|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3541 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Lublin - gdzie kupię? - zbiorczy
Ally83:
nic mi na ten temat nie wiadomo...a ginekolog nie może Ci przepisać? |
![]() ![]() |
![]() |
#3542 |
Zakorzenienie
|
Ale dzisiaj niedziela jest, a chciałam wziąć jak najszybciej
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3543 |
Zakorzenienie
|
uuu :/
nie wiedziałam, że takie chamstwo ! a jak oni argumentują odmowę? może musisz umówić się z kimś prywatnie? tyle, że to zapewne duużo wyniesie;/ |
![]() ![]() |
![]() |
#3544 |
Zakorzenienie
|
Byłam na Chodźki, babka trzasnęła mi przed twarzą okienkiem od rejestracji (
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3545 |
Zakorzenienie
|
zależy teraz na jakiego gin-a trafisz...słyszałam o bardzo konserwatywnych osobach, które komentują takie sytuacje tekstami typu:"było uważać...teraz będziesz w końcu odpowiedzialna, gówniara...etc" Przecież błogosławiony stan nie ma być karą - sic[!]
Na szczęście mój gin jest bardzo zreformowany i liberalny,a chodzę do publicznej przychodni. A co do szpitali- trzeba trafić na odpowiedniego człowieka...mój znajomy na Kraśnickiej grzecznie poprosił i dostał receptę...to było z 3-4lata temu...wtedy już niechętnie przepisywali. Chętnie bym Ci pomogła, ale niestety z 2msc temu kogoś innego poratowałam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3546 | |
Zakorzenienie
|
Ally83, a nie masz jakiegoś znajomego lekarza?
Moze rodzinny lekarz? Znajomy stomatolog? Nawet sasiad weterynarz ![]() BTW, co za ignorancja i zacofanie w tych szpitalach ![]() Jak czytam takie teksty, ze nie chca postinoru przypisywac, to az mnie szlag trafia. Co za ludzie :/ Ale moze zamiast brac postinor skorzystaj z metody Yuzpe, bo raz jest problem w naszym miescie ze znalezieniem lekarza, ktory wypisze recepte, to po drugie znalezc apteke, w ktorej bedzie latwo nie jest :/ Metoda ta dziala tak samo jak postinor, po prostu przyjmujesz duze dawki hormonow. Cytat:
Efekt jest identyczny jak przy postinorze, a i lekarze predzej przepisza Ci pigulki anty niz postinor (4 pigulki anty odpowiadaja 1 postinoru).
Gdy już posmakowałeś lotu, zawsze będziesz chodzić po ziemi z oczami utkwionymi w niebo, bo tam właśnie byłeś i tam zawsze będziesz pragnął powrócić. Chciałbym poznać człowieka, który wymyślił seks, żeby zobaczyć nad czym teraz pracuje ![]() Edytowane przez layla_lbn Czas edycji: 2007-08-12 o 16:51 Powód: coś musiałam dodać ;] |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3547 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zresztą- są w Lublinie lekarze, którzy bez oporów przepisują Postinor no i apteki w ów zaopatrzone ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3548 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Metoda ta czesto polecana jest przez ginekologow, wlasnie, najczesciej dziewczynom mlodym, ktorych po prostu nie stac na wykupienie postinoru (ok 40zl, + czesto wizyta z 50...). Dziala jak postinor, 100% gwarancji na pewno nie da. Ale porownujac sklady wychodzi na to samo, tylko 1 pigulka postinoru ma w sobie tyle hormonow, co 4 innej pig. anty (lub 2, zalezy jaka zawartosc hormonow jest w pigulce). Ale i postinor nie zawsze dziala, z tego, co pamietam jego skutecznosc na pewno nie jest na poziomie 99,9 (chyba ze tuz po stosunku). Ja nie watpie, ze w Lbnie sa apteki, ktore sprzedaja postinor, ale na pewno latwiej jest znalezc te z pigulkami anty. Poza tym, oprocz postinoru sa jeszcze 2 metody (ale raczej malo znane, sama dowiedzialam sie przez przypadek, kiedy ktos ze znajomych potrzebowal pigulki po), postinor wlasnie, ta metoda z pigulkami i jakis trzeci srodek-escapelle, z tym, ze postinor bierze sie 2 razy po 1 tabletce, pigulki 2 razy po 2/4 pigulki, escapelle raz... (ten opstatni, daje chyba nawieksza skutecznosc, zalezy kiedy sie wezmie, ale cos mi sie wydaje, ze jak szybko to nawet na poziomie 99%/edit: sprawdziłam, jezeli wezmie sie go w 1 dobie po stosunku, sktutecznosc jest na pozimie 99% ![]() Poza tym polecam przejrzeć: http://www.federa.org.pl/publikacje/...on_dorazna.htm Tam tabelka jest, nie chcialo mi sie jej zapisywac i tu wklejac ![]() Ankoncepcja po, niestety, im pozniej tym mniej skuteczna, osobiscie dosc czesto czytam na forach, ze dziewczyna jest w ciazy po postinorze, co wie\cej czesto ciaza jest pozamaciczna ![]() ![]() Znalazłam cennik z apteki na Narutowicza, tej z kolejkami: Cilest - 13,80 Cilest x 63 tab - 41,60 Evra - 47,80 Harmonet - 25,80 Jeanine - 30,50 Logest - 27,60 Marvelon - 22,50 Mercilon - 23,95 Minulet - 26,50 Novynette - 19,95 Yasmin - 31,40 Yasminelle - 39,99 Zrodlo: grono.net [Co do "moich" to wcale nie sa tansze ![]()
Gdy już posmakowałeś lotu, zawsze będziesz chodzić po ziemi z oczami utkwionymi w niebo, bo tam właśnie byłeś i tam zawsze będziesz pragnął powrócić. Chciałbym poznać człowieka, który wymyślił seks, żeby zobaczyć nad czym teraz pracuje ![]() Edytowane przez layla_lbn Czas edycji: 2007-08-12 o 18:32 Powód: tajemnica |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3550 |
Zakorzenienie
|
A nie ma za co
![]() A jak juz jestesmy przy ginekologicznych tematach, to moze ktoras z Was chodzi do dr Dariusza Pastucha (na Wallenroda-Lekarze Specjalisci) i oreintuje sie w jakich godzinach przyjmuje w poszczegolne dni (a w sczegolnosci w poniedzialki)?
Gdy już posmakowałeś lotu, zawsze będziesz chodzić po ziemi z oczami utkwionymi w niebo, bo tam właśnie byłeś i tam zawsze będziesz pragnął powrócić. Chciałbym poznać człowieka, który wymyślił seks, żeby zobaczyć nad czym teraz pracuje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3551 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() A jeśli nie dr Haratym, to na stronie www.☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠ jest lista lekarzy, którzy na dźwięk słowa "postinor" nie odsyłają do rodzinnego/konfesjonału/pod latarnie... ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3552 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Froggie, ja po Yasmine ...wymiotowałam ![]() ![]()
![]() |
#3553 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Edytowane przez -anja- Czas edycji: 2007-08-12 o 20:26 Powód: skleroza :P |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3554 |
Raczkowanie
|
Kostium Kąpielowy potrzebny!
![]() ![]() Ktokolwiek widział, ktokolwiek wie... Bardzo proszę o namiarek!!! ![]() Pozdrawiam wszystkie forumowiczki! P.S. apropos poprzedniego tematu-z postironem, to swojego czasu na ul.Hipotecznej w przychodni nr.1 przyjmowała Pani ginekolog,której w obecnej chwili nie pamiętam /na K nazwisko-?/ale się dowiem i napiszę! |
![]() ![]() |
![]() |
#3555 |
Zakorzenienie
|
layla, byłam na wallenroda w zeszłym tygodniu i o ile pamiętam,to dr. Pastucha miał wtedy urlop, ale bij zabij nie pamiętam do kiedy... także najlepiej jest po prostu zadzwonić
![]() a tak wogóle to chyba nawet od ciebie dostałam nr do tej przychodni, za co jestem ci baaardzo wdzięczna, bo nie raz mi życie uratowali ![]() ![]() ![]()
#3557 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
hmm..ja zawsze chodze na obywatelska,kolo biedronki.. Przerobily mi juz wiele spodni i bylam zadowolona ![]() Mam jeszce pytnie odnosnie ginekologow ... Moze macie kogos godnego polecenia ?? Zawsze chodzilam do Sanitasu na hempla ale ostatnio dowiedzalam sie,ze podobno wszystkie wizyty maja byc platne do odwolania ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3558 |
Zakorzenienie
|
na 1-go maja koło komisu - dużo osb poleca tą krawcową ..
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3559 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pytam, bo jeszcze nie trafiłam na taką, co by nie zrobiła na odwal a potem jeszcze z czystym sumieniem wzięła za to pieniądze...
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3560 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3561 |
Zakorzenienie
|
bo najlepiej gdy ona sama to robi a nie daje komuś innemu do zrobienia
![]() bo chyba w tym zakładzie praują inne krawcowe i dzielą się pracą .. |
![]() ![]() |
![]() |
#3562 |
Zakorzenienie
|
no wtedy byla tylko jedna ,wiec nie wiem ..
|
![]() ![]() |
![]() |
#3563 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() karolaaa moge polecić Ci dr z przychodni na Jutrzenki6 (Ziętek albo Koźlakowski) ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3564 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() W szpitalu nie ma szans na izbach zazwyczaj sa internisci ktorzy nie wiele wspolnego maja z ginekologia dlatego mysle ze boja sie powiklan i roznych nieprzyjemnosci z tym zwiazanych W Bytomiu zapisuja bez problemu bo moja znajoma kiedys w ten sposob sie zabezpieczala tyle ze bytom daleko..........
![]() |
#3565 |
Raczkowanie
|
Nie mieszkam juz w Lublinie ale jako studentka chodzilam do lekarza Mahomeda Czajczana to iranczyk, swietny lekarz. Przyjmuje panstwowo w przychodni przy szpitalu i na Młyńskiej(tam nigdy nie mialam problemu z zapisaniem sie , telefonicznie tylko najlepiej na poczatku miesiaca) a prywatnie na Czechowie. Uratowal mnie przed zabiegiem z powaznej nadzerki. Chociaz zawsze chodzilam panstwowo swego czasu co tydzien na taki dosc pracochlonne opatrunki.Polecil mi go kolega tez ginekolog, potem prowadzil ciąze siostry. Podobno jest jednym z najlepszych ginekologow od takiej nie inwazyjnej zachowawczej ginekologii.
Kiedys sam mi zaproponowal postinor tak awaryjnie zebym miala. Wyjedzalam a nie moge brac tabletek anty. Niesamowicie sympatyczny i madry czlowiek.. Mam gdzies telefon i jakby ktos potrzebowal to poszukam. |
![]() ![]() |
![]() |
#3566 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3567 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja chodzilam do dr Goliszek, ale zdecydowanie bardziej polecam do Pastuche ![]() Cytat:
![]() Zawsze tam chodzę, fajny lekarz, szybko i bulic nie trzeba ![]() Zaraz tam dryndne do nich ![]()
Gdy już posmakowałeś lotu, zawsze będziesz chodzić po ziemi z oczami utkwionymi w niebo, bo tam właśnie byłeś i tam zawsze będziesz pragnął powrócić. Chciałbym poznać człowieka, który wymyślił seks, żeby zobaczyć nad czym teraz pracuje ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3568 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3569 |
Zakorzenienie
|
Wszystkim dziewczynom dziękuję za odpowiedzi
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3570 |
Zakorzenienie
|
Facet
![]() Ale dużo delikatniejszy od w/w kobiety, ktora tam tez pracuke ![]() Chociaz dr Goliszek (kobieta) tez jest OK. Kurcze, dopiero wrocilam, musialam do sklepu jeszcze skoczyc i nawet nie nadazam czytac ![]() Wiec, ja polecam dr Dariusza Pastuchę, z Wallenroda, ew. jak wolisz isc do babki to moze dr Goliszek bedzie Ci odpowiadac. Pisalam juz o tej przychodni kilka razy na forum. Ew. mozesz poszukac w temacie "Dobry ginekolog, kogo polecacie" i gdzies mi przemknelo ostatnio na gronie anty o ginekologach lubelskich ![]()
Gdy już posmakowałeś lotu, zawsze będziesz chodzić po ziemi z oczami utkwionymi w niebo, bo tam właśnie byłeś i tam zawsze będziesz pragnął powrócić. Chciałbym poznać człowieka, który wymyślił seks, żeby zobaczyć nad czym teraz pracuje ![]() Edytowane przez layla_lbn Czas edycji: 2007-08-13 o 15:26 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:55.