![]() |
#2911 |
Raczkowanie
|
Dot.: Rolki:)
Cześć Marudna
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2912 |
Zadomowienie
|
.
Edytowane przez niut80 Czas edycji: 2018-09-11 o 18:48 |
![]() ![]() |
![]() |
#2913 |
Zakorzenienie
|
Odp: Rolki:)
Hej, chciałabym się do Was przyłączyć
![]() Na rolkach ostatni raz jezdziłam daaawno, z ponad 3 lata także moje przypomnienie jak się jeździ trochę potrwa ![]() ![]() Drugą ważną sprawą jest to, że nie pamietam jak skręcać i hamować. Wiem, że rolki posiadają tylny hamulec, ale czy to bezpieczne? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#2914 |
Raczkowanie
|
W Intersporcie mają teraz fajne rolki na przecenie: http://esklep.intersport.pl/pl/produ...inetic-speed-w
Myślicie, że warto się skusić? |
![]() ![]() |
![]() |
#2915 |
Zadomowienie
|
.
Edytowane przez niut80 Czas edycji: 2018-09-11 o 18:46 |
![]() ![]() |
![]() |
#2916 |
Zakorzenienie
|
Nareszcie pogoda się zrobiła!
![]() ![]() ![]() Ale pośmigałam sobie i coraz bardziej skłaniam się do zmiany roleczek. Chociaz do tycg starych ma sentyment ![]()
#2917 |
Rozeznanie
|
![]()
hej, dopiero po wielu latach przerwy zaczynam jeździć na rolkach i troche tak smutno mi samej. byłby ktoś chętny na wspólne jazdy w okolicach bielan/żoliborza, ewentualnie bemowa? pozdrawiam
![]() Edytowane przez NiUśKa_ Czas edycji: 2013-06-18 o 21:09 |
![]() ![]() |
![]() |
#2918 |
Raczkowanie
|
Witam
Jestem tu nowa, od miesiąca już próbuje jakoś złapać formę i pozbyć się zbędnych kilogramów. Mioją zmorą są boczki i opona na brzuszku plus celuit. Wszystko co najcięzej usunąć. Wpadłam na genialny pomysł kupiłam rolki. Czy ktoś może mi powiedzieć czy pomoże mi to na moje problemy i czekam na cenne rady jak nauczyć się na nich jeździć ;P |
![]() ![]() |
![]() |
#2919 |
Zakorzenienie
|
hej,
czy sądzicie, że miesiąc po laparoskopii można jeździć na rolkach? Lekarz powiedział mi, ale nie wiem czy to nie za szybko??
#2920 |
Raczkowanie
|
Niuśka a na woli?
Szakal pojecia nie mam, ja bym skuchala lekarza |
![]() ![]() |
![]() |
#2921 |
Zakorzenienie
|
Ja kupiłam sobie Twistery.
![]() Jak zwykle mnie otarły, jak każde nowe buty i rolki... ![]() ![]() Jak tylko zagoja sie dziury w nogach - co mam nadzieje juz jutro nastapi, rzucam sie na kolejne jezdzenie ![]() Co do jeżdżenia po laporoskopii - też słuchałabym lekarza, zwłaszcza, że pewnie są jakies kontrole, czy wszystko ok ![]() offca88 - nauczyć się jezdzić na rolkach - wytrwale ćwiczyć. Moj znajomy radził sobie na początku naprawdę kiepsko... ale dzięki temu, że sie nie poddał i zawziął, teraz śmiga sobie z przyjemnością. DObrze iść z kimś, kto jeździ, żeby dał wskazówki na początek. ![]()
![]() |
#2922 |
Zakorzenienie
|
to nie pojeżdżę w te lato
![]()
#2923 |
Zakorzenienie
|
Spoko, może jesień będzie ładna, to się załapiesz na ten sezon.
Zależy kiedy ta laparo bedzie. Teraz to mało kto chyba pojeździ, zwłaszcza w Krk... Dzisiaj znowu oberwanie chmury i burza. W środe ma byc jakas masakrycznie niska temperatura jak na lato... ![]()
#2924 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2925 | |
po prostu Em :)
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2926 |
Raczkowanie
|
Kurde, w Wawie to i rano, i wieczorem. Co się dzieje z tą pogodą
![]() A przez sesje mijają mi darmowe warsztaty jazdy na rolkach na Woli! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2927 |
Raczkowanie
|
Niestety nikt z otoczenia nie jeździ jakieś pierwsze próby zaliczyłam. przyciąganie ziemskie działa na mnie wyraźnie często....tylko lipa cz tą pogodą bo już mam przestój od czwartku
|
![]() ![]() |
![]() |
#2928 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Najważniejsze to się nie zrażać. Dawniej to się ludzie krępowali uczyć, bo ludzie sie gapili. ![]() No ja miałam mocne postanowienie częstego jeżdżenia i wszystko szło pięknie... A teraz lodówa... Macie jakieś tajemne źródła prognostyczne, które wiedzą np. że od soboty lampa będzie? ![]()
![]() |
#2929 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2930 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2931 |
Raczkowanie
|
Zamierzam jutro wybrać się na rolki, jednak boję się jak co roku że nie pamiętam już jak się jeździ, lub co gorsza że nie wyhamuję
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2932 |
Zadomowienie
|
ej...a jak hamujecie?
ja co prawda nie jeżdżę póki co bo w ciąży jestem i boję się że jakoś nieszczęśliwie się wywrócę ale już wcześniej gdy zaczynałam jeździć to głównie skupiłam się na nauce hamowania bo w ogóle nie czułam się pewnie na rolkach korzystałam głównie z tylnego hamulca, ale średnio byłam zadowolona, nie potrafiłam go chyba dobrze docisnąc a wiem że niektórzy potrafią przy dużych prędkościach wyhamować w te 3-4 metry jak zjeżdżać z górek żeby nie wyglądać jak postać z kreskówki? ![]() na rolkach byłam ostatni raz jak miałam 10 lat (teraz mam 26), w tym roku spróbowałam znowu, pojeździłam niecałe 2 tygodnie i już później szło mi co raz lepiej, ale zaszłam w ciąże więc poszły w odstawkę na razie ![]() jak się wywracam to zawsze lecę na tyłek, nigdy na kolana. Za bardzo widocznie przenoszę ciężar ciała na tył, musze się bardziej pochylać..... nie jeżdżę w ochraniaczach, mam tylko kask i rękawiczki rowerowe które zakupiłam po pierwszej glebie ![]() ![]()
![]() Edytowane przez _Marta_M_ Czas edycji: 2013-06-30 o 21:57 |
![]() ![]() |
![]() |
#2933 |
Raczkowanie
|
Ja cały czas uczę się hamować hamulcem z tyłu rolki i coraz lepiej idzie. Fakt, trzeba docisnąć ale to nie jest trudno do wyuczenia. Zico pokazywał tutaj http://www.youtube.com/watch?v=dGn_3xJQfq0 skuteczność hamowania, z filmu wynika, że najlepszy jednak hamulec.
Też się obawiam zjazdu z górki ![]() Jutro ostatni egzamin! I jutro będę śmigać na rolkach! Zostało jeszcze jedno do zrobienia - kupić wygodne legginsy ![]() Jeansy strasznie krępują ruchy, a dresowe spodnie przeszkadzają w zakładaniu i noszeniu ochraniaczy. Legginsy chyba będą odpowiednie ![]() Zobaczymy jak się będę na rolkach spisywać, jeśli będzie spoko to chyba będę okupować Bemowo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2934 |
Raczkowanie
|
Rolki mam od wielu lat, ale dalej nie potrafię hamować ! czuje się często jak jakaś pokraka
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2935 |
Raczkowanie
|
Grunt, że dobrze zjechałaś
![]() Ja dziś jeździłam po chodniku... po kostce... wytrzęsło mną za wszystkie czasy. Chyba trzeba obrać kierunek W-wa lub szukać mało uczęszczanych dróg. Kostka to samo zło ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2936 |
Wtajemniczenie
|
Ja to się chyba nigdy nie nauczę hamować przy pomocy hamulca - w sumie już nawet przestałam próbować :p Początkowo hamowałam sposobem: "skok na trawę" (poza jednym przypadkiem - pierwsze wyjście na rolki po laaaatach - nie było w pobliżu trawy, za to była górka, na niej piasek i nowe, pędzące rolki - że się nie zabiłam, to do dziś się dziwię :p za to plecy miałam jak ofiara przemocy w rodzinie - nie polecam :p ).
W zeszłym roku jakoś tak z dnia na dzień załapałam hamowanie sposobem "T". Wiem, że niszczy to kółka, ale cóż - tak mi jest wygodnie, komfortowo no i przede wszystkim dla mnie to metoda skuteczna ![]()
#2937 |
Zadomowienie
|
o, a jak się nauczyłaś? bo ja probowałam właśnie hamować sposobem T i średnio mi to szło
![]() w każdm bądź razie jak tylko bobas ze mnie wyskoczy to zakładam rolki i ćwiczę hamowanko, bo dla mnie to podstawa dobrej jazdy ![]()
![]() |
#2938 |
Raczkowanie
|
Dziś też będę podążać tą samą trasą
![]() Miejmy nadzieje, że dziś też wrócę w jednym kawałku ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2939 |
Raczkowanie
|
Ja na razie chyba będę ostrożniej i rzadziej przebywać na kostkowych chodnikach... Za to odwiedziłam pusty skate park i śmigałam do woli
![]() Tak się okazało, że jedna rolka zaczęła mnie obcierać :/ Obmacałam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2940 |
Raczkowanie
|
Ja w sumie w czym popadnie, ale nic mnie nie obciera na szczescie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:32.