Kolorowe soczewki kontaktowe, wątek zbiorczy - Strona 130 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-12-14, 12:49   #3871
sante
Wtajemniczenie

Dot.: Kolorowe soczewki kontaktowe, wątek zbiorczy

Cytat:
Napisane przez Karolcia666 Pokaż wiadomość
nie pomogę, bo tej firmy w ogóle nie znam, dlatego polecam Partyeye BT Green jako sprawdzone
czy one naturalnie mają tak wściekły kolor czy też zdjęcie jest trochę podkręcone i jeszcze ciekawi mnie czy sa kwartalne
sante jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-14, 13:43   #3872
Karolcia666
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez sante Pokaż wiadomość
czy one naturalnie mają tak wściekły kolor czy też zdjęcie jest trochę podkręcone i jeszcze ciekawi mnie czy sa kwartalne
BT Green mają na tyle intensywny kolor, żeby dobrze pokryć ciemne oczy. Pisałaś, że masz piwne oczy... Jak chcesz delikatny odcień to masz jeszcze Party D Green albo turkusowe. Są kwartalne - jest tam informacja na dole.
Karolcia666 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-14, 14:10   #3873
sante
Wtajemniczenie

Cytat:
BT Green mają na tyle intensywny kolor, żeby dobrze pokryć ciemne oczy. Pisałaś, że masz piwne oczy... Jak chcesz delikatny odcień to masz jeszcze Party D Green albo turkusowe. Są kwartalne - jest tam informacja na dole.
troszkę ciebie wymęczyłam,ale to moje pierwsze soczewki i chcę je sobie zamontować na sylwestrową noc i karnawał
sante jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-14, 14:34   #3874
huslistka
Raczkowanie

Nie przeczytałam całego wątku, ale próbowałam już poszukać odpowiedzi na to pytanie. Nie chcę wydawać mnóstwa pieniędzy na testowanie coraz to innych soczewek kolorowych. Chodzi mi o to, że prawie wszystkie firmy mają standardowe BC 8,6, 8,3, 8,8, a ja mam krzywiznę 8,5. No i zakupiłam freshlooki które oczywiście pływają mi po oku i się lepią- są za duże . Nie wiecie czy ta firma może ma jakąś zawyżoną numerację? A może jest jakaś marka, co będzie dokładnie 8,5? Może znacie więc inne soczewki o BC 8,6 ale w odczuciu mniejsze? Pragnę zmienić kolorek oczu zdecydowanie ale mieć komfort noszenia i przede wszystkim nie uszkodzić oczu, a takie chodzenie z za dużą soczewką to chyba nie najlepszy pomysł. Mam piwne, dość ciemne oczy.
huslistka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-14, 23:30   #3875
Karolcia666
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez huslistka Pokaż wiadomość
Nie przeczytałam całego wątku, ale próbowałam już poszukać odpowiedzi na to pytanie. Nie chcę wydawać mnóstwa pieniędzy na testowanie coraz to innych soczewek kolorowych. Chodzi mi o to, że prawie wszystkie firmy mają standardowe BC 8,6, 8,3, 8,8, a ja mam krzywiznę 8,5. No i zakupiłam freshlooki które oczywiście pływają mi po oku i się lepią- są za duże . Nie wiecie czy ta firma może ma jakąś zawyżoną numerację? A może jest jakaś marka, co będzie dokładnie 8,5? Może znacie więc inne soczewki o BC 8,6 ale w odczuciu mniejsze? Pragnę zmienić kolorek oczu zdecydowanie ale mieć komfort noszenia i przede wszystkim nie uszkodzić oczu, a takie chodzenie z za dużą soczewką to chyba nie najlepszy pomysł. Mam piwne, dość ciemne oczy.
Pływają, bo pewnie nie byłaś u okulisty i nie sprawdziłaś, jaki rozmiar powinny mieć soczewki. Kupiłaś w ciemno, więc nie mogłaś wiedzieć, czy będą rozmiarowo OK. BC to krzywizna, a nie rozmiar. Wielkość/rozmiar soczewek określa parametr DIA. U Ciebie DIA jest zapewne 14.5 w tych co kupiłaś ? Wiele soczewek kolorowych ma DIA 14.0 i pewnie te bardziej by Tobie pasowały. Pomiędzy krzywizną BC8.5 a 8.6 różnica jest niewielka, ale pomiędzy rozmiarem 14.0 a 14.5 jest już znaczna i dlatego Ci "pływają"...

---------- Dopisano o 00:30 ---------- Poprzedni post napisano o 00:28 ----------

Cytat:
Napisane przez sante Pokaż wiadomość
troszkę ciebie wymęczyłam,ale to moje pierwsze soczewki i chcę je sobie zamontować na sylwestrową noc i karnawał
to już najwyższy czas się zaopatrzyć, bo Sylwester tuż tuż
Stary 2011-12-15, 10:36   #3876
huslistka
Raczkowanie

Byłam u okulisty, bo jakiś czas nosiłam jednodniowe soczewki johnsona. Tylko byłam przekonana że mi lekarz przepisał DIA 14,5. Muszę więc zajrzeć raz jeszcze w kartę. Bo faktycznie te freshlooki jakieś takie duuże, na palcu przed założeniem nawet teraz już wiem, czego mniej więcej szukać. Tylko mi szkoda, bo freshlook ma dużo fajnych rodzajów i odcieni, ale to DIA widzę że robią jednakowe... cóż, wypatrzyłam więc jakieś Discony.. hmn, opinie o nich mieszane, ale rozmiarowo może by pasowały. Dzięki
Stary 2011-12-15, 15:39   #3877
Nais
Wtajemniczenie

Cytat:
Cytat:
Pływają, bo pewnie nie byłaś u okulisty i nie sprawdziłaś, jaki rozmiar powinny mieć soczewki. Kupiłaś w ciemno, więc nie mogłaś wiedzieć, czy będą rozmiarowo OK. BC to krzywizna, a nie rozmiar. Wielkość/rozmiar soczewek określa parametr DIA. U Ciebie DIA jest zapewne 14.5 w tych co kupiłaś ? Wiele soczewek kolorowych ma DIA 14.0 i pewnie te bardziej by Tobie pasowały. Pomiędzy krzywizną BC8.5 a 8.6 różnica jest niewielka, ale pomiędzy rozmiarem 14.0 a 14.5 jest już znaczna i dlatego Ci "pływają"...

Cytat:
Byłam u okulisty, bo jakiś czas nosiłam jednodniowe soczewki johnsona. Tylko byłam przekonana że mi lekarz przepisał DIA 14,5. Muszę więc zajrzeć raz jeszcze w kartę. Bo faktycznie te freshlooki jakieś takie duuże, na palcu przed założeniem nawet teraz już wiem, czego mniej więcej szukać. Tylko mi szkoda, bo freshlook ma dużo fajnych rodzajów i odcieni, ale to DIA widzę że robią jednakowe... cóż, wypatrzyłam więc jakieś Discony.. hmn, opinie o nich mieszane, ale rozmiarowo może by pasowały. Dzięki
Za to, czy soczewka dobrze układa się na oku i nie "pływa", odpowiada kilka czynników, a nie tylko sama średnica (DIA). Równie ważna jest krzywizna (BC), ale duże znaczenie ma też materiał i konstrukcja soczewki. Dwie soczewki o takich samych lub bardzo podobnych parametrach, ale wyprodukowane przez różne firmy mogą się między sobą bardzo różnić, bo każda z tych soczewek będzie miała inną konstrukcję. Nie można się więc opierać na tym, że specjalista przepisując nam dane soczewki, jednocześnie podał nam "wymiary" soczewek jakie nam pasują i że możemy teraz dowolnie dobierać sobie soczewki bez konsultacji, byleby w obrębie podanych parametrów. Każda soczewka - kolorowa też - aby na pewno nie szkodziła, powinna być obejrzana na oku przez specjalistę. Dodatkową pułapką są soczewki, które dobrane samodzielnie wydają się być bardzo wygodne, a w rzeczywistości może się okazać że uniemożliwiają prawidłową wymianę filmu łzowego.
Nais jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-12-15, 16:10   #3878
huslistka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Nais Pokaż wiadomość
Za to, czy soczewka dobrze układa się na oku i nie "pływa", odpowiada kilka czynników, a nie tylko sama średnica (DIA). Równie ważna jest krzywizna (BC), ale duże znaczenie ma też materiał i konstrukcja soczewki. Dwie soczewki o takich samych lub bardzo podobnych parametrach, ale wyprodukowane przez różne firmy mogą się między sobą bardzo różnić, bo każda z tych soczewek będzie miała inną konstrukcję. Nie można się więc opierać na tym, że specjalista przepisując nam dane soczewki, jednocześnie podał nam "wymiary" soczewek jakie nam pasują i że możemy teraz dowolnie dobierać sobie soczewki bez konsultacji, byleby w obrębie podanych parametrów. Każda soczewka - kolorowa też - aby na pewno nie szkodziła, powinna być obejrzana na oku przez specjalistę. Dodatkową pułapką są soczewki, które dobrane samodzielnie wydają się być bardzo wygodne, a w rzeczywistości może się okazać że uniemożliwiają prawidłową wymianę filmu łzowego.
A to teraz już trochę wzięłam sobie temat do serca. Nigdy bym nie pomyślała, że jak już wygodnie leży to może być coś nie tak. W takim razie jak nawet już coś sama wynajdę i będzie dobrze się układać na oku, odwiedzę jednak okulistę. Aż taką ryzykantką nie będę, aby sobie uszkadzać wzrok. Jak sobie tak czytam, jak tu dziewczyny eksperymentują i noszą różne soczewki, to myślę że odważne są widzę że temat soczewkowy jest mi jeszcze bardzo mało znany. Dziękuję
Stary 2011-12-15, 17:08   #3879
Nais
Wtajemniczenie

Cytat:
A to teraz już trochę wzięłam sobie temat do serca. Nigdy bym nie pomyślała, że jak już wygodnie leży to może być coś nie tak. W takim razie jak nawet już coś sama wynajdę i będzie dobrze się układać na oku, odwiedzę jednak okulistę. Aż taką ryzykantką nie będę, aby sobie uszkadzać wzrok. Jak sobie tak czytam, jak tu dziewczyny eksperymentują i noszą różne soczewki, to myślę że odważne są widzę że temat soczewkowy jest mi jeszcze bardzo mało znany. Dziękuję
TEN wątek jest źródłem nieco bardziej merytorycznych i rzetelnych informacji na temat soczewek, to wątek o zwykłych soczewkach ale przecież zasady są te same. Wypowiada się tam optometrystka.
Teoretycznie każde soczewki powinny być dobierane w gabinecie, w praktyce z kolorowymi soczewkami jest to mało wykonalne (gabinety nie mają na stanie wszystkich dostępnych kolorówek, o ile w ogóle jakieś), dlatego warto po znalezieniu tych wygodnych i z pasującym kolorem przejść się do specjalisty, który oceni ich dopasowanie.
Stary 2011-12-16, 11:53   #3880
sylvia_doll
CORELIPS

Cytat:

Napisz coś więcej, czy kolorowe, czy bezbarwne, bo i te i te można kupić z mocą -1 ...
Kolorowe, intensywna zieleń..
sylvia_doll jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-16, 15:19   #3881
karolina_0
Raczkowanie

mam do was pytanie.. miala ktoras z was kiedys taki bradzo jasny ale naturalny niebieski ??? bo patrzylam juz na colour vue freshlooki niebieskie i na okladce producenta wygladaja swietnie a jak sie zalozy na oko sa na maxa ciemne!! ja mam oczy zielone i zawsze uwazalam ze sa za ciemne ale okzauje sie ze nawet te najjasniejsze kolory jeszcze bardziej przyciemniaja oko
karolina_0 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-17, 07:57   #3882
Karolcia666
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez sylvia_doll Pokaż wiadomość
Kolorowe, intensywna zieleń..
O intensywnych już była mowa, np Party BT Green

---------- Dopisano o 08:57 ---------- Poprzedni post napisano o 08:47 ----------

Cytat:
Napisane przez karolina_0 Pokaż wiadomość
mam do was pytanie.. miala ktoras z was kiedys taki bradzo jasny ale naturalny niebieski ??? bo patrzylam juz na colour vue freshlooki niebieskie i na okladce producenta wygladaja swietnie a jak sie zalozy na oko sa na maxa ciemne!! ja mam oczy zielone i zawsze uwazalam ze sa za ciemne ale okzauje sie ze nawet te najjasniejsze kolory jeszcze bardziej przyciemniaja oko
Tak to już jest, że w większości producentów wszystko ładnie wygląda na okładce i nie ma dobrych zdjęć... Aczkolwiek mogę Tobie polecić jasne soczewki niebieskie Party A SKY, które są właśnie do jasnych oczu i jest to mało spotykany odcień koloru. Freshlooki blue to zupełnie inny niebieski kolor i ciemniejszy, tak jak piszesz.
Stary 2011-12-18, 12:19   #3883
karolina_0
Raczkowanie

patrzylam w internecie na zdjecia tych party a sky i rzeczywiscie to dosc nie spotykany kolor a mi zalezy na naturalnym rozjasnieniu oka .. zawsze mi sie marzyly takie jasne niebieskie oczka ale naturalnie niebieskie niestety powoli trace nadzieje czy kiedykolwiek uda mi sie je rozjasnic jak pytalam u optyka o rozjasnienie srednio jasnych oczu bo ja mam taka szara zielen to zasugerowala soczewki rozswietlajace i poglebiajace kolor ale to nie sa soczewki kolorowe.. czyli podejzewam ze efektu nie bedzie widac a pieniadze znowu bd wydane w bloto
Stary 2011-12-20, 04:22   #3884
maddie_o
Przyczajenie

czesc dziewczyny nie wiem, czy ktos mi tutaj odpowie, ale sprobuje. ogladalam dzisiaj filmiki na yt w poszukiwaniu soczewki idealnej - to znaczy, niespecjalnie przekonuja mnie zdjecia "firmowe", wykonane na jednej i tej samej modelce, gdzie o zgrozo nie zmienia sie nic, oprocz, oczywiscie, koloru zrenicy (za sprawa photoshopa), dlatego chcialam sie przekonac o kolorozycji na zywo. no i wpadlam, bo znalazlam... jezeli moge wkleic:

http://www.youtube.com/watch?v=JT9yM...eature=related jedne oraz http://www.youtube.com/watch?v=8juG_...8&feature=plcp wygladajace jak oczy u huskich...

totalnie sie zakochalam, ale poniewaz po prostu nie da rady, zeby je gdzies kupic (strony nie dzialaja), to mialabym dodatkowy problem ze sciaganiem prawdopodobnie ze stanow. w zwiazku z tym pojawia sie moje pytanie - czy ktoras z Was posiada/posiadala soczewki w tak jasnym kolorze wygladajace TAK naturalnie? od dawna szukam czegos w tym stylu, wszystkie moje zakupy w kwestii koloryzacji oczu konczyly sie smiesznym wygladem - kontakty byly zbyt sztuczne albo zbyt ciemne, wiec i ja wygladam zbyt... upiornie. gdzie moge je dostac? blagam, niech mi ktos pomoze.

moj naturalny kolor oczu jest niebieski. pozdrawiam.
maddie_o jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-20, 10:32   #3885
Burbery
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez maddie_o Pokaż wiadomość
czesc dziewczyny nie wiem, czy ktos mi tutaj odpowie, ale sprobuje. ogladalam dzisiaj filmiki na yt w poszukiwaniu soczewki idealnej - to znaczy, niespecjalnie przekonuja mnie zdjecia "firmowe", wykonane na jednej i tej samej modelce, gdzie o zgrozo nie zmienia sie nic, oprocz, oczywiscie, koloru zrenicy (za sprawa photoshopa), dlatego chcialam sie przekonac o kolorozycji na zywo. no i wpadlam, bo znalazlam... jezeli moge wkleic:

http://www.youtube.com/watch?v=JT9yM...eature=related jedne oraz http://www.youtube.com/watch?v=8juG_...8&feature=plcp wygladajace jak oczy u huskich...

totalnie sie zakochalam, ale poniewaz po prostu nie da rady, zeby je gdzies kupic (strony nie dzialaja), to mialabym dodatkowy problem ze sciaganiem prawdopodobnie ze stanow. w zwiazku z tym pojawia sie moje pytanie - czy ktoras z Was posiada/posiadala soczewki w tak jasnym kolorze wygladajace TAK naturalnie? od dawna szukam czegos w tym stylu, wszystkie moje zakupy w kwestii koloryzacji oczu konczyly sie smiesznym wygladem - kontakty byly zbyt sztuczne albo zbyt ciemne, wiec i ja wygladam zbyt... upiornie. gdzie moge je dostac? blagam, niech mi ktos pomoze.

moj naturalny kolor oczu jest niebieski. pozdrawiam.
dam sobie obie ręce uciąć że to nie freshlooki! Znam wszytskie freshlooki i żaden nie daje takiego efektu

---------- Dopisano o 11:32 ---------- Poprzedni post napisano o 11:28 ----------

Cytat:
Napisane przez karolina_0 Pokaż wiadomość
patrzylam w internecie na zdjecia tych party a sky i rzeczywiscie to dosc nie spotykany kolor a mi zalezy na naturalnym rozjasnieniu oka .. zawsze mi sie marzyly takie jasne niebieskie oczka ale naturalnie niebieskie niestety powoli trace nadzieje czy kiedykolwiek uda mi sie je rozjasnic jak pytalam u optyka o rozjasnienie srednio jasnych oczu bo ja mam taka szara zielen to zasugerowala soczewki rozswietlajace i poglebiajace kolor ale to nie sa soczewki kolorowe.. czyli podejzewam ze efektu nie bedzie widac a pieniadze znowu bd wydane w bloto
Mam dokładnie to samo! Szaro-buro-niebieskie oczy i marzenie o jasnych oczach. Niestety, z soczewek dostępnych na polskim rynku nie ma nic ciekawego, wszystkie soczewki sprawiają że oczy wydają się mętne. Najfajniejszy efekt uzyskałam za pomocą freshlook colors gray i blue, ale są bardzo niewygodne...
Burbery jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-12-20, 11:05   #3886
huslistka
Raczkowanie

Postanowiłam dokonać jeszcze jednej próby zakupu w ciemno. Tym razem wybrałam soczewki o mniejszym DIA (niby...) ale jest źle soczewki color nova 3 - tonowe, BC 8,6, DIA 14. I pływają nie mniej od wspomnianych freshlook co mają DIA 14,5. Co więcej, gorzej widzę, zamazany obraz. Założyłam je, siedzę w nich teraz w pracy. Jak je odpowiednio "ułożę" na oku, to ładnie to wygląda, ale się przesuwają, widać prześwity białka . Kapituluję kupiłam kolor hazel, mam ciemne oczy, chciałam je uwydatnić. Nie wiem jak znaleźć soczewki odpowiadające moim parametrom, koloryzujące i wygodne. Z tym czymś co mam na oczach nawet nie idę do okulisty, bo wylądują po prostu w koszu
Stary 2011-12-20, 20:32   #3887
1985SiWA
Zakorzenienie

Freschlook Colour _ Saphire Blue.
1. Soczewki
2. Natura - Cieeemny braz.

Niestety dla mnie zbyt demoniczne, na dzien sie raczej nie nadaja, a szkoda ....

Przepraszam za jakosc zdjec, cykane kamera w laptopie ...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Picture0018 - Kopia.jpg (7,2 KB, 201 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Picture0015.jpg (6,3 KB, 134 załadowań)

Edytowane przez 1985SiWA
Czas edycji: 2011-12-20 o 20:33
1985SiWA jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-21, 07:50   #3888
karolina_0
Raczkowanie

---------- Dopisano o 11:32 ---------- Poprzedni post napisano o 11:28 ----------

Mam dokładnie to samo! Szaro-buro-niebieskie oczy i marzenie o jasnych oczach. Niestety, z soczewek dostępnych na polskim rynku nie ma nic ciekawego, wszystkie soczewki sprawiają że oczy wydają się mętne. Najfajniejszy efekt uzyskałam za pomocą freshlook colors gray i blue, ale są bardzo niewygodne...[/QUOTE]

ja korzystalam z freshlookow colors blue podpisane niebieskie a na moich oczach uzyskalam efekt bardzo ciemnego granatu, z daleka wrecz wydawalo mi sie ze mam czarne oczy:/ malo tego jedna soczewka zachowywala sie tak jakby chciala wypasc z oka przez co to jedno oko wygladalo upiornie no poprostu dramat:/ wygladalam duzo gorzej niz w naturalnym kolorze dlatego nie polecam nikomu freshlookow, obczailam watek mniej wiecej i z tego co widze to te crystal blue color maker na jednej z dziewczyn wygladaja dosyc ciekawie a dziewczyna ma czarne oczy wiec na moich zielonych moze uda mi sie w koncu uzyskac cos jasno niebieskiego, wyprobuje i pozniej zdam wam relacje
Stary 2011-12-21, 15:31   #3889
anesiaaa
Przyczajenie

Próbowałam już kilku firm które oferuję sprzedaż niebieskich, błękitnych soczewek kontaktowych i KAŻDE są mało naturalne
Jedynym sposobem na niebieskie oczy jest urodzenie sie z nimi
lub też z niebiesko-szarymi czy tez jakimkolwiek odcieniem niebieskiego
a następnie zakup soczewek podkreślających na ten kolor. Moja koleżanka tak ma.. efekt cudowny ehh ..
anesiaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-21, 17:28   #3890
Majka007
Zakorzenienie

Podobno wycofują soczewki focus softcolors ze sklepu twoje soczewki nie wiem czy tylko tam wycofują czy z produkcji ogolnie wycofują. Wiecie cos na ten temat?

21.03.2016 dr. D.F. Mentor 450cc okrągłe
Majka007 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-21, 19:05   #3891
Nais
Wtajemniczenie

Cytat:
Postanowiłam dokonać jeszcze jednej próby zakupu w ciemno. Tym razem wybrałam soczewki o mniejszym DIA (niby...) ale jest źle soczewki color nova 3 - tonowe, BC 8,6, DIA 14. I pływają nie mniej od wspomnianych freshlook co mają DIA 14,5. Co więcej, gorzej widzę, zamazany obraz. Założyłam je, siedzę w nich teraz w pracy. Jak je odpowiednio "ułożę" na oku, to ładnie to wygląda, ale się przesuwają, widać prześwity białka . Kapituluję kupiłam kolor hazel, mam ciemne oczy, chciałam je uwydatnić. Nie wiem jak znaleźć soczewki odpowiadające moim parametrom, koloryzujące i wygodne. Z tym czymś co mam na oczach nawet nie idę do okulisty, bo wylądują po prostu w koszu
Być może potrzebujesz po prostu mniejszej krzywizny. Z takich z mniejszą BC na rynku polskim dostępne są Johnsony (BC 8.3)
http://www.szkla.com/84_acuvue-2-col...que-6-szt.html
http://www.szkla.com/83_acuvue-2-col...ers-6-szt.html
i B&L (BC 8.4) http://www.noszesoczewki.pl/soczewki...natural-colors

Nie mam pojęcia, jaki masz kolor oczu i o jakim marzysz, ale może akurat trafisz
Stary 2011-12-22, 12:07   #3892
karolina_0
Raczkowanie

anesiaa a firme colors makers mialas?? bo przymierzam sie do zakupy ale boje sie ze znowu wydam pieniadze w bloto. na zdjeciu u jednej z dziewczyn wygladaja calkiem naturalnie a i ta dziewczyna pisze ze kolor nie jest wcale jakis sztuczny i ze poleca te soczewki. ale gadalam ostatnio ze znajomym optykiem ipowiedzial mi ze johnson and johnson wycofuja juz kolorowe zerowki i ze wgl juz niedlugo powoli wszystkie firmy beda wycofywac te soczewki barwione bo ludzie z tego raczej nie korzystaja i to juz jest taki przezytek wychodzacy z mody i haha zebym dala sobie z tym spokoj bo nigdy nie uda mi sie rozjasnic naturalnie oka a jak rozjasnie to wszyscy beda widziec ze mam szkla a jedyne co osiagne to efekt sztucznego oka i brak komfortu noszenia
Stary 2011-12-23, 15:45   #3893
klipsik
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez sylvia_doll Pokaż wiadomość
A jakie polecacie dla osób (tzn dla oczu ) z wadą? co prawda niewielka (ok. -1) .. poradźcie nie mam czasu na przerabianie całego wątku.
Ja osobiście bardzo polecam soczewki PureVision, jak dla mnie największą zaletą jest noszenie ich w trybie całodobowym przez miesiąc czasu .
Żadnych płynów, zmieniania
klipsik jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-25, 16:23   #3894
2hot4you
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Majka007 Pokaż wiadomość
Podobno wycofują soczewki focus softcolors ze sklepu twoje soczewki nie wiem czy tylko tam wycofują czy z produkcji ogolnie wycofują. Wiecie cos na ten temat?
Niestety, z tego co wiem to wycofują je całkiem z rynku.
2hot4you jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-26, 02:50   #3895
xemy
Przyczajenie

Witam starałam się przewertować ten wątek w poszukiwaniu tego co mi potrzeba, jednak ciężko ogarnąć aż tyle postów tak też zapytam.

Przymierzam się do zakupu soczewek MonoVision All Vue Colors w jasnym kolorze, a mam brązowe oczy. pokryć pokryją, chciałabym tylko zobaczyć efekt na oczach, jeśli ktoś posiada takie zdjęcia zielonych lub niebieskich. Chociaż niebieskie widziałam i wydają się być mega nienaturalne przez co moje serce krwawi czy nosił ktoś soczewki tej firmy? jak się sprawdzają i wyglądają? to byłyby pierwsze kolorowe soczewki w moim życiu, dlatego tak dopytuję
xemy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-26, 10:10   #3896
Burbery
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez xemy Pokaż wiadomość
Witam starałam się przewertować ten wątek w poszukiwaniu tego co mi potrzeba, jednak ciężko ogarnąć aż tyle postów tak też zapytam.

Przymierzam się do zakupu soczewek MonoVision All Vue Colors w jasnym kolorze, a mam brązowe oczy. pokryć pokryją, chciałabym tylko zobaczyć efekt na oczach, jeśli ktoś posiada takie zdjęcia zielonych lub niebieskich. Chociaż niebieskie widziałam i wydają się być mega nienaturalne przez co moje serce krwawi czy nosił ktoś soczewki tej firmy? jak się sprawdzają i wyglądają? to byłyby pierwsze kolorowe soczewki w moim życiu, dlatego tak dopytuję
nigdy nie stosowałam, ale trochę soczewek już nosiłam i patrząc na wzorce jestem przekonana że nie będziesz mogła ich używać na co dzień, to są typowe soczewki na imprezy tematyczne będą bardzo sztucznie wyglądać na oczach.

Niestety na naszym rynku niestety nadal panuje zasada "im większe krycie, tym bardziej sztuczny efekt". w 100% naturalnie na oczach w sumie wyglądają jedynie soczewki podkreślające

Edytowane przez Burbery
Czas edycji: 2011-12-26 o 10:12
Burbery jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-27, 07:29   #3897
Karolcia666
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Carmenn8 Pokaż wiadomość
hej miał ktoś może kiedyś niebieskie soczewki, ale bardzo naturalnie wyglądające z czarną otoczką?? wyróbowałam juz chyba wszystkie jakie są dostępne na allegro i wciąż szukam.. Póki co noszę cool blue z colourVue... Ale szukam czegoś naturalniej wylądającego.. ;p
Zobacz sobie takie http://centrumsoczewek.pl/soczewki-k...ie-a-aqua.html , są z ciemną obwódką i wyglądają naturalnie.
Stary 2011-12-27, 09:34   #3898
sylvia_doll
CORELIPS

Cytat:
Napisane przez klipsik Pokaż wiadomość
Ja osobiście bardzo polecam soczewki PureVision, jak dla mnie największą zaletą jest noszenie ich w trybie całodobowym przez miesiąc czasu .
Żadnych płynów, zmieniania
Dobrze, że wcześniej postanowiłam się zorientować w temacie soczewek... Dopiero na wiosnę kupuję Wtedy też robię kolczyka i będzie ultra ciekawa zmiana Dziękuję bardzo za odpowiedzi!
Nie napisałam, że przy wyborze będę się sugerowała przede wszystkim ceną. To moje pierwsze soczewki, nie chcę wydać fortuny, musi być tanio... Hmm? Coś jeszcze polecicie?
sylvia_doll jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-27, 11:12   #3899
Majka007
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 2hot4you Pokaż wiadomość
Niestety, z tego co wiem to wycofują je całkiem z rynku.
Moje ulubione soczewki a wiadome dlaczego?

21.03.2016 dr. D.F. Mentor 450cc okrągłe
Majka007 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-28, 22:02   #3900
lovelykate
Rozeznanie

Cześć dziewczyny. Mam pytanie. Miała może któraś z was te soczewki w wersji brązowej? http://allegro.pl/princess-eyes-kolo...977323648.html
Jeśli tak, to czy dają one w miarę fajny kolor, jak się nosi, czy uwierają po jakimś czasie?

Co mi zostało w życiu prócz czterech ścian
Nigdy nie chciałam wiele, co dzisiaj mam
Dobry sen znikł wchłonięty w czerń
Nie został nikt co kochał mnie
Nie mam już nic
Nie ma już nic
Nie ma już mnie...
lovelykate jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości