Kolorowe soczewki kontaktowe, wątek zbiorczy - Strona 125 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-06-22, 12:49   #3721
yennefer2
Raczkowanie

Dot.: Kolorowe soczewki kontaktowe, wątek zbiorczy

Cytat:
Napisane przez BrigitteTheDoll Pokaż wiadomość
Już jest zdjęcie moich oczu bez soczewki i z oboma kolorami w poście powyżej. Natomiast co musisz zrobić, żeby zamówić u Legro i, żeby Ci dobrali. Przede wszystkim kto pyta nie błądzi Pytaj o co tylko chcesz ich, w końcu to laboratorium. Należy wyslac zdjecie oka,najlepiej w swietle dziennym, podac parametry soczewek jakie nosisz i jaki kolor chcesz - i tu albo przesylasz zdjecie wymarzonego oka albo kolor z paint'a chociazby, a reszte oni Ci dobiora i zaprezentuja. Ja poprosiłam o Bausch&Lomb, bo takie nosze na codzień. Ciemnobrazowe sa przeciwsłoneczne troche, jak kolorowe okulary. A jasnobrązowe są normalne Ja dodałam jak taka głupia, że chce mieć oczy jak Monica Bellucci I w ciągu kilku dni widzisz - mam paczke. A nie jak w Poznaniu poszłam do salonu(i to nie jednego) po Focusy i babka mi powiedziała, że 2 tyg, nawet plano jeśli chce, to będę czekać,bo zbierają zamówienia A jak juz dostałam, to sie popłakałam ze złości, bo w ogóle nie było efektu.

---------- Dopisano o 11:10 ---------- Poprzedni post napisano o 11:02 ----------

Ja mam jasne oczy i freshlooki we wszystkich kolorach miałam-przez 6 lat nosiłam... niestety nie wyglądają naturalnie, choć są delikatniejsze od reszty tego typu soczewek, chociażby dostepnych na allegro.
Wszyscy, którzy mnie widzieli we freshlookach stwierdzili, ze mam zaćme!!!Lub, że wyglądam jak trup,szczególnie mój boy
Dlatego potem wybrałam Focusy podkreślające, a teraz Soczewki Legro, bo na jasnych oczach filtrami można zdziałać cuda,a nadrukiem tylko je "zamglić"... znacie pewnie ten efekt wypukłych, matowych,dzikich oczu z prześwitującą zrenica i kawałkiem tęczówki na środku, zależnie od światła nie daj Boże z boku padającego..podwójna tęczówka
Powiem Wam tak. Soczewki z filtrami-jak Legro czy Focus, całościowo pokryte kolorem, są dla oczu jasnych i średnich-szarych, zielonych, niebieskich, piwnych, granatowych. Osoby z brązowymi oczami - albo podkreślaja braz na ciemniejszy lub ożywiaja czerwienia,albo tylko Colorvue lub Freshlooki. Ogólnie dla każdego coś się znajdzie.

---------- Dopisano o 11:35 ---------- Poprzedni post napisano o 11:10 ----------

Ja w nich widze dobrze, a mam -5.5dp Przecież to jest jasny brąz, tak samo jak Focusy granatowe ma nasycenie i strukture, a ludzie je nosza i nic sie nie dzieje. Musialabys miec nie wiem jak ciemne, wrecz rzeczywiscie przeciwsloneczne, żeby widzieć inaczej i to lekko beżowo.
Bo pamietaj, ze ja mam soczewki przeciwsloneczne -te ciemnobrazowe oraz soczewki koloryzujace na jasnybraz ( i te nie dają żadnego dodatkowego efektu). Uwierz, w pracy kosmetyczki nie mogłabym nie widzieć co robię z klientką, tym bardziej, jeśli bym ją malowała. Zaufaj mi
Przepraszam nie zauważyłam zdjęcia.
A te soczewki sa niesamowite. Nie wiedziałam,że moje marzenie posiadania ciemnych oczu może się spełnić. Dziękuję Ci bardzo za pomoc!
yennefer2 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-22, 13:31   #3722
Zielone_korale
Wtajemniczenie

Cytat:
Już jest zdjęcie moich oczu bez soczewki i z oboma kolorami w poście powyżej. Natomiast co musisz zrobić, żeby zamówić u Legro i, żeby Ci dobrali. Przede wszystkim kto pyta nie błądzi Pytaj o co tylko chcesz ich, w końcu to laboratorium. Należy wyslac zdjecie oka,najlepiej w swietle dziennym, podac parametry soczewek jakie nosisz i jaki kolor chcesz - i tu albo przesylasz zdjecie wymarzonego oka albo kolor z paint'a chociazby, a reszte oni Ci dobiora i zaprezentuja. Ja poprosiłam o Bausch&Lomb, bo takie nosze na codzień. Ciemnobrazowe sa przeciwsłoneczne troche, jak kolorowe okulary. A jasnobrązowe są normalne Ja dodałam jak taka głupia, że chce mieć oczy jak Monica Bellucci I w ciągu kilku dni widzisz - mam paczke. A nie jak w Poznaniu poszłam do salonu(i to nie jednego) po Focusy i babka mi powiedziała, że 2 tyg, nawet plano jeśli chce, to będę czekać,bo zbierają zamówienia A jak juz dostałam, to sie popłakałam ze złości, bo w ogóle nie było efektu.

---------- Dopisano o 11:10 ---------- Poprzedni post napisano o 11:02 ----------

Ja mam jasne oczy i freshlooki we wszystkich kolorach miałam-przez 6 lat nosiłam... niestety nie wyglądają naturalnie, choć są delikatniejsze od reszty tego typu soczewek, chociażby dostepnych na allegro.
Wszyscy, którzy mnie widzieli we freshlookach stwierdzili, ze mam zaćme!!!Lub, że wyglądam jak trup,szczególnie mój boy
Dlatego potem wybrałam Focusy podkreślające, a teraz Soczewki Legro, bo na jasnych oczach filtrami można zdziałać cuda,a nadrukiem tylko je "zamglić"... znacie pewnie ten efekt wypukłych, matowych,dzikich oczu z prześwitującą zrenica i kawałkiem tęczówki na środku, zależnie od światła nie daj Boże z boku padającego..podwójna tęczówka
Powiem Wam tak. Soczewki z filtrami-jak Legro czy Focus, całościowo pokryte kolorem, są dla oczu jasnych i średnich-szarych, zielonych, niebieskich, piwnych, granatowych. Osoby z brązowymi oczami - albo podkreślaja braz na ciemniejszy lub ożywiaja czerwienia,albo tylko Colorvue lub Freshlooki. Ogólnie dla każdego coś się znajdzie.

---------- Dopisano o 11:35 ---------- Poprzedni post napisano o 11:10 ----------

Ja w nich widze dobrze, a mam -5.5dp Przecież to jest jasny brąz, tak samo jak Focusy granatowe ma nasycenie i strukture, a ludzie je nosza i nic sie nie dzieje. Musialabys miec nie wiem jak ciemne, wrecz rzeczywiscie przeciwsloneczne, żeby widzieć inaczej i to lekko beżowo.
Bo pamietaj, ze ja mam soczewki przeciwsloneczne -te ciemnobrazowe oraz soczewki koloryzujace na jasnybraz ( i te nie dają żadnego dodatkowego efektu). Uwierz, w pracy kosmetyczki nie mogłabym nie widzieć co robię z klientką, tym bardziej, jeśli bym ją malowała. Zaufaj mi
Czyli rozumiem, że oni nadrukowują kolor na soczewki takiej firmy jakie nosisz, czy produkują własne?

Świetne są te soczewki, z tym, że ja mam naturalnie brązowe oczy, a marzą mi się zielone i nie wiem czy u mnie będzie jakiś efekt (chodzi o te bez dziurki, bo nie sprawdziły się u mnie).
Zielone_korale jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-22, 16:10   #3723
Chaigata
Zakorzenienie

Przyszły do mnie dziś czarne... tzn. powiększające Magic Colors z GEO- 17 mm.
Są super! ale lepiej chyba na imprezę itd., bo na co dzień mogą straszyć starszych przechodniów.
Stary 2011-06-23, 10:25   #3724
Sylfa
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Chaigata Pokaż wiadomość
Przyszły do mnie dziś czarne... tzn. powiększające Magic Colors z GEO- 17 mm.
Są super! :love: ale lepiej chyba na imprezę itd., bo na co dzień mogą straszyć starszych przechodniów. :brzydal:
Też chce je zobaczyć! ;)) Najwieksze miałam 15mm, a 17 jeszcze nie widziałam.
I pochwal się gdzie i za ile kupiłaś! :)
Sylfa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-23, 11:09   #3725
kasiulka12312
Raczkowanie

Cytat:
I stalo sie. Zamowiłam soczewki Legro Jestem bardzo zadowolona, jednak warto ryzykować... Oczy naturalnie wygladaja, bo spod kolorku równo nałożonego filtra prześwituje struktura mojej własnej tęczówki, ciemne mam z dziurką 2mm,a jasnobrązowe mam bez i widze bardzo wyraznie. Mam z moca -5.5dp. Średnice soczewki mogłam większą zamówić,ale cóż, mój błąd. Sto złotych i mam soczewek na 3 miechy
a przede wszystkim... NIE MAM JUŻ JASNYCH OCZU HURRRAAAA
WIEM,ŻE NIKT O CIEMNYCH OCZACH NIE ROZUMIE TERAZ MOJEJ NIESKRĘPOWANEJ DUMY...
Jak chcecie sobie zobaczyć, to wklejam linka na strone. Ale przeczytajcie dokładnie, bo oni mają i medyczne soczewki i do uprawiania sportu i przeciwsłoneczne, wejdzcie na kosmetyczne. Kontaktujecie sie tel albo formularzem i dalej Wam powiedza i wyśla oferte. No ja zachecam
Jesssu mam oczy jak azjatka,ja umre z radosci
http://soczewkisportowe.com/index.ph...=82&Itemid=218
Hej. Śliczny efekt. Ciekawa jestem czy jasna soczewka zakryje ciemne oko?
Stary 2011-06-24, 16:13   #3726
kasiulka12312
Raczkowanie

Cytat:
Hej Śliczne moje Kobitki Ale upał... klima chodzi, a ja zdycham w gabinecie, chociaż ruch jest przy wolnym dniu, głownie tipsy i solarium
Juz mowie. Ciemnych oczu filtr Legro czy Focus nie przykryje tak, że je rozjaśni, ale jasny filtr może zmienić ich odcień, np. bardziej w bordo, bardziej w szmaragd, bardziej w granat, bardziej w czerń. Ciemne oczy mogą sobie pozwolić na bardzo delikatny filtr, dzięki temu zmiana jest super subtelna, a oko się nie męczy. Ale jeśli to Ty na awatarze, to masz śliczne oczka i nie musisz ich rozjaśniać, chyba, że takie masz marzenie... to co innego Marzenia maja sie spełniać. Jeśli masz ciemne oczy a chcesz jasne to tylko Colorblendsy. A jak podkreślić subtelnie to Soczewki Legro albo Focus Softcolors.
http://soczewkisportowe.com/index.ph...=82&Itemid=218
http://www.google.com/imgres?imgurl=...ch&um=1&itbs=1
Dzięki za odp.Oczy mam ciemne ,a chodzi mi głównie o lekką poświatę np.koloru niebieskiego ,nie chcę sztucznego efektu ....Myślałam ,że może da mi taki efekt soczewki jednotonowe ,ale jeszcze nie spróbowałam...
Stary 2011-06-27, 06:26   #3727
Madzia000
Zadomowienie

Czesc,

ja tez mam brązowe oczy... chciałabym sobie kupic soczewki (-3,5) o kolorze niebieskim... ale nie takim jasnym/ turkusowopodobnym tylko takim srednim, nie jasnym... nie granatowym zalezałoby mi też na tym żeby wycięcie w środku było na tyle małe żeby nie przebijał moj brązowy kolor oczu, czy może mi ktos doradzic jaką firmę polecacie zeby ten niebieski był najbardziej realny i ładne wyglądał na oczach ? Czym się róznią te soczewki o których pisze Brigitte ? I z jakich one są firm- bo nie wiem na jakie patrzec na allegro, jest tego mase i ceny też sa strasznie zróznicowane :/ z góry dziekujęza odpowiedz
Nasz Skarb:
JAŚ 09.09.2013

Madzia000 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-06-27, 11:27   #3728
withi_as
Zakorzenienie

Magda powiem Ci tak, moja przyjaciółka ma brązowe oczka, takiego cudne czekoladki i raz postanowiła spełnić swoje odwieczne marzenie i mieć choć przez moment niebieskie oczy (to jak ja z brązowymi, tylko że mając jasne tęczówki szybciej wskoczymy na ciemne, niż odwrotnie). Kupiła sobie te z GeoOptici, kolor CM-832. I w rezultacie owszem - było widać, ale wydaje mi się że bardziej uzyskała efekt większych ocz niż taki typowy, niebieski kolor. Później kombinowała z kolorowymi freshlook'ami i jeżeli ktoś zaglądał jej w oczy to widział ten niebieski odcień, natomiast z daleka były wciąż ciemne.

Tak btw, Ty masz swoje naturalne bardzo brązowe?
withi_as jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-27, 14:48   #3729
yennefer2
Raczkowanie

Zamówiłam dzisiaj soczewki Legro. Jestem zachwycona tym,że zrobią mi kolorowe soczewki na moich ukochanych PureVision Bauscha, więc wreszcie nie będą mi się męczyły oczy. Nie mogę się doczekać kiedy przyjdą. Muszę przyznać,że kontakt z biurem Legro jest przemiły
yennefer2 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-27, 14:52   #3730
Nais
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez yennefer2 Pokaż wiadomość
Zamówiłam dzisiaj soczewki Legro. Jestem zachwycona tym,że zrobią mi kolorowe soczewki na moich ukochanych PureVision Bauscha, więc wreszcie nie będą mi się męczyły oczy. Nie mogę się doczekać kiedy przyjdą. Muszę przyznać,że kontakt z biurem Legro jest przemiły
Jeśli takie soczewki zachowują właściwości oryginałów (mam na myśli głównie przepuszczalność tlenu) to wygląda na to, że Legro jest odpowiedzią na niedobrane, kiepskiej jakości kolorówki
Nais jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-27, 18:10   #3731
withi_as
Zakorzenienie

Cytat:
Zmieniając na chwile temat... aaaaa jakiego masz słodziaka!!!!! To szynszyla, prawda? Roger? Tylko tulić, pieścić i całować ))) ^^[COLOR="Silver"]
Tak tak, szynszylka - Roger Majkel I. Właśnie mu powiedziałam to zaczął rytmicznie merdać swoim bujnym ogonem *.* To miało znaczyć że dziękuje za komplement ; D
Stary 2011-06-28, 16:35   #3732
Nais
Wtajemniczenie

Cytat:
To działa na zasadzie: po co mam rezygnować z soczewek, które już noszę i są mi wygodne, dobrze korygują, uwodnienie fajne... chcę tylko kolor zmienić, w miarę naturalnie. I Legro umożliwia zachowanie swoich przyzwyczajeń, a daje Ci kolorek dodatkowo.
Jeśli masz dobre soczewki - Ciba, Bausch&Lomb, Acuvue, Horien, OxygenOne czy inne z ktorymi Legro współpracuje, o wysokiej klasy parametrach, to Legro pozwala Ci przy nich zostać. W tym momencie masz soczewki z atestem produkcyjnym i z atestem przystosowania, czyli krótko mówiąc bezpieczne dla oczu.
Przy okazji zamawiając czy konsultując od razu masz kontakt ze specjalistą z laboratorium i okulistą, a to jest ważne, żeby pomyłek nie zrobić czy sobie nie zaszkodzić i dobrze wybrać kolor. Wtedy nie ma przykrych niespodzianek. Każda propozycja koloru jest symulowana na twoim oku, wiadomo czego się wtedy spodziewać.
Jako kosmetyczka myślałam ostatnio nad wykupieniem do gabinetu charta kolorów Legro, próbek soczewek w kolorach podstawowych Legro bez mocy dp, żeby klientki mogły sobie poprzymierzać i przede wszystkim ja sama. Wiecie, mam darmowe próbki kosmetyków do pielęgnacji i make upu. Konsultantki Oriflame i Avon zostawiają u mnie materiały. Może się zgodzą na taką jednorazową współprace Mogłabym wtedy porobić zdjęcia i wam powrzucać. Zawsze mogłóby Wam to coś pomóc. Jak wrócę do domu to wrzucę Wam kilka fot soczewek znowu.
Ja rozumiem na jakiej zasadzie działa ta firma, chodziło mi o to, czy nałożenie takiego kolorowego filtra nie ograniczy przepuszczalności tlenu. Nie jest wykluczone że może tak być, bo jest to kolejna warstwa na soczewce. Przecież kolorowe soczewki mają niższą przepuszczalność niż przezroczyste zrobione z tego samego materiału.
Odnośnie pogrubionego, to na jakiej zasadzie chciałabyś zamawiać te próbne soczewki? Jeśli na takiej, jak testery w drogerii, czyli że kilka osób próbuje na sobie ten sam produkt (a tu kilka osób zakłada tę samą soczewkę), to obawiam się że jest to raczej kiepski pomysł... To by było okropnie niehigieniczne. Nikt o zdrowym rozsądku nie włoży soczewki, którą miał na oku ktoś inny...
Stary 2011-06-28, 17:02   #3733
withi_as
Zakorzenienie

Jak dla mnie to są mega straszne ! xDDDDD
Stary 2011-06-28, 17:22   #3734
Nais
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez withi_as Pokaż wiadomość
Jak dla mnie to są mega straszne ! xDDDDD
Mi się trochę kojarzą z Twilightem, chociaż nie są aż tak żarówiaste
Stary 2011-06-28, 20:18   #3735
harrietta
Raczkowanie

Dziewczyny czy miałyście tak, że po założeniu soczewek po jakimś czasie zachodzą taką jakby mgłą? Nalotu żadnego nie widać ale skutecznie utrudnia widzenie.
U mnie różnie to występuje - raz na 1 oku raz na 2. Nawet nowe soczewki noszone 1 dzień zachodzą mgłą po nocy (są do spania).
Noszę je od kilku lat i takie problemy są od kilku m-cy.
harrietta jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-28, 20:42   #3736
Nais
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez harrietta Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy miałyście tak, że po założeniu soczewek po jakimś czasie zachodzą taką jakby mgłą? Nalotu żadnego nie widać ale skutecznie utrudnia widzenie.
U mnie różnie to występuje - raz na 1 oku raz na 2. Nawet nowe soczewki noszone 1 dzień zachodzą mgłą po nocy (są do spania).
Noszę je od kilku lat i takie problemy są od kilku m-cy.
Powinnaś się przebadać, może zaczynają ci wysychać oczy (nie dosłownie, mówię o zespole suchego oka). Skoro śpisz w soczewkach, to być może oczy są po prostu zbyt sforsowane? Tak czy siak, poszłabym do specjalisty, zwłaszcza że osoby noszące soczewki w trybie ciągłym są bardziej narażone na komplikacje.
Stary 2011-06-29, 04:57   #3737
withi_as
Zakorzenienie

Hm, ja tak miałam i mam często. Noszę już hm, 7 lat? i właśnie szukam oprawek, byłam u okulisty i wyrabiam sobie okularki, żeby nosić raz soczewy raz okulary. Po prostu czuję że mam oczy zmęczone po takim czasie noszenia, i chcę im pomóc. Co do mgły - mam tak często wieczorem, ja z reguły zakładam soczewki koło 6 rano, a około 21 już średnio się w nich czuję. Tzn jak jestem w domu wieczorem i nie mam planów to ściągam, jak jestem na powietrzu, nawet wieczorem - nie sie nie dzieje. Zauważyłam że ten problem jak już mnie łapie to właśnie w takich zamkniętych miejscach gdzie powietrze stoi w miejscu. Może to dlatego?
Stary 2011-06-30, 16:47   #3738
Zielone_korale
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez BiBiDoll Pokaż wiadomość
To jest od wysuszenia oka, trzeba kupic krople nawilzajace i raz po raz je zakroplic i poruszyc palcem umytym soczewki na oku lekko Raz po raz nie zakładaj soczewek, dasz oczom odetchnac

---------- Dopisano o 14:46 ---------- Poprzedni post napisano o 14:33 ----------

Nie ogranicza tlenu, to nie jest gruba nieprzepuszczalna warstwa, to nie sa soczewki drukowane.
Odnosnie pogrubionego: i tak nie ma zgody. Testowe soczewki kolorowe nie sa jednorazowe i używa sie ich w gabinetach okulistycznych przy salonach optycznych, przy dobieraniu soczewek. W Poznaniu jest to dopuszczalne. Wazne jest, by były w płynie dezynfekującym. Kto nie chce nie mierzy w ten sposób.
Gdzie w Poznaniu jest to dopuszczalne?
Stary 2011-06-30, 20:15   #3739
Nais
Wtajemniczenie

Cytat:
Mam wymieniać??! To byłaby reklama lub antyreklama, nie spieszno mi do bana Powiem ogólnikowo okolice św. Marcina, gdyż sama korzystałam swojego czasu. O ile wiem nie tylko w Poznaniu. Tak po prostu jest. Gdyby okuliści i salony dla każdego zainteresowanego klienta/pacjenta miały przy dobieraniu kolorowych soczewek- jeśli oferują taką usługę, gdzie mierzy się często po 10 soczewek i każda miałaby być świeżo otwarta i nowa, tylko dla tego klienta, to kto by za to zapłacił? Klient czy okulista? Zapłaciłabyś za zmierzenie kilkaset złotych? A jeśli nic byś nie wybrała? Rozumiesz. Spoko, większość teraz prowadzi sprzedaż wysyłkową, nie dają mierzyć.
O mamo... Dla mnie to jest nie do pomyślenia. Ja nawet w drogerii nie używam testerów, bo nie chcę niczego złapać, jakiejś opryszczki czy innego świństwa. Jakbym trafiła do gabinetu, gdzie by mi zaproponowano założenie po kimś soczewek, to bym wyszła i nie wróciła tam nigdy więcej.
Ja sobie dobór kolorówek wyobrażałam zupełnie inaczej.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-06-30, 20:48   #3740
Zielone_korale
Wtajemniczenie

Cytat:
Mam wymieniać??! To byłaby reklama lub antyreklama, nie spieszno mi do bana Powiem ogólnikowo okolice św. Marcina, gdyż sama korzystałam swojego czasu. O ile wiem nie tylko w Poznaniu. Tak po prostu jest. Gdyby okuliści i salony dla każdego zainteresowanego klienta/pacjenta miały przy dobieraniu kolorowych soczewek- jeśli oferują taką usługę, gdzie mierzy się często po 10 soczewek i każda miałaby być świeżo otwarta i nowa, tylko dla tego klienta, to kto by za to zapłacił? Klient czy okulista? Zapłaciłabyś za zmierzenie kilkaset złotych? A jeśli nic byś nie wybrała? Rozumiesz. Spoko, większość teraz prowadzi sprzedaż wysyłkową, nie dają mierzyć.
Nie zapłaciłabym tyle za mierzenie, a raczej kierowała się opiniami innych i zdjęciami w internecie, aby wybrać odpowiedni kolor, ale na pewno nie ubrałabym soczewki po kimś.

Średnio podoba mi się idea soczewek miesięcznych, wolę jednodniowe (chociaż nie zawsze mnie na nie stać), a co dopiero używane soczewki przez kogoś innego

Raczej antyreklama.
Stary 2011-07-01, 20:17   #3741
withi_as
Zakorzenienie

Cytat:
Choć z tego co widzę, to większość z nich pragnie mieć niebieskie oczy...

Standard. Podobnie jak niebieskoocy chcą mieć brązik. Sama kiedyś chciałam podobnie, ale przy pomocy innych no i po czasie pokochałam moje naturalne
Stary 2011-07-01, 21:08   #3742
Zielone_korale
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja robiłam to wiedzac, ze to dosc niehigieniczne (tego samego dnia dostawalam zapalenie spojowek ), ale byłam zdesperowana, kiedy 4, 5 para soczewek nie spelniala oczekiwan po otrzymaniu, po tym jak wydalam ponad 500 zl, a efektu nie bylo poddalam sie... mialam kolekcje kolorowych soczewek, ktore byly mi po nic. Potem zmienilam myslenie i oczekiwania wobec tego co chce i moge na oku miec... Focus Royal Blue do sciemnienia,zgaszenia koloru oczu nosiłam, juz nie rozjaśnialam oczu na jasny błękit. Granat wygladal naturalniej, to naturalnosc byla wyznacznikiem. Mialam dosc,ze wszyscy widza i z bliska, i z daleka, ze mam sztuczne oczy. Mowili wtedy, żebym dala sobie spokoj, lepiej miec swoj kolor niz takie oko jak ze szkła. A ja nie chciałam przestać, nie wiem, mania psychiczna na tle zmieniania koloru oczu czy nietolerancja koloru własnej tęczówki, patrzałam w lustro i widziałam wilkołaka z tymi zielonożółtymi żarówami, dzikie oczy. Teraz dopiero ,ile czasu temu to bedzie tydzien? Odkad mam te nowe soczewki ciemne i wyglądam na taka klasycznie ładną, spokojna osobę. Zawsze zazdrościłam czekoladkowookim Choć z tego co widzę, to większość z nich pragnie mieć niebieskie oczy...
Ja, czekoladowooka zazdroszczę Tobie zielonego odcienia w kolorze tęczówki, bo zielone właśnie mi się marzą (a jak ślicznie wyglądają w soczewkach podkreślających).
Stary 2011-07-02, 23:45   #3743
Jazzlyn
Zadomowienie

^^ Ja słyszałam tylko o operacji NewIris, umieszczają implanty przed tęczówki, nie jest to zbyt bezpieczne (przeprowadzają je jakieś konowały w Panamie) a rezultat jest bardzo sztuczny (implanty nie mają nadruku tylko jeden kolor)
http://youtu.be/0XRiIg8QrcM 0:28 zdjęcia newiris, później można zobaczyć komplikacje brr
Jazzlyn jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-02, 23:52   #3744
aerisa1
Przyczajenie

Zastanawiam się nad kupnem soczewek "black out" ale mam zielono brązowe oczy i nie wiem czy nie było by widać mojego koloru.. Czy ktoś ma podobne soczewki??
aerisa1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-03, 22:43   #3745
aerisa1
Przyczajenie

BiBiDoll chodzi mi przede wszystkim o to czy jak przechodzi Ci przez dziurkę czy to bardzo znać i czy rzuca się w oczy? Ja sama juz noszę 2 pare soczewek kolorowych. Pierwsza miałam natural ring i byłam z nich zadowolona, teraz mam sweet honey 15mm z colour Vue też jestem z nich bardzo zadowolona^^
Stary 2011-07-04, 09:59   #3746
aerisa1
Przyczajenie

BiBiDoll mnie ciekawi przede wszystkim to czy jak je nosiłaś to bardzo rzucało się w oczy twój kolor który wychodził przez dziurkę źrenicy . Ja sama noszę już 2 parę kolorowych soczewek. Pierwsze to miałam "natural ring" które wyglądały bardzo naturalnie. Drugie, które noszę obecnie mam "sweet honey" 15mm z ColorVue i na moich oczach nie wyglądają na brązowe i są prze świetne
Stary 2011-07-04, 18:11   #3747
aerisa1
Przyczajenie

Ja sama posiadam duże duże oczy i przy tych soczewkach co mam teraz są one wręcz wielkie^^. Czy masz może zdj z tymi czarnymi soczewkami na twoich oczach?A co do tej dziewczyny to mogła takie mieć, bo ja sama kiedyś oglądałam 18 mm ale na moich oczach bo by śmiesznie wyglądało. Byłabym jak porcelanowa laleczka... Wracając do tematu, strasznie podobaja mi się azjatyckie oczy i chciałabym trochę miec podobne chodź przy moich oczach trudno to będzie uzyskać... Ja moge jutro wrzucić zdj z 2 parami soczewek tymi co miałam przedtem i tymi co mam teraz

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-07-06, 12:01   #3748
_czarny_kot
Zakorzenienie

Cytat:
Tak jak obiecałam zdjęcia moich byłych soczewek i terazniejszych. Byłe znalazłam Black out i Geooptica black 101, Focus Softcolors Royal Blue był na zdjęciach niewidoczny ;( I terazniejsze, te co ostatnio pisałam, zamawiałam-Legro b w 2 wersjach i najnowsze Legro Plus brąz, bardzo porcelanowe i kawaii. Jeśli chcesz o którychś pogadać, bo Ci się podobają to daj znać. No i czekam na ogólną opinie
te ostatnie są świetne, jak się nazywają, czy są tylko w takim kolorze, i ile kosztują?
Ty masz jakąś wadę, czy kupujesz sobie kolorowe zerówki ?

Edytowane przez _czarny_kot
Czas edycji: 2011-07-06 o 12:02
_czarny_kot jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-06, 13:12   #3749
_czarny_kot
Zakorzenienie

Cytat:
A mój chłopak mówi, że są przerażające i wcale nie słodkie... heh Tak, ja mam wadę, mam minusy.
Nazywają się Legro Plus i można je zamówić na stronie Legro soczewki po uprzedniej konsultacji z ich laboratorium, ja tak zamawiałam, poszukaj strony w google. Ale to są soczewki specjalnego zastosowania, praktycznie teatralne, bez dziurki na źrenicę. Kolor zajmuje całą powierzchnię soczewki, a na brzegu jest jaśniejszy dla naturalniejszego efektu. Podobne soczewki, ale sportowe oferował Nike Maxsight, mój facet nosił je do gry w tenisa, także dla mnie ten typ to nie nowość. O ile wiem, to są jeszcze czarne, co do innych kolorów to nie wiem. Koszt jest różny, zależy od wybranego koloru i parametrów soczewek. Ja dałam 90zł plus zniżka facebookowska, że jak polubisz stronę, to 10% od ceny mniej.
http://www.soczewkisportowe.com/ to ta strona? jak na niej się zamawia, bo nie widzę nigdzie tego?
te soczewki były miesięczne czy dłuższe?
_czarny_kot jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-06, 16:51   #3750
i_want_you_exclusive
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez withi_as Pokaż wiadomość
Ależ zieleń ;-) Powiem Wam ze jest to jedyny odcień z którym nie kombinowałam, bo po prostu nigdy nie chciałam mieć zielonych (pozostawiłam je Harremu ). Miałam fioletowe, wszystkie odcienie niebieskich, brązowe (po zabawie z nimi postanowiłam te z kolei pozostawić Will'owi ), jakieś 2 i 3- tonowe, ze wzorkami ... No multum. Ale teraz jestem już stała, nawet wczoraj przyszły mi zamówione te same, niebieskie ;-)

Załącznik 3998210
piekne soczewki
jakiej to firmy?

i_want_you_exclusive jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości