![]() |
#271 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Rossman-praca
adrianetta bardzo dużo jak widać zależy od załogi sklepu
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#272 |
Przyczajenie
|
Cześć! Przyszedł czas na mnie! Od jakiegoś czasu zastanawiam się nad pracą w Rossmannie. Jestem studentką na studiach dziennych, ale mamy dość sporo wolnego czasu, więc zdecydowałam, że chcę pracować. Mam jednak problem, bo brakuje mi jakiegokolwiek doświadczenia, nie mam też potencjalnie przydatnych umiejętności do takiej pracy, więc moje CV wygląda bardzo blado i tu właśnie moje pytanie: co umieściłyście w swoim CV? Czy dodawałyście tam zdjęcie? Gdzie dołączyłyście list motywacyjny?
Pozdrawiam! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#273 |
Przyczajenie
|
Też bym się chciała dowiedzieć czy w ogóle przyjmują tam osoby bez jakiegokolwiek doświadczenia...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#274 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wydaje mi się, żeby było potrzebne doświadczenie. Znam dziewczyny, które jeszcze szkole czy właśnie na studiach zatrudniały się w Rossku, często tylko na parę miesięcy więc wątpię, żeby wymogiem było doświadczenie ![]()
![]() |
![]() |
#275 |
Zakorzenienie
|
A ja właśnie słyszałam, że z maku mają całkiem niezłe zarobki!
![]() ![]()
![]() |
#276 |
Raczkowanie
|
był ktoś na drugim etapie we Wrocławiu w tamtym tygodniu? do kogoś już dzwonili?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#277 |
Raczkowanie
|
A brała któraś z Was udział w rekrutacji na stanowisko kierownicze?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#278 |
Przyczajenie
|
mam pytanie- chcę przez stronke rossmanna wyslac cv' wszystko wypelnilam i jak chce kliknac w ''wyslij'' to pojawia sie ze trzeba zaznaczyc zgode na klauzule, i mimo ze ja zaznaczylam za kazdym razem wyskakuje ten komunikat i nie moge wyslac cv, a bardzo mi zalezy zeby tam wyslac cv.. wie ktos dlaczego tak jest??
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#279 |
Przyczajenie
|
NIepolecam pracy w rosmanie. Koleżanka mówiła mi że straszne jej problemy robili z wypłatami i wogóle
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#280 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiadomo praca w rossku nie jest taka pięna, jak wydaje się z zewnątrz. Trzeba zapierdzielać na dostawach i w ogóle. Ale w wielu frmach jest o wiele gorzej moim zdaniem. Zresztą dużo też zalezy od kierownictwa |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#281 |
Przyczajenie
|
Dziewczyny , mam takie pytanie do tych którym udało się dostać do Rossmanna. Czy to prawda, że bez znajomości nie można się tam dostać?
Bo bardzo zależy mi na tej pracy, bo długo już szukam czegoś na stałe. Byłam na 1szym etapie, ale tracę nadzieję, ze zadzwonią i zaproszą na 2gi ... Przeczytałam praktycznie cały wątek o Rossmanie tu i na paru innych forach i z tego co znalazłam, to parę lat wstecz można było się dostać bez problemu , a teraz to jednak praca nie dla każdego ![]() Nie mam doświadczenia w handlu jako takiego , bo pracowałam jako hostessa i obawiam się, że to zbyt mało by mnie przyjęli |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#282 |
Raczkowanie
|
Hej!
Mam prośbę do osoób pracujących czy pomogą mi i wypełnią ankietę dotycząca kariery zawodowej? Z góry dziękuje http://moje-☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠/respond-46482/sec-ZO1VsQJ3.html |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#283 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#286 |
Przyczajenie
|
Jutro idę na rozmowę na stanowisko kierownika w Rossmanie. Czego mogę się spodziewać?
Byłam już na takich rozmowach w innych firmach, doświadczenie też mam, ale wiadomo każda firma ma inne zasady rekrutowania ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#287 |
Zakorzenienie
|
zostałam zaproszona na rozmowę do rossmanna na stanowisko z-cy kierownika, i mam pytanko, jakie są obowiązki na tym stanowisku?
![]() |
#288 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#289 |
Zadomowienie
|
Hej, piszę do osób które pracują w Rossmannie i mają punkt odniesienia. Czy ktoś mi może powiedzieć ile można zarobić jako kasjer sprzedawca na 1/2 etatu w Rossmannie?
![]() |
#290 |
Zadomowienie
|
Wysłałam 3 albo 4 cv łącznie z listem motywacyjnym. A odzew jest na razie zerowy
![]() ![]()
![]() |
#291 |
Zakorzenienie
|
Heh, widzę, że na wątku dużo pytań i mało odpowiedzi
![]()
![]() |
#292 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie, na przerwę idzie się wtedy gdy jest na to czas, albo gdy jest mało klientów na sklepie. Często przy zmianie kasy. Trwa 15 min. Edytowane przez muchahahaha Czas edycji: 2013-09-14 o 00:22 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#293 |
Przyczajenie
|
Dziewczyny, wysyłałyście cv i list czy tylko cv? Piszą, że można wysłac i jedno i drugie, a w tym miejscu na cv można tylko jeden dokument umieścic. To jak napisac w jednym dokumencie cv i list strona po stronie?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#294 |
Zakorzenienie
|
Ja wyszłam z założenia, że skoro jest formularz i mozna dołączyć cv to zrobię to, i nie będę nadgorliwa.
![]() |
#295 |
Przyczajenie
|
Witam.
Może powtarzam już pytanie, ale widocznie coś mu umknęło dlatego z góry dziękuję cierpliwym pracowniczkom Rossmanna za odpowiedź. Otóż interesuje mnie praca na stanowisku kasjer-sprzedawca we Wrocławiu. Aplikowałam już dwa razy tam zgłoszenie swoje przez stronę internetową (między pierwszą, a drugą aplikacją było 10 dni przerwy) i do tej pory nikt się do mnie nie odezwał.... Dodam, że ogłoszenie te jest już na stronie z 3 tygodnie i się zastanawiam czy nie znaleźli nikogo odpowiedniego przez ten czas i dalej szukają czy po prostu zbierają CV do jakiegoś tam momentu i potem będą wybierać? Ma ktoś jakiś pomysł, jakąś wiedzę jak to się odbywa? Dodam, że mam doświadczenie z pracą na kasie i obsługą klienta, znam się na kosmetykach, jestem dyplomowaną kosmetyczką, jestem całkowicie dyspozycyjna.... Nie wiem czego im jeszcze brakuje ? ![]() Proszę o odpowiedź na pytanie jak długo można czekać na telefon od nich i na co zwracają uwagę przy doborze pracowników? Z góry dzięki ;* |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#296 |
Zadomowienie
|
CzarnaMamba, ja byłam w piątek na rozmowie we Wrocławiu.
Były 3 tury, od godziny 9 do ok.13. Było dużo osób.. Najpierw grupowo Pan opowiadał o firmie ok.30 min, później indywidualnie, krótka rozmowa - 5-10 min. Otwierają 3 nowe sklepy we Wrocławiu i szukają do istniejących. Do mnie oddzwonili po 3 dniach od wysłania CV, a Ty kiedy dokładnie wysłałaś? Może jeszcze się odezwą ![]() Edit: W ciągu 2 tyg. mają się odezwać kto się dostaje do drugiej tury i wtedy się wszystko rozstrzygnie. Było sporo osób bez doświadczenia, więc nie ma reguły. Rozmowa na luzie, nic strasznego. Edytowane przez egocentryczna Czas edycji: 2013-09-16 o 18:06 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#297 |
Przyczajenie
|
Wysłałam pierwsze zgłoszenie 3 września, kolejne jakoś 10 i dziś jeszcze raz.... Tam jest napisane, żeby wysłać CV i list motywacyjny, a tylko jeden plik (domyślnie CV) można załączyć w języku polskim.... Jak wysyłacie w takiej sytuacji?
Ogromnie zależy mi na tej pracy w sumie głównie przez lokalizację, to, że na dobrych warunkach jest i już pracowałam na kasie. Nie mogę ich rozgryźć jak dobierają przyszłych pracowników, na podstawie czego... Widzę, że tam dalej to ogłoszenie wisi na stronie, więc pewnie dalej rekrutują. Może jest szansa jeszcze.... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#298 |
Zadomowienie
|
Hej, ja również zostałam przyjęta do Rossmanna ale mam pytanie: czy mając umowę na 1/2 etatu pracuje się te 8 h dziennie? czy są też zmiany po 5-7 godzin? jakich jest więcej?
![]() |
#299 |
Przyczajenie
|
możesz mieć zmianę 3-4-5...godzinną ale i dwunastkę. nie ma reguły.
![]() |
#300 |
Zadomowienie
|
Dzięki za odpowiedź, a czy pracownik ma wpływ na to ile godzin trwa jego zmiana? np. ja bym chciała pracować po 10 h czy jest to możliwe?
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:53.