męskie rurki - Strona 7 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-03-30, 20:03   #181
byliczka
Zakorzenienie

Dot.: męskie rurki

Szanowny Panie Nattiene generalizując Twój charakter ma g. do wątku jednak zapytałeś dlaczego się Ciebie czepiam i jak cywilizowany człowiek odpowiedziałam
Stary 2008-03-30, 20:14   #182
klaustrofobia
Raczkowanie

GG do klaustrofobia

Podoba mi się i to jak !

46~45~44~43~42~41~40! kg.
klaustrofobia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-30, 21:28   #183
glicu
Przyczajenie

Jako chłopak (mam 17 lat), powiem, że rurki są bardzo fajne, sam takowe mam w białym kolorze, sam nie wiem jak i kiedy wkradły się one do moich ubrań - kupiłem przez przypadek. I przypadły mi do gustu. Są one bardzo wygodne i można by nawet powiedzieć, że może w nich być cieplej niż np. w rozszerzanych spodniach, których mam większość. Fajnie się prezentują i przykuwa wzrok płci przeciwnej , co niekiedy jest bardzo trudnym skutkiem do uzyskania hehe. Coraz częściej można na ulicach zobaczyć facetów/chłopaków którzy je noszą - i nie jest to nic bezbożnego (kwestia gustu, i wyboru koloru). Sprawiają że człowiek wyglada w nich bardzo ekstrawagancko, i to się liczy - wygodnie, modnie, efektownie.

już zdanie nie związane z tematem--->
W dzisiejszych czasach często się spotykamy (wszyscy bez wyjątku raczej) podczas gdy ktoś wyrażając swoje zdanie na temat jakiejś sprawy mówi: "ale to pedalskie", "to takie pedałkowate" --- Kutwa, no ludzie skąd się bierze takie coś, jaki teraz daje się przykład dzieciom? (tego co napisałem nie trzeba komentować)
glicu jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-30, 22:15   #184
DJADKJGU
BAN stały

bialeeeee
skad?

musze temu mojemu jakies zakupic ;p
faktycznie, to efekt sie licy, a w rurkach facet jest zauwazalny, a jeszcze do tego bialych.. mmmm

co do okreslania takich rzeczy... no coz, kazdy uzywa takich okreslen na jakie mu kultura pozwala. Tylko nie rozumiem czemu "pedalskie" ma byc rowne "slabe". Przeciez geje zazwyczaj sa swietnie ubrani i niekoniecznie niemesko
DJADKJGU jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-30, 22:22   #185
glicu
Przyczajenie

Wychaczyłem okazję na allegro i kupiłem, rozmiar pasował - nie jestem przekonany do kupowania ubrań na allegro - marki diverse. I mimo że biały pogrubia, to na mnie tego nie widać.
A co do tego określenia "pedalskie" - to wychodzi chamstwo naszej kultury językowej i "ogłady"? (jeśli można to tak nazwać)
Stary 2008-03-30, 23:17   #186
Jeanette83
Zakorzenienie

Nie nie nie nie nie
Nie znosze jak faceci nasladuja damska mode. To chyba wplyw emo
Rurki sa po prostu niemeskie. Oczywiscie w niektorych subkulturach tak sie nosi i moze do jakiejs ideologii i wizerunku na punka albo kokainisty to pasuje... ale ja u swojego boku takiego goscia nie widze

@natienne@

Czy natienne to nie jest damskie imię? Ale abstrahując...
O co Ci chodzi z ta prowincja? Pierwsze pokolenie w stolicy i kompleksy wychodza czy jak? Ja tez mieszkam w Najwiekszej Wsi w Polsce i jakos do meskich rureczek, w dodatku fioletowych z damskiego działu, sie nie przyzwyczaiłam i nie uwazam tego za normalne...
I dla Twojej wiadomosci kolego - jak sie ubierzesz w rurki i pojdziesz na Nowy Swiat to zginiesz w tłumie. Jak chcesz sie lasnowac to ubierz sie normalnie.

@glicu@

a gejowskie jest juz ok?

Jeanette83 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-30, 23:40   #187
DJADKJGU
BAN stały

ale rurki to nie jest damska moda!
przeciez wziely sie od facetow!
Stary 2008-03-30, 23:44   #188
glicu
Przyczajenie

po co zaczynałem?! Do hu.a wafelka. Ok niech będą, jak tam sobie chcesz. Twoja racja bądź dumna. :p
Stary 2008-03-30, 23:47   #189
Jeanette83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez DJADKJGU Pokaż wiadomość
ale rurki to nie jest damska moda!
przeciez wziely sie od facetow!
Rurki z działu damskiego to meska moda? Jeszcze fioletowe? Błagam... Nie wracajmy do szalonych lat 80', teraz rurki to damska moda...

Stary 2008-03-31, 00:07   #190
DJADKJGU
BAN stały

ale jak mozna nie wracac skoro to czysta inspiracja tymi latami?
to ze tym razem bardziej sie u kobiet przyjely to kwestia tego w jakim kierunku ksztaltowala sie moda meska po latach 70. a w jakim damska. ale ludzie sie przekonuja powoli.
a co do fioletowych to nie widze w nich nic zlego, nawet na nim
Stary 2008-03-31, 00:17   #191
DJADKJGU
BAN stały

jeszcze pare fotek. to dzieki nim dzisiaj to nosimy - niezaleznie od naszej plci.

1.,2. - Mick Jagger (jaki sexy^^)
3. - Stonesi
4. - Ramones
5.-Clash
6. - mistrz obcislych strojow Freddie Mercury
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg gallery16.jpg (40,0 KB, 67 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg jaggerleibowitz.jpg (31,6 KB, 36 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg astearsgo.jpg (20,6 KB, 37 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg ramones.jpg (35,0 KB, 52 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 0_clash_on_the_street.jpg (50,2 KB, 48 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg fmq_404.jpg (19,5 KB, 20 załadowań)
Stary 2008-03-31, 00:25   #192
*Antoinette*
Wtajemniczenie

No właśnie - lata 60-te, 70-te, 80-te, wtedy nikt nie dziwił się na widok faceta w obcisłych spodniach, bo było to modne. Teraz powraca moda tamtych lat, więc dlaczego mialaby powracać tylko moda damska?
Osobiście uważam, że facet w rurkach może wyglądać dużo bardziej męsko niż facet w obwislych spodniach.

*Antoinette* jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-31, 00:31   #193
DJADKJGU
BAN stały

no, popatrzmy na Jaggera czy mozna byc bardziej meskim? toz to wrecz czlowiek-penis ;P
Stary 2008-03-31, 01:02   #194
ratta
Wtajemniczenie

Rurki kojarzą mi się z latami 80 i facetami z tych lat, moda damska to naśladuje. Facetów w rurkach (ze środowiska indie) widziałam najpierw, było to dużo przed modą na rurki, oni byli oryginalni (!) i wciąż są.
Natomiast nie widzę nic złego w tym, że licealni chłopcy noszą rurki, tylko niech się nie lansują na nowym świecie i nie widzą w krytyce rurek małomiasteczkowości... Nie każdy musi chcieć mieć swój styl...
I ujdzie odróżnić faceta od chłopca, nawet jeśli obaj mają rurki. Noszą je zupełnie inaczej... ja wciąż uwielbiam ten widok ;p
ratta jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-31, 07:33   #195
Nattien
BAN stały

To z Nowym Światem to oczywiscie przeciez był zart :P...
Ja chodze w rurkach od 2 lat prawie...jak pierwszy raz załozyłem to sie znajomi ze mnie zbijali...a teraz sami chodzą..ja podpatrzyłem rurki w Londynie,bo tam wtedy moda n rurki sie zaczeła...Tam tez kupiłem swoje fioletowe rurki...nie chodze w damskich bo zle na mnie leżą.....W UK mozna kupic spokojnie mesknie kolorowe rurki..
Nattien jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-03-31, 07:55   #196
Poppet
Zadomowienie

ale nie oszukujmy się djadkjgu, że nikt już nie nosi rurek w stylu jaggera /lub raczej mało kto/. Teraz nosi się je do kardiganów i zapuszczonych grzywek - to jest niemęskie. I TO BARDZO.

PS. Rurki to męska odpowiedź tamtych czasów na getry.

Poppet jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-31, 10:15   #197
DJADKJGU
BAN stały

no ja znam mnostwo chlopakow ktorzy sie tak nosza a widze ich jeszcze wiecej i coraz wiecej i wygladaja fantastycznie. teraz w koncu maja gdzie je kupic, bo wczesniej musieli po nie jezdzic do skandynawii czy anglii. i nie zawsze nosi sie je do kardiganow i grzywek. a nawet jesli to moga fajnie wygladac, pamietam ze kiedys widzialam faceta takiego po 30 ubranego w rurki, wpuszczona w nie koszule taka zwyczajna, na to czarny sweterek, mial air force'y na nogach czarne do kostki i torbe, wygladal swietnie, jakby zszedl prosto z wybiegu.
ja tego nie rozumiem, wszyscy kojarza wszystko z emo, mimo ze na polskich ulicach emo wcale nie widac za duzo.
Stary 2008-03-31, 13:41   #198
Nattien
BAN stały

No zgadzam sie z tobą DJADKJGU ostanio wszytsko kojarzone jest z emo...Jak ma sie dłuzsze włosy z grzywką...to od razu jestes emo...rurki...to tez emoo...Smieszne to troche jest...Zreszta zauwazyłem ze nawet ci chlopcy emo w PL znacznie róznia sie od tych z UK..tamci sa bardziej..hmm...wylansowa ni...makijaz..paznokcie czarnee..itd...:P
Stary 2008-03-31, 13:42   #199
byliczka
Zakorzenienie

Krótko mówiąc zwie się to metroseksualizm. Faceci chcą być bardziej kobiecy od samych kobiet

Taaa jeszcze trzeba żeby paznokcie zaczęli malować i makijaż robić. Wpada koleś do swojej dziewczyny: Hejka pożyczysz mi cienia do powiek, bo mój jest fajny czarny ale się osypuje?

O zgrozo, modle się żeby ta moda na tych kolesi- totalnie aseksualnych minęła jak najszybciej bo nie długo nie będę wiedzieć czy to koleś idzie czy laska.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-03-31, 13:47   #200
ratta
Wtajemniczenie

Ja nie lubię metroseksulanych, chociaż dokładnej definicji tego głupiego słowa nie znam

Jak dla mnie ci panowie to ciasteczka, chociaż według tezy, która tu powstała, to zaprzecza mojej kobiecości. No trudno

(W ten sam sposób można zresztą powiedzieć, że dziewczyny, które noszą jazz shoes, kamizelki, muszki, krawaty czy co tam jeszcze - są męskie. I chociaż większości z tych rzeczy nie mam, to dla mnie to niedorzeczność)
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 17.jpg (60,1 KB, 87 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg ivan.jpg (25,9 KB, 70 załadowań)
Stary 2008-03-31, 13:52   #201
Nattien
BAN stały

Hmmm..w UK to jest raczej normalne i nikt na to nie zwraca uwagii....jednym dziewczynom nie podobaja sie tacy chłopcy ,innym wręcz przeciwnie...Tak samo jak jednym podoba sie chlopak brunet innym blondyn...Tamci ludzie nie uwazaja tego za jakies hmm...odstępstwo od normy...Osobiscie ja bym sobie czarnego makijazu nie walną .na twarz..ani czarnych paznokci..No coż..ale jak kto lubi....

byliczko ta moda idzie coraz bardziej do przodu i raczej nie minie...facet powinien o siebie dbac..i ma prawo dobrze wygladac...A metroseksualny wygląd staje sie powoli czyms bardzo powszechnym..a wrecz mile widzianym u męzczyzn ..kobiety na zachodzie wolą zadbanych facetów..:P..A jak wiadomo polska przejmuje wszytsko od zachodu...z tym ze z "lekkim" opoźnieniem...:P
Stary 2008-03-31, 14:02   #202
byliczka
Zakorzenienie

Facetem zadbanym jest David Beckham, czy on maluje paznokcie na czarno i ślepia i nosi rurki jak na zdjęciach powyżej? Nie wszystko co mieści się w kanonach mody in i must have to coś co jest ładne! A że ludzie ślepo za modą podążają to myślą że faktycznie tak nie jest. Ale ile mózgów tyle gustów. I jak widzę Nattien twoje wypowiedzi: w UK to to, a UK tamto, a Londynie kupiłem to, podpatrzyłem to.. Chłopie to jest Polska, szara brudna Polska. Według mnie takie gadanie robi krzywdę prawdziwym sexy facetom, którzy mają wszystko tam gdzie powinni, a jak słyszę o kolesiu który się depiluje na całym ciele to mnie pusty śmiech ogarnia. Facet to facet, a nie nastolatek któremu jeszcze nie zaczęły włosy łonowe kiełkować.
Stary 2008-03-31, 14:07   #203
Jeanette83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez byliczka Pokaż wiadomość
Krótko mówiąc zwie się to metroseksualizm. Faceci chcą być bardziej kobiecy od samych kobiet

Taaa jeszcze trzeba żeby paznokcie zaczęli malować i makijaż robić. Wpada koleś do swojej dziewczyny: Hejka pożyczysz mi cienia do powiek, bo mój jest fajny czarny ale się osypuje?

O zgrozo, modle się żeby ta moda na tych kolesi- totalnie aseksualnych minęła jak najszybciej bo nie długo nie będę wiedzieć czy to koleś idzie czy laska.
Nie martw sie, metroseksualizm jest passe, teraz meskosc znow jest doceniana i nadchodzi era retroseksualizmu Jak ja sie z tego ciesze. Te lata ulizanych gogusiow to takie modowe sredniowiecze, nareszcie nastąpi renesans męskości.

Natienne, czy naprawde jak ktos cos nosi w UK, France, Spain, Germany czy Japan to jest to super fajne jazzy trendy i w ogole usprawiedliwione? Czy Ty masz jakis kompleks swojej nacji? Mieszkalam prawie 2 lata na Zachodzie Europy i jakos po tym doswiadczeniu jeszcze bardziej doceniłam Polske i Polakow. W takim klimacie jak Ty piszesz wypowiadaja sie z reguły ludzie, którzy nie znaja za bardzo swiata ale wiedza, że trawa jest zawsze bardziej zielona tam gdzie ich nie ma...

Stary 2008-03-31, 14:08   #204
Nattien
BAN stały

Nie wime czy ja mam ci przypomniec ze ja mam 18 lat a nie 28...Zreszta to ze tobie sie to nie podoba wcale nie oznacza ze innym ma sie to nie podobac....Każdy ma swoje zdanie...Ja sie depiluje...chodze w rurkach i tobie nic do tego...Mam prawo porównywac Polsce do UK...ja w UK bede mieszkał..a ty nadal pozostaniesz w brundej szarej Polsce bez kasy..Sory ....ale kto ma fajniej ??
Stary 2008-03-31, 14:10   #205
misior920127
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to misior920127

a męskie rurki bardzo się różnią od damskich?
misior920127 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-31, 14:10   #206
Nattien
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Jeanette83 Pokaż wiadomość
Nie martw sie, metroseksualizm jest passe, teraz meskosc znow jest doceniana i nadchodzi era retroseksualizmu Jak ja sie z tego ciesze. Te lata ulizanych gogusiow to takie modowe sredniowiecze, nareszcie nastąpi renesans męskości.

Natienne, czy naprawde jak ktos cos nosi w UK, France, Spain, Germany czy Japan to jest to super fajne jazzy trendy i w ogole usprawiedliwione? Czy Ty masz jakis kompleks swojej nacji? Mieszkalam prawie 2 lata na Zachodzie Europy i jakos po tym doswiadczeniu jeszcze bardziej doceniłam Polske i Polakow. W takim klimacie jak Ty piszesz wypowiadaja sie z reguły ludzie, którzy nie znaja za bardzo swiata ale wiedza, że trawa jest zawsze bardziej zielona tam gdzie ich nie ma...
Moj tata jest Niemcem..mieszkałem w Niemczech 5 lat..mam porównanie..
Stary 2008-03-31, 14:10   #207
ratta
Wtajemniczenie

David Beckham to dla mnie szczy metroseksualności, on jest przedbany a nie zadbany ;p
Nie każdy facet, który nosi rurki, maluje oczy i paznokcie, to dość dziwne myślenie Tak samo to, że ten w rurkach jest bardziej zadbany niż David Beckham (?) - tak mi z tego wynika.

I czemu narzucać innym gusta? Jakie must have? Jak ci chłopcy nosili rurki, to jeszcze nawet mody na nie nie było, a nawet jeśli moda - mnie to nie przeszkadza. Miło popatrzeć na facetów w rurkach. A chłopiec w rurkach jest dalej chłopcem, czemu ma próbować być facetem?
Stary 2008-03-31, 14:15   #208
Jeanette83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nattien Pokaż wiadomość
Nie wime czy ja mam ci przypomniec ze ja mam 18 lat a nie 28...Zreszta to ze tobie sie to nie podoba wcale nie oznacza ze innym ma sie to nie podobac....Każdy ma swoje zdanie...Ja sie depiluje...chodze w rurkach i tobie nic do tego...Mam prawo porównywac Polsce do UK...ja w UK bede mieszkał..a ty nadal pozostaniesz w brundej szarej Polsce bez kasy..Sory ....ale kto ma fajniej ??

Myslalam ze jak ktos ma 18 lat to juz jest dorosly
Mam nadzieje ze wyjedziesz do UK jak najszybciej. I bedziesz swietnie zarabial na zmywaku, a potem co weekend przepijal zarobiona tygodniowke w super klubie. A my w brudnej, szarej Polsce bedziemy sobie spokojnie zyc bez kasy, za to szczesliwi ze kwia polskiej mlodziezy zostawil nas i nasze zmysly estetyczne w spokoju...

Stary 2008-03-31, 14:16   #209
Jeanette83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nattien Pokaż wiadomość
Moj tata jest Niemcem..mieszkałem w Niemczech 5 lat..mam porównanie..
Ale chyba w wieku 3-8 lat że tak zagranice idealizujesz...

Stary 2008-03-31, 14:20   #210
byliczka
Zakorzenienie

O jej poważnie? Ale masz fajnieeeee... WOWWW! A mój tata od 25 lat pracuje w Austrii i na brak kasy nigdy nie narzekałam, więc przy zmywaku raczej nie zostanę i to w biedzie więc wybacz mi. Ale jeśli już masz takie do tego podejście, to mam nadzieję że w niedługim czasie przekonasz się że bogaci rodzice to jeszcze nic, i trzeba mieć coś w głowie, ty tam masz niCOŚć więc o czym w ogóle rozmawiamy?

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości