rossman.. - Strona 195 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-05-03, 12:31   #5821
Hosenka*
Zakorzenienie

Dot.: rossman..

Cytat:
Napisane przez Lynn Pokaż wiadomość
Może się skuszę na któryś z nich Do tej pory na razie wypróbowałam głęboko nawilżający i jest super. Tak samo chwale sobie nowość- szybki pedicure- jest extra- nie pamiętam kiedy miałam takie gładkie stopy dziewczyny ja przez was zbankrutuje w sobote jade do Rossmanna po Sunozone. Po ostatnich wakacjach, kiedy pojechałam sobie bez zadnego filtra stwierdziłam,że teraz nie wychodze na dwór bez balsamu. Czytałam od pewnego czasu recenzje na KWC i zastanawiałam sie, który kupić. Tak zachwalacie ten Sunozone, że kupie go Który jest najlepszy? A najgorsze jest, że przez was przymierzam się do kupna Emulsji z Iwostinu. Oj mój portfel ucierpi w najbliższym czasie Jeszcze do tego chce z Rossmanna róż- jeśli znajde jakiś odcien różowy i puder sypki. Miała któras z was ten puder? Na KWC ma całkiem dobre opinie, za taką cene 5,99 zł chyba skuszę się
Solecrin emulsja jest naprawdę fajna
Sunozon bede stosować na ciało, z tym że na pieprzyki na pewno Solecrin. Emulsja Solecrin świetnie nadaje sie na twarz: ie pobiela tak bardzo jak inne filtry, nie kleji się jak np Avene czy Bioderma, nie spływa z twarzy jak Vichy, nie wysusza jak fluid La Roche Posay. Dla mnie to filtr idealny, no i polskiej firmy więc wspieramy rodzime kosmetyki

Cytat:
Dziewczyny , ile płacicie za Iwostin w aptekach? W internetowych jest np za 32 zł...wiec chyba niezbyt sie opłaca, prawda?
zależy za ile masz przesyłke. Ja kupiłam swój za 30zł w aptece gdzie mają ceny hurtowe, w innych to nawet za ponad 40zł widziałam.

Cytat:
Napisane przez klajdla Pokaż wiadomość
No ja wlasnie 2 dni temu kupilam po 10,99 Teraz chyba tak samo jak Ty, jak go dorwe po 9,90zl to kupie zapas A swoja droga moze go wycofuja z produkcji, skoro go tak wyprzedaja Oby nie, bo to jak na razie moj ulubiony tusz i sie wsciekne jak mi go wycofaja
No nawet nie strasz Mam nadzieje że nie, Jest jeszcze inna wersja tego tuszu z dopiskiem Dramatic coś tam - ten to dopiero pogrubia i wydłuża

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-03, 12:46   #5822
Lynn
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Sunozon bede stosować na ciało, z tym że na pieprzyki na pewno Solecrin. Emulsja Solecrin świetnie nadaje sie na twarz: ie pobiela tak bardzo jak inne filtry, nie kleji się jak np Avene czy Bioderma, nie spływa z twarzy jak Vichy, nie wysusza jak fluid La Roche Posay. Dla mnie to filtr idealny, no i polskiej firmy więc wspieramy rodzime kosmetyki

zależy za ile masz przesyłke. Ja kupiłam swój za 30zł w aptece gdzie mają ceny hurtowe, w innych to nawet za ponad 40zł widziałam.
na pewno kupię w takim razie tą emulsję Zauwazylam, że tansza jest spf50 , ale też połowe mniejsza Zbankrutuje w tym miesciącu
Lynn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-03, 12:50   #5823
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
na pewno kupię w takim razie tą emulsję Zauwazylam, że tansza jest spf50 , ale też połowe mniejsza Zbankrutuje w tym miesciącu
krem będzie gęstszy, podobno bardziej bieli niż emulsja no i może spływać w słońcu. Zresztą miałam próbki i bardziej mis ie spodobała emulsja

Instagram

Stary 2007-05-03, 12:51   #5824
Ptaszysko
Zadomowienie

Hosenko, mowicie o tuszu Rimmla Extra Super Lashes czy jakims innym bo nie wiem czy dobrze zalapalam ...

I'm not livin' to be a Mrs.

Ptaszysko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-03, 12:57   #5825
MagJa
Zakorzenienie

Cytat:

W tej na Szpitalnej?
Kurcze, coraz bardziej mnie kusi ta emulsja, głównie ze względu na cenę i pojemność, ale z drugiej strony boję się, że mnie zapcha, bo isopropyle zwykle mi to robią A powiedz, gdzie dostałaś próbki, bo wyczytałam, że najpierw testowałaś emulsję z próbek.
MagJa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-03, 12:59   #5826
WioletaM
Zakorzenienie

Ostatnio byłam w chorzowskim Rossmanie i moja córka dostała 2 różowe lusterka z Rexony.
Kupiłam sobie mus Wibo, który był otwarty i w ramach rekompensaty dostałam jedno lusterko, a drugie przy drugiej kasie.
W Naturze córka zawsze coś dostanie: biżuterię, cukierki.
WioletaM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-03, 13:14   #5827
lady-dark
Zadomowienie

szybko te ulotki coś zmieniają ;p
Widzę ze z perfum to wart uwagi jak dla mnie jest tylko burberry brit
Tyle że to niestety edt - więc raczej zrezygnuję.
Gazetka mnie nie zaciekawila jakoś specjalnie
lady-dark jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-03, 18:50   #5828
agiii
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ptaszysko Pokaż wiadomość
Hosenko, mowicie o tuszu Rimmla Extra Super Lashes czy jakims innym bo nie wiem czy dobrze zalapalam ...
tak tak dokladnie o: Maskara Rimmel Extra Super Lash
agiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-03, 19:28   #5829
Nektarynka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Nektarynka Pokaż wiadomość
Dziewczyny planuję kupić podkład AA Oceanic: http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=5525.
Nie byłam jeszcze w Rossmannie, bo parę dni temu było dopiero otwarcie tego sklepu w moim mieście. Czy któraś z Was może mi powiedzieć ile on mniej więcej tam kosztuje? Czy jest jakaś różnica pomiędzy innymi drogeriami? (dla porównania w Naturze 15,90 albo 14,90 zł )
?

http://kropelka-wiary.pl/

Nektarynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-03, 19:38   #5830
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Tak, to ta

Cytat:
Napisane przez MagJa Pokaż wiadomość
W tej na Szpitalnej?
Kurcze, coraz bardziej mnie kusi ta emulsja, głównie ze względu na cenę i pojemność, ale z drugiej strony boję się, że mnie zapcha, bo isopropyle zwykle mi to robią A powiedz, gdzie dostałaś próbki, bo wyczytałam, że najpierw testowałaś emulsję z próbek.
Nie, nie na Szpitalnej, tam jest drozszy Iwostin Kupiłam w aptece na Alejach Pokoju, niedaleko Ronda Grzegórzeckiego (ta apteka jest w budynku gdzie przychodnia, na przeciwko przystanku tramwajowego)

Próbki? Kurcze wiesz ze nie pamiętam gdzie Nie wiem czy nie w Superpharm

Cytat:
Napisane przez agiii Pokaż wiadomość

Instagram

Stary 2007-05-03, 19:49   #5831
Ptaszysko
Zadomowienie

Cytat:
Cytat:
Tak, to ta

Aha
To moze wyprobuje skoro chwalicie i jeszcze jest tak tani
A bardziej pogrubia czy podkreca ?

I'm not livin' to be a Mrs.

Ptaszysko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-03, 19:58   #5832
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Aha
To moze wyprobuje skoro chwalicie i jeszcze jest tak tani
A bardziej pogrubia czy podkreca ?
pogrubia i wydłuża, ale jest też wersja podkręcająca - z wygięta szczoteczką. Nie miałam jej więc nie potrafię nic o niej powiedzieć

Instagram

Stary 2007-05-03, 20:03   #5833
Lynn
Zakorzenienie

Cytat:
Tak, to ta

Nie, nie na Szpitalnej, tam jest drozszy Iwostin Kupiłam w aptece na Alejach Pokoju, niedaleko Ronda Grzegórzeckiego (ta apteka jest w budynku gdzie przychodnia, na przeciwko przystanku tramwajowego)

Zamówiłam przed chwilą Iwostin w cefarm24 za niecałe 28 zł. Kupiłam jeszcze Aviomarin, bo się opłacał a niestety na dłuzsze wyprawy musze go brać- 5 tabletek 4,67 i panadol Przesyłka 6,5 także mam nadzieje, że nie przepłaciłam To był taki mały off top. A teraz do rzeczy czy myslicie, ze poradzi sobie z tym filtrem puder sypki Rival de loop?
Stary 2007-05-03, 20:13   #5834
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Zamówiłam przed chwilą Iwostin w cefarm24 za niecałe 28 zł. Kupiłam jeszcze Aviomarin, bo się opłacał a niestety na dłuzsze wyprawy musze go brać- 5 tabletek 4,67 i panadol Przesyłka 6,5 także mam nadzieje, że nie przepłaciłam To był taki mały off top. A teraz do rzeczy czy myslicie, ze poradzi sobie z tym filtrem puder sypki Rival de loop?
ooo czyli za ok 34 Ci wyszło. Ja płaciłam i tak 29 albo 30 Ale tak jak pisałąm - widziałam tez za ponad 40 zł

Co do pudru RdL - nie uzywałam, ale sprawdź czy ma w składzie talk, mikę, titanium dioxide - te składniki destabilizują filtry więc niestety odpadają (najlepsza jest skrobia z cynamonem )

W poniedziałek wybiorę się na polowanie na tusz Rimmel

Instagram

Stary 2007-05-03, 20:18   #5835
Lynn
Zakorzenienie

Cytat:
ooo czyli za ok 34 Ci wyszło. Ja płaciłam i tak 29 albo 30 Ale tak jak pisałąm - widziałam tez za ponad 40 zł

Co do pudru RdL - nie uzywałam, ale sprawdź czy ma w składzie talk, mikę, titanium dioxide - te składniki destabilizują filtry więc niestety odpadają (najlepsza jest skrobia z cynamonem )
Dzięki
Cynamon w jakich proporcjach miesza sie go ze skrobią? czytalam, ze po filtrach wyglada sie troche trupio po skrobii wlasnie tak wyglądam to jak to razem wygląda? a ty uzywasz na tą emulsje jakis puder/podkład?
Stary 2007-05-03, 20:27   #5836
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki
Cynamon w jakich proporcjach miesza sie go ze skrobią? czytalam, ze po filtrach wyglada sie troche trupio po skrobii wlasnie tak wyglądam to jak to razem wygląda? a ty uzywasz na tą emulsje jakis puder/podkład?
cynamonu zalęzy od karnacji - dodaje sie go zeby włąsnei zminimalizować efekt "trupiości". Na filtr uzywam City Matt - nie zawiera "nic szkodliwego" - zresztą całą liste znajdziesz tu:http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=115134

potem na skrobię daję odrobinkę creme puff żeby jeszcze przyciemnić - niby ma talk, ale filtr jest już zabezpieczony przez podkład i skrobię

A ostatnio wpadłam na inny pomysł - uzywam samoopalacza - dzięki temu po filtrze skóra nie jest bardzo robielona no i nie jest to też potęgowane przez skrobie.

Instagram

Stary 2007-05-03, 20:39   #5837
Lynn
Zakorzenienie

Cytat:
cynamonu zalęzy od karnacji - dodaje sie go zeby włąsnei zminimalizować efekt "trupiości". Na filtr uzywam City Matt - nie zawiera "nic szkodliwego" - zresztą całą liste znajdziesz tu:http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=115134

potem na skrobię daję odrobinkę creme puff żeby jeszcze przyciemnić - niby ma talk, ale filtr jest już zabezpieczony przez podkład i skrobię

A ostatnio wpadłam na inny pomysł - uzywam samoopalacza - dzięki temu po filtrze skóra nie jest bardzo robielona no i nie jest to też potęgowane przez skrobie.

dzięki ogromne za wszystkie informacje Bede kombinować jak tylko dostarczą mi emulsję Mam nadzieje, ze uchroni mnie ona przed nowymi naczynkami i pieprzykami Fajnie ze podkład rozswietlający z Avonu można używac, bo miałam go w planach A co do samoopalacza to mysle,że to dobry pomysł A tak na marginesie, nie robią ci się smugi? zawsze to mnie odstraszało od samoopalaczy. Czy masz już jakis wypróbowany?

z ciekowości sprawdziłam sobie mój podkład z revlona i niestety ma on te składniki i tak samo kuleczki Volare i ukochany puder rozswietlający Sephory Musze sie udac chyba na poszukiwania jakiegoś różu bez tych "perełek"
Stary 2007-05-03, 20:52   #5838
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
A co do samoopalacza to mysle,że to dobry pomysł A tak na marginesie, nie robią ci się smugi? zawsze to mnie odstraszało od samoopalaczy. Czy masz już jakis wypróbowany?
tak mam SunOzon z Rossmanna Co prawda uzyłam go raz dopiero (tego w tubce) ale już jestem bardzo zadowolona, bo skóra jest delikatnie, równomiernie i naturalnie BRĄZOWA a nie pomarańczowa. najpierw wypróbowałam chusteczki i zacecona efektami kupiłam samoopalacz w tubce 75 ml (z myślą o twarzy bo jest to krem) oraz w butelce 200ml (na ciało bo to mleczko)

Zresztą poczytaj sobie opinie na KWC:

Chusteczki: http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=18688
Krem: http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=14098
Mleczko: http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=18702
a tu emulsja Solecrin: http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=14161

(no ale zbiory KWC juz pewnie znasz )

MagJa: jeśli chcesz, moge ci zrobić próbkę Solecrina W nastepnym tygodniu bede sie widzieć z ivana - dogadaj się z nią jakoś, bo ona ma LV i może Ci próbkę zrobić. Mogłybysmy sie jakoś umówic. Co ty na to?

Instagram

Stary 2007-05-03, 21:38   #5839
MagJa
Zakorzenienie

Cytat:

Tą aptekę też kojarzę, choć nigdy tam nie byłam. A w SP popytam, a nuż dadzą.
Cytat:
MagJa: jeśli chcesz, moge ci zrobić próbkę Solecrina W nastepnym tygodniu bede sie widzieć z ivana - dogadaj się z nią jakoś, bo ona ma LV i może Ci próbkę zrobić. Mogłybysmy sie jakoś umówic. Co ty na to?
Dzięki za propozycję, jak nie dostanę w aptece, to chętnie skorzystam, ale nie wiem co miałabym Ci w zamian zaoferować. Jak masz pomysł, to pisz na PW, co by już tu nie śmiecić. A i do ivany napiszę, choć też będę mieć podobny problem, bo aktualnie nie mam na stanie żadnych filtrów
Stary 2007-05-04, 08:05   #5840
Lynn
Zakorzenienie

Cytat:
tak mam SunOzon z Rossmanna Co prawda uzyłam go raz dopiero (tego w tubce) ale już jestem bardzo zadowolona, bo skóra jest delikatnie, równomiernie i naturalnie BRĄZOWA a nie pomarańczowa. najpierw wypróbowałam chusteczki i zacecona efektami kupiłam samoopalacz w tubce 75 ml (z myślą o twarzy bo jest to krem) oraz w butelce 200ml (na ciało bo to mleczko)

Zresztą poczytaj sobie opinie na KWC:

Chusteczki: http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=18688
Krem: http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=14098
Mleczko: http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=18702
a tu emulsja Solecrin: http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=14161

(no ale zbiory KWC juz pewnie znasz )
Dzięki ogromne tak, tak z KWC już się poznałam dawno temu Może też najpierw wypróbuje chusteczek, żeby zobaczyć jaki efekt można uzyskać Jutro w takim razie nawiedze Rossmanna
Stary 2007-05-04, 08:51   #5841
smerfeta01
Zakorzenienie

Cytat:
też się skuszę na tą maskarę używam jej od dość dawna i jest naprawdę godna uwagi
smerfeta01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-04, 09:21   #5842
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki ogromne tak, tak z KWC już się poznałam dawno temu Może też najpierw wypróbuje chusteczek, żeby zobaczyć jaki efekt można uzyskać Jutro w takim razie nawiedze Rossmanna
tez najpierw kupiłam chusteczki. Trochę nie umiem się nimi posługiwać i całe uda miałam w maziajach a jedno kolano białe :haha: ale twarz juz ładnie wychusteczkowałam

Instagram

Stary 2007-05-04, 09:51   #5843
Kaisandra
Wtajemniczenie

ja kupłam ostatnio te płatki do demakijażu cleanic
I mogę je z czystym sumieniem polecić, są delikatne dość obficie nasączone, ładnie pachną;lol;, dobrze zmywają makijaż
Jak będą na promocji napewno zrobię zapas

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2007-05-04, 09:58   #5844
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kaisandra Pokaż wiadomość
I mogę je z czystym sumieniem polecić, są delikatne dość obficie nasączone, ładnie pachną;lol;, dobrze zmywają makijaż
ooo a jak z ich wydajnością?? Ile da sie zmyć jednym płatkiem?

Instagram

Stary 2007-05-04, 10:00   #5845
Kaisandra
Wtajemniczenie

Cytat:
ooo a jak z ich wydajnością?? Ile da sie zmyć jednym płatkiem?

mi na zmycie makijażu 2 tak do pełnej czystości , a bez to 1
Stary 2007-05-04, 10:36   #5846
MagJa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kaisandra Pokaż wiadomość
A którą wersję masz? I czy one są tylko mokre czy też tłuste?
Stary 2007-05-04, 13:07   #5847
cypressangel
Zakorzenienie

Dziewczyny, czy ta maskara Rimmel Extra Super Lash, jest również dostępna w brązowym kolorze? - zawsze kupuję czarną, ale teraz chciałabym spróbować brązu

cypressangel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-04, 13:29   #5848
fuksjaa
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)

Cytat:
Napisane przez cypressangel Pokaż wiadomość
Dziewczyny, czy ta maskara Rimmel Extra Super Lash, jest również dostępna w brązowym kolorze? - zawsze kupuję czarną, ale teraz chciałabym spróbować brązu
jest
fuksjaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-04, 13:35   #5849
cypressangel
Zakorzenienie

Dzięki za odp., fuksjaa

cypressangel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-04, 13:42   #5850
fuksjaa
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)

Cytat:
Napisane przez cypressangel Pokaż wiadomość
Dzięki za odp., fuksjaa
nie ma sprawy
ja też się chyba skuszę na ten tusz tylko może z tą podkręcającą szczoteczką, bo miałam już 2 'zwykłe' (właśnie brązowy i czarny).
fuksjaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości