|
Notka |
|
Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#421 |
Rzabbocop
|
Dot.: Co się robi na siłowni? :>
Miałam to napisać w cudzysłowie
![]() Nie jest to typowe low carb ale przeciez je się zdecydownie mniej węgli niz tradycyjnie Jeśli ktoś nie jest przekonany do low carb to na 10 PŻ powinien czuć się dobrze |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#422 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do sztangielków to napewno są i sztanga też ![]() EDIT: dziewczyny , a co sądzicie o takim treningu obwodowym http://www.fitness.cos.pl/fitness/nowosci.html Edytowane przez Madziorka Czas edycji: 2007-10-22 o 21:04 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#423 |
Rzabbocop
|
Ja ACT bardzo lubię
![]() Musiałabym zobaczyć jak te zajęcia wyglądają, bo opis mało szczegółowy. Uważam, ze powinno się ćwiczyć to co sprawia przyjemność ale warto z pośród tych form aktywności wybrać najbardziej efektywne ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#424 |
Raczkowanie
|
http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=216389
przeklejam też tu. Bęę wdzięczna za jakieś opinie Wizażanek korzystających z siłowni |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#425 |
Zakorzenienie
|
Szukam od godziny i już wychodzę z siebie, więc pytam się i mam nadzieję, że któraś się nade mną zlituje
![]() Chciałam się dowiedzieć, jakie działanie mają poszczególne sprzęty do aerobów na siłowni. Tam, gdzie chodzę się wypocić, mam do dyspozycji rowerek (zwyczajny i taki "leżący"), stepper, orbitreka, bieżnię i wiosła (nie wiem czy dobrze wszystko nazwałam ![]() Które z tych przyrządów są najlepsze na rozgrzewkę, które pomagają zwiększyć wytrzymałość, a które zamordują mój tłuszczyk? A może to jeden pies? ![]()
![]() |
#426 |
Rzabbocop
|
Kazda z tych maszyn angażuje trochę bardziej inną grupę mięśni, najbardziej uniwersalny będzie chyba orbitrek i wioślarz.
Wybierz to co najbardziej lubisz ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#427 |
Zakorzenienie
|
No właśnie staram się urozmaicać treningi i nie byłam pewna, czy dobrze robię
![]() A czy któreś z tych urządzeń jest w stanie wpłynąć na kształtowanie dolnych partii ciała, czy jedynie ćwiczenia siłowe mogą tutaj cokolwiek zaradzić?
![]() |
#428 |
Zakorzenienie
|
mam juz dietę i rozpisany trenig
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#429 |
Zakorzenienie
|
gratulacje i powodzenia
![]() vretka od chudnięcia to jest dieta a trening to tylko dodatek, bez porządnej diety nie bedzie efektów od kształtowania ciała jest trening siłowy aeroby po prostu spalają kalorie i najlepsze są biegi a potem bieżnia i wioslarz, ale od rodzaju maszyny ważniejsze jest jak na niej ćwiczysz stepper sobie daruj
Całkowite lekceważenie wszelkich zagrożeń sprawiało jakoś, że zagrożenia zniechęcały się, rezygnowały i znikały.Terry Pratchett Doświadczenie jest szkołą, w której lekcje drogo kosztują ![]() Fuksjowa Roma S. Pilewicz szuka nowego domu Tous Rosa karmel i pomarańcz też szukają nowego domu |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#430 |
Wtajemniczenie
|
Mam małe pytanie o rozwinięcie skrótów
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#431 |
Raczkowanie
|
Witam dziewczyny! Ja od 3 tygodni regularnie 3 razy/tydz chodze na silownie i juz widze male efekty.Generalnie jestem zadowolona ze swojej sylwetki...choc nie ukrywam ze chcialabym troche przytyc.Waze 52 kg przy wzroscie 169 cm. Cwiczac chodzi mi glownie o miesnie posladkow,ud i lydek (daze do uzyskanie ekektu twardej i jedrnej pupy). Na rece nie cwicze bo w weekendy nosze tace jako kelnerka i przy swojej budowie ciala i tak mam niezly biceps
![]() -na poczatek stepper 30 min na poziomie 7/12 -wewnetrzne miesnie ud 4x20 (5) -zewnetrzne miesnie ud i posladki 4x20 (5) -wypychanie nog wprzod lezac na plecach 4x20 (3) -motylek 4x20 -brzuszki na maszynie -wypychanie nogi w tyl przy podparciu 4x15 na przemian (5) -boczki 10 min;-) -rowerek 10-15 min na koniec prosze o opinie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#432 |
BAN stały
|
Kochane dzisiaj pierwszy raz ide na siłownie, mam zamiar wykupić karnet bo chcę uczęszczać regularnie. Troche sie boję, na szczęście wiem, ze dziewczyny tez chodzą na siłownie i nie będę sama wśród tych wielkoludów:/ mam po prostu stresa.
Na siłowni chciałabym wzmocnic mięśnie ramion, pleców i wyrzeźbić ładnie pośladki. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#433 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#434 |
Zakorzenienie
|
Tez sie w sumie stresowalam,ale chodze ze swoim TŻ'etem wiec sie tym zbytnio nie martwilam
![]()
![]() |
#435 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#436 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#437 |
BAN stały
|
Najfajniejsze jak na razie jest dla mnie, ze można zła energie wyładować poprzez ćwiczenia siłowe.
Odczuwam ból mięśni w pachwinach, trochę klatka, biceps i między łopatkami. Na jutro mam mieć rozpisany trening przez trenerkę. Chciałabym mieć taką figurę jak ona, ale ona codziennie chodzi na siłownię i do tego coś ma wspólnego z AWF-em. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#438 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
pozazdroscic.JA dzisiaj biegam,to jest dla mnie najlepszy sposob na rozladowanie energii i wyrzycie sie. ALe silownie tez uwiebiam ![]()
![]() |
![]() |
#439 |
Raczkowanie
|
hej dziewczynyyy;* dolacze sie do pytan poprzedniczek ,szczrze powiedziawszy teraz to mam watpliwosci:P
mam mozliwosc cwiczenia w klubie codziennie. karnecik mam na aerobic oraz na cardio(bieznia,orbitrek i rowerek stacjonarny). teraz pytanko: 1)czy po godzinnych zajeciach pilatesu bezpieczne jest dla moich miesni cwiczenie na biezni : chodzi mi o marsz albo marszobieg,rowerek i orbitrek(oczywiscie nie na raz) 2)podobne pytanie : czy po zajeciach z tbc bup fat burningu, dance bieznia rowerek lub orbitrek wskazany? prosze moderatorki o odpowiedz ![]() ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#440 |
Zakorzenienie
|
Ali, wszystko zależy od tego, ile czasu ćwiczysz, z jaką intensywnością (z jakim tętnem) i jaki jest Twój cel.
W przypadku ćwiczeń typu aerobik, pilates, marsz itp. większy wpływ na mięśnie ma to, jak duże są przerwy między posiłkami, co i ile jesz itd. , bo same te formy aktywności nie są dla mięśni poważniejszym wysiłkiem. Jeśli zależy Ci na jakimś konkretnym kształtowaniu sylwetki, rozbudowaniu masy mięśniowej itp., a masz karnet na siłownię, to proponowałabym raczej zająć się ćwiczeniami siłowymi, bo zajęcia, które tu wymieniasz, to raczej miła forma spędzania czasu, ale trudno oczekiwać po nich efektów jak po normalnym treningu. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#441 |
Raczkowanie
|
Midi juz konkretyzuje
![]() chodzi mi przede wszystkim o zrzucenie zbednych kilogramow. chodzac codziennie na aerobic lub zajecia cardio chcialabym pozbyc sie z 4 kg tluszczyku.jesli chodzi o posilki przerwa wynosi 3-4 godziny. (oprocz dzisiejszego dnia;DDD pozostalosci sylwestrowe;p) zazwycza chodze na tbs i zastanawiam sie poprostu czy oatkowa godzina na biezni bedzie ok
![]() |
#442 |
Zakorzenienie
|
No to tym bardziej - jeśli chcesz nadmiar tkanki tłuszczowej, to raczej polecałabym ćwiczenia siłowe, a nie pilates, tbs czy aerobik.
Godzina bieżni pewnie niewiele tu zmieni - co do biegania generalnie, spalania tłuszczu odbywa się przy odpowiednim tętnie, i nie trzeba na to godziny dziennie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#443 |
Rozeznanie
|
poczatlkujaca na silowni - prosze o rady
witam, mimo, ze od kilku lat cwicze joge, robie to dosc nieregularnie i postanowilam poruszac sie troche intensywiej, jais czas temu schudlam kilkanascie kilogramiow jednak bez zadnego ruchu no i teraz chcialabym troche ppoprawic rzezbe, zwlaszcza jesli chodzi o biodra uda i posladki [heh coz za oryginalnosc]
zapisalam sie na silownie i od jakiegos czasu pewien zestaw cwiczen, ale nie wiem na ile zrobion to co mam w zamierzeniu, a na ile robie z siebie debila ![]() ![]() wiec po tym prydlugim wstepie, moa wizyta na silowni generlanie wyglada tak bieznia, od spaceru do szybkiego marszu na rozgrzewke ok. 20-30 minut [predkosc od 4,5 do 7 km i przez osttanie 5-7 mimut zejscie z powrotem na 4.5] orbitrek 38 minut na programie count down [obciazenie rosnie od 3 do 8 potem zmienia sie 2 minuty na 4 minuta na 8 i pod koniec rowniez spada] stepper ok 10 minut wiosla ok 200 razy potem cwiczenia z hantlami: przysiady z ciezarkami 1.5 kg, wypady nog z ciezarki, brzuszki z ciezarki i cwiczenia na triseps 3kg ciezarek 3,4 serie po 15 powtorzen [brzuszkow robie dwie serie pod rzad] na koniec rozciaganie, tu korzystam z cwiczen z jogi co myslicie na ten temat? co moge osiagnac tymi cwiczeniami co zmodyfikowac, poszukam jeszcze w temacie o cwiczeniach na nogi cos o wewnetrzej stronie ud, bo to u mnie sa miesnie malo uzywane [no chyba ze seks ![]() z gory dzieki wam za wszystkie rady ![]()
![]() |
#444 |
SPAMER
Nieopłacona reklama Zarejestrowany: 2007-04
|
Dot.: poczatlkujaca na silowni - prosze o rady
Ja mam o tyle fajnie, że mi trener ustala co i jak mam ćwiczyć.
Mam na początek jedną uwagę:- na początku powinno być 15 max 20 min na rogrzewkę ( rower, narty, bieżnia, wiosła) - potem ćwiczenia siłowe a na koniec około 30 minut znów cardio. A co do wewnętrznej strony ud to ejst taka maszyna na której to się ćwiczy . |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#445 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#446 |
♥
|
tutaj masz wiele poprawnych treningów siłowych
![]() https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...ningi+si%B3owe |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#447 |
Przyczajenie
|
Ćwiczenia na siłowni
Witam!
Chcialabym sie was zapytac czy znacie jakies cwiczenia na silownie?? Zaczynam chodzic na silownie za pare dni. Nie zalezy mi na tym aby schudnac, lecz zey wyrzezbic - brzuch, posladki i ramiona. Czekam na jakies ciekawe odpowiedz ![]()
![]() |
#448 |
sophisticated
|
Dot.: Ćwiczenia na siłowni
http://www.wizaz.pl/forum/search.php?searchid=6994567
najpierw poczytaj, potem pytaj ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#449 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Ćwiczenia na siłowni
mam prosbe do was dziewczyny abyscie pomogly mi rozpisac trening bo niestety tam gdzie chodze pan instrujtor jest slabo zainteresowny nowymi cwiczacymi. A wiec tak chodze na silownie co drugi dzien i spedzam tak ok 1.5-2 godzin. Chcialabym schudnac ok 5-7 kg. Chcialabym zmniejszyc troche obwod swoich ud i porawic wyglad posladkow bo sa dosc duze i stracily ostatnio troche na jedrnosci
![]() bede bardzo wdzieczna za kazda okazana poomoc |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#450 |
Rzabbocop
|
1,5-2h to strasznie długo
![]() no chyba ze to z przebraniem i prysznicem ![]() a tak serio trening siłowy nie powinien być dłuższy niż ok. 45 minut a cieżary muszą być odpowiednio duże, jeśli są za małe to trening nie działa a jeśli są dobrze dobrane to po 30-45 minutach ma sie dość ![]() poczytaj trochę postów podwieszonych na forum a jak dalej będziesz miała pytania to pytaj |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:12.