Made in Sephora - Strona 19 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2007-02-08, 20:11   #541
Gothic_Daisy
Zakorzenienie

Dot.: Made in Sephora

Ja jestem z paletki do brwi zadowolona w miarę.
Kupiona na promocji - pewnie pełnej kwoty bym nie dała.
Mam wersję ciemniejszą i ciemny brąz jest akurat dla mnie do lekkiego makijażu. A pędzelkiem całkiem dobrze mi się ten brąz nakłada No a wosk też spełnia swoje zadanie
Aha, przedtem do brwi stosowałam tylko czarną kredkę, wiec może dlatego jestem taka zadowolona, bo widzę, że można inaczej
Stary 2007-02-08, 21:33   #542
wersta
Zakorzenienie

mam już puder sialalala pachnie plasteliną trochę, i ma super kolor. jutro się nim wypacykuję
wersta jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-02-08, 22:54   #543
snowqueen
Zakorzenienie

A ja uległam i zakupiłam jeszcze ten balsam do paznokci i skórek. Podobno bardzo dobry. Wysmarowałam się nim właśnie, na efekty pewnie będę musiała trochę poczekać

Dziękuję za wszystkie opinie co do paletki do brwi
snowqueen jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-02-09, 11:19   #544
wersta
Zakorzenienie

puder jest w oszukanym pudełku z podwójnym dnem. wydaje się dość duże, ale są tylko 2 warstwy kulek.
jeśli to jest produkt sezonowy, to chyba trzeba na zapas kupić, bo może się szybko skończyć - dość dużo nabiera się na pędzel. gąbka dołączona do kulek jest fatalna.

efekt taki jak w sephorowych pryzmach - perłowa poświata. kolor naprawdę wyjątkowy (tzn nie zdarzyło mi się takiego spotkać) brudny róż.

a peeling do rąk
Stary 2007-02-09, 11:24   #545
snowqueen
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wersta Pokaż wiadomość
puder jest w oszukanym pudełku z podwójnym dnem. wydaje się dość duże, ale są tylko 2 warstwy kulek.
jeśli to jest produkt sezonowy, to chyba trzeba na zapas kupić, bo może się szybko skończyć - dość dużo nabiera się na pędzel. gąbka dołączona do kulek jest fatalna.

efekt taki jak w sephorowych pryzmach - perłowa poświata. kolor naprawdę wyjątkowy (tzn nie zdarzyło mi się takiego spotkać) brudny róż.

a peeling do rąk
W ogóle nie zwróciłam uwagi na to podwójne dno! Ale to i tak nie zmienia faktu, że produkt rewelacyjny - kolor naprawdę boski
Ja nabieram na pędzel niedużo i efekt jest ładny i wyraźny, sądzę, że starczy mi na długo.
A ta gąbeczka.. w życiu bym nie wpadła, że ona jest do nakładania jak na moje oko to ona była po to, żeby kulki się nie pokruszyły i nie "fruwały" po opakowaniu np. podczas transportu...
Stary 2007-02-09, 11:33   #546
wersta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez snowqueen Pokaż wiadomość
A ta gąbeczka.. w życiu bym nie wpadła, że ona jest do nakładania jak na moje oko to ona była po to, żeby kulki się nie pokruszyły i nie "fruwały" po opakowaniu np. podczas transportu...
nie pomyślałam o tym masz rację
może nakładałam złym pędzlem - sephorowy do pudru brązującego, możliwe, że lepiej nakładać takim do różu lub pudru sypkiego?
następnym razem wypróbuję inne warianty.
Stary 2007-02-09, 12:30   #547
snowqueen
Zakorzenienie

Cytat:
nie pomyślałam o tym masz rację
może nakładałam złym pędzlem - sephorowy do pudru brązującego, możliwe, że lepiej nakładać takim do różu lub pudru sypkiego?
następnym razem wypróbuję inne warianty.

Ja nakładam takim grubym pędzlem, u mnie tak nalepiej się sprawdza i tak też nałożyła mi konsultantka Sephory gdy sprawdzałam, czy będzie mi pasował ten odcień.wydaje mi się, że pędzlem do różu (z Sephory) nałożyłabym zbyt wiele.
Jeśli znajdziesz jakąś dobrą metodę to koniecznie pisz

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2007-02-13, 17:45   #548
wersta
Zakorzenienie

zdecydowanie najlepiej nakłada się pędzlem do różu
Stary 2007-02-13, 17:52   #549
snowqueen
Zakorzenienie

Jutro próbuję pędzla do różu

Przy okazji: lakier z tej nowej kolekcji jest prześliczny, ale zmycie go graniczy z cudem! Myślałam, że oszaleję wczoraj starając się go pozbyć, niestety po 15 min i całej górze wacików się poddałam i zostawiłam jakieś resztki, które dziś zamalowałam czymś innym... Szkoda, pewnie przez to nie będę go często używała...
Stary 2007-02-13, 17:56   #550
wersta
Zakorzenienie

ooo a ja nic nie wiem o lakierze
ech i znów mnie czeka wycieczka do sephory jakie to życie jest ciężkie...

dodam, że mam pędzel sephorowy, ten nie-ścięty.
Stary 2007-02-13, 20:00   #551
Amaterasu83
Raczkowanie

Cytat:
...lakier z tej nowej kolekcji jest prześliczny, ale zmycie go graniczy z cudem!...
Dlatego że ma tyle drobinek (brokat) czy poprostu tak dobrze się trzyma?
Amaterasu83 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-02-14, 07:27   #552
snowqueen
Zakorzenienie

Cytat:
ooo a ja nic nie wiem o lakierze
ech i znów mnie czeka wycieczka do sephory jakie to życie jest ciężkie...

dodam, że mam pędzel sephorowy, ten nie-ścięty.
Ja też mam pędzel Sephorowy. Dzisiaj rano wypróbowałam, też jest ok - w sumie odpowiadają mi obie metody
Lakier też jest z tej kolekcji co kulki, Sugar Excess, są dostępne trzy mocno błyszczące kolory.

Cytat:
Napisane przez Amaterasu83 Pokaż wiadomość
Dlatego że ma tyle drobinek (brokat) czy poprostu tak dobrze się trzyma?
Ma tyle drobinek, chociaż to nie jest typowy brokat, to są dosyć duże, nieregularne, mocno opalizujące drobinki (chociaż ciężko to tak nazwać, biorąc pod uwagę wielkość ). Jest przez to gęsty. I czy ja wiem, czy taki trwały... Mam taki kolor, że odpryski słabo widać, ale już po 3 dniach się pojawiły.
Następnym razem spróbuję na jakimś bezbarwnym lakierze jako bazie.. Może łatwiej się zmyje i utrzyma się dłużej.
Stary 2007-02-14, 12:15   #553
rzyrafka
Zakorzenienie

Cytat:
Ja też mam pędzel Sephorowy. Dzisiaj rano wypróbowałam, też jest ok - w sumie odpowiadają mi obie metody
Lakier też jest z tej kolekcji co kulki, Sugar Excess, są dostępne trzy mocno błyszczące kolory.

Ma tyle drobinek, chociaż to nie jest typowy brokat, to są dosyć duże, nieregularne, mocno opalizujące drobinki (chociaż ciężko to tak nazwać, biorąc pod uwagę wielkość ). Jest przez to gęsty. I czy ja wiem, czy taki trwały... Mam taki kolor, że odpryski słabo widać, ale już po 3 dniach się pojawiły.
Następnym razem spróbuję na jakimś bezbarwnym lakierze jako bazie.. Może łatwiej się zmyje i utrzyma się dłużej.
Ja choruję na błyszczyki z tej serii, jak myślicie- czy ten brokat to jest za duży i będzie badziewnie wyglądał na ustach? Miałam kiedyś błyszczyk z większym brokatem Inglota i podobał mi się efekt..
rzyrafka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-02-14, 12:31   #554
snowqueen
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rzyrafka Pokaż wiadomość
Ja choruję na błyszczyki z tej serii, jak myślicie- czy ten brokat to jest za duży i będzie badziewnie wyglądał na ustach? Miałam kiedyś błyszczyk z większym brokatem Inglota i podobał mi się efekt..
Dla mnie ten brokat jest za duży i po obejrzeniu w Sephorze zrezygnowałam z zakupu tego błyszczyka. Nie lubię się tak świecić Poza tym obawiałam się, że będę te duże drobinki wyczuwała na ustach... Ale skoro miałaś byłyszczyk w tym stylu i nie przeszkadzało Ci to, to może będzie Ci odpowiadał.
Stary 2007-02-14, 19:05   #555
emememsik
po prostu Em :)

Cytat:
Ja dzisiaj oglądałam te błyszczyki, i efekt kompletnie mi się nie podoba. Taki.. no, tandetny. Brokat jest zdecydowanie za duży.
Stary 2007-02-14, 19:36   #556
MagJa
Zakorzenienie

Cytat:
Cytat:
Dla mnie ten brokat jest za duży i po obejrzeniu w Sephorze zrezygnowałam z zakupu tego błyszczyka. Nie lubię się tak świecić Poza tym obawiałam się, że będę te duże drobinki wyczuwała na ustach... Ale skoro miałaś byłyszczyk w tym stylu i nie przeszkadzało Ci to, to może będzie Ci odpowiadał.
Cytat:
Napisane przez emememsik Pokaż wiadomość
Ja dzisiaj oglądałam te błyszczyki, i efekt kompletnie mi się nie podoba. Taki.. no, tandetny. Brokat jest zdecydowanie za duży.
Widzisz, widzisz, mówiłam, że badziewny Za duży ten brokat. Choć fakt faktem, że kolorki fajne i aplikator taki wybajerowany
MagJa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-02-14, 21:52   #557
Smok
Wtajemniczenie

GG do Smok

Ja tez odpuściłam sobie błyszczyk, choć taki koralowy bardzo mnie kusił. brokat zbyt duży, wyczuwalny na ustach niczym piling. A szkoda.
Smok jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-02-14, 22:23   #558
Beekeeper
Zakorzenienie

Wyślij wiadomość przez MSN do Beekeeper

a ja właśnie go dzis kupiłam, i właśnie przez ten brokat Chciałam coś całkowicie innego, karnawałowego i z efektem glamour. Wybrałam brzoskwinię.
Fakt, brokat duży, przypominający peeling, ale własnie takiego błyszczyka mi brakowało...
Aplikator świetny! Taka elastyczna łopatka, ktora zadziwiająco skutecznie rozprowadza błyszczyk.
Konsystencja bardzo gęsta i przez to długotrwały efekt. Tym dłuższy, że brokat mocno "siedzi" na skórze, wiec na całonocne imorezy doskonały!

No i rozkoszny zapach poziomek.....
Stary 2007-02-15, 00:24   #559
rzyrafka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Beekeeper Pokaż wiadomość
a ja właśnie go dzis kupiłam, i właśnie przez ten brokat Chciałam coś całkowicie innego, karnawałowego i z efektem glamour. Wybrałam brzoskwinię.
Fakt, brokat duży, przypominający peeling, ale własnie takiego błyszczyka mi brakowało...
Aplikator świetny! Taka elastyczna łopatka, ktora zadziwiająco skutecznie rozprowadza błyszczyk.
Konsystencja bardzo gęsta i przez to długotrwały efekt. Tym dłuższy, że brokat mocno "siedzi" na skórze, wiec na całonocne imorezy doskonały!

No i rozkoszny zapach poziomek.....
Tym jednym postem przekonałabyś mnie do niego nawet przeciw tysiącom negatywnych opinii dla Ciebie

dla rudej
rzyrafka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-02-15, 02:01   #560
Beekeeper
Zakorzenienie

Wyślij wiadomość przez MSN do Beekeeper

Cytat:
Tym jednym postem przekonałabyś mnie do niego nawet przeciw tysiącom negatywnych opinii dla Ciebie

dla rudej
Stary 2007-02-22, 21:34   #561
lemka
Zakorzenienie

Uff...przeczytałam calusieńki wątek i tyle rzeczy mi się podoba. Ja chcę promocję 2 w 1, i chcę już !
Stary 2007-02-23, 01:19   #562
Amaterasu83
Raczkowanie

Oj, też na nią czekam!
Stary 2007-02-23, 13:05   #563
Suri
Rozeznanie

Ja też .

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2007-02-23, 17:42   #564
Amaterasu83
Raczkowanie

Wnioskuję, że Sephora będzie miała nalot Wizażanek gdy wkońcu ogłoszą promocję 2 w cenie 1

Dziś odwiedziłam Sephorę, by jeszcze zdążyć skorzystać z promocji -20% na kolorówkę.. udało mi się kupić puder sypki Clinique, z którego już jestem szalenie zadowolona! Niestety peelingu do rąk nie było, a ponieważ nie zainteresowało mnie poki co nic z serii Face&Body, więc wzięłam płatki do demakijażu żeby zdobyć upust

Trzeba będzie gdzies indziej upolować ten peeling!

Zapomniałam dodać, że doświadczyłam wysypu próbek hehe. Pomimo że poprosiłam o zrobienie próbki Aqua Allegoria, to dostałam próbeczki zapachu Amarige Givenchy, Sephorowy podkład i podwójną próbkę z serii Face&Body (żel-krem nawilżający do twarzy 2ml i nawilżający balsam do ciała 10ml)

Edytowane przez Amaterasu83
Czas edycji: 2007-02-23 o 18:04
Stary 2007-02-23, 18:05   #565
kal1nka
Zadomowienie

Cytat:
Wnioskuję, że Sephora będzie miała nalot Wizażanek gdy wkońcu ogłoszą promocję 2 w cenie 1

Dziś odwiedziłam Sephorę, by jeszcze zdążyć skorzystać z promocji -20% na kolorówkę.. udało mi się kupić puder sypki Clinique, z którego już jestem szalenie zadowolona! Niestety peelingu do rąk nie było, a ponieważ nie zainteresowało mnie poki co nic z serii Face&Body, więc wzięłam płatki do demakijażu żeby zdobyć upust

Trzeba będzie gdzies indziej upolować ten peeling!

Zapomniałam dodać, że doświadczyłam wysypu próbek hehe. Pomimo że poprosiłam o zrobienie próbki Aqua Allegoria, to dostałam próbeczki zapachu Amarige Givenchy, Sephorowy podkład i podwójną próbkę z serii Face&Body (żel-krem nawilżający do twarzy 2ml i nawilżający balsam do ciała 10ml)
hmmm a jaki to puderek clinique taki dobry?

21.02.10 zakochana
31.12.13 narzeczona
16.07.16 żona
kal1nka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-02-23, 19:11   #566
Amaterasu83
Raczkowanie

ten: http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=1635

Jak poużywam dłużej to zamieszczę swoją opinię na KWC. Póki co jestem w stanie przyznać mu pięć gwiazdek. Obiecywał matować (z trwaniem efektu matowienia może być różnie, bo puderek jest dla każdego rodzaju cery) oraz optycznie zmniejszać pory i z tych obietnic się wywiązuje! Zobaczymy jak się spisze na dłuższą metę. Poza tym buzia jest taka gładziutka.
Dodatkowo jest sporo odcieni do wyboru, jestem typowym bledziochem i o dziwo nie wzięłam najjaśniejszego!
Stary 2007-02-23, 20:35   #567
kal1nka
Zadomowienie

Cytat:
ten: http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=1635

Jak poużywam dłużej to zamieszczę swoją opinię na KWC. Póki co jestem w stanie przyznać mu pięć gwiazdek. Obiecywał matować (z trwaniem efektu matowienia może być różnie, bo puderek jest dla każdego rodzaju cery) oraz optycznie zmniejszać pory i z tych obietnic się wywiązuje! Zobaczymy jak się spisze na dłuższą metę. Poza tym buzia jest taka gładziutka.
Dodatkowo jest sporo odcieni do wyboru, jestem typowym bledziochem i o dziwo nie wzięłam najjaśniejszego!
ja mam srednio opalona twarz i mysle wlasnie nad TYM pudrem nad odcieniem 04 nie wiem bo chyba nie bede miala mozliwosci sprawdzic go na zywo :/

a szukam wlasnie czegos co dobrze matuje

21.02.10 zakochana
31.12.13 narzeczona
16.07.16 żona
kal1nka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2007-02-23, 22:10   #568
Gothic_Daisy
Zakorzenienie

Cytat:
Zapomniałam dodać, że doświadczyłam wysypu próbek hehe.
My też Kupowaliśmy zaledwie cztery pastylki do kąpieli a tu kilka próbek pani sama z siebie dorzuciła. Czyżby dzień dobroci dla klientów?

A na tę promocję 2 w cenie 1 też sobie ostrzę ząbki
Stary 2007-02-24, 21:40   #569
mimbi
Zakorzenienie

Dla klientow moze i dzien dobroci, ale jak poprosilam o odlewke perfum mowiac, ze na razie ich nie kupie, ale poczekam na promocje na Dzien Kobiet, to pan zrobil taka mine, jakby mu ktos narobil do kapelusza.

EDIT: PROMOCJA LANCOME - KUP NASTEPUJACY KREM POD OCZY, A OTRZYMASZ MINIATURY GRATIS:

Lancome
Poznaj programy pielęgnacji skóry konturu oka w SEPHORA.

Zestawy My Skin Partner Lancôme to pełnia urody dla każdego wieku.

35 lat: High Résolution Yeux- Stymulacja produkcji kolagenu i elastyny w celu widocznej korekcji zmarszczek

40 lat: Rénergie Morpholift Yeux- 6 500 mikro-liftingów modelujących skórę

50 lat: Absolue Premium βx Yeux- Odbudowa – Odżywienie – Promienny Blask

Każdy z zestawów zawiera krem pielęgnacyjny pod oczy oraz dwie miniatury w prezencie: krem pielęgnacyjny na dzień 15 ml i płyn do demakijażu Bi-Facil 30 ml.
Oferta ważna w perfumeriach Sephora od 19 lutego do wyczerpania zapasów.

Edytowane przez mimbi
Czas edycji: 2007-02-24 o 22:46
mimbi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-02-25, 20:02   #570
naila
Zakorzenienie

W końcu, bedąc przejazdem w W-wce, zajrzałam do Sephory. Dzięki temu wątkowi i KWC (zmieniło swój image, widziałyście?) zakupiłam:

- bazę pod szminkę: http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=13383
biała kredka, lekko chłodzi usta, wygładza i szminka nabiera jakiegoś takiego blasku

- puder brązująco-rozświetlający kolor nr 02 róże: http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=13461
chyba się w nim zakochałam, daje taką świetlistość i wygładzenie optyczne cery..

- korektor pod oczy w czarnym pisaku, Sephora light touch enlumineur (highlighter) - rozświetlający

- gommage & masque - maseczka z peelingiem w jednym z Sephora Body, maska wchłania się szybko, drobinki są konkretne

Chciałam kupić ten sławetny peeling do rąk, ale nie było W ogóle z serii Sephora Body dużo rzeczy nie było

W sumie ten peeling-maska był prawie za darmo dzięki promocji -20%

Moje Impresje jestem również Zakosmetykowana
naila jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości