|
|
#751 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: samobójstwa, samookaleczenia
Cytat:
kolega twarz , szyja..
|
|
|
|
#752 |
|
Rozeznanie
|
Ja ostatnio na wychowaniu fizycznym kłóciłam się z nauczycielem. Zakryłam blizny opaską a w niej nie mogłam ćwiczyć. Jakoś tak bałam sie ją ściągnąć bo nie wiem jaka by była rekcja reszty dziewczyn. Wstydzę sie tego, że się pocięłam.
|
|
|
#753 |
|
Raczkowanie
|
Ja moge napisać jakie jest moje zdanie na temat samobójstwa ,
po pierwsze to denerwują mnie ludzie którzy od razu mówią ze samobójstwo to akt tchórzostwa ,ja tak nie uwazam zresztą takie gadanie nic nie daje i nie pomoga ,czasami cierpienie jest tak silne ze wrecz nie mozesz już zniesc kolejnego dnia ,przewaznie jest to spowodowane przez depresje która jest dośc powazną choroba psychiczną ,chociaz trafiają sie ludzie którzy taktują samobójstwo jak cos na pokaz , zeby tylko zwrócić swoją uwage ,powtarzają wszystkim wokoło ze zabiją sie bo ,,rzucił mnie chłopak '' -co za debilny powód ! irytujące po drugie to ludzie tak okreslają samobójstwo tchórzostwem ,poniewaz sie boją , nie chcą rozmawiac o śmierci bo ich to przeraza , chcą dalej zyć w swoim zamkniętym światku i nie dopuszczają wogóle takiej mysli do siebie , poprostu nie rozumieją a po trzecie to nie zawsze wszystko musi sie konczyć samobójstwem ,są osoby które potrafią jednak poradzić sobie ze swoimi problemami a są rowniez takie osoby które tego nie potrafią i nie ma kto im pomoc ,nikt nie moze osądzać takich osób nie znając miary ich cierpienia
Tygrysie, błysku w gąszczach mroku: W jakim to nieśmiertelnym oku Śmiał wszcząć się sen, że noc rozświetli Skupiona groza twej symetrii? http://www.monsters.wp.pl/?ac=vid&vid=200127001 ..... jesteś ciekawa?sprawdź |
|
|
|
|
#754 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
rozmawiałaś o tym już z kimś>? Po czasie mnie też dochodzą takie odczucia
|
|
|
|
#755 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Tak żeby na poważnie pogadać to nie. Co prawda wiedzą o tym moje dwie przyjaciółki i przyjaciel. [chociaż zaczynam wątpić czy to przyjaciel skoro zaczyna mnie olewać i ciężko mi z tym ] No ale wracając do tematu. Boję się z kimkolwiek o tym rozmawiać. I czuję, że za niedługo nie wytrzymam i znowu zacznę się ciąć.
|
|
|
|
#756 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#757 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ale nawet nie wiem z kim mogłabym o tym porozmawiać...
|
|
|
|
#758 |
|
Zadomowienie
|
wysłałm ci pw
|
|
|
#759 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#760 |
|
BAN stały
|
Dziewczyny. Przełamałam się.
Zeszłam na dół, siadłam na fotelu koło mamy i zapytałam czy mogę coś powiedzieć. Odwróciła się do mnie i zapytała co. Powiedziałam, że chcę iść do psychologa. Zapytała co mi jest. Powiedziałam, że nie radzę sobie już sama ze sobą. Powiedziała, że widzi od kilku miesięcy jest coś ze mną nie tak, a od kilku tygodni już w ogóle nie da się ze mną rozmawiać. Zamykam się w sobie i z nikim nie rozmawiam, a jeśli już to tylko krzyczę i kłócę się. I jeśli trzeba to pójdziemy do psychologa. Powiedziała, że uda mi się wyjść na prostą, że w poniedziałek pojedzie do miastya podowiadywać się o psychologów i mnie gdzieś zapisze. Problem w tym, że mówiąc jej to wcale nie poczułam się lepiej. Wręcz przeciwnie. Poszłam do swojego pokoju. Zasłoniłam zasłony, na lutro narzuciłam jakąs szmate. Położyłam się skulona na łóżku, włączyłam w iPodzie piosenki z dosyć dołującymi tekstami i leżałam i płakałam. Tak przez 2 godziny. Zebrałam się i przyszłam tu, podzielić się tym z Wami. |
|
|
|
|
#761 |
|
Raczkowanie
|
Honey jestem z Ciebie dumna!
pierwsze koty za płoty. Rozumiem, że potem czułaś sie źle i zmieszana z błotem, też tak miałam, ale uwierz mi stapasz już po dobrej ścieżce. trzymam za Ciebie kciuki
|
|
|
|
|
#762 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Boję się tylko jednego. Mama zapytała mnie co mi jest. Zaczęłam płakać i nie potrafiłam wykrztusić z siebie ani jednego słowa. Jeśli taką samą szopkę odwalę u psychologa to nie fajnie.;/ |
|
|
|
|
|
#763 |
|
Raczkowanie
|
masz do tego prawo.
|
|
|
|
|
#764 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
|
#765 |
|
Zakorzenienie
|
Poczeka aż przestaniesz płakać i wtedy porozmawiacie
to normalne dla psychologa, więc nie masz co się martwić Swoją drogą zazdroszczę wyznania prawdy, ja nigdy się na to nie zdobędę :/ |
|
|
|
|
#766 |
|
BAN stały
|
Jeśli będzie już tak źle, że będziesz potrzebować pomocy z zewnątrz, bo świat Ci się tak zawali, że sama nie dasz rady poczujesz to i będziesz szukała pomocy - jeśli tylko będziesz chciała przeżyć. A wtedy też się przełamiesz i dasz radę. Choć radziłabym Ci nie czekać do ostateczności tylko już zacząć szukać pomocy. Ja żałuję, że nie zrobiłam tego kilka miesięcy temu. Może gdybym już wcześniej zaczęła się leczyć, natłok ostatnich wydarzeń nie zrujnował by mi aż tak światu.
|
|
|
|
|
#767 |
|
Raczkowanie
|
KawaMarcepanowa dlaczego się nie zdobędziesz? Kiedyś musisz wyrzucić wszystko z siebie. A im szybciej tym lepiej
![]() kurde zrobiłam sobie kilka sznyt, czuje się fatalnie. nie wiem co już robić, musze jakoś wytrzymać te 4 miesiące... |
|
|
|
|
#768 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Ej. Ja wiem jak to jest. Nie chcesz, ale musisz. Coś w głowie Ci siedzi i póki tego nie zrobisz nie daje Ci spokoju. A jak jest już po wszystkim, masz do siebie o to żal. Eh.;/ |
|
|
|
|
|
#769 |
|
Raczkowanie
|
za 4 miesiące ide do szpitala. Teraz to jedyny mój ratunek. jakby nie matura poszłabym już dawno...
dokładnie.... |
|
|
|
|
#770 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Już nie mogę się uczyć, a co dopiero na tak duży egzamin. Półrocze dopiero mi się rozpoczęło a ja już mam pełno 1. Nic się nie uczę, bo nie potrafię nawet się skupić. ;/ |
|
|
|
|
|
#771 |
|
Raczkowanie
|
cała druga klasa to była makabra. Pełno pał i dwój. Na szczęście nie miałam poprawki, ale nauczyciele wiedza w jakim jestem stanie... radze pogadać z pedagogiem.
|
|
|
|
|
#772 |
|
Zakorzenienie
|
Ja zawalam każdą sesję przez to.. w tamtym roku było najgorzej. Dlatego wiem co to znaczy
|
|
|
|
|
#773 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Rok tem miałam dość spory okres buntu i trochę nabroiłam. Miałam z nią pogadankę i jeszcze zaczęłam tam jej pyskować. I ogólnie ta nasza pedagog mało sympatyczna jest. |
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#774 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#775 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, czy możecie polecić mi jakąś książkę psychologiczną na temat samobójców? Bardzo mi na tym zależy.
|
|
#776 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Ewentualnie jeszcze `Gady , M. Sokołowskiego. Ale to o narkomanie, właściwie jego pamiętnik, którego nie zdążył dokończyć. |
|
|
|
|
|
#777 |
|
Zadomowienie
|
honey i jak?!!?
|
|
|
#778 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niedługo mija druga rocznia śmierci mojego kolegi ktory popełnił samobójstwo(20 lat) Powiesił się. Tak poprostu,w lasku na swoim osiedlu.Nic na to nie wskazywało-dusza towarzystwa, lider w grze w kosza.Powiesił sie i to przez powód ktory podałaś za irytujący czyli przez dziewczyne która nie chciała z nim być. Fakt, była to jego miłość, największa, najmocniejsza. Widać,sobie z tym nie radził. Mimo,że podziwiam go za odwagę,uważam,że stchórzył. Uciekł od problemu,a nie ma sytuacji bez wyjścia, nigdy ! Z upływem czasu, z każdego problemu da się wyjśc. Tylko potrzebny jest na to czas.
|
|
|
#779 |
|
Rozeznanie
|
chciałabym porozmawiać o tym z mamą, ale się boję. wczoraj znowu chciałam sięgnąć po żyletkę, ale się powstrzymałam. boję się, że pod wpływem emocji zrobię coś głupiego.
|
|
|
#780 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
<brawo>
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:37.

] No ale wracając do tematu. Boję się z kimkolwiek o tym rozmawiać. I czuję, że za niedługo nie wytrzymam i znowu zacznę się ciąć.

pierwsze koty za płoty. Rozumiem, że potem czułaś sie źle i zmieszana z błotem, też tak miałam, ale uwierz mi stapasz już po dobrej ścieżce. trzymam za Ciebie kciuki