Moda "plus size" - Strona 52 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-05-09, 07:39   #1531
marago
Rozeznanie

GG do marago
Dot.: Moda "plus size"

Cytat:
Napisane przez Limonatka Pokaż wiadomość
ja chyba zakupię na dniach, ale sprawdzę je dopiero jak wrócę, po 24 maja i dam wtedy znać jak coś

zaczęłam się dziś zastanawiać, jakie spódnice są dobre dla osoby 'plus size'? mam dwie takie letnie z H&M, takie dośc proste, były w różne wzory, ja mam brązową i jedną w biało-żołte ukośne paski. fajne sa, ale jakos nie wiem z czym je nosić i zawsze mi się wydaje, że dziwnie w nich wyglądam...
Ja mam ogólnie jakiś spódnicowo-sukienkowy kompleks i w każdej mi się wydaje, ze dziwnie wyglądam Ale takie luźniejsze chyba też są ok - byle nie za luźne, bo to w gruncie rzeczy nic a nic nie pomaga..

Cytat:
Napisane przez guantanamera Pokaż wiadomość
taaa a my chodzimy i sie dolujemy ze XL za male skoro tylko ciut wieksze od S..

A tak zmieniając troszkę temat - zdecydowałam się chyba w końcu na szycie sukienki i jestem w trakcie szukania materiału. Moja mama wynalazła mi jakąś grubszą satynę. Tylko, że satyna się błyszczy i nie wiem czy to by korzystnie na mnie wyglądało - tzn czy nie będzie jeszcze powiększało.

Wpadłam też na genialny pomysł uszycia tej sukienki na lewą stronę materiału, co o tym myslicie?
marago jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-09, 10:21   #1532
gastone
Raczkowanie

Limonatka spodnicy jeszcze nie wyprobowlam i zobacze ja dopiero za jkies dwa tygodnie bo ja mieszkam za granica i musialam zamowic na mame a mama wysle mi dopiero tutaj.Do mamy przyjdzie pewnie dopierow poniedzialek bo przecie weekend sie zaczyna.. Ale mam podobna, czarna.I chodzi mi sie w niech swietnie.
Dziewczyny ja mam problem.Mam mnostwo japonek, ale szukam sandalow!Jestem zalamana.Tutaj nic nie ma.W kazdym sklepie ta sama kolekcja.Zaopatruja sie u jednego dostawcy?Jest tylko jeden producent czy co?Irlandia to dziwny kraj..
Kupilabym w Polsce ale jade dopiero w pazdzierniku...po co mi sandaly na zime..buuuuu buuuu Widzialam jedne wyobrazcie sobie w aptece.Buty z sholla.Ale nie warte sa swojej ceny!Nie zaplace za kawalek podeszwy i paska nie skorzanego 70 euro! Poszaleli.
gastone jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-09, 15:04   #1533
skimos
Zakorzenienie

Marago nie wiem czy satyna na lewą stronę to dobry pomysł - nie szkoda trochę materiału? Poza tym może się strasznie lepic od środka (poza tym zawsze jak szyjesz sukienkę satynową zrób podszewkę od środka, bo ogólnie się do ciała lepi). Zależy jeszcze jaki kolor satyny i jaka sukienka - ja miałam jasnoniebieską i gładką, no i trochę mnie pogrubiała - na zdjęciach. Tak normalnie to nie wyglądało źle (wiadomo - w sukienkach wszystko zależy od kroju), ale na zdjęciach no...tragedia

Gastone a patrzyłaś na ebayu albo może jakichś sklepach internetowych?
skimos jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-09, 15:56   #1534
gastone
Raczkowanie

To nie wchodzi w gre.Buty dla mnie to wazna czesc garderoby, musza byc wygodne.Bez mierzenia nie da rady zwazywszy na moje dwie rozne nogi.
Stary 2008-05-09, 16:20   #1535
marago
Rozeznanie

GG do marago

Cytat:
Napisane przez skimos Pokaż wiadomość
Marago nie wiem czy satyna na lewą stronę to dobry pomysł - nie szkoda trochę materiału? Poza tym może się strasznie lepic od środka (poza tym zawsze jak szyjesz sukienkę satynową zrób podszewkę od środka, bo ogólnie się do ciała lepi). Zależy jeszcze jaki kolor satyny i jaka sukienka - ja miałam jasnoniebieską i gładką, no i trochę mnie pogrubiała - na zdjęciach. Tak normalnie to nie wyglądało źle (wiadomo - w sukienkach wszystko zależy od kroju), ale na zdjęciach no...tragedia
Właśnie zależy mi, żeby nie pogrubiał, a słyszałam, że satyna tak właśnie działa. materiału mi nie szkoda, bo za porządny, duży kawałek zapłaciłam niecałe 20 zł.
Ma idealny kolor, a o taki niestety trudno...
marago jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-10, 18:10   #1536
synesthesia
Zakorzenienie

Limonatko, co do tych rozmiarów z New Yorkera - jakoś niedawno gdzieś słyszałam coś takiego że w sieciówkach 40 jest nie dla osoby grubszej, tylko.. wyższej.

A ja dziś w lumpie upolowałam klasyczny beżowy płaszcz, z guzikami i paskiem. Będę go skracać bo jest trochę za długi i optycznie mnie skraca (z długości trochę za kolano chce zrobić tak do pół uda). Oczywiście jak zawsze dziwna rozmiarówka - płaszcz jest rozmiaru 44 i w biodrach nawet lekko za duży jest - a ja w biodrach noszę często 48-50...
synesthesia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-10, 18:13   #1537
guantanamera
Zakorzenienie

GG do guantanamera

udany łup

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-05-10, 19:14   #1538
synesthesia
Zakorzenienie

Taak, udany
Ostatnio na targowisku szukałam takiej modnej kurtałki właśnie na guziki z paskiem, albo chociaż i bez paska. Oczywiście same anorektyczne rozmiary, max 42. Musiałam kupić jakaś kurtkę na zamek, na dodatek dość dużą ;/ I to za 100 zł ;/ Taka bezkształtna jakaś - a ja mam dopiero 17 lat...
A tak to płaszczyk skrócę i będzie z paskiem, z guzikami - i to za jedyne 11 zł
Stary 2008-05-10, 20:24   #1539
kaledonia
zielony stworek

Cytat:
Napisane przez skimos Pokaż wiadomość
Zależy jak trafisz, ja np. bez problemu kupiłam tam płaszcz Amisu w dużej 40, a były do ok. 44-46.
ALe fakt faktem że większośc rzeczy to nawet XL nie ma, a jak już ma, to tyci tyci :/
Chyba męskie ciuszki z New Yorkera są większe,bo mój chłopak się tam głównie ubiera,a waga ok 100kg
Ja nic poza kapeluszem tam jeszcze nigdy nie kupiłam dla siebie

Szybciej coś w Cubusie się znajdzie-tam 42 to jak 44,tylko rzadko takie rozmiary są

Moda przemija, styl pozostaje

Jestem
tutaj
kaledonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-11, 10:55   #1540
Limonatka
Zakorzenienie

ja lubię Cubusa, bo na ogół zmieszczę sie w ich XL czy 44. zależy jeszcze od kroju, ale w tej chwili mam chyba 3 tuniki z Cubusa

Limonatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-11, 10:57   #1541
cmoksia
Zakorzenienie

GG do cmoksia Send a message via Skype™ to cmoksia

ja mam z Cubusa... skarpetki a wlasciwie to takie.. coś co ledwo ledwo zakrywa piętę i palce żeby nie wystawało spod balerinek

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-05-11, 13:35   #1542
Mirona
Raczkowanie

GG do Mirona Send a message via Skype™ to Mirona

A ja szukam dla mamy sukienki i nic nie moge znaleźc. Rozmiar 48-50. Najlepiej czerwień.

Help
Stary 2008-05-11, 16:37   #1543
skimos
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mirona Pokaż wiadomość
A ja szukam dla mamy sukienki i nic nie moge znaleźc. Rozmiar 48-50. Najlepiej czerwień.

Help
Moze tutaj coś? http://www.allegro.pl/search.php?str...&category=1479
skimos jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-11, 18:20   #1544
layla_lbn
Zakorzenienie

GG do layla_lbn Send a message via Skype™ to layla_lbn

Dziewczyny, a co z plaza w rozmiarze "plus" .
Bo chyba zadna z nas nie ma zamiaru rezygnowac z kapieli w jeziorze/morzu i opalaniu sie na plazy ?

Chciałbym poznać człowieka, który wymyślił seks, żeby zobaczyć nad czym teraz pracuje

layla_lbn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-11, 19:00   #1545
kaledonia
zielony stworek

Stroje-chyba tylko w Quelle czy Bon Prix mają większe rozmiary No i oczywiście Ulla Popken,ale tam ceny z księżyca
Czekam na nową gazetkę Tchibo na lato,może stroje kąpielowe będą w większych rozmiarach.

na zdjęciach nie wszystkie modelki plus size,ale przynajmniej te kostiumy są w takich rozmairach dostępne-Ulla i quelle
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg uphp_s02_08_wa_as03_f06_010.jpg (29,8 KB, 19 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg uphk_s02_08_sp_as01_f04_142.jpg (67,7 KB, 22 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg uphk_s03_06_wa_as03_f01_021.jpg (51,4 KB, 23 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 0370831_i600_123456.jpg (40,5 KB, 18 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 0172729_i600_123456.jpg (28,7 KB, 14 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 0746682_I600_200034368442.jpg (32,0 KB, 17 załadowań)

Jestem
tutaj

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-05-11, 19:12   #1546
.ups
Wtajemniczenie

GG do .ups

Kobietki pamiętajcie, jak jest się pewnym siebie, pełnym seksapilu, to niezależnie jaki się rozmiar nosi, wygląda się oszałamiająco Przykład? Nasza Liszowska, czy Agata z Magdy.M

[/I][/COLOR]
.ups jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-11, 19:13   #1547
layla_lbn
Zakorzenienie

GG do layla_lbn Send a message via Skype™ to layla_lbn

Cytat:
Napisane przez kaledonia Pokaż wiadomość
Stroje-chyba tylko w Quelle czy Bon Prix mają większe rozmiary No i oczywiście Ulla Popken,ale tam ceny z księżyca
Czekam na nową gazetkę Tchibo na lato,może stroje kąpielowe będą w większych rozmiarach.

na zdjęciach nie wszystkie modelki plus size,ale przynajmniej te kostiumy są w takich rozmairach dostępne-Ulla i quelle
Ja tam zamierzam w dwuczesciowe bikini wskoczyc .
Wlasnie Allegro przegladam, ale nic mnie nie powalilo, jak dotad....
Mi tak 42 potzrebny bedzie, tak mysle...jestem wlasnie w trakcie odchudzania...a bikini to mi na lipiec/sierpien bardziej potrzebne-bo w czerrwcu zimno, no i sesja, wiec za bardzo nie bedzie pewnie czasu, gdzies wyskoczyc .

Dziękuje za fotki

Chciałbym poznać człowieka, który wymyślił seks, żeby zobaczyć nad czym teraz pracuje

Edytowane przez layla_lbn
Czas edycji: 2008-05-11 o 21:04 Powód: :P
layla_lbn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-11, 19:34   #1548
guantanamera
Zakorzenienie

GG do guantanamera

ja to nie wyjde w kostiumie o nie ma bata na takie cuda
Stary 2008-05-11, 19:38   #1549
kaledonia
zielony stworek

42...kiedy to było Jednoczęściowy zakładam,nie wyjdę w dwuczęściowym.Najwyżej tankini jeśli znajdę
Jak na razie mam jeden strój pływacki czarny,jednoczęściowy-paskudnie brzydki

Jestem
tutaj
Stary 2008-05-11, 20:52   #1550
synesthesia
Zakorzenienie

Na plażę? dwuczęściowy wiązany granatowy. A żeby ukryć fałdki pareo (akurat w lumpie niedawno upolowana spooora chusta w niebieskim kolorze w białe kwiaty - będzie pasować). Dodam ze nosze rozmiar ok 46-48. (chcoiaż pewnie na tyle nie wyglądam xD)
Stary 2008-05-11, 23:02   #1551
madzia_g
Zakorzenienie

hej dziewczyny! ten watek jest cudny!! ostatnio wpadlam w wir kompleksow ale min dzieki temu watkowi czuje sie swietnie noszac rozmiar 46 cos wspanialego, te kobiety na zdjeciach sa seksowne! kupe fotek sobie na kompie pozapisywalam wybaczcie ale przeczylalamdopiero 200 postow nadrobie zaleglosci ale chcialabymsie do Was przylaczyc ps. tak sie naogladalam tych fotek, ze zaczelo mi sie marzyc zostanie modelka plus size
odnosnie stroi kapielowych to wybiore oczywiscie jednoczesciowy i pareo, ale ten jednoczesciowy bedzie super sexy mysle o jakis strojach z Feby, widzialam wiele modeli sa swietne

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...4#post33278604
madzia_g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-11, 23:02   #1552
guantanamera
Zakorzenienie

GG do guantanamera

ja przewiduje kostium za 10 kg mniej
Stary 2008-05-12, 00:07   #1553
Limonatka
Zakorzenienie

ja też jednoczęściowe tylko noszę, nigdy w życiu nie miałam dwu-częściowego, ewentualnie tylko tankini. od lat kupuje stroje w Quelle i jestem zadowolona. jakis czas temu wklejałam tu strój zakupiony w Quelle z którego jestem baaardzo zadowolona

Limonatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-12, 11:44   #1554
chilanes
Zakorzenienie

Ja wychodze z załozenia, że jak komuś nie odpowiada mój wygląd, to niech się patrzy w drugą stronę. Mam strój 2 częściowy, mimo rozm.48 i zamierzam w tym roku również go założyć (chyba, że nabędę nowy ) i cieszyć swe oczęta potem piękną opalenizną.

Co do tej satyny, to trzeba uważać, lepsza jest taka bardziej matowa, bo połyskująca powiększa. A moze z jakaś domieszką np bawełny?
chilanes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-12, 11:46   #1555
miskowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez chilanes Pokaż wiadomość
Ja wychodze z załozenia, że jak komuś nie odpowiada mój wygląd, to niech się patrzy w drugą stronę. Mam strój 2 częściowy, mimo rozm.48 i zamierzam w tym roku również go założyć (chyba, że nabędę nowy ) i cieszyć swe oczęta potem piękną opalenizną.

Co do tej satyny, to trzeba uważać, lepsza jest taka bardziej matowa, bo połyskująca powiększa. A moze z jakaś domieszką np bawełny?
Chilanes, zazdroszczę wyluzowania i podejścia. Ja zasadniczo potrafię też sobie jednego dnia wmówić, że dobrze mi ze sobą, ale jednak wpływ innych jest za duży i zdarza mi się, że nawet się tż wstydzę a co dopiero innych, chociaż nie ukrywam, że też paraduję w stroju dwuczęściowym
miskowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-12, 16:51   #1556
synesthesia
Zakorzenienie

madzia_g, jeśli masz ochotę na bycie modelką plus size - jest jedna agencja plus size w polsce, można wysłać zgłoszenie - ale wymagają conajmniej 18 lat...
Stary 2008-05-12, 18:00   #1557
gastone
Raczkowanie

Ja w stroju?Na plazy?o niee co to to nie.Przed domem mam luksusik, moge pokaza swoje oponki bo i tak nikt nie patrzy, ale na plazy? Nie! Chilanes, zazdroszcze odwagi!

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-05-12, 19:00   #1558
GOśka T.
Zakorzenienie

Smile Dot.: Moda "plus size"

a ja ciągle szukam czegoś na weselicho mam juz dość.. ide w spódnicy<?> chyba jak zmierzę tą na którą mam cheć i okaze sie dobra to biore choćby ze 100 kosztowała

a kupiłam sobie ostatnio <niby na ciuchach"> ale za 16zł <w sumie przystępna cena taka tunikowatą różową bluzkę zeby była ciuuut węższa ale ogólnie jest ok <jak tatko bedzie miał usb to wkleję tuuu hehe same zobaczycie jaka

a dziś z kumpela bylyśmy po rajdzie<ona też szukała na wesele czegoś tylko ze mniejszy troche ma rozmiar40 to i tak nic nie znalazła<ale ona to wybredna jest z deka no to przeszłyśmy H&M <pustki nic nie ma znaczy moze powiem tak niektóre rzeczy były fajniuktie no ale dla mnie to chyba na jedną połówke mego ciałka ogólnie na wieszakach te ubrania takie duze wygladają a jak przyjdzie co do czego to na cycolindach "staje" ale przyznaje sie fajne tuniczki widziałam mniam , potem jeszze po paru połaziłysmy i w sumie i ona i ja nic nie znalazłyśmy ,oczywiście pare rzeczy misie podobało no ale.. wiecei jak jest....

no ale stroju to ja już sobie na pewno w tym roku nie kupie ojojjj, a takie ładne widizałam na któejsś ze stronek któe tu wczesniej podawałyście ech...
ale sie nie poddaje szukam dalej!!!) CHILANES respekt za odwagę ..ale włąsnie czemu My sie mamy chować przecież nie ma znaku zakazu wstępu dla takich jak my nie?? więć czemu mamy nie korzystać z uroków pięknej aury?? wszakze jesteśmy ludźmi i wszystko jest dla NAS!!!!!oo!! a tym którzy mają zamiar NAS krytykować radzimy zakupić opaskę na oczy jakby co

Edytowane przez GOśka T.
Czas edycji: 2008-05-13 o 08:27
GOśka T. jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-12, 19:03   #1559
cmoksia
Zakorzenienie

GG do cmoksia Send a message via Skype™ to cmoksia

tez sie normalnie pokazuje w kostiumie nie dosc ze 46/48, to jeszcze biala jak sciana w czarnym kostiumie i nie opalam sie
Stary 2008-05-12, 19:05   #1560
madzia_g
Zakorzenienie

mam 22 lata
tylko jedna?? to ja sobie dam lepiej spokoj ;p

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...4#post33278604
madzia_g jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości