|
|
#121 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Sny prorocze-macie?Wierzycie?
A mnie się dziś śniło, że mnie teść ubił (
|
|
#122 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#123 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#124 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#125 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#126 |
|
Zakorzenienie
|
"...wierzę w sny tak jak ty w nie wierzysz w nowe dni pełne pięknych przeżyć w jasny płomień co rozjaśnia cienie w małą iskrę która jest istnieniem..." Robert Gawliński "mała iskra"
|
|
|
|
|
#127 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.Nie martw się Megi ,jeśli byłby to proroczy sen ,to oznaczałby jakiś nowy początek,rozpoczęcie czegoś ,jakieś pozytywne zmiany w życiu
|
|
|
#128 |
|
Zakorzenienie
|
Fresa nie wiem jak Ty, ale ja nie bardzo lubie te sny
Z reguły nie są dla mnie przyjemne, tylko związane z bólem. Niekoniecznie z fizycznym, ale i psychicznym.
|
|
#129 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też Nati ,nie lubię
i z ulgą się budzę i stwierdzam,że to tylko był sen
|
|
#130 |
|
Zakorzenienie
|
Ja znow koszmarow nie miewam (ze mnie ktos goni czy cos
) ale nie lubie tych co innego cierpienia mi dostarczają ![]() Ale za to bardzo lubie te pogodne
|
|
#131 |
|
Zakorzenienie
|
Nati,mi się bardzo często śni,że uciekam,ktoś mnie goni itp.
.Strasznie nie lubię tych snów,a najczęściej mam takie
|
|
#132 |
|
Zakorzenienie
|
Fresa mam nadzieje, ze tych złych snow bedzie jak najmniej
|
|
#133 |
|
Zakorzenienie
|
Nati
.
|
|
#134 |
|
Zakorzenienie
|
Fresa
![]() Mam nadzieje, ze dziś będą Ci się snić tylko i wyłącznie przyjazne rzeczy
|
|
#135 |
|
Zakorzenienie
|
Moje sny najczesciej odzwierciedlaja moje zle stosunki z niektorymi osobami
Czesto snia mi sie osoby, z ktorymi mam lub mialam zly kontakt, jakies problemy, badz przykre sytuacje w przeszlosci... I sni mi sie, ze nadal tak jest, ze sie okropnie klocimy, krzyczymy, placzemy... Budze sie wtedy zaplakana, wystraszona, tak okropnie wsciekla i bezsilna. I to jest taka zlosc, jakiej "na jawie" nie doswiadczylam. Nie znosze tego... Staram sie szybko takie sny zapomniec, ale moja podswiadomosc mi na to nie pozwala, bo one... wracaja Jednak takie troche prorocze sny tez miewam Na przyklad dzisiaj snila mi sie kolezanka, z ktora od kilku lat prawie nie mam kontaktu. Czasem pisalysmy maile, ale bardzo rzadko - 2, 3 razy w roku. I dzis po raz pierwszy mi sie przysnila. A wieczorem zadzwonila do mnie Kilka razy tak mialam, ze przysnil mi sie ktos, kogo dawno nie widzialam i w tym samym dniu albo te osobe spotkalam albo dostalam jakas wiadomosc od niej Wiec to tez takie troche prorocze Ale na szczescie jeszcze nie przysnilo mi sie nic zlego, co sie pozniej sprawdzilo
|
|
#136 |
|
Zakorzenienie
|
I ja dołączę do grona "przewidujących we śnie".
Miewam podobnie jak Wy. Raz śnię, a myślę całkiem realnie, czasami mam chaotyczne sny, z których jakby nic nie wynika, ale i miewam te spełniające się w realu. Bardzo często rzeczywistość potwierdza moje wyśnione historię. Obecnie mam babcie w szpitalu, jej stan jest dość poważny, w sumie nie wiadomo co z tego wyjdzie... I cały czas śni mi się moja rodzina - ciotki, wujkowie, kuzynowie... Wiem, że rozprawiają o stanie zdrowia mojej babci, że niejako obgadują temat, bo są ciekawi, bo są beznadziejnymi ludźmi, którzy jej nie odwiedzą w szpitalu, a snują domysły nt. jej zdrowia/choroby... A ja boję się, że którejś nocy będę mieć proroczy sen o jej śmierci. Nie chcę tego... U mnie w tych proroczych snach nie ma jakiejś jasnej-jednej symboliki, jak np. u Elfa, że list zwiastuje złe nowiny... Śnią mi się rózne rzeczy, ludzie ale potrafię to rozczytać jako "złe wieści dla mnie". Czasami, bardzo rzadko (!) śni mi się mój dziadek, który przepadał za mną jako wnuczką, a który nie żyję od wielu lat... Jeśli we śnie jest w dobrym humorze, zadowolony itp., to wiem, że spotkają mnie dobre rzeczy, ale jeśli tylko jest milczący, zamyślony, to mnie ostrzega, że coś się nie dobrego szykuję... Przeważnie wyśnią mi się goście do domu, pieniądze które dostanę, strata materialna, kłopoty... Naprawdę z moimi snami można obłędu dostać. ![]() I muszę dołożyć do tematu, że mam dość dobra intuicję.
|
|
|
#137 |
|
Zakorzenienie
|
Nati
dzisiaj nikt mnie nie gonił we śnie,więc spałam dość dobrze .Jolu,czasami jak za dnia intensywnie o czymś się myśli ,to pózniej to się śni w nocy Pomadko,pytam w związku z twoją babcią,która jest w szpitalu-czy śnią ci się zęby,wypadające,ruszające się,krwawiące?Widzę,że potrafisz doskonale rozpracować swoje sny
|
|
#138 |
|
BAN stały
|
W moich snach nie ma jakichś reguł, symboliki, która pojawiałaby sie zawsze, kiedy ma wydarzyć się coś złego. Niektóre moje sny rzeczywiście są prorocze. Ostatnio taki sen miałam ponad dwa lata temu, kiedy umierał mój dziadek.
Mam też tak, że kiedy sie wybudzę po jakimś śnie to po prostu mam przeczucie, ze ten sen coś oznaczał i że stanie się coś złego, przyjdzie jakaś zła wiadomość czy będą jakieś kłopoty. Zawsze to moje przeczucie się spełnia a ma podstawy właśnie w tym zakończonym śnie. Ostatnio w jedną noc śniło mi się, że komuś ucięło nogę (widziałam tę nogę, ale nie było krwi), a zaraz na następną noc śniło mi się, że mi samochód przejechał po nodze. Nie wiem co mam o tym myśleć, bo od jakiegoś czasu odczuwam straszny ból w prawym biodrze. Może to też był sen proroczy? (tfu! tfu!) |
|
|
|
|
#139 |
|
Zakorzenienie
|
Bardzo możliwe,że to proroczy sen.A jeśli do tego boli cię prawe biodro,to lepiej idz do lekarza.Może ten sen cię ostrzega przed chorobą
|
|
#140 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dlatego ten człowiek "przypomina" mi się we śnie, choć o nim nie myślę, czy staram się nie myśleć... ![]() Cytat:
|
|
|
|
#141 |
|
Raczkowanie
|
A ja chyba pochodzę z magicznej rodziny
![]() Mam sny prorocze, prawie zawsze się sprawdzają. Często jest tak, że przyśni mi się ktoś, kogo już bardzo dawno nie widziałam, a za pare dni spotykam tego kogoś, albo dostaje o tym kimś jakieś informacje. Moja mama i babcia też maja prorocze sny. Dodam też, że z mamą zawsze wiemy kto dzwoni zanim odbierzemy mimo, że nie mamy wyświetlania numeru. Mam bardzo rozwiniętą intuicję i zawsze się jej słucham- nigdy mnie nie zawiodła Ps: Mój brat potrafi rozmawiać ze zwierzętami.
|
|
|
#142 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#143 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#144 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#145 |
|
Zakorzenienie
|
Mialam dzisiaj nieprzyjemny sen - snilo mi sie, ze wypadly mi wszystkie zeby - doslownie wypluwalam je sobie na reke
Byly przy tym moja siostra i mama, ja cos mowilam o dentyscie i na koniec poszlam obejrzec sie w lustrze jak wygladam bez zebow... Ten sen nie zwiastuje nic dobrego... I cos bardziej optymistycznego - wczoraj moja siostra opowiadala, ze snil jej sie ogien, pozar - ja powiedzialam w zartach ze to pewnie oznacza szybkie zamozpojscie Sprawdzilysmy w senniku i rzeczywiscie jest taka mozliwosc |
|
|
|
|
#146 |
|
Zakorzenienie
|
Pomadko,skoro nie śniły ci się zęby to bardzo dobrze
.Czarownicagosia,żnienie o ogniu można tłumaczyć na wiele spsobów,a pożar oznacza kradzież,straty .A zęby ,jak już wiesz nie znaczą nic dobrego .
|
|
#147 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo mnie np. kilka razy śniły się zęby, ale nie było z tego żadnej tragedii, kłopotów... A dziewczyny co znaczy biżuteria we śnie? Jakies pierścionki, naszyjniki, kolczyki itp. Czy to też jest jakiś "znak", czy tylko zwykłe śnienie o kosztownościach?
|
|
|
|
#148 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Fresa raczej nie zwracałam na to uwage, bo w nie nie wierze. Nic co mi sie śniło nigdy się nie spełniło. Pozrawiam
|
|
|
#149 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.
|
|
|
|
|
|
#150 |
|
Zakorzenienie
|
Aaniu,zęby niekoniecznie od razu oznaczają śmierć
.Pomadko,zęby mają dużo znaczń ,jeśli chodzi o przepowiednie senne.Najczęściej nie zwiastują niczego dobrego,niestety.Niektóre ze znaczeń to: kłopoty zdrowotne,zapowiedz ciężkiej choroby,niepowodzenia,kło poty finansowe. Owszem mogą być też zwiastunem śmierci,ale tylko wtedy ,gdy wypada i gdy towarzyszy temu krew. A biżutria w zależności od tego jaki sen był z nią związany może oznaczać,coś dobrego np.twoje plany przyniosą zyski,nowe dochody lub coś niepomyślnego np.zawarcie niekorzystnych znajomości,rozczarowanie, kłopoty na drodze do sukcesu . Goga,w takim razie życzę ci tego pierwszego razi i żeby wyśniło ci się coś miłego
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:20.

Z reguły nie są dla mnie przyjemne, tylko związane z bólem. Niekoniecznie z fizycznym, ale i psychicznym.
i z ulgą się budzę i stwierdzam,że to tylko był sen