![]() |
#61 |
Zakorzenienie
|
Dot.: NeoStrata i m.in. ich patent: KWASY POLI-HYDROKSYLOWE (PHA)
Lorri-
![]() Nigdzie nie spotkałam się z informacjami na ten temat. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#62 |
Zakorzenienie
|
Szczerze wątpię, czy taki peeling miałby sens. Przede wszystkim nie wiem, jakie musiałoby być stężenie PHA, żeby działało porządnie złuszczająco. Nigdy nie słyszałam o tym, aby ten typ kwasów był stosowany jako peeling profesjonalny. Złuszczanie to nie jest ich główny cel. W kosmetykach widziałam maksymalnie 15% glukonolaktonu (oczywiście NeoStrata) i, wierz mi, te kremy są naprawdę łagodne. Nic nie stoi na przeszkodzie, żeby łączyć eksfoliację za pomocą AHA z pielęgnacją za pomocą PHA.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#63 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#64 |
Zakorzenienie
|
też się nie spotkałam z peelingiem profesjonalnym PHA
natomiast ostatnio słyszałam o kwasach THA czy jakoś, wiecie coś na ten temat? ja regularnie chodzę na migdałka [mam pozwolenie od dermatologa] i jestem zadowolona |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#65 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#66 |
Rozeznanie
|
A ja mam taki problem- kupiłam krem Neostraty Renewal Cream 12 PHA i doszłam do poły tubki i chyba to będzie koniec. Bardzo mi ten krem uwrażliwił skórę a szczególnie czoło. Cokolwiek po nim zastosuję mam gwarantowane uczulenie. Szkoda bo widzę, że krem mi pomaga i jego formuła mi odpowiada.
Nie wiem co mam zrobić? Chciałam po nim stosować krem z retionel (oczywiście nie latem) ale skoro na ten krem skóra tak zareagowała to co będzie po retinolu? Odstawiłam go na razie i obserwuję co będzie z moją skórą dalej ![]()
![]() |
#67 |
Zakorzenienie
|
Jak ktoś takie ma, to pewnie, że stoją. Ale Natalia chyba raczej nie ma z tym problemu, skoro, jak rozumiem, jest zainteresowana głębszą eksfoliacją kwasami (pyta o stężenia wyjściowe).
Nie ma się co łudzić, PHA złuszczają znacznie delikatniej niż AHA. Za to kwas laktobionowy wydaje się stworzony dla skóry naczynkowej. Edytowane przez Lorri Czas edycji: 2013-02-16 o 06:58 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#68 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Lorri- ![]() ![]() Idzie lato , więc chce odstawić salicyl .Migdała nie lubie , dlatego pomyślałam o PHA.Na pewno chce stosować krem z PHA z ZSK. Nie mam tłustej skóry , nie zależy mi już na złuszczaniu .Pomyślałam , że peeling z PHA , szybciej zadziała na naczynka .Ponoć mają znikać już po kremie ![]() Edytowane przez Lorri Czas edycji: 2013-02-16 o 06:58 Powód: Edycja cytatu |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#69 |
Zakorzenienie
|
Czy krem Bionic neostraty faktycznie niweluje/likwiduje rumień??
![]() |
![]() |
#70 |
Zadomowienie
|
w moim wypadku tak było
![]() nie polecam natomiast wersji podocznej - bardzo kiepskie nawilżanie, a efekty stosowania praktycznie żadne |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#71 |
Rozeznanie
|
Czy krem >NEOSTRATA bionic 12% PHA ma taki sam sklad jak NEOSTRATA PHA 10% lub 15%PHA
Dziewczyny bardzo wazne bo nie wiem co robic ,chcialm zamowic krem Neostrata bionic cream face intensywnie nawilzajacy PHA 12% o ten mi chodzi --- https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...am-12-pha.html ,ale nie ma w ofercie ,jest tylko NEOSTRATA PHA Cream 10% albo Neostrata Pha 15% -czy te pozostale maja takie same dzialanie jak ten pierwszy 12% pha? ,tylko kwestia wiekszego(np15% kawsu,lub mniejsze 10% ??)??? Czy roznia sie tez skladem od tego 12% PHA? i czy one zawieraja kwas laktobinowy? te 10% Pha i 15% PHA ? ???czy nie? bo ten krem Neostrata PHA 12%-zawiera na pewno kwas laktobinowy ,A O TO MI WLASNIE CHODZI ZEBY BYL W SKLADZIE miniumum 4% kwasu laktobinowego
![]() Edytowane przez Polski Bursztyn Czas edycji: 2012-07-05 o 16:44 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#72 |
Zakorzenienie
|
Dot.: NeoStrata - kosmetyki z kwasami PHA i nie tylko
Polski Bursztynie, tylko Bionic zawiera kwas laktobionowy. Pozostałe kremy zawierają glukonolakton.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#73 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() LORRI czyli ten krem Bionic pha 12% -dziala jak pelling enzymytczny? Edytowane przez Polski Bursztyn Czas edycji: 2012-07-06 o 12:46 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#74 |
Zakorzenienie
|
bardzo proszę o odpowiedź. Zaczynam własnie walkę z przebarwieniami. Która Neostrata jest najlepsza. Krem czy żel bez HQ? Bardzo proszę o odpowiedź.
http://www.bio-med.pl/neostratadetal.html który z tej linii na przebarwienia wybrać? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#75 |
Przyczajenie
|
Bardzo WAZNE!! Czy istnieja podrobki kremow NeoStrata?
Drogie wizazaznki zamowilam krem NeoStrata z ebaya od sprzedawcy z Ameryki USA krem Bionic Face Cream PHA 12(NeoStrata) i przyszedl wczoraj ale w innym opakowaniu jakie widzialam tego kremu na internecie...... jest napisane NeoStrata Bionic Face cream 12 Bionic /PHA do tego jest napis na opakowaniu kremu RESTORE(zielona liia a na niej bialy napis RESTORE) przyszedl normalnie w opakowaniu nowy ,ale w takim opakowaniu(krem i opakowaie) nie widzialam na necie ,boje sie ze moze to byc podrobka
![]() Edytowane przez Anolek1 Czas edycji: 2012-07-20 o 16:14 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#76 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Bardzo WAZNE!! Czy istnieja podrobki kremow NeoStrata?
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#77 |
Rozeznanie
|
Tutaj sa zdjecia kremu ktory dostalam
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#78 |
Zakorzenienie
|
Może zapytaj sprzedawcę, dlaczego opakowanie wygląda inaczej, co to za wersja.
Edytowane przez Lorri Czas edycji: 2012-12-12 o 04:44 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#79 |
Rozeznanie
|
Lorri-chcialam zamowic ten krem od sprzedawcy z Niemiec ,ale nie wysylaja poza Niemcy... 2wiec znajomy ktory mi ten krem zamawial na ebayu znalazl sprzedawce z ameryki i tam zamowil ,ja nie mam konta na ebayu wiec to on ze swojego konta zamawial ,dopiero za tydzien wraca ,bede miala z nim kontakt,smarowalam sie juz tym kremem 4 razy i skora jakby taka troche rozjasniona ale skora nie schodzi ,a zapach ma bardzo podobny do kremu z kwasem svr (kiedys takiego uzywalam krem SVR z kwasem)
podam adres z jakiego przyszla do mnie przesylka: NA BASTA PO Box 3893 Chesterfield , MO 63006-3893 US Lorri- a moze napisac do dystrybutora ,tylko moj angielski bardzo slabiutki jest......... www.NeoStrata.com i pokazac te zdjecia? Edytowane przez Polski Bursztyn Czas edycji: 2012-07-27 o 23:00 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#80 |
Zakorzenienie
|
Można by tak zrobić, tzn. napisać do producenta. Nie wiem tylko, czy się odczekasz odpowiedzi.
Po kremie nie będzie Ci schodzić skóra. To są bardzo łagodne kwasy. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#81 |
Rozeznanie
|
Lorri -tak sobie mysle ,skoro to moze byc podrobka to dlaczego nie zrobili prawie takiego samego opakowania? i przesylka z USA
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#82 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Bardzo WAZNE!! Czy istnieja podrobki kremow NeoStrata?
Cytat:
![]() http://www.aptekaeskulap.com.pl/adva...strata&x=0&y=0 Lorri, a co myślisz o kremie na noc Neostrata Skin Active? Proszę o Twoją opinię. Oto skład: Skład wg INCI: Aqua (Water), Glyceryn Stearate, Glycolic Acid, Maltobionic Acid, Gluconolactone, Butyrospermum Parkii (Shea) Butter, Isononyl Isononanoate, Glycerin, Butylene Glycol, Stearyl Alcohol, Hydrogenated Polydecene, Arginine, Cyclopentasiloxane, PEG 100 Stearate, Dimethicone, Ammonium Hydroxide, Propylene Glycol, Cetyl Alcohol, Cyclohexasiloxane, Palmitoyl Oligopeptide, Palmitoyl Tetrapeptide-7, Tocopheryl (Vitamin E) Acetate, Malus Domestica Fruit Cell Culure Extract, Vitis Vinifera (Grape) Seed Extract, Euterpe Oleracea (Acai) Fruit Extract, Punica Granatum (Pomegranate) Extract, Vaccinium Angustifolium (Blueberry) Fruit Juice, Rosa Damascena Flower Oil, Methyldihydrojasmonate, Ethylene Brassylate, Caprylyl Glycol, Lecithin, PEG-75 Stearate, Steareth-20, Ceteth-20, Triethyl Citrate, Xanthan Gum, Magnesium Aluminium Silicate, Pentaerythrityl Tetra-Di-t-Butyl Hydroxyhydrocinnamate, Sodium Bisulfite, Disodium EDTA, Chlorphenesin, Phenoxyethanol, Caramel, CI 19140 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#83 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Wg mnie, krem zdecydowanie wart wypróbowania, chociaż zapewnienia producenta o jego skuteczności byłyby bardziej wiarygodne, gdyby podano stężenia (w przypadku NeoStraty nie jest to niczym niezwykłym). Duży plus za przetestowanie kosmetyku pod względem działania komedogennego i aknegennego. Edytowane przez Lorri Czas edycji: 2012-08-01 o 18:26 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#84 |
Zakorzenienie
|
Polski Bursztynie a ja znalazlam ten krem w Polsce http://www.dobrykrem.pl/index.php?manufacturers_id=37 a jako że jestem z Poznania to w dodatku nie płacę za przesylkę
![]() tak poza tym u mnie na razie przebarwienia znikają tylko nie wiem co zadziałało czy krem Synchroline czy żel Neostraty. Stosuję oba jednoczesnie 2 razy dziennie i efekt piękny. Nie spodziewałam się że tak szybko rozjaśnią się. Myślałam że z 3 miesiace jak nic trzeba czekać. a tu taka niespodzianka. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#85 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
A czy ma sens dodawanie do kremu Neostrata Bionic, który mam sprawdzony, substancji przeciwstarzeniowych typu Vitasource, peptydy, ekstrakt z soi, liposomy? Oczywiście, tuż przed aplikacją, na ręce. Czy kwaśne Ph nie zniweczy ich działania? Ten sam problem mam z balsamem do ciała Alterry, do którego dodaję kwas mlekowy, czy jest sens coś tam jeszcze pakować? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#86 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dodawanie kwasów i zasad do większych ilości gotowych kosmetyków bez kontroli pH jest ryzykowne. Edytowane przez Lorri Czas edycji: 2012-08-06 o 01:08 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#87 |
Zakorzenienie
|
zastanawiam się nad kupnem kremu pod oczy Neostraty Bionic na cienie pod oczami. Używała któraś z Was? Jak wrażenia?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#88 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#89 |
Raczkowanie
|
Hej. Czy ktoś ma doświadczenie w używaniu kremu NEOSTRATA RENEWAL Krem z Pro-retinolem PHA 12%?
Wiem, że kilka dziewczyn pisało wcześniej o lekkim przesuszeniu. Zastanawiam się między nim, a kremem Redermic R z La Roche i nie wiem który będzie działał lepiej przeciwzmarszczkowo w przypadku suchej, naczynkowej cery. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#90 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:52.