Rossman-praca - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Praca i biznes

Notka

Praca i biznes W tym miejscu rozmawiamy o pracy i biznesie. Jeśli szukasz pracy, planujesz ją zmienić lub prowadzisz własny biznes, to miejsce jest dla ciebie.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-01-18, 22:18   #91
Szpaku
Raczkowanie

GG do Szpaku
Dot.: Rossman-praca

z Bytomia do Łodzi to ja mam jakieś 3-4h pociągiem
widziałam na stronie rossmanna, że wolne jest stanowisko sprzedawca-kasjer nie daleko Bytomia (tu wszędzie łatwo dojechać ).
Jestem hostessą kwota jest 8zł/h czasem da rade coś lepiej więc taka stawka byłaby satysfakcjonująca.

Praca której szukam to ma być coś w zamian za hostessowanie bo jak pisałam ciężko mi coś znaleźć ostatnio, kwestia dorobienia, nie ciążenia mamie na głowie i pogodzenia tego ze szkołą. Dlatego raczej mi się wydaje, że nie mam szans bo wątpię by godzili się na zróżnicowane godziny, dni pracy.
Szpaku jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-19, 08:14   #92
vretka
Zakorzenienie

GG do vretka

Cytat:
Napisane przez Szpaku Pokaż wiadomość
z Bytomia do Łodzi to ja mam jakieś 3-4h pociągiem
widziałam na stronie rossmanna, że wolne jest stanowisko sprzedawca-kasjer nie daleko Bytomia (tu wszędzie łatwo dojechać ).
Jestem hostessą kwota jest 8zł/h czasem da rade coś lepiej więc taka stawka byłaby satysfakcjonująca.

Praca której szukam to ma być coś w zamian za hostessowanie bo jak pisałam ciężko mi coś znaleźć ostatnio, kwestia dorobienia, nie ciążenia mamie na głowie i pogodzenia tego ze szkołą. Dlatego raczej mi się wydaje, że nie mam szans bo wątpię by godzili się na zróżnicowane godziny, dni pracy.
W takim razie, chyba nie bardzo jestem Ci w stanie pomóc. Z tego co wiem, to w większości firm praca biurowa a praca na produkcji/w sklepach, to dwa zupełnie różne światy. Jednak z tego, co się orientuję, to na kasie jest właśnie trudno o pełen etat
Stary 2010-01-19, 20:51   #93
Szpaku
Raczkowanie

GG do Szpaku

Szkoda, w każdym bądź razie dzięki Spróbuje, zapytać zawsze można
Szpaku jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-27, 12:21   #94
ramiolaa5
Przyczajenie

Hej
zlozylam cv wczoraj do rossmana dzis do mnie zadzwonili i zaprosili na rozmowe jutro o 10 .
Czy moze jest ktos kto jeszcze jutro wybiera sie na ul.żurawia 47 w wawce?
troszke sie stresuje bo poczytalam troche forum i rozne opinie widzialam na temat rozmow kwalifikacyjnych.
co prawda byly to opinie z roznych lat 2008-2007 moze ma ktos jakies informacje biezace na temat zarobków atmosfery i przede wszystkim rozmowy kwalifikacyjnej .
za odpowiedz baaardzo dziekuje z gory
pzdr
ramiolaa5 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-04, 09:25   #95
sandusia
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez vretka Pokaż wiadomość
Dostałam tę pracę Jeśli wszystko będzie w porządku, zaczynam od lutego
hej, a powiedz mi jak było na 1 rozmowie rekrutacyjnej?trudne były pytania? pracujesz w centrali w łodzi? jak tam jest? bo już chyba od poniedziałku pracujesz , zarobki od 1500 na rękę są możliwe?
pozdrawiam
sandusia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-04, 17:22   #96
vretka
Zakorzenienie

GG do vretka

Cytat:
Napisane przez sandusia Pokaż wiadomość
hej, a powiedz mi jak było na 1 rozmowie rekrutacyjnej?trudne były pytania? pracujesz w centrali w łodzi? jak tam jest? bo już chyba od poniedziałku pracujesz , zarobki od 1500 na rękę są możliwe?
pozdrawiam
Co do pytań, to zależy, co rozumiesz poprzez trudne Jeśli chodzi o pracę, to póki co wydaje się w porządku, ale to chyba jednak zbyt wcześnie, żeby cokolwiek konkretnego powiedzieć. W kwestii zarobków, myślę, że dużo zależy od doświadczenia, wykształcenia i oczywiście zdolności negocjacyjnych

Edytowane przez vretka
Czas edycji: 2011-01-27 o 16:23
vretka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-05, 11:00   #97
martapalubinskaa
Przyczajenie

Hej dziewczyny
Ja też dostałam zaproszenie na rozmowę kwalifikacyjną.Czego się spodziewać?
A czy która z was pamięta w jakim hotelu we Wrocławiu odbywa się taka rozmowa?Bo ja nie zrozumiałam jak do mnie dzwonili i teraz mam problem bo nie wiem gdzie się kierować.POMÓŻCIE...
Pozdrawiam
martapalubinskaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-05, 12:55   #98
sandusia
Przyczajenie

vretka dziękuje za odpowiedź , rozumiem że pracujesz w łódzkiej centrali i póki co jesteś zadowolona , oby tak było dalej...
a i zarobki też sa chyba niezłe no ale faktycznie, trzeba chyba samemu dobrze negocjować , a czy Ty masz duże doświadczenie zawodowe?
a czy rekrutacja składa się z 3 etapów ??
pozdrawiam
Stary 2010-02-05, 15:54   #99
sandusia
Przyczajenie

a powiedz mi kochana, powyżej 2000 dostajesz na rękę ? jestem ciekawa czy da sie tam tyle wynegocjować skoro piszesz że sporo więcej niż 1500
a tak to chyba warto tam się starać o pracę...pewnie sporo młodych ludzi tam pracuje a dostęp do internetu w pracy masz ?
no mam trochę pytań, wiem wiem ale kogo spytać jak nie Ciebie skoro tam już pracujesz
Stary 2010-02-06, 12:00   #100
vretka
Zakorzenienie

GG do vretka

Sandusia, wolałabym nie rozpisywać się o tym wszystkim na forum. Jeśli Ci bardzo zależy na informacjach, pisz proszę na priv.
Stary 2010-05-02, 18:10   #101
Wenila
Wtajemniczenie

up...co tu taka cisza.

Zastanawia mnie czy w sklepach jest duża rotacja. Pewnie większość pracowników to studenci, ale czy zdarzają się przypadki osób po studiach?
edit;

złozyłam swoją aplikację i zostaje czekać

Edytowane przez Wenila
Czas edycji: 2010-05-05 o 13:39
Wenila jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-05-25, 21:33   #102
nikiii
Zadomowienie

GG do nikiii

Hej Złożyłam cv i jutro czeka mnie już drugi etap. Nie wiem czy się cieszyć. Nie wiem czy to dobra praca dla kogoś dyspozycyjnego jedynie w weekendy...
nikiii jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-13, 20:34   #103
Ini1
Przyczajenie

http://instromklodzko.dbv.pl/news.php
Ini1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-13, 21:02   #104
inc0rrect
Zakorzenienie

a myślicie że do pracy w rossmanie trzeba mieć idealną cerę?

bo ja mam taką średnią, niby równa ale czasem mi się filtr na twarzy waży no i podklad, nie chce sie wyglupic

Tutaj link: profitest.pl/s/12254/Tu4ydm2K3ha4YKAM

W ramach podziękowania dla dwóch z Was oferuję bezpłatne konsultacje dietetyczne
inc0rrect jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-16, 20:14   #105
erwinar
Przyczajenie

Cześć.
Tydzień temu byłam na rozmowie i mieli sie odezwać do 7 dni. Jaka jest tendencja, po ilu dniach odezwali się do Was że jesteście przyjęte?
erwinar jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-19, 09:09   #106
dikanda
Raczkowanie

Ja właśnie przeszłam wszystkie etapy rekrutacji i zaproponowano mi pracę w nowopowstającym Rossmanie na terenie podkarpacia.
Pierwszy etap zakończył się w poniedziałek przed godziną 18:00, miałyśmy się spodziewać telefonu koło 19, brak telefonu miał być równoznaczny z brakiem zainteresowania naszą osobą... Do mnie zadzwonili kwadrans przed 19
Drugi etap odbył się we wtorek, następnie do piątku trzeba było czekać na telefon. Do mnie zadzwonili w czwartek z samego rana
Jeżeli czekasz już ponad tydzień może to niestety oznaczać, że tym razem wybrali kogoś innego Chyba że jest bardzo dużo kandydatek... Życzę powodzenia!!!

pozdrawiam.
dikanda jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-22, 14:33   #107
Aninka666
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez erwinar Pokaż wiadomość
Cześć.
Tydzień temu byłam na rozmowie i mieli się odezwać do 7 dni. Jaka jest tendencja, po ilu dniach odezwali się do Was że jesteście przyjęte?
Mam 2 koleżanki pracujące w Rossmannie, obie po złożeniu cv czekały jakieś 30 - 60 dni za zaproszeniem na rozmowę i po 1 rozmowie obie dostały tel. jeszcze tego samego dnia, że mają pojawić się na kolejnej rozmowie, która była tylko formalnością i omówieniem warunków zatrudnienia, kiedy co i jak
Aninka666 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-24, 13:39   #108
No air
Zakorzenienie

Witajcie. Jutro jestem umówiona na rozmowę kwalifikacyjną właśnie w sprawie pracy w Rossmanie... Naczytałam się dużo na temat tej firmy w internecie i muszę przyznać, że zaczynam się bać.
Ubiegam się o stanowisko kasjer-sprzedawca, mam 18 lat i w tym roku skończyłam LO, a co za tym idzie nie mam żadnego doświadczenia... Myślicie, że wogóle mam szansę na pracę w Ross?

Jakich pytań mogę się spodziewać na tej rozmowie i jak zrobić dobre wrażenie? (oczywiście zamierzam oczarować urokiem osobistym, ale może macie jakieś dodatkowe porady... )

I jeszcze jedno pytanie, jakie są zarobki na takim stanowisku? Nie chodzi o to, że mam wysokie ambicje, ale nie chcę się zbłaźnić odpowiadając na nieśmiertelne pytanie o oczekiwania finansowe.

MOJA WYMIANKA!
No air jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-24, 13:47   #109
krooolewna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez inc0rrect Pokaż wiadomość
a myślicie że do pracy w rossmanie trzeba mieć idealną cerę?

bo ja mam taką średnią, niby równa ale czasem mi się filtr na twarzy waży no i podklad, nie chce sie wyglupic
Patrząc po pracownikach w 3 rossmanach do których chodze zdecydowanie nie musisz.

krooolewna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-06-25, 09:48   #110
Aninka666
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez No air Pokaż wiadomość
Witajcie. Jutro jestem umówiona na rozmowę kwalifikacyjną właśnie w sprawie pracy w Rossmanie... Naczytałam się dużo na temat tej firmy w internecie i muszę przyznać, że zaczynam się bać.
Ubiegam się o stanowisko kasjer-sprzedawca, mam 18 lat i w tym roku skończyłam LO, a co za tym idzie nie mam żadnego doświadczenia... Myślicie, że wogóle mam szansę na pracę w Ross?

Jakich pytań mogę się spodziewać na tej rozmowie i jak zrobić dobre wrażenie? (oczywiście zamierzam oczarować urokiem osobistym, ale może macie jakieś dodatkowe porady... )

I jeszcze jedno pytanie, jakie są zarobki na takim stanowisku? Nie chodzi o to, że mam wysokie ambicje, ale nie chcę się zbłaźnić odpowiadając na nieśmiertelne pytanie o oczekiwania finansowe.
Różnie przyjmują, zdarzają się też osoby od razu po LO, jak zrobisz dobre wrażenie to Cię przyjmą. Musisz tylko wykazać się chęcią do pracy, mile widziana dyspozycyjność itp., chęć do pracy czyli, ze nie boisz się wyzwań, bo to też trochę ciężka praca czasem trzeba dźwigać, wykładać towar, często w grę wchodzą nocki, inwentaryzacja, no i kasa fiskalna, więc nie możesz się jej bać mieć chęć do przyuczenia, być miła i uśmiechnięta. No bo odpadną Ci pytania w stylu gdzie pracowałaś i co robiłaś, jedyne co to mogą się pytać czy zamierzasz studiować, na ogół w rossmannach dziewczyny studiują i trzeba wtedy pogodzić grafik ze szkołą bo zawsze przynajmniej te 2 weekendy odpadają na szkołę.
Aninka666 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-25, 17:32   #111
No air
Zakorzenienie

Hej dziewczyny. Dostałam tę pracę! Muszę jeszcze zrobić wszystkie badania, ale od pierwszego lipca mam zacząć.
Bardzo się cieszę, bo to moje pierwsze złożone dokumenty i pierwsza rozmowa.

MOJA WYMIANKA!
No air jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-30, 22:15   #112
donbss
Przyczajenie

nie przejmujcie się tak tymi telefonami od nich.. do mnie też mieli zadzwonić do 3 dni do godziny 17... nie zadzwonili, a okazało się że pracę dostałem )
donbss jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-05, 16:55   #113
_Ewelka___
Zakorzenienie

GG do _Ewelka___

dziewczyny naprawde 8 zl brutto?

wysylalam cv rok temu, puste doswiadczenie nie zadzwonili
a teraz, juz dzwonili dwa razy, ale termin rozmowy mi nie pasowal, pracowalam jako kelnerka. Na kelnerstwie mialam 7 zlnetto i ponizej tej stawki nie zejde. Glownie chodzi mi o Poznan, jak to jest ze stawka? tak samo bylo z Inglotem, tak ciezko im dokladnie powiedziec

ps. pracowalam jako pokojowka w ***** hotelu (8 zl netto i mega obiad)i na kasie 7,5 netto, wiec ostatnio zauwazam, ze to wyksztalcenie mozna sobie wsadzic gdzies
Stary 2010-08-19, 11:23   #114
zby_sz
Przyczajenie

hej, ja jeszcze studiuję i interesowała mnie tylko praca dodatkowa i złożyłam aplikacje do rossman, bo słyszałam ze tam jest możliwość dostosowania grafiku do potrzeb, ale też nie dostałam odpowiedźi
zby_sz jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-24, 07:15   #115
LolaBunny
Raczkowanie

Ja sie zastanawiam nad pracą w rossmanie....
i mam pytanie.
Czy często przekraczają kwotę tą taką, powyżej której za kradzieże trzeba płacić z własnej wypłaty?
Nie lubię dokładać do czyjegoś interesu z własnej marnej kieszeni.

Można odp na priv.
LolaBunny jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-25, 13:52   #116
margot1991
Wtajemniczenie

Witam! Dostałam dziś telefon na rozmowę kwalifikacyjną we Wrocławiu. Zdziwiło mnie jedno, bo kazał mi przeznaczyć 1,5 h, nie rozumiem dlaczego ? Czy któraś z Was wie jak wygląda rozmowa kwalifikacyjna.

I jeszcze jedno,jak ktoś może niech napisze na priv ile można zarobić jako sprzedawca.
margot1991 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-11, 11:44   #117
Natasia00
Raczkowanie

podbijam
Ja jestem juz na etapie załatwiania spraw z lekarzem i zaczynam prace od 4 pażdziernika a 15 jest otwarcie nowego sklepu gdzie bede pracować

CzY mogła by mi ktoraśdziewczyna napisać ile tam sie zarabia jako kasjer sprzedawca?
Duzo sie naczytałam w necie o wykorzystywaniui pracowników moze dlatego wzieli same mlode dziewczyny bez doswiadczenia zeby siedzialy na dupie i nie marudziły :/
wiem ze to duzo zalezy od kierowniczki, na rozmowie bylaona wygląda jak taka pożąna franca :/
obym sie myliła.
chce isc do zaocznej szkoly czy moze mi ktorac dziewczyna na priv napisac jak to tam jest.

IT IS TIME FOR A LOVE REVOLUTION

Natasia00 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-28, 19:22   #118
phoria
Przyczajenie

Mam pytanie:
Ile czasu musiałyście czekać na telefon po wysłaniu CV? Ja wypełniłam formularz wczoraj i już zaczynam się denerwować, że znowu nic..
phoria jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-03, 12:05   #119
malutka-A25
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez phoria Pokaż wiadomość
Mam pytanie:
Ile czasu musiałyście czekać na telefon po wysłaniu CV? Ja wypełniłam formularz wczoraj i już zaczynam się denerwować, że znowu nic..

Ja wysłałam tak z miesiąc temu i wczoraj zadzwonili.. jutro mam spotkanie..
Stary 2010-11-03, 20:09   #120
_Ewelka___
Zakorzenienie

GG do _Ewelka___

Cytat:
Napisane przez malutka-A25 Pokaż wiadomość
Ja wysłałam tak z miesiąc temu i wczoraj zadzwonili.. jutro mam spotkanie..
powodzenia
do mnie tez kiedyś zadzwonili z Poznania, ale mialam inna prace.

Ja czekalam kilka dni na telefon. Jak wczesniej pisalam - nie zadzwonili kiedy mialam pusto w doswiadczeniu, jak wpislam wszytskie prace dorywcze, od razu telefon.

Nowe wątki na forum Praca i biznes

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości