Nasze ulubione jogurty. - Strona 31 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-03-02, 10:50   #901
Nikaa1990
Wtajemniczenie

Dot.: Nasze ulubione jogurty.

Cytat:
Napisane przez tamonita Pokaż wiadomość
Wiesz, w sumie to dużego wyboru nie mam, bo u mnie jest tylko: Polo Market, Biedronka, Lewiatan i Netto... A w takich małych, typowo osiedlowych to często nawet głupiej Jogobelli light nie mają, a w tych większych, tak samo monotonia, nawet ten pudding "Serduszko" jest tylko w Lewiatanie... Pociesza mnie jedynie fakt, że 6 marca otwierają u mnie wkońcu tego Lidla, ale obawiam się, że mogą nie mieć tam takiego asortymentu i produktów jak w większych miastach
Przecież w Biedronce mają bardzo ciekawe smaki jogurtów

30.37.45
75.74.50
Nikaa1990 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-02, 12:05   #902
agness51
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nikaa1990 Pokaż wiadomość
Człowiek chciałby spróbować wszystkich

'' W życiu nie ma takiej chwili, abyśmy nie mieli wszystkiego, co potrzebne, aby czuć się szczęśliwymi. Pomyśl o tym przez minutę (...). Jeśli jesteś nieszczęśliwy, to dlatego, że cały czas myślisz raczej o tym, czego nie masz, zamiast koncentrować się na tym, co masz w danej chwili. ''
agness51 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-02, 12:24   #903
zooosia
Zadomowienie

a kojarzycie takie firmy emilk, primello? probowałam jak na razie hawajskiego i jest pyszny, są też inne fajne smaki;d

w ogóle połączenie jogurt nat, kefir, twaróg, ten jogurt i garsta bran flaksow + odrobina słodzika i do mikrofali to już odlot

zooosia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-02, 12:51   #904
Superchic(k)
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie dzisiaj ez jogurtu, ale za to z ogromnym naturalnym kefirkiem Pyszny był - najlepszy kefir jaki w życiu piłam - z firmy Jagr
O a propos kefirku - jakie jeszcze znacie i polecacie? Ja do tej pory myślałam, że każdy kefir jest taki sam, zawsze kupowałam te z Zotta i bardzo mi smakowały, ale ostatnio spróbowałam z Bakomy i byłam bardzo niemile zaskoczona . Strasznie słony! Może rzeczywiście ten z Zotta jest jest najlepszy?

Cytat:
Napisane przez zooosia Pokaż wiadomość
w ogóle połączenie jogurt nat, kefir, twaróg, ten jogurt i garsta bran flaksow + odrobina słodzika i do mikrofali to już odlot
Ja ostatnio codziennie jem takie właśnie połączenie na śniadanie - 100 g kefiru, 50 g jogurtu naturalnego, pudełeczko 150 g serka homo lub wiejskiego, do tego zmielone otręby pszenne z siemieniem lnianym zalane wrzątkiem - miksuję (jeśli z serkiem wiejskim to dodaję go na końcu) i dodaję BF ew. inne płatki. Niebo . Jestem zakochana. Wersja na ciepło brzmi ciekawie, z tym że ja nie mam mikrofalówki, mogę użyć małego piekarnika elektrycznego (tzw. opiekacza)? Ile mam trzymać? I czy nie zrobi mi się potem zupa ?

Superchic(k) jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-02, 13:01   #905
ewelciaa144
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Superchic(k) Pokaż wiadomość
O a propos kefirku - jakie jeszcze znacie i polecacie? Ja do tej pory myślałam, że każdy kefir jest taki sam, zawsze kupowałam te z Zotta i bardzo mi smakowały, ale ostatnio spróbowałam z Bakomy i byłam bardzo niemile zaskoczona . Strasznie słony! Może rzeczywiście ten z Zotta jest jest najlepszy?
a ja pije zawsze taki błękitny z krową na wieczku, tylko nie pamiętam jakiej to firmy, one najbardziej mi smakują

29.09
0/3,3
ewelciaa144 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-02, 13:27   #906
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

A ja dziś kupiłam mnóstwo jogurtów, bo w REALU był desery dr oetkera!! A więc: kokosanka dr oetkera, orzech włoski dr oetkera, capuucino dr oetkera i te puddingi serduszko

sometimes i feel like screaming
iza_wiosenna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-02, 14:07   #907
zooosia
Zadomowienie

Cytat:
Ja ostatnio codziennie jem takie właśnie połączenie na śniadanie - 100 g kefiru, 50 g jogurtu naturalnego, pudełeczko 150 g serka homo lub wiejskiego, do tego zmielone otręby pszenne z siemieniem lnianym zalane wrzątkiem - miksuję (jeśli z serkiem wiejskim to dodaję go na końcu) i dodaję BF ew. inne płatki. Niebo . Jestem zakochana. Wersja na ciepło brzmi ciekawie, z tym że ja nie mam mikrofalówki, mogę użyć małego piekarnika elektrycznego (tzw. opiekacza)? Ile mam trzymać? I czy nie zrobi mi się potem zupa ?
miksujesz w blenderze?

ja próbowałam jak na razie tylko lekkiego kefiru z piątnicy i całkiem smaczny.
na gotowaniu za bardzo się jeszcze nie znam, aczkolwiek włozylam do mikrofali na 30 sekund, zalezy też jaka porcja of kors, no i kefir zmienił konsystencje nieco i wyglądał mniej apetycznie ;d
no i tak, zupka mi sie zrobiła ale miałam mało twarogu.
ale te truskawki w BF tak cudownie namiękły aa

Stary 2008-03-02, 14:22   #908
Superchic(k)
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewelciaa144 Pokaż wiadomość
a ja pije zawsze taki błękitny z krową na wieczku, tylko nie pamiętam jakiej to firmy, one najbardziej mi smakują
Krowa na wieczku niewiele mi mówi .

Cytat:
Napisane przez zooosia Pokaż wiadomość
miksujesz w blenderze?

ja próbowałam jak na razie tylko lekkiego kefiru z piątnicy i całkiem smaczny.
na gotowaniu za bardzo się jeszcze nie znam, aczkolwiek włozylam do mikrofali na 30 sekund, zalezy też jaka porcja of kors, no i kefir zmienił konsystencje nieco i wyglądał mniej apetycznie ;d
no i tak, zupka mi sie zrobiła ale miałam mało twarogu.
ale te truskawki w BF tak cudownie namiękły aa
To zależy, nieraz ręcznym blenderem, kiedy mam np. twaróg i chcę idealnie gładką masę, a jak tylko zależy mi na połączeniu składników to używam miksera.

Ehh skoro ciepła zupka wychodzi, to raczej nie wypróbuję, bo nabiał w takiej postaci jakoś do mnie nie przemawia . Miałam nadzieję na spieczony lekko chrupiący wierzch i środek w niezmienionej konsystencji . Hmm ale może to zależy, w końcu piekarnik to nie to jednak nie to samo, co mikrofalówka.

Stary 2008-03-02, 14:47   #909
zooosia
Zadomowienie

Cytat:
Ehh skoro ciepła zupka wychodzi, to raczej nie wypróbuję, bo nabiał w takiej postaci jakoś do mnie nie przemawia . Miałam nadzieję na spieczony lekko chrupiący wierzch i środek w niezmienionej konsystencji . Hmm ale może to zależy, w końcu piekarnik to nie to jednak nie to samo, co mikrofalówka.
najlepiej spróbuj i koniecznie napisz jak wyszło!

Stary 2008-03-02, 16:05   #910
tamonita
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie nie...
Nasz Dzień: 04.08.2012 r. http://www.suwaczek.pl/cache/d5ce1e934e.png

Niech się stanie... !
KCP

tamonita jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-02, 16:47   #911
Ather
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agness51 Pokaż wiadomość
Człowiek chciałby spróbować wszystkich
Więc jaki problem ?
Cytat:
Napisane przez iza_wiosenna Pokaż wiadomość
A ja dziś kupiłam mnóstwo jogurtów, bo w REALU był desery dr oetkera!! A więc: kokosanka dr oetkera, orzech włoski dr oetkera, capuucino dr oetkera i te puddingi serduszko
Kokosanka jest pyszna, ale jeśli chodzi o orzech włoski i cappuccino z tych deserów - to tylko te dwa mi nie smakowały, ale może jestem po prostu zbyt wybredna
Gruszka w karmelu również jest smaczna i szarlotka. Lepsza wg mnie niż ta z 'polskich smaków', też Dr. Oetkera.

Kusi mnie ostatnio jogurt z dodatkiem białego i czerwonego wina...
Ather jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-02, 17:40   #912
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

Ather, gruszkę w karmelu też kupiłam, zapomniałam o niej ^^ A czy w kokosance są takie kawałki kokosa jak np. w danio intenso i tym serku z biedronki? Oby nie... A co powiesz o smaku mak plus... cośtam? Chyba migdały, ale nie pamiętam

A wino mi strasznie nie pasuje do jogurtu

Stary 2008-03-02, 18:15   #913
Ather
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iza_wiosenna Pokaż wiadomość
Ather, gruszkę w karmelu też kupiłam, zapomniałam o niej ^^ A czy w kokosance są takie kawałki kokosa jak np. w danio intenso i tym serku z biedronki? Oby nie... A co powiesz o smaku mak plus... cośtam? Chyba migdały, ale nie pamiętam

A wino mi strasznie nie pasuje do jogurtu
Nie, nie ma takich kawałków jak w Danio Intenso Przynajmniej ja na takowe nie natrafiłam

A jeśli chodzi o migdałowy z makiem - mi smakuje, nawet bardziej niż ten marcepanowo pomarańczowy

Wino, wino... jak nie spóbuję to się nie przekonam, chyba kupię następnym razem jak będę w sklepie Z czystej ciekawości, ale coś mi mówi, że będzie kwaśny...
Stary 2008-03-02, 18:19   #914
Hypnotic Eyes
Wtajemniczenie

Ja z dr. Oetkera próbowałam orzech włoski, migdały z makiem i kokosankę Najbardziej mi smakują migdały z makiem. Kiedyś jak jeszcze były w tych opakowaniach po 400 gram to potrafiłam zjeść całe na raz. Teraz też bym zjadła tylko nie widuję tych dużych w sklepach. I w ogóle u mnie czasem mają przerwy w dostawie tych migdałów z makiem to wtedy biorę zwykły jogurt naturalny dodaje tam maku, pokruszonych migdałów i cukru migdałowego lub miodu i to jest pyszne Co do kokosanki to tam są z tego co pamiętam wiórki

Photoblog
Hypnotic Eyes jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-02, 18:49   #915
ta_bletka
Raczkowanie

Wreszcie znalazłam swój ulubiony jogurt, a mianowicie naturalny Danona. Kupuję w czteropaku w Auchanie
Zanim jeszcze go odkryłam wypróbowałam caaaałą serię jogurtów naturalnych ( bo tylko takie jadam) i w każdym było coś nie tak. Zazwyczaj jakiś taki posmak kwasu
Któregoś razu nocowałam u koleżanki i na śniadanko zjadłam smakowy jogurt i jako że baaaaardzo dawno takowych nie spożywałam wydał mi sie niesamowicie przesłodzony.

Czy ktoś jeszcze ubóstwia jogurciki naturalne?
A, no i co się stało ze składem na jogurcie Zott'a? Chyba obowiązkiem producenta jest umieścić skład na opakowaniu, prawda?
ta_bletka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-02, 18:54   #916
agggunia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ta_bletka Pokaż wiadomość
Wreszcie znalazłam swój ulubiony jogurt, a mianowicie naturalny Danona. Kupuję w czteropaku w Auchanie
Zanim jeszcze go odkryłam wypróbowałam caaaałą serię jogurtów naturalnych ( bo tylko takie jadam) i w każdym było coś nie tak. Zazwyczaj jakiś taki posmak kwasu
Któregoś razu nocowałam u koleżanki i na śniadanko zjadłam smakowy jogurt i jako że baaaaardzo dawno takowych nie spożywałam wydał mi sie niesamowicie przesłodzony.

A, no i co się stało ze składem na jogurcie Zott'a? Chyba obowiązkiem producenta jest umieścić skład na opakowaniu, prawda?
Ja też jem głównie naturalne
I masz rację - wszystkie wydają mi się jakieś takie kwaśne
Mi bardzo posmakowała activia naturalna.
agggunia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-02, 18:57   #917
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

Cytat:
Napisane przez Hypnotic Eyes Pokaż wiadomość
Ja z dr. Oetkera próbowałam orzech włoski, migdały z makiem i kokosankę Najbardziej mi smakują migdały z makiem. Kiedyś jak jeszcze były w tych opakowaniach po 400 gram to potrafiłam zjeść całe na raz. Teraz też bym zjadła tylko nie widuję tych dużych w sklepach. I w ogóle u mnie czasem mają przerwy w dostawie tych migdałów z makiem to wtedy biorę zwykły jogurt naturalny dodaje tam maku, pokruszonych migdałów i cukru migdałowego lub miodu i to jest pyszne Co do kokosanki to tam są z tego co pamiętam wiórki
400g !WOw, ale fajnie, uwielbiam dużą ilość pysznego jogurtu . A ja dziś cały czas głodna i chyba zaraz zjem kokosankę Co tam, że to węgle na noc ;P

Skoro migdały z makiem takie dobre, to kupię!

Ather nie dość że kwaśne, to takie dziwne... Przecież jogurty są słodkie, a wino takie... winne eee, nie pasuje i chyba się nie skuszę

Stary 2008-03-02, 18:58   #918
ta_bletka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez agggunia Pokaż wiadomość
Ja też jem głównie naturalne
I masz rację - wszystkie wydają mi się jakieś takie kwaśne
Mi bardzo posmakowała activia naturalna.
Activie zawsze jadałam będąc za granicą, bo jakoś tak się dziwnie składało, że inne naturalne nie wpadały mi w oko. Dobra jest
Stary 2008-03-02, 19:10   #919
Hypnotic Eyes
Wtajemniczenie

Iza, jakie tam węgle na noc? Dopiero 19 :P Ja kolacje to dopiero o 20-20.30 jadam

Photoblog
Stary 2008-03-02, 19:11   #920
Superchic(k)
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ta_bletka Pokaż wiadomość

Ja już wypróbowałam dużo jogurtów naturalnych i jestem jednak zdecydowaną fanką Zotta . Lubię te 1 % 'Jogovita', szkoda tylko, że występują tylko w małych kubeczkach . Chociaż granatowymi też nie pogardzę . Reszta jest dla mnie albo kwaśna albo o grudkowatej niejednolitej konsystencji - np. Danone czy Bakoma (a Bakoma 1,5 % to już kompletne nieporozumienie ).

Stary 2008-03-02, 19:15   #921
ta_bletka
Raczkowanie

Cytat:
Ja już wypróbowałam dużo jogurtów naturalnych i jestem jednak zdecydowaną fanką Zotta . Lubię te 1 % 'Jogovita', szkoda tylko, że występują tylko w małych kubeczkach . Chociaż granatowymi też nie pogardzę . Reszta jest dla mnie albo kwaśna albo o grudkowatej niejednolitej konsystencji - np. Danone czy Bakoma (a Bakoma 1,5 % to już kompletne nieporozumienie ).
Kwestia gustu, jak wszystko
Zanim jeszcze odkryłam Danona, moim faworytem był Somlek, ale później zaczął mi kwaśnie smakować więc przerzuciłam się na Zott, o którym mówisz i byłby świetny, gdyby nie to, że ostatnimi czasy jakoś sztucznie zaczął smakować. Pokryło się to mniej więcej z czasem, kiedy zauważyłam, że nie drukują już składu na opakowaniu. I zaraz wywęszę jakąś aferę
Stary 2008-03-02, 19:29   #922
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

Cytat:
Iza, jakie tam węgle na noc? Dopiero 19 :P Ja kolacje to dopiero o 20-20.30 jadam
W sumie racja i dlatego zjadłam, ale waniliowy homo :P kokosanka na jutro na deserek

Stary 2008-03-02, 19:50   #923
Ather
Zakorzenienie

Cytat:
przed 20 to u mnie czasami podwieczorek wypada - albo po prostu IV posiłek
Stary 2008-03-02, 20:18   #924
Hypnotic Eyes
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ather Pokaż wiadomość
przed 20 to u mnie czasami podwieczorek wypada - albo po prostu IV posiłek
no u mnie jakby tak spojrzeć to ostatni posiłek czasem nawet ok. 22, bo czasem jem po kolacji jeszcze twaróg/wieśniaczka etc.

Photoblog
Stary 2008-03-02, 20:32   #925
tamonita
Zakorzenienie

Ja swego czasu jadłam tylko naturalne i po pewnym czasie tak mi zbrzydły, że patrzeć na nie nie mogłam, aczkolwiek lubie je.

Pamiętam też jak kiedyś, jak byłam młodsza, miałam zamiar zacząć się odchudzać ( ) i w związku z tym kupiłam sobie ten duży jogurt naturalny Tola z Biedronki, otworzyłam go, posmakowałam... potem dosypałam do niego chyba ze 3 łyżeczki cukru... po czym i tak go nie zjadłam, tylko stał w lodówce, aż mama go wyrzuciła... Tak mi się przypomniało odnośnie tych naturalnych Po tym wydarzeniu dłuuugo ich nie jadłam
Nasz Dzień: 04.08.2012 r. http://www.suwaczek.pl/cache/d5ce1e934e.png

Niech się stanie... !
KCP

tamonita jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-02, 21:02   #926
EwelkaaS
Wtajemniczenie

Dot.: Czy jogurty są zdrowe?

Nie przepadam za bardzo za owocowymi-zresztą to też zależy jaki .
Ale i tak wole naturalne .
EwelkaaS jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-02, 21:10   #927
Ather
Zakorzenienie

Cytat:
no u mnie jakby tak spojrzeć to ostatni posiłek czasem nawet ok. 22, bo czasem jem po kolacji jeszcze twaróg/wieśniaczka etc.
kolację to ja jem pół godziny przed snem (białkową) czyli po 23 ^^
ale OK, koniec z OT
Stary 2008-03-02, 21:14   #928
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

Co do naturalnych - solo raczej nie, raczej z dżemikiem, musem lub owocami . Ostatnio mieszam naturalnym np. z jogurtem owocowym, pychotka! Bo nie takie słodkie, a w sam raz!

Stary 2008-03-02, 23:03   #929
agness51
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ather Pokaż wiadomość
Więc jaki problem ?
Taki,że nie mam ani Lidla,Kauflanda,Auchanu czy Intermache

'' W życiu nie ma takiej chwili, abyśmy nie mieli wszystkiego, co potrzebne, aby czuć się szczęśliwymi. Pomyśl o tym przez minutę (...). Jeśli jesteś nieszczęśliwy, to dlatego, że cały czas myślisz raczej o tym, czego nie masz, zamiast koncentrować się na tym, co masz w danej chwili. ''
agness51 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-03, 07:48   #930
magdalenaa
Zadomowienie

Polecam kefir 0% piątnicy, białko 3,2g; węglowodany 3g; 25kcal na 100g

Nowe wątki na forum Dietetyka

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości