Salior moon - Strona 18 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Pokaż wyniki sondy: Którą postać lubisz najbardziej??? (jeśli coś pominełam to piszcie)
sailor moon - Usagi Tsukino 100 28,25%
sailor mars - Rei Hino 74 20,90%
sailor jupiter - Makoto Kino 37 10,45%
sailor venus - Minako Aino 30 8,47%
sailor mercury - Amy Mizuno 22 6,21%
sailor neptune - Michiru Kaino 15 4,24%
sailor uranus - Haruka Teno 17 4,80%
sailor pluton - Setsuna Meio 20 5,65%
Mamoru 23 6,50%
sailor chibi-moon 4 1,13%
chibi-chibi 12 3,39%
Głosujący: 354. Nie możesz głosować w tej sondzie

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-01-17, 17:12   #511
LadyBeatta
Zadomowienie

Dot.: Salior moon

kurcze, mimo ze lubie spac, chyba wstane obejrzec ten odcinek w nocy...mogliby puscic kolejne serie, w internecie sa limity czasowe, a i niektorych odcinkow brak;/
Stary 2012-01-17, 18:37   #512
Fallen2000
Raczkowanie

Ja ogladam czarodziejke po niemiecku bo na tej wersji sie wychowalam i poki co chyba sa wszystkie odcinki
Fallen2000 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-21, 18:28   #513
mad86
Zakorzenienie

czarodziejka jest na tv6 :P niestety powtorka 1 serii.
Stary 2012-01-21, 23:31   #514
FoileBeanna
Raczkowanie

jestem załamana! tak się wkręciłam, a tu serwery pozamykali i lipa! obejrzałam 1 i 2 serię, 3 zaczęłam, ale już nie skończę dla satysfakcji obejrzałam tylko końcówkę ostatniej i nie jest źle (chociaż mam czas na naukę do egzaminu!)
FoileBeanna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-18, 21:32   #515
Mileva_
Zakorzenienie

Jej, jak ja uwielbiałam Sailorki Wątek w sam raz dla mnie

Pamiętam, jak zawsze z koleżankami wybiegałyśmy ze szkoły, żeby zdążyć na kolejny odcinek, a zabawy w Bunny i spółkę też nie należały do rzadkości Uwielbiałam zwłaszcza intelektualistkę Amy, rozdartą Rei i tajemniczą Setsunę - jej czarodziejskie akcesoria wymiatały Natomiast często mnie drażniło, że co by się nie działo - Sailor Moon była ta lepsza, najbardziej wybrana i w ogóle uber
Mileva_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-18, 21:54   #516
Beacia87
Zadomowienie

GG do Beacia87

Nie ma w ankiecie mojej ulubionej Hotaru Tomoe - Czarodziejki z Saturna
Stary 2012-02-18, 22:55   #517
Mileva_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Beacia87 Pokaż wiadomość
Nie ma w ankiecie mojej ulubionej Hotaru Tomoe - Czarodziejki z Saturna
A no faktycznie Też ją bardzo lubiłam, to była taka poważna, wyobcowana stara - malutka. A potem jaką potężną miała moc

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-07-04, 22:47   #518
AnnaVanDort
Ex Mod Zbawca Wizażowy

Uwielbiam Sailor Moon
Jakiś czas temu obejrzałam z chomika wszystkie 200 odcinków + kinówki.
Fajnie sobie przypomnieć wszystkie postaci i zrozumieć o co tam chodziło
Ojj, jest sporo momentów przy których albo się wzruszam, albo mnie ciarki przechodzą, np: gdy Saturn musiała pokonać Pharaoha90 i Usagi nie mogła się przemienić, wtedy tak zaczyna krzyczeć a mnie ciary przechodzą albo jak Usagi dowiaduje się że Sailor Galaxia zabiła Mamoru, gdy Mina opowiada swoją miłosną historię, śmierć Nephreite, kiedy Usagi podaje Galaxii rękę, gdy Nehelenia zabiera Mamoru do tego lustra, poświecenie Michiru dla Haruki i samobójstwo tej drugiej, śmierć królowej Serenity gdy wysyła dusze wszystkich na Ziemię, kiedy Pluto zatrzymuje czas i wieele więcej tego było

Co dziwne, Usagi mniej-więcej polubiłam całkiem niedawno - po obejrzeniu wszystkich serii. Ale nadal wg. mnie nie zasługuje by być przyszłą królową, Dobre serduszko może nie wystarczyć. Bez innych Senshi i prowadzeniu za rękę jak dziecko dawno by zginęła. Łatwo dawać sobie radę gdy ma się wsparcie przyjaciółek i chłopaka. Mało co potrafiła zrobić sama, bo albo pojawiały się duchy Senshi żeby ją wspierać, albo dochodziła do siebie jak wszyscy wrócili z zaświatów. (chociaż wyjątkiem jest dla mnie ostatnia seria, kiedy Michiru i Haruka udają poddane Galaxii, wszyscy pomarli to jednak jakoś się trzymała) aaa, teraz sobie przypomniałam że miała przy sobie Three Lights, więc żaden wyczyn. Zawsze ktoś musi przy niej być żeby zwyciężyła i to mnie u niej denerwuje.

Na tytuł królowej wg. mnie zasługuje Michiru, Rei, Mako, a już najbardziej Setsuna - bardzo mi imponuje (to na nią zagłosowałam). Lubię też Minako, ale Ami to od małego nie trawię. Myślę że one są pod różnymi względami silniejsze od Sialor Moon, a Usagi jest zbyt idealizowana. (potrafi być najbardziej zazdrosna ze wszystkich, złośliwa, tchórzliwa, płaczliwa) Niby to ma być śmieszne,ale kto by chciał taką królową? Wg. Chibiusy nic się nie zmieniła. Zresztą sama ona twierdzi że jej matką powinna być koleżanka Mamoru. Usagi nie za bardzo szanuje Mamoru, bo jest przekonana że zostanie z nią do końca życia. (tak jakby przyszłości nie dało się zmienić).

Uff, trochę się rozpisałam

I've been diagnosed with a type of amnesia where I deny the existence of certain 80's bands.
There is no cure.
AnnaVanDort jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-29, 10:47   #519
AnnaVanDort
Ex Mod Zbawca Wizażowy

Podnoszę

I've been diagnosed with a type of amnesia where I deny the existence of certain 80's bands.
There is no cure.
Stary 2012-12-29, 10:52   #520
Mileva_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AnnaVanDort Pokaż wiadomość
Co dziwne, Usagi mniej-więcej polubiłam całkiem niedawno - po obejrzeniu wszystkich serii. Ale nadal wg. mnie nie zasługuje by być przyszłą królową, Dobre serduszko może nie wystarczyć. Bez innych Senshi i prowadzeniu za rękę jak dziecko dawno by zginęła. Łatwo dawać sobie radę gdy ma się wsparcie przyjaciółek i chłopaka. Mało co potrafiła zrobić sama, bo albo pojawiały się duchy Senshi żeby ją wspierać, albo dochodziła do siebie jak wszyscy wrócili z zaświatów. (chociaż wyjątkiem jest dla mnie ostatnia seria, kiedy Michiru i Haruka udają poddane Galaxii, wszyscy pomarli to jednak jakoś się trzymała) aaa, teraz sobie przypomniałam że miała przy sobie Three Lights, więc żaden wyczyn. Zawsze ktoś musi przy niej być żeby zwyciężyła i to mnie u niej denerwuje.

Na tytuł królowej wg. mnie zasługuje Michiru, Rei, Mako, a już najbardziej Setsuna - bardzo mi imponuje (to na nią zagłosowałam). Lubię też Minako, ale Ami to od małego nie trawię. Myślę że one są pod różnymi względami silniejsze od Sialor Moon, a Usagi jest zbyt idealizowana. (potrafi być najbardziej zazdrosna ze wszystkich, złośliwa, tchórzliwa, płaczliwa) Niby to ma być śmieszne,ale kto by chciał taką królową? Wg. Chibiusy nic się nie zmieniła. Zresztą sama ona twierdzi że jej matką powinna być koleżanka Mamoru. Usagi nie za bardzo szanuje Mamoru, bo jest przekonana że zostanie z nią do końca życia. (tak jakby przyszłości nie dało się zmienić).

Uff, trochę się rozpisałam
Prawda? Usagi zawsze była och i ach, tymczasem to inne czarodziejki musiały wiecznie wyciągać ją z tarapatów, tak to wspominam. A zaszczyty przypadały Sailor Moon, chociaż była ze wszystkim najmniej fascynująca.

Królewsko to mi się zawsze Setsuna kojarzyła - spokojna i o wielkiej mocy. Ewentualnie Rei czy Ami (mądra), a nawet Haruka... ale nie ciepłe kluchy Bunny.
Stary 2012-12-29, 11:36   #521
verda
Inkwizytor

Tu macie link do świetnego opowiadania fanowskiego. http://sailormoon-c.blog.onet.pl/ Jest pisane przez studentkę lingwistyki więc trzyma poziom

wymianka książkowa
verda jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-29, 13:14   #522
AnnaVanDort
Ex Mod Zbawca Wizażowy

Cytat:
Napisane przez Mileva_ Pokaż wiadomość
Prawda? Usagi zawsze była och i ach, tymczasem to inne czarodziejki musiały wiecznie wyciągać ją z tarapatów, tak to wspominam. A zaszczyty przypadały Sailor Moon, chociaż była ze wszystkim najmniej fascynująca.

Królewsko to mi się zawsze Setsuna kojarzyła - spokojna i o wielkiej mocy. Ewentualnie Rei czy Ami (mądra), a nawet Haruka... ale nie ciepłe kluchy Bunny.
Zgadzam się w 100% albo Michiru sama Usagi powiedziała o niej że jest idealną księżniczką

There is no cure.
Stary 2013-04-08, 08:02   #523
AnnaVanDort
Ex Mod Zbawca Wizażowy

Cytat:
Napisane przez verda Pokaż wiadomość
Tu macie link do świetnego opowiadania fanowskiego. http://sailormoon-c.blog.onet.pl/ Jest pisane przez studentkę lingwistyki więc trzyma poziom
Dzięki Minako-chan, zapoznam się

There is no cure.
Stary 2013-11-25, 15:27   #524
Anna1987
Zakorzenienie

GG do Anna1987

Witam się w końcu znalazłam wątek o Czarodziejce
Stary 2013-11-25, 17:24   #525
kinomaniakowa
Raczkowanie

muszę ściągnąć wszystkie odcinki
kinomaniakowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-25, 18:05   #526
Anna1987
Zakorzenienie

GG do Anna1987

Cytat:
Napisane przez kinomaniakowa Pokaż wiadomość
muszę ściągnąć wszystkie odcinki

U mnie na chomiku są fakt niektóre nie powalają jakością ale ważne że są zapraszam - nazaw chomika to anulka_87 (ciągle coś tam dodaję)
Stary 2013-11-25, 18:16   #527
Cola_Ola
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Fallen2000 Pokaż wiadomość
Ja ogladam czarodziejke po niemiecku bo na tej wersji sie wychowalam i poki co chyba sa wszystkie odcinki
Ja też w ramach nauki języka A moja ulubiona czarodziejka to Makoto Kino

Andrzej Sapkowski – Ostatnie życzenie
Cola_Ola jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-25, 19:12   #528
Anna1987
Zakorzenienie

GG do Anna1987

Ja uwielbiam Harukę
Stary 2013-11-27, 09:26   #529
kassate1203
Rozeznanie

Sailor Moon- i całe dzieciństwo stanęło mi przed oczami. Kurde jak ja uwielbiałam ta bajkę.

kassate1203 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-05-23, 18:02   #530
Cynamonowa panienka
Przyczajenie

Jako stara fanka serialu postanowiłam odświeżyć wątek Chyba tak jak większość wypowiadających się tutaj osób z "Sailor Moon" zetknęłam się we wczesnym dzieciństwie i gdy tylko słyszę o tym anime, to przypominają mi się stare, dobre czasy (ale się zrobiło sentymentalnie :P ). Postanowiłam napisać także z tego względu, iż dzisiaj dowiedziałam się, że przez wydawnictwo Anime Eden zostanie wydane DVD z kinówkami i odcinkami specjalnymi do wyboru z napisami w języku polskim (i oryginalnym dubbingiem) lub w pełnej polskiej wersji językowej. Nie ukrywam, że jestem mocno zszokowana (ale w tym pozytywnym sensie), bo nigdy bym się nie spodziewała, że przyjdzie taki dzień, że będzie nam dane usłyszeć Sailorki w języku polskim! A jednak Dziewczyny, co tym sądzicie?
Cynamonowa panienka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-05-24, 19:41   #531
201607111004
Konto usunięte

Szkoda, że nie wydali wszystkich odcinków. Co mi po specjalnych? :c
201607111004 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-05-24, 20:03   #532
Mileva_
Zakorzenienie

Ja ostatnio próbowałam znów oglądać. Przy chyba 4 odcinku wymiękłam Z Superświnką - nie wiem, czy pamiętacie - parę miesięcy wcześniej było to samo.
Stary 2015-05-26, 07:51   #533
Anna1987
Zakorzenienie

GG do Anna1987

Ja czekam z niecierpliwością na to DVD Może później wydadzą wszystkie odcinki

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości