Sny prorocze-macie?Wierzycie? - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2006-04-30, 12:18   #121
megi b
Wtajemniczenie

Dot.: Sny prorocze-macie?Wierzycie?

A mnie się dziś śniło, że mnie teść ubił () Oby to nie był sen proroczy

Amelka 23.06.2009

Lilianka 19.07.2014

megi b jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-04-30, 12:21   #122
Nati02
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez megi b
A mnie się dziś śniło, że mnie teść ubił () Oby to nie był sen proroczy
Oby nie.
Stary 2006-04-30, 15:56   #123
olunias
Raczkowanie

GG do olunias

Cytat:
Napisane przez Nati02
Tez mam rozne przeczucia.... W większości się sprawdzaja, jednak staram sie wlasnie nie krakać bo często mi to wychodzi
jeśli chodzi o takie sprawy, to kiedyś na szkoleniu z panią psycholog dowiedziałąm się że to fachowo nazywa się "samospełniająca przepowiednią"..i faktycznie to w realnym świecie działa.Jeżeli ktos o czymś mówi że to się wydarzy to na pewno się tak stanie...
Stary 2006-04-30, 16:03   #124
olunias
Raczkowanie

GG do olunias

Cytat:
Napisane przez betka72
Z duzym zaciekawieniem przeczytalam twoj post.Wydaje mi sie,ze jestes wyjatkowo intuicyjna i wrazliwa osoba
pozdrawiam
dziękuję bardzo.Na pewno jestem intuicyjną osobą, ale też dosyć twardo stąpającą po ziemi i dlatego te moje sny do mnie czasmi nie pasują.Najbardziej zagadkowa jest w nich mimo wszytsko ta niesamowita drobiazgowość i dbałość o szczegóły. Jak opowiadam je komuś to aż nadziwić się nie mogą że tyle rzeczy można miec tak idealnie zalanowanych w głowie...po prostu jak w filmie, jedne wydarzenia wynikają logicznie i sensownie z drugich.Nie są to jakieś chaotyczne sparwy, tylko naprawdę ciągi wydarzeniowe.
Stary 2006-04-30, 16:06   #125
Nati02
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez olunias
jeśli chodzi o takie sprawy, to kiedyś na szkoleniu z panią psycholog dowiedziałąm się że to fachowo nazywa się "samospełniająca przepowiednią"..i faktycznie to w realnym świecie działa.Jeżeli ktos o czymś mówi że to się wydarzy to na pewno się tak stanie...
Moze faktycznie tak jest, ale jednak nie wszystko można przewidziec, a cos takiego sie stanie. Nie wiem czy wiesz o co mi chodzi, ale na chwile obecną nie potrafię ubrać moich myśli i odczuć w słowa.
Stary 2006-04-30, 17:54   #126
amber2046
Zakorzenienie

"...wierzę w sny tak jak ty w nie wierzysz
w nowe dni pełne pięknych przeżyć
w jasny płomień co rozjaśnia cienie
w małą iskrę która jest istnieniem..."

Robert Gawliński "mała iskra"

Crucify Your Mind
amber2046 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-04-30, 21:07   #127
Fresa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nati02
Mi sie dziś sniło.... było to dość dziwne. Nie pamiętam wszystkiego, ale wiem, że chodzi o mój problem z ex TŻ.
Mam tak, ze śpie, ale myśle realnie. Potrafie wszystko poukładać. Po prostu śpie, ale myśle jakbym nie spała. Czasami mam takie wrażenie, ze ząb mnie boli, albo ze sie kiwa. Budzę się, a z zębem wszystko ok, a bylo to takie realne...

Ale wracając co mojego dzisiejszego snu, to mam wrażenie, że ktoś podpowiadał mi co mam zrobić, że mam wziąć się w garść bo będzie wszystko dobrze, tylko muszę wykonać jakiś ruch.
Nati,mi też często zdarzają się takie sny.Ja to sobie mówię ,że to taki sen na jawie .

Nie martw się Megi ,jeśli byłby to proroczy sen ,to oznaczałby jakiś nowy początek,rozpoczęcie czegoś ,jakieś pozytywne zmiany w życiu

Fresa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-04-30, 21:15   #128
Nati02
Zakorzenienie

Fresa nie wiem jak Ty, ale ja nie bardzo lubie te sny Z reguły nie są dla mnie przyjemne, tylko związane z bólem. Niekoniecznie z fizycznym, ale i psychicznym.
Stary 2006-04-30, 21:18   #129
Fresa
Zakorzenienie

Ja też Nati ,nie lubię .A co jeszcze najgorsze,że większość moich snów to jakieś koszmary i z ulgą się budzę i stwierdzam,że to tylko był sen

Stary 2006-04-30, 21:32   #130
Nati02
Zakorzenienie

Ja znow koszmarow nie miewam (ze mnie ktos goni czy cos ) ale nie lubie tych co innego cierpienia mi dostarczają

Ale za to bardzo lubie te pogodne
Stary 2006-04-30, 21:42   #131
Fresa
Zakorzenienie

Nati,mi się bardzo często śni,że uciekam,ktoś mnie goni itp. .Strasznie nie lubię tych snów,a najczęściej mam takie

Stary 2006-04-30, 21:45   #132
Nati02
Zakorzenienie

Fresa mam nadzieje, ze tych złych snow bedzie jak najmniej
Stary 2006-04-30, 22:06   #133
Fresa
Zakorzenienie

Nati ,nie dziękuję,żeby nie zapeszyć .

Stary 2006-04-30, 22:26   #134
Nati02
Zakorzenienie

Fresa

Mam nadzieje, ze dziś będą Ci się snić tylko i wyłącznie przyjazne rzeczy
Stary 2006-05-01, 00:05   #135
~~~JOLA~~~
Zakorzenienie

Moje sny najczesciej odzwierciedlaja moje zle stosunki z niektorymi osobami Czesto snia mi sie osoby, z ktorymi mam lub mialam zly kontakt, jakies problemy, badz przykre sytuacje w przeszlosci... I sni mi sie, ze nadal tak jest, ze sie okropnie klocimy, krzyczymy, placzemy... Budze sie wtedy zaplakana, wystraszona, tak okropnie wsciekla i bezsilna. I to jest taka zlosc, jakiej "na jawie" nie doswiadczylam. Nie znosze tego... Staram sie szybko takie sny zapomniec, ale moja podswiadomosc mi na to nie pozwala, bo one... wracaja

Jednak takie troche prorocze sny tez miewam Na przyklad dzisiaj snila mi sie kolezanka, z ktora od kilku lat prawie nie mam kontaktu. Czasem pisalysmy maile, ale bardzo rzadko - 2, 3 razy w roku. I dzis po raz pierwszy mi sie przysnila. A wieczorem zadzwonila do mnie Ostatni raz rozmawialysmy 3 lata temu
Kilka razy tak mialam, ze przysnil mi sie ktos, kogo dawno nie widzialam i w tym samym dniu albo te osobe spotkalam albo dostalam jakas wiadomosc od niej Wiec to tez takie troche prorocze Ale na szczescie jeszcze nie przysnilo mi sie nic zlego, co sie pozniej sprawdzilo

Love to be loved by You...
~~~JOLA~~~ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-05-01, 01:35   #136
Pomadka
Zakorzenienie

I ja dołączę do grona "przewidujących we śnie". Miewam podobnie jak Wy. Raz śnię, a myślę całkiem realnie, czasami mam chaotyczne sny, z których jakby nic nie wynika, ale i miewam te spełniające się w realu. Bardzo często rzeczywistość potwierdza moje wyśnione historię.

Obecnie mam babcie w szpitalu, jej stan jest dość poważny, w sumie nie wiadomo co z tego wyjdzie... I cały czas śni mi się moja rodzina - ciotki, wujkowie, kuzynowie... Wiem, że rozprawiają o stanie zdrowia mojej babci, że niejako obgadują temat, bo są ciekawi, bo są beznadziejnymi ludźmi, którzy jej nie odwiedzą w szpitalu, a snują domysły nt. jej zdrowia/choroby... A ja boję się, że którejś nocy będę mieć proroczy sen o jej śmierci. Nie chcę tego...

U mnie w tych proroczych snach nie ma jakiejś jasnej-jednej symboliki, jak np. u Elfa, że list zwiastuje złe nowiny... Śnią mi się rózne rzeczy, ludzie ale potrafię to rozczytać jako "złe wieści dla mnie".
Czasami, bardzo rzadko (!) śni mi się mój dziadek, który przepadał za mną jako wnuczką, a który nie żyję od wielu lat... Jeśli we śnie jest w dobrym humorze, zadowolony itp., to wiem, że spotkają mnie dobre rzeczy, ale jeśli tylko jest milczący, zamyślony, to mnie ostrzega, że coś się nie dobrego szykuję...

Przeważnie wyśnią mi się goście do domu, pieniądze które dostanę, strata materialna, kłopoty... Naprawdę z moimi snami można obłędu dostać.

I muszę dołożyć do tematu, że mam dość dobra intuicję.
Stary 2006-05-01, 09:42   #137
Fresa
Zakorzenienie

Nati dzisiaj nikt mnie nie gonił we śnie,więc spałam dość dobrze .

Jolu,czasami jak za dnia intensywnie o czymś się myśli ,to pózniej to się śni w nocy .Może u ciebie tak jest?

Pomadko,pytam w związku z twoją babcią,która jest w szpitalu-czy śnią ci się zęby,wypadające,ruszające się,krwawiące?Widzę,że potrafisz doskonale rozpracować swoje sny .

Stary 2006-05-01, 10:20   #138
pe@ch
BAN stały

W moich snach nie ma jakichś reguł, symboliki, która pojawiałaby sie zawsze, kiedy ma wydarzyć się coś złego. Niektóre moje sny rzeczywiście są prorocze. Ostatnio taki sen miałam ponad dwa lata temu, kiedy umierał mój dziadek.
Mam też tak, że kiedy sie wybudzę po jakimś śnie to po prostu mam przeczucie, ze ten sen coś oznaczał i że stanie się coś złego, przyjdzie jakaś zła wiadomość czy będą jakieś kłopoty. Zawsze to moje przeczucie się spełnia a ma podstawy właśnie w tym zakończonym śnie.
Ostatnio w jedną noc śniło mi się, że komuś ucięło nogę (widziałam tę nogę, ale nie było krwi), a zaraz na następną noc śniło mi się, że mi samochód przejechał po nodze. Nie wiem co mam o tym myśleć, bo od jakiegoś czasu odczuwam straszny ból w prawym biodrze. Może to też był sen proroczy? (tfu! tfu!)
pe@ch jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-05-01, 10:23   #139
Fresa
Zakorzenienie

Bardzo możliwe,że to proroczy sen.A jeśli do tego boli cię prawe biodro,to lepiej idz do lekarza.Może ten sen cię ostrzega przed chorobą

Stary 2006-05-01, 13:35   #140
Pomadka
Zakorzenienie

Cool Dot.: Sny prorocze-macie?Wierzycie?

Cytat:
Napisane przez Jola
Moje sny najczesciej odzwierciedlaja moje zle stosunki z niektorymi osobami Czesto snia mi sie osoby, z ktorymi mam lub mialam zly kontakt, jakies problemy, badz przykre sytuacje w przeszlosci...
Mam podobnie jak JOLa, często śnią mi się ludzie z którymi, że tak powiem, rozstałam się w nienajlepszych stosunkach. Niekoniecznie musiała być to moja wina, że doszło do negatywnych emocji na koniec... Jednak powtarzają się Ci ludzie w tych snach - najczęściej jeden człowiek, ale wiem, że to tyczy się mojego życia realnego i powinnam to rozwiązać, a nie zostawiać tę sprawę zawieszoną w próżni. Dlatego ten człowiek "przypomina" mi się we śnie, choć o nim nie myślę, czy staram się nie myśleć...

Cytat:
Napisane przez Fresa
Pomadko,pytam w związku z twoją babcią,która jest w szpitalu-czy śnią ci się zęby,wypadające,ruszające się,krwawiące?Widzę,że potrafisz doskonale rozpracować swoje sny .
Freso na razie nie śniły mi się zęby w kontekście mojej babci i jej choroby. Ale zaraz jak trafiła do szpitala, to śniła mi się babcia jak była młodą, sprawną osobom, taka cała ona we własnej osobie.
Stary 2006-05-01, 13:42   #141
kicia-misia
Raczkowanie

GG do kicia-misia Send a message via Skype™ to kicia-misia

A ja chyba pochodzę z magicznej rodziny
Mam sny prorocze, prawie zawsze się sprawdzają. Często jest tak, że przyśni mi się ktoś, kogo już bardzo dawno nie widziałam, a za pare dni spotykam tego kogoś, albo dostaje o tym kimś jakieś informacje. Moja mama i babcia też maja prorocze sny. Dodam też, że z mamą zawsze wiemy kto dzwoni zanim odbierzemy mimo, że nie mamy wyświetlania numeru. Mam bardzo rozwiniętą intuicję i zawsze się jej słucham- nigdy mnie nie zawiodła
Ps: Mój brat potrafi rozmawiać ze zwierzętami.

kicia-misia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-05-01, 15:09   #142
olunias
Raczkowanie

GG do olunias

Cytat:
Napisane przez kicia-misia
A ja chyba pochodzę z magicznej rodziny
Mam sny prorocze, prawie zawsze się sprawdzają. Często jest tak, że przyśni mi się ktoś, kogo już bardzo dawno nie widziałam, a za pare dni spotykam tego kogoś, albo dostaje o tym kimś jakieś informacje. Moja mama i babcia też maja prorocze sny. Dodam też, że z mamą zawsze wiemy kto dzwoni zanim odbierzemy mimo, że nie mamy wyświetlania numeru. Mam bardzo rozwiniętą intuicję i zawsze się jej słucham- nigdy mnie nie zawiodła
Ps: Mój brat potrafi rozmawiać ze zwierzętami.
no to pozazdrościć takiego"kiciowego nosa"....i takiej intuicji.Ja sama mam tez ją dosyć dobrze rozwiniętą ale nie aż tak jak u Ciebie..no..no..
Stary 2006-05-01, 15:14   #143
~~~JOLA~~~
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Fresa
Jolu,czasami jak za dnia intensywnie o czymś się myśli ,to pózniej to się śni w nocy .Może u ciebie tak jest?
Cytat:
Napisane przez Pomadka
Mam podobnie jak JOLa, często śnią mi się ludzie z którymi, że tak powiem, rozstałam się w nienajlepszych stosunkach. Niekoniecznie musiała być to moja wina, że doszło do negatywnych emocji na koniec... Jednak powtarzają się Ci ludzie w tych snach - najczęściej jeden człowiek, ale wiem, że to tyczy się mojego życia realnego i powinnam to rozwiązać, a nie zostawiać tę sprawę zawieszoną w próżni. Dlatego ten człowiek "przypomina" mi się we śnie, choć o nim nie myślę, czy staram się nie myśleć...
Wlasnie, ze ja tez staram sie o tym nie myslec Mysle jednak, ze moja podswiadomosc wciaz sie tym "zajmuje". Po prostu jest mi z tym zle i pomimo, ze o tym nie mysle, to wcale sie z ta sytuacja nie pogodzilam... Jednak przeszlosci nie da sie zmienic, a wymazac ja z pamieci tez bardzo trudno...

Love to be loved by You...
~~~JOLA~~~ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-05-01, 15:35   #144
Pomadka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ~~~JOLA~~~
Wlasnie, ze ja tez staram sie o tym nie myslec Mysle jednak, ze moja podswiadomosc wciaz sie tym "zajmuje". Po prostu jest mi z tym zle i pomimo, ze o tym nie mysle, to wcale sie z ta sytuacja nie pogodzilam... Jednak przeszlosci nie da sie zmienic, a wymazac ja z pamieci tez bardzo trudno...
Dokładnie tak. Mogę się podpisać pod każdym słowem wyżej napisanym, bo u mnie jest tak samo.
Stary 2006-05-01, 15:56   #145
czarownicagosia
Zakorzenienie

GG do czarownicagosia

Mialam dzisiaj nieprzyjemny sen - snilo mi sie, ze wypadly mi wszystkie zeby - doslownie wypluwalam je sobie na reke Byly przy tym moja siostra i mama, ja cos mowilam o dentyscie i na koniec poszlam obejrzec sie w lustrze jak wygladam bez zebow... Ten sen nie zwiastuje nic dobrego...

I cos bardziej optymistycznego - wczoraj moja siostra opowiadala, ze snil jej sie ogien, pozar - ja powiedzialam w zartach ze to pewnie oznacza szybkie zamozpojscie Sprawdzilysmy w senniku i rzeczywiscie jest taka mozliwosc

czarownicagosia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-05-01, 16:13   #146
Fresa
Zakorzenienie

Pomadko,skoro nie śniły ci się zęby to bardzo dobrze .
Czarownicagosia,żnienie o ogniu można tłumaczyć na wiele spsobów,a pożar oznacza kradzież,straty .Ale mam nadzieję,że tego twoja siostra nie wyśniła .
A zęby ,jak już wiesz nie znaczą nic dobrego .

Stary 2006-05-01, 16:37   #147
Pomadka
Zakorzenienie

Smile Dot.: Sny prorocze-macie?Wierzycie?

Cytat:
Napisane przez Fresa
Pomadko,skoro nie śniły ci się zęby to bardzo dobrze .
A co tak konkretnie ozn. zęby we śnie?
Bo mnie np. kilka razy śniły się zęby, ale nie było z tego żadnej tragedii, kłopotów...

A dziewczyny co znaczy biżuteria we śnie? Jakies pierścionki, naszyjniki, kolczyki itp. Czy to też jest jakiś "znak", czy tylko zwykłe śnienie o kosztownościach?
Stary 2006-05-01, 16:44   #148
goga1001
Zadomowienie

GG do goga1001

Cytat:
Napisane przez Fresa
Widocznie jeszcze nogdy nie miałaś proroczego snu ,lub nie zwróciłaś uwagi na to .
Pozdrawiam

Fresa raczej nie zwracałam na to uwage, bo w nie nie wierze. Nic co mi sie śniło nigdy się nie spełniło.
Pozrawiam

goga1001 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-05-01, 16:56   #149
AaniaA
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Pomadka
A co tak konkretnie ozn. zęby we śnie?
Bo mnie np. kilka razy śniły się zęby, ale nie było z tego żadnej tragedii, kłopotów...
no wlasnie klopoty - czytaj: smierc .
AaniaA jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-05-01, 17:26   #150
Fresa
Zakorzenienie

Aaniu,zęby niekoniecznie od razu oznaczają śmierć .

Pomadko,zęby mają dużo znaczń ,jeśli chodzi o przepowiednie senne.Najczęściej nie zwiastują niczego dobrego,niestety.Niektóre ze znaczeń to:
kłopoty zdrowotne,zapowiedz ciężkiej choroby,niepowodzenia,kło poty finansowe.
Owszem mogą być też zwiastunem śmierci,ale tylko wtedy ,gdy wypada i gdy towarzyszy temu krew.

A biżutria w zależności od tego jaki sen był z nią związany może oznaczać,coś dobrego np.twoje plany przyniosą zyski,nowe dochody lub
coś niepomyślnego np.zawarcie niekorzystnych znajomości,rozczarowanie, kłopoty na drodze do sukcesu .

Goga,w takim razie życzę ci tego pierwszego razi i żeby wyśniło ci się coś miłego

Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości