Lublin - gdzie kupię? - zbiorczy - Strona 119 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-08-12, 14:27   #3541
praline
Zakorzenienie

Dot.: Lublin - gdzie kupię? - zbiorczy

Ally83:
nic mi na ten temat nie wiadomo...a ginekolog nie może Ci przepisać?
praline jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-08-12, 14:39   #3542
Ally83
Zakorzenienie

Ale dzisiaj niedziela jest, a chciałam wziąć jak najszybciej A w szpitalach nie chcieli przepisać... :/
Ally83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-08-12, 14:42   #3543
praline
Zakorzenienie

uuu :/
nie wiedziałam, że takie chamstwo ! a jak oni argumentują odmowę?
może musisz umówić się z kimś prywatnie? tyle, że to zapewne duużo wyniesie;/
Stary 2007-08-12, 14:50   #3544
Ally83
Zakorzenienie

Byłam na Chodźki, babka trzasnęła mi przed twarzą okienkiem od rejestracji () mówiąc, że nie przepisują. Obdzwoniłam teraz inne szpitale, na Kraśnickich kobieta była miła i powiedziała, że szpitale mają taką politykę i raczej w żadnym w Lublinie mi nie przepiszą... Załamka :/ I żebym poszła jutro z rana do ginekologa swojego... Ciekawe, jak to wygląda w publicznych przychodniach. Wolałabym zaoszczędzić kasę na prywatnego, ale jak mnie jutro odeślą z kwitkiem z przychodni, to nie pozostanie mi nic innego jak iść do prywatnego gina...
Stary 2007-08-12, 15:00   #3545
praline
Zakorzenienie

zależy teraz na jakiego gin-a trafisz...słyszałam o bardzo konserwatywnych osobach, które komentują takie sytuacje tekstami typu:"było uważać...teraz będziesz w końcu odpowiedzialna, gówniara...etc" Przecież błogosławiony stan nie ma być karą - sic[!]
Na szczęście mój gin jest bardzo zreformowany i liberalny,a chodzę do publicznej przychodni.
A co do szpitali- trzeba trafić na odpowiedniego człowieka...mój znajomy na Kraśnickiej grzecznie poprosił i dostał receptę...to było z 3-4lata temu...wtedy już niechętnie przepisywali.

Chętnie bym Ci pomogła, ale niestety z 2msc temu kogoś innego poratowałam
Stary 2007-08-12, 16:21   #3546
layla_lbn
Zakorzenienie

GG do layla_lbn Send a message via Skype™ to layla_lbn

Ally83, a nie masz jakiegoś znajomego lekarza?
Moze rodzinny lekarz?
Znajomy stomatolog?
Nawet sasiad weterynarz
BTW, co za ignorancja i zacofanie w tych szpitalach .
Jak czytam takie teksty, ze nie chca postinoru przypisywac, to az mnie szlag trafia.
Co za ludzie :/

Ale moze zamiast brac postinor skorzystaj z metody Yuzpe, bo raz jest problem w naszym miescie ze znalezieniem lekarza, ktory wypisze recepte, to po drugie znalezc apteke, w ktorej bedzie latwo nie jest :/

Metoda ta dziala tak samo jak postinor, po prostu przyjmujesz duze dawki hormonow.

Cytat:
polega ona na tym ze bierze sie 4 tabletki zawierajace levonorgestrel ( np. Stediril, Microgynon, Rigevidon) po kolejnych 12 godzinach bierze sie nastepne 4 tabletki
Steridil kosztuje z 3 zł, bo jest refundowany.
Efekt jest identyczny jak przy postinorze, a i lekarze predzej przepisza Ci pigulki anty niz postinor (4 pigulki anty odpowiadaja 1 postinoru).

Chciałbym poznać człowieka, który wymyślił seks, żeby zobaczyć nad czym teraz pracuje

Edytowane przez layla_lbn
Czas edycji: 2007-08-12 o 16:51 Powód: coś musiałam dodać ;]
layla_lbn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-08-12, 17:11   #3547
praline
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez layla_lbn Pokaż wiadomość
Ally83, a nie masz jakiegoś znajomego lekarza?
Moze rodzinny lekarz?
Znajomy stomatolog?
Nawet sasiad weterynarz
BTW, co za ignorancja i zacofanie w tych szpitalach .
Jak czytam takie teksty, ze nie chca postinoru przypisywac, to az mnie szlag trafia.
Co za ludzie :/

Ale moze zamiast brac postinor skorzystaj z metody Yuzpe, bo raz jest problem w naszym miescie ze znalezieniem lekarza, ktory wypisze recepte, to po drugie znalezc apteke, w ktorej bedzie latwo nie jest :/

Metoda ta dziala tak samo jak postinor, po prostu przyjmujesz duze dawki hormonow.

