|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3871 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Kolorowe soczewki kontaktowe, wątek zbiorczy
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3872 |
Przyczajenie
|
BT Green mają na tyle intensywny kolor, żeby dobrze pokryć ciemne oczy. Pisałaś, że masz piwne oczy... Jak chcesz delikatny odcień to masz jeszcze Party D Green albo turkusowe. Są kwartalne - jest tam informacja na dole.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3873 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3874 |
Raczkowanie
|
Nie przeczytałam całego wątku, ale próbowałam już poszukać odpowiedzi na to pytanie. Nie chcę wydawać mnóstwa pieniędzy na testowanie coraz to innych soczewek kolorowych. Chodzi mi o to, że prawie wszystkie firmy mają standardowe BC 8,6, 8,3, 8,8, a ja mam krzywiznę 8,5. No i zakupiłam freshlooki które oczywiście pływają mi po oku i się lepią- są za duże
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3875 | ||
Przyczajenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 00:30 ---------- Poprzedni post napisano o 00:28 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3876 |
Raczkowanie
|
Byłam u okulisty, bo jakiś czas nosiłam jednodniowe soczewki johnsona. Tylko byłam przekonana że mi lekarz przepisał DIA 14,5. Muszę więc zajrzeć raz jeszcze w kartę. Bo faktycznie te freshlooki jakieś takie duuże, na palcu przed założeniem nawet
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3877 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3878 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3879 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Teoretycznie każde soczewki powinny być dobierane w gabinecie, w praktyce z kolorowymi soczewkami jest to mało wykonalne (gabinety nie mają na stanie wszystkich dostępnych kolorówek, o ile w ogóle jakieś), dlatego warto po znalezieniu tych wygodnych i z pasującym kolorem przejść się do specjalisty, który oceni ich dopasowanie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3880 |
CORELIPS
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3881 |
Raczkowanie
|
mam do was pytanie.. miala ktoras z was kiedys taki bradzo jasny ale naturalny niebieski ??? bo patrzylam juz na colour vue freshlooki niebieskie i na okladce producenta wygladaja swietnie a jak sie zalozy na oko sa na maxa ciemne!! ja mam oczy zielone i zawsze uwazalam ze sa za ciemne ale okzauje sie ze nawet te najjasniejsze kolory jeszcze bardziej przyciemniaja oko
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3882 | |
Przyczajenie
|
O intensywnych już była mowa, np Party BT Green
---------- Dopisano o 08:57 ---------- Poprzedni post napisano o 08:47 ---------- Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3883 |
Raczkowanie
|
patrzylam w internecie na zdjecia tych party a sky i rzeczywiscie to dosc nie spotykany kolor a mi zalezy na naturalnym rozjasnieniu oka .. zawsze mi sie marzyly takie jasne niebieskie oczka ale naturalnie niebieskie niestety powoli trace nadzieje czy kiedykolwiek uda mi sie je rozjasnic
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3884 |
Przyczajenie
|
czesc dziewczyny
![]() ![]() http://www.youtube.com/watch?v=JT9yM...eature=related jedne oraz http://www.youtube.com/watch?v=8juG_...8&feature=plcp wygladajace jak oczy u huskich... totalnie sie zakochalam, ale poniewaz po prostu nie da rady, zeby je gdzies kupic (strony nie dzialaja), to mialabym dodatkowy problem ze sciaganiem prawdopodobnie ze stanow. w zwiazku z tym pojawia sie moje pytanie - czy ktoras z Was posiada/posiadala soczewki w tak jasnym kolorze wygladajace TAK naturalnie? od dawna szukam czegos w tym stylu, wszystkie moje zakupy w kwestii koloryzacji oczu konczyly sie smiesznym wygladem - kontakty byly zbyt sztuczne albo zbyt ciemne, wiec i ja wygladam zbyt... upiornie. ![]() moj naturalny kolor oczu jest niebieski. pozdrawiam. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3885 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:32 ---------- Poprzedni post napisano o 11:28 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3886 |
Raczkowanie
|
Postanowiłam dokonać jeszcze jednej próby zakupu w ciemno. Tym razem wybrałam soczewki o mniejszym DIA (niby...) ale jest źle
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3887 |
Zakorzenienie
|
Freschlook Colour _ Saphire Blue.
1. Soczewki 2. Natura - Cieeemny braz. Niestety dla mnie zbyt demoniczne, na dzien sie raczej nie nadaja, a szkoda .... Przepraszam za jakosc zdjec, cykane kamera w laptopie ...
02.09.2015 dr. L.P Ostrava, Czechy - Żelki! już są ![]() ![]() 395 ml Sebbin Clasic, Textured Okrągłe Wysoki Profil ![]() ![]() Edytowane przez 1985SiWA Czas edycji: 2011-12-20 o 20:33 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3888 |
Raczkowanie
|
---------- Dopisano o 11:32 ---------- Poprzedni post napisano o 11:28 ----------
Mam dokładnie to samo! Szaro-buro-niebieskie oczy i marzenie o jasnych oczach. Niestety, z soczewek dostępnych na polskim rynku nie ma nic ciekawego, wszystkie soczewki sprawiają że oczy wydają się mętne. Najfajniejszy efekt uzyskałam za pomocą freshlook colors gray i blue, ale są bardzo niewygodne...[/QUOTE] ja korzystalam z freshlookow colors blue podpisane niebieskie a na moich oczach uzyskalam efekt bardzo ciemnego granatu, z daleka wrecz wydawalo mi sie ze mam czarne oczy:/ malo tego jedna soczewka zachowywala sie tak jakby chciala wypasc z oka przez co to jedno oko wygladalo upiornie no poprostu dramat:/ wygladalam duzo gorzej niz w naturalnym kolorze dlatego nie polecam nikomu freshlookow, obczailam watek mniej wiecej i z tego co widze to te crystal blue color maker na jednej z dziewczyn wygladaja dosyc ciekawie a dziewczyna ma czarne oczy wiec na moich zielonych moze uda mi sie w koncu uzyskac cos jasno niebieskiego, wyprobuje i pozniej zdam wam relacje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3889 |
Przyczajenie
|
Próbowałam już kilku firm które oferuję sprzedaż niebieskich, błękitnych soczewek kontaktowych i KAŻDE są mało naturalne
![]() Jedynym sposobem na niebieskie oczy jest urodzenie sie z nimi lub też z niebiesko-szarymi czy tez jakimkolwiek odcieniem niebieskiego a następnie zakup soczewek podkreślających na ten kolor. Moja koleżanka tak ma.. efekt cudowny ehh .. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3890 |
Zakorzenienie
|
Podobno wycofują soczewki focus softcolors ze sklepu twoje soczewki nie wiem czy tylko tam wycofują czy z produkcji ogolnie wycofują. Wiecie cos na ten temat?
![]() |
#3891 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
http://www.szkla.com/84_acuvue-2-col...que-6-szt.html http://www.szkla.com/83_acuvue-2-col...ers-6-szt.html i B&L (BC 8.4) http://www.noszesoczewki.pl/soczewki...natural-colors Nie mam pojęcia, jaki masz kolor oczu i o jakim marzysz, ale może akurat trafisz ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3892 |
Raczkowanie
|
anesiaa a firme colors makers mialas?? bo przymierzam sie do zakupy ale boje sie ze znowu wydam pieniadze w bloto. na zdjeciu u jednej z dziewczyn wygladaja calkiem naturalnie a i ta dziewczyna pisze ze kolor nie jest wcale jakis sztuczny i ze poleca te soczewki. ale gadalam ostatnio ze znajomym optykiem ipowiedzial mi ze johnson and johnson wycofuja juz kolorowe zerowki i ze wgl juz niedlugo powoli wszystkie firmy beda wycofywac te soczewki barwione bo ludzie z tego raczej nie korzystaja i to juz jest taki przezytek wychodzacy z mody i haha zebym dala sobie z tym spokoj bo nigdy nie uda mi sie rozjasnic naturalnie oka a jak rozjasnie to wszyscy beda widziec ze mam szkla a jedyne co osiagne to efekt sztucznego oka i brak komfortu noszenia
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3893 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Żadnych płynów, zmieniania ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3894 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3895 |
Przyczajenie
|
Witam
![]() Przymierzam się do zakupu soczewek MonoVision All Vue Colors w jasnym kolorze, a mam brązowe oczy. pokryć pokryją, chciałabym tylko zobaczyć efekt na oczach, jeśli ktoś posiada takie zdjęcia zielonych lub niebieskich. Chociaż niebieskie widziałam i wydają się być mega nienaturalne przez co moje serce krwawi ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3896 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Niestety na naszym rynku niestety nadal panuje zasada "im większe krycie, tym bardziej sztuczny efekt". w 100% naturalnie na oczach w sumie wyglądają jedynie soczewki podkreślające
![]() http://woskomania.blogspot.com/ https://www.facebook.com/woskomania/ Edytowane przez Burbery Czas edycji: 2011-12-26 o 10:12 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3897 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3898 | |
CORELIPS
|
Cytat:
![]() ![]() Nie napisałam, że przy wyborze będę się sugerowała przede wszystkim ceną. To moje pierwsze soczewki, nie chcę wydać fortuny, musi być tanio... Hmm? Coś jeszcze polecicie? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3899 |
Zakorzenienie
|
Moje ulubione soczewki
![]()
![]() |
#3900 |
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny. Mam pytanie. Miała może któraś z was te soczewki w wersji brązowej? http://allegro.pl/princess-eyes-kolo...977323648.html
Jeśli tak, to czy dają one w miarę fajny kolor, jak się nosi, czy uwierają po jakimś czasie?
Blog kulinarny Co mi zostało w życiu prócz czterech ścian Nigdy nie chciałam wiele, co dzisiaj mam Dobry sen znikł wchłonięty w czerń Nie został nikt co kochał mnie Nie mam już nic Nie ma już nic Nie ma już mnie... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:32.