|
|
#31 |
|
Wtajemniczenie
|
Re: Sny :)
Joey, skorzytałam z linka, który wkleiłaś i poczytałam trochę... Też uważam, że w pewnym momencie to przegięcie- co innego potrafić zakończyć koszmary (chociaż one pewnie też mają jakąś pożyteczną funkcję do spełnienia- jak np. pająki
|
|
|
|
|
#32 |
|
Zakorzenienie
|
Lubię śnić.
Zawsze chciałam spisywać, ale potem o tym zapominałam, nic dziwnego, skoro nieczęsto śnię. Drugi taki charakterystyczny, to śnienie o tym, że mogę wybierać losowo, co chce mi się śnić - żeby zmienić sen, muszę wleźć do dziury i walnąć się w łeb. Więc ja wchodzę do tej dziury i stukam się w tę głupią łepetynę - przenosząc się z miejsca na miejsce. Trzeci sen, po latach nie tak zły, wtedy koszmarny - jestem służącą u jakiegoś państwa, ich synek dostaje po kolei każdego z mojej rodziny - najpierw mamę, potem tatę, babcię itd., w dodatku za każdą zabraą mi osobę obcinają mi jeden palec. Generalnie moje sny nie są zwariowane, aż trochę szkoda. Niedawno śniły mi się dwa koszmarki. Najpierw jeden, o tym, że mój tata umiera... A co do podróży astralnych - mam kolegę, który się tym interesuje, chyba nawet o to kiedyś pytałam na wizazu... |
|
|
|
|
#33 |
|
Wtajemniczenie
|
lejka napisał(a):
> Najstarszy, sprzed kilku, nawet nie wiem, czy nie 10 lat... Śpiewam w jakiejś kawiarni, mam na sobie granatową suknię z cekinami, a nagle przylatuje Piotruś Pan i biorąc mnie za rękę, wyrywa w dal. > Drugi taki charakterystyczny, to śnienie o tym, że mogę wybierać losowo, co chce mi się śnić - żeby zmienić sen, muszę wleźć do dziury i walnąć się w łeb. Więc ja wchodzę do tej dziury i stukam się w tę głupią łepetynę - przenosząc się z miejsca na miejsce. > Trzeci sen, po latach nie tak zły, wtedy koszmarny - jestem służącą u jakiegoś państwa, ich synek dostaje po kolei każdego z mojej rodziny - najpierw mamę, potem tatę, babcię itd., w dodatku za każdą zabraą mi osobę obcinają mi jeden palec. > > Generalnie moje sny nie są zwariowane, aż trochę szkoda. Lejka >Najbardziej lubię te o wielkiej miłości - przynajmniej w snach lubię ją mieć... Hmm... > > Niedawno śniły mi się dwa koszmarki. Najpierw jeden, o tym, że mój tata umiera... > Kiedyś śniłam taki koszmar, ale o kimś innym... Od razu poleciałam sprawdzić... grrr... nieprzyjemne (łagodnie mówiąc) |
|
|
|
|
#34 |
|
Zakorzenienie
|
Lazy_Morning napisał(a):
> Hmm... No jasne, nie dość, że na jawie, to i we śnie... |
|
|
|
|
#35 |
|
Wtajemniczenie
|
Ale wiesz, ile się naczekałam?! uch!!!
|
|
|
|
|
#36 |
|
Rozeznanie
|
Ja miewam bardzo często sny o śmierci. W moich snach już chyba wszystkich uśmierciłam
Zwykle pamiętam co mi się śniło, więc może coś jutro napiszę |
|
|
|
|
#37 |
|
Wtajemniczenie
|
Aha Maju...no ale z tymi nazwiskami masz racje tez mi sie podoba
|
|
#38 |
|
Rozeznanie
|
Czy wierzycie w sny?
Hej;*Zawsze mnie to zastanawiało czy wierzycie w sny. Gdy Wam się cos przysni to zaglądacie potem do sennika czy uwazacie ze to jest jedna wielka bujda ? Mi osobiscie zdarzy się zaglądac do sennika, ale traktuję to tylko i wyłącznie jako zabawę ( a moze jest w tym jakaś nutka prawdy?)
|
|
|
#39 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czy wierzycie w sny?
jak sobie przypomne to zagladam do sennika z czystej ciekawosci... ale raz mi sie sen faktycznie sprawdzil, snil mi sie wąż, ktory chcial mnie ukasic, ale na szczescie nie udalo mu sie... po tym snie, za jakies 2 dni jechalam z kolezanka nad wode, ona prowadzila samochod i malo brakowalo a mialybysmy wypadek... jak wrocilam do domu to sobie przypomnialam ten sen i sprawdzilam w senniku co znaczy 'wąż" --> uda mi sie ominac jakies nieszczescie.... no i chyba faktycznie sie sprawdzilo...
mojej mamie jak sie sni mieso z krwia to ktos umiera, a jak kupa to ma przyplyw gotowki... te dwa sny zawsze sie jej sprawdzaja ![]() hmmm... i jak tu nie wierzyc w sny??
|
|
|
|
|
#40 |
|
Rozeznanie
|
Ja wierzę i to nawet bardzo...moze dlatego, ze w ok. 70% one mi się sprawdzają
czasami to dobrze ale czasami niestety to niezbyt przyjemne czasami podpieram się sennikiem egipsko - haldejskim, który w moim przypadku sprawdza się najlepiej
|
|
|
|
|
#41 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie sie baardzo rzadko coś śni (chyba, że nie pamiętam). Ale wtedy zdarza mi się poczytać w senniku o ewentualnym znaczeniu tego snu
Nie biorę tego do siebie, ale lubie wiedzieć
|
|
|
|
|
#42 |
|
Zadomowienie
|
Gdy mi sie cos dobrego przysni to chce aby to było prawda...
Jednak jak mam złe sny to juz nie mam takich mysli... Niektórzy mówią ,ze sny moga nas przestrzegac...
|
|
#43 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#44 |
|
Zakorzenienie
|
mój tata czasem zagląda do sennika,
ja raczej nieczesto, bo nie pamietam snów, ale ostatnio śniła mi się koleżanka, sen był dosyc dziwny, nie wiedziałam o co jej chodzi, biegała za mną i mówiła coś, nie będe się zaglębiać w szczegóły, ale sen nie dawał mi spokoju od rana, poszłam więc do niej na grób, zapaliłam znicz, padał śnieg, zero ludzi na cmentarzu, tylko panowie którzy kopia groby dziwnie sie patrzyli, a ja stałam tam kilkanaście czy kilkadziesiąt minut w śniegu po kolana, później jak wróciłam do domu starałam się zrozumiec ten sen ale do tej pory nie wiem o co chodziło, ale od tej pory nie przyśniła mi się po raz kolejny. wierzę w sny gdzie śnią się osoby które zmarły, może to dziwne, ale u mnie w rodzinie wszyscy wierzą w te sny, że te zmarłe osoby chcą coś przekazać ale w senniki już nie wierze tak mocno i nie czytam ich, chyba że mi się nudzi
|
|
|
#45 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#46 |
|
Raczkowanie
|
kiedyś śniło mi się że piszę sprawdzian z historii, który naprawdę miałam pisać za kilka dni, siedziałam nad pustą kartką bo nie znałam odpowiedzi na pytanie, uznałam ze to jakiś znak i nauczyłam się tego materiału, którego nie umiałam we śnie, i nie uwierzycie.... dokładnie takie samo pytanie dostałam na sprawdzianie !!
oczywiście byłam cała happy
|
|
#47 |
|
Zakorzenienie
|
Hmmm ja sennika nie posiadam, wiec nie wiem czy sie wszystkie u mnie sprawdzaja. Ale jak non stop snily mi sie pajaki , to przy okazji , jak bylam w Biedronce sprawdzialam co to oznacza, bo akurat byly senniki w sprzedazy
I oczywiscie wiazalo sie to ze stresem, masa zadan i problemow - dokladnie mialam wtedy taki okres...Kiedy natomiast zgubilam pewna rzecz w pokoju i wiecie, ze przysnilo mi sie gdzie ona jest Obudzilam sie na drugi dzien i odrazu tam poszukalam![]() Ogolnie, jak przed snem mysle o czym to zazwyczaj mi sie to sni. Dlatego tez czesto mysle o czyms przyjemnym - TŻ czy wakacjach, wiośnie |
|
|
|
|
#48 |
|
Raczkowanie
|
Ja w sennikowe przepowiednie nie wierze, wedlug mnie objasnienia symboliki sa niedorzeczne, ale to moje subiektywne odczucie...
natomiast mam czasami wrazenie deja vu cos mi sie snilo a pozniej w realu mam wrazenie ze skads jakas sytuacje znam, chwila zastanowienia... i najczescniej przypominam sobie ze dokladnie takie cos mi sie przysnilo...
|
|
|
|
|
#49 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i czasami czuję się z tym, jak jakaś pokręcona... |
|
|
|
|
|
#50 |
|
Raczkowanie
|
W mojej rodzince panuje przekonanie, że sny powinno się interpretować odwrotnie do tej zaistaniałej w śnie sytuacji, czyli jak w śnie dostajesz 5 z egzaminu to na prawdę oblejesz, albo jeśli w śnie chłopak cię zdradza to w realu jest ci wierny itp
Poza tym jest pare symboli, które nie wiem jakie mają znaczenie w senniku, ale rodzinka interpretuje następująco: - niemowlak, bardzo małe dziecko = nieszczęście - zęby = przypływ gotówki yyyy więcej teraz nie pamiętam Gdybym miała sennik to może bym sprawdzała co oznaczają moje projekcje (tak to trzeba nazwać, bo miewam bardzo dużo snów, kilka jednej nocy i zazwyczaj większość pamiętam, czasem się śmieje że na ich podstawie można by nakręcić pare dobrych filmów ), ale traktuje to tak jak horoskopy - czyta się je z przymrużeniem oka!
|
|
|
|
|
#51 |
|
Zadomowienie
|
mam dokładnie to samo! uczucie że coś kiedys sie wydarzyło... heeeh całkiem to pokręcone
|
|
|
|
|
#52 |
|
Zakorzenienie
|
Rzadko zdarza mi się sprawdzać, bo najczęściej nie pamiętam swoich snów. Jednak kiedyś kilkakrotnie śnił mi się wieeelki czarny pociąg, ja stałam na torach, nie mogłam się ruszyć i ten pociąg robił ze mnie miazgę
Sen przestał się śnić po rozwodzie moich rodziców, choć wtedy nie zwróciłam na to uwagi. Jednak któregoś dnia złapałam sennik w Empiku, już nie pamiętam dokładnie tłumaczenia, ale wiem, że było tam coś właśnie o rozstaniu... Trochę słabo mi się wtedy zrobiło
|
|
|
|
|
#53 |
|
Zakorzenienie
|
ja nie wierze ale mój tata ciągle coś opowiada i twierdzi że mu sie to śniło...może jest wizjonerem
|
|
|
|
|
#54 |
|
Zakorzenienie
|
wlasciwie to ja tez nie wierze
Przyznam sie bez bicia ze z czystej ciekawosci sprawdzam w internetowych sennikach znaczenia snow
|
|
#55 |
|
Raczkowanie
|
ja zaglądam do sennika i już jeden sen śnił mi sie dwa razy i był dość ciekawy (śniła mi sie mała, uciekająca i zapłakana dziewczynka która prosiła o pomoc)i też czesto mam takie deżawi ze to już było
|
|
|
#56 |
|
Zakorzenienie
|
czasem sprawdzam w senniku internetowym... a teraz sprawdzilam, bo przypomnialam sobie, ze snil mi sie jakis staw i na jednej stronie bylo ze powinnam byc ostrozna, a na drugiej ze zajde w ciaze
Az sie wystraszylam |
|
|
|
|
#57 |
|
Mrs Mrau
|
Mi wiele rzeczy zapisanych w sennikach sie srawdza...
|
|
|
|
|
#58 |
|
Zakorzenienie
|
nigdy nie sprawdzam, bo moje sny sa tak naladowane akcja i szczegolami, ze nie wiedzialabym co konkretnie sprawdzic w tym senniku
|
|
|
|
|
#59 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#60 |
|
Zakorzenienie
|
czasami to zalerzy co mi sie sni czasami gdy sen jest bardzo realny zagladam do sennika duza wage przywiazuje do tych z piatku na sobote ponoc te sny sie sprawdzaja (3 razy te sny mi sie sprawdzily)
Edytowane przez aga21087 Czas edycji: 2006-02-20 o 22:26 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:56.

*

czasami podpieram się sennikiem egipsko - haldejskim, który w moim przypadku sprawdza się najlepiej
Nie biorę tego do siebie, ale lubie wiedzieć

Obudzilam sie na drugi dzien i odrazu tam poszukalam