|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1171 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Czarna rzodkiew- sposób na piękne i zdrowe włosy? Jak stosować? Nasze rady, opi
Cytat:
Bo moje siły/zapał nieco oklapł przy ścieraniu rzepy na tarce ![]() Męczące to jest. Zastanawiam się nad kupnem sokowirówki. Ale nie wiem czy gra jest warta świeczki. Może się zmotywuję jednak do ręcznego tarcia i chociaż poczekam czy są jakieś rezultaty.
|
|
|
#1172 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czarna rzodkiew- sposób na piękne i zdrowe włosy? Jak stosować? Nasze rady, opi
Cytat:
Ale problem w tym, że po robieniu soku z rzepy na tarce jest więcej mycia. No ale też mniejsze ryzyko, ja sobie na tarce starłam dwa paznokcie i kawałek palca!
|
|
|
|
|
|
#1173 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Mój problem już rozwiązany. Od dwóch dni jestem szczęśliwą posiadaczką sokowirówki ![]() Wczoraj na niej tarłam bardzo twardą rzepkę. Dała radę. Nic tylko kupować wszelkie warzywa i robić soki w tym z rzepy, wiadomo w jakim celu ... na włosy.
|
|
|
#1174 |
|
Raczkowanie
|
Po jakim czasie zauważyłyście rezultaty stosowania rzepy?? I jakie to były rezultaty?
Bo ja jak na razie zauważyłam tylko to że są bardziej lśniące. Trochę mniej ich wypada niż zazwyczaj. Chyba że to moje złudne wrażenie ![]() A bardziej mi zależy na tym by mniej mi się przetłuszczały. Muszę je myć co 2 dzień, a nieraz wypadałoby codziennie. Staram się stosować rzepę co każde mycie, zdarza się przerwa do 4 dni. Czy komuś ta rzepa pomogła na przetłuszczające się włosy? Bo ja już nie wiem co robić, jeśli ta rzepa mi nie pomoże... a nie zauważyłam póki co takiej poprawy
|
|
#1175 |
|
Zakorzenienie
|
Co tutaj taka cisza, sezon na rzepkę w pełni, a osób stosujących jakoś brak
W tym roku postawiłam na rzepę z własnego ogródka, żeby nie głowić się czy uda mi się ją gdzieś kupić, albo czy nie będzie przemarznięta i nie da żadnego efektu. Rzepy mam sporo, jednak chęci coraz mniej. Mniej, ponieważ ostatnia kuracja nie przyniosła żadnego widocznego efektu, może miesiąc to za krótko, a może to rzeczywiście nie działa Czy któraś z was miała jakieś widoczne efekty? |
|
|
|
|
#1176 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
pewnie znowu bedziemy pisac same do siebie mam zamiar rzepkowac sie jakies 3 mce
|
|
|
|
|
|
#1177 |
|
Raczkowanie
|
Ja pierwszy raz robię w tym roku kurację z czarnej rzepy
Nigdzie jej nie umiałam znaleźć, a w tym roku pojawiła się na targu. Płacę 4,60/kg.
|
|
|
|
|
#1178 |
|
Zakorzenienie
|
Wtarlam rzepke w skore glowy, ale nic nie szczypie...
|
|
#1179 |
|
Raczkowanie
|
To zależy od rzepy, jedne szczypią mniej drugie bardziej. Radziłabym kupować mniejsze sztuki - są mocniejsze no i łatwiej jest je wrzucić przez sokowirówkę.
Ja rzepce dałam spokój. Trochę chęci też brakło. Nie widziałam zbytnio efektów Może za krótko próbowałam. Włosy dalej mi się przetłuszczają. W moim przypadku lepiej działała wcierka Jantar.
|
|
#1180 |
|
Konto usunięte
|
Witam w wątku.
Mam bardzo ważne pytanie co do stosowania soku z rzepy. Czy on wysusza skórę głowy(pytam bo pieczenie wiąże się we wcierkach często z wysuszeniem skóry)? Mam ją bardzo wrażliwą i tylko szampon emolium eliminuje świąd. Do tego teraz wznowiłam wysuszającą skórę kurację wewnętrzną (leki) i jednocześnie chciałabym stosować rzepę, czy to ma sens w takim razie? |
|
|
|
|
#1181 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1182 |
|
Raczkowanie
|
Starłam rzepkę, sok w buteleczce w lodówce- jak długo mogę go tak trzymać żeby działał jak należy? Niestety ze względu na zapach wcieram go tylko przed myciem- pół godziny trzymania wystarczy? Przepraszam, jeśli powtarzam pytania.Nie mogłam znaleźć tej informacji.
|
|
|
|
|
#1183 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pół godzinki w zupełności wystarczy |
|
|
|
|
|
#1184 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Dzięki, tak więc spróbuję . Mam trzy rzepy w lodówce. ![]() Niestety z wcierek dobrze działał tylko jantar, ale większość specyfików wtarta w skórę głowy sprawia że wypada mi więcej włosów, nawet gdy nie trę skóry mocno. Mam dlatego nadzieję, że rzepka zachowa się inaczej. Ja myję włosy raz na 5-6 dni i zastanawia mnie jak stosować rzepę, aby miała szanse zadziałać. Może wycisnąć i wetrzeć któregoś wieczora np. trzeciego dnia po myciu, a zapach do rana ulotni się z włosów, a potem jeszcze np. na dwie godziny przed umyciem . Bo jak wetrę raz na pięć dni na pół godziny ...nie wiem czy będzie to miało sens? Stosowałyście rzepę w ten sposób, tzn w dniach kiedy nie myłyście włosów? Pieczenie ustępuje? |
|
|
|
|
|
#1185 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z gotowych wcierek warto poszukać i przetestować coś bez alkoholu, wiem, że była na rynku jakaś wcierka tego typu, ale niestety nie pamiętam z jakiej firmy. Może działanie będzie trochę słabsze, ale przekonasz się czy te problemy to wina alkoholu |
|
|
|
|
|
#1186 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Zatem za każdym razem nowy. Szkoda że rzepa jest sezonowa i tylko raz w roku można sobie robić kurację wzmacniającą... |
|
|
|
|
|
#1187 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny jak idzie?
U mnie w tym roku pół działki obsadzone rzepką, a zebrać się jakoś do dziś nie mogę Czy któraś z Was stosuje obecnie kurację? Chyba potrzeba mi wsparcia
|
|
|
|
|
#1188 |
|
Raczkowanie
|
Sok z rzepy wylądował na mojej głowie już cztery razy i zamierzam jescze przez jakiś czas z tym sposobem powalczyć. Jest to moje pierwsze podejście do rzepy ale nie narzekam- liczę na efekty
![]() Zapuszczam naturalki więc wzmocnienie włosów jest jak najbardziej w cenie ![]()
|
|
#1189 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jutro dzień 1.
|
|
|
|
|
|
#1190 |
|
Raczkowanie
|
Siedzę z sokiem z rzepy na głowie...no i cóż...PALI
![]() Zamierzam trzymać się zasady dwóch "nacieranek" sokiem w tygodniu Zobaczymy jak to będzie.
|
|
#1191 |
|
Przyczajenie
|
Witam ja stosuje sok z rzepy już chyba drugi miesiąc nie przed każdym myciem bo to troszke czasu zabiera, ale żadnych efektów nie widze nie wiem czemu. ostatnio farbowałam włosy ok.3 tygodni temu i nie widze wogóle odrostów... ponatto od jakiegoś tygodnia stosuje wcierke Jantar i też żadnych efektów,nie wiem co się dzieję. fryzjerka obcieła mi bardzo dużo włosów, chciałam jakoś szybciej je zapuścić i nic.
|
|
|
|
|
#1192 |
|
Przyczajenie
|
witam,
zaczęłam nacieranie włosów sokiem z czarnej rzepy tylko coś mi nie działa, próbowałam kilka razy i nigdy nie pojawiło się pieczenie, co może być tego przyczyną? Nie wiem już czy ja mam jakiś pancerny łeb czy może lewą rzepkę
|
|
|
|
|
#1193 |
|
Wtajemniczenie
|
Odświeżam temat
Myślę nad zrobieniem sobie takiej rzepkowej kuracji. Ale tak przeglądnęłam wątek i nie wiem, czy ktoś miał jakieś sensowne rezultaty dzięki wcieraniu rzepy?
|
|
|
|
|
#1194 |
|
Zakorzenienie
|
Z tego co słyszałam na innym wątku, warto próbować ;-)
Wysłane poprzez Sony Xperia Z2.
Każdy problem da się rozwiązać, o ile ma się odpowiednio duży plastikowy worek. OkiemJulii FB Insta FAQ1 - Jak szybko zapuścić włosy? FAQ2- dekoloryzacja, kąpiel rozjaśniająca, likwidacja odcieni, numery farb |
|
|
|
|
#1195 |
|
Przyczajenie
|
Hej dziewczyny
Postanowiłam wypróbować kurację z czarnej rzodkwi na moje wypadające włosy, ale mam jedno pytanko. Czy na początku kuracji wypadanie włosów wzmocniło się bardziej? Pozdrawiam i dziękuję za odpowiedzi.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:26.

W tym roku postawiłam na rzepę z własnego ogródka, żeby nie głowić się czy uda mi się ją gdzieś kupić, albo czy nie będzie przemarznięta i nie da żadnego efektu. Rzepy mam sporo, jednak chęci coraz mniej. Mniej, ponieważ ostatnia kuracja nie przyniosła żadnego widocznego efektu, może miesiąc to za krótko, a może to rzeczywiście nie działa
pewnie znowu bedziemy pisac same do siebie

Może za krótko próbowałam.