Kolorowe soczewki kontaktowe, wątek zbiorczy - Strona 118 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-03-08, 13:42   #3511
Malla
Nie depcze krokusów

Dot.: Kolorowe soczewki kontaktowe, wątek zbiorczy

Cytat:
Napisane przez piroksena Pokaż wiadomość
HEJ! Poszukuję ładnej, jasnej szarości - Freshlook Gray wygląda ok, ale idealnie byłoby gdyby były kwartalne (a z tego co wiem są tylko miesięczne, czy tak?)
Aktualnie już odchodzi się od soczewek kwartalnych, zbyt duża częstość komplikacji...
Stary 2011-03-08, 14:32   #3512
VioletDevil
Raczkowanie

Może to głupie pytanie ale jeżeli na allegro jest napisane "moc - 0,50(info dla władz allegro) " to znaczy, że mają moc te 0.5 czy to zerówki tylko właśnie dla władz jest tak napisane?

VioletDevil jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-08, 19:48   #3513
Zielone_korale
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez VioletDevil Pokaż wiadomość
Może to głupie pytanie ale jeżeli na allegro jest napisane "moc - 0,50(info dla władz allegro) " to znaczy, że mają moc te 0.5 czy to zerówki tylko właśnie dla władz jest tak napisane?
Tak, oznacza to dokładnie to, że mają moc -0,5.
Zielone_korale jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-09, 00:10   #3514
siulka
Zakorzenienie

GG do siulka

Przejrzałam wątek w poszukiwaniu opinii o soczewkach Discon i widzę, że większość osób się wypowiada na ich temat raczej niepochlebnie. Muszę powiedzieć, że w moim przypadku jest wręcz przeciwnie! Są to jedne z moich ulubionych soczewek, dobrze trzymają mi się na oku (promień krzywizny jest dokładnie zgodny z moim), są miękkie i dobrze mi się je nosi. Ponadto, były to soczewki, które najfajniej zmieniały mi kolor oczu, ale UWAGA - mówię o soczewkach jednotonowych! Dwu/trzytonowe są beznadziejne - są bardzo duże i często - zwłaszcza przy patrzeniu w bok, prześwituje przez nie białko, co wygląda upiornie...
Znalazłam nawet swoje zdjęcie w soczewkach Discon, jednotonowych, w kolorze Crystal Blue . Dodam, że naturalnie oczy mam szaro-zielono-niebieskie z brązowymi plamkami
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg oczy.jpg (28,0 KB, 262 załadowań)

Edytowane przez siulka
Czas edycji: 2011-03-09 o 00:12
siulka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-09, 13:05   #3515
JolkaOlka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Zielone_korale Pokaż wiadomość
Tak, oznacza to dokładnie to, że mają moc -0,5.
Nie zgodzę się, często w aukcjach jest informacja, żeby przesłać maila z wybraną mocą danych soczewek, natomiast w Allegro nie można wystawiać różnych rodzajów na jednej aukcji, dlatego sprzedający piszą, że przedmiotem aukcji są soczewki o jednej mocy. W teorii dla każdej mocy powinna być oddzielna aukcja. Warto jeszcze dopytać, czy na stanie mają daną moc, ale najczęściej są one cały czas dostępne. Wiem, bo kupuję tylko na Allegro i też mnie to kiedyś nurtowało.
JolkaOlka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-09, 20:40   #3516
ssylvkaa
Wtajemniczenie

czy ktoś może wyrazić swoją opinię na temat kolorowych Johnsona oraz Freeshlook?
JAkies porownanie, albo sugestia które bardziej miekkie i lepsze itd. nie moge znalezc nic konkretnego;/
ssylvkaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-10, 15:09   #3517
Ashaneen
Przyczajenie

Cześć wszystkim.
W najbliższych dniach mam w zamiarach zamówić sobie soczewki, jednak nie jestem pewien jaki kolor mógłby odpowiedni się sprawdzić na moich oczach.
Może zacznijmy od tego, że jestem jak to większość mężczyzn, kolorystycznie upośledzony, dlatego też nawet nie wiem jaki mam kolor oczu oO
tak tak, taka już męska ułomność.
Jeżeli ktoś ma podobny kolor oczu do załączonych właśnie moich oraz dał radę dobrać kolor wyglądajacy bardzo naturalnie, będę wdzięczny za szczegóły.
Za domysły,co by fajnie wyglądało na mnie również wielkie dzieki, może kolorek pasować do ciemnyblond włosów : )

ps. Jaki mam kolor oczu oO!?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P100311_15.56_[01].jpg (79,4 KB, 124 załadowań)
Ashaneen jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-03-10, 18:53   #3518
kasiulka12312
Raczkowanie

Dot.: Re: Do dziewczyn noszących kolorowe soczewki!

[QUOTE=Airtraffic86;255856 03][QUOTE=kasiulka12312;25463 245][QUOTE=Airtraffic86;254462 46]

.Dlatego śmiem twierdzić ,że brązowych oczu nie da się zmienić na kolor jaśniejszy typu "morski, błękitny itd"
[/COLOR]

nie da sie na ,,naturalny" ale się da zmienic ciemny na niebieski!!

O Jezu .......Ciemne oczy można sobie zmienić nawet i na fioletowy czy też niebieski ,ale cóż z tego jak można w takich soczewkach jedynie straszyć? Chyba ,że lubisz mieć nienaturalne oczy ,które od razu rzucają się innym w oczy ,że to soczewka w dodatku niebiesko - brązowa bo całego oka soczewka na niebiesko nie zakryje. Dodam ,że światło ma dużo do tego jak soczewka się prezentuje , inaczej wygląda w domu ,a inaczej w świetle dziennym na zewnątrz i zupełnie inaczej na jakimś wieczorku w pubie. (w świetle dziennym za pięknie to nie wygląda "sztuczny kolor" do tego przebijający brąz naturalnego koloru co dokładnie widać na zdjęciach ,które dodałaś)
kasiulka12312 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-10, 19:01   #3519
siulka
Zakorzenienie

GG do siulka

Cytat:
Napisane przez Ashaneen Pokaż wiadomość
Cześć wszystkim.
W najbliższych dniach mam w zamiarach zamówić sobie soczewki, jednak nie jestem pewien jaki kolor mógłby odpowiedni się sprawdzić na moich oczach.
Może zacznijmy od tego, że jestem jak to większość mężczyzn, kolorystycznie upośledzony, dlatego też nawet nie wiem jaki mam kolor oczu oO
tak tak, taka już męska ułomność.
Jeżeli ktoś ma podobny kolor oczu do załączonych właśnie moich oraz dał radę dobrać kolor wyglądajacy bardzo naturalnie, będę wdzięczny za szczegóły.
Za domysły,co by fajnie wyglądało na mnie również wielkie dzieki, może kolorek pasować do ciemnyblond włosów : )

ps. Jaki mam kolor oczu oO!?
mam bardzo podobny kolor oczu, czyli jakby kot w trawę nasrał - mam nadzieję, że nie poczujesz się urażony tym oczywiście, tak określam swój kolor oczu no ale w każdym razie dobrze mi było w niebieskich, a teraz planuję zielone
Stary 2011-03-10, 19:15   #3520
Ashaneen
Przyczajenie

zauważyłem, że wiekszość 'zadowolonych' nosi freshlook'i, tyle że jest tam pare rodzajów, tj colors, dimensions, colorblends. Ma ktoś pojęcie które z nich najlepiej sie sprawdzają na mocną zmiane koloru, zamiast podkreślania a zarazem nadają naturalny kolor?
Stary 2011-03-10, 19:58   #3521
Zielone_korale
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ashaneen Pokaż wiadomość
zauważyłem, że wiekszość 'zadowolonych' nosi freshlook'i, tyle że jest tam pare rodzajów, tj colors, dimensions, colorblends. Ma ktoś pojęcie które z nich najlepiej sie sprawdzają na mocną zmiane koloru, zamiast podkreślania a zarazem nadają naturalny kolor?
A ja bym widziała twoje oczy w soczewkach nie zmieniających kolor a podkreślajacych zielonych (sama mam całkiem inny kolor, ale dość długo śledzę ten wątek i mówię na podstawie obejrzanych zdjęć --> jest też wątek z samymi zdjęciami).
W takich soczewkach twój kolor byłby "głęboki", zielony, zresztą pooglądaj sam zdjęcia i oceń czy podoba Ci się.

Z takich soczewek są Johnson Acuvue 2 Colour Enhancers. Z Ciba Vision (Freshlook) też chyba są, ale które to dokładnie to się nie orientuje (z CB prawdopodobnie Focus).

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-03-10, 20:22   #3522
karolajn91
Zadomowienie

Cytat:
A ja bym widziała twoje oczy w soczewkach nie zmieniających kolor a podkreślajacych zielonych (sama mam całkiem inny kolor, ale dość długo śledzę ten wątek i mówię na podstawie obejrzanych zdjęć --> jest też wątek z samymi zdjęciami).
W takich soczewkach twój kolor byłby "głęboki", zielony, zresztą pooglądaj sam zdjęcia i oceń czy podoba Ci się.

Z takich soczewek są Johnson Acuvue 2 Colour Enhancers. Z Ciba Vision (Freshlook) też chyba są, ale które to dokładnie to się nie orientuje (z CB prawdopodobnie Focus).
dobrze zrozumialam że jest watek w którym są same zdjęcia kolorowych soczewek? jesli tak to mogę prosic linka

karolajn91 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-10, 21:45   #3523
paula7191
Raczkowanie

Przegladajac strony natknelam sie na zdjecie pieknych oczu Pare dni temu dodalam moj kolorek i teraz mam pytanie: Czy jakies soczewki moglyby zmienic moj kolor na ten w załączniku?

Edytowane przez paula7191
Czas edycji: 2012-05-12 o 17:42
paula7191 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-10, 22:00   #3524
Ashaneen
Przyczajenie

Wyslałem zamiast posta, to cały temat ajajaj.
Nie chce mi się znowu rozpisywać.
Strona na której można IDENTYCZNIE dobrać soczewki tak, jak wyglądać bedą na waszych oczach
http://www.freshlookcontacts.com/html/colorstudio.html

Edytowane przez Ashaneen
Czas edycji: 2011-03-10 o 22:02
Stary 2011-03-11, 09:16   #3525
Malla
Nie depcze krokusów

Cytat:
Napisane przez VioletDevil Pokaż wiadomość
Nie, to oznacza, że trzeba im wysłać maila z zapytaniem, czy mają moc, jaką chcesz
Stary 2011-03-11, 09:45   #3526
Airtraffic86
Raczkowanie

[QUOTE=kasiulka12312;25641 325][QUOTE=Airtraffic86;255856 03][QUOTE=kasiulka12312;25463 245]
Cytat:
Napisane przez Airtraffic86 Pokaż wiadomość

.Dlatego śmiem twierdzić ,że brązowych oczu nie da się zmienić na kolor jaśniejszy typu "morski, błękitny itd"
[/COLOR]

nie da sie na ,,naturalny" ale się da zmienic ciemny na niebieski!!

O Jezu .......Ciemne oczy można sobie zmienić nawet i na fioletowy czy też niebieski ,ale cóż z tego jak można w takich soczewkach jedynie straszyć? Chyba ,że lubisz mieć nienaturalne oczy ,które od razu rzucają się innym w oczy ,że to soczewka w dodatku niebiesko - brązowa bo całego oka soczewka na niebiesko nie zakryje. Dodam ,że światło ma dużo do tego jak soczewka się prezentuje , inaczej wygląda w domu ,a inaczej w świetle dziennym na zewnątrz i zupełnie inaczej na jakimś wieczorku w pubie. (w świetle dziennym za pięknie to nie wygląda "sztuczny kolor" do tego przebijający brąz naturalnego koloru co dokładnie widać na zdjęciach ,które dodałaś)
Skoro da się zmienić to nie pisz ze sie nie da Juz nie wiem ktory raz powtarzasz(jak jakims debilom) ze w miejscu gdzie soczewka nie ma pigmentu(dziura obok zrenicy) przeswituje naturalny kolor tęczowki- przecież to jest oczywiste ze bedzie przeswitywać!!! Po co sie powtarzasz Tak samo jak oczywiste jest to , że tak inensywne odcienie soczewek są na specjalne okazje a nie na codzien!! btw moj Tż jest optykiem więc daruj sobie te wywody bo mam zdecydowanie lepsze źródłu informacji -Ja tylko napisałam ,że się da zmienić kolor brązowy na niebieski a nie prosilam o rade jak zmienic to naturalnie!! przyjmij do wiadomosci ze nie uwazam Cie za wyrocznię w tej spr a tak sie zachowujesz -wyluzuj

---------- Dopisano o 10:45 ---------- Poprzedni post napisano o 10:20 ----------

Cytat:
Napisane przez Galilae Pokaż wiadomość
Trochę się boję, że na moich oczach wyjdą zbyt ciemne, a chciałabym własnie taki jak na tamtym zdjęciu. A co do kolorów to nie wiem czy brać morski czy royal blue.
no softcolorsy mają właśnie takie trzy odcienie
royal blue jest przepiękny !!!

Edytowane przez Airtraffic86
Czas edycji: 2011-03-11 o 09:46
Airtraffic86 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-11, 10:46   #3527
Zielone_korale
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez karolajn91 Pokaż wiadomość
dobrze zrozumialam że jest watek w którym są same zdjęcia kolorowych soczewek? jesli tak to mogę prosic linka
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=198805
Stary 2011-03-11, 11:31   #3528
kasiulka12312
Raczkowanie

[QUOTE=Airtraffic86;256514 86][QUOTE=kasiulka12312;25641 325][QUOTE=Airtraffic86;255856 03][QUOTE=kasiulka12312;25463 245]

Skoro da się zmienić to nie pisz ze sie nie da Juz nie wiem ktory raz powtarzasz(jak jakims debilom) ze w miejscu gdzie soczewka nie ma pigmentu(dziura obok zrenicy) przeswituje naturalny kolor tęczowki- przecież to jest oczywiste ze bedzie przeswitywać!!! Po co sie powtarzasz Tak samo jak oczywiste jest to , że tak inensywne odcienie soczewek są na specjalne okazje a nie na codzien!! btw moj Tż jest optykiem więc daruj sobie te wywody bo mam zdecydowanie lepsze źródłu informacji -Ja tylko napisałam ,że się da zmienić kolor brązowy na niebieski a nie prosilam o rade jak zmienic to naturalnie!! przyjmij do wiadomosci ze nie uwazam Cie za wyrocznię w tej spr a tak sie zachowujesz -wyluzuj[COLOR="Silver"]

Sama sobie daruj!! Na specjalne okazje się zakłada soczewki?? hmmmm? Raczej nie każdy zakłada sobie soczewki na specjalne okazje moi znajomi chodzą w kolorowych soczewkach codziennie ,ale oni mają śliczne soczewki dobrze dobrane nie to co w Twoim przypadku , ja też chodziłam codziennie i to cały rok jak miałam baby blue bo były śliczne w żadnym wypadku sztuczne , a soczewki na dodanych przez Ciebie zdjęciach w najciemniejszą noc bym takich nie założyła chyba, żeby straszyć ludzi:brzyda l::brzydal

Nie chce mi się z Tobą sprzeczać więc daruj sobie odp. Zacznij czytać ze zrozumieniem w pierwszym moim zdaniu pisze jak BYK , że da się zmienić ciemne oczy na różne kolory tylko nie będzie to wyglądało naturalnie!!!!!!!! Zainwestuj w dobre okulary! Pozdro!

---------- Dopisano o 12:31 ---------- Poprzedni post napisano o 12:17 ----------

Cytat:
Napisane przez paula7191 Pokaż wiadomość
Przegladajac strony natknelam sie na zdjecie pieknych oczu Pare dni temu dodalam moj kolorek i teraz mam pytanie: Czy jakies soczewki moglyby zmienic moj kolor na ten w załączniku?

Soczewki Discon - kolor sky blue

Edytowane przez kasiulka12312
Czas edycji: 2011-03-11 o 11:23
Stary 2011-03-11, 19:40   #3529
Ashaneen
Przyczajenie

Ma ktoś polecić jakieś szkła ciemnego koloru niebieskiego?
Co sądzicie o firmie ColourVUE?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-03-11, 21:17   #3530
i_want_you_exclusive
Rozeznanie

Cytat:
Cooper Vision. w Polsce nie do dostania.
to gzie je mozna kupic? przez neta?

i_want_you_exclusive jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-11, 21:30   #3531
kasiulka12312
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez i_want_you_exclusive Pokaż wiadomość
to gzie je mozna kupic? przez neta?
Ja kupowałam je jak byłam w Manchesterze mogę Ci podać stronę z której zamawiałam ,ale wcześniej musisz udać się do lekarza po receptę i tą receptę po zamówieniu tych soczewek przefaksować bądź zeskanować i wysłać e-mailem ,soczewki są na rok ,są wygodne i bardzo naturalnie wyglądają na brązowych oczach niestety co za tym idzie to b.wysoka cena. Soczewki sprzedawane są pojedynczo czyli musisz zamówić 2 sztuki. Ale warte są tej ceny : love:
Stary 2011-03-15, 18:12   #3532
blackberry8
Zakorzenienie

W załączniku mój naturalny kolor [okropny...] który chciałabym zmienić na niebieski. Nie chodzi mi o wykropkowany kolor jak tu:
https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...1&d=1299148414
tylko o taki głęboki, wręcz nienaturalny błękit:
https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...0&d=1299000789
Jest szansa na uzyskanie takiego koloru?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC06210.jpg (77,5 KB, 39 załadowań)
blackberry8 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-15, 18:33   #3533
siulka
Zakorzenienie

GG do siulka

Cytat:
Napisane przez blackberry8 Pokaż wiadomość
W załączniku mój naturalny kolor [okropny...] który chciałabym zmienić na niebieski. Nie chodzi mi o wykropkowany kolor jak tu:
oczywiście spójrz parę postów wyżej:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=3514
- mam taki kolor mniej więcej na oczach (Discon - Crystal Blue), a jeżeli chodzi Ci o ciemniejszy, to są też Discon - Royal Blue - głębszy odcień .

Edytowane przez siulka
Czas edycji: 2011-03-15 o 18:35
Stary 2011-03-15, 19:43   #3534
blackberry8
Zakorzenienie

Śliczne
Pewnie zdecyduję się na takie w kolorze royal blue.
Miała już freshlooki true sapphire i dały efekt zakropkowania mojej zieleni
Freshlooki polecam tylko dla pogłębienia własnego koloru.
blackberry8 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-15, 21:27   #3535
Chaigata
Zakorzenienie

Ja planuję wybrać się do okulisty.
Potem będę się wachać między Dolly Black a tymi z czarną obwódką.
Stary 2011-03-15, 21:31   #3536
quadra616
Zadomowienie

Ja pierdzielę, oczy mnie bolą od soczewek! Normalnie jak ściągnę to niemiłosierne pieczenie!!

Dzięki za uwagę, ale rady potrzebuję, co robić! ;P Nie chcę "odpoczywać" od soczewek. ;p

happy, happy, happy, happy!
always so cheerful xxx

quadra616 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-15, 22:08   #3537
Nais
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez quadra616 Pokaż wiadomość
Ja pierdzielę, oczy mnie bolą od soczewek! Normalnie jak ściągnę to niemiłosierne pieczenie!!

Dzięki za uwagę, ale rady potrzebuję, co robić! ;P Nie chcę "odpoczywać" od soczewek. ;p
Nawilżać oczy, nie nosić codziennie, nosić w ciągu dnia krócej, spróbować zmienić płyn, odwiedzić specjalistę.
To ja bym zrobiła na twoim miejscu
Skoro oczy tak reagują to dbaj o nie, żeby się nie okazało że zamiast "odpoczynku" będzie "wieczne spoczywanie" , znaczy żeby nie było tak że narobisz sobie bubu i w ogóle nie będziesz mogła nosić soczewek.
Nais jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-15, 23:54   #3538
siulka
Zakorzenienie

GG do siulka

To może być też reakcja na zwiększone nasłonecznienie w ostatnich dniach też tak mam, a nie sądzę, żeby winne były soczewki Oczy nieprzyzwyczajone do takiej ilości światła teraz cierpią - proponuję okulary przeciwsłoneczne przy takim pięknym słońcu
Stary 2011-03-16, 12:22   #3539
kasiulka12312
Raczkowanie

Cytat:

Miałam to samo i to była wina soczewek nie żadnego słońca!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ! Oczy są podrażnione może wdać się także infekcja. Byłam z tym u okulisty zabrałam także soczewki ,które noszę i okulista najpierw zbadał oko bez soczewki następnie kazał mi założyć jedną soczewkę i reakcja oka była obronna dlatego natychmiast pojawiało się pieczenie i zaczerwienienie oczu powiedział także,że jeśli chce mieć zdrowe oczy to natychmiast powinnam odłożyć soczewki przynajmniej na okres 6 miesięcy ,ale ogólnie dał mi do zrozumienia żebym w ogóle z nich zrezygnowała.

Niepożądane skutki uboczne
Nieprawidłowe używanie soczewek kontaktowych może doprowadzić do różnych komplikacji. Najczęściej jest to niedotlenienie rogówki, infekcje, suchość oka oraz otarcia i zranienia na powierzchni oka. Niestety, mogą pojawić się również poważniejsze schorzenia, których konsekwencją może być znaczne ograniczenie zdolności widzenia,odwarstwienie rogówki.

Edytowane przez kasiulka12312
Czas edycji: 2011-03-16 o 12:25
Stary 2011-03-16, 17:36   #3540
Airtraffic86
Raczkowanie

[QUOTE=kasiulka12312;25653 712][QUOTE=Airtraffic86;256514 86][QUOTE=kasiulka12312;25641 325][QUOTE=Airtraffic86;255856 03]
Cytat:
Napisane przez kasiulka12312 Pokaż wiadomość

Skoro da się zmienić to nie pisz ze sie nie da Juz nie wiem ktory raz powtarzasz(jak jakims debilom) ze w miejscu gdzie soczewka nie ma pigmentu(dziura obok zrenicy) przeswituje naturalny kolor tęczowki- przecież to jest oczywiste ze bedzie przeswitywać!!! Po co sie powtarzasz Tak samo jak oczywiste jest to , że tak inensywne odcienie soczewek są na specjalne okazje a nie na codzien!! btw moj Tż jest optykiem więc daruj sobie te wywody bo mam zdecydowanie lepsze źródłu informacji -Ja tylko napisałam ,że się da zmienić kolor brązowy na niebieski a nie prosilam o rade jak zmienic to naturalnie!! przyjmij do wiadomosci ze nie uwazam Cie za wyrocznię w tej spr a tak sie zachowujesz -wyluzuj[COLOR="Silver"]

Sama sobie daruj!! Na specjalne okazje się zakłada soczewki?? hmmmm? Raczej nie każdy zakłada sobie soczewki na specjalne okazje moi znajomi chodzą w kolorowych soczewkach codziennie ,ale oni mają śliczne soczewki dobrze dobrane nie to co w Twoim przypadku , ja też chodziłam codziennie i to cały rok jak miałam baby blue bo były śliczne w żadnym wypadku sztuczne , a soczewki na dodanych przez Ciebie zdjęciach w najciemniejszą noc bym takich nie założyła chyba, żeby straszyć ludzi:brzyda l::brzydal

Nie chce mi się z Tobą sprzeczać więc daruj sobie odp. Zacznij czytać ze zrozumieniem w pierwszym moim zdaniu pisze jak BYK , że da się zmienić ciemne oczy na różne kolory tylko nie będzie to wyglądało naturalnie!!!!!!!! Zainwestuj w dobre okulary! Pozdro!

---------- Dopisano o 12:31 ---------- Poprzedni post napisano o 12:17 ----------

Soczewki Discon - kolor sky blue
Nie mam zamiaru cie wiecej cytowac i udowadniac co napisalas wystarczy przejzec sobie twoj pierwszy post hhahaha- nie bede wiecej karmic trolla koniec tematu !

---------- Dopisano o 18:29 ---------- Poprzedni post napisano o 18:26 ----------

Cytat:
Napisane przez blackberry8 Pokaż wiadomość
Hej miło ,że Ci sie spodobał moj kolor na Twoich oczach bedzie o niebo intensywniejszy-juz wysyłam odp na priv

---------- Dopisano o 18:36 ---------- Poprzedni post napisano o 18:29 ----------

Cytat:

Miałam to samo gdy zaczynałam nosić soczewki- rady od optyka - nie obejdzie sie bez zrobienia min 1 dnia odpoczynku- musisz tez dojsc od czego pieką Cie oczy- mnie np uczulal plyn do soczewek musialam go zmienic, do tego kupilam sobie krople nawilzające do soczewek Amo blink ,i zdejmuje soczewki gdy siedze dlużej przed monitorem- Sprobuj wybadac co powoduje dyskomfort,a jesli bedzie utrzymywalo sie to dluzej to musisz isc do oklulisty, niestety.

Edytowane przez Airtraffic86
Czas edycji: 2011-03-16 o 17:58
Airtraffic86 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości