![]() |
#511 |
Raczkowanie
|
Dot.: skrobia ziemniaczana
dry flo używam juz gdzieś od 1,5 roku,na początku też efekty były słabe
ale teraz z perspektywy czasu ciesze sie ze kupilam,aktualnie mieszam ją z mąką kukurydzianą i cynamonem dla kolorków,nakladam to pedzlem na LPR A-L xl i nature matt ,tak wytrzymuje ok. 6 godz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#512 |
Przyczajenie
|
EEEEEEEEEEE tam....
Na mnie ta skrobia wogóle nie działa ! Nie matuje, a mam cere mieszana i w dodatku widac ja, puder jest bardziej zmielony... A szkoda...
![]() |
#513 |
Raczkowanie
|
O fajnie! wlasnie przeczytalam caly watek i zamierzam wyprobowac ta skrobie
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#514 |
po prostu Em :)
|
Najpierw fluid, potem skrobię.
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#515 |
Zadomowienie
|
Ja też przeczytałam prawie cały wątek i już mam na twarzy skrobię ziemniaczaną - chce wypróbować, bo dzisiaj jedziemy na zakupy, a więc bieganie, itp. i zobaczymy czy wrócę bez świecenia na twarzy
![]() ![]() ![]() Mam nadzieję, że wreszcie znlazłam sposób na ten problem i wreszcie te wakacje będą luźniejsze-bez zastanawiania się czy bardzo się święcę? ![]() Dzięki dziewczyny ![]()
![]() |
#516 |
Raczkowanie
|
skrobia faktycznie matuje bardzo dobrze ale w moim przypadku potwornie przesusza mi skóre więc to nie za bardzo dla mnie chybaże raz na jakis czas
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#517 |
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)
|
mnie matuje i używam praktycznie codziennie.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#518 |
Zadomowienie
|
Wróciłam i przyznam się że skrobia działa, tzn. matuje, matuje i jeszcze raz matuje!!!
![]() ![]() Dopisuję do mojej listy KWC ![]()
![]() |
#519 |
Wtajemniczenie
|
Witam dziewczyny!
Dawno nie zaglądałam na wizaż, a wczoraj znalazłam ten wspaniały wątek! ![]() ![]() Rano zaraz po zrobieniu make-up zawsze wyglądałam dobrze, ale wracając z pracy, albo ze szkoły, po całym dniu wykładów wracałam i niestety z mojego makijażu niewiele zostawało, cała twarz się świeciła. ![]() Więc wczoraj, jak tylko wróciłam do domku zaniosłam całą torebkę mąki z kuchni do łazienki. ![]() ![]() ![]() ![]() Byłam nawet (a było gorąco wczoraj) na długiej wycieczce rowerowej, a jak wróciłam twarz wyglądała nadal bardzo dobrze. ![]() Dzisiaj rano oczywiście też użyłam maki do makijażu, zobaczymy, jak będę wyglądać po powrocie z pracy! ![]() Dziękuję Wam za ten wspaniały "kosmetyk"! Serdecznie pozdrawiam. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#520 |
Raczkowanie
|
Witam !
To jest "kosmetyk" bez ktorego nie bardzo mogla bym sie obyc ![]() Matuje i to jeszcze jak ![]() ![]() ![]() ![]() Moja ocena : 0-10 10000000000000000000 :P pozdrawiam i polecam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#521 |
Raczkowanie
|
ratuuuunku
ze skrobią już kiedyś eksperymentowalam (apropos zamiaru kupna pudru fixujacego z kroylana) natomiast dziś przeczytałam niemałą część wątku i ... i postanowilam zrobic maseczke ze skrobi z dodatkiem cynamonu i po ok 15 minutach moja buzia wyglada jakbym zostala spoliczkowana ![]() jest cala czerwona i piecze aaaa jak ja wyjde dzis z domu rratuuuunku |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#522 |
Wtajemniczenie
|
Aj, bo chyba z tym cynamonem to trzeba uważać...
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#523 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny ja probowałam ze skrobią..efekt matujący świetny ale.. to co spotkało mnie po kilku dniach jej stosowania.. okropny wysyp na twarzy
![]() ![]() ![]()
![]() |
#524 |
Raczkowanie
|
hmmm... to bardzo dziwne
![]() bo skrobie jest taka cudowna wlasnie z tego wzgledu ze nie zapycha ! i nic po niej nie wyskakuje ;/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#525 |
Zadomowienie
|
no tez jestem zdziwiona..
![]() ![]() ![]()
![]() |
#526 |
Wtajemniczenie
|
Współczuję, szkoda że u Ciebie powoduje wysyp. Ja stosuję dopiero drugi dzień i mam nadzieję, że nic takiego mnie nie spotka.
A co do wysypu, to trzeba pamiętać, że dieta ma tez bardzo duży wpływ na wygląd cery. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#527 |
Zadomowienie
|
wiem wiem ale nie zmieniłam z dnia na dzien nawyków żywieniowych-po odstawieniu skrobii problem zanikł. Coż nie kazdemu jest pisane miec matową cere takim tanim sposobem
![]() ![]() ![]()
![]() |
#528 |
Przyczajenie
|
U mnie niestety nie ma żadnych rewelacji...
Na twarz nakładam odrobinę fluidu lub od razu mąkę, całość utrwalam pudrem i po dwóch godz. twarz się świeci... Zgodnie z Waszymi poradami odstawiłam kosmetyki matujące i używam zwykłego kremu Nivea. Nie mam już siły... ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#529 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Szkoda... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Podsumowując :P Jak na razie efekt mi odpowiada, zobaczymy, jak będzie po kilku dniach ![]() P.S. Jednak twarz jest jaśniejsza, ale nie ma koloru mąki;-) . Wydaje mi się, że jest tak dlatego, że puder nie łączy sie bezpośrednio z podkładem tak, jak robiłam do tej pory. No cóż, najważniejsze, że się nie świeci. Pozdrawiam. Edytowane przez Paulima Czas edycji: 2007-04-28 o 14:58 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#530 |
Wtajemniczenie
|
up
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#531 |
Wtajemniczenie
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#532 |
Raczkowanie
|
Nio ja sie nie zgdze!!! Na mnie maka, skrobia ,czy jak kto woli dziala i to swietnie...... sprawdzone w warunkach ekstremalnych
![]() ![]()
![]() |
#533 |
Zadomowienie
|
Musze jutro kupić
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#534 |
Przyczajenie
|
![]()
Spróbowałam tej skrobi, i po 8 godzinach w szkole, długim spacerze na słońcu wciąż mat... Super!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#535 |
Wtajemniczenie
|
Ja ja stosuję, kedy chcę, aby mój makijaż się długo trzymał... do pracy, szkoły, czy na imprezę. I podczas imprezy większość osób się świeci, a ja nie!
![]() ![]() Pozdrawiam! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#536 |
Zakorzenienie
|
wczoraj zamówiłam dry flo (modyfikowana skrobia czy jakoś tak) - ciekawa jestem efektu
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#537 |
Raczkowanie
|
Ja nie jestem zadowolona z dry flo. Coś mi w niej nie pasuje. Stawiam na ziemniaczankę
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#538 |
Przyczajenie
|
przeczytałam temat od deski do deski i zanalzłam więcej plusów niż minusów skrobi, więć lecę buszować w kuchni w poszukiwaniu mąki i cynamonu!
![]() ![]() A co myślicie o mieszance mąki z glinką? jak to się sprawdza? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#539 |
Wtajemniczenie
|
Skrobia byłaby ok, ale... Po paru dniach stosowania najzwyczajniej w świecie, bezczelnie
![]() Wydaje mi się, że to czy skrobia będzie działać czy nie to kwestia indywidualna. A spróbować zawsze warto - w końcu nie kosztuje fortuny, a i w kuchni się może przydać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#540 | |
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)
|
Cytat:
![]() gdyby skrobia była w KWC, chyba dostała by ode mnie maksymalną ocenę ![]() za jakiś czas (pewnie jak skończę tą swoją mieszankę, bo nie lubię mieć tyle pozaczynanych sypadełek ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:54.