Steridil kosztuje z 3 zł, bo jest refundowany.
Efekt jest identyczny jak przy postinorze, a i lekarze predzej przepisza Ci pigulki anty niz postinor (4 pigulki anty odpowiadaja 1 postinoru).
ja bym chyba tak nie ryzykowała W takich delikatnych sprawach lepiej mieć 99.9% pewności.Wiesz, że na pewno ta metoda jest skuteczna?
Zresztą- są w Lublinie lekarze, którzy bez oporów przepisują Postinor no i apteki w ów zaopatrzone
Stary 2007-08-12, 17:22   #3548
layla_lbn
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez praline Pokaż wiadomość
ja bym chyba tak nie ryzykowała W takich delikatnych sprawach lepiej mieć 99.9% pewności.Wiesz, że na pewno ta metoda jest skuteczna?
Zresztą- są w Lublinie lekarze, którzy bez oporów przepisują Postinor no i apteki w ów zaopatrzone
Ale to na jedno wychodzi.
Metoda ta czesto polecana jest przez ginekologow, wlasnie, najczesciej dziewczynom mlodym, ktorych po prostu nie stac na wykupienie postinoru (ok 40zl, + czesto wizyta z 50...).
Dziala jak postinor, 100% gwarancji na pewno nie da. Ale porownujac sklady wychodzi na to samo, tylko 1 pigulka postinoru ma w sobie tyle hormonow, co 4 innej pig. anty (lub 2, zalezy jaka zawartosc hormonow jest w pigulce).
Ale i postinor nie zawsze dziala, z tego, co pamietam jego skutecznosc na pewno nie jest na poziomie 99,9 (chyba ze tuz po stosunku).
Ja nie watpie, ze w Lbnie sa apteki, ktore sprzedaja postinor, ale na pewno latwiej jest znalezc te z pigulkami anty.

Poza tym, oprocz postinoru sa jeszcze 2 metody (ale raczej malo znane, sama dowiedzialam sie przez przypadek, kiedy ktos ze znajomych potrzebowal pigulki po), postinor wlasnie, ta metoda z pigulkami i jakis trzeci srodek-escapelle, z tym, ze postinor bierze sie 2 razy po 1 tabletce, pigulki 2 razy po 2/4 pigulki, escapelle raz... (ten opstatni, daje chyba nawieksza skutecznosc, zalezy kiedy sie wezmie, ale cos mi sie wydaje, ze jak szybko to nawet na poziomie 99%/edit: sprawdziłam, jezeli wezmie sie go w 1 dobie po stosunku, sktutecznosc jest na pozimie 99% ).).

Poza tym polecam przejrzeć:
http://www.federa.org.pl/publikacje/...on_dorazna.htm
Tam tabelka jest, nie chcialo mi sie jej zapisywac i tu wklejac .

Ankoncepcja po, niestety, im pozniej tym mniej skuteczna, osobiscie dosc czesto czytam na forach, ze dziewczyna jest w ciazy po postinorze, co wie\cej czesto ciaza jest pozamaciczna . [Ale na szczescie nie zdarza sie to tez za czesto ].

Znalazłam cennik z apteki na Narutowicza, tej z kolejkami:
Cilest - 13,80
Cilest x 63 tab - 41,60
Evra - 47,80
Harmonet - 25,80
Jeanine - 30,50
Logest - 27,60
Marvelon - 22,50
Mercilon - 23,95
Minulet - 26,50
Novynette - 19,95
Yasmin - 31,40
Yasminelle - 39,99
Zrodlo: grono.net

[Co do "moich" to wcale nie sa tansze ale za to cilest taniutki tam jest]

Chciałbym poznać człowieka, który wymyślił seks, żeby zobaczyć nad czym teraz pracuje

Czas edycji: 2007-08-12 o 18:32 Powód: tajemnica
Stary 2007-08-12, 19:04   #3549
froggie
Zakorzenienie

Layla za te tajne info
Stary 2007-08-12, 19:11   #3550
layla_lbn
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez froggie Pokaż wiadomość
Layla za te tajne info
A nie ma za co

A jak juz jestesmy przy ginekologicznych tematach, to moze ktoras z Was chodzi do dr Dariusza Pastucha (na Wallenroda-Lekarze Specjalisci) i oreintuje sie w jakich godzinach przyjmuje w poszczegolne dni (a w sczegolnosci w poniedzialki)?

Stary 2007-08-12, 19:49   #3551
wunia83
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ally83 Pokaż wiadomość
Ale dzisiaj niedziela jest, a chciałam wziąć jak najszybciej A w szpitalach nie chcieli przepisać... :/
Ally, pytaj w szpitalu ginekologicznym na Lubartowskiej/przychodni przyszpitalnej o dr Haratyma. Na pewno Ci pomoże - jeśli tylko ma dyżur, a jutro jeśli przyjmuje w przychodni (niestety nie wiem, w które dni i w jakich godz. tam jest, bo chodzę do niego do Luxmedu). Najlepszy lekarz na jakiego kiedykolwiek się napatoczyłam Zadałam mu już tyle głupich pytań, a on zawsze ma anielską cierpliwość i żeby była nie wiem jaka kolejka, poświęca mi tyle czasu, ile tylko potrzebuję

A jeśli nie dr Haratym, to na stronie www.☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠ jest lista lekarzy, którzy na dźwięk słowa "postinor" nie odsyłają do rodzinnego/konfesjonału/pod latarnie...
Stary 2007-08-12, 19:58   #3552
wunia83
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez froggie Pokaż wiadomość

wunia tak, jak coś chce dokupić później to dają odpis, albo nie 'wklepują' recepty do końca przez jakiś tam czas
A z ciekawości co Tobie od yasminu było?
No właśnie mnie pani ostatnio odesłała z apteki (w Realu) z wielkim krzywaśnym uśmiechem na twarzy: "Odpis? Jaki odpis?!? Albo Pani bierze 6, albo recepta przepada!", dlatego z ciekawości pytam jak tam u Was.

Froggie, ja po Yasmine ...wymiotowałam Ale wymiotowałam też po innych tabletkach, więc doszliśmy z ginem do wniosku, że to widocznie żołądek się buntuje (inne badania w porządku) i trzeba mu dać odpocząć, a takie rzeczy to tylko w E(v)rze...
Stary 2007-08-12, 20:12   #3553
-anja-
Raczkowanie

GG do -anja-

Cytat:
Byłam na Chodźki, babka trzasnęła mi przed twarzą okienkiem od rejestracji () mówiąc, że nie przepisują. Obdzwoniłam teraz inne szpitale, na Kraśnickich kobieta była miła i powiedziała, że szpitale mają taką politykę i raczej w żadnym w Lublinie mi nie przepiszą... Załamka :/ I żebym poszła jutro z rana do ginekologa swojego... Ciekawe, jak to wygląda w publicznych przychodniach. Wolałabym zaoszczędzić kasę na prywatnego, ale jak mnie jutro odeślą z kwitkiem z przychodni, to nie pozostanie mi nic innego jak iść do prywatnego gina...
Słyszałam, że chociaż lekarz ma prawo odmówić, to musi wtedy skierować Cię do innego lekarza, od którego dostaniesz receptę!

Cytat:
A nie ma za co

A jak juz jestesmy przy ginekologicznych tematach, to moze ktoras z Was chodzi do dr Dariusza Pastucha (na Wallenroda-Lekarze Specjalisci) i oreintuje sie w jakich godzinach przyjmuje w poszczegolne dni (a w sczegolnosci w poniedzialki)?
Ja chodzę tam do pani dr Goliszek. Ona przyjmowała w poniedziałki rano - od 8 do 12, więc dr Pastuch pewnie po południu (ale w wakacje godziny przyjęć są chyba zmienione), na wszelki wypadek podaję telefon do rejestracji: 081 525 03 77

Edytowane przez -anja-
Czas edycji: 2007-08-12 o 20:26 Powód: skleroza :P
-anja- jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-08-12, 20:30   #3554
megafonka
Raczkowanie

Kostium Kąpielowy potrzebny!Takiego specyficznego szukam- dół: z szerokim niby-paskiem z klamerką z przodu, góra chyba typu bikini lub na fiszbinach. Kolorek najlepiej jednolity /brąz, khaki,czarny,beż/.Gdzieś taki widziałam, na allegro był 1 egzemplaż czegoś podobnego-Atmosphere-wielki rozmiar.
Ktokolwiek widział, ktokolwiek wie... Bardzo proszę o namiarek!!!
Pozdrawiam wszystkie forumowiczki!
P.S. apropos poprzedniego tematu-z postironem, to swojego czasu na ul.Hipotecznej w przychodni nr.1 przyjmowała Pani ginekolog,której w obecnej chwili nie pamiętam /na K nazwisko-?/ale się dowiem i napiszę!
megafonka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-08-12, 20:55   #3555
sugar_kitty
Zakorzenienie

GG do sugar_kitty

layla, byłam na wallenroda w zeszłym tygodniu i o ile pamiętam,to dr. Pastucha miał wtedy urlop, ale bij zabij nie pamiętam do kiedy... także najlepiej jest po prostu zadzwonić
a tak wogóle to chyba nawet od ciebie dostałam nr do tej przychodni, za co jestem ci baaardzo wdzięczna, bo nie raz mi życie uratowali (kończyły mi się tabletki, nie mialam recepty, a w łęczynskiej przychodni termin na za miesiąc- tam wystarczy zadzwonić i mam wizyte z dnia na dzien )
Stary 2007-08-13, 05:15   #3556
cheer
Zakorzenienie

Dziewczyny szukam krawcowej, która będzie umiała ładnie zwężyć spodnie, a nie spartolić robotę Znacie taką?
Stary 2007-08-13, 08:23   #3557
karoolaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cheer Pokaż wiadomość
Dziewczyny szukam krawcowej, która będzie umiała ładnie zwężyć spodnie, a nie spartolić robotę Znacie taką?

hmm..ja zawsze chodze na obywatelska,kolo biedronki.. Przerobily mi juz wiele spodni i bylam zadowolona

Mam jeszce pytnie odnosnie ginekologow ... Moze macie kogos godnego polecenia ?? Zawsze chodzilam do Sanitasu na hempla ale ostatnio dowiedzalam sie,ze podobno wszystkie wizyty maja byc platne do odwolania Wiecie cos moze o tym ?
karoolaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-08-13, 08:43   #3558
bloondyna
Zakorzenienie

na 1-go maja koło komisu - dużo osb poleca tą krawcową ..
bloondyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-08-13, 08:49   #3559
cheer
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karoolaaa Pokaż wiadomość
hmm..ja zawsze chodze na obywatelska,kolo biedronki.. Przerobily mi juz wiele spodni i bylam zadowolona
To niedaleko mnie. Przejdę się. Skoro robiły Ci kilka par i było w porządku, to widocznie dobrze przerabiają spodnie
Pytam, bo jeszcze nie trafiłam na taką, co by nie zrobiła na odwal a potem jeszcze z czystym sumieniem wzięła za to pieniądze...
Stary 2007-08-13, 10:04   #3560
karoolaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bloondyna Pokaż wiadomość
na 1-go maja koło komisu - dużo osb poleca tą krawcową ..

tam tez kiedys bylam i tez mi ja ktos polecil,ale niestety nie bylam zadowolona ...Pani skracala mi spodnie,nie zrobila tego jednak zbyt fachowo :/
Stary 2007-08-13, 10:06   #3561
bloondyna
Zakorzenienie

bo najlepiej gdy ona sama to robi a nie daje komuś innemu do zrobienia ..

bo chyba w tym zakładzie praują inne krawcowe i dzielą się pracą ..
bloondyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-08-13, 10:18   #3562
karoolaaa
Zakorzenienie

no wtedy byla tylko jedna ,wiec nie wiem ..
Stary 2007-08-13, 10:22   #3563
praline
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cheer Pokaż wiadomość
zwężałam 2 sukienki w zakładzie naprzeciwko 5lo. zaraz na rogu lipowej i skłodowskiej. Byłam bardzo zadowolona...niestety nie wiem jak tam ze spodniami

karolaaa
moge polecić Ci dr z przychodni na Jutrzenki6 (Ziętek albo Koźlakowski)
Stary 2007-08-13, 10:26   #3564
agrafffa
Rozeznanie

Cytat:
Wiesz wydaje mi sie ze moze byc z tym problem w Lubline A jesli juz to tylko prywatnie. Wprawdzie na stronie wpadki podany jest adres do przychodni panstwowej ale mysle ze wszyscy wchodza na te strone a ta kobieta zapewne nie moze non stop go zapisywac
W szpitalu nie ma szans na izbach zazwyczaj sa internisci ktorzy nie wiele wspolnego maja z ginekologia dlatego mysle ze boja sie powiklan i roznych nieprzyjemnosci z tym zwiazanych
W Bytomiu zapisuja bez problemu bo moja znajoma kiedys w ten sposob sie zabezpieczala tyle ze bytom daleko..........
Stary 2007-08-13, 10:41   #3565
amy
Raczkowanie

Nie mieszkam juz w Lublinie ale jako studentka chodzilam do lekarza Mahomeda Czajczana to iranczyk, swietny lekarz. Przyjmuje panstwowo w przychodni przy szpitalu i na Młyńskiej(tam nigdy nie mialam problemu z zapisaniem sie , telefonicznie tylko najlepiej na poczatku miesiaca) a prywatnie na Czechowie. Uratowal mnie przed zabiegiem z powaznej nadzerki. Chociaz zawsze chodzilam panstwowo swego czasu co tydzien na taki dosc pracochlonne opatrunki.Polecil mi go kolega tez ginekolog, potem prowadzil ciąze siostry. Podobno jest jednym z najlepszych ginekologow od takiej nie inwazyjnej zachowawczej ginekologii.
Kiedys sam mi zaproponowal postinor tak awaryjnie zebym miala. Wyjedzalam a nie moge brac tabletek anty.
Niesamowicie sympatyczny i madry czlowiek..
Mam gdzies telefon i jakby ktos potrzebowal to poszukam.
amy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-08-13, 10:44   #3566
wunia83
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agrafffa Pokaż wiadomość
W szpitalu nie ma szans na izbach zazwyczaj sa internisci ktorzy nie wiele wspolnego maja z ginekologia dlatego mysle ze boja sie powiklan i roznych nieprzyjemnosci z tym zwiazanych
Dlatego właśnie pisałam o izbie przyjęć w szpitalu ginekologicznym Też nie wiadomo, na kogo się trafi (ja polecam dr Haratyma, ale przecież nie ma dyżuru non-stop), ale większe prawdopodobieństwo, że zrozumie...
Stary 2007-08-13, 14:31   #3567
layla_lbn
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez -anja- Pokaż wiadomość
Ja chodzę tam do pani dr Goliszek. Ona przyjmowała w poniedziałki rano - od 8 do 12, więc dr Pastuch pewnie po południu (ale w wakacje godziny przyjęć są chyba zmienione), na wszelki wypadek podaję telefon do rejestracji: 081 525 03 77
Thx, mam telefon, ale w niedziele nieczynne chyba maja. A i tak dziś bym sie nie wyrobila .
Ja chodzilam do dr Goliszek, ale zdecydowanie bardziej polecam do Pastuche
Cytat:
Napisane przez sugar_kitty Pokaż wiadomość
layla, byłam na wallenroda w zeszłym tygodniu i o ile pamiętam,to dr. Pastucha miał wtedy urlop, ale bij zabij nie pamiętam do kiedy... także najlepiej jest po prostu zadzwonić
a tak wogóle to chyba nawet od ciebie dostałam nr do tej przychodni, za co jestem ci baaardzo wdzięczna, bo nie raz mi życie uratowali (kończyły mi się tabletki, nie mialam recepty, a w łęczynskiej przychodni termin na za miesiąc- tam wystarczy zadzwonić i mam wizyte z dnia na dzien )
A mozliwe, ze ode mnie
Zawsze tam chodzę, fajny lekarz, szybko i bulic nie trzeba .

Zaraz tam dryndne do nich .

Stary 2007-08-13, 14:35   #3568
karoolaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Thx, mam telefon, ale w niedziele nieczynne chyba maja. A i tak dziś bym sie nie wyrobila .
Ja chodzilam do dr Goliszek, ale zdecydowanie bardziej polecam do Pastuche

A mozliwe, ze ode mnie
Zawsze tam chodzę, fajny lekarz, szybko i bulic nie trzeba .

Zaraz tam dryndne do nich .
Layla a ten dr to kobieta czy mezczyzna ;>?
Stary 2007-08-13, 14:43   #3569
Ally83
Zakorzenienie

Wszystkim dziewczynom dziękuję za odpowiedzi !! Byłam już u gina, musiałam prywatnie, bo publiczne wizyty na dzisiaj miał wypełnione , ale dostałam receptę na Escapelle .
Stary 2007-08-13, 14:44   #3570
layla_lbn
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karoolaaa Pokaż wiadomość
Layla a ten dr to kobieta czy mezczyzna ;>?
Facet
Ale dużo delikatniejszy od w/w kobiety, ktora tam tez pracuke
Chociaz dr Goliszek (kobieta) tez jest OK.

Kurcze, dopiero wrocilam, musialam do sklepu jeszcze skoczyc i nawet nie nadazam czytac .

Wiec, ja polecam dr Dariusza Pastuchę, z Wallenroda, ew. jak wolisz isc do babki to moze dr Goliszek bedzie Ci odpowiadac.
Pisalam juz o tej przychodni kilka razy na forum.
Ew. mozesz poszukac w temacie "Dobry ginekolog, kogo polecacie" i gdzies mi przemknelo ostatnio na gronie anty o ginekologach lubelskich

Czas edycji: 2007-08-13 o 15:26
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości