![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
Silica
Chce sie z Wami podzielic moim dokonaniem, a dokladnie dokonaniem wspanialych tabletek SILICA. Dzieki nim nie wiem juz co to rozdwajanie paznokci i wypadanie wlosow
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Silica
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
♥
|
ja tez łykam silice i zauwazyłam zmiany : paznokcie sie nie rozwajaja i są twardsze i włosy juz mi tak bardzo nie wylatuja wiadomo aby był jakis efekt to przez jakis czas trzeba łykac te tabletki ...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
jest wątek o silice duzy , mogfłas tam zamiescic spostrzezenia
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
a ja podbije tutaj bo watki o silice sa duze ale na fryzjerce, a ja chcialam zapytac dziewczyny na temat wplywu siliki na cere, a nie wlosy i paznokcioe jak wiekszosc tam opisywala(tam tzn. w innych watkach;-))
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Wtajemniczenie
|
ja łykam silice od ok. 1,5 miesiąca, ale jakiegoś wielkiego wpływu na cere nie zauważyłam
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Rozeznanie
|
Łykałam silice w zeszłym roku i na włosy faktycznie pomogła ale cera i paznokcie bez zmian
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
Czy jest tu jakaś dziewczyna, która brała te tabletki i belissę i mogłabym się wypowiedzieć co lepsze? Wiem, że na każdego działają inaczej, ale chciałabym usłyszeć opinię takiej dziewczyny
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Ja brałam belissę a terqaz biore silice. Ani jedno ani drugie nie sprawia cudów. Po jednym i po drugim mam mocniejsze pzanokcie i wlosy. Ale po bellisie szybciej mi wlosy rosly. Tak mi sie wydaje.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Przyczajenie
|
Ja tez bralam belisse a dopiero dzis kupilam Silice wiec o niej jeszcze nic powiedziec nie moge. Po bellisie znacznie szybciej rosly mi wlosy, a pzynajmniej na poczatku. Paznokcie tez mialam wzmocnione, nie łamały sie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Przyczajenie
|
Mógłby ktoś dać linki to tych większych tematów dot. silicy?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
Brałam Silicę prze pół roku... Nie pogorszyło, ale na pewno nie pomogło;/ Teraz stosuję skrzyp z Aflofarmu, który jest cudowny. Paznokcie są niesamowicie twarde, a włosy przestały się tłuścić i są puszyste. Nie muszę ich już stawiać na szczotce
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Rozeznanie
|
ja wzielam cale opakowanie silicy i efekty?????? hmnnnn chyba zadne. teraz kupie belisse
![]() |
![]() |
#15 |
Przyczajenie
|
Zaczełam brac silice ale po miesiacu przerzucilam sie na merz special bo dostalam 2 opakowania- a wiedzialam ze jest to super srodek tylko ze drogi. niedawno przestalam je brac a wielkich efektow nie widze
![]() ![]() Edytowane przez celashe Czas edycji: 2009-05-11 o 17:25 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Przyczajenie
|
mi Silice przepisał lekarz, z powodu wypadających włosów. Efekty? Gładziusieńka cera! Uwielbiam ją wprost! Od kiedy pamiętam miałam jakieś choćby minimalne pryszcze na nosie, a teraz nie ma po nich ani śladu! O ile włosy przed zażywaniem wypadały mi dziesiątkami dziennie, o tyle teraz wypada mi ich parę, a biorę tabletki dopiero tydzień! W paznokciach nie zauważyłam takich radykalnych zmian. Są trochę mocniejsze, aczkolwiek nie ma żadnej rewolucji. Choć to i tak wiele jak na tydzień.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
ja tez dzis kupiłam sobie te tabletki silica;-) mam nadzieje ze pomoga bo ostatnio to włosy mi bardzo wypadaja, myslalam ze to moze jakis etap przejsciowy z tym wypadaniem ale to juz trwa i trwa i mam nadzieje ze te tabletki mi pomoga
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Przyczajenie
|
Witam. ( z góry zakładam , że jeśli nie chce Ci się czytać to opuść 2 pierwsze akapity i zacznij od ostatniego
![]() Na działanie silicy ma duży wpływ, to jak duże ubytki ma każda z nas. Wiadomo, że im większy tym większa poprawa. Problemem jest też dla dziewczyn u których od zawsze włosy , paznokcie i cera wyglądały tak jak wyglądają ( niezadowalająco dla ich samych) te niestety dużych zmian nie zaobserwują. Co innego gdy zniszczymy włosy przez ostrą dietę czy inne czynniki zewnętrzne . Ja np od zawsze miałam puszące się włosy i mimo, że często słyszałam : pokłóciłaś się ze szczotką? To były to zdrowe włosy (lepszych już mieć naturalnie nie mogłam , taka moja natura) teraz jednak bardzo zniszczyły mi się przez chorobę i rozjaśnianie. Zaczęłam zażywać silice dopiero do 2 tyg. ze sceptycznym nastawieniem, ale stosuję ją już od dłuższego czasu i rzeczywiście te włosy jakoś wracają powoli* albo na razie to tylko mój umysł sobie to wmówił, bym się lepiej poczuła psychicznie, bo to przecież bardzo krótki okres * do życia przed kataklizmowego : ) Podsumowanie: Produkt działa , jeśli rzeczywiście masz niedobory umieszczonych na opakowaniu składników (odkryłam Amerykę! ) W najlepszym wypadku zadziała na 3 rzeczy. Czemu w najlepszym? Bo to wcale nie jest z sobą tak ściśle powiązane, dużo osób ma fatalną cerę, a ładne włosy i na odwrót. Na koniec - jeśli od zawsze masz takie włosy, które Ciebie samej niezadowalające, a odżywiasz się różnorodnie i nie jesteś na nic chora co wyczerpuje organizm, to poprawa będzie mała. To była część teoretyczna, a teraz radzę zamiast dedukować czy nam pomoże , to zakupić ją albo inne produkt o podobnym składnie i samemu się przekonać co nam jest potrzebne do szczęścia : ) 30 zł na 3 miesiące to nie jest duży wydatek. Warto zaryzykować. Jest to lepsze rozwiązanie niż rozkminianie czy nam pomoże czy nie : ) Rozmyślać możemy zacząć dopiero, gdy nam nie pomoże : ) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Raczkowanie
|
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Przyczajenie
|
Na mnie silica działa cuda, zwlaszcza na moje paznokcie, z cerą nie mam problemu, włosy też sa ok, ale paznikcie od zawsze miałam kruche, wystarczy że wezme 10 tab silicy i poprawa gwarantowana, polecam bo brałam inne specyfiki i nic tak nie pomogło, daje 6+
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Przyczajenie
|
Ja również jestem zadowolona z efektów.
![]() Silicę zakupiłam przede wszystkim ze względu na wzmożone wypadanie włosów (powody? pewnie rozjaśnianie, prostownica, czasem suszarka, no i słabe, cienkie włosy z natury...), które trwało juz od dłuższego czasu, także straciłam naprawdę dużo włosów. ![]() ![]() ![]() ![]() Nie spodziewałam się rewelacji, jesli chodzi o paznokcie, bo zawsze miałam bardzo słabe i rozdwajające się, więc jest to pewnie problem uwarunkowany genetycznie, a nie wynikajacy z braku jakichś witaminek. Trochę są mocniejsze, ale nieznacznie. Co do cery, to na pewno widac poprawę. wcześniej jakoś tak częściej zdarzały się jakieś mniejsze lub większe problemy z cerą tzn. jakieś wypryski itp., teraz właściwie tylko przed okresem i nasilenie jest dużo, dużo mniejsze. Zostało mi tych tabletek jeszcze na jakieś 2 miesiące, potem mam zamiar wypróbowac Belissę. ![]() Polecam! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
Moje paznokcie są w nienajlepszym stanie, więc postanowiłam kupić jakiś suplement diety, który by je wzmocnił. Padło na Silicę. Dziś pierwsza tabletka, zobaczymy jakie będą efekty
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Zakorzenienie
|
Gdzieś już się wypowiadałam na ten temat ale nie zaszkodzi powtórzyć. Silicę biorę głównie na wypadające włosy bo paznokcie i skóra są wporządku. Po miesiący stosowania są wyraźne efekty a po 3 miesiącach praktycznie zero włosów na szczotce.
Dla porównania dodam, że brałam 6 miesięcy belisse (bardzo regularnie!) i efekty zerowe. Moim faworytem jest silica i zawsze do niej wracam gdy mam problemy z włosami czyli na wiosnę i jesień. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Przyczajenie
|
Ja właśnie też chcę kupić tą Silicę
![]() ![]() _________________________ _________________________ ___________ Czekam na lepsze jutro , ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Zadomowienie
|
a co ze składem tych tabletek dobry jest czy nie? bo wiecie czasami tak jest że preparat ma tych witamin tyle co kot napłakał :/ ja sie niestety nie znam i nie wiem ile czego powinno być zeby naprawde pomagał
![]() |
#27 |
Raczkowanie
|
Awięc tak.Jak chodziłam do fryzjera na rozjaśnianie,pasemka ,różne zabiegi chemiczne moje włosy strasznie się osłabiły ,zrobiły się strasznie cieńsze, jak je spinałam w kucyk to ten kucyk takie jedno długie pasmo : ( a jeszcze przed tymi wszystkimi fryzjerami miałam zdrowe ,piękne włosy i jak były uczesane w kucyka to było ich naprawdę dużo (czasami musiałam kupić szerszą gumke bo zwykłe nie dawały rady
![]() Oprócz tego że były strasznie cieńkie zaczeły łamać się i wypadać. Było ich naprawdę mało,aż zaczełam się tym niepokoić. Poszłam do prywatnego dermatologa (podobno jeden z najlepszych w mieście) który przepisał mi tabletki SILICA ,oprócz tego do łykania magnez,cynk i różne witaminki. Powiedział żebym sobie robiła maseczki z nafty i rumianku.No dobra. Bardzo zależało mi na szybkim efekcie więc nie pominełam żadnej dawki , co kilka dni robiłam maseczki itd. Minęło pół roku ,brałam to samo,nawet dermatolog powiedział że jak sie skończy zapas to żebym sobie kupiła następne, (wiadomo średnio włosy rosną 1 cm na miesiąc) Po tych farbowaniach i rozjaśnianiach miałam o wiele jaśniejsze włosy od swoich ,więc nawet gdyby widać moje naturalne ciemniejsze brązowe włosy. Niestety odrosło ich tylko kilka centymetrów ![]() (conajmiej.!) 12 centymetrów .... ja nawet nie wiem może odrosły mi 6 ale nawet gdyby to i tak jak na takie przestrzeganie zasad,branie przez tyle czasu tych tabletek to uważam że totalne dno. ![]() Reasumując-SILICA za wiele mi nie pomogła,liczyłam na coś więcej przez tak długi czas prawie nic nie zdziałała. ![]() Naszczęście znalazłam o wiele lepszy sposób na słabe ,wypadające włosy po rozjaśnianiu i zabiegach fryzjerskich. Polecam zwykły skrzyp polny -Skrzypowitę która u mnie na moich tródnych włosach zdziałała cuda. Przez 2 miesiące włoski odrosły mi 3,5 cm naprawdę widać było świetną poprawe! Aż sama nie mogę uwierzyć ![]() Nie oczekujcie jakiś spektakularnych efektów od SILICY .Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
No właśnie.. też trzeba jakoś sprawdzić ![]() Bo nie zawsze jest tego dużo, ale z tego co słyszałam dużo osób mówiło że jest wszystko ok, ![]() _________________________ ________________________ ![]() ---------- Dopisano o 16:29 ---------- Poprzedni post napisano o 16:24 ---------- Cellia - Również słyszałam że skrzyp plony działa cuda. A ile razy dziennie brałaś ? ![]() Bo ja mam znów taki problem, że fryzjerka mi zbyt mocno obcięła włosy - z długości. No i chciałabym żeby mi szybko odrosły, chcę kupić SILICĘ oraz skrzyp polny. ![]() Tylko powiedz coś bardziej jak możesz .. Może na GG? ; ) 22744900 , Już niedługo coś napiszę o SILICY DZIEWCZYNY! ;D _________________________ _________________________ _ ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Zakorzenienie
|
ja biorę od 2 tygodni i chyba moje paznokcie się wzmocniły. Ładnie rosną, a wcześniej tylko się rozdwajały i bardzo szybko łamały. Oby tak dalej
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Raczkowanie
|
do Andzii : Wystarczy że kupisz sobie Skrzyp Polny,najlepiej skrzypovitę , bieżesz 1 tabletke dziennie,tyle wystarczy
![]() Mi kiedyś w aptece dała skrzyp polny max (czy coś takiego) ale słyszałam że taka max dawka może zaszkodzić,więc z umiarem ![]() Do tego polecam nafte kosmetyczną ,trzymać gdzies tak kilka godzin ,najlepiej na głowie założyć ręcznik . Efekty zdumiewające ![]() Włosy są wzmocnione i szybciej rosną.Co do silicy to bardziej działa na skóre i paznokcie ,chociaż radze uważać bo moja znajoma po braniu silicy miała straszne uczulenie na twarzy i plecach. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:26.