|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#511 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Najskuteczniejsze tabletki, kapsułki, witaminki:)
Vitapil - Puritan's Pride
60 szt./ok. 33 zł. Skład: wit. B5, cholina, inozytol, wit. PP, B12, PABA, kwas foliowy, żelazo, miedź, jod, mangan, cynk, proteiny sojowe, drożdże. Dawkowanie: 1 tabl. dziennie w trakcie posiłku. Cena miesięcznej kuracji: ok. 16 zł. Uwagi: do włosów słabych, cienkich, nadmiernie wypadających, ze skłonnością do przetłuszczania się, siwiejących. Dla kobiet po 40. roku życia. Niepolecany przy cerze naczynkowej, trądziku, osobom zażywającym leki obniżające poziom cholesterolu, przy kłopotach z tarczycą. Świetna cena. ![]() leeloo, wiesz może dlaczego osoby z trądzikiem i przed 40 rokiem życia nie powinny zażywać tych tabletek? To jedyny suplement, który mi pomaga, a faktycznie zauważyłam ostatnio pogorszenie stanu skóry ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#512 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Inneov- warto kupić?
ajej czyli co revalid najlepszy?mi skrzypowita nic nie dala :/ np buuuuuu a chce kupic jeden preparat ale za to taki co cos zdziala hehe a nie 10 tys innych :/
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#513 |
Zakorzenienie
|
hohoho no to ebde miala do czytania
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#514 |
Raczkowanie
|
Ja również używam vitapilu... co prawda biorę go dopiero od miesiąca ale już zauważyłam, że włosy mniej mi wypadają i są bardfziej nawilżone...
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#515 |
Zakorzenienie
|
czyli vitapil vs revalid?ktory wybrac?wydaje mi sie ze ebz sensu suzkac kolejnych...chyba te dwa sa najlepsze...a wam jak sie wydaje?bo musze sie w koncu na cos zdecydowac hehe
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#516 |
Rozeznanie
|
Voodia - zapewne chodzi o te proteiny sojowe, wiem ze preparaty z soi sa własnie stosowanwe w tabletkach dla kobiet w okresie menopauzy .. do tego dochodzi fakt że np. soja ma działanie wolotwórcze i przy prolemach z tarczyca jest nie wskazana to raz a dwa zreszta ja sama Vitapil o tyle omijam ze zawiera także jod ( już przyjmuje inne preparaty z jodem na problemy tarczycowe - dodam ze sam jod poprostu prześwietnie działa na kobiecy ustrój ale trzeba byc z nim ostroznym jesli mamy problemy hormonalne) .. kiedyś kupiłam Vitapil nie przeczytawszy ulotki i strasznie sie zdenerwowałam w domu ze tu takie kwiatki
![]() Co do trądziku to nie mam pojęcia a nie chcę spekulować.. Jednak najlepeiej będzie jeżeli wypowie się jeszcze tu jakiś lekarz czy dermatolog - zapytam może jakiegoś zanjomego fachowca ![]() Mary Q: Ja od siebie bardzo polecam Revalid - dodam tylko że na każdego działa inaczej - to że mi pomógło nie musi znaczyc ze pomoże i Tobie -trzeba samemu niestety do tego dojść metodą prób i błędów; ale dla mnie Revalid to rewelacja. Tu znalazłam w sieci w przystępnej cenie: http://www.apteka-cefarm.pl/cgi-bin/...evalid&x=0&y=0 U mnie sprawdziła się też tania Silica - szybko potrafi się uporać z cerą. Na problemy skórne super był też Merz Spezial. Skrzypovita to porażka - zmeczyłam dwa opakowania dostając coraz to większego wysypu pryszczy w trakcie ! brrr.. bardzo się zawiodłam na tym preparacie.
Urtica dioica ![]() Edytowane przez leeloo Czas edycji: 2006-11-13 o 11:58 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#517 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Super... biore Vitapil a mam cere naczynkową i jestem gruuubo przed 40 :-/ Chyba wrócę do sprawdzonej bynajmniej na moich włosach Skrzypovity... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#518 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny nie wiem, podaje linka do artykułu; może można dopytać autorki?
Nie wczytywałam się tak w te tabletki - za to z 1szą częscią artykułu w pełni się zgadzam. Na forum gazety wypowiada się dermatolog , może go spróbowac wypytać? http://kobieta.gazeta.pl/kobieta/1,56374,3589061.html
![]() |
#519 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Zabiorę słoiczek do mojej dermy i ją o wszytsko wypytam przy następnej wizycie ![]() W każdym razie na razie z Vitapilu nie zrezygnuję, bo to jedyne ( w połączeniu serią Vichy Dercos) co mi pomaga (odpukać!!! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#520 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, oszczędzę wam problemu bo moja pani dermatolog poleciła mi własnie Vitapil do łykania a mam 19 lat. Myślę, że wiedziała co robi, chociaż ja kończę już 2 opakowanie tego leku (4 miesiące kuracji) i żadnych efektów nie widzę
![]()
![]() |
![]() |
#521 |
Rozeznanie
|
Ja bym zmieniła - te tabletki widac na Ciebie nie działają, zdarza się
ja po 3 miesiącach zwykle juzwstrzymuję kuracje i efekt utzymuje sie jakis czas ; 4 miesiace bez żadnych efektów... to dużo
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#522 |
Zakorzenienie
|
Leeloo, myślę, że masz rację. Kupię więc sobie skrzyp polny, tylko nie wiem który jest najlepszy. Co myślicie o tym w fioletowym opakowaniu? (z witaminami)
![]() |
![]() |
#523 |
Rozeznanie
|
Stosowałam i był ok
![]() A myślalaś o Silica? Też jest w porządku i cena przystępna
![]() |
#524 |
Zakorzenienie
|
Myślałam o Silice, ale jak dla mnie wydaje się zbyt "zwykła", poprostu niczym mnie nie przekonała. Kiedyś brałam ją ale chyba tylko na paznokcie i to po długim czasie mi cokolwiek pomogło
![]()
![]() |
![]() |
#525 |
Raczkowanie
|
ja bym Ci też proponowała Vitapil, i ekonomiczny, bo jest wielka kapsułka na cały dzień, a kapsułek w opakowaniu 60; i stworzony do samych włosów, a nie jak większość tabletek, do włosów, skóry i paznokci
wiele osób go chwaliło i ja w końcu się skusiłam pozdrawiam!! |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#526 |
BAN stały
|
O Vitapilu słyszałam wiele dobrego
![]() Chwaliłam Inneov i będę chwalić, ale jednocześnie z nim brałam Capivit o działaniu nawilżającym i właściwie moze ta "fuzja" dała efekty, które przypisuję tylko Inneov. Moje włosy nie wypadały (tzn. kilka dziennie) ale były przesuszone i osłabione i bardzo sie przez ostatnie dwa miesiace wzmocniły. W każdym razie ja Inneov będę brać jeszcze przez cały miesiąc ![]() A wiosenną kurację może zrobię Vitapilem... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#527 |
Zakorzenienie
|
Najskuteczniejsze tabletki, kapsułki, witaminki:)
postanowilam sie przylaczyc do watku,szczegolnie,ze mam troche doswiadczenia w lykaniu talbetek na poprawe kondycji wlosow
![]() Niespelna dwa lata temu mialam ogromny problem z wypadaniem wlosow-tracilam je calymi pasemkami,nawet podczas przeczesywania palcami wlosami,bo o myciu czy czesaniu sczotka juz nie wspomne. Po kilku konsultacjach z lekarzami zaczelam przyjmowac Humavit Z, oraz zestaw mikroelementow. Z wlasnego doswiadczenia musze powiedziec,ze to wlasnie taki zestaw lekow brany poczatkowo w ilosciach uderzeniowych jako jedyny zadzialal na moje wloski. Szkoda tylko,ze od czasu gdy go odkrylam stracilam przynajmniej 1/4 wlosow ![]() Od tatmego okresu bardzo przejmuje sie stanem moich wlosow i profilatycznie<szczegolni e jesienia i wiosna>przyjmuje, poza mikroelementami, jakies dodatkowe tabletki. Teraz zaopatrzylam sie w kapsulki MERZ SPEZIAL HAAR- AKTIV <niemiecka wersja kapsulek,przeznaczona specjalnie dla wzmocnienia kondycji wlosow>-poneiwaz jednak kupilam je troche w ciemno <nadarzyla sie okazja>chcialam sie dowiedziec,czy ktoras z Was ich uzywala? Ciekawa jestem efektow... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#528 |
Raczkowanie
|
Hej, czy sa jakies ograniczenia wiekowe do tych preparatow? Jesli tak, to do ktorych? Humavit jest chyba dla doroslych, a inne? Pzdr. i sorry jesli to juz bylo
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#529 |
Rozeznanie
|
![]()
Hej. Ja zazywam wyciag ze skrzypu polnego + witaminy i mikroelementy (zielone opakowanie). Za 50 kapsulek zaplacilam 12,55. Zalecana dawka 1-2 kapsulek dziennie. Ja lykam jedna kapsulke, poniewaz biore jeszcze ekovit, ktory ma podobny sklad i nie chce przedobrzyc z tymi witaminkami. Po 3 tygodniach kuracji wloski jakby zaczely mi kielkowac, bo caly czas swedzi mnie skora glowy (nie mam na nic uczulenia). Czy ktoras z Was stosowala badz stosuje w/w produkt? Jesli tak to jakie osiagnelyscie efekty? I czy polecacie cos lepszego?
Pozdrawiam, Karolina
![]() |
#530 |
Konto usunięte
|
Ja stosowałam Wyciąg ze skrzypu polnego+witaminy i mikroelementy przez ponad 6 miesięcy, niestety w moim przypadku wpłynął on jedynie na stan paznokci (były mocne, twarde nie rozdwajały się ani nie łamały) na włosy ani na skóre nic
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#531 |
Rozeznanie
|
Zapomnialam dodac, ze cala kuracje wspomagam Wax-em, szamponem z czarnej rzepy oraz meseczka z zoltka, olejku rycynowego, nafty i cytryny. Moze te kielkujace wloski to zasluga tych wszystkich specyfikow... Dzialam dalej i czekam na lepsze efekty.
![]() |
#532 |
Zadomowienie
|
Jak długo można stosować takie "sztuczne" witaminki?
Ja od roku biorę wit C oraz B Complex do tego dodałam parę miesięcy temu Cerutin na naczynka. Zastanawiam się czy można te suplementy tak brać bez końca czy konieczna jest jakaś przerwa?
![]() |
#533 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny, a bralyscie kiedys Revalid? Ja zaopatrzylam sie w trzymiesieczna kuracje, dzis zaczelam. Do tego odzywka absolute repair.
Nigdy wczesniej nie bralam zadnych kapsulek na wlosy. Bede Was informowac o przebiegu kuracji. Acha, do tego mam szampon Revalid. Moje wlosy sa bardzo cienkie, jak zlapie je w kucyk to sa moze troche grubsze od mojego kciuka. Wiec za wesolo nie jest. Do tego sa pourywane w miejscach gdzie spalila mi je fryzjerka. Przerzedzone na skroniach i przedzialek tez sie jakby poszerzyl... Ale to wina wylacznie moja... No i postanowilam nie farbowac wiecej wlosow. Po dziesieciu latach rozjasniania i sciemniania, trwalej i przedluzania... Zaopatrzylam sie w te kapsulki i w tym roku planuje uratowac swoje wlosy.
![]() |
#534 |
BAN stały
|
Silica kontra Skrzypovita?
Pytanie w tytule
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#535 |
Zadomowienie
|
Dot.: Silica kontra Skrzypovita?
Ja dopiero od dwóch dni zaczęłam brać tabletki Silica. Ale z tego co jest napisane na opakowaniu nie można brać więcej niż jednej tabletki dziennie. Lepiej się trzymać zaleceń.
![]() |
#537 |
Raczkowanie
|
Ja stosuje Silice od miesiaca z kilkoma dniami. Zaczełam jej uzywac ponieważ wypadało mi dużo włosów. Po tym czasie moge stwierdzić że większe efekty zauwazyłam na paznokciach niz włosach poniewaz miałam kruche i łamliwe paznokcie a teraz zrobil sie twarde i juz sie tak mocno nie łamią
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#538 |
Raczkowanie
|
Też biorę Silicę ale jestem zadowolona
![]()
![]() |
#539 |
Zakorzenienie
|
Stosowałam jedne i drugie i mimo, że po Skrzypovitę sięgnęłam drugi raz, to lepiej wspominam Silicę. Szybciej widać efekt wg mnie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#540 |
Wtajemniczenie
|
ja brałam Skrzypovitę , patrząc z perspektywy czasu tu efekty są ... mniej włosow wypada, a pazurki mocne ;]
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:22.