![]() |
#721 | |
Rozeznanie
|
Dot.: skrobia ziemniaczana
Cytat:
Podziel się proszę tym sposobem na długie utrzymywanie się makijażu. ![]() greenka19, pamiętaj o nawilżaniu. Jeśli Twoja skóra jest wybitnie sucha z natury, to podaruj sobie tą mieszankę.
Świadomie dbam o siebie z wizażem ![]() Zespół TŻ, zapraszam miłośniczki ciężkiego brzmienia: http://www.reverbnation.com/nilfgaard Czarodzielnica na blogspocie Edytowane przez _Czarodzielnica_ Czas edycji: 2011-01-06 o 21:37 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#722 |
Zakorzenienie
|
Nie wiem czy u Was będzie się tak dobrze sprawdzał jak u mnie, ale zakładam, że tak
![]() Otóż, całym sekretem jest nałożenie pędzlem typu kabuki (jak mam EDM LHK) samej zielonej glinki na całą twarz przed nałożeniem podkładu a już po wchłonięciu się kremu. Wystarczy niewielka ilość, potrzeba jedynie dobrze popracować pędzlem i ładnie wetrzeć glinkę w skórę. Zielony kolor glinki sprawia, że wszelkie zaczerwienienia wydają się bledsze, a dodatkowo glinka świetnie podlecza naszą skórę. Stosuję ten sposób już ok. roku i rewelacyjnie sprawdza się jako primer pod podkład, makijaż utrzymuje się do ok. 10-12 godz. Nie potrzebuję już żadnych baz, które są niczym innym jak silikonami, a które w moim przypadku nie dawały zupełnie nic, wprost przeciwnie, makijaż nie chciał mi się trzymać twarzy. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#723 |
Zakorzenienie
|
hmm mieszkam w duzym miescie wiec moze bys wiedziala gdzie mozna kupic ta glinke???
![]()
![]() |
#724 |
Zakorzenienie
|
Zieloną glinkę można kupić w każdej aptece czy sklepie zielarskim. Bez znaczenia czy jest to wielkie miasto czy też malutka mieścina. Kosztuje ok. 3-4 zł za chyba 10g to taki mały woreczek strunowy. Jedno takie opakowanie wystarcza mi na ok. pół roku. Kupuję glinkę firmy Argiletz bo ona jest w 100% naturalna.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#725 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Właśnie cały czas pamiętam o nawilżaniu... Najpierw myję rano twarz żelem, potem wklepuję krem, nakładam puder i lekko omiatam twarz skrobią. Niestety i tak jakoś mnie wysusza ![]() Może spróbuję jeszcze tej glinki ![]()
![]() |
![]() |
#726 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Również nie lubię baz, mam nadzieję że sprawdzi się to u mnie. ![]()
![]() |
![]() |
#727 |
Zakorzenienie
|
dorwalam
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() tez uzywam kabuki narazie suuuper matowa skora bez przebarwien od ranca ![]() ![]() wczesniej uzywalam na podklad i bronzer zeby wszystko sfiksowac, ale teraz efekt jest bardziej naturalny ![]()
![]() |
#728 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Czarodzielnico, możesz jak najbardziej używać do nakładania glinki, jako bazy również flata, tylko wtedy bierzesz mniejszą ilość produktu, bo za dużo glinki na twarzy nie chcemy ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#729 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Muszę też dodać, że od teraz nie wiem już co to jest świecąca się skóra, nie potrzebuję żadnych chusteczek matujących etc. Dodam, że mam tłustą cerę w kierunku mieszanej. A pamiętam jak w czasach gimnazjalnych świecenie się skóry było moją zmorą. Szkoda tylko, że glinka nie nada się jeszcze jako korektor. ![]() ![]() Ale pudrowi ze skrobi, glinki i cynamonu będę wierna już do końca, moje KWC.
Świadomie dbam o siebie z wizażem ![]() Zespół TŻ, zapraszam miłośniczki ciężkiego brzmienia: http://www.reverbnation.com/nilfgaard Czarodzielnica na blogspocie Edytowane przez _Czarodzielnica_ Czas edycji: 2011-01-15 o 18:10 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#730 |
Zakorzenienie
|
ojej! baaardzo się cieszę, że mogłam komuś służyć radą
![]() ![]() ![]() Ostatnio wpadłam na pomysł, żeby wykorzystać stare opakowania po pudrach sypkich z inglota na moją mieszankę, bo rzeczywiście sitko byłoby dużym udogodnieniem, a jak do tej pory mój puder mieszka sobie w pudełku po kremie nagietkowym z ziaji ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#731 |
Przyczajenie
|
Drogie Panie...aż mi się chciało z samej siebie śmiać kiedy po przeczytaniu niecałych trzech stron już szłam do sklepy po skrobie
![]() ![]() akurat tak sie fajnie składa ze mam cynamon w domu wiec jeszcze z nim pokombinuje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#732 |
Raczkowanie
|
ja też jestem żarówą straszną
![]() czy skrobia to taka najzwyklejsza maka ziemniaczana? mam bardzo jasną cerę ale i tak się boje ,że będzie nie najlepiej jak wysmaruje się mąką ![]() a w jakich proporcjach mieszacie skrobię z cynamonem? i używać jej jako puder czy pod podkład jak ktoś tutaj pisał ? ![]()
![]() |
#733 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak, skrobia to inna nazwa mąki ziemniaczanej. Co do innych pytań, odsyłam do wcześniejszych postów, tam znajdziesz odpowiedzi na wszystko. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#734 |
Zakorzenienie
|
Witam
![]() ![]()
![]() |
#735 |
Raczkowanie
|
![]()
Hej dziewczyny!!! I jak sprawuje się u Was skrobia i glinki?? Tez zamierzam zacząć uzywać ale chciałabym sie dowiedzieć jakie są efekty długotrwałego stosowania?? Czy któras używa skrobii kukurydzianej albo pudru bambusowego??
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#736 |
Zakorzenienie
|
Ja w sumie to już chyba koło roku używam i powiem, że moja cera w tym czasie zanotowała taką poprawę, jakiej jeszcze chyba nie było. Buzia się wygładziła bo nie jest zapychana różnymi świństwami, a glinka ładnie utrzymuje mi makijaż do nawet 12 godzin (jak człowiek jest tyle na nogach to nawet nie wie jak ma na imię, a co tu dopiero pamiętać o makijażu). Ja szczerze polecam i do tego jakaś fajna, wypróbowana metoda pielęgnacji, a przede wszystkim oczyszczania buźki z makijażu po całym dniu i ładna cera gwarantowana (przynajmniej w moim przypadku
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#737 |
Raczkowanie
|
Super, że się sprawdza
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#738 |
Zakorzenienie
|
Z rada czuprynki tez chetnie polaczylam swoja skrobie z zielona glinka i cynamonem
![]() Nakladam go tak jak vichy dermablend - czyli najpierw puszkiem osypanym mixtura dotykam calej twarzy a potem kabukim robie koleczka. I chce sie z wami podzielic swoimi spostrzezeniami ![]() - przy stosowaniu na dzien/codzien uwazam za konieczne uzycie rozswietlacza, bo mat powala ![]() ![]() ![]() - makijaz ze skrobia ( uzywaną dzien w dzien ![]() - co do wlasciwosci glinki i cynamonu, moja cera sie duzo polepszyla, ale mysle ze to bardziej zasluga mojej pielegnacji niz tego puderku, ale co nie zmienia faktu ze zaspokaja mnie psychicznie fakt, ze w pudrze nie ma jakies maxymalnej chemii tylko jest ta glinka ![]() - no oczywiscie cena... dla takiego cudka wrecz szokujaca ![]() a i latem w okresie przezucania sie na lzejszy podkladzik, pixie cover de luxe nie zapomne o zielonej glince na moje zaczerwienienia jako primerek ![]() Jednym slowem jestem zachwycona ![]() ![]()
![]() |
#739 |
Zakorzenienie
|
Tworazko, nawet nie wiesz, jak się cieszę, że jesteś zadowolona z tego sposobu
![]() Co do matu, to rzeczywiście powala, twarz ani błyśnie, dlatego również ożywiam ją rozświetlaczem. Poza tym jestem swego rodzaju maniaczką wszelkiego typu rozświetlaczy, róży i brązerów ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#740 |
Zakorzenienie
|
tez bez rozu delikatnie wtopionego w matowy bronzerek, nigdzie sie nie ruszam z domku
![]() ![]()
![]() |
#741 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny szukam i szukam sposobu jak zmatowić tą swoją latarnię, a wy tu wypisujecie takie cuda o mące, że aż mi się wierzyć nie chce
![]() Mam w domu i mąke i glinke także rano na pewno wypróbuje i dam wam znać co i jak. Mam wielką nadzieje, że mi pomoże bo już mi nadziei brakuje, że moja buzia wytrzyma kiedyś chociaż ze 4h bez poprawek. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#742 |
Raczkowanie
|
gdzie kupić tą glinkę? i jaką, białą czy zieloną?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#743 |
Rozeznanie
|
Glinkę kupić można w aptece, ja kupuję na stronie internetowej http://www.naturalne-piekno.pl/
![]()
![]() |
#744 |
Rozeznanie
|
Ja stosuję mieszankę skrobia+cynamon i jestem mega zadowolona!
![]() ![]() Jedynym problemem są 'kropeczki' czarne z cynamonu. Ale ja zawsze przykładam wacik kosmetyczny, do którego te kropki się przyczepiają i problemu nie ma. ![]()
![]() |
#745 |
Zadomowienie
|
ja dzisiaj 2 dzień testowania mąki... ale niestety po 3h zaczynam sie błyszczeć
![]() myślicie, że może to zależec od firmy czy nie bardzo? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#746 |
Rozeznanie
|
Myślę, że to zależy nie tyle od firmy, a od cery. Każda z naszych cer jest w pewnym stopniu inna.
![]() ![]() Kolejna zaleta stosowania tego pudru jest stan mojej grzywki. Dotąd szybko się przetłuszczała. Teraz czoło się nie świeci, więc jest na nim mniej sebum i włosy ładniejsze, dłużej wyglądają świeżo! ![]()
![]() |
#747 |
Zadomowienie
|
szkoda...
puder u mnie daje radę na max 2-3h, skrobia tak samo, a miała nadzieję, że skrobia chociaż da radę na te 4-5 godzin... bo już dostaję szału z tą moją tłustą cerą ![]() najskuteczniejszy był colorstay, bo matował na pół dnia, ale zapychał, więc zrezygnowałam...:rolleyes : |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#748 |
Rozeznanie
|
Ja dziś po raz pierwszy użyłam skrobi i muszę wam powiedzieć, że całkiem fajnie na mnie zadziałała
![]() PS czy oprócz glinki, cynamonu mogę dodać trochę sypkiego podkładu mineralnego z Inglotu? Coby jakiś beżyk na skórze był. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#749 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#750 |
Wtajemniczenie
|
Inglot ma sypki podkład mineralny
![]() Ja używam skrobii z glinką i pudrem jedwabnym - nabieram na gąbeczkę i wciskam (nie wiem czy to dobre słowo, ale wiecie o co chodzi ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:28.