Jestem poczatkujaca, waze 51 kg jesli ma to znaczenie )
Myślę,że są ok, aczkolwiek ja się aż tak bardzo nie znam. Sama radzę się Zico I z tego co się orientuje osobom początkującym i kobietom lekkim ( a Ty się do nich zaliczasz) Zico poleca Rollerblade Spiritblade za 349zł (przynajmniej w sklepach w mojej okolicy) A te K2 mają większe kółka i chyba z tego co się orientuje twardsze, więc nie będą się tak szybko ścierać Chociaż myślę,że przy Twojej wadzę (jesteś chudzinką) nie ma to większego znaczenia. Ale może Zico mnie poprawi albo całkiem stwierdzi, że źle gadam i nie mam o niczym pojęcia Jeśli tutaj Ci Zico nie odpisze to polecam forum na którym bardzo często sie udziela kliknij TUTAJ Zarejestruj się tam i napisz może tam na forum bądź prywatną wiadomość do Zico wyślij

Pozdrawiam.

Bynajmniej ≠ Przynajmniej!

Edytowane przez adziorek1990
Czas edycji: 2012-04-15 o 12:03
adziorek1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-16, 16:21   #2193
pannafu
Zakorzenienie

Cześć
Przybywam z prośbą o pomoc.
Chciałabym jak najszybciej nabyć rolki, ale nie mam zielonego pojęcia czym się kierować przy ich zakupie.
Potrzebny mi sprzęt do jazdy rekreacyjnej i fitnessu, w cenie do 200, maks 250 zł.

Co możecie powiedzieć o tych: http://allegro.pl/spokey-focus-lyzwo...255326567.html
pannafu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-16, 17:47   #2194
exoexo
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez adziorek1990 Pokaż wiadomość
Myślę,że są ok, aczkolwiek ja się aż tak bardzo nie znam. Sama radzę się Zico I z tego co się orientuje osobom początkującym i kobietom lekkim ( a Ty się do nich zaliczasz) Zico poleca Rollerblade Spiritblade za 349zł (przynajmniej w sklepach w mojej okolicy) A te K2 mają większe kółka i chyba z tego co się orientuje twardsze, więc nie będą się tak szybko ścierać Chociaż myślę,że przy Twojej wadzę (jesteś chudzinką) nie ma to większego znaczenia. Ale może Zico mnie poprawi albo całkiem stwierdzi, że źle gadam i nie mam o niczym pojęcia Jeśli tutaj Ci Zico nie odpisze to polecam forum na którym bardzo często sie udziela kliknij TUTAJ Zarejestruj się tam i napisz może tam na forum bądź prywatną wiadomość do Zico wyślij

Pozdrawiam.
Dzieki) Tanio masz w tej okolicy Patrzylam na te rolki w sklepie stacjonarnym i sa za 450 zł a na allegro 419 ale i tak nie ma mojego rozmiaru (41) Moja noga jest chyba zbyt nietypowa jak na kobiete :P
Stary 2012-04-16, 19:00   #2195
adziorek1990
Idiotka

Cytat:
Napisane przez pannafu Pokaż wiadomość
Cześć
Przybywam z prośbą o pomoc.
Chciałabym jak najszybciej nabyć rolki, ale nie mam zielonego pojęcia czym się kierować przy ich zakupie.
Potrzebny mi sprzęt do jazdy rekreacyjnej i fitnessu, w cenie do 200, maks 250 zł.

Co możecie powiedzieć o tych: http://allegro.pl/spokey-focus-lyzwo...255326567.html
Pannafu z tego co czytałam Zico nie poleca firmy Spokey
A dobór rolek też zależy np. od wagi i przeznaczenia (czyli jak chce się jeździć czy rekreacyjnie czy agresywnie). Ogólnie te Spokey mają małe kółka bo 72mm , ale dość twarde. Niemniej jednak mogą się "trochę" szybciej ścierać, ale tak jak mówię ważna jest waga ciała
Cytat:
Dzieki) Tanio masz w tej okolicy Patrzylam na te rolki w sklepie stacjonarnym i sa za 450 zł a na allegro 419 ale i tak nie ma mojego rozmiaru (41) Moja noga jest chyba zbyt nietypowa jak na kobiete :P
Kochana być może te Spiritblade za 349zł są z 2011r, czyli z tamtego roku A 41 chyba widziałam Ty i tak masz małą Ja mam 42.5... więc sobie pomyśl
Zobacz TUTAJ

Czas edycji: 2012-04-16 o 19:03
Stary 2012-04-16, 19:05   #2196
pannafu
Zakorzenienie

Cytat:
Pannafu z tego co czytałam Zico nie poleca firmy Spokey
A dobór rolek też zależy np. od wagi i przeznaczenia (czyli jak chce się jeździć czy rekreacyjnie czy agresywnie). Ogólnie te Spokey mają małe kółka bo 72mm , ale dość twarde. Niemniej jednak mogą się "trochę" szybciej ścierać, ale tak jak mówię ważna jest waga ciała
A mnie coś podkusiło i kliknęłam. Teraz trochę żałuję, że się pośpieszyłam, ale zobaczymy. Nie przesądzam dopóki ich nie założę na nogi i nie pojeżdżę. Ja nie wiem jak się patrzyłam, że widziałam, iż one mają 8o mm. Dopiero później zaczaiłam, że to 72
Moja waga nie przekracza 51 kg, a rolki chcę do jazdy rekreacyjnej.
Stary 2012-04-16, 19:47   #2197
adziorek1990
Idiotka

Cytat:
A mnie coś podkusiło i kliknęłam. Teraz trochę żałuję, że się pośpieszyłam, ale zobaczymy. Nie przesądzam dopóki ich nie założę na nogi i nie pojeżdżę. Ja nie wiem jak się patrzyłam, że widziałam, iż one mają 8o mm. Dopiero później zaczaiłam, że to 72
Moja waga nie przekracza 51 kg, a rolki chcę do jazdy rekreacyjnej.
A już je zamówiłaś? Jesteś chuda, więc nie powinny być złe! Ważne jest to jak Tobie będzie się na tym jeździło! Jeśli dobrze to dobrze A jak Ci nie podpasują to pamiętaj,że nieużywane możesz zwrócić do 10 dni
A nieraz są też tacy sprzedawcy, że jak się poprosi to ANULUJĄ zakup
Ale ważne jest żeby Tobie się w nich fajnie jeździło

Stary 2012-04-16, 19:58   #2198
pannafu
Zakorzenienie

Cytat:
A już je zamówiłaś? Jesteś chuda, więc nie powinny być złe! Ważne jest to jak Tobie będzie się na tym jeździło! Jeśli dobrze to dobrze A jak Ci nie podpasują to pamiętaj,że nieużywane możesz zwrócić do 10 dni
A nieraz są też tacy sprzedawcy, że jak się poprosi to ANULUJĄ zakup
Ale ważne jest żeby Tobie się w nich fajnie jeździło
No, niestety. Ja to albo za szybko podejmuje decyzje, albo w ogóle Mam nadzieje, że się nie zawiodę, tym bardziej, że nawet ich nie przymierzyłam na nogę. Najgorsze jest to, że kliknęły mi się 2 sztuki i już pisałam o anulowanie jednej, tyle, że facet jeszcze tego nie zrobił. Liczę, że się z tego większe kłopoty nie wywiążą, bo odechce mi się jazdy na rolach
Stary 2012-04-16, 20:13   #2199
exoexo
Raczkowanie

Cytat:
Kochana być może te Spiritblade za 349zł są z 2011r, czyli z tamtego roku A 41 chyba widziałam Ty i tak masz małą Ja mam 42.5... więc sobie pomyśl
Zobacz TUTAJ
Dzieki Widziałam tą aukcję ale wydaje mi sie, ze to model meski ;>
A wersja damska to ta szara ?
Stary 2012-04-16, 20:44   #2200
adziorek1990
Idiotka

Cytat:
No, niestety. Ja to albo za szybko podejmuje decyzje, albo w ogóle Mam nadzieje, że się nie zawiodę, tym bardziej, że nawet ich nie przymierzyłam na nogę. Najgorsze jest to, że kliknęły mi się 2 sztuki i już pisałam o anulowanie jednej, tyle, że facet jeszcze tego nie zrobił. Liczę, że się z tego większe kłopoty nie wywiążą, bo odechce mi się jazdy na rolach
Nie będzie większych kłopotów Ja kiedyś zrobiłam podobnie przez przypadek kliknęłam na 2 sztuki, ale napisałam do Pana wyjaśnienia i bez problemu anulował
Cytat:
Dzieki Widziałam tą aukcję ale wydaje mi sie, ze to model meski ;>
A wersja damska to ta szara ?
Nie wiem jaka jest damska wersja bo dla mnie to nie ma różnicy, ale skoro są czarne i szare to szare powinny być dla dziewczyn Ja i tak startuje w męskie modele bo damskich nie ma już takich numerów a poza tym ważne żeby rolki jeździły a nie wyglądały

Czas edycji: 2012-04-16 o 20:46
Stary 2012-04-16, 20:49   #2201
pannafu
Zakorzenienie

Cytat:
Nie będzie większych kłopotów Ja kiedyś zrobiłam podobnie przez przypadek kliknęłam na 2 sztuki, ale napisałam do Pana wyjaśnienia i bez problemu anulował
Pan do którego pisałam obiecał, że anuluje, ale jeszcze tego nie zrobił, więc posłałam maila, żeby się przypomnieć. Zobaczymy jutro. Dziękuję za odzew ;*

Edytowane przez pannafu
Czas edycji: 2012-04-16 o 20:53
Stary 2012-04-16, 20:52   #2202
adziorek1990
Idiotka

Cytat:
Pan do którego pisałam obiecał, że anuluje, ale jeszcze tego nie zrobił, więc posłałam maila, żeby się przypomnieć. Zobaczymy jutro. Dziękuję za odzew ;*
Jak nie anuluje to się mu nastuka
A za odzew nie ma co, ja i tak się na rolkach nie znam, opieram się na wypowiedziach Zico bo sama się go pytałam jakie mam dla siebie wybrać A tak w ogóle my "pedagożki" musimy sobie pomagać !

Stary 2012-04-16, 20:55   #2203
pannafu
Zakorzenienie

Cytat:
Jak nie anuluje to się mu nastuka
A za odzew nie ma co, ja i tak się na rolkach nie znam, opieram się na wypowiedziach Zico bo sama się go pytałam jakie mam dla siebie wybrać A tak w ogóle my "pedagożki" musimy sobie pomagać !
Teraz się zamartwię na śmierć, haha
Stary 2012-04-16, 21:01   #2204
adziorek1990
Idiotka

Cytat:
Teraz się zamartwię na śmierć, haha
Nie martw się na zapas! Zobaczysz Pan Ci anuluje jedną aukcję, a na rolkach będziesz śmigać jak tra la la!

Stary 2012-04-16, 21:04   #2205
pannafu
Zakorzenienie

Cytat:
Nie martw się na zapas! Zobaczysz Pan Ci anuluje jedną aukcję, a na rolkach będziesz śmigać jak tra la la!
Mam nadzieję Oby tylko do mnie dotarły i były dobre Już się nie mogę doczekać, ach!
Stary 2012-04-17, 00:19   #2206
aneta_87
Przyczajenie

Czy ktoś może powiedzieć gdzie we Wrocławiu można pojeździć na rolkach w wieku 25+? Wszędzie tylko nastolatki...
aneta_87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-17, 06:06   #2207
zico
Raczkowanie

Spokey to słaba marka, dlaczego?

- a czy są dostępne części, jak np. ośki, hamulce? NIE MA. Serwis zerowy.
- a czy cholewka wystarczająco (prosto) trzyma stopy?
- jak amortyzacja podczas jazdy na nierównościach?

Jeszcze raz i już ostatni powtórzę: ten kto nie jeździł na "prawdziwych" rolkach nie może mówić o tym, że półprodukty są świetne, ponieważ nie ma ŻADNEGO porównania. Skąd taka pewność? Ponieważ KAŻDY mój klient, który zamienił półprodukt na porządny sprzęt stwierdzał mniej więcej tak: "niebo, a ziemia", "nie wiem jak mogłem / mogłam jeździć na tych poprzednich rolkach". Oczywista oczywistość.

Pani powyżej i Wrocław: wpisz w google "wrotkarstwo forum wrocław" i już wiesz co i jak, zapraszam

profesjonaliści we wrotkarstwie (jazda na rolkach):
http://www.wrotkarstwo.pl

zico jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-17, 07:58   #2208
025dd70b38ae5ec63576996b909aa97df2915b11_5f1f5c7240092
Konto usunięte

Melduję, że koniec końców zdecydowałam się na tegoroczne Sparki 80 w.

Teraz tylko czekam na przesyłkę z ochraniaczami na nadgarstki i zaczynam naukę.

Edytowane przez 025dd70b38ae5ec63576996b909aa97df2915b11_5f1f5c7240092
Czas edycji: 2012-12-29 o 12:37
025dd70b38ae5ec63576996b909aa97df2915b11_5f1f5c7240092 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-18, 10:08   #2209
arnetka111
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez zico Pokaż wiadomość
Spokey to słaba marka, dlaczego?

- a czy są dostępne części, jak np. ośki, hamulce? NIE MA. Serwis zerowy.
- a czy cholewka wystarczająco (prosto) trzyma stopy?
- jak amortyzacja podczas jazdy na nierównościach?

Jeszcze raz i już ostatni powtórzę: ten kto nie jeździł na "prawdziwych" rolkach nie może mówić o tym, że półprodukty są świetne, ponieważ nie ma ŻADNEGO porównania. Skąd taka pewność? Ponieważ KAŻDY mój klient, który zamienił półprodukt na porządny sprzęt stwierdzał mniej więcej tak: "niebo, a ziemia", "nie wiem jak mogłem / mogłam jeździć na tych poprzednich rolkach". Oczywista oczywistość.

Pani powyżej i Wrocław: wpisz w google "wrotkarstwo forum wrocław" i już wiesz co i jak, zapraszam
Moim zdaniem piszesz tak, bo w swoim sklepie nie sprzedajesz marki Spokey. I na twoim miejscu uważałabym z oskarżeniami pod adresem marki, bo nie jest tak, że można napisać wszystko a internet jest anonimowy.

Produkty marki Spokey sa idealne dla początkujących, m.in. dlatego ze są tanie. Można się na nich nauczyć jeździć. Nikt nie mówi ze to rolki na 10 lat, a przeciętna osoba o przeciętnych zarobkach nie jest w stanie wydać 400 pln na Rollerbalde czy Fila, kiedy nawet nie wie, czy będzie jeździć, czy jej się to spodoba itp. Jak ktoś jeździ dłużej i stało się to jego pasją to niech kupuje drogie rolki, które tak namiętnie reklamujesz, ale początkującym nie radziłabym inwestowania w sprzęt, którego potem mogą wcale nie używać.
arnetka111 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-04-18, 19:16   #2210
makkl
Przyczajenie

Hejka widziałam, że już chyba ze dwie osoby o to pytały, ale jakoś nie udało mi się doszukać, czy ktoś na to odpowiedział. otóż chodzi mi o przecenione rolki z intersportu K2 Freedom W 4027804. Co o nich sądzicie?

Jak byłam młodsza, jakieś 15 lat temu, kupiłam pierwsze rolki i jeździłam jak szalona, ale zrobiłam potem ogromną przerwę w jeździe. W zeszłym roku wyciągnęłam staruszki z szafy, wciąż pasują bo były regulowane ale po kilku minutach miałam język do pasa, straszny komfort jazdy, a właściwie jego brak. Teraz poszukuję coś nie za drogiego - w sensie do tych około 4 stówek - do jazdy typowo rekreacyjnej, raczej wolniejszej.

Przymierzyłam wspomniane K2 ale jakoś nie do końca się w nich czuję, mam problem z doborem rozmiaru ( 37 jedna rolka lekko uwiera, bo mam trochę dłuższą jedną stopę, a w 38 mam wrażenie, że są za duże). Poza tym słyszałam coś, że do K2 nie ma możliwości wymiany elementów? na allegro widziałam dużo ciekawych fasonów, ale boję się kupować bez przymierzania, bo mogą nie pasować, a za to w sklepach jakoś nie mogę wypatrzyć nic co by jednocześnie było na moją kieszeń i mi się spodobało, ewentualnie właśnie te K2 ale doczytałam się też, że one są w tej ich przecenie już chyba od 2010 roku i produkowane są chyba tylko dla intersport, czy to jest normalne? bo nie wiem, czy warto kupować, to trochę wygląda jakby po prostu chcieli się pozbyć czegoś co im za długo zalega, czy się mylę?

Będę wdzięczna za jakiś odzew Pozdrawiam
makkl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-18, 19:40   #2211
exoexo
Raczkowanie

Makkl> Jestem poczatkujaca i nic nie wiem o rolkach, ale przymierzalam K2 freedom i jak dla mnie sa beznadziejne, w ogole mi nie trzymaja stopy i slabo z wentylacja ( mialam po kilku minutach cale upocone...)
Dzisiaj przymierzalam kilkanascie rolek - zarowno te polecane Rollerblady Spitfire jak i Spark 80W Ale w ogole nie trzymaja mi stopy - jak i wiekszosc rolek - bo stope mam dluga (27 cm rolki) i waska...

Najlepsze są dla mnie K2 athena speed - kolka 78mm albo 80 mm nie pamietam oraz FILA PRIMA WAVE kolka 84 mm
Czy sposrod tych moglby ktos mi doradzic ktore wziac? W obydwu jezdzilam po sklepie - byly ok. Sprzedawca polecal mi file ze wzgledu na ponoc lepsza wentylacje, ale te rolki jezdza strasznie szybko i jak w k2 athena speed po 10 latach niejezdzenia jezdzilo mi sie latwo i swobodnie tak w fili mialam pewien problem z wyhamowaniem :P

Przepraszam ze tak dlugo i jesli ktos moglby mi doradzic bede mega wdzieczna bo jestem w kropce..
Stary 2012-04-18, 21:24   #2212
makkl
Przyczajenie

wiesz co, ja akurat na k2 athena speed jakoś nie zwracałam uwagi, bo nie mają aluminiowej płozy, także wydawało mi się dziwne, że z kompozytową są droższe niż k2 freedom, które już mają aluminium. A co do fila prima wave, mają abec 7 a myślałam raczej o niższym i o mniejszych kółkach żeby raczej się nie zabić Ale mówię jako totalny amator, więc też nie wiem, czy dobrze rozumuję.
makkl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-19, 06:39   #2213
zico
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez arnetka111 Pokaż wiadomość
Produkty marki Spokey sa idealne dla początkujących, m.in. dlatego ze są tanie. Można się na nich nauczyć jeździć. Nikt nie mówi ze to rolki na 10 lat, a przeciętna osoba o przeciętnych zarobkach nie jest w stanie wydać 400 pln na Rollerbalde czy Fila, kiedy nawet nie wie, czy będzie jeździć, czy jej się to spodoba itp. Jak ktoś jeździ dłużej i stało się to jego pasją to niech kupuje drogie rolki, które tak namiętnie reklamujesz, ale początkującym nie radziłabym inwestowania w sprzęt, którego potem mogą wcale nie używać.
Jakie oskarżenia? Dziewczyno lubisz tylko oklaski och i ach, boisz się przyjmować rzeczowy krytycyzm?

Gdyby Spokey były dobre, to bym miał je również u siebie. Jakbyś poczytała dokładnie, pisałem w całym tym temacie to byś zrozumiała wiele rzeczy, m.in.

- że jest olbrzymia różnica pomiędzy rolkami markowymi, a nie markowanymi w JEŹDZIE oraz PRAWIDŁOWYM trzymaniu nóg. Ktoś, kto ma większą wagę, te rolki nie utrzymają mu prawidłowo postawy. Tak samo jest z innymi produktami, nawet markowymi.
- za wysoko osadzony środek ciężkości, drugi element, dzięki któremu trudniej nauczyć się jeździć
- pokaż mi dostępne części do tych rolek? Zjedzie się hamulec u osoby początkującej i chce kupić kolejny? Zgubi śrubkę i gdzie ją kupi? Widzisz, prowadzę sklep od ponad 5 lat, siedzę w tym sporcie od ponad 18 lat i dziennie mam około 100 zapytań o sprzęt na e-mail, co któryś z nich jest zapytanie o części - nawet przy niektórych markowych produktach nie ich dostępnych. To zostawię jednak dla siebie, bo widzę, że ciężko jest przyjąć fakty i pomoc od osoby, która się na tym zna.
- jazda na sprzęcie markowym da więcej radości, a co za tym idzie jest większa szansa, że ten sport się spodoba.
- kupno sprzętu droższego nie jest sporym wydatkiem, bo nawet jak się nie spodoba, to markowe rolki łatwo odsprzedać, a badziewia nikt nie kupi na rynku wtórnym.
- to, że internet nie jest anonimowy to się tylko cieszyć, że można dowiedzieć się konkretów, a nie tylko suche opisy sprzętu i bazgroły pisane. Internet to nie tylko wiedza, ale również wielki śmietnik informacji.

Wiele osób skorzystało z mojej wiedzy i są zadowolone, a to, że piszę szczerze powoduje tylko to, że pewna część ludzi w końcu zrozumie, na czym polega zabawa na dobrym, prawidłowo skonstruowanym sprzęcie, czego również Tobie życzę.

Edytowane przez zico
Czas edycji: 2012-04-19 o 06:43
Stary 2012-04-19, 08:59   #2214
arnetka111
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez zico Pokaż wiadomość
Jakie oskarżenia? Dziewczyno lubisz tylko oklaski och i ach, boisz się przyjmować rzeczowy krytycyzm?

Gdyby Spokey były dobre, to bym miał je również u siebie. Jakbyś poczytała dokładnie, pisałem w całym tym temacie to byś zrozumiała wiele rzeczy, m.in.

- że jest olbrzymia różnica pomiędzy rolkami markowymi, a nie markowanymi w JEŹDZIE oraz PRAWIDŁOWYM trzymaniu nóg. Ktoś, kto ma większą wagę, te rolki nie utrzymają mu prawidłowo postawy. Tak samo jest z innymi produktami, nawet markowymi.
- za wysoko osadzony środek ciężkości, drugi element, dzięki któremu trudniej nauczyć się jeździć
- pokaż mi dostępne części do tych rolek? Zjedzie się hamulec u osoby początkującej i chce kupić kolejny? Zgubi śrubkę i gdzie ją kupi? Widzisz, prowadzę sklep od ponad 5 lat, siedzę w tym sporcie od ponad 18 lat i dziennie mam około 100 zapytań o sprzęt na e-mail, co któryś z nich jest zapytanie o części - nawet przy niektórych markowych produktach nie ich dostępnych. To zostawię jednak dla siebie, bo widzę, że ciężko jest przyjąć fakty i pomoc od osoby, która się na tym zna.
- jazda na sprzęcie markowym da więcej radości, a co za tym idzie jest większa szansa, że ten sport się spodoba.
- kupno sprzętu droższego nie jest sporym wydatkiem, bo nawet jak się nie spodoba, to markowe rolki łatwo odsprzedać, a badziewia nikt nie kupi na rynku wtórnym.
- to, że internet nie jest anonimowy to się tylko cieszyć, że można dowiedzieć się konkretów, a nie tylko suche opisy sprzętu i bazgroły pisane. Internet to nie tylko wiedza, ale również wielki śmietnik informacji.

Wiele osób skorzystało z mojej wiedzy i są zadowolone, a to, że piszę szczerze powoduje tylko to, że pewna część ludzi w końcu zrozumie, na czym polega zabawa na dobrym, prawidłowo skonstruowanym sprzęcie, czego również Tobie życzę.
O co ci chodzi w pierwszym zdaniu, bo nie rozumiem? To nie był rzeczowy krytycyzm. Po prostu wiem jaki sklep prowadzisz, wiem że nie ma w nim Spokeya i wiem, ze jesteś na forum, żeby się reklamować. Proste i oczywiste.

Jeszcze raz powtórzę, że moim zdaniem Spokey to dobra marka dla początkujących i nie warto inwestować kilkuset złotych, kiedy ktoś nie wie, czy będzie jeździć.Nie mówię że Spokey to fantastyczna marka rolek, bo tak nie jest. Ale też nie odsądzam od czci i wiary żadnej marki rolek. Spokey ma kilka fajnych, drogich modeli, ale zwróć uwagę, że robią rolki głównie dla dzieci. Nie zapłaciłabym kilkuset złotych za Rollerbalde dla dziecka, bo wiem, że będą leżeć w szafie, ze mała pojeździ 3 razy i zapał jej się skończy.
Nie wiem czy używane rolki łatwo sprzedać. Ja bym takich nie kupiła, nigdy nie wiadomo jakiego grzyba miał ktoś, kto jeździł na nich wcześniej, no i dlaczego są sprzedawane (jakieś wady, zniszczenia?).
arnetka111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-19, 09:59   #2215
zico
Raczkowanie

Używanie słów "dobra marka" nie mając rzeczowych argumentów nie jest podstawą do uznania, że te rolki są dobre. Powyżej masz listę argumentów i proszę odnieś się do nich, bo jak widać mało wiesz.

To samo dotyczy niby mojej reklamy - pokaż mi choć jeden mój post, w którym podaje linka do mojego sklepu. Życzę powodzenia i na przyszłość proponuję choć troszeczkę zagłębić się w temat, a zrozumiesz dlaczego dobrej jakości sprzęt jest lepszy. Zdradzę tylko, że o dzieci trzeba dbać najbardziej, a nie raz widać, że wiele krzywi nogi i trudno to nazwać jazdą. Być może po części wynika to z umiejętności, ale również jest to wina złej jakości sprzętu, a tym bardziej trzymania prawidłowo postawy. Nie ma nic gorszego, jak koślawienie stóp oraz złej postawy nóg przy dzieciach, które rosną. Czy Ty wiesz jakie to ma znaczenie dla dziecka w przyszłości? Chciałabyś mieć dzieci z wadą postawy?

Ach, byłbym zapomniał - nie jestem tylko właścicielem sklepu z rolkami (dobrymi), który reklamuje się tu i tam, ale również instruktorem wrotkarstwa, który m.in. uczy jeździć.

Wnioski możesz wysunąć sobie sama.

Edytowane przez zico
Czas edycji: 2012-04-19 o 10:51
Stary 2012-04-19, 12:25   #2216
Konto usunięte

Wygoda jazdy: 100%, ochraniacze (Powerslide Pure) też OK.

Edytowane przez 025dd70b38ae5ec63576996b909aa97df2915b11_5f1f5c7240092
Czas edycji: 2013-06-26 o 19:51
025dd70b38ae5ec63576996b909aa97df2915b11_5f1f5c7240092 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-19, 12:59   #2217
adziorek1990
Idiotka

[1=025dd70b38ae5ec63576996 b909aa97df2915b11_5f1f5c7 240092;33649648]Pierwsze koty za płoty - jedno wiem na pewno: następnym razem muszę wybrać mniej górzysty teren. Przy zjeździe w dół osiągam za dużą prędkość, by sobie z nią poradzić jako początkująca. Zaliczonych gleb: 1 (niestety na kość ogonową). Wygoda jazdy: 100% - roleczki pierwsza klasa, ochraniacze (Powerslide Pure) też OK. I skuteczne - sprawdzone na nadgarstkach i łokciach. [/QUOTE]

To teraz będzie już tylko lepiej

A ja zamówiłam jedne rolki - dostałam odpowiedź,że rolki zostały wcześniej sprzedane, zamówiłam drugie u innego sprzedawcy - dostałam taką samą odpowiedź 'sprzedane'. I nie wiem czy to jakiś znak żeby dać sobie spokój czy iść za powiedzeniem "do trzech razy sztuka"

Stary 2012-04-19, 13:05   #2218
Konto usunięte

Cytat:
To teraz będzie już tylko lepiej

A ja zamówiłam jedne rolki - dostałam odpowiedź,że rolki zostały wcześniej sprzedane, zamówiłam drugie u innego sprzedawcy - dostałam taką samą odpowiedź 'sprzedane'. I nie wiem czy to jakiś znak żeby dać sobie spokój czy iść za powiedzeniem "do trzech razy sztuka"
Jaki model wybrałaś? Zdecydowanie do trzech razy sztuka!
Stary 2012-04-19, 13:25   #2219
adziorek1990
Idiotka

Rollerblade spark 84 ( ale z 2010/11 roku) bo są sporo tańsze
No to jak do trzech razy sztuka, to szukam i w razie czego zamawiam

Podjęłam próbę kupienia po raz 3 tych rolek ^^ i po raz trzeci oferta nieaktualna.
Mam dość szukania nowych ofert, a nie stać mnie na rolki za 500-600zł

Czas edycji: 2012-04-20 o 10:31
Stary 2012-04-20, 12:24   #2220
adziorek1990
Idiotka

Kurcze, szukam rolek szukam rolek i znaleźć nie mogę A jak coś znajdę to nie wiem czy model dla mnie odpowiedni

Znalazłam już 4 rolki (Activa 84) i znów oferta nieaktualna To ewidentnie znak od Boga

Zamawiał ktoś kiedyś rolki na ebayu?

Czas edycji: 2012-04-20 o 12:55

Nowe wątki na forum Sporty letnie, zimowe i wydarzenia sportowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości