|
|
#271 |
|
BAN stały
|
Dot.: męskie rurki
w modzie nie ma kanonow. no moze oprocz malej czarnej ;p
|
|
|
|
|
#272 |
|
Wtajemniczenie
|
Mam wrażenie, że argument że w UK wszyscy noszą był jednak argumentem obronnym - bo chłopakowi w rurkach zarzuca się niemal dewiację (a właściwie nie niemal). W takim razie byliby sami malujący się chłopcy, którzy chodzą z czarnym lakierem do szkoły.
Oraz pojawiło się wielokrotnie zdanie, że chłopak w rurkach to emo, uah ![]() Dla mnie rurki to normalne spodnie, również dla faceta, nie jakiś element mody, która przeminie. Widzę je od dobrych kilku lat. Ja się zgadzam z PannąMigotką, to chyba jest różnica środowisk. Dla mnie właściwie nic co napisał Nattien nie było na tyle kontrowersyjne, żeby zwrócić na to szczególną uwagę. I tak samo - środowisko z którym mam największą styczność nosi rurki, czasem nawet makijaż i inne dziwne rzeczy. O, futerka na przykład na imprezy W ogóle na mnie to nie działa i nie może mnie oburzyć.Męskość faceta tworzy dla mnie jego zachowanie, jakieś wrodzone coś, nie ubiór. I chyba urodziłam się podczas zaniku tych kanonów, bo one dla mnie nigdy nie istniały ;p Jak dla mnie w Lee to są same przedpotopowce, Pepe Jeans lepsze, albo nawet H&M ;p |
|
|
|
|
#273 |
|
BAN stały
|
Własnie widziałem nową kolekcje Lee w necie i są tam same rurki..jutro pojde i zobacze...Moze cos bedzie ok..
|
|
|
|
|
#274 |
|
Zadomowienie
|
w modzie jest wiele kanonów. tylko mało kto ubiera się według nich. Nieważne zresztą. Mnie nie szokuje nic co napisał Nattien, ale te teksty o Polsce sa na poziomie zaścianków, do których nawiązuje.
Rurki jak już gdzieś tam kiedyś pisałam nie są zarezerwowane dla kobiet, ale tak jak kobietom i mężczyznom nie zawsze pasują.
|
|
#275 |
|
Raczkowanie
|
w carlingsie sa dosc fajne ja mam fioletowe kolega takie same szare bo to unisexy
rejwowe w h&m ale raczej kiepskie jesli chodzi o materiał mam chyba ze 3 pary i robią się z nich skejtowskie rurki za chwile ;p mega są z april77 i hells bells albo cheap monday ale to w Polsce nie uświadczysz, na ebayu jest duzo no i sklepy internetowe.cm sa na caliroots chociazby -to do pytania Nattiena bo zabrzmialo jakbym sie urwała z nikad z ta wypowiedzia ;p Edytowane przez PannaMigotka Czas edycji: 2008-03-31 o 23:14 Powód: dopisek |
|
|
|
|
#276 |
|
BAN stały
|
ja niedlugo lece sobie do UK na weekend
to sie obkupie no i przed wszystkim moj chlopak sie obkupi, bo o ile ciuchy damskie sa podobne to meskich uwazam ze jest w Anglii duzo wiekszy wybor
|
|
|
|
|
#277 |
|
Zadomowienie
|
ej, nattien, czy ty przypadkiem nie jestes z jedynki lub dwojki spolecznej? albo z iwickiej ? ;D
a co do glownego tematu watku.. nie mam nic przeciwko mezczyznom noszacym rurki..spodnie jak spodnie... wszystko zalezy od tego, z czym sa zestawione, czy pasuja do figury itd.. niestety prawda jest taka, ze tzw. "modni chlopcy" coraz czesciej wygladaja bardzo podobnie. grzywa, rurki, biale buty lacoste, polo z postawionym kołnierzykiem. bynajmniej nie wiaze sie to z zadna subkultura najczesciej. moda jak moda... coz..kobiety bardziej sie staraja
|
|
|
|
|
#278 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
ja czesciej widze rurki z trampkami/vansami, paskiem z cwiekami i fajnymi t-shirtami, no ale to od towarzystwa czesto zalezy. ale buty lacoste to tragedia ;p przynajmniej wiekszosc. |
|
|
|
|
|
#279 |
|
BAN stały
|
OO kolezanka zgadła..hehe..chodze do jedej z tych szkół ....do iwickiej..:P..
Ja osobiscie lubie buty lacoste...mam sam jedna długie za kostke ..fioletowe.. Wole Nike...Air force one albo Dunk Hi... |
|
|
|
|
#280 |
|
BAN stały
|
fioletowe sa ok, ale te biale... chyba nie widzialam u nich zadnych bialych ladnych.. a na pewno nie takich do rurek pasujacych.
AF za to swietnie sie prezentuja z rurkami :d |
|
|
|
|
#281 |
|
Zadomowienie
|
rurki i vansy to dopiero last season ;D yh..chlopcy rzadko kiedy maja naprawde wlasny styl.
|
|
|
|
|
#282 |
|
Rozeznanie
|
rurki i vansy < 3 / ja tak noszę
|
|
#283 |
|
BAN stały
|
nie chodzi mi o te vansy-kapcie ;P
takie vansy ktore sa wariacja na temat adidasotrampka |
|
|
|
|
#284 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#285 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#286 |
|
Zadomowienie
|
dino trochę spokojniej. Twoja opinia wywierałaby większy wpływ jakby oprócz treści merytorycznej nie zawierała zbędnych uniesień emocjonalnych. No ale to w sumie dopiero Twój drugi post na forum. A nie chcielibyśmy, żeby był ostatni..
.Hardrock z lat 80' cię interesuje? Tzn czego słuchasz?
|
|
#287 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a słucham Guns and Roses , Whitesnake itp., troszkę Ramones ale to już właściwie punk rock.
|
|
|
|
|
|
#288 |
|
Wtajemniczenie
|
dino faceci są tu mile widziani
![]() a Ramones są okay
|
|
#289 |
|
Zadomowienie
|
to co że damskie możemy je zmaskulinizować.
Whitesnake sa okey
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#290 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#291 |
|
Zadomowienie
|
nie zawsze, ale jeśli słucham rocka /lub pochodnych/ to stanowczo takie klimaty odpowiadają mi najbardziej.
Na co dzień słucham free jazzu .
|
|
#292 |
|
BAN stały
|
jedni i drudzy i trzeci ok
choc bardziej lubie poczatki punku no i indie przerozne to moze ktos zarzuci zdjeciami chlopakow w tym klimacie i w rurkach? |
|
|
|
|
#293 |
|
BAN stały
|
moj ulubieniec Pete Doherty, Arctic Monkeys i Alex Turner wygladajacy bosko w rurkach, Gogol Bordello (lider Eugene Hutz w rurach)
|
|
|
|
|
#294 |
|
Wtajemniczenie
|
Pete jest super. szkoda, że na koncertach prawie wcale nie śpiewa tylko rzuca się po scenie jak psychol, ale i tak go uwielbiam^^
|
|
#295 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
|
#296 |
|
Raczkowanie
|
up ktoś zmienił przez ten czas zdanie? :P
|
|
|
|
|
#297 |
|
Raczkowanie
|
Ja bym tego nie zniosła...;|
Nawet gdyby chłopak był śliczny, wysportowany, miły itd a nosił rurki...byłby skreślony i pewnie nawet jego walorów bym nie zauważyła...cóż...ja innych spodni niż skateowskie i to tych bardzo poszezanych zniesc nie mogę...a co dopiero rurki...przecież to...hmm...NIESMACZNE. Tyłek w takich spodniach...a bynajmniej dla mnie
|
|
|
|
|
#298 |
|
Zakorzenienie
|
Kumpel z klasy ciagle w rurach pomyka i wyglada swietnie
Ooglnie musez powiedziec ,ze ejst jednym z najlepiej ubierajacych sie chlopakow jakich znam
|
|
#299 |
|
Raczkowanie
|
ja uwazam, ze super
tylko nie biale rurki, bo juz niektorych w takich widzialam. ale rurki dla facetow zdecydowanie na tak! w polsce niestety nie jest to zbytnio popularne, ale na zachodzie bardzo wielu chlopakow/facetow nosi rurki ja polecam szwedzka firme cheap monday, zarowno dla chlopakow i dziewczyn. mozna je tez dostac w anglii i napewno na ebayu.
|
|
|
|
|
#300 |
|
Raczkowanie
|
Ja nie widzę w tym nic NIESMACZNEGO. Szkoda, że w Polsce faceci zwyczajnie boją się nosić rurki. Jak jest zgrabny,( że tak niezgrabnie powiem
), to wygląda fajnie, jak właśnie np Doherty...oczywiście to moje zdanie, ale dla mnie to trochę dziwne, że ludzie w dwudziestym pierwszym wieku wylewają swoje frustracje na lewo i prawo związane z czyimś wyglądem. To tworzy taką nieprzyjmną atmosferę w społecznstwie, nie lepiej przemilczeć? Aha, przecież Polacy kochają krytykować, zapomniałam.A, i rozbawił mnie komentarz, że facetowi tyłek widać - to jakby facet narzekał, że zobaczył zgrabną kobietę, hehe.
![]() |
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:02.