Rossman-praca - Strona 10 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Praca i biznes

Notka

Praca i biznes W tym miejscu rozmawiamy o pracy i biznesie. Jeśli szukasz pracy, planujesz ją zmienić lub prowadzisz własny biznes, to miejsce jest dla ciebie.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-03-03, 14:59   #271
lula177
Zakorzenienie

Dot.: Rossman-praca

adrianetta bardzo dużo jak widać zależy od załogi sklepu ja pracuję już w trzecim sklepie ( pierwszy szkolenie, drugi, ten do którego byłam przyjęta, a teraz przeniosłam się bliżej domu) i jest ok, chociaż w tym nowym sklepiejest trochę inaczej niż w poprzednich wszystko zależy od załogi tak naprawdę

lula177 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-06, 16:57   #272
pycia93
Przyczajenie

Cześć! Przyszedł czas na mnie! Od jakiegoś czasu zastanawiam się nad pracą w Rossmannie. Jestem studentką na studiach dziennych, ale mamy dość sporo wolnego czasu, więc zdecydowałam, że chcę pracować. Mam jednak problem, bo brakuje mi jakiegokolwiek doświadczenia, nie mam też potencjalnie przydatnych umiejętności do takiej pracy, więc moje CV wygląda bardzo blado i tu właśnie moje pytanie: co umieściłyście w swoim CV? Czy dodawałyście tam zdjęcie? Gdzie dołączyłyście list motywacyjny?
Pozdrawiam!
pycia93 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-05, 21:32   #273
Fantazja1993
Przyczajenie

Też bym się chciała dowiedzieć czy w ogóle przyjmują tam osoby bez jakiegokolwiek doświadczenia...
Fantazja1993 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-06, 14:03   #274
wild_horse
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pycia93 Pokaż wiadomość
Cześć! Przyszedł czas na mnie! Od jakiegoś czasu zastanawiam się nad pracą w Rossmannie. Jestem studentką na studiach dziennych, ale mamy dość sporo wolnego czasu, więc zdecydowałam, że chcę pracować. Mam jednak problem, bo brakuje mi jakiegokolwiek doświadczenia, nie mam też potencjalnie przydatnych umiejętności do takiej pracy, więc moje CV wygląda bardzo blado i tu właśnie moje pytanie: co umieściłyście w swoim CV? Czy dodawałyście tam zdjęcie? Gdzie dołączyłyście list motywacyjny?
Pozdrawiam!
Z tego co się orientuję, to w sklepach typu Rossmann liczy się (w pewnym stopniu oczywiście) również aparycja, dlatego lepiej zdjęcie zamieścić w CV - przecież nic nie tracisz.

Nie wydaje mi się, żeby było potrzebne doświadczenie. Znam dziewczyny, które jeszcze szkole czy właśnie na studiach zatrudniały się w Rossku, często tylko na parę miesięcy więc wątpię, żeby wymogiem było doświadczenie .
Stary 2013-04-06, 21:43   #275
wild_horse
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MiciaKicia Pokaż wiadomość
o maaatko nie idz do maka!
A ja właśnie słyszałam, że z maku mają całkiem niezłe zarobki! I podobno w maju już są wszystkie miejsca pracy na wakacje (w sensie od lipca) zajęte, tyyylu chętnych mają
Stary 2013-04-08, 19:11   #276
pomidorrr
Raczkowanie

był ktoś na drugim etapie we Wrocławiu w tamtym tygodniu? do kogoś już dzwonili?
pomidorrr jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-08, 20:34   #277
liittleedeviil
Raczkowanie

A brała któraś z Was udział w rekrutacji na stanowisko kierownicze?
liittleedeviil jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-04-11, 21:12   #278
aandzela
Przyczajenie

mam pytanie- chcę przez stronke rossmanna wyslac cv' wszystko wypelnilam i jak chce kliknac w ''wyslij'' to pojawia sie ze trzeba zaznaczyc zgode na klauzule, i mimo ze ja zaznaczylam za kazdym razem wyskakuje ten komunikat i nie moge wyslac cv, a bardzo mi zalezy zeby tam wyslac cv.. wie ktos dlaczego tak jest??
aandzela jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-12, 09:17   #279
molly1231
Przyczajenie

NIepolecam pracy w rosmanie. Koleżanka mówiła mi że straszne jej problemy robili z wypłatami i wogóle
molly1231 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-13, 16:51   #280
lula177
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez molly1231 Pokaż wiadomość
NIepolecam pracy w rosmanie. Koleżanka mówiła mi że straszne jej problemy robili z wypłatami i wogóle
akurat co do problemów z wypłatami to wątpie. Zawsze są na czas i przedew wszystkim zawsze są....

wiadomo praca w rossku nie jest taka pięna, jak wydaje się z zewnątrz. Trzeba zapierdzielać na dostawach i w ogóle. Ale w wielu frmach jest o wiele gorzej moim zdaniem. Zresztą dużo też zalezy od kierownictwa

Stary 2013-06-04, 21:23   #281
muszynianka127
Przyczajenie

Dziewczyny , mam takie pytanie do tych którym udało się dostać do Rossmanna. Czy to prawda, że bez znajomości nie można się tam dostać?
Bo bardzo zależy mi na tej pracy, bo długo już szukam czegoś na stałe. Byłam na 1szym etapie, ale tracę nadzieję, ze zadzwonią i zaproszą na 2gi ...
Przeczytałam praktycznie cały wątek o Rossmanie tu i na paru innych forach i z tego co znalazłam, to parę lat wstecz można było się dostać bez problemu , a teraz to jednak praca nie dla każdego
Nie mam doświadczenia w handlu jako takiego , bo pracowałam jako hostessa i obawiam się, że to zbyt mało by mnie przyjęli
muszynianka127 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-06, 09:59   #282
gosia216_89
Raczkowanie

Hej!
Mam prośbę do osoób pracujących czy pomogą mi i wypełnią ankietę dotycząca kariery zawodowej?
Z góry dziękuje
http://moje-☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠/respond-46482/sec-ZO1VsQJ3.html
gosia216_89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-12, 08:34   #283
lula177
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez muszynianka127 Pokaż wiadomość
Dziewczyny , mam takie pytanie do tych którym udało się dostać do Rossmanna. Czy to prawda, że bez znajomości nie można się tam dostać?
Bo bardzo zależy mi na tej pracy, bo długo już szukam czegoś na stałe. Byłam na 1szym etapie, ale tracę nadzieję, ze zadzwonią i zaproszą na 2gi ...
Przeczytałam praktycznie cały wątek o Rossmanie tu i na paru innych forach i z tego co znalazłam, to parę lat wstecz można było się dostać bez problemu , a teraz to jednak praca nie dla każdego
Nie mam doświadczenia w handlu jako takiego , bo pracowałam jako hostessa i obawiam się, że to zbyt mało by mnie przyjęli
raczej nie prawda. Ja nie miałam żadnych znajomosci, żadnego doświadczenia w handlu, asie dostałam

Stary 2013-06-15, 17:08   #284
muszynianka127
Przyczajenie

lula177 dzięki - podniosłaś mnie na duchu na 2gi etap mnie nie zaprosili , ale i tak będę dalej próbować , może się uda
muszynianka127 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-18, 08:54   #285
lula177
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez muszynianka127 Pokaż wiadomość
lula177 dzięki - podniosłaś mnie na duchu na 2gi etap mnie nie zaprosili , ale i tak będę dalej próbować , może się uda
próbuje zawsze jest jakaś szansa

Stary 2013-07-24, 09:41   #286
Lilyana
Przyczajenie

Jutro idę na rozmowę na stanowisko kierownika w Rossmanie. Czego mogę się spodziewać?
Byłam już na takich rozmowach w innych firmach, doświadczenie też mam, ale wiadomo każda firma ma inne zasady rekrutowania
Lilyana jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-21, 11:43   #287
Paulinka675
Zakorzenienie

zostałam zaproszona na rozmowę do rossmanna na stanowisko z-cy kierownika, i mam pytanko, jakie są obowiązki na tym stanowisku?

2014 3
Anne Rice - Pandora

włosomaniaczka 11.2009

nic mnie bardziej nie drażni jak brak składów w KWC oraz na blogach kosmetycznych
Paulinka675 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-26, 19:58   #288
Monster
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Paulinka675 Pokaż wiadomość
zostałam zaproszona na rozmowę do rossmanna na stanowisko z-cy kierownika, i mam pytanko, jakie są obowiązki na tym stanowisku?
Byłaś już na rozmowie? Byłabym wdzięczna za relację, bo ubiegam się o to samo stanowisko. Rozmowę mam w środę i kompletnie nie wiem, czego się spodziewać... To będzie moja pierwsza rozmowa kwalifikacyjna, pracuję od 6 lat w jednej firmie i przyznam się, że mam mega stres..

przyszła dietetyczka
Monster jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-08, 08:29   #289
malutka20068
Zadomowienie

Hej, piszę do osób które pracują w Rossmannie i mają punkt odniesienia. Czy ktoś mi może powiedzieć ile można zarobić jako kasjer sprzedawca na 1/2 etatu w Rossmannie?
Stary 2013-09-08, 11:16   #290
Miviki666
Zadomowienie

Wysłałam 3 albo 4 cv łącznie z listem motywacyjnym. A odzew jest na razie zerowy Bardzo bym chciała pracować w rossmanie, bo wiem ,że praca w drogerii to coś dla mnie Może jest ktoś z Trzebiatowa i składał też cv na stronie internetowej rossmana?
Stary 2013-09-13, 10:13   #291
ridja devojka
Zakorzenienie

Heh, widzę, że na wątku dużo pytań i mało odpowiedzi ale zaryzykuję - czy ktoś pracujący w Rossmannie może mi powiedzieć, jak wygląda kwestia przerwy w pracy - czy to ustalone z góry, że np. o konkretnej godzinie mam przerwę, czy nie? I ile ona trwa?
Stary 2013-09-14, 00:21   #292
muchahahaha
Zakorzenienie

GG do muchahahaha

Cytat:
Napisane przez Monster Pokaż wiadomość
Byłaś już na rozmowie? Byłabym wdzięczna za relację, bo ubiegam się o to samo stanowisko. Rozmowę mam w środę i kompletnie nie wiem, czego się spodziewać... To będzie moja pierwsza rozmowa kwalifikacyjna, pracuję od 6 lat w jednej firmie i przyznam się, że mam mega stres..
Wszystko, wszystko, wszystko. Przyjmuje dostawy, prowadzi zmiany, robi obchody, grafik gdy nie ma kierownika, myje podłogi, dokłada towar, robi layouty, ogólnie jest odpowiedzialny za cały sklep tak jak kiero czy nawet asystent
Cytat:
Napisane przez ridja devojka Pokaż wiadomość
Heh, widzę, że na wątku dużo pytań i mało odpowiedzi ale zaryzykuję - czy ktoś pracujący w Rossmannie może mi powiedzieć, jak wygląda kwestia przerwy w pracy - czy to ustalone z góry, że np. o konkretnej godzinie mam przerwę, czy nie? I ile ona trwa?
Nie, na przerwę idzie się wtedy gdy jest na to czas, albo gdy jest mało klientów na sklepie. Często przy zmianie kasy. Trwa 15 min.

Edytowane przez muchahahaha
Czas edycji: 2013-09-14 o 00:22
muchahahaha jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-14, 13:54   #293
iwaszka
Przyczajenie

Dziewczyny, wysyłałyście cv i list czy tylko cv? Piszą, że można wysłac i jedno i drugie, a w tym miejscu na cv można tylko jeden dokument umieścic. To jak napisac w jednym dokumencie cv i list strona po stronie?
iwaszka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-14, 14:01   #294
ridja devojka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iwaszka Pokaż wiadomość
Dziewczyny, wysyłałyście cv i list czy tylko cv? Piszą, że można wysłac i jedno i drugie, a w tym miejscu na cv można tylko jeden dokument umieścic. To jak napisac w jednym dokumencie cv i list strona po stronie?
Ja wyszłam z założenia, że skoro jest formularz i mozna dołączyć cv to zrobię to, i nie będę nadgorliwa.
Stary 2013-09-15, 13:07   #295
CzarnaMamba1907
Przyczajenie

Witam.
Może powtarzam już pytanie, ale widocznie coś mu umknęło dlatego z góry dziękuję cierpliwym pracowniczkom Rossmanna za odpowiedź.

Otóż interesuje mnie praca na stanowisku kasjer-sprzedawca we Wrocławiu. Aplikowałam już dwa razy tam zgłoszenie swoje przez stronę internetową (między pierwszą, a drugą aplikacją było 10 dni przerwy) i do tej pory nikt się do mnie nie odezwał.... Dodam, że ogłoszenie te jest już na stronie z 3 tygodnie i się zastanawiam czy nie znaleźli nikogo odpowiedniego przez ten czas i dalej szukają czy po prostu zbierają CV do jakiegoś tam momentu i potem będą wybierać? Ma ktoś jakiś pomysł, jakąś wiedzę jak to się odbywa?

Dodam, że mam doświadczenie z pracą na kasie i obsługą klienta, znam się na kosmetykach, jestem dyplomowaną kosmetyczką, jestem całkowicie dyspozycyjna.... Nie wiem czego im jeszcze brakuje ?

Proszę o odpowiedź na pytanie jak długo można czekać na telefon od nich i na co zwracają uwagę przy doborze pracowników?
Z góry dzięki ;*
CzarnaMamba1907 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-16, 18:02   #296
egocentryczna
Zadomowienie

CzarnaMamba, ja byłam w piątek na rozmowie we Wrocławiu.
Były 3 tury, od godziny 9 do ok.13. Było dużo osób.. Najpierw grupowo Pan opowiadał o firmie ok.30 min, później indywidualnie, krótka rozmowa - 5-10 min. Otwierają 3 nowe sklepy we Wrocławiu i szukają do istniejących. Do mnie oddzwonili po 3 dniach od wysłania CV, a Ty kiedy dokładnie wysłałaś? Może jeszcze się odezwą

Edit: W ciągu 2 tyg. mają się odezwać kto się dostaje do drugiej tury i wtedy się wszystko rozstrzygnie. Było sporo osób bez doświadczenia, więc nie ma reguły.
Rozmowa na luzie, nic strasznego.

Edytowane przez egocentryczna
Czas edycji: 2013-09-16 o 18:06
egocentryczna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-16, 19:58   #297
CzarnaMamba1907
Przyczajenie

Wysłałam pierwsze zgłoszenie 3 września, kolejne jakoś 10 i dziś jeszcze raz.... Tam jest napisane, żeby wysłać CV i list motywacyjny, a tylko jeden plik (domyślnie CV) można załączyć w języku polskim.... Jak wysyłacie w takiej sytuacji?

Ogromnie zależy mi na tej pracy w sumie głównie przez lokalizację, to, że na dobrych warunkach jest i już pracowałam na kasie. Nie mogę ich rozgryźć jak dobierają przyszłych pracowników, na podstawie czego...

Widzę, że tam dalej to ogłoszenie wisi na stronie, więc pewnie dalej rekrutują. Może jest szansa jeszcze....
CzarnaMamba1907 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-24, 20:00   #298
malutka20068
Zadomowienie

Hej, ja również zostałam przyjęta do Rossmanna ale mam pytanie: czy mając umowę na 1/2 etatu pracuje się te 8 h dziennie? czy są też zmiany po 5-7 godzin? jakich jest więcej?
Stary 2013-09-24, 21:31   #299
czasia
Przyczajenie

GG do czasia

Cytat:
Napisane przez malutka20068 Pokaż wiadomość
Hej, ja również zostałam przyjęta do Rossmanna ale mam pytanie: czy mając umowę na 1/2 etatu pracuje się te 8 h dziennie? czy są też zmiany po 5-7 godzin? jakich jest więcej?
możesz mieć zmianę 3-4-5...godzinną ale i dwunastkę. nie ma reguły.
Stary 2013-09-25, 07:35   #300
malutka20068
Zadomowienie

Dzięki za odpowiedź, a czy pracownik ma wpływ na to ile godzin trwa jego zmiana? np. ja bym chciała pracować po 10 h czy jest to możliwe?
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Praca i biznes

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości