|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3511 |
Nie depcze krokusów
|
Dot.: Kolorowe soczewki kontaktowe, wątek zbiorczy
Aktualnie już odchodzi się od soczewek kwartalnych, zbyt duża częstość komplikacji...
![]() |
![]() |
#3512 |
Raczkowanie
|
Może to głupie pytanie ale jeżeli na allegro jest napisane "moc - 0,50(info dla władz allegro) " to znaczy, że mają moc te 0.5 czy to zerówki tylko właśnie dla władz jest tak napisane?
![]() |
#3513 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3514 |
Zakorzenienie
|
Przejrzałam wątek w poszukiwaniu opinii o soczewkach Discon i widzę, że większość osób się wypowiada na ich temat raczej niepochlebnie. Muszę powiedzieć, że w moim przypadku jest wręcz przeciwnie! Są to jedne z moich ulubionych soczewek, dobrze trzymają mi się na oku (promień krzywizny jest dokładnie zgodny z moim), są miękkie i dobrze mi się je nosi. Ponadto, były to soczewki, które najfajniej zmieniały mi kolor oczu, ale UWAGA - mówię o soczewkach jednotonowych! Dwu/trzytonowe są beznadziejne - są bardzo duże i często - zwłaszcza przy patrzeniu w bok, prześwituje przez nie białko, co wygląda upiornie...
Znalazłam nawet swoje zdjęcie w soczewkach Discon, jednotonowych, w kolorze Crystal Blue ![]() ![]() Edytowane przez siulka Czas edycji: 2011-03-09 o 00:12 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3515 |
Raczkowanie
|
Nie zgodzę się, często w aukcjach jest informacja, żeby przesłać maila z wybraną mocą danych soczewek, natomiast w Allegro nie można wystawiać różnych rodzajów na jednej aukcji, dlatego sprzedający piszą, że przedmiotem aukcji są soczewki o jednej mocy. W teorii dla każdej mocy powinna być oddzielna aukcja. Warto jeszcze dopytać, czy na stanie mają daną moc, ale najczęściej są one cały czas dostępne. Wiem, bo kupuję tylko na Allegro i też mnie to kiedyś nurtowało.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3516 |
Wtajemniczenie
|
czy ktoś może wyrazić swoją opinię na temat kolorowych Johnsona oraz Freeshlook?
JAkies porownanie, albo sugestia które bardziej miekkie i lepsze itd. nie moge znalezc nic konkretnego;/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3517 |
Przyczajenie
|
Cześć wszystkim.
W najbliższych dniach mam w zamiarach zamówić sobie soczewki, jednak nie jestem pewien jaki kolor mógłby odpowiedni się sprawdzić na moich oczach. Może zacznijmy od tego, że jestem jak to większość mężczyzn, kolorystycznie upośledzony, dlatego też nawet nie wiem jaki mam kolor oczu oO tak tak, taka już męska ułomność. Jeżeli ktoś ma podobny kolor oczu do załączonych właśnie moich oraz dał radę dobrać kolor wyglądajacy bardzo naturalnie, będę wdzięczny za szczegóły. Za domysły,co by fajnie wyglądało na mnie również wielkie dzieki, może kolorek pasować do ciemnyblond włosów : ) ps. Jaki mam kolor oczu oO!? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3518 |
Raczkowanie
|
Dot.: Re: Do dziewczyn noszących kolorowe soczewki!
[QUOTE=Airtraffic86;255856 03][QUOTE=kasiulka12312;25463 245][QUOTE=Airtraffic86;254462 46]
.Dlatego śmiem twierdzić ,że brązowych oczu nie da się zmienić na kolor jaśniejszy typu "morski, błękitny itd" [/COLOR] nie da sie na ,,naturalny" ale się da zmienic ciemny na niebieski!! O Jezu .......Ciemne oczy można sobie zmienić nawet i na fioletowy czy też niebieski ,ale cóż z tego jak można w takich soczewkach jedynie straszyć? Chyba ,że lubisz mieć nienaturalne oczy ,które od razu rzucają się innym w oczy ,że to soczewka w dodatku niebiesko - brązowa bo całego oka soczewka na niebiesko nie zakryje. Dodam ,że światło ma dużo do tego jak soczewka się prezentuje , inaczej wygląda w domu ,a inaczej w świetle dziennym na zewnątrz i zupełnie inaczej na jakimś wieczorku w pubie. (w świetle dziennym za pięknie to nie wygląda "sztuczny kolor" ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3519 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3520 |
Przyczajenie
|
zauważyłem, że wiekszość 'zadowolonych' nosi freshlook'i, tyle że jest tam pare rodzajów, tj colors, dimensions, colorblends. Ma ktoś pojęcie które z nich najlepiej sie sprawdzają na mocną zmiane koloru, zamiast podkreślania a zarazem nadają naturalny kolor?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3521 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
W takich soczewkach twój kolor byłby "głęboki", zielony, zresztą pooglądaj sam zdjęcia i oceń czy podoba Ci się. Z takich soczewek są Johnson Acuvue 2 Colour Enhancers. Z Ciba Vision (Freshlook) też chyba są, ale które to dokładnie to się nie orientuje (z CB prawdopodobnie Focus). |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3522 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#3523 |
Raczkowanie
|
Przegladajac strony natknelam sie na zdjecie pieknych oczu
![]()
How I am strong You gave me all You gave all you had and now I am home Edytowane przez paula7191 Czas edycji: 2012-05-12 o 17:42 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3524 |
Przyczajenie
|
Wyslałem zamiast posta, to cały temat ajajaj.
Nie chce mi się znowu rozpisywać. Strona na której można IDENTYCZNIE dobrać soczewki tak, jak wyglądać bedą na waszych oczach http://www.freshlookcontacts.com/html/colorstudio.html Edytowane przez Ashaneen Czas edycji: 2011-03-10 o 22:02 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3525 | |
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3526 | ||
Raczkowanie
|
[QUOTE=kasiulka12312;25641 325][QUOTE=Airtraffic86;255856 03][QUOTE=kasiulka12312;25463 245]
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:45 ---------- Poprzedni post napisano o 10:20 ---------- Cytat:
![]()
http://www.youtube.com/watch?v=S4U2H...eature=related Edytowane przez Airtraffic86 Czas edycji: 2011-03-11 o 09:46 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3527 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3528 | |
Raczkowanie
|
[QUOTE=Airtraffic86;256514 86][QUOTE=kasiulka12312;25641 325][QUOTE=Airtraffic86;255856 03][QUOTE=kasiulka12312;25463 245]
Skoro da się zmienić to nie pisz ze sie nie da ![]() ![]() Sama sobie daruj!! Na specjalne okazje się zakłada soczewki?? hmmmm? Raczej nie każdy zakłada sobie soczewki na specjalne okazje moi znajomi chodzą w kolorowych soczewkach codziennie ,ale oni mają śliczne soczewki dobrze dobrane nie to co w Twoim przypadku , ja też chodziłam codziennie i to cały rok jak miałam baby blue bo były śliczne w żadnym wypadku sztuczne , a soczewki na dodanych przez Ciebie zdjęciach w najciemniejszą noc bym takich nie założyła chyba, żeby straszyć ludzi ![]() ![]() ![]() ![]() Nie chce mi się z Tobą sprzeczać więc daruj sobie odp. Zacznij czytać ze zrozumieniem w pierwszym moim zdaniu pisze jak BYK ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:31 ---------- Poprzedni post napisano o 12:17 ---------- Cytat:
Soczewki Discon - kolor sky blue ![]() ![]() ![]() Edytowane przez kasiulka12312 Czas edycji: 2011-03-11 o 11:23 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3529 |
Przyczajenie
|
Ma ktoś polecić jakieś szkła ciemnego koloru niebieskiego?
Co sądzicie o firmie ColourVUE? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3530 |
Rozeznanie
|
to gzie je mozna kupic? przez neta?
![]() |
#3531 |
Raczkowanie
|
Ja kupowałam je jak byłam w Manchesterze mogę Ci podać stronę z której zamawiałam ,ale wcześniej musisz udać się do lekarza po receptę i tą receptę po zamówieniu tych soczewek przefaksować bądź zeskanować i wysłać e-mailem ,soczewki są na rok ,są wygodne i bardzo naturalnie wyglądają na brązowych oczach niestety co za tym idzie to b.wysoka cena. Soczewki sprzedawane są pojedynczo czyli musisz zamówić 2 sztuki. Ale warte są tej ceny
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3532 |
Zakorzenienie
|
W załączniku mój naturalny kolor [okropny...] który chciałabym zmienić na niebieski. Nie chodzi mi o wykropkowany kolor jak tu:
https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...1&d=1299148414 tylko o taki głęboki, wręcz nienaturalny błękit: https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...0&d=1299000789 Jest szansa na uzyskanie takiego koloru? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3533 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=3514 - mam taki kolor mniej więcej na oczach (Discon - Crystal Blue), a jeżeli chodzi Ci o ciemniejszy, to są też Discon - Royal Blue - głębszy odcień ![]() Edytowane przez siulka Czas edycji: 2011-03-15 o 18:35 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3534 |
Zakorzenienie
|
Śliczne
![]() Pewnie zdecyduję się na takie w kolorze royal blue. Miała już freshlooki true sapphire i dały efekt zakropkowania mojej zieleni ![]() Freshlooki polecam tylko dla pogłębienia własnego koloru. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3535 |
Zakorzenienie
|
Ja planuję wybrać się do okulisty.
Potem będę się wachać między Dolly Black a tymi z czarną obwódką. ![]()
![]() |
#3536 |
Zadomowienie
|
Ja pierdzielę, oczy mnie bolą od soczewek! Normalnie jak ściągnę to niemiłosierne pieczenie!!
Dzięki za uwagę, ale rady potrzebuję, co robić! ;P Nie chcę "odpoczywać" od soczewek. ;p
![]() |
#3537 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
To ja bym zrobiła na twoim miejscu ![]() Skoro oczy tak reagują to dbaj o nie, żeby się nie okazało że zamiast "odpoczynku" będzie "wieczne spoczywanie" ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3538 |
Zakorzenienie
|
To może być też reakcja na zwiększone nasłonecznienie w ostatnich dniach
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3539 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Niepożądane skutki uboczne Nieprawidłowe używanie soczewek kontaktowych może doprowadzić do różnych komplikacji. Najczęściej jest to niedotlenienie rogówki, infekcje, suchość oka oraz otarcia i zranienia na powierzchni oka. Niestety, mogą pojawić się również poważniejsze schorzenia, których konsekwencją może być znaczne ograniczenie zdolności widzenia,odwarstwienie rogówki.
Milczenie to nuda głupca i myśl mędrca... Edytowane przez kasiulka12312 Czas edycji: 2011-03-16 o 12:25 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3540 | |||
Raczkowanie
|
[QUOTE=kasiulka12312;25653 712][QUOTE=Airtraffic86;256514 86][QUOTE=kasiulka12312;25641 325][QUOTE=Airtraffic86;255856 03]
Cytat:
---------- Dopisano o 18:29 ---------- Poprzedni post napisano o 18:26 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:36 ---------- Poprzedni post napisano o 18:29 ---------- Cytat:
http://www.youtube.com/watch?v=S4U2H...eature=related Edytowane przez Airtraffic86 Czas edycji: 2011-03-16 o 17:58 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:17.