|
|
#901 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Nasze ulubione jogurty.
Cytat:
|
|
|
#902 |
|
Zakorzenienie
|
Człowiek chciałby spróbować wszystkich
![]()
'' W życiu nie ma takiej chwili, abyśmy nie mieli wszystkiego, co potrzebne, aby czuć się szczęśliwymi. Pomyśl o tym przez minutę (...). Jeśli jesteś nieszczęśliwy, to dlatego, że cały czas myślisz raczej o tym, czego nie masz, zamiast koncentrować się na tym, co masz w danej chwili. '' |
|
|
|
|
#903 |
|
Zadomowienie
|
a kojarzycie takie firmy emilk, primello? probowałam jak na razie hawajskiego i jest pyszny, są też inne fajne smaki;d
w ogóle połączenie jogurt nat, kefir, twaróg, ten jogurt i garsta bran flaksow + odrobina słodzika i do mikrofali to już odlot
|
|
#904 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Strasznie słony! Może rzeczywiście ten z Zotta jest jest najlepszy?Cytat:
. Jestem zakochana. Wersja na ciepło brzmi ciekawie, z tym że ja nie mam mikrofalówki, mogę użyć małego piekarnika elektrycznego (tzw. opiekacza)? Ile mam trzymać? I czy nie zrobi mi się potem zupa ?
|
|
|
#905 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#906 |
|
Zakorzenienie
|
A ja dziś kupiłam mnóstwo jogurtów, bo w REALU był desery dr oetkera!! A więc: kokosanka dr oetkera, orzech włoski dr oetkera, capuucino dr oetkera i te puddingi serduszko
|
|
|
#907 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja próbowałam jak na razie tylko lekkiego kefiru z piątnicy i całkiem smaczny. na gotowaniu za bardzo się jeszcze nie znam, aczkolwiek włozylam do mikrofali na 30 sekund, zalezy też jaka porcja of kors, no i kefir zmienił konsystencje nieco i wyglądał mniej apetycznie ;d no i tak, zupka mi sie zrobiła ale miałam mało twarogu. ale te truskawki w BF tak cudownie namiękły aa
|
|
|
#908 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.Cytat:
Ehh skoro ciepła zupka wychodzi, to raczej nie wypróbuję, bo nabiał w takiej postaci jakoś do mnie nie przemawia . Miałam nadzieję na spieczony lekko chrupiący wierzch i środek w niezmienionej konsystencji
|
|
|
#909 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i koniecznie napisz jak wyszło!
|
|
|
#910 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie nie...
![]()
|
|
|
#911 | |
|
Zakorzenienie
|
Więc jaki problem ?
![]() Cytat:
![]() Gruszka w karmelu również jest smaczna i szarlotka. Lepsza wg mnie niż ta z 'polskich smaków', też Dr. Oetkera. Kusi mnie ostatnio jogurt z dodatkiem białego i czerwonego wina...
|
|
|
|
|
|
#912 |
|
Zakorzenienie
|
Ather, gruszkę w karmelu też kupiłam, zapomniałam o niej
^^ A czy w kokosance są takie kawałki kokosa jak np. w danio intenso i tym serku z biedronki? Oby nie... A co powiesz o smaku mak plus... cośtam? Chyba migdały, ale nie pamiętam ![]() A wino mi strasznie nie pasuje do jogurtu
|
|
|
#913 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przynajmniej ja na takowe nie natrafiłam ![]() A jeśli chodzi o migdałowy z makiem - mi smakuje, nawet bardziej niż ten marcepanowo pomarańczowy Wino, wino... jak nie spóbuję to się nie przekonam, chyba kupię następnym razem jak będę w sklepie Z czystej ciekawości, ale coś mi mówi, że będzie kwaśny...
|
|
|
|
|
|
#914 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja z dr. Oetkera próbowałam orzech włoski, migdały z makiem i kokosankę
Najbardziej mi smakują migdały z makiem. Kiedyś jak jeszcze były w tych opakowaniach po 400 gram to potrafiłam zjeść całe na raz. Teraz też bym zjadła tylko nie widuję tych dużych w sklepach. I w ogóle u mnie czasem mają przerwy w dostawie tych migdałów z makiem to wtedy biorę zwykły jogurt naturalny dodaje tam maku, pokruszonych migdałów i cukru migdałowego lub miodu i to jest pyszne Co do kokosanki to tam są z tego co pamiętam wiórki
|
|
|
|
|
#915 |
|
Raczkowanie
|
Wreszcie znalazłam swój ulubiony jogurt, a mianowicie naturalny Danona. Kupuję w czteropaku w Auchanie
Zanim jeszcze go odkryłam wypróbowałam caaaałą serię jogurtów naturalnych ( bo tylko takie jadam) i w każdym było coś nie tak. Zazwyczaj jakiś taki posmak kwasu ![]() Któregoś razu nocowałam u koleżanki i na śniadanko zjadłam smakowy jogurt i jako że baaaaardzo dawno takowych nie spożywałam wydał mi sie niesamowicie przesłodzony. Czy ktoś jeszcze ubóstwia jogurciki naturalne? ![]() A, no i co się stało ze składem na jogurcie Zott'a? Chyba obowiązkiem producenta jest umieścić skład na opakowaniu, prawda? |
|
|
|
|
#916 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() I masz rację - wszystkie wydają mi się jakieś takie kwaśne ![]() Mi bardzo posmakowała activia naturalna. |
|
|
|
|
|
#917 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. A ja dziś cały czas głodna i chyba zaraz zjem kokosankę Co tam, że to węgle na noc ;P Skoro migdały z makiem takie dobre, to kupię! Ather nie dość że kwaśne, to takie dziwne... Przecież jogurty są słodkie, a wino takie... winne ![]() eee, nie pasuje i chyba się nie skuszę
|
|
|
|
#918 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#920 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Lubię te 1 % 'Jogovita', szkoda tylko, że występują tylko w małych kubeczkach . Chociaż granatowymi też nie pogardzę . Reszta jest dla mnie albo kwaśna albo o grudkowatej niejednolitej konsystencji - np. Danone czy Bakoma (a Bakoma 1,5 % to już kompletne nieporozumienie
|
|
|
#921 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Zanim jeszcze odkryłam Danona, moim faworytem był Somlek, ale później zaczął mi kwaśnie smakować więc przerzuciłam się na Zott, o którym mówisz i byłby świetny, gdyby nie to, że ostatnimi czasy jakoś sztucznie zaczął smakować. Pokryło się to mniej więcej z czasem, kiedy zauważyłam, że nie drukują już składu na opakowaniu. I zaraz wywęszę jakąś aferę |
|
|
|
|
|
#922 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i dlatego zjadłam, ale waniliowy homo :P kokosanka na jutro na deserek
|
|
|
|
#923 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#924 |
|
Wtajemniczenie
|
no u mnie jakby tak spojrzeć to ostatni posiłek czasem nawet ok. 22, bo czasem jem po kolacji jeszcze twaróg/wieśniaczka etc.
|
|
|
|
|
#925 |
|
Zakorzenienie
|
Ja swego czasu jadłam tylko naturalne i po pewnym czasie tak mi zbrzydły, że patrzeć na nie nie mogłam, aczkolwiek lubie je.
Pamiętam też jak kiedyś, jak byłam młodsza, miałam zamiar zacząć się odchudzać ( Tak mi się przypomniało odnośnie tych naturalnych Po tym wydarzeniu dłuuugo ich nie jadłam
|
|
|
#926 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Czy jogurty są zdrowe?
Nie przepadam za bardzo za owocowymi-zresztą to też zależy jaki .
Ale i tak wole naturalne . |
|
|
|
|
#927 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#928 |
|
Zakorzenienie
|
Co do naturalnych - solo raczej nie, raczej z dżemikiem, musem lub owocami
. Ostatnio mieszam naturalnym np. z jogurtem owocowym, pychotka!
|
|
|
#929 |
|
Zakorzenienie
|
Taki,że nie mam ani Lidla,Kauflanda,Auchanu czy Intermache
'' W życiu nie ma takiej chwili, abyśmy nie mieli wszystkiego, co potrzebne, aby czuć się szczęśliwymi. Pomyśl o tym przez minutę (...). Jeśli jesteś nieszczęśliwy, to dlatego, że cały czas myślisz raczej o tym, czego nie masz, zamiast koncentrować się na tym, co masz w danej chwili. '' |
|
|
|
|
#930 |
|
Zadomowienie
|
Polecam kefir 0% piątnicy, białko 3,2g; węglowodany 3g; 25kcal na 100g
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:06.

A w takich małych, typowo osiedlowych to często nawet głupiej Jogobelli light nie mają, a w tych większych, tak samo monotonia, nawet ten pudding "Serduszko" jest tylko w Lewiatanie...
Pociesza mnie jedynie fakt, że 6 marca otwierają u mnie wkońcu tego Lidla, ale obawiam się, że mogą nie mieć tam takiego asortymentu i produktów jak w większych miastach