Najlepsze tabletki, kapsułki, witaminy poprawiajace kondycje włosów- ZBIORCZY - Strona 79 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-09-17, 09:19   #2341
psyhe666
Zakorzenienie

Dot.: Najlepsze tabletki, kapsułki, witaminy poprawiajace kondycje włosów- ZBIORCZY

Ostatnio łykałam Vitapil i szczerze mówiąc włosy mam w ciut lepszej kondycji... Jednak nie jestem do końca zadowolona... Wczoraj skończyłam Vitapil i zaczynam łykac Belissę... Zobaczymy jak ona zadziała
so trójka maybe.

psyhe666 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-17, 13:23   #2342
PaniRysia
Raczkowanie

Dot.: Najlepsze tabletki, kapsułki, witaminy poprawiajace kondycje włosów- ZBIORCZY

Dziewczyny to jeżeli ja łykam tabletkę 1 raz na dzień L;biotica Włosy i paznokcie i tam jest 150µg biotyny to oznacza że przekraczam zalecaną dawkę dziennego spożycia?
Stary 2011-09-17, 13:57   #2343
KONICZYNKA 47
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez PaniRysia Pokaż wiadomość
Dziewczyny to jeżeli ja łykam tabletkę 1 raz na dzień L;biotica Włosy i paznokcie i tam jest 150µg biotyny to oznacza że przekraczam zalecaną dawkę dziennego spożycia?
Przekraczasz, ale stosunkowo niewiele.
Ja miałam na myśli końskie dawki rzędu 5 mg brane ot tak sobie, by włosków przybyło. Tymczasem taka dawka jest uzasadniona po długotrwałej antybiotykoterapii połączonej ze złą dietą na przykład, która spowodowała wyniszczenie flory bakteryjnej w jelitach przez co biotyna nie jest syntetyzowana.

A tak na marginesie L'bioticę tez łykam
KONICZYNKA 47 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-19, 10:10   #2344
pszczola2000
Rozeznanie

L'Biotica zaczyna się robic popularna oby efekty dała ;p

Go włoski Go!

(70cm)

Po ENCANTO można myć włosy już po 3h!!

pszczola2000 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-22, 18:24   #2345
PaniRysia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez pszczola2000 Pokaż wiadomość
L'Biotica zaczyna się robic popularna oby efekty dała ;p
Oby ;-)

Aj dziewczyny ostatnio mam straszny problem.
Pogoda dała mi tak popalić,że się rozchorowałam i chyba mój żołądek tego nie wytrzyma bo biore 1 tabletke na tarczyce 1 L'biotica 2 razy na dobe antybiotyk 1 oslonowo do antybiotyku rutinoskorbin 1 raz dziennie i do tego jeszcze tabletki antykoncepcyjne.
Nie wiem czy umiem liczyć ale to razem 7.

Miałyście może kiedyś tak żeby przyjmować aż tyle leków na dobę?
Stary 2011-09-22, 18:30   #2346
KONICZYNKA 47
Zadomowienie

Podziel sobie leki i co parę godzin bierz jakieś.

Ja teraz łykam po śniadaniu - oczywiście suto zakrapianym skrzypopokrzywą - 1x L;biotica

po obiedzie 1xTran i 1xMaxivision Total jednocześnie bo i jedno i drugie ma omegę

w międyczasie 2x3 Drożdże,
Stary 2011-09-22, 19:06   #2347
Jigoku
Zakorzenienie

Cytat:
Oby ;-)

Aj dziewczyny ostatnio mam straszny problem.
Pogoda dała mi tak popalić,że się rozchorowałam i chyba mój żołądek tego nie wytrzyma bo biore 1 tabletke na tarczyce 1 L'biotica 2 razy na dobe antybiotyk 1 oslonowo do antybiotyku rutinoskorbin 1 raz dziennie i do tego jeszcze tabletki antykoncepcyjne.
Nie wiem czy umiem liczyć ale to razem 7.

Miałyście może kiedyś tak żeby przyjmować aż tyle leków na dobę?
Uważaj, bo wiele antybiotyków wpływa na tabletki anty. Najlepiej między anty i innymi lekami zachować 4 h różnicy, tak dla bezpieczeństwa.

kosmetyki [urlhttps://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1170481][/url]
książki
Jigoku jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-09-22, 19:22   #2348
PaniRysia
Raczkowanie

Bardzo wam dziękuję dziewczyny.
Stary 2011-09-23, 08:20   #2349
syla929
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez KONICZYNKA 47 Pokaż wiadomość
Przekraczasz, ale stosunkowo niewiele.
Ja miałam na myśli końskie dawki rzędu 5 mg brane ot tak sobie, by włosków przybyło. Tymczasem taka dawka jest uzasadniona po długotrwałej antybiotykoterapii połączonej ze złą dietą na przykład, która spowodowała wyniszczenie flory bakteryjnej w jelitach przez co biotyna nie jest syntetyzowana.

A tak na marginesie L'bioticę tez łykam

Ojjj.. To ja brałam biotynę 5mg. No nic.. teraz zacznę łykać co 2 dni.. i skończę za jakieś 2 tygodnie. (albo po prostu będę połowe odsypywać) i tak stopniowo zmniejszać..

1,02 - 56cm
12.03 - 58,5cm
12.04 - 60cm
12.06 - 62cm
Cel: hmmm, 65 a może 70cm?

Edytowane przez syla929
Czas edycji: 2011-09-23 o 08:25
syla929 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-23, 11:06   #2350
la figa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez syla929 Pokaż wiadomość
Ojjj.. To ja brałam biotynę 5mg. No nic.. teraz zacznę łykać co 2 dni.. i skończę za jakieś 2 tygodnie. (albo po prostu będę połowe odsypywać) i tak stopniowo zmniejszać..
ale to witamina z grupy tych rozpuszczalnych w wodzie. wiec nie da sie jej przedawkowac. nadmiar sie wysikuje.

sama bralam przez jakies pol roku 5mg, teraz zamowilam drugie opakowanie po 5mg, zastanawialam sie jeszcze nad 7,5mg ale to juz bylaby przesada.

wiem, ze dziewczyny z pewnego amerykanskiego forum biora nawet po dwie tabletki dziennie biotyny (w dawce 5mg jedna) i nie narzekaja. a porost jest widoczny co widac po zdjeciach
Stary 2011-09-23, 15:43   #2351
syla929
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez la figa Pokaż wiadomość
ale to witamina z grupy tych rozpuszczalnych w wodzie. wiec nie da sie jej przedawkowac. nadmiar sie wysikuje.

sama bralam przez jakies pol roku 5mg, teraz zamowilam drugie opakowanie po 5mg, zastanawialam sie jeszcze nad 7,5mg ale to juz bylaby przesada.

wiem, ze dziewczyny z pewnego amerykanskiego forum biora nawet po dwie tabletki dziennie biotyny (w dawce 5mg jedna) i nie narzekaja. a porost jest widoczny co widac po zdjeciach

Więc mogę do końca brać i skończyć na tym 5mg, czy lepiej stopniowo zmniejszać?

1,02 - 56cm
12.03 - 58,5cm
12.04 - 60cm
12.06 - 62cm
Cel: hmmm, 65 a może 70cm?
syla929 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-23, 15:57   #2352
la figa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez syla929 Pokaż wiadomość
Więc mogę do końca brać i skończyć na tym 5mg, czy lepiej stopniowo zmniejszać?
chodzi o to by nie zaczynac od bardzo duzych dawek, a stopniowo je zwiekszac.

witaminy z grupy b i k sa wchlaniane w jelicie grubym takze nie ma sie o co martwic.
Stary 2011-09-23, 16:54   #2353
aganela8
Raczkowanie

a ja choć biorę już trochę skrzypovitę od paru dni zaczeły mi bardziej wypadać włosy?Myślicie że to na jasień tak wypadają?
Stary 2011-09-23, 18:52   #2354
KONICZYNKA 47
Zadomowienie

Cytat:
chodzi o to by nie zaczynac od bardzo duzych dawek, a stopniowo je zwiekszac.
Nie. Chodzi o to by nie odstawiać od razu, a stopniowo zmniejszać dawkę.

---------- Dopisano o 19:52 ---------- Poprzedni post napisano o 19:50 ----------

Cytat:

Nie chodzi o przedawkowanie a o efekt odbicia. Przykład amerykanek średnio na mnie działa bo tam wszystko łykają w końskich dawkach, a i tak większość sobie włosy albo przeszczepia albo przedłuża
Stary 2011-09-24, 10:09   #2355
la figa
Wtajemniczenie

Cytat:
Nie chodzi o przedawkowanie a o efekt odbicia. Przykład amerykanek średnio na mnie działa bo tam wszystko łykają w końskich dawkach, a i tak większość sobie włosy albo przeszczepia albo przedłuża
nie za bardzo lapie. biotyna jest gromadzona przeciez przez watrobe, jej zapotrzebowanie [biotyny] w organizmie jest niewielkie i odpowiednia dieta potrafi zaspokoic deficyt w organizmie

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-09-24, 11:15   #2356
ston3d
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agison Pokaż wiadomość
nom ja się mogę podpisać pod wypowiedzią pszczoly - to, jak się Merz nazywa(ł), zupełnie nie przekłada się na jego jakość. Przynajmniej u mnie się nie sprawdził, na dodatek drogie cholerstwo - odradzam teraz każdemu
Oł, ja brałam jeszcze wersję zarejestrowaną jako lek.

Nie można powiedzieć, który suplement jest lepszy czy gorszy, bo jego efekt zależny jest od ewentualnych niedoborów w organizmie- czyli to jak zadziała jest dość indywidualne. Mi np. nic nie pomoże (Merz też nie pomógł :P) bo mam problemy z tarczycą, ale nie będę pisać, że ten czy tamten suplement nie pomógł, bo to by było głupie
Cel II: żeby ukochany mógł wejść po nich na 3 piętro

Fakty nie przestają istnieć z powodu ich ignorowania.

ston3d jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-24, 11:48   #2357
PaniRysia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ston3d Pokaż wiadomość
Nie można powiedzieć, który suplement jest lepszy czy gorszy, bo jego efekt zależny jest od ewentualnych niedoborów w organizmie- czyli to jak zadziała jest dość indywidualne
.... bo mam problemy z tarczycą, ale nie będę pisać, że ten czy tamten suplement nie pomógł, bo to by było głupie
Ej, ej ale poczekaj chwileczkę.

Suplement diety to witaminy, mikroelementy i coś tam jeszcze.
To prawda,ze jednemu pomogą,gdy mają zbyt małą ilość witamin w organizmie ale na pewno drugiemu nie zaszkodzą,gdyż każdy człowiek zawsze ma jakieś braki witaminowe.

A tak po za marginesem również mam tarczycę. ;-)
Stary 2011-09-24, 21:16   #2358
majreg
Wtajemniczenie

Cytat:

A ja bralam 2 tabletki dziennie i nic ale to nic mi nie przyspieszylo porostu.
Stary 2011-09-25, 09:29   #2359
la figa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez majreg Pokaż wiadomość
A ja bralam 2 tabletki dziennie i nic ale to nic mi nie przyspieszylo porostu.
jak dlugo bralas?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-10-02, 11:43   #2360
201607260936
Konto usunięte

Cytat:
Ja łykam już od miesiąca L'biotica włosy i paznokcie + maska wax i powiem wam,że zauważyłam ciągłe wyrastanie małych włosków i ogólnie włosy są w lepszej kondycji niż były.
Więc polecam maske Wax oraz te tabletki (witaminy)

A która maska jest najlepsza? Bo widzę, że są różne rodzaje, a nie znam się w ogóle..Nigdy szczególnie nie dbałam o włosy, ale chciałabym zacząć stąd też pytanie-co najlepsze ?
201607260936 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-02, 12:48   #2361
Aneta94Eg
Rozeznanie

Czesc dziewczyny ja takze juz nie wiem jakia odzywke uzywac kiedys uzywalam Waxa z Apteki i byl cudowny teraz kupilam Waxa z Allegro i sie na nim zawiodlam. mam takze BioVaxa z L.biotica do wlosow ciemnych bardzo fajny jest.
Aneta94Eg jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-03, 17:36   #2362
majreg
Wtajemniczenie

Cytat:
jak dlugo bralas?
Aktualnie łykam 5 albo 6 opakowanie. Z tym , że parę przerw bylo na pewno.
Stary 2011-10-03, 19:08   #2363
la figa
Wtajemniczenie

Cytat:
Aktualnie łykam 5 albo 6 opakowanie. Z tym , że parę przerw bylo na pewno.
wow to naprawde dlugo.. zalezy tez jaka dawka..
byc moze jest tak, ze dostarczasz regularnie ta witamine w pokarmie i dlatego nie widzisz u siebie efektow. ja niestety nie jadam jaj, watrobki itp. wiec widze efekty po sztucznym przyjmowaniu biotyny
Stary 2011-10-04, 19:22   #2364
Aneta94Eg
Rozeznanie

Brałam je regularnie przez 3 miesiące nie zauważyłam efektów
Stary 2011-10-05, 11:49   #2365
smutna_dziewczyna
Zadomowienie

Dziś zakupiłam sobie na all tabletki l'biotica włosy i paznockie. Mam nadzieję, że pomogą w jakiś sposób na włosy.

smutna_dziewczyna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-05, 15:25   #2366
KONICZYNKA 47
Zadomowienie

L'bioticę wcinam od sierpnia, zostało mi jeszcze 38 szt.
Nie narzekam, na pewno przyczyniła się w jakiś sposób do porostu (czoło i zakola zarastają mi jak u niedźwiedzia), ale wg mnie stanowi uzupełnienie wcierek

Po jej wykończeniu przetestuje dwa Solgary:
http://solgar.pl/products/52.html
http://solgar.pl/products/32.html
Stary 2011-10-05, 16:12   #2367
majreg
Wtajemniczenie

Cytat:
L'bioticę wcinam od sierpnia, zostało mi jeszcze 38 szt.
Nie narzekam, na pewno przyczyniła się w jakiś sposób do porostu (czoło i zakola zarastają mi jak u niedźwiedzia), ale wg mnie stanowi uzupełnienie wcierek

Po jej wykończeniu przetestuje dwa Solgary:
http://solgar.pl/products/52.html
http://solgar.pl/products/32.html

Fajny skład mają te Solgary , zwłaszcza ta formuła "włosy, skórra, paznokcie", ale cena odstraszająca. Trzeba by było jakiegoś tańszego zamiennika poszukac, a wyboru czegos z lizyną i proliną raczej nie ma. Znalazłam je jedynie w odżywkach dla kulturystow np. firmy Kaizen jakieś mleczne proteiny z białka serwatkowego.
A nie myślałaś o piciu zwykłej serwatki z proszku? To są też aminokwasy i to w naturalnej formie. Ja polecam serdecznie, bo nie dość , że smaczne to jeszcze zdrowe. Na paznokcie i skórę nie narzekam, włoski wprawdzie odhodowuję ze zniszczeń, ale te co rosną nowe są superzdrowe. W serwatce się kąpię, kładę na włoski i popijam i naprawdę polecam. Jak na 5-kg worek kosztowała grosze. Skoro jest polecana dla kobiet w ciąży , ludzi starszych i na problemy z zołądkiem to zaszkodzić nie zaszkodzi.

Edytowane przez majreg
Czas edycji: 2011-10-05 o 16:55
majreg jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-10-05, 16:15   #2368
KONICZYNKA 47
Zadomowienie

Cytat:
nie za bardzo lapie. biotyna jest gromadzona przeciez przez watrobe, jej zapotrzebowanie [biotyny] w organizmie jest niewielkie i odpowiednia dieta potrafi zaspokoic deficyt w organizmie
Najpierw się zdecyduj: albo gromadzi się w wątrobie, albo wysikuje, albo jedno i drugie?
Czy tak trudno pojąć, że organizm też można "rozregulować" przyjmując gigantyczne dawki witamin, które de facto sam jest nauczony wyszukiwać z pożywienia, gromadzić i gospodarować?
Więc nie ma sensu suplementacji "mega" dawkami rzędu 5000 mcg skoro wystarczy 50 mcg.
Biotyna znajduje się głównie w mleku, w warzywach, w mięsie, żółtkach jaj, mące sojowej, nie łuskanym ryżu. Źródłem biotyny są owoce, orzechy, kalafior i wiele innych rzeczy. Tak więc nie jest trudno ją znaleźć w codziennej diecie, jakakolwiek by ona nie była

A już wyświechtany frazes " witamin nie można przedawkować bo nadmiar się wysikuje" jest nie tylko szkodliwy ale i nieprawdziwy, co dostrzegają nawet niektórzy producenci witamin np. Solgar umieścił na opakowaniu B-complex info: "przyjmowanie dużej dawki witaminy B6 przez długi czas może powodować odczucie drętwienia i mrowienia".
A przecież podobno nadmiar się wysikuje...więc skąd takie skutki?

---------- Dopisano o 17:15 ---------- Poprzedni post napisano o 17:13 ----------

Cytat:
Fajny skład mają te Solgary ale cena odstraszająca. Trzeba by było jakiegoś tańszego zamiennika poszukac.
Cena do przezycia, ja zamierzam brać tego pierwszego jedna tabletkę (a nie dwie jak zaleca producent) dziennie, a B-kompleksu jedna co drugi dzień, bo niektóre dawki jak dla mnie za duże.

Pierwszy starczy mi na dwa miesiące, drugi na trzy...

Edytowane przez KONICZYNKA 47
Czas edycji: 2011-10-05 o 16:23
Stary 2011-10-05, 16:53   #2369
la figa
Wtajemniczenie

Cytat:
Najpierw się zdecyduj: albo gromadzi się w wątrobie, albo wysikuje, albo jedno i drugie?
Czy tak trudno pojąć, że organizm też można "rozregulować" przyjmując gigantyczne dawki witamin, które de facto sam jest nauczony wyszukiwać z pożywienia, gromadzić i gospodarować?
Więc nie ma sensu suplementacji "mega" dawkami rzędu 5000 mcg skoro wystarczy 50 mcg.
Biotyna znajduje się głównie w mleku, w warzywach, w mięsie, żółtkach jaj, mące sojowej, nie łuskanym ryżu. Źródłem biotyny są owoce, orzechy, kalafior i wiele innych rzeczy. Tak więc nie jest trudno ją znaleźć w codziennej diecie, jakakolwiek by ona nie była

A już wyświechtany frazes " witamin nie można przedawkować bo nadmiar się wysikuje" jest nie tylko szkodliwy ale i nieprawdziwy, co dostrzegają nawet niektórzy producenci witamin np. Solgar umieścił na opakowaniu B-complex info: "przyjmowanie dużej dawki witaminy B6 przez długi czas może powodować odczucie drętwienia i mrowienia".
A przecież podobno nadmiar się wysikuje...więc skąd takie skutki?
by dawac takie wyklady najpierw naucz sie troche anatomii i fizjologii jedna z funkcji watroby to tzw funkcja metaboliczna czyli rozklad substancji takich jak leki, suplementy, alkohol, itp. poczytaj sobie o transporcie zyla wrotna, bo takowa w naszym organizmie istnieje. tak samo o filtracji, sekrecji i resorpcji w nefronie. ogolnie rzecz biorac substancje pokarmowe sa transportowane po organizmie poprzez krew, krew jak wiadomo jest filtrowana przez nerki, dzieki nerce powstaje mocz przez co nadmiar biotyny wysikasz. czesc substancji z krwi trafia zyla wrotna do watroby gdzie jest syntezowana i odkladana (jak pewnie wiesz bo w koncu wymienilas mi tyle pokarmow, w ktorych znajde biotyne, ta witamina jest gromadzona w watrobie - w sensie - watroba ma jej zapas). to tak w wielkim skrocie, bo nie sadze - bardzo podstawowe informacje nie bede wnikac w inne aspekty. dodajac jeszcze witaminy B i K wchlaniane sa w jelicie grubym, o tym tez polecam poczytac. dobre ksiazki z fizjologii traczyk czy gorski. czytanie ze zrozumieniem i bedziesz wiedziala o czym mowie

kazdy lek ma dzialania niepozadane! jako iz witaminy nie sa lekami, a jedynie suplementami i nie moga byc stosowane jako substytut w diecie nieprawidlowej trzeba tez uwazac. jednak nigdy nikt nie slyszal o przypadku przedawkowania witaminy c czy biotyny. jak juz pisalam wczesniej - sa wydalane wraz z moczem

z produktow, ktore wymienilas zadnego z nich nie jadam, totez musze zapotrzebowanie na ta witamine uzupelniac. jezeli ktos stoworzyl witamine w dawce 5000mcg i zaakceptowal ja do obrotu to znaczy, ze przyjmowanie jej w odpowiedniej dawce (przy dawkowaniu ktore masz napisane na opakowaniu) nie jest w stanie nikogo zabic czy sprawic mu krzywdy i jest przeznaczone dla osob takich jak ja - z deficytem witaminy H w organizmie.

co do witaminy b6, o ktorej mowisz. takze jest to jedna z witamin rozpuszczalnych w wodzie, wiec nadmiar powinien zostac wyplukany, ale w duzych dawkach jest neurotoksyczna, zwlaszcza w przypadku spożywania jej w formie chlorowodorku pirydoksyny, nie występuje zaś dla fosforanu pirydoksalu i tu jest ten twoj haczyk

Edytowane przez la figa
Czas edycji: 2011-10-05 o 16:54
la figa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-06, 07:17   #2370
izul0
Przyczajenie

Dot.: Re: wypadanie włosów........

norma to 100 na dzien
izul0 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości