![]() |
#241 |
Raczkowanie
|
Dot.: Książeczka sanepidowska
Hej dziewczyny proszę was o namiary na taniego lekarza medycyny pracy we WROCŁAWIU!? musze zrobić badanie najdalej w czwartek...
LENOR I CII gdzie wy robiłyście? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#242 |
Zadomowienie
|
w Lublinie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#243 |
Zakorzenienie
|
We wtorek mam odbió wyników we Wroclawskim Sanepidzie. Dostanę od razu kdsiążeczkę czy najpierw te wyniki a później muszę iść do lekarza meyny pracy i On mi ją wydaWe wtorek mam odbió wyników we Wroclawskim Sanepidzie. Dostanę od razu kdsiążeczkę czy najpierw te wyniki a później muszę iść do lekarza meyny pracy i On mi ją wyda??
![]() |
#244 |
Raczkowanie
|
z wynikami idziesz do lekarza - to on wypisuje książeczkę
![]() |
#245 |
Zadomowienie
|
a ja mam takie pytanie
zatrudniam sie na umowe zlecenie do pracy przy kasie w hipermarkecie, planuje pracowac 3-4 dni w tygodniu, bo w agencji pracy której sie zatrudniam można pracowac ile sie chce dni, taka praca tymczasowa bo chciałabym pracować jako hostessa (obecnie czekam na jakieś zlecenie) a nic nie robie w tygodniu więc chciałabym sie czyms zająć... i czy moge mieć dwie prace naraz? ![]() bo wiem, że ten mój pracodawca z tej agencji co mnie zatrudni w tym sklepie bedzie miał moją książeczke zdrowia, a jak sie zgłosze na jakąś akcje promocyjną to książeczka bedzie potrzebna....i co wtedy? mogę ją zabrać na ten czas? ehh ale namieszałam ale nie rozumiem jak to ma wygladać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#246 |
Zadomowienie
|
a na jak dlugo wazna jest taka ksiazeczka? Bo ja robilam poltora roku temu i teraz nie wiem czy mam mowic ze jest aktualna czy nie:P
![]() |
#247 |
Zadomowienie
|
pani doktor, kiedy uzupełniała mi książeczkę powiedziała, że jest bezterminowa. Dodała też że powinnam zachować zdjęcie i wyniki badań, a nawet nosić razem z książeczką (wyniki).
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#248 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#249 |
Zadomowienie
|
a anwet jak ten podpis trzeba to ile sie czeka i ile kosztuje?
![]() |
#250 |
Zadomowienie
|
nie, nie! już wiem..znaczy coś mi sie kojarzy
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#251 |
Raczkowanie
|
Z tego co wiem, a juz parę razy miała podbijaną książeczkę, to "na zawsze" ważne jest badanie kału na nosicielstwo jakiśtam pałeczek. Natomiast co roku należy dokonywac badań krwi i mocz. następnie z wynikami idzie się do lekarza medycyny pracy i on podbija książeczkę. I oczywiście wpisuje od razu termin następnego badania, czyli za rok. Ozywiście jeżeli na badania nie macie skierowania od pracodawcy to same ponosicie koszty. Koszt badaa krwi i moczu to ok. 20 zł, a wizyta u lekarza waha się pomiędzy 30 a 50 zl. W kazdym razie w moim mieście są takie stawki.
Wyniki badania krwi i moczu otrzymuje się dopiero następnego dnia, więc warto sobie przeznaczyc na to wszystko dwa dni ![]() Mam nadzieję, że rozwiałam wasze wątpliwości ![]()
![]() |
![]() |
#252 |
Raczkowanie
|
Mam pytanie. Czy w książeczce ujęte jest kiedy badania zostały wykonane czy tylko do kiedy są ważne? To dla mnie b. ważne.
![]() |
#253 |
Przyczajenie
|
Witam... Mam ogromną proźbę potrzebuję wyrobić książeczke jak najszybciej czy ma ktoś jakieś namiary do lekarzy czy coś którzy wyrobią to w miare szybko???
Jestem z Łodzi. Z góry dziękuję za pomoc. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#254 |
Zadomowienie
|
Dziś zaszłam do sanepidu aby dowiedzieć się coś apropo wyrobienia tych badań i się rozczarowałam jak zarządzali ode mnie kwotę 105zł
![]() ![]() skoro w moim sanepidzie trzeba przychodzić codziennie to czy badania będą jeszcze w tym tygodniu gotowe zaczynając od jutra ?czy od momentu oddania ostatniej próbki trzeba czekać tydzień ![]() Oj ciężka ta procedura wyrobienia tej książeczki
![]() |
#255 |
Raczkowanie
|
W bytomskim sanepidzie badanie kosztuje 90zł.
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#256 |
Rozeznanie
|
a w Krakowie jak to wygląda
![]()
![]() |
#257 |
Raczkowanie
|
Dzisiaj poszłam do lekarza medycyny pracy, z badaniami kału, żeby wyrobić książeczkę. Pan doktor wpisał mi te badania, przybił pieczątkę i wpisał termin kolejnego badania na za rok - czyli ja to rozumiem tak, że za rok ważność książeczki wygaśnie i będzie trzeba znowu zapłacić mu 50 zł za jej podbicie.
Ok wiec wychodzi na to, że mam przez rok ważna książeczkę i myślałam, że to już koniec całej procedury, ale doktorek mnie zagiął..w sumie tak to powiedział, że chyba mało z tego skumałam.. otóż on kazał mi przynieść jeszcze zaświadczenie z zakładu pracy, że kierują mnie do pracy i on to wpisze, nie wiem, czy gdzieś w swoje papiery, czy w książeczkę. Ja się go zapytałam, czy jak za miesiąc zmienię pracę, to co mam znowu mu przynieść nowe zaświadczenie, a on na to, że tak ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#258 |
Raczkowanie
|
Ja idąc do lekarza medycyny pracy zostałam zapytana gdzie będe pracować.
Powiedziałam, że nie wiem i że książeczke chce mieć 'na zapas'. I tyle. Koniec tematu jeśli chodzi o prace. Podpisanie tej książeczki u mnie w Piekarach Śl. kosztowało 30zł i za rok powinnam zjawić się ponownie w celu uaktualnienia książeczki. A te badania powinno sie nosić w książeczce ![]() Jodi_ może chodziło o to, że to zaświadczenie jest potrzebne do tego żebyś Ty nie musiała płacić tylko zakład pracy?
Edytowane przez aniabaniaproszekdoprania Czas edycji: 2010-01-25 o 21:28 Powód: dopisek |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#259 |
Raczkowanie
|
Nie, nie na pewno nie o to mu chodziło, na samym początku zapytał mnie do jakiej pracy potrzebuje badania, a powiedziałam tak jak Ty, że tak ogólnie chcę książeczkę, bo może mi być potrzebna do jakieś pracy, jak będę szukać. A on na to, że tak to nie, że to musi być do jakiej pracy, no to powiedziałam mu, że mam spotkanie w sprawie pracy na produkcji. Wpisał mi te badania i kazał mi przynieść z pracy zaświadczenie. Ja się go pytałam jeszcze o to, bo go nie rozumiałam kompletnie, ale on tak niezrozumiale, szybko mówił, że sobie odpuściłam. Chciałam go zapytać o to ile ważna jest książeczka, co ile się podbija, ale on mi przerwał w pół zdania i zaczął znowu mi tłumaczyć, że mam to zaświadczenie przynieść. Dla mnie to jest kompletna głupota i nie mam zamiaru mu nosić tych zaświadczeń.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#260 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#261 |
Przyczajenie
|
a ja mam takie pytanie.
posiadam juz książeczkę, ale wychodząc za mąż zmieniłam nazwisko. co w takiej sytuacji? czy jest ona nadal ważna jeśli tylko ja podbiję, czy muszę wyrabiać nową? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#262 |
Raczkowanie
|
hey
moze wiecie jak to jest z ksiazeczka bezterminowa sanepit ja wydaje i moze ktos wie jak to wyglada w Lodzi |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#263 |
Przyczajenie
|
Twoja książeczka jest nadal ważna . Ja tez tak mam i nie ma z tym żadnych problemów . Mam przekreślone ołówkiem i napisane powyżej aktualne nazwisko .
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#264 |
Przyczajenie
|
to super, że nie trzeba nowej ksiazeczki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#265 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:33 ---------- Poprzedni post napisano o 22:27 ---------- Oczywiście w książeczce masz wpisane date wykonywania badań oraz termin następnego badania !! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#266 |
Raczkowanie
|
A ja mam z kolei takie pytanko. Zamierzam pracowac jako hostessa i jesli mi sie uda jako kelnerka. Badania z sanepidu sa w trakcie wyrabiania, Rw juz mam . Zostal mi tylko lekarz... Jednak czytam czesto ze robicie jescze zdjecia rtg i mocz.. Czy to jest aż tak mocno wymagane? Czy mozna i bez tego wyrobic książeczke?Pytam bo juz nie zdaze tego zrobic, dzis piatek a ja w niedziele zjezdzam do swojego studeckiego miasta i tam nikt mnie nie przyjmie poniewaz jestem zapisana w przychodni w swoim rodzinnym miescie. Pomóżcie bo ja juz sama nie wiem ....
![]() |
#267 |
Raczkowanie
|
Up up
![]()
![]() |
#268 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#269 |
Przyczajenie
|
Wrocławianki, czy któraś może mi podać namiary na taniego lekarza medycyny pracy? Który w dodatku nie będzie kierował na kolejne badania? Wiem, że w Vicie na Oławskiej wystawienie zaświadczenia kosztuje 40zł, mój chłopak za podbicie książeczki zapłacił 30 jeszcze parę miesięcy temu i nie potrzebne były żadne skierowania od pracodawcy ani inne takie; pytam bo muszę jeszcze dostać zaświadczenie o braku przeciwwskazań do nauki i chciałabym to jakoś taniej załatwić :/ ktoś pomoże?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#270 |
Mów mi Rosia :)
|
Hej dziewczyny
![]() Właśnie odebrałam wyniki badań na nosicielstwo pałeczek Salmonella i Shigella. Teraz moje pytanie: wiem, że muszę iść do lek. med. pracy i to on ma mi wszystko ładnie wpisać. Jednak czy w książeczce nie powinno być pieczątki sanepidu? Słyszałam o jakiejś zmianie przepisów, jednak Pani w sanepidzie powiedziała, że jedyne, co do nich należy, to dać mi karteczkę z wynikami, resztę załatwia lekarz. Znajoma pokazywała mi swoją, nielegalną i kupioną 1,5 roku temu książeczkę. Była tam pieczątka lek. med. i sanepidu. Jak to jednak być powinno? buziak i czekam na odpowiedź ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:36.