![]() |
#541 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: skrobia ziemniaczana
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#542 |
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#543 |
Zakorzenienie
|
podobno cierpliwość jest cnotą
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#544 |
|
jest, jest
![]() dzięki za odpowiedź. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#545 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#546 |
Zakorzenienie
|
No więc właśnie odebrałam przesyłkę z dry flo.
Pierwsze wrażenie: kiedy ja to zużyję?? ![]() ![]() Drugie wrażenie: jest delikatniejsza od mąki ziemniaczanej ![]() Trzecie wrażenie: po zaaplikowaniu pędzlem do makijażu na twarzy nie widać białej maski ![]() Czwarte wrażenie: zobaczymy jak długo matuje. No właśnie bo dry flo zaaplikowałam na makijaż który zrobiłam 6 h temu, w dodatku użyłam dziś próbki podkładu matującego Vichy który jak się szybko okazało jest beznadziejny (skóra błyszczała się już po 1h) więc ciężko obiektywie stwierdzić na jak długo matuje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#547 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#548 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#549 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Niestety na mnie i tak skrobia nie działa po paru aplikacjach, to jest dla mnie prawdziwa zagadka, a ktoś w tym wątku już o tym wcześniej pisał ![]() Natalczak - poszukaj na forum, dużo o tym wątków... można dostać oczospląsu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#550 | |
|
Cytat:
![]() sama już nie wiem. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#551 |
Raczkowanie
|
Witajcie czyli skrobie nalezy uzywac tylko z podkladem albo z pudrem ? Nie mozna samej mąki ?
![]() |
#552 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Pod skrobię musisz jednak dać coś w miarę "tłustego", żeby mąką miała się czego przyczepić ![]() Powodzenia! Ja mam pytanie do Wizażanek, które dłuuugi czas używają tego pudru (jeśli takie są). Czy widzicie jakieś skutki? Nie wiem, przesuszona skóra, zaskórniki? Jeśli nie to jakich kremów używacie na dzień i na noc. Pozdrawiam Wszystkie skrobiane dziewczyny i witam, bo to pierwszy post mój jest ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#553 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie wiem czy to przez dostępność słońca (w sumie to się wogóle nie opalałam jeszcze) czy przez tę maseczkę ale cera mi się poprawiła. Używam modyfikowanej skrobi i faktycznie trochę ją widać na twarzy z tym, że szybko mączka stapia się ze skórą - czytaj sebum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#554 |
Wtajemniczenie
|
Ja od dwóch dni używam tej maki ziemniaczanej. I powiem Wam, że nie sądziłam, że cokolwiek może zmatowić moją cerę na dlużej niż godzinę - a tu niespodzianka
![]() A i mi nie "bladzi" jakoś twarzy. Może to dlatego, że i tak mam jasną karnację, więc nie rzuca się w oczy, nie wiem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#555 |
Raczkowanie
|
sorki niew iem czy cos takiego bylo czy nie lae do zmatowienia skory moja siostra kladzie troszke takiego pudri (talku, posypki) co uzywa sie dla dzieci
ja czasem to klade sobie na noc ale tylko na pryscze bo to koi a zarazem nienatluscza (nie wiem jak to okreslic) szybciej gina ranki po tradziku nie wiem czy to komus pomorze moze i nie ale taka mam uwage
![]() |
![]() |
#556 |
Wtajemniczenie
|
musze zacząć coś majstrować z tą skrobią
![]() oby to mnie zmatowiło ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#557 |
Raczkowanie
|
czesc dziewczyny!niestety nie przeczytalam calego watku bo nie mam na to czasu i nie wiem czy gdzies juz nie padla odp na moje pytanie:czy skrobia powoduje pryszcze??
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#558 |
Wtajemniczenie
|
ja też nie wiem, czy padła tu odpowiedź na to pytanie, ale mi po niej takie małe krostki wyskakują... choć nie jestem pewna, czy to od tej skrobii dokladnie
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#559 |
Wtajemniczenie
|
Nie powinna, przynajmniej mi po niej żadne pryszcze nie wyskakują. A muszę przyznać że skórę mam bardzo podatną na jakiekolwiek zapychanie- od razu robią mi się paskudne pryszcze.
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#560 |
Zakorzenienie
|
Stosuję skrobię już od dłuższego czasu i przyznam, ze nie zauważyłam aby pryszcze wyskakiwały częściej niż normalnie. W sumie to tak jak zwykle, jedynie przed okresem mam ich trochę więcej a tak to OK. Myślę że to może być indywidualna sprawa każdej skóry.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#561 |
Wtajemniczenie
|
To w sumie ja już nie wiem, czy to od tego. Bo cerę mam i tak skłonną do krostek ,więc wcale nie musiały mi od skrobii wyskakiwać, tylko tak po prostu
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#562 |
Zakorzenienie
|
kurcze, dziewczyny, jak opruszę twarz delikatnie skrobią, na puder w kamieniu to jakieś 2-3 godziny i się świecę.
Czy jeśli bym połozyła najpierw skrobię, później puder w kamieniu matowiła by na dłużej? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#563 |
Zakorzenienie
|
Ja teraz mieszam puder sypki (Hean) ze skrobią i lepiej motowi no i bardziej naturalny efekt. Aha no i używam podkładu matującego - nie jakiegoś niewiadomo jak drogiego ale takiego zwykłego z Kolastyny i jestem bardzo zadowolona. Najbardziej błyszczy się czoło ale to tak gdzieś po 4 h.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#564 |
Zakorzenienie
|
Użyłam dzisiaj pod puder i było lepiej, ale i tak się świeciłam
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#565 |
BAN stały
|
Ale to naturalne, że cera zacznie się błyszczeć. Gruczoły pracują i potem sebum wychodzi nawet spod skrobi.
Radzę wtedy: - przyłożyć bibułkę matującą - chuseczkę higieniczną - oklepać twarz dłońmi I ewentualnie znów opruszyć sypkim pudrem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#566 |
Zakorzenienie
|
jeśli dobrze zrozumiałam niektóre wypowiedzi, skrobia jest gołym okiem na twarzy dla innych niewidoczna, bo działa jak puder, jednak na zdjęciach wychodzi na twarzy maska??
anka_bzzz pisała o tym w poście 481 ... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#567 |
Zakorzenienie
|
ja nie wyobrazam sobie co bym bez skrobii zrobila... akurat to ze troche wybiela baaaaaardzo mi sie podoba, nalozona na podklad sprawia ze makijaz wyglada jakos bardziej naturalnie.
Uzywam chyba ok 7 miesiecy, zadnych zmian w stanie cery nie widze, no i w koncu przestalam sie blyszczec, mnie matowi na dobre kilka godzin. Teraz mam troszke zmieszana z pudrem, dzieki temu mam fajny pojemniczek i naturalniejszy kolor. Aha co wazne - trzeba nakladac stopniowo po troszke, wtedy nie jest widoczna na twarzy. A jesli mimo wszytsko jest widoczna, to przylozyc do buzi chusteczke czy cos, wtedy te reszki "odchodza". I uzywam na podklad, nie wyobrazam sobie zeby nalozyc przed podkladem.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#568 |
Zakorzenienie
|
![]()
co robicie, żeby skrobia nie osadzała sie w załamaniach skóry??? matowię skrobią filtr, a i tak mogę nią przypudrować tylko nos, bo jeśli wyjdę poza ten obszar to po ok. 2H zbiera mi się w załamaniach, wokół skrzydełek nosa w postaci białych smug. poza tym nie mogę jej nakładać na inna część twarzy niz nos bo po jakimś czasie strasznie ją widać na skórze, jak normalną mąkę...moja mama zawsze mysli wtedy, że jadłam pączka i upaćkałam całą twarz. co wy robicie, żeby tak nie było? używacie jakiejś bazy czy co? bardzo proszę o odpowiedż, bo nie wiem co mam robić - skrobia to dla mnie jedyna wyjście aby mieć idealnie dobrany odcień pudru( jestem okropnym bladziochem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#569 |
zielony stworek
|
Mnie skrobia zapychała
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#570 |
Zakorzenienie
|
nikt mi nie doradzi?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:03.