|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#271 |
Rozeznanie
|
Dot.: Kolorowe soczewki dla brązowych oczu.
brazowa oczy sa tak ladne, ze po co je zmieniac?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#272 |
Raczkowanie
|
nie chcę Cięstraszyć, ale możliwe, że kolorowe soczewki na Twoich oczach nie dadzą prawie żadnego efektu. sama mam oczy w kolorze dośćciemnego brązu i przymierzałam różne koloryzujące soczewki. najczęściej jednak barwa naturalna 'przykrywała' kolor soczewek. w moim przypadku sprawdziły się tylko ametystowe, a i tu bez jakiegoś szokującego rezultatu
![]() radzę iść do dobrego salonu, gdzie mają specjalne soczewki do testów i będziesz sobie mogła poprzymierzać ![]()
![]() |
![]() |
#273 |
Wtajemniczenie
|
są soczewki ktore calkowicie zakrywaja teczowke ale to sa najczesciej opcje hardkorowe-pionowa zrenica,zolte itp
pewnie nie sa tez zbyt zdrowe dla oczu->nie do dlugiego noszenia,nie koryguja wad wzroku no i te warianty ![]() najlepsze myslę są soczewki trójtonowe-od Twojego koloru kolo zrenicy przechodzą w niebieski lub zielony na obwodkach-sama takich szukalam ![]() ladne to i naturalne tez mam brazowe oczy i marzą mi sie takie niebieściutkie ![]() ![]()
![]() |
#274 |
Zakorzenienie
|
Jest tutaj wizażanka, która ma ciemne oczy i soczewki Johnsona - niebieskie wygladaja na jej oczach FANTASTYCZNIE!!! Spróbuję znaleźć wątek, w którym pytałam jej o soczewki
![]() edit : znalazłam - ta Wizażanka to Luiza 15 - wątek: http://www.wizaz.pl/forum/showthread...orowe+soczewki |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#275 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: zmiana koloru oczu
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#276 |
Raczkowanie
|
![]()
Szykuje mi się ważne wydarzenie i chciałabym na kilka dni zmienić kolor uczu. A może raczej bardzo wyraźnie podkreślić moje zielone oczy, aby uzyskać efekt takich trawiastych. Ile będzie mnie kosztowało kupienie takich soczewek razem z płynem jednodniowych, miesięcznych i trzymiesięcznych? Aha, i jakiej firmy wybrać soczewki żeby nie zbankrutowac ale też żeby nie oślepnąć? Zanim wybiorę się do okulisty, chciałabym mieć jakieś pojęcie o soczewkach =)
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#277 |
BAN stały
|
Dot.: Kolorowe soczewki kontaktowe! Ma ktos jakieś doświadczenie?
Podłączam sie do pytania!!!
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#278 |
Raczkowanie
|
Używam soczewek kolorowych miesięcznych i mam pewien mały kłopot. W każdym oku mam inną wadę, dlatego muszę kupowac dwa opakowania po 6 sztuk, co kosztuje mnie ok. 350 złotych. Ale plusem ejst, że nie muszę się martwic o zakup nowej pary przez pół roku. Polecam Softcolor Ciba, dają ładny, naturalny i jednocześnie wyrazisty kolor. Wszyscy mi zazdroszczą moich błękitnych oczu;P I chyba nie muszę mówic jak działają na płec przeciwną
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#279 |
Raczkowanie
|
Sama zastanawiam sie nad zakupem soczewek kolorowych.Z chęcią posłucham Waszych propozycji
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#280 |
Raczkowanie
|
bubble_gum ile kosztuje opakowanie takich soczewek? I na ile starcza jedna para? A może ktoś używa innych soczewek? Interesuje mnie cena bo nie wiem z jakim kosztem mam się liczyć na taki jednorazowy wybryk. A może mi się spodoba i sprawię sobie soczewki na dłuższy okres? ;D Czekam na wasze propozycje =)
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#281 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#282 |
Raczkowanie
|
Myslałam o kupieniu soczewek na allegro bo wydaje mi się, że to wychodzi dużo taniej, ale najpierw wybiorę się do okulisty i pewnie dostanę tam jakąś próbną parę. No zobaczymy. Ale piszcie dalej jakie soszewki w jakiej cenie aaa i jeszcze ile kosztuje ten płyn do soczewek =)
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#283 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny poróbcie fotki swoich oczu z soczewkami i bez.
![]()
![]() |
![]() |
#284 |
Zakorzenienie
|
ja tez chetnie poczytam.. mam zielone oczy ale chcialabym sprobowac z brazowymi soczewkami..w ps-ie calkiem niezle wygladalam wiec chcialabym na zywo ale tez interesuje mnie cena. Wady w sumie nie mam.
![]() |
#285 |
BAN stały
|
Pomadka na pewno widzialaś tylko nie wiesz, że to było to...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#286 |
Zakorzenienie
|
Może i widziałam-nie kojarzę, ale chciałaby jeszcze raz zobaczyć...
![]()
![]() |
![]() |
#287 |
Zakorzenienie
|
ja widzialam u laski, jeszcze jak w lo bylam. Miala duze oczy i do tego granatowe - piekny odcien. Wygladalo naturalnie ale powiedziala ze to soczewkil
Takze pomadka widzialas na pewno. jednak fotki to ja tez chetnie zobacze.
![]() |
#288 |
Raczkowanie
|
Jak dla mnie najlepsze są soczewki pogłębiające kolor, są naprawdę świetne, kolory do wyboru to zielony, niebieski i aqua (morski). Różnica polega na tym, że kolor jest na całej na soczewce (nie tylko na tęczówce), ale spokojnie widoać wszytsko normalnie, bo kolor jest dość blady. W zależności od tego jakie macie naturalne kolory oczy, soczewka troche podkoloryzuje. Ale efekt świetny - gwarantuje
![]() Co do długości to sama noszę miesięczne i takie polecam... nie nosiłam nigdy półrocznych ani dłuższych. Może i troche kasy się oszczędza, ale z drugiej strony, a nuż złapiesz jakieś zapalenie albo soczewka się uszkodzi... półroczną żal by mi było wyrzucić... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#289 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#290 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#291 |
Raczkowanie
|
jeszcze jedno nie są drogie bo 40-50zł za parę kolorowych to chyba nie jest dużo...
dołączam zdjęcie, ja używam tych podkreślających kolor, zatem soczewki raczej do oczu jasnych |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#292 |
Raczkowanie
|
Mam zielono-niebieskie oczy i nosilam rozne kolorowe (glownie te poglebiajace kolor) soczewki, wiec moge opisac jaki efekt na moich oczach.
Focus Softcolors: Royal blue - "przybrudzony" granatowy, w sloncu szafirowo-niebieski. Aqua - w normalnym swietle bez zmian (jak moj naturalny), w sloncu turkusowo zielony. Evergreen - jasny jaskrawozielony Freshlook Dimension: Caribbean aqua - zielone z ciemna otoczka, bardzo ladny kolor, ale nienaturalnie intensywny. Sea Green - ciemnozielony z otoczka, w sloncu jaskrawozielone odblaski ![]() Freshlook Radiance: Moonlight - srebrne piksele na oku :/ z ciemna otoczka. Nie zmieniaja koloru. Freshlook Colors: Misty grey - jasniutkie szare, niestety troche widac "pikselowy" wzor oraz przy niektorym oswietleniu efekt zombie lub zaćma ![]() Jak znajde jakies zdjecia, to dodam. Edytowane przez Joa_Aga Czas edycji: 2006-10-30 o 20:31 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#293 |
Raczkowanie
|
Ja używam miesięcznych soczewek podkreślających firmy Ciba ponieważ mam różną wadę zamawiam 2 opakowania po 6 sztuk każde. Odcień, który noszę to Royal Blue
Na fotkach; zdjęcie 1-oko bez soczewki zdjęcie 2- w soczewce
,,Niechaj Bóg ma w swojej opiece człowieka, który Cię naprawdę pokocha. Złamiesz mu serce, śliczna moja, psotna, okrutna kotko, która tak jest nieuważna i pewna siebie, że nie stara się nawet osłaniać swoich pazurków'' |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#294 |
Raczkowanie
|
Ja mam te samą sytuację co taaleeloo
![]() ![]() ![]() Poza tym jeśli ktoś ma naturalnie ciemne oczy trzeba wybrac soczewki zmieniające kolor, co już nie będzie wygladac tak naturalnie ![]() ![]() Aha i jeśli to Twoje pierwsze soczewki to radzę wybrac się do okulisty, bo możesz miec na początku problem z zakładaniem. no i dobierze odpowiedni romziar coby się soczewka nie ruszała na oku ![]() Edytowane przez bubble_gum Czas edycji: 2006-10-31 o 17:02 Powód: Aaaaa! Zapomniałabym |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#295 |
Raczkowanie
|
Witam
![]() Ojjj to mnie zmartwiłyście ![]() ![]() ![]()
![]() |
#296 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#297 |
Zakorzenienie
|
te johsona diamentons czy jak to bylo :P wygladaly calkiem niezle zreszta jak znajde to powklejam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#298 |
Rozeznanie
|
hej
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#299 |
Zakorzenienie
|
przydatnosci soczewek. miesieczne soczewki tak naprawde nadaja sie do noszenia przez 2 tyg - tak mi powiedziala okulistka ostatnio - co innego trzy meisieczne one nadaja sie do noszenia dokladnie 3 miesiace. I rzeczywiscie jak uzywalam miesiecznych bylo to widac ze po dwoch tygodniach slabiej sie przez nie widzialo.
a jak ktos chce, na jeden raz mozna kupic - sa przeciez soczewki jednodniowe - u mnie sprzedaja pojedynczo. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#300 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
,,Niechaj Bóg ma w swojej opiece człowieka, który Cię naprawdę pokocha. Złamiesz mu serce, śliczna moja, psotna, okrutna kotko, która tak jest nieuważna i pewna siebie, że nie stara się nawet osłaniać swoich pazurków'' |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:19.