Lublin - gdzie kupię? - zbiorczy - Strona 32 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2006-10-09, 22:02   #931
Króliczka
Rozeznanie

Dot.: Lublin - gdzie kupię? - zbiorczy

Cytat:
Napisane przez wskazówka Pokaż wiadomość
Czy wie ktoś w jakich godz. jest czynne biuro paszportowe? A jeśli nikt to może ktoś ma blisko i byłoby mu "po drodze" zobaczyć? Z góry dziękuję
Ja też się tam wybieram, ale niestety nie mam pojęcia w jakich godzinach jest czynne. A wiecie może ile kosztuje wyrobienie paszportu i ile mniej wiecej sie czeka?
Króliczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-10-09, 22:19   #932
wskazówka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Króliczka Pokaż wiadomość
Ja też się tam wybieram, ale niestety nie mam pojęcia w jakich godzinach jest czynne. A wiecie może ile kosztuje wyrobienie paszportu i ile mniej wiecej sie czeka?
wyrobienie paszportu 100zł, zniżka dla studentów, dzieci, emerytów 50zł + znaczki skarobowe 5zł (?). Czeka się ok. 3-4 tyg. Ja odbierałam po 4 tyg., tak mi powiedziano, że będzie do odebrania za 4 tyg., ale w paszporcie mam inna datę wyrobienia (o 1 tydz. wcześniej). teraz chciałam siostrze wyrobić paszport, ale ona siedzi do późna w szkole i nie wiem o której możemy tam pojechać aby zdąrzyć
wskazówka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-10-10, 08:19   #933
Wojtusia
Zakorzenienie

A gdzie suknie wieczorowe w Lublinie?
Wiem, że są w Olimpie (ale drogie)
Czasami w tych salonach gdzie suknie ślubne, ale nie bardzo wiem gdzie
Widzialam też na lubartowskiej jakiś sklep, ale jak z cenami to nie wiem.
I na targu pod zamkiem też jakieś są, ale gdzie jeszcze?
bo to troche mały wybór

Powiedzcie gdzie kupujecie sukienki wieczorowe?
Wojtusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-10-10, 08:59   #934
cattarina
Rozeznanie

Jeśli chodzi o suknie to ja zawsze coś ładnego wypatrzę w Famie na Świętoduskiej i w podziemiach pod Bazarem
No i na Lubartowskiej też jest fajny sklep, a raczej dwa na przeciwko siebie po dwóch stronach ulicy. Tam też jest dużo ładnych sukienek. Ceny umiarkowane
cattarina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-10-10, 12:14   #935
Angel_ek
Rozeznanie

A byłyście może w Deichmannie niedawno?? u mnie w mieście nie ma interesujących mnie butów ;/ chodzi mi o kozaki zamszowe najlepiej czarne , marszczone w kostce w lekki szpic albo okrągłym noskiem, płaska podeszwa ew. mały obcasik. Czy znajde coś takiego w LBN? powiedzcie gdzie szukać i ile kasy szykowac?
pozdrawiam
Leżę na miękkich pragnieniach miłości
Dotykam krawędzi mojej wolności
Życie płynie, a ja siedzę w windzie mojego życia
I czekam na kolejne przystanki
Do szczególnych mojemu życiu nadziei
Angel_ek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-10-10, 12:32   #936
wskazówka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Wojtusia Pokaż wiadomość
A gdzie suknie wieczorowe w Lublinie?
Wiem, że są w Olimpie (ale drogie)
Czasami w tych salonach gdzie suknie ślubne, ale nie bardzo wiem gdzie
Widzialam też na lubartowskiej jakiś sklep, ale jak z cenami to nie wiem.
I na targu pod zamkiem też jakieś są, ale gdzie jeszcze?
bo to troche mały wybór

Powiedzcie gdzie kupujecie sukienki wieczorowe?
Osobiście sukienek nie kupuję tylko je szyję. A oglądam w sklepach np. jest taki na ul. lubartowskiej tutaj jak są dewocjonalia (może to już ul. Królewska ?) tzn. między dewocjonaliami a chyba jublirem. Na wystawie są super kiecki, wprawdzie to chyba jest salon ślubny , nie wiem jak z cenami, ale przez witrynę wygląda na niezbyt tani. Dalej możesz zobaczyć w salonie sukien ślubnych na ul. głebokiej, w tym pasażu, sklep chyba jest koło księgarni. Kiedyś w stokrotce na kunickiego chyba były sukienki, dość ładne, ale skromne. Nie wiem czy w leclercu nie ma jakieś sklepu z sukniami. Hmm a więcej jakoś nie pamiętam.
Stary 2006-10-10, 13:15   #937
wunia83
Zadomowienie

Cytat:
wyrobienie paszportu 100zł, zniżka dla studentów, dzieci, emerytów 50zł + znaczki skarobowe 5zł (?). Czeka się ok. 3-4 tyg. Ja odbierałam po 4 tyg., tak mi powiedziano, że będzie do odebrania za 4 tyg., ale w paszporcie mam inna datę wyrobienia (o 1 tydz. wcześniej). teraz chciałam siostrze wyrobić paszport, ale ona siedzi do późna w szkole i nie wiem o której możemy tam pojechać aby zdąrzyć
http://bip.lublin.uw.gov.pl/i.php?op..._tre&par=11080

może zadzwoń i zapytaj w jakich godzinach jest czynne? Wydaje mi się, że w poniedziałek jest do 17.00 a w pozostałe dni do 15.00, ale lepiej zadzwoń się upewnić

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2006-10-10, 13:55   #938
wskazówka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wunia83 Pokaż wiadomość
http://bip.lublin.uw.gov.pl/i.php?op..._tre&par=11080

może zadzwoń i zapytaj w jakich godzinach jest czynne? Wydaje mi się, że w poniedziałek jest do 17.00 a w pozostałe dni do 15.00, ale lepiej zadzwoń się upewnić
Bardzo dziękuję Nie muszę nawet dzwonić, godz. otwarcia są podane na str.
poniedziałek 10.00-17.00, wtorek-piątek 8.00-15.00.
O a opłata do 16 l - 30zł, że też siostra musiała mieć już ur.
Stary 2006-10-10, 13:57   #939
Wojtusia
Zakorzenienie

Cytat:
Osobiście sukienek nie kupuję tylko je szyję. A oglądam w sklepach np. jest taki na ul. lubartowskiej tutaj jak są dewocjonalia (może to już ul. Królewska ?) tzn. między dewocjonaliami a chyba jublirem. Na wystawie są super kiecki, wprawdzie to chyba jest salon ślubny , nie wiem jak z cenami, ale przez witrynę wygląda na niezbyt tani. Dalej możesz zobaczyć w salonie sukien ślubnych na ul. głebokiej, w tym pasażu, sklep chyba jest koło księgarni. Kiedyś w stokrotce na kunickiego chyba były sukienki, dość ładne, ale skromne. Nie wiem czy w leclercu nie ma jakieś sklepu z sukniami. Hmm a więcej jakoś nie pamiętam.
A gdzie szyjesz? jesli można zapytać? Możesz polecić jakąś krawcową? Taniej to wyjdzie niż kupienie gotowej sukienki?
Stary 2006-10-10, 15:51   #940
wskazówka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Wojtusia Pokaż wiadomość
A gdzie szyjesz? jesli można zapytać? Możesz polecić jakąś krawcową? Taniej to wyjdzie niż kupienie gotowej sukienki?
Moja mama jest krawcową i mi szyje sukienki i co sobie tam wymyślę Tylko szkoda, że tak żadko bo te baby przychodzą i już nie ma czasu na moje stroje W czw. może będę miała zdjęcia z wesela, na którym byłam w nowo uszytej sukience Wzór ściagnęłam z jedej z sukienek z wątku o sukniach wieczorowych i z sukienki ślubnej którą gdzieś znalazłam
Teraz już chyba wiadomo dlaczego nie wypowiadałam sie jak pytałyście o krawcową, po prostu nie rozglądam się za nimi, bo mam w domu.
Co do tego czy taniej (w moim przpadku na pewno), to wiesz zależy jaka kiecka, wszystko też zależy jak skomplikowana sukienka i ile wydasz na materiał. Czasami bardziej opłaca się kupić, ale jak sukienka nie jest skomplikowana, tylko prosta, materiał w rozsądnej cenie to dużo bardziej opłaca się uszyć. Ogólnie uszycie średnio skomplikowanej sukienki to koszt ok. 100zł, reszta zależy od materiału, teraz możesz sobie policzyć czy to będzie taniej Aby przbliżyć wam nieco ceny uszycia wstawię zdjęcia przykładowych sukienek, które szyła moja mama koleżance na studniówkę. Sukienka zielona (gorset z takimi zakładkami na brzuchu, bardzo dużo tego typu gorsetów było na targu pod zamkiem + długa spódnica) to cena ok.100zł, druga sukienka brązowa z kółkiem to cena ok. 40-50zł. Zjęcia są słabe jakościowo ale nie mam innych. Nie wiem jakie cenniki mają inne krawcowe, to tylko naświetlenie takiej sytacji. Nie bierzcie tego jako chwalenia się albo reklamę czy coś takiego, bo to jest tylko PRZYKŁAD ABY LEPIEJ WAM TO ZOBRAZOWAĆ JAK MA SIĘ CENA DO PRODUKTU. Mam nadzięję że się przyda
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg foto002.jpg (15,2 KB, 43 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg docu0050.jpg (23,9 KB, 49 załadowań)
Stary 2006-10-10, 16:15   #941
Wojtusia
Zakorzenienie

Dzięki Ci bardzo wskazówko jeszcze się zastanowię, uszyć czy kupić, połażę najpierw po sklepach i popatrzę jakie ceny i co i jak.

Oj jak ja bym chciała mieć w domu krawcową !
Stary 2006-10-10, 18:37   #942
Mircalla
Rozeznanie

Cytat:
Osobiście sukienek nie kupuję tylko je szyję. A oglądam w sklepach np. jest taki na ul. lubartowskiej tutaj jak są dewocjonalia (może to już ul. Królewska ?) tzn. między dewocjonaliami a chyba jublirem. Na wystawie są super kiecki, wprawdzie to chyba jest salon ślubny , nie wiem jak z cenami, ale przez witrynę wygląda na niezbyt tani.
I rzeczywiscie tani nie jest: cena szycia to najmniej 1500zł. Jak byłam ostatnio to spodobała mi się taka suknia którą szyła sobie jakaś pani i kosztowała... 4000zł

- tym, co stymuluje człowieka najskuteczniej, jest egoizm.
- a miłość?
- miłość wynika z pragnienia, żeby ktoś nas kochał. A to znowu egoizm.
Mircalla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-10-10, 20:20   #943
Wojtusia
Zakorzenienie

4000 za sukienkę??? tragedia
Stary 2006-10-11, 01:17   #944
kamkam
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Mircalla Pokaż wiadomość
I rzeczywiscie tani nie jest: cena szycia to najmniej 1500zł. Jak byłam ostatnio to spodobała mi się taka suknia którą szyła sobie jakaś pani i kosztowała... 4000zł
Parisette...jak dla mnie to mają tam wyjątkowe bezguście, teatralne kiecki, na które pchają chyba wszystko co się da-koronki, falbanki, cekiny, kontrafałdy, cuda, a raczej koszmarki...to chyba tam widziałam suknię ślubną a'la wczesna Madonna...z postrzępionego dżinsu, fuj - ale dawno tamtędy nie przechodziłam, może teraz wisi tam coś bardziej ludzkiego
kamkam jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-10-11, 01:33   #945
kamkam
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez karoolaaa Pokaż wiadomość
ja tez prawo na UMCS,tyle ze pierwszy rok dopiero..To moze pytanie do bardziej doswiadczonych moze jakies rady dla I roku wogole dziewczyny jak wrazenia ,jak Wam sie podobaja te studia?

Wszystko przed Tobą...jeszcze zdążysz popluć sobie w brodę za ten wybór Dużo stresu, zwłaszcza jak w ciagu roku nic się nie robi i przyjdzie sesja...zatem systematycznośc ponad wszystko (może na końcu i ja wezmę to sobie do serca) Generalnie są to studia dla każdego, moim skromnym zdaniem - dla mniej i bardziej zdolnych, mniej i bardziej pracowitych...nie to co jakaś fizyka czy mechatronika - każdy sobie poradzi...a jak się bardziej postara, to i stypendium w łapki wpadnie, o I rok - ucz się rzymu, ucz od pierwszch zajęć, to pierwsze nurkowanie w zimnej wodzie...na ćwiczeniach zalecam aktywność, w dziekanacie uprzejmą walkę o swoje prawa...ale tak naprawde cicho siedząc i nie przemeczając sie można te studia spokojnie skończyc bez wiekszych perturbacji - wybór nalezy do Ciebie Rany...napisalam prawie jak prawnik...dużo lania wody, nie wiadomo o co tak naprawdę chodzi, raz chyba sobie nawet zaprzeczyłam...hm, za 3-4 lata zrozumiesz, że to co piszę ma jednak jakiś sens-głeboko ukryty Jakbyś chciała jakieś konkretniejsze konkrety, to pisz, postaram się odpowiedzieć w miarę jasno
Pozdrawiam
kamkam jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-10-11, 08:47   #946
karoolaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kamkam Pokaż wiadomość
Wszystko przed Tobą...jeszcze zdążysz popluć sobie w brodę za ten wybór Dużo stresu, zwłaszcza jak w ciagu roku nic się nie robi i przyjdzie sesja...zatem systematycznośc ponad wszystko (może na końcu i ja wezmę to sobie do serca) Generalnie są to studia dla każdego, moim skromnym zdaniem - dla mniej i bardziej zdolnych, mniej i bardziej pracowitych...nie to co jakaś fizyka czy mechatronika - każdy sobie poradzi...a jak się bardziej postara, to i stypendium w łapki wpadnie, o I rok - ucz się rzymu, ucz od pierwszch zajęć, to pierwsze nurkowanie w zimnej wodzie...na ćwiczeniach zalecam aktywność, w dziekanacie uprzejmą walkę o swoje prawa...ale tak naprawde cicho siedząc i nie przemeczając sie można te studia spokojnie skończyc bez wiekszych perturbacji - wybór nalezy do Ciebie Rany...napisalam prawie jak prawnik...dużo lania wody, nie wiadomo o co tak naprawdę chodzi, raz chyba sobie nawet zaprzeczyłam...hm, za 3-4 lata zrozumiesz, że to co piszę ma jednak jakiś sens-głeboko ukryty Jakbyś chciała jakieś konkretniejsze konkrety, to pisz, postaram się odpowiedzieć w miarę jasno
Pozdrawiam
hehe dzieki kamkam jakby cos to bede pisac i prosic o rade
karoolaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-10-11, 08:51   #947
evie
Raczkowanie

dziewczyny powiedzcie mi prosze gdzie w Lublinie najtaniej moge kupić yasmin bo ta różnica w cenach jest powalająca, nawet o 15zł!!
evie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-10-11, 08:58   #948
praline
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez evie Pokaż wiadomość
dziewczyny powiedzcie mi prosze gdzie w Lublinie najtaniej moge kupić yasmin bo ta różnica w cenach jest powalająca, nawet o 15zł!!
Znam ten bol! sama sie wczesniej pytalam o najtansza apteke..niestety, ale Ci nie pomoge, bo oreintuje sie tylko w Harmonecie..jak narazie najtanszy znalazlam za 29.40zl ...sa gdzies tansze?
praline jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-10-11, 09:02   #949
evie
Raczkowanie

no właśnie... chyba sie wybiore na rajd po aptekach ale jeśli ktoś ma jakąś sprawdzoną i tanią to pomóżcie nam plisss
Stary 2006-10-11, 09:13   #950
Karolina_1983
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)

GG do Karolina_1983
Wink Dot.: Lublin - gdzie kupię? - zbiorczy

Witajcie zeszła wczoraj całe miasto w poszukiwaniu rozlewni perfum REFAN. I co?? Czyzyb zniknęła z nazego miasta!!! Moze macie namiary na te rozlewnie bo kończa mi się perfumy a orginalne sa zdecydowanie za drogie!!
Karolina_1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-10-11, 09:35   #951
layla_lbn
Zakorzenienie

GG do layla_lbn Send a message via Skype™ to layla_lbn

Cytat:
Cytat:
Napisane przez praline Pokaż wiadomość
Znam ten bol! sama sie wczesniej pytalam o najtansza apteke..niestety, ale Ci nie pomoge, bo oreintuje sie tylko w Harmonecie..jak narazie najtanszy znalazlam za 29.40zl ...sa gdzies tansze?
Cytat:
no właśnie... chyba sie wybiore na rajd po aptekach ale jeśli ktoś ma jakąś sprawdzoną i tanią to pomóżcie nam plisss
Co do aptek, to wiem, że tania jest na Narutowicza 83, przy przystanku autobusowym . To jest chyba ostatni przystanek przed skrętem w Głęboką, a na pewno ostatni jak się jedzie od strony centrum na Polibude, tam zawsze są dość duże kolejki , ale chyba warto...

Tanią apteką jest też ponąć Euro-apteka (ul. Kraśnicka 100, przy szpitalu im. S. Wyszyńskiego (link do str internetowej apteki).

Słyszałam też o Aptece Pod Różą (ul. Wojenna 36), z tego, co wiem to chyba można zadzwonić (0-800-101-200 nr. bezpłatny) i się zapytać o cene leku

A tu jeszcze link do artykułu o tanich aptekach w Lbnie:

Edit, Apteka pod Różna ma ponąć nowe filie na Lubartowskiej i Narutowicza tu więcej info
Cytat:
Napisane przez Karolina_1983 Pokaż wiadomość
Witajcie zeszła wczoraj całe miasto w poszukiwaniu rozlewni perfum REFAN. I co?? Czyzyb zniknęła z nazego miasta!!! Moze macie namiary na te rozlewnie bo kończa mi się perfumy a orginalne sa zdecydowanie za drogie!!
Zobacz może w Olimpie, czy fontannie, na parterze w 1 części, tam jest jakaś rozlewnia i w Leclerku na Turystycznej, ale to chyba nicole czy coś takiego

Chciałbym poznać człowieka, który wymyślił seks, żeby zobaczyć nad czym teraz pracuje

layla_lbn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-10-11, 09:37   #952
wskazówka
Zakorzenienie

Był oddzielny wątek o aptekach, gdzie też lublinianki wypowiadały się gdzię chodzą i gdzie taniej. Niestety nie pamiętam jak się nazywał, ale w nazwie coś z apteką Ja osobiści stoję czasami w tych długich kolejkach na narutowicza
Stary 2006-10-11, 10:48   #953
Angel_ek
Rozeznanie

czy ktoś mi pomorze w sprawie butów? pisałam wczesniej...

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2006-10-11, 11:34   #954
sss87
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Angel_ek Pokaż wiadomość
A byłyście może w Deichmannie niedawno?? u mnie w mieście nie ma interesujących mnie butów ;/ chodzi mi o kozaki zamszowe najlepiej czarne , marszczone w kostce w lekki szpic albo okrągłym noskiem, płaska podeszwa ew. mały obcasik. Czy znajde coś takiego w LBN? powiedzcie gdzie szukać i ile kasy szykowac?
pozdrawiam
Byłam w Deichmannie w Tesco i kupiłam takie oto kozaczki jak w załączniku Ogólnie jest sporo butów ale ja nie chciałam zamszowych więc takich nie oglądałam ale jedne były bardzo fajne - turkusowe z klamrą ale tylko jedna para i to chyba rozmiar 41 Za swoje zapłaciłam 99 zł i ceny w Deichamannie zazwyczaj nie są zbyt wysokie. Jeśli szukasz tańszych butów to proponuje zajrzeć też do Kangura i Ambry np. na deptaku. Pozdrawiam
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg buty.jpg (31,2 KB, 31 załadowań)

sss87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-10-11, 11:58   #955
uskow
Zadomowienie

Mam takie same Fajnie wyglądają do spodni Effekt muszkietera

uskow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-10-11, 12:20   #956
evie
Raczkowanie

Layla wielkie dzieki za informacje
Stary 2006-10-11, 14:49   #957
layla_lbn
Zakorzenienie

GG do layla_lbn Send a message via Skype™ to layla_lbn

Cytat:
Layla wielkie dzieki za informacje
Nie ma za co, po to powstał ten wątek . A co do tej Apteki Pod Różą to znajduje się też na Narutowicza dosłownie 5 metrów przed tą z długimi kolejkami, wysiada się na tym samym przystanku i się trzeba cofnąć, ale to dosłownie 3 kroki

Chciałbym poznać człowieka, który wymyślił seks, żeby zobaczyć nad czym teraz pracuje

layla_lbn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-10-11, 15:25   #958
wskazówka
Zakorzenienie

Byłam dziś w biurze paszportowym. Donoszę, że wzrosły ceny opłat Więc inf. na tej str. są nieaktualne. Opłata bez ulgi 140zł. Dzieci w wieku do 7 lat - 30zł do zapłaty. Powyżej 7 r.ż. - 70zł. Natomiast godz. otwarcia są aktualne.
P.S. Fajny fotograf jest na miejscu, jak ja robiłam w sierpniu paszport był inny. A teraz o co mi chodzi, mianowicie, dziś siostrze robił zdjęcia i wytarł wszystkie niedoskonałości z twarzy które nie są trwałe Zdjęcia ładne no i siostra nie ma niepotrzebnych krostek który za jakiś czas dopiero znikną
Stary 2006-10-11, 17:56   #959
Angel_ek
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez sss87 Pokaż wiadomość
Byłam w Deichmannie w Tesco i kupiłam takie oto kozaczki jak w załączniku Ogólnie jest sporo butów ale ja nie chciałam zamszowych więc takich nie oglądałam ale jedne były bardzo fajne - turkusowe z klamrą ale tylko jedna para i to chyba rozmiar 41 Za swoje zapłaciłam 99 zł i ceny w Deichamannie zazwyczaj nie są zbyt wysokie. Jeśli szukasz tańszych butów to proponuje zajrzeć też do Kangura i Ambry np. na deptaku. Pozdrawiam
dzięki buciki bardzo fajne ale napewno jeszcze lepiej na nodze wyglądają pozdrawiam
Stary 2006-10-11, 18:40   #960
Wojtusia
Zakorzenienie

Mam dwa pytania.
1. Poszukuję sprawdzonej makijażystki co by mnie na wesele do znajomych pomalowała. Macie kogoś takiego? Ile taka przyjemność kosztuje?

2. Oczywiście.... fryzurka, salonów jest mnóstwo, ale wolałabym, żebyscie poleciły mi jakis.

Pomóżcie dobre duszyczki......
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości