Sny prorocze-macie?Wierzycie? - Strona 10 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-05-06, 20:22   #271
masmeli
Wtajemniczenie

Dot.: Re: Sny :)

raz mi się coś takiego zdarzyło, ale nie chcę o tym pisać wywołuje to złe wspomnienia...

masmeli jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-06, 21:56   #272
13_minut
Raczkowanie

Dot.: Sny prorocze-macie?Wierzycie?

Mi się kiedyś śnił ząb, który mi wypadał. Autentycznie, cały sen był tylko o tym. Zafundowałam sobie schizę na kilka dni, ale nic złego się nie stało.

Ale np. kiedyś mi się śnił mój były. Żeby odzyskać od niego kasę, którą był mi winien, posunęłam się do rzeczy haniebnej- weszłam mu na chatę i wzięłam laptopa (BTW, to go dość ostro zmotywowało do oddania mi kasy, bo zwlekał przez pół roku ).
No, ale nie jestem z gruntu taką bicz, więc oczywiście grałam twardą i miałam wyrzuty sumienia. Przez kilka dni śnił mi się eks, który ode mnie uciekał (czekawe dlaczego...). A wokół niego krążył tygrys!
Tygrysa w życiu na własne oczy nie widziałam, więc kiedy tylko się obudziłam sprawdziłam na necie w jakimś senniku. I tygrys we śnie oznaczał, że... mam w kimś wroga.

Chyba jednak jest coś w tych snach Zalazłam eksowi za skórę tą windykacją, ale sobie zasłużył. Co nie zmienia faktu, że pewnie dodatkowo bardzo się wkurzył i zapewne stał się ostatecznie moim wrogiem.
13_minut jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-23, 12:55   #273
Slodkaniunia18
Raczkowanie

hej bardzo chce sie podzielic z moim wspanialym barwnym snem xD otoz jak pamietam bylo to podczas obchodow swieta halloween. mialam wrazeni ze to juz kiedys bylo ze takie cos mialo miejsce w moim zyciu jednak jestem pewna ze nie. pamietm ten sen calkiem dobrze jak zaden inny poniewa rzadko jaki sen zsachowuje sie w mojej pamieci. sen zaczynal sie nie winnie. pamietam jak zadzwonil dzwonek do drzwi i ujrzalam w nich haloweenowych przebierancow na dworze pamietam ze bylo duzo sniegu . weszli do mojej chaty i obsypali mnie czyms bialym ale twardym zapewne maka i uciekli poniewaz nie poczestowalam ich niczym bo nie zdazylam . potem sie dowedzialam nie wiem skad ze to sa dzieci sasiadki. jakas mnie taka chec nabrala zeby isc do plotu i zamknac furtke ale kiedy nagle pod moj dom podjechal pociag widomo podobny do tramwaju podwojnego byl on koloru zielonego nie wiem dlaczego ale przypomninal mi zombi. w pociagu byla masa ludzi wszyscy sie bawili bylo slychac glosna muze z jego srodka. stalam jak w murowana ale po chwili zaczelam sie powoli oddalac i zauwazylam ze za drzewem stoi corka mojej sasiadki i sie wpatruje w ten pociag. zaraz po chwili gdy spojrzalam na pociag zaczeli z niego wychodzic przystojni chlpacy i kierowali sie w nasza strone bylo ich z 3. tak jakby chcieli nas wciagnac do pociagu. jednak ja sie urwalam i zaczelam sie coraz szybciej oddalac ale corka mojej sasiadki pojechala z nimi. pociag odjechal ale bylo slychac caly czas ten halas i muzyke klubowa z pociagu. poszlam do domu i obczajalam za oknem. pociag przyjezdzal co pare minut mialam wrazenie ze to ten sam poniewaz za kazdym razem co przyjezdzal byl takiego samego koloru jednak na tablicy wyswietlala sie co chwile na pomaranczowo inna miejscowosc. mialam odczucie lekkiego leku poniewaz chcialam jechac tym pociagiem ale balam sie poniewaz nie mialam z kim. siedzialam tak przy oknie az do rana az chyba przyjechal ostatni pociag ktory chyba odwiozl ludzi poniewaz bylo ich masa wszyscy byli porprzebierani. otwarlam okno i nagle z nikad zaczeli przechodzic kolo mojego okna niektorzy sie bili nie zauwazyli nawet mnie ale bylo tam tez pare moich kolezanek mowiacych mi czesc. co mnie zaciekawilo wszyscy szli jak pochod niekotrzy tn wiekszosc z nich trzymala w reku zrobiona z bialego papieru trumne i narysowany byl krzyz na niej a w srodku niej bylo nazwisko znanej osoby.
wszyscy ci ludzie cos tam krzyczeli ale nie pamietam dokladnie juz. nagle mama do mnie podeszla do tego okna i mowila ze mam juz isc spac wiec zamknelam okno chwile z nia usiadlam i ona poszla do kuchni i nagle w pokoju ktorym siedzialam bylo pustych 5 szklanek i talerzy i nagle sie zapelnily herbata i plackami same i ja to widzialam i moja mama. no i dalej juz nie pamietam snu bo sie chyba skonczyl i sie wlasnie obudzilam sama w domu bo obudzil mnie dzwonek do drzwi listonosz xD wiec ciekawe sny mam ostatnio ;] co moze oznaczac ten sen?? komentujcie o myslicie o tym xD pozdrawiam;**
Slodkaniunia18 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-24, 00:11   #274
CzarnyElf
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez CzarnyElf Pokaż wiadomość
Ja wierze i to bardzo.Szczegolnie jezeli chodzi o smierc i smutne wydarzenia
Zawsze mam ten sam sen gdy ktos umiera-kazdy jest oczywiscie inny ale w kazdym symbolika jest taka sama.

Pierwszy sen mialam w dzien gdy zmarl moj dziadek-snilo mi sie ze otrzymalam list i wiedzialam ze tresc tego listu bedzie smutna-smutna wiadomosc-dziadek umarl w ten sam dzien.

Drugi raz mialam sen gdy zaginely moje psy-snilo mi sie ze zagladam do skrzynki i widze w nim list ale nie chcialam go otworzyc-wiedzialam ze to bedzie smutna wiadomosc.W ten sam dzien dowiedzialam sie ze psy zginely pod kolami samochodu.

Trzeci sen mialam w ostania sobote tak gdzies o 3 nad ranem-snilo mi sie ze przyszlo do mojej pracy 2 panow ubranych na czarno i wreczyli mi list-wiedzialam ze ten list bedzie smutna wiadomoscia-w snie widzialam tez duzo psow.Obudzilam sie ze strasznym uczuciem stresu i wiedzialam ze cos zlego sie stanie-kilka godzin pozniej zadzwonil brat Tz i mowi ze mama TZ jest w ciezkim stanie w szpitalu-pojechalismy wiec do Colorado Springs-niestety w szpitalu czekalo 2 mezczyzn ze smutna wiadomoscia(tata Tz i pastor) ze mama Tz wlasnie zmarla.Mama Tz bardzo kochala psy.

Jedno wiem-nie chce miec juz wiecej takich snow-moja mama ma podobnie tylko ze jak cos zlego ma sie stac to sni jej sie jej zmarla mama-ale nie ma ona snow o smierci tylko o klopotach itp.
Boje sie tych snow......

Mialam ostatnio 2 prorocze sny:

1.Znowu symbol listu-snilo mi sie ze dostalam list od mojej kolezanki z liceum-czytalam go ale nie bylam pewna czy ten list jest pozytywny czy negatywny-list we snie schowalam na dno szuflady-na nastepny dzien dowiedzialam sie o powaznej sytuacji w rodzinie..

2.Znowu miedzy innymi symbol listu-snil mi sie zmarly wujek i ze dawal mi list ktory czytalam-on stal w ogrodzie a ja szlam alejka z pustym wuzkiem,dalsza czesc snu :widzialam faceta ktory trzymal na rece dziecko ale wiedzialam ze nie bylo moje,dalsza czesc snu:bylam w domu rodzinnym i snila mi sie mama,miala ona bardzo zepsute czarne zeby-po tym snie za pare dni poronilam.

Ciekawostka- w noc przed katastrofa w Smolensku nad ranem snilo mi sie ze dostalam mnostwo listow do skrzynki az wylatywaly one ze skrzynki-listow nie otwieralam ale wiedzialam we snie ze to zla wiadomosc.

Zauwazylam ze sny ktore sie sprawdzaja sa zazwyczaj krotkie,symboliczne i najczesciej budze sie z nich zlana potem nad samym ranem...

Powiem Wam szczerze-nie chce juz tych snow
CzarnyElf jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-24, 11:17   #275
Naviette
Przyczajenie

---

Edytowane przez Naviette
Czas edycji: 2014-07-06 o 13:45
Naviette jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-18, 19:00   #276
alittlelostgirl
Raczkowanie

Ja kilka razy miałam prorocze sny. Już nie pamiętam dokładnie, czego dotyczyły, ale wiem, że były takie na pewno.
Ostatnio zdarzyło się coś takiego. Nie wiedziałam jak rozwiązać jakieś zadanie z matematyki. Było trudne, męczyłam się z nim można powiedzieć. Bardzo nad nim myślałam i w nocy przyśniło mi się rozwiązanie. Postanowiłam, że napiszę to, co było w tym śnie, chociaż nigdy bym na to nie wpadła, na takie rozwiązanie. I rzeczywiście, było dobrze rozwiązane. Masakra, byłam w szoku. Ale kiedyś czytałam w jakiejś książce, że jak przed snem nad czymś intensywnie się myśli, to może się przyśnić odpowiedź na męczące nas pytanie, albo pierwsza myśl, jaka nam przyjdzie po przebudzeniu, to ta odpowiedź. Nie wiem, pewnie nie każdy w to wierzy, szczerze mówiąc ja też się z tym waham, mimo tego, że sama tego doświadczyłam. ;D

let's get lost.
alittlelostgirl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-18, 20:40   #277
ola_108
Rozeznanie

moja mama często ma takie sny.

zaczęło się od tego, że w ósmej klasie przyśniły jej się pytania na sprawdzian z fizyki, które oczywiscie następnego dnia pojawiły się na klasówce.
potem było tego wiele, jednak najbardziej w naszej rodzinie zapamietalismy wakacyjny wyjazd. mielismy isc nad jezioro, jednak bylo zimno i tato rzucil pomysł, zeby isć do wesołego miasteczka. mama sie upierała, ze nie, bo śniła jej się zepsuta karuzela i krew, ale my - dzieciaki, przekonalismy ją. podczas zabawy na samochodzikach w auto mojej siostry wjechał facet, ona uderzyła twarzą o kierownicę, zeby wbiły jej się w dolną wargę i połamały się.

wiele było tego typu sytuacji, jednak za długo, zeby opowiadać.... wg mnie snu prorocze zdarzają się
ola_108 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-18, 22:14   #278
Diya
Raczkowanie

hmm nie wiem czy wierzę,być może to tylko wytwór umysłu którego działania nie znamy w 100%
miałam kiedyś tylko taki jeden:gdy miałam 5lat przyśniło mi się,że moja mama urodziła córkę i nazwaliśmy ją Ania.Po nim obudziłam się tak święcie przekonana iż sen był prawdziwy,że chodziłam po domu u szukałam "siostrzyczki".Miesią c później moja ciocia urodziła dziewczynkę(nikt nie wiedział jakiej płci będzie)i nazwali ją Ania
a co do realistycznych snów jeszcze-ostatnio to miałam niezły schiz..
interesuje mnie LD i te sprawy,więc ćwiczyłam TR(wtajemniczeni wiedzą o co chodzi).Przyśniło mi się,że jestem i babci,w jej domu na wsi.Ja,moja mama,tata i babcia.Nie byłoby nic w tym dziwnego,gdyby nagle do pokoju nie wszedł mój dziadek,który zmarł rok temu...kolory,dźwięki i wszystko było tak realistyczne,że wydawało mi się,że to się dzieje na prawdę.Pamiętam każdy szczegół z tego snu..czułam się tak,jakby to było na jawie.W tym śnie rodzice zaczęli się mnie obawiać,bo zaczęłam się dziwnie zachowywać,a ja pytałam ich który jest rok.Odpowiedzieli,że 2003.Pobiegłam do lustra i zobaczyłam siebie dużo młodszą..strasznie się przeraziłam,biegałam i oglądałam wszystko,a to wciąż było takie realne.Nawet zaczęłam rodzicom i dziadkom w tym śnie opowiadać co się wydarzy w przyszłości i że jest 2010no mówię wam,coś niesamowitego.
Wiem,że to sen,ale tak realistycznego nie miałam nigdy.
Diya jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-20, 15:11   #279
alittlelostgirl
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Diya Pokaż wiadomość
interesuje mnie LD i te sprawy,więc ćwiczyłam TR.

kurcze, też interesuję się LD, szukałam różnych ćwiczeń, niby znalazłam, ale nie wiem. a Ty jakie robiłaś ćwiczenia, żeby się udało? kurcze, słyszałam, że świadomy sen, to bardzo fajne przeżycie.

let's get lost.
Stary 2010-11-23, 20:58   #280
Diya
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez alittlelostgirl Pokaż wiadomość
kurcze, też interesuję się LD, szukałam różnych ćwiczeń, niby znalazłam, ale nie wiem. a Ty jakie robiłaś ćwiczenia, żeby się udało? kurcze, słyszałam, że świadomy sen, to bardzo fajne przeżycie.
no,LD to ciekawa sprawa.Tylko raz udało mi się wywołać takie prawdziwe,ale dość szybko mnie z niego wywaliło.Poczytaj w internecie na temat technik-jest takie fajne forum psajko czy jakoś tak.Ja stosowałam test rzeczywistości,a czytałam że technika WILD jest całkiem skuteczna.No ale to już poczytaj od tych bardziej doświadczonych ogólnie aby to osiągnąć trzeba mieć dużo cierpliwości i samozaparcia,a mi się zwyczajnie nie chce czasami stąd marne wyniki
Stary 2010-11-24, 18:02   #281
alittlelostgirl
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Diya Pokaż wiadomość
no,LD to ciekawa sprawa.Tylko raz udało mi się wywołać takie prawdziwe,ale dość szybko mnie z niego wywaliło.Poczytaj w internecie na temat technik-jest takie fajne forum psajko czy jakoś tak.Ja stosowałam test rzeczywistości,a czytałam że technika WILD jest całkiem skuteczna.No ale to już poczytaj od tych bardziej doświadczonych ogólnie aby to osiągnąć trzeba mieć dużo cierpliwości i samozaparcia,a mi się zwyczajnie nie chce czasami stąd marne wyniki

ja właśnie nie jestem osobą cierpliwą. więc będzie ciężko. ale chciałabym. i już od razu Ci się udało, po tym ćwiczeniu?

let's get lost.
Stary 2010-11-26, 15:44   #282
Diya
Raczkowanie

no ja też nie jestem cierpliwa najpierw dużo o tym czytałam,wybrałam technikę TR bo jest chyba najłatwiejsza,słuchałam nagrań wywołujących hipnagogi i takie niby pierwsze LD miałam po 2 tygodniach.
Ale raz też miałam paraliż senny-coś okropnego,więc trochę ze strachu i z braku wytrwałości przestałam.Teraz znów coś próbuję,ale chyba nie tak jak należy,bo efektów na razie brak(oprócz tego dziwnego,realistycznego snu który opisałam wyżej).
Stary 2010-12-04, 19:15   #283
19kacha90
Raczkowanie

Mi się spełniło przynajmniej 2 razy, tyle wyłapałam.Nie było to nic takiego bardzo strasznego, jedno zdarzenie pozytywne, inne mniej ale do udźwignięcia
19kacha90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-13, 21:54   #284
sezamkowabea
Przyczajenie

witaj ja też mam sny prorocze , wydarzenia oraz osoby z moich snów mi się wyśiły

---------- Dopisano o 21:54 ---------- Poprzedni post napisano o 21:53 ----------

wiele osób z moich snów mi się wyśiła
sezamkowabea jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-15, 05:40   #285
Laura2112
Raróg

Send a message via Skype™ to Laura2112

Nie mam i nie wierzę.
pe pe pe pe pe pe bla bla bla i *uj wie o co jej chodzi.

🌹14 lat z Wizaż.pl

Nie mogę chodzic, ale nie wolno mi prosic o pomoc...

Laura2112 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości