Książeczka sanepidowska - Strona 9 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Praca i biznes

Notka

Praca i biznes W tym miejscu rozmawiamy o pracy i biznesie. Jeśli szukasz pracy, planujesz ją zmienić lub prowadzisz własny biznes, to miejsce jest dla ciebie.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-10-16, 18:24   #241
Annmaa
Raczkowanie

Dot.: Książeczka sanepidowska

Hej dziewczyny proszę was o namiary na taniego lekarza medycyny pracy we WROCŁAWIU!? musze zrobić badanie najdalej w czwartek...

LENOR I CII gdzie wy robiłyście?
Annmaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-17, 08:14   #242
lenor
Zadomowienie

w Lublinie
lenor jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-19, 10:56   #243
Apiska
Zakorzenienie

We wtorek mam odbió wyników we Wroclawskim Sanepidzie. Dostanę od razu kdsiążeczkę czy najpierw te wyniki a później muszę iść do lekarza meyny pracy i On mi ją wydaWe wtorek mam odbió wyników we Wroclawskim Sanepidzie. Dostanę od razu kdsiążeczkę czy najpierw te wyniki a później muszę iść do lekarza meyny pracy i On mi ją wyda??
Ślub
: 28.09.2013r

41/40
Apiska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-19, 12:59   #244
natalka_rulez
Raczkowanie

z wynikami idziesz do lekarza - to on wypisuje książeczkę

http://www.onemilliongiraffes.com/
natalka_rulez jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-22, 18:08   #245
aaniolekk
Zadomowienie

a ja mam takie pytanie

zatrudniam sie na umowe zlecenie do pracy przy kasie w hipermarkecie, planuje pracowac 3-4 dni w tygodniu, bo w agencji pracy której sie zatrudniam można pracowac ile sie chce dni, taka praca tymczasowa bo chciałabym pracować jako hostessa (obecnie czekam na jakieś zlecenie)
a nic nie robie w tygodniu więc chciałabym sie czyms zająć...
i czy moge mieć dwie prace naraz?
bo wiem, że ten mój pracodawca z tej agencji co mnie zatrudni w tym sklepie bedzie miał moją książeczke zdrowia, a jak sie zgłosze na jakąś akcje promocyjną to książeczka bedzie potrzebna....i co wtedy? mogę ją zabrać na ten czas?

ehh ale namieszałam ale nie rozumiem jak to ma wygladać
aaniolekk jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-22, 19:21   #246
weraa11
Zadomowienie

a na jak dlugo wazna jest taka ksiazeczka? Bo ja robilam poltora roku temu i teraz nie wiem czy mam mowic ze jest aktualna czy nie:P

weraa11 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-23, 08:54   #247
lenor
Zadomowienie

pani doktor, kiedy uzupełniała mi książeczkę powiedziała, że jest bezterminowa. Dodała też że powinnam zachować zdjęcie i wyniki badań, a nawet nosić razem z książeczką (wyniki).
lenor jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-10-23, 10:15   #248
aaniolekk
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lenor Pokaż wiadomość
pani doktor, kiedy uzupełniała mi książeczkę powiedziała, że jest bezterminowa. Dodała też że powinnam zachować zdjęcie i wyniki badań, a nawet nosić razem z książeczką (wyniki).

a nie jest tak, że badania bezterminowe? a podpis czy coś tam... trzeba nowy co roku?
Stary 2009-10-24, 17:53   #249
weraa11
Zadomowienie

a anwet jak ten podpis trzeba to ile sie czeka i ile kosztuje?

weraa11 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-24, 23:03   #250
aaniolekk
Zadomowienie

nie, nie! już wiem..znaczy coś mi sie kojarzy to jakaś pieczątka ma być chyba też u lekarza medycyny pracy. co roku trzeba podbijać...hmm ale niech się ktoś wypowie kto wie na pewno
Stary 2009-10-25, 20:47   #251
Zagadkowy Nick
Raczkowanie

Z tego co wiem, a juz parę razy miała podbijaną książeczkę, to "na zawsze" ważne jest badanie kału na nosicielstwo jakiśtam pałeczek. Natomiast co roku należy dokonywac badań krwi i mocz. następnie z wynikami idzie się do lekarza medycyny pracy i on podbija książeczkę. I oczywiście wpisuje od razu termin następnego badania, czyli za rok. Ozywiście jeżeli na badania nie macie skierowania od pracodawcy to same ponosicie koszty. Koszt badaa krwi i moczu to ok. 20 zł, a wizyta u lekarza waha się pomiędzy 30 a 50 zl. W kazdym razie w moim mieście są takie stawki.
Wyniki badania krwi i moczu otrzymuje się dopiero następnego dnia, więc warto sobie przeznaczyc na to wszystko dwa dni
Mam nadzieję, że rozwiałam wasze wątpliwości
Stary 2009-10-26, 20:54   #252
lapie_gwiazdy
Raczkowanie

Mam pytanie. Czy w książeczce ujęte jest kiedy badania zostały wykonane czy tylko do kiedy są ważne? To dla mnie b. ważne.
Stary 2009-10-27, 10:32   #253
sweetangel22
Przyczajenie

GG do sweetangel22

Witam... Mam ogromną proźbę potrzebuję wyrobić książeczke jak najszybciej czy ma ktoś jakieś namiary do lekarzy czy coś którzy wyrobią to w miare szybko???
Jestem z Łodzi. Z góry dziękuję za pomoc.
sweetangel22 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-02, 17:45   #254
pyska06
Zadomowienie

Dziś zaszłam do sanepidu aby dowiedzieć się coś apropo wyrobienia tych badań i się rozczarowałam jak zarządzali ode mnie kwotę 105zł więc poszłam jak zmyta ... ale od jutra zaczynam i codziennie przez 3 dni trzeba dostarczać do nich próbki od 8-10 trochę sobie tego nie wyobrażam bo nigdy rano nierobie... a czytając wasze komentarze myślałam, że będzie to kwota 60-70zł a tu tyle kasy :/
skoro w moim sanepidzie trzeba przychodzić codziennie to czy badania będą jeszcze w tym tygodniu gotowe zaczynając od jutra ?czy od momentu oddania ostatniej próbki trzeba czekać tydzień
Oj ciężka ta procedura wyrobienia tej książeczki

Można tylko JEDNEGO !`

pyska06 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-17, 22:54   #255
aniabaniaproszekdoprania
Raczkowanie

W bytomskim sanepidzie badanie kosztuje 90zł.

Dym z papierosów,
dźwięki tłuczonego szkła,
duszący zapach perfum...

jeszcze jedna taka noc.
aniabaniaproszekdoprania jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-12-20, 22:24   #256
bagera
Rozeznanie

a w Krakowie jak to wygląda ?
bagera jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-25, 17:42   #257
Jodi _
Raczkowanie

Dzisiaj poszłam do lekarza medycyny pracy, z badaniami kału, żeby wyrobić książeczkę. Pan doktor wpisał mi te badania, przybił pieczątkę i wpisał termin kolejnego badania na za rok - czyli ja to rozumiem tak, że za rok ważność książeczki wygaśnie i będzie trzeba znowu zapłacić mu 50 zł za jej podbicie.

Ok wiec wychodzi na to, że mam przez rok ważna książeczkę i myślałam, że to już koniec całej procedury, ale doktorek mnie zagiął..w sumie tak to powiedział, że chyba mało z tego skumałam.. otóż on kazał mi przynieść jeszcze zaświadczenie z zakładu pracy, że kierują mnie do pracy i on to wpisze, nie wiem, czy gdzieś w swoje papiery, czy w książeczkę.
Ja się go zapytałam, czy jak za miesiąc zmienię pracę, to co mam znowu mu przynieść nowe zaświadczenie, a on na to, że tak przecież to jest chore..teraz idę na tydzień do pracy na produkcje, potem będę szukać innej pracy, za miesiąc może będę znowu w innym miejscu pracować i co mam tak latać do lekarza z zaświadczeniami? Myślałam, że jak mam tą książeczkę to już koniec załatwiania. Przecież, jak będę zapisywać się do pracy i będą wymagać książeczkę, to ją pokarze z tymi wpisanymi, badaniami i pieczątką,że jest ważna i tyle..czyż nie tak? Po co lekarzowi jakieś zaświadczenia?? Postanowiłam, że mu ich nie przyniosę. Mam książeczkę, jak w pracy im to wystarczy, to nie będę jeszcze latać do lekarza z zaświadczeniem. Co myślicie?
Jodi _ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-25, 21:25   #258
aniabaniaproszekdoprania
Raczkowanie

Ja idąc do lekarza medycyny pracy zostałam zapytana gdzie będe pracować.
Powiedziałam, że nie wiem i że książeczke chce mieć 'na zapas'. I tyle. Koniec tematu jeśli chodzi o prace.
Podpisanie tej książeczki u mnie w Piekarach Śl. kosztowało 30zł i za rok powinnam zjawić się ponownie w celu uaktualnienia książeczki.
A te badania powinno sie nosić w książeczce .

Jodi_ może chodziło o to, że to zaświadczenie jest potrzebne do tego żebyś Ty nie musiała płacić tylko zakład pracy?

Dym z papierosów,
duszący zapach perfum...

jeszcze jedna taka noc.

Edytowane przez aniabaniaproszekdoprania
Czas edycji: 2010-01-25 o 21:28 Powód: dopisek
Stary 2010-01-25, 21:43   #259
Jodi _
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez aniabaniaproszekdoprania Pokaż wiadomość

Jodi_ może chodziło o to, że to zaświadczenie jest potrzebne do tego żebyś Ty nie musiała płacić tylko zakład pracy?
Nie, nie na pewno nie o to mu chodziło, na samym początku zapytał mnie do jakiej pracy potrzebuje badania, a powiedziałam tak jak Ty, że tak ogólnie chcę książeczkę, bo może mi być potrzebna do jakieś pracy, jak będę szukać. A on na to, że tak to nie, że to musi być do jakiej pracy, no to powiedziałam mu, że mam spotkanie w sprawie pracy na produkcji. Wpisał mi te badania i kazał mi przynieść z pracy zaświadczenie. Ja się go pytałam jeszcze o to, bo go nie rozumiałam kompletnie, ale on tak niezrozumiale, szybko mówił, że sobie odpuściłam. Chciałam go zapytać o to ile ważna jest książeczka, co ile się podbija, ale on mi przerwał w pół zdania i zaczął znowu mi tłumaczyć, że mam to zaświadczenie przynieść. Dla mnie to jest kompletna głupota i nie mam zamiaru mu nosić tych zaświadczeń.
Jodi _ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-25, 22:45   #260
aniabaniaproszekdoprania
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Jodi _ Pokaż wiadomość
Nie, nie na pewno nie o to mu chodziło, na samym początku zapytał mnie do jakiej pracy potrzebuje badania, a powiedziałam tak jak Ty, że tak ogólnie chcę książeczkę, bo może mi być potrzebna do jakieś pracy, jak będę szukać. A on na to, że tak to nie, że to musi być do jakiej pracy, no to powiedziałam mu, że mam spotkanie w sprawie pracy na produkcji. Wpisał mi te badania i kazał mi przynieść z pracy zaświadczenie. Ja się go pytałam jeszcze o to, bo go nie rozumiałam kompletnie, ale on tak niezrozumiale, szybko mówił, że sobie odpuściłam. Chciałam go zapytać o to ile ważna jest książeczka, co ile się podbija, ale on mi przerwał w pół zdania i zaczął znowu mi tłumaczyć, że mam to zaświadczenie przynieść. Dla mnie to jest kompletna głupota i nie mam zamiaru mu nosić tych zaświadczeń.
Dziwne . Wiesz co ja chyba bym to też olała .

Dym z papierosów,
duszący zapach perfum...

jeszcze jedna taka noc.
Stary 2010-02-03, 16:50   #261
fifi0808
Przyczajenie

a ja mam takie pytanie.
posiadam juz książeczkę, ale wychodząc za mąż zmieniłam nazwisko. co w takiej sytuacji? czy jest ona nadal ważna jeśli tylko ja podbiję, czy muszę wyrabiać nową?
fifi0808 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-08, 13:59   #262
Malina666
Raczkowanie

hey
moze wiecie jak to jest z ksiazeczka bezterminowa sanepit ja wydaje i moze ktos wie jak to wyglada w Lodzi
Malina666 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-08, 18:01   #263
ancik28
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez fifi0808 Pokaż wiadomość
a ja mam takie pytanie.
posiadam juz książeczkę, ale wychodząc za mąż zmieniłam nazwisko. co w takiej sytuacji? czy jest ona nadal ważna jeśli tylko ja podbiję, czy muszę wyrabiać nową?
Twoja książeczka jest nadal ważna . Ja tez tak mam i nie ma z tym żadnych problemów . Mam przekreślone ołówkiem i napisane powyżej aktualne nazwisko .
ancik28 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-09, 06:26   #264
fifi0808
Przyczajenie

to super, że nie trzeba nowej ksiazeczki a to nazwisko sama skreśliłaś i wpisałaś nowe czy ktoś inny to musi zrobić?
fifi0808 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-10, 21:33   #265
ancik28
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez fifi0808 Pokaż wiadomość
to super, że nie trzeba nowej ksiazeczki a to nazwisko sama skreśliłaś i wpisałaś nowe czy ktoś inny to musi zrobić?
Wiesz co ja długo tam miałam wpisane panieńskie nazwisko ok 5 lat i nikt na to nie zwracał uwagi , zazwyczaj spisują dane ze skierowania na badania . Jedynie mój zakład pracy sobie wpisał na początku książeczki nazwisko obecne ołówkiem . A teraz jak byłam na badaniach to babka mi mówiła proszę sobie zmienić nazwisko w książeczce i tak też zrobiłam , czyli skreśliłam panieńskie i napisałam obecne powyżej . Pozdrawiam

---------- Dopisano o 22:33 ---------- Poprzedni post napisano o 22:27 ----------

Cytat:
Napisane przez lapie_gwiazdy Pokaż wiadomość
Mam pytanie. Czy w książeczce ujęte jest kiedy badania zostały wykonane czy tylko do kiedy są ważne? To dla mnie b. ważne.
Oczywiście w książeczce masz wpisane date wykonywania badań oraz termin następnego badania !!
ancik28 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-19, 13:03   #266
sarita1307
Raczkowanie

A ja mam z kolei takie pytanko. Zamierzam pracowac jako hostessa i jesli mi sie uda jako kelnerka. Badania z sanepidu sa w trakcie wyrabiania, Rw juz mam . Zostal mi tylko lekarz... Jednak czytam czesto ze robicie jescze zdjecia rtg i mocz.. Czy to jest aż tak mocno wymagane? Czy mozna i bez tego wyrobic książeczke?Pytam bo juz nie zdaze tego zrobic, dzis piatek a ja w niedziele zjezdzam do swojego studeckiego miasta i tam nikt mnie nie przyjmie poniewaz jestem zapisana w przychodni w swoim rodzinnym miescie. Pomóżcie bo ja juz sama nie wiem ....

sarita1307 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-19, 16:16   #267
sarita1307
Raczkowanie

Up up

sarita1307 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-19, 18:14   #268
anjya
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez aaniolekk Pokaż wiadomość
a ja mam takie pytanie

zatrudniam sie na umowe zlecenie do pracy przy kasie w hipermarkecie, planuje pracowac 3-4 dni w tygodniu, bo w agencji pracy której sie zatrudniam można pracowac ile sie chce dni, taka praca tymczasowa bo chciałabym pracować jako hostessa (obecnie czekam na jakieś zlecenie)
a nic nie robie w tygodniu więc chciałabym sie czyms zająć...
i czy moge mieć dwie prace naraz?
bo wiem, że ten mój pracodawca z tej agencji co mnie zatrudni w tym sklepie bedzie miał moją książeczke zdrowia, a jak sie zgłosze na jakąś akcje promocyjną to książeczka bedzie potrzebna....i co wtedy? mogę ją zabrać na ten czas?

ehh ale namieszałam ale nie rozumiem jak to ma wygladać
jak wyrabiałam książeczkę i ogólnie się dowiadywałam, to mówili mi, że do każdej pracy osobna książeczka, bo skoro w sklepie pracujesz to tam trzymają Twoją książeczkę, na promocje musisz zawsze zabierać ze sobą - ja sobie do promocji wyrobiłam tak zwaną na własne życzenie i nie mam wpisanego pracodawcy tylko swoje dane i jest okej
anjya jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-02, 14:14   #269
essende
Przyczajenie

Wrocławianki, czy któraś może mi podać namiary na taniego lekarza medycyny pracy? Który w dodatku nie będzie kierował na kolejne badania? Wiem, że w Vicie na Oławskiej wystawienie zaświadczenia kosztuje 40zł, mój chłopak za podbicie książeczki zapłacił 30 jeszcze parę miesięcy temu i nie potrzebne były żadne skierowania od pracodawcy ani inne takie; pytam bo muszę jeszcze dostać zaświadczenie o braku przeciwwskazań do nauki i chciałabym to jakoś taniej załatwić :/ ktoś pomoże?
essende jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-12, 09:18   #270
rochelle_
Mów mi Rosia :)

Hej dziewczyny

Właśnie odebrałam wyniki badań na nosicielstwo pałeczek Salmonella i Shigella. Teraz moje pytanie: wiem, że muszę iść do lek. med. pracy i to on ma mi wszystko ładnie wpisać. Jednak czy w książeczce nie powinno być pieczątki sanepidu? Słyszałam o jakiejś zmianie przepisów, jednak Pani w sanepidzie powiedziała, że jedyne, co do nich należy, to dać mi karteczkę z wynikami, resztę załatwia lekarz.
Znajoma pokazywała mi swoją, nielegalną i kupioną 1,5 roku temu książeczkę. Była tam pieczątka lek. med. i sanepidu. Jak to jednak być powinno?

buziak i czekam na odpowiedź
rochelle_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Praca i biznes

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości