![]() |
#241 |
Przyczajenie
|
Dot.: Rossman-praca
dziękuję bardzo, w takim razie trzymajcie kciuki!
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#242 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
to chyba nie jest prawda ![]() na okres próbny, przynajmniej my w tak mieliśmy. W grudniu dostałyśmy umowę na czas określony i zapomoge świaateczną też otrzymałyśmy ![]() 92karinka u nas szkolenie trwało tydzień ![]() ![]() ![]() ![]() aaa jeszcze co do nocek to zależy od obrotu sklepu ![]() ![]() ![]() Edytowane przez lula177 Czas edycji: 2012-11-08 o 11:36 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#243 |
Przyczajenie
|
dziękuję bardzo, teraz jak już jestem doinformowana czuję się trochę spokojniejsza
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#244 |
Przyczajenie
|
Haha dziewczyny mam kolejne pytanie, pewnie panikuję ale tak się zastanawiam: jutro mam to szkolenie, i potrwa ono aż 7 dni po 6 godzin! Czego oni będą mnie uczyć aż tyle czasu?
![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:16 ---------- Poprzedni post napisano o 19:59 ---------- I jeszcze jedno ![]() Jak wygląda zatowarowanie nowego sklepu? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#245 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
u mnie szkolenie wyglądało tak, że przez pierwszy dzień dziewczyny uczyły mnie kasować, wykładać towar itp i czytałam mnóstwo procedur , a następne dni robiłam wszystko jak normalny pracownik ![]() a zatowaraowanie sklepu wygląda tak, że zastajecie puste pólki, przywożą Wam towar, dostajecie layouty (nie pamiętam, czy to się tak pisze ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#247 |
Przyczajenie
|
kudowa zdr, a Ty?
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#248 |
Przyczajenie
|
Trójmiasto
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#249 |
BAN stały
|
hej Kobietki
![]() Szukam pracy i kiedyś widziałam ogłoszenie ze w Ross poszukują kasjera-sprzedawcy ale bałam ![]() Mam pytanie czy: kasjerki muszą często dźwigać ciężary? I ile razy można wychodzić do toalety i na zjedzenia posiłku?są jakieś tego typu obostrzenia? Będę wdzięczna za odpowiedź ![]() ![]() Edytowane przez Monika 8 4 Czas edycji: 2012-11-14 o 17:58 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#250 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#251 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#252 |
Przyczajenie
|
Mam kolejne pytanie, może głupie, no ale: w środę kończę szkolenie, które mam normalnie płatne. Natomiast w czwartek mam 8-godzinną integrację w hotelu, a w piątek 8-godzinne szkolenie BHP, prowadzone przez pana od tego typu szkoleń. Jak wygląda taka integracja? Czy godziny spędzone na tej integracji i na szkoleniu BHP będę miała zapłacone? Wiem wiem, powinnam zapytać nowej kierowniczki, ale nie chcę na wstępie wyjść na pazerną, więc pytam Was - dziewczyny, które już mają to za sobą
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#253 |
Zakorzenienie
|
a ja mam pytanie odnośnie badań płuc jakie trzeba wykonać? wie ktoś?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#254 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#255 |
Zakorzenienie
|
ja też muszę iść na wizytę, ale oprócz tego zrobić badania krwi i płuc
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#256 |
Przyczajenie
|
Ja miałam badania krwi i moczu, i z wynikiem tych badań do lekarza medycyny pracy. Żadnego badania płuc nie miałam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#257 |
Zadomowienie
|
Ja właśnie zamierzam ubiegać się o stanowisko w rossmanie
![]()
![]() |
![]() |
#258 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#259 |
Przyczajenie
|
Mam kolejne pytanie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#260 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#261 |
Przyczajenie
|
lula177, wiem że grafik będzie wyglądał różnie, pytam tylko o to zatowarowanie. Mam szkolenie w innym sklepie i tam nam powiedziano ze jako nowe pracownice zatrudnione na pol etatu PRZY ZATOWAROWANIU mozemy pracowac tylko 4 h dziennie. Niemniej bardzo dziekuje za odpowiedz, jestem ciekawa jak to bedzie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#262 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#263 |
Przyczajenie
|
dziękuję bardzo
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#264 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#265 |
Raczkowanie
|
Witam Dziewczyny
Pracuję w rossmanie od niecalych dwóch miesięcy. Jestem zatrudniona na 3 miesięczny okres probny. Z wielu powodów postanowilam odejśc z tej pracy. Nie dlatego, że praca mi się nie podoba, bo jest OK ![]() Czy najpierw mam poinformować o tym kierownika a on da mi potrzebne dokumenty? Czy też moze wypowiedzenei sklada sie w centrali ( jestem z Łodzi) w dziale kadr ? Bardzo zalezy mi na czasie, żeby zrobić to jak najszyciej. Dziękuję za rady ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#266 |
Przyczajenie
|
Najlepiej pogadaj z kierownikiem, powie Ci co i jak
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#267 |
Zadomowienie
|
czy do rossmana można aplikować tylko wtedy gdy jest oferta na ich stronie?
![]() |
![]() |
#268 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#269 |
Przyczajenie
|
![]()
Przepracowałam 3 miesiące w Rossmannie i to były najcięższe 3 miesiące pracy do tej pory (dodaję, że pracowałam nie raz fizycznie). Pani na pierwszym spotkaniu rekrutacyjnym opowiedziała jak to wszystko wygląda, że kasjer-sprzedawca rozkłada towar, dostawy są nocą, sklep sprzątają pracownice. Wszystko ok, brnęłam dalej zachęcona wymiarem 3/4 etatu oraz umową o pracę i możliwością zatrudnienia w otwieranym Rossmannie niedaleko miejsca zamieszkania.
Zostałam skierowana na szkolenie do innego sklepu, było wszystko fajnie. Nadszedł czas na zatowarowanie sklepu, fajna atmosfera, obiady pracownicze, pomoc ze strony innych doświadczonych pracownic. Gdy już przyszło do otwarcia sklepu masakra. Pracownice, które już wcześniej pracowały w R., a zostały przeniesione zachowywały się jak opętane. Rozumiem angażować się, ale nie aż tak. Latały, biegały po sklepie, chodziły za klientami, czy czegoś nie kradną. Myślałam, że to tak jednorazowo ponieważ jak przy każdym otwarciu nowego sklepu jest spory ruch. No, ale niestety nie. Panoszyły się i ze zniewagą traktowały nowe. Nie mówię, nie spodziewałam się, że będę cały dzień nic nie robić, ale starałam się dobrze wykonywać określone zadania. Niestety zazwyczaj i tak nie było to doceniane, ale kazano się śpieszyć i tłumaczono to tym, że jest mała wydajność tzn., że obrót sklepu jest za mały w porównaniu ilości pracowników na zmianie. Pracy była masa, a nas zwalniano z pracy do domu ze względu na wydajność. Później dostawałyśmy po tyłkach, że to i to i to... nie jest zrobione, gdzie przez ten czas kierowniczka i funkcyjna siedziały w biurze i zapychały się ciastkami przy kawie. Nie mówiąc o myciu podłogi w sklepie. Trafiłam do naprawdę dużego sklepu, gdzie kazano nam mopować w dwie osoby podłogę w 30 min. Na początku było to awykonalne, później leciałyśmy z koksem, że pot z nas spływał. Nocki trwały do rana, aż przyjdzie pierwsza zmiana, a i tak czasem bywało, że dało rady skończyć roboty. Moja kariera skończyła się wraz z dobiegającym końcem umowy na okres próbny, z resztą nie tylko mnie (ale każdej z nas umowy kończyły się w innym okresie). Ja byłam raczej tą ostatnią z tego co widzę jak przychodzę tam na zakupy. Tłumacząc mi, dlaczego umowa nie została przedłużona usłyszałam oczywisty powód: za mała wydajność sklepu, za małe obroty sklepu. Chciałabym w to wierzyć, niestety nie mogę, bo tego samego dnia dowiedziałam się, że została przyjęta nowa dziewczyna. Niestety kłamstwo ma krótkie nogi. ![]() Ogólnie rzecz ujmując: -nie lubię gdy ktoś się 'spina' i liże tyłki kierownictwu, wymiotować mi się chce, gdy widzę coś takiego -pracownice, na które trafiłam były fałszywe, a to jest niezdrowa atmosfera, dzięki której nie miałam ochoty się uśmiechnąć idąc do pracy -dla mnie osobiście to był obóz pracy, robiłaś, starałaś się jak najlepiej, a i tak potrafiłaś być opierdzielona za nic, bo kierowniczka ma zły humor -pieniądze nie takie złe, chociaż mogli się bardziej postarać, tym bardziej, że nowoprzyjęci pracownicy na okres próbny byli odsunięci od premii i innych dodatków Jeżeli miałabym cofnąć czas nie wysłałabym tam CV, ta praca uświadomiła mi tylko, że nie chcę być robotem do tyrania i nie po to studiuję, aby być źle traktowaną i wiem, że stać mnie na lepszą pracę. ![]() Ogólnie to nie polecam, chyba, że ktoś chce, żeby nim pomiatano. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#270 |
Przyczajenie
|
Podnoszę wątek
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:00.