Ładne fryzurki dla panny młodej - Strona 95 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Ślubny wizerunek

Notka

Ślubny wizerunek Ślubny wizerunek jest dla ciebie ważny? Zadaj pytanie na temat sukni ślubnej, makijażu, fryzury oraz dodatków ślubnych. Czuj się wyjątkowo w tym dniu.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-02-26, 18:10   #2821
D0tk4
Zadomowienie

Dot.: Ładne fryzurki dla panny młodej

Cytat:
Napisane przez Forget_me Pokaż wiadomość
Wiesz co, ja do mojej fryzjerki też chodziłam kilka ładnych lat i taki mu numer wycięła U tej "mojej" fryzjerki pracuje kilka osób i najpierw chodziłam do takiej dziewczyny, z której byłam zadowolona, ale ona zaszła w ciążę i przepisali mnie do innej, a ta jak mnie już dostała, to teraz nie chce mnie wypuścić ze swoich rąk
Problemy z nią zaczęły się od kwietnia, od próbnej fryzury ślubnej. Później w dniu ślubu zrobiła mi pół głowy i powtarzała, że więcej już nie zdąży zrobić, bo czeka jej kolejna klientka, ale miałam to głęboko, wiedziałam, ze właścicielka nie wypuści mnie na ślub z połową głowy zrobioną.
Po ślubie poszłam do obcięcia, tłumaczyłam, co chcę mieć zrobione, ale ona jakby nie słuchała i i tak robi na końcu swoje. Jak się zobaczyłam w lustrze, to myślałam, że ją gołymi rękoma uduszę Tym bardziej, że ja mam strasznie cieniutkie włosy i bardzo krótka fryzura mi zupełnie nie pasuje. Od tamtej wizyty byłam u niej tylko raz, na darmowej wizycie, jako rekompensatę za zepsucie fryzury
Teraz psuje fryzury mojej mamie, która po ostatniej wizycie też jest strasznie niezadowolona
Planuję zmienić fryzjerkę, bo wiem, że ta dziewczyna mnie nie wypuści z rąk, a ja nie mam zamiaru tak eksperymentować z wyglądem. Ostatnio mi powiedziała, że "dobry fryzjer najpierw musi zepsuć fryzurę, żeby później wiedzieć, o co chodzi", ale dzięki wielkie. To ja wolę już chodzić do złego fryzjera, który od razu załapie, o co chodzi klientowi
Rany, jak ona mogla Ci tak powiedzic! Z połową głowy jeszcze nie zrobioną i co? Do widzenia, bokolejna klientka czeka? A Ty tak do kościoła? No przeciez bym chyba oszalała słyszac to! I to jeszcze w takim dniu! Ja mam na oku nowego fryzjera. Faceta dla odmiany, bo zawsze do kobiet chodzilam. Duzo pozytywnych opinii o nim slyszalam, wiec nie moge sie doczekac do mi zaproponuje
D0tk4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-27, 10:19   #2822
Forget_me
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez D0tk4 Pokaż wiadomość
Rany, jak ona mogla Ci tak powiedzic! Z połową głowy jeszcze nie zrobioną i co? Do widzenia, bokolejna klientka czeka? A Ty tak do kościoła? No przeciez bym chyba oszalała słyszac to! I to jeszcze w takim dniu! Ja mam na oku nowego fryzjera. Faceta dla odmiany, bo zawsze do kobiet chodzilam. Duzo pozytywnych opinii o nim slyszalam, wiec nie moge sie doczekac do mi zaproponuje

Sama sie zastanawiałam, jak ona mogła powiedzieć cosik takiego, tym bardziej, że byłam stałą klientką tego salonu, a tu jeszcze w dniu ślubu takie stresy. Jednak ja jakoś miałam w dniu ślubu totalny luz, wiedziałam, że właścicielka mnie tak nie wypuści, więc to gadanie miałam w głębokim poważaniu
Też kiedyś chodziłam do faceta, ale niestety go zwolnili, bo przyjmował klientów w domu, co nie spodobało się właścicielce salonu, do którego chodzę. Nikt nie wiedział, co się z nim stało później, a szkoda, bo był boski Jakie ja miałam po wizycie u niego włosy, cudo \
Ogólnie słyszałam, że faceci są lepszymi fryzjerami niż kobiety W moim przypadku się to sprawdziło. Teraz chodzę do kobiety i jestem strasznie z niej niezadowolona
Forget_me jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-27, 16:07   #2823
D0tk4
Zadomowienie

Cytat:
Sama sie zastanawiałam, jak ona mogła powiedzieć cosik takiego, tym bardziej, że byłam stałą klientką tego salonu, a tu jeszcze w dniu ślubu takie stresy. Jednak ja jakoś miałam w dniu ślubu totalny luz, wiedziałam, że właścicielka mnie tak nie wypuści, więc to gadanie miałam w głębokim poważaniu
Też kiedyś chodziłam do faceta, ale niestety go zwolnili, bo przyjmował klientów w domu, co nie spodobało się właścicielce salonu, do którego chodzę. Nikt nie wiedział, co się z nim stało później, a szkoda, bo był boski Jakie ja miałam po wizycie u niego włosy, cudo \
Ogólnie słyszałam, że faceci są lepszymi fryzjerami niż kobiety W moim przypadku się to sprawdziło. Teraz chodzę do kobiety i jestem strasznie z niej niezadowolona
Luz w dniu slubu mowisz? Jestes pozytywnym wyjatkiem, z tego co wiem ogromna wiekszosc stresuja sie doslownie wszystkim!
Ja tak wlasnie nastawiam sie psychicznie na tego meskiego fryzjera, tylko troszke sie obawiam, bo ma on opinie mocno 'artystycznego' :P Ale zobaczymy )
Stary 2011-02-28, 09:23   #2824
Forget_me
Zakorzenienie

Cytat:
Luz w dniu slubu mowisz? Jestes pozytywnym wyjatkiem, z tego co wiem ogromna wiekszosc stresuja sie doslownie wszystkim!
Ja tak wlasnie nastawiam sie psychicznie na tego meskiego fryzjera, tylko troszke sie obawiam, bo ma on opinie mocno 'artystycznego' :P Ale zobaczymy )

Ja w dniu ślubu byłam strasznie wyluzowana Jak czytałam na forum, to zawsze pisano, że strasz tego dnia jest ogromny, a dla mnie to był dzień jak co dzień Chciało by się przeżyć ten dzień jeszcze raz
Nie bój się nic, jeśli o tym fryzjerze dobrze mówią, to napewno Ci fryzury nie zepsuje Jeśli chcesz tylko podciąć włosy i za dużo z nimi nie kombinować, to napewno wyjdziesz od niego zadowolona Podcięcie włosów potrafiłaby zepsuć tylko moja fryzjerka
Stary 2011-02-28, 11:26   #2825
D0tk4
Zadomowienie

Cytat:
Ja w dniu ślubu byłam strasznie wyluzowana Jak czytałam na forum, to zawsze pisano, że strasz tego dnia jest ogromny, a dla mnie to był dzień jak co dzień Chciało by się przeżyć ten dzień jeszcze raz
Nie bój się nic, jeśli o tym fryzjerze dobrze mówią, to napewno Ci fryzury nie zepsuje Jeśli chcesz tylko podciąć włosy i za dużo z nimi nie kombinować, to napewno wyjdziesz od niego zadowolona Podcięcie włosów potrafiłaby zepsuć tylko moja fryzjerka
Mam nadzieje, ze z tym luzem bedzie u mnie podobnie, choc watpie, bo raczej jestem osoba, ktora stresuje sie doslownie wszystkim :P

A do fryzjera wybiore sie nie wczesniej niz za 3 tygodnie, wiec mam jeszcze czas na przemyslenia, co ja chce na tej swojej glowie miec. Na pewno kolor, bo odrosty to juz mi widac :P
Stary 2011-02-28, 12:39   #2826
Forget_me
Zakorzenienie

Cytat:
Mam nadzieje, ze z tym luzem bedzie u mnie podobnie, choc watpie, bo raczej jestem osoba, ktora stresuje sie doslownie wszystkim :P

A do fryzjera wybiore sie nie wczesniej niz za 3 tygodnie, wiec mam jeszcze czas na przemyslenia, co ja chce na tej swojej glowie miec. Na pewno kolor, bo odrosty to juz mi widac :P

Ja też właśnie zawsze się stresuję Przed ślubem non stop miałam jakieś koszmarne sny dotyczące ślubu, więc myślałam, że w dniu ślubu to normalnie stres mnie zje, ale już na kilka dni przed ślubem się wewnętrznie wyciszyłam i w dniu ślubu naprawdę miałam luz

Ja teraz zapuszczam włosy, bo upatrzyłam sobie fryzurkę- z przodu włosy są nieco dłuższe, a z tylu krótsze Niestety jak na razie włosy mam za ucho, więc nic nie kombinuję tylko zapuszczam dalej. Mam nadzieję, że szybko mi odrosną, bo już się nie mogę doczekać czegoś nowego na głowie
Co do farbowania, to ja od niedawna kombinuje sama, bo moja fryzjerka miała jakiś dziwny cennik i za długie włosy (takie za ramiona) płaciłam mniej niż za krótkie (do połowy ucha). Poza tym nie byłam zadowolona z balejażu, jaki mi zrobiła, więc zakupiłam sobie szampon koloryzujący i pokombinowałam sama Kolor wyszedł piękny i co najważniejsze zapłaciłam tylko 9 zł
Stary 2011-02-28, 12:47   #2827
Elfka86
Zakorzenienie

Kilka moich faworytek
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 15rnwd0.jpg (165,7 KB, 258 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 24118985.jpg (17,5 KB, 45 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20100309191231.jpg (12,9 KB, 78 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg fryzurydlugie219.jpg (15,8 KB, 63 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg ikf.com.pl-fotka-857112.jpg (29,0 KB, 84 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg ikf.com.pl-fotka-1008875.jpg (17,9 KB, 74 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg ikfcomplfotka340938.jpg (30,0 KB, 58 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg img5171fryzurydlugie204.jpg (19,8 KB, 177 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg img126371.fryzury-slubne.902543.jpg (22,7 KB, 136 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg white_hair_358_10_m.jpg (25,7 KB, 249 załadowań)
Stary 2011-02-28, 12:58   #2828
D0tk4
Zadomowienie

Cytat:
Ja też właśnie zawsze się stresuję Przed ślubem non stop miałam jakieś koszmarne sny dotyczące ślubu, więc myślałam, że w dniu ślubu to normalnie stres mnie zje, ale już na kilka dni przed ślubem się wewnętrznie wyciszyłam i w dniu ślubu naprawdę miałam luz

Ja teraz zapuszczam włosy, bo upatrzyłam sobie fryzurkę- z przodu włosy są nieco dłuższe, a z tylu krótsze Niestety jak na razie włosy mam za ucho, więc nic nie kombinuję tylko zapuszczam dalej. Mam nadzieję, że szybko mi odrosną, bo już się nie mogę doczekać czegoś nowego na głowie
Co do farbowania, to ja od niedawna kombinuje sama, bo moja fryzjerka miała jakiś dziwny cennik i za długie włosy (takie za ramiona) płaciłam mniej niż za krótkie (do połowy ucha). Poza tym nie byłam zadowolona z balejażu, jaki mi zrobiła, więc zakupiłam sobie szampon koloryzujący i pokombinowałam sama Kolor wyszedł piękny i co najważniejsze zapłaciłam tylko 9 zł
Mam nadzieje, ze w moim przypadku bedzie podobnie Tzn. ze nie bede sie jakos strasznie zstresowala w dniu slubu, no bo kurcze, to ma byc najpiekniejszy dzien mojego dotychczasowego zycia! Nie chce go spedzic obgryzajac paznokci ze zdenerowania (tfu, tfu!!!).

Co do fryzurki, ktora planujesz, to tez bardzo mi sie podoba. Jednak naturalnie mam fale i cos takiego by u mnie po prostu nie przeszlo ..

A jesli chodzi o farbowanie wlosow, to sama chyba sie na to nie zdecyduje .. Mam ich naprawde duzo, balabym sie ze gdzies cos nie posmaruje i bedzie lipa ;/

Cytat:
Napisane przez Elfka86 Pokaż wiadomość
Kilka moich faworytek
Ta ostatnia jest przepiekna!!!
Stary 2011-02-28, 21:19   #2829
tylko_ chwilka
Raczkowanie

Hej dziewczyny widzę, że macie ogrom pomysłów więc może mi pomożecie.
W sobotę musze pokazać swojej fryzjerce jaką mam wizję na swoją fryzurkę ślubną, a wizji mi brak.
Mam długie, cienkie, jasne włosy. Nienawidzę koków i upiętych włosów, źle tak wyglądam i źle się czuję więc chcę mieć jak najbardziej rozpuszczone włosy, mogą być zakręcone lub spięte jakieś pasma ale nie całość. Jestem bardzooo wysoka więc dobrze, ze nie kok bo by mnie wydłużał jeszcze. Ale niestety mam ogromnie wysokie czoło i mam grzywkę która nie do każdej fryzurki pasuje, obojętne mi czy grzywka zostanie prosta czy będzie ścięta na bok ale być musi.
Możecie mi coś zaproponować?? Same widzicie ile mam ograniczeń więc pole do popisu małe.
tylko_ chwilka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-28, 21:37   #2830
D0tk4
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez tylko_ chwilka Pokaż wiadomość
W sobotę musze pokazać swojej fryzjerce jaką mam wizję na swoją fryzurkę ślubną, a wizji mi brak.
Mam długie, cienkie, jasne włosy. Nienawidzę koków i upiętych włosów, źle tak wyglądam i źle się czuję więc chcę mieć jak najbardziej rozpuszczone włosy, mogą być zakręcone lub spięte jakieś pasma ale nie całość. Jestem bardzooo wysoka więc dobrze, ze nie kok bo by mnie wydłużał jeszcze. Ale niestety mam ogromnie wysokie czoło i mam grzywkę która nie do każdej fryzurki pasuje, obojętne mi czy grzywka zostanie prosta czy będzie ścięta na bok ale być musi.
Możecie mi coś zaproponować?? Same widzicie ile mam ograniczeń więc pole do popisu małe.
Mysle, ze gdy powiesz swojej fryzjerce dokładnie to co nam powiedziałaś, to ona już będzie wiedziała co zrobić! Pewnie zada pare pomocniczych pytań i wio, do roboty! Tak anprawde, to przecież wiesz co chcesz. Żadnych koków Jesli mogę coś sugerować, to jednak pokrecone włosy, żeby coś się na nich działo Pierwsza fryzura, która przyszła mi do głowy to ta w załączniku.
Powodzenia!
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg a.jpg (25,3 KB, 170 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg b.jpg (31,2 KB, 293 załadowań)
Stary 2011-02-28, 21:55   #2831
Elfka86
Zakorzenienie

Cytat:
Hmm Może coś dla siebie wybierzesz:
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 14.jpg (18,2 KB, 23 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20101129140431.jpg (14,9 KB, 46 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20110109160138.jpg (15,3 KB, 35 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20110113071528.jpg (10,5 KB, 54 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20110122132022.jpg (16,6 KB, 50 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20110130192010.jpg (12,2 KB, 33 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg coladecaballo112.jpg (15,6 KB, 42 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg f73fa3c4.jpg (27,3 KB, 70 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg hair51110m.jpg (19,9 KB, 92 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg img96390.fryzury-slubne.911002.jpg (51,5 KB, 65 załadowań)
Stary 2011-02-28, 22:00   #2832
Elfka86
Zakorzenienie

I jeszcze
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20101007191152.jpg (10,6 KB, 15 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg img96390.fryzury-slubne.937768.jpg (12,9 KB, 16 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg img96390.fryzury-slubne.972616.jpg (21,0 KB, 32 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg img125264.fryzury-slubne.933112.jpg (35,5 KB, 60 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg img96390.fryzury-slubne.972641.jpg (17,7 KB, 33 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg largeimage55.jpg (13,8 KB, 28 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg pulledbackhair6m.jpg (17,9 KB, 46 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg weddinghairstyles200820.jpg (17,8 KB, 22 załadowań)
Stary 2011-02-28, 22:32   #2833
Elfka86
Zakorzenienie

Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 01cocorocha.jpg (58,9 KB, 31 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 3050c370d7058ca4.jpg (16,4 KB, 16 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 23074.jpg (12,1 KB, 34 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 311171.jpg (12,6 KB, 22 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 93003292.jpg (30,4 KB, 69 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg bridalhair7.jpg (24,3 KB, 135 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg cutelonghairstyle.jpg (23,1 KB, 36 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg e2e58ce9c09647c7e3fc30b63e251d62_m_654.jpg (18,4 KB, 56 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg ff7c442246f0f391.jpg (25,4 KB, 77 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg forumoe.jpg (38,0 KB, 141 załadowań)
Stary 2011-02-28, 22:33   #2834
Elfka86
Zakorzenienie

i koniec na dziś
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg fryzurat.jpg (13,4 KB, 41 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg hair_491_10_m.jpg (19,8 KB, 15 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg hair1c.jpg (18,6 KB, 28 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg ikfcomplfotka438733.jpg (15,5 KB, 49 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg ikfcomplfotka439542.jpg (26,4 KB, 19 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg image001re4.jpg (17,1 KB, 30 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg vne99d.jpg (24,8 KB, 5 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg wavyhairstyleswedding.jpg (17,5 KB, 18 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg wedding5h.jpg (19,2 KB, 28 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg weddinghairwavy.jpg (15,9 KB, 20 załadowań)
Stary 2011-03-01, 00:00   #2835
tylko_ chwilka
Raczkowanie

o wow Elfka- dziękuję jesteś wielka coś na pewno z tego zbioru dopasuję do siebie. Dzięki dziewczyny!
Stary 2011-03-01, 08:14   #2836
Forget_me
Zakorzenienie

Tylko_chwilka, a jesteś pewna, że loki Ci się utrzymają? Tak się składa, że też jestem posiadaczką cieniutkich włosków blond i w moim przypadku loki nie wchodzą w grę, bo zaraz się rozprostowują
Chyba, że wcześniej miałaś już taką fryzurę i jesteś pewna, że wytrzyma ona przez całe wesele
Stary 2011-03-01, 21:07   #2837
tylko_ chwilka
Raczkowanie

Forget_me możliwe że typowego, polskiego, dużego wesela z szalonymi tańcami przez całą noc taka fryzura u mnie by nie przetrzymała, ale nasze przyjęcie odbywa się w prywatnym domu wakacyjnym na 25 osób także myślę że spokojnie mogę sobie pozwolić nawet przy cieniutkich włosach. Właśnie opracowuję swój kompletny image na ten ważny dzień bo zbliża się wielkimi krokami.
Stary 2011-03-02, 07:52   #2838
Forget_me
Zakorzenienie

Cytat:
Forget_me możliwe że typowego, polskiego, dużego wesela z szalonymi tańcami przez całą noc taka fryzura u mnie by nie przetrzymała, ale nasze przyjęcie odbywa się w prywatnym domu wakacyjnym na 25 osób także myślę że spokojnie mogę sobie pozwolić nawet przy cieniutkich włosach. Właśnie opracowuję swój kompletny image na ten ważny dzień bo zbliża się wielkimi krokami.
Powiem Ci, że ja dwa razy zrobiłam sobie loczki i niestety były to ostatnie razy w moim życiu. Raz nawet nie zdążyłam dojechać dobrze do domu, a włosy już się rozprostowywały Za drugim razem przetrwały do połowy imprezki, zatem też nie jakoś specjalnie długo.
Jeśli mogę Ci cosik doradzić, to poproś fryzjerkę, żeby loków w żadnym wypadku nie robiła Ci na prostownicę, bo gwarantuję, że zbyt długo Ci ta fryzurka nie wytrzyma (nawet przy tonie lakieru i bez tańców).
Zawsze możesz też zobaczyć, jak fryzurka się będzie trzymała po próbnej
Stary 2011-03-02, 11:55   #2839
stokocoto
Raczkowanie

Cytat:
Powiem Ci, że ja dwa razy zrobiłam sobie loczki i niestety były to ostatnie razy w moim życiu. Raz nawet nie zdążyłam dojechać dobrze do domu, a włosy już się rozprostowywały Za drugim razem przetrwały do połowy imprezki, zatem też nie jakoś specjalnie długo.
Jeśli mogę Ci cosik doradzić, to poproś fryzjerkę, żeby loków w żadnym wypadku nie robiła Ci na prostownicę, bo gwarantuję, że zbyt długo Ci ta fryzurka nie wytrzyma (nawet przy tonie lakieru i bez tańców).
Zawsze możesz też zobaczyć, jak fryzurka się będzie trzymała po próbnej
Dziewczyny! Ja mam takie same włosy jak Wy (cieniutkie i proste) i loczki u mnie wychodzą. Zrobiłam sobie na Walentynki i trzymały mi się cały dzień bez lakieru. Wiadomo, trochę się rozprostowały, ale nadal były loczkami A cały sekret w tym, że nie używałam żadnych lokówek czy prostownic, tylko zrobiłam papiloty i położyłam się w nich spać.
Wiadomo, że dzień przed ślubem nie bawiłabym się w wałki czy papiloty, ale mam zamiar opowiedzieć o tym fryzjerce wcześniej, żeby coś wymyśliła specjalnie dla mnie.
Tylko_chwilka zrób sobie próbę w domu i licz godziny do rozprostowania. Zobaczysz czy to u Ciebie ma sens.
Stary 2011-03-02, 12:07   #2840
Forget_me
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez stokocoto Pokaż wiadomość
Dziewczyny! Ja mam takie same włosy jak Wy (cieniutkie i proste) i loczki u mnie wychodzą. Zrobiłam sobie na Walentynki i trzymały mi się cały dzień bez lakieru. Wiadomo, trochę się rozprostowały, ale nadal były loczkami A cały sekret w tym, że nie używałam żadnych lokówek czy prostownic, tylko zrobiłam papiloty i położyłam się w nich spać.
Wiadomo, że dzień przed ślubem nie bawiłabym się w wałki czy papiloty, ale mam zamiar opowiedzieć o tym fryzjerce wcześniej, żeby coś wymyśliła specjalnie dla mnie.
Tylko_chwilka zrób sobie próbę w domu i licz godziny do rozprostowania. Zobaczysz czy to u Ciebie ma sens.

Moja fryzjerka też mi mówiła, że jeśli bym chciała loczki na ślub, to musiałabym spać w wałkach. Ponieważ jest to strasznie niewygodne, a tym bardziej nie jest to rzecz, w której chciałam spać przed ślubem, zdecydowanie zrezygnowałam
Wiele razy spotkałam się, że fryzjerki loczki robią prostownicą, a takie niestety na włosach cieniutkich i prostych nie utrzymują się zbyt długo. Wiadomo, że w dniu ślubu każda dziewczyna chce mieć piękną fryzurę jak najdłużej, dlatego też odradzam prostownicę. Najlepiej podczas fryzury próbnej pokombinować troszkę, niż później się rozczarować
Stary 2011-03-02, 14:52   #2841
jusztyska
Zadomowienie

Cytat:
Wiele razy spotkałam się, że fryzjerki loczki robią prostownicą, a takie niestety na włosach cieniutkich i prostych nie utrzymują się zbyt długo. Wiadomo, że w dniu ślubu każda dziewczyna chce mieć piękną fryzurę jak najdłużej, dlatego też odradzam prostownicę. Najlepiej podczas fryzury próbnej pokombinować troszkę, niż później się rozczarować
Nie zgodzę się, na wesele przyjaciółki miałam robione loki prostownicą, trzymyały się do rana, a mam cienkie włosy i pierwszy raz loki się utrzymały, fakt, użyto baaaardzo mocnego lakieru, ale efekt i trwałość były rewelacyjne
jusztyska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-02, 14:57   #2842
kfaska
Rozeznanie

Dokładnie, ja też mam wprost odwrotne doświadczenia i co innego mi mówiły fryzjerki. Miałam włosy zakręcone prostownicą właśnie. Mam włosy mało podatne chociaż grube i byłam pewna ze będzie problem z tymi włosami ale włosy bardzo długo trzymały się pięknie zakręcone. I fryzjerki tez mi mówiły ze ich zdaniem prostownica jest trwalsza. Także może zależy od włosów.
kfaska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-02, 23:17   #2843
tylko_ chwilka
Raczkowanie

Hmmm nie wiem jak to jest z tą prostownicą..lata temu jak miałam może 16-17 lat miałam loczki z lokówki takiej starodawnej na ciepło i trzymały się super na dyskotece, ale włosy wtedy były po mniejszych przejściach i znacznie krótsze, w sobotę zobaczę się z fryzjerką i zapytam w jaki sposób planuje mi je zrobić.
Generalnie myślę, ze nie pozwolę sobie na mocne loki, a raczej delikatne fale od czubka do połowy głowy i mocniej skręcone na dole bo mam przecież grzywkę, która jako prosta "gryzłaby" się z mocnymi lokami.
Podoba mi się ta fryzura:
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 15.jpg (22,2 KB, 81 załadowań)
Stary 2011-03-03, 08:04   #2844
Forget_me
Zakorzenienie

Najwidoczniej włos włosowi nie równy Mi loki zrobione na prostownicę nie wytrzymują nawet dojścia do domu
Najlepiej samemu wypróbować, po to są przecież fryzurki próbne
Stary 2011-03-03, 09:51   #2845
D0tk4
Zadomowienie

Cytat:
Najwidoczniej włos włosowi nie równy Mi loki zrobione na prostownicę nie wytrzymują nawet dojścia do domu
Najlepiej samemu wypróbować, po to są przecież fryzurki próbne

No wlasnie, w kwestii fryzur probnych .. Ile sie za nie placi? ;>
Stary 2011-03-03, 11:06   #2846
Forget_me
Zakorzenienie

Cytat:
No wlasnie, w kwestii fryzur probnych .. Ile sie za nie placi? ;>

Ja płaciłam cosik ok. 40 zł, więc nie dużo
Za tą samą fryzurkę, ale już ślubną zapłaciłam raz tyle
Stary 2011-03-03, 11:39   #2847
D0tk4
Zadomowienie

Cytat:
Ja płaciłam cosik ok. 40 zł, więc nie dużo
Za tą samą fryzurkę, ale już ślubną zapłaciłam raz tyle

Uf, to faktycznie niewiele A co takiego mialas na glowie, ze nie nadszarpnelo to Twojego slubnego portfela?
Stary 2011-03-03, 11:42   #2848
Forget_me
Zakorzenienie

Cytat:
Uf, to faktycznie niewiele A co takiego mialas na glowie, ze nie nadszarpnelo to Twojego slubnego portfela?
Włosy miałam podpięte w takiego luźnego koczka
Na próbnej płaciłam z cennika za zwyczajne ułożenie włosów, natomiast w dniu ślubu już cena poszła w górę, bo fryzura stała się "ślubną"
Stary 2011-03-03, 11:52   #2849
D0tk4
Zadomowienie

Cytat:
Włosy miałam podpięte w takiego luźnego koczka
Na próbnej płaciłam z cennika za zwyczajne ułożenie włosów, natomiast w dniu ślubu już cena poszła w górę, bo fryzura stała się "ślubną"
Milo! Eh, teraz to juz na nazwie zarabiaja. A gdybys powiedziala, ze to nie na slub, tylko nie wiem .. na urodzinowa impreze, to bys zaplacila 40?
Stary 2011-03-03, 11:59   #2850
Forget_me
Zakorzenienie

Cytat:
Milo! Eh, teraz to juz na nazwie zarabiaja. A gdybys powiedziala, ze to nie na slub, tylko nie wiem .. na urodzinowa impreze, to bys zaplacila 40?

Z tego co mówiła fryzjerka, jakby to nie była fryzura ślubna zapłaciłabym mniej Twierdziła, że przy ślubnej się ona bardziej stara, a poza tym niby lepsze rzeczy nakłada na włosy
Mi jednak fryzura próbna trzymała się lepiej niż ta ślubna, więc chyba te "lepsze rzeczy" na mnie nie działają
Tak samo sprawa ma się z bukietami ślubnymi, jak się powie, że to "ślubny" to od razu cena idzie w górę. Wszystko co "ślubne" się cholernie ceni
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Ślubny wizerunek

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości