|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
Pokaż wyniki sondy: Którą postać lubisz najbardziej??? ![]() |
|||
sailor moon - Usagi Tsukino |
![]() ![]() ![]() ![]() |
100 | 28,25% |
sailor mars - Rei Hino |
74 | 20,90% |
sailor jupiter - Makoto Kino |
37 | 10,45% |
sailor venus - Minako Aino |
30 | 8,47% |
sailor mercury - Amy Mizuno |
22 | 6,21% |
sailor neptune - Michiru Kaino |
15 | 4,24% |
sailor uranus - Haruka Teno |
17 | 4,80% |
sailor pluton - Setsuna Meio |
20 | 5,65% |
Mamoru |
23 | 6,50% |
sailor chibi-moon |
4 | 1,13% |
chibi-chibi |
12 | 3,39% |
Głosujący: 354. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#451 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Salior moon
JUż dzisiaj obejrzałam pierwszy odcinek i ściągam wszystkie po koleji
![]() ![]() Kurde powrót do dzieciństwa... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#452 |
Zakorzenienie
|
Podpinam się
![]() W tydzień obejrzałam wszytskie serie, wprost od komputera nie mogłam odejść ![]() W dzieciństwie to była moja ulubiona bajka, ale teraz widzę, że nie rozumiałam jej do końca:P. Ile ja się przez ten tydzień wypłakałam i naśmiałam Mamorou lubiałam, ale w pierszej seri, później był już taki płytki. W odcinkach z Seyą podobały mi się te teksty: " A ja ci już nie wystarczam?" <piękne> Podobały mi się też teksty Haruki i Mischuru (chociaż lepiej by brzmiały, gdyby to nie były dwie laski ![]() Nawet oglądając t spodobał mi się język japoński, nawet kilka słówek wyłapałam i staram się zapamiętać. A wiecie, gdzie można obejrzeć SM Live Action? Słyszałam, że niezły hardcore, a na yiutube fragmenty po 5 min, więc nie chce mi się tak łączyć |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#453 |
Wtajemniczenie
|
w tydzien?
![]() ![]() wciągnęło mnie to...prawie nic już nie pamiętałam. i rzeczywiście musiałam mało rozumieć z tego jak byłam mała ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#454 |
Wtajemniczenie
|
ja tez gdzies tak w tydzien obejrzelam... i tez przezywalam wszystkie emocje.. a jak juz leciala ta melodyjka z pozytywki to mialam kompletna depresje
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#455 |
Zakorzenienie
|
Muzyka z pozytywki jest przecudna, momi że taka smutna. Nawet sobie ją na kompa ściągłam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#456 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#457 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale teraz mełnometrażówki bym sobie obejrzała (na pewno nie dorównują odcinkom, ale zawsze coś nowego), ale nie wiem skąd wziąć. A pamietam jak kiedyś koleżanka mi opowiadała, że czarodziejka w Polsce była bardzo wycięta. Co prawda brakowało kilku odcinków, ale ona mówiła, że jest tam jak, np. Minako-Venus robi Striptuz lub noc Usagi z momoru. Pewnie chciała mnie nabrać albo z inną bajką jej się pomyliło (niektóre anime takie są , widziałam fragmenty) |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#458 |
Zadomowienie
|
Miałam dwie pełnometrażówki na VHS, ale po obejrzeniu poszły na Allegro niestety.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#459 |
Wtajemniczenie
|
Tesiaczek - takie ostrzejsze klimaty są w mandze, w anime były pominięte z 2 odcinki czy coś takiego, ze względu na ich brutalność, ale na kreskowki.fani.pl są normalnie
![]()
![]() |
#460 |
Wtajemniczenie
|
http://www.mizunoworld.ovh.org/ na tej stronce sa odcinki pelnometrazowe z lektorem nawet
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#461 |
Zakorzenienie
|
Tak a na tej stronce nie ma połowy odcinków z polskim lektorem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#462 |
Rozeznanie
|
oglądałam jak byłam mała na polsacie leciało teraz już nie oglądam w googlach poszukaj napewno znajdziesz
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#463 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#464 |
Wtajemniczenie
|
Mi najlepiej jak na razie oglada sie z angielskimi napisami. A to dlatego,że nawet w wersji orginał-polskie napisy były takie kwiatki jak mydło powidło O.o
A tak z innej beczki, jestem na początku super S i jak na razie moje serduszko biło szybciej jedynie do Haruki ![]() ![]()
![]() |
#465 |
Raczkowanie
|
Dziś obejrzałam wszystkie serie, kurcze ile to ja sie wyplakalam i wysmialam to tylko ja wiem
![]() ![]() Pozdrawiam wszystkich ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#466 |
Rozeznanie
|
Ale jakim cudem obejrzalas 200 odcnsko, 3 kinowki itd w ciagu jednego dnia???
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#467 |
Raczkowanie
|
Zle to napisalam
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#468 |
Rozeznanie
|
A to juz rozumiem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#469 |
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
o rany to oko ryby jest facetem?????????????????? ???
![]() ![]() ![]() to juz jest masakra, wyglada jak kobieta, ubiera sie jak kobieta, ma glos jak kobieta, maluje sie i podobaja sie jej faceci a jest facetem???? no nie wierze
![]() |
#470 |
Rozeznanie
|
Svinecka, to sie nazywa tranwestyta po prostu.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#471 |
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
hehe ja wiem jak to sie nazywa ale nie wiedzialam ze oko ryby jest facetem - przynajmniej nie pamietam
![]() |
#472 |
Wtajemniczenie
|
w SM ogolnie trudno bylo sie czasami polapac kto jest kim i jaka ma plec
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#473 |
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
ale mam dol
![]() ![]() ![]()
![]() |
#474 |
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
zna ktos jakies podobne anime?
chociaz sailor moon pewnie i tak nic nie przebije
![]() |
#475 |
Raczkowanie
|
Ja też stwierdziłam, że nie przeżyję bez paru odcinków dziennie:P I zaczęłam szukać czegoś innego. Nie są może równie dobre, ale też fajne:
Clannad Zero no tsukaima Yourself; Myself Wszystkie można na żywo fajnie oglądać pod tymi adresami: www.clannad.wbijam.pl (z boku są linki do pozostałych, jak się wejdzie na tę stronę)
![]() |
#476 |
Zakorzenienie
|
up!
![]() donoszę, że w ankiecie brakuje Sailors Stars ora Sailor Saturn (Hotaru). mamy jakieś nowe fanki/fanów SM?? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#477 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny wydaje mi się, że za surowo potraktowałyście PGSM. Owszem tony plastiku, cekiny, odpustowe klimaty mocno powiewające Power Rangers'ami ( ![]() ![]() PGSM ma wiele mocnych atutów w postaci znacznie ciekawszej fabuły (wersję anime pomijam, ta akurat stoi na najniższym stopniu pudła, za mangowym pierwowzorem ![]() ![]() ![]() ![]() Ze swojej strony do PGSM radziłabym się zabrać z dość luźnym nastawieniem, porechotać się z elementów absurdalnych, przeczekać początkowe odcinki ('zebranie' wszystkich dziewczyn, przemiany itp. ![]() ![]() Oczywiście pozostaje jeszce kwestia specyfiki kina azjatyczkiego, dla przeciętnego europejczyka gra aktorska będzie na poziomie, hmmm, delikatnie mówiąc mizernym ![]() ![]() Oczywiście to moja mocno subiektywna ocena, ale uwierzcie, nie takie straszne Sailorki jak je ekranizują.. ![]() Co do innych anime, oglądam jeśli mam czas, ale go-rą-co polecam (szczególnie, że tu silne babskie grono) Fushigi Yuugi oraz mój absolutny, obecny no 1 - NANA. Może któraś z Was się wciągnie, lato jeszcze trwa. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#478 |
Inkwizytor
|
Ja też się melduję
![]() ![]() ![]() Mamoru działał mi na nerwy i wolałam wiadomo kogo ![]() Najfajniejsza jest Minako i Usagi ![]() ![]() Jeżeli któraś zna jakieś klimatyczne opowiadania z serii SM to proszę o wiadomość na prv ![]() Edytowane przez verda Czas edycji: 2011-12-09 o 23:32 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#479 |
Wtajemniczenie
|
przypominam że Sailor Moon wróciła na antenę
![]()
![]() |
#480 |
Raczkowanie
|
Jak to? Gdzie emitują?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:25.