![]() |
#3121 |
Zadomowienie
|
Dot.: Moda "plus size"
![]() ![]()
#3122 |
Zadomowienie
|
![]() ![]()
#3123 |
Zadomowienie
|
:d:d
#3124 |
Zadomowienie
|
Wszystkie te ciuchy mozna tutaj kupic
http://stores.ebay.com/MyCurvyBoutiq...QQsofpZ0QQtZkm
#3125 |
Zakorzenienie
|
Dorka
![]() ![]()
#3126 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3127 |
Zadomowienie
|
Miałyście doczynienia może z ciuchami frmy Definitions?
Na allegro sporo ich ostatnio> http://allegro.pl/search.php?string=...1479&country=1 To chyba firma z UK Na ebay tego sporo i ceny o wiele lepsze niz na allegro ![]() Widzialam nawet zdjecia real i zastanawiam się jak jakością. Oczywiście zdjęć na pusztystych modelkach nie znalazłam ![]() ![]()
#3128 |
Zadomowienie
|
Zeby robić zakupy na ebay trzeba zarejestrować się na paypalu. Aby założyć konto na paypalu trzeba mieć kartę kredytową lub debetową.
Najlepiej założyć konto na paypalu i sprobować wprowadzić kartę, będzie wiadomo, czy jest dobra ![]()
#3129 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3130 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Gastone jak sie miewasz dzisiaj ?
![]() |
#3131 |
Zadomowienie
|
hihihi ot czarna magia
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3132 |
Raczkowanie
|
A dziekuje Mischoko dzis nie jest zle.Ide cos jesc bo sniadania jeszcze niejadlam i zaczynam miec delirke heheh zajrze puni.papatki
|
![]() ![]() |
![]() |
#3133 |
Zadomowienie
|
ja kupuje sporo na amerykańskim ebay, ale nie ciuchy tylko sprapowe cuda
![]() Zakupy za granicami Unii są zwolnione z cła i vatu jeśli nie przekraczają 22 Euro a "gifty" jeśli nie przekraczają wartości 45 Euro. Jak kupuje na ebay scrapowe rzeczy to sporo sprzedawców zaznacza, że to "gift" i wpisuje mniejsza wartość na paczce. Zawsze można zapytać, ale ogólnie to nielegalne jest ![]()
#3134 |
Zakorzenienie
|
Ciesze sie bardzo
![]()
#3135 | |
Zadomowienie
|
te 22 i 45 euro to dotyczy samej paczki bez kosztów wysylki.
Jeśli przekroczy tę sumę to doliczaja 22% od całości (wartość paczki razem z kosztami wysylki) plus jeszcze dodatkowe opłaty. Ogolnie tak coś 30% wychodzi ![]() A to Cytat:
![]() |
#3136 |
Zakorzenienie
|
zacytuje to co kiedys napisalam jednej z Wizazanek
Według obowiązujących przepisów (WKC) ocleniu podlegają towary, których wartość celna przekracza 22 euro czyli około 90 złotych. Biorac pod uwage koszty przesylki prawie kazda taka paczuszka podlega ocelniu. Na szczęście nie jest aż tak źle i czasami przesyłki o deklarowanej wartości przekraczającej nawet 200 euro docieraja zwolnione z opłat celnych- jednym slowem loteria. jezeli UC zarząda od Ciebie cła to mozesz zapłacić albo zażądać odesłania paczki do nadawcy. W najlepszym wypadku stracisz opłacone koszty przesyłki. Jeżeli mimo wszystko będziesz chciała odebrać przesyłkę bedziesz musiała zapłacić cło, 22% podatku VAT oraz inne koszty - chociaz na kosmetyki jest 0% wiec spokojnie Np jak kupilabys buty za 100 dolarow to po wszystkich oplatach musialabys zaplacic 190 prawie :/ a za twoje kosmetyki zakladajac ze przesylka 20 dolcow- tak przyjelam w zalozeniu musialabys doplacic jeszcze 93,63 $ Miejmy nadzieje, ze Ciebie to ominie. Wiec glowa do gory W przypadku gdy przesyłka zostanie wysłana pocztą zwykłą (USPS Global Mail), po jej odbiorze na poczcie tam trzeba by oplacic clo. Gdybys kupowala w UE nie byloby takiej maniany ;/ to dotyczyło innej sprawy ale faktem jest ta nieclona kwota 22 euro ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3137 |
Raczkowanie
|
Ja w wiekszosci kupuje rzeczy na ebayu ale z UK.Wlasnie Mischoko zagladaj bo czasem naprawde warto, ciuchy sa swietne a niektore nawet rzeczy sa bez dodatkowej oplaty pocztowej jesli mieszkasz w uk, rzadko ale sa.A poza tym masz male koszty przesylki, ja place troche wiecej bo do IRL.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3138 |
Zakorzenienie
|
Dziekuje za rade Gastone podejrze moze ale w pracy mam blokade a w domu niemam kompa ale popatrze
![]()
#3139 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja na ebayu uk kupiłam chyba dwa razy na razie, staniki, bo można upolować o wiele tańsze niż w sklepach angielskich online. byłam wczoraj w Tesco, ale nie było już żadnych kolorowych płaszczy/trenczy, ALE... skusiłam się na czarny (z taką podszewką w kropeczki, chilanes, może kojarzysz) ![]()
![]() |
#3140 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3141 |
Zadomowienie
|
Limonatko, mogę w Rybnku w C&A zobaczyć. Mój mąż pracuje w Gliwicach więc mogłabyś go odebrać
![]()
#3142 |
Zakorzenienie
|
Dorka, napisałam Ci wiadomość na gg
![]() muszę się pochwalić, bo właśnie zamówiłam dla siebie 3 staniki ![]() tango hot pink.jpg ten kupiłam w wersji balkonetka i plunge. Bo balkonetkę mam taką, tyle że beżową i sie super nosi. A mam nadzieję, że plunge też będzie dobry bo potrzebuję do dekoltów. balcony.jpg no i taki, ale rozmiar nie wiem jak będzie, najwyżej zwrócę/sprzedam.
#3143 |
Zakorzenienie
|
Post pod postem, ale trudno.
Zrobiłam zdjęcie płaszczy. To jest ten czarny z Tesco. Plusy: pasuje idealnie, nic nie muszę przerabiać Minusy (dla mnie): czarny, nudny kolor, a chciałam w końcu coś innego... Image00067.jpg Image00068.jpg A to jest z C&A. Wiem, wyraźnie widac, że za mały, nie musicie mi mówić. Ale to jest dwurzędówka i ma spory zapas na przesunięcie guzików(jeśli nie wymienię na większy rozmiar, jeśli takowy się pojawi w którymś z C&A) Plusy: śliczna, modna krateczka ![]() Minusy: (pomiając błędny rozmiar oczywiście) ciut krótszy od tego z Tesco i wydaje mi się, że kończy się w szerokim miejscu - biodrach, co może pogrubiać Image00069.jpg Image00070.jpg Czekam na opinie ![]() ![]()
#3144 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mnie się ten czarny bardzo podoba. Sama bym taki kupiła. Można go dostać w każdym Tesco czy w takich większych? To jakaś firma w Tesco czy po prostu Tesco? Wg mnie ten z C&A nie leży dobrze jeszcze z innego powodu: pasek jest za wysoko i całość wygląda tak, jakby ci się ten płaszcz ciągle podnosił do góry i wisiał na piersiach. Może przesunięcie guzików coś da? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3145 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Hm, dzięki za sugestie ![]()
![]() |
#3146 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3147 |
Zakorzenienie
|
każda opinia dobra!
![]() ![]()
#3148 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W Tesco-wym wyglądasz szczuplej i korzystniej wg mnie.
![]() |
#3149 |
Zakorzenienie
|
W czarnym lepiej. Ja do mojego czarnego trenczu zakładam kolorowe szale, buty i torebki. Trencz pasuje do wszystkiego-jeansów, eleganckich spodni i do spódnic. Ten drugi płaszcz według mnie jest zdecydowanie sportowy. Chyba masz też w nim za krótkie rekawy.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3150 |
Zakorzenienie
|
Gdziw wy wynajdujecie takie cuda...Ja oczywiscie od pol roku kupuje stanik ale teraz jestem bez oracy wiec moge tylko pomarzyc...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:35.