|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3901 |
Raczkowanie
|
Dot.: Kolorowe soczewki kontaktowe, wątek zbiorczy
Do dziewczyn poszukujacych jasno niebieskich naturalnie wygladajacych soczewek!!
przetestowalam color maker crystal blue i rzeczywiscie kolor jest bardzo ladny i wcale nie jakos szczegolnie sztuczny takze jezeli chodzi o kolor to polecam... niestet soczewki maja tez i swoje wady, sa bardzo wygodne ale niestety slabej jakosci. soczewka plywa po oku co widac z bliska ze np wychodzi delikatnie na bialko ale zachodzi na zrenice. poza tym jest bardzo wypukla (choc to moze wczasie noszenia jeszcze ulegnie zmianie) i troche to oko przez to wyglada malo delikatnie:d pod tym wzgledem niestety freshlooki byly lepsze. narazie tylko przymierzylam ale jak bd miala troche wiecej czasu to wkleje jakies zdjecie zebyscie mogly zobaczyc jaki mniej wiecej daje efekt ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3902 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3903 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3904 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Akurat ja mam również zielonkawe oczy, ale chciałam podkreślić kolor. Soczewki mają czarną obwódkę i powiększają optycznie oko. Efekt zauważalny, nie aż tak sztuczny (chyba że się porządnie wpatrzysz). Są miłe w noszeniu, nie uwierają, nie szczypią. Przed nimi nosiłam zwykłe miesięczne korekcyjne Air Optix. Nie zauważyłam wielkiej różnicy w noszeniu w porównaniu z nimi. Dodam też, że mam skłonności alergiczne które w niczym mi nie przeszkadzały. Oprócz przespania się raz w nich i nabawienia się zapalenia spojówek :P Podaję parę zdjęć: DSCN0199.jpg DSCN0108a.jpg zdj_48f6d0e533b5b9bed166fbf53d1550a8.jpg Edytowane przez ap-hope Czas edycji: 2011-12-30 o 19:24 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3906 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Widzę, że używasz płynu katalitycznego - z ciekawości zapytam, czy to z uwagi na alergię, o której piszesz? Widzisz różnicę w porównaniu do tradycyjnego płynu? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3907 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3908 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3909 |
Zakorzenienie
|
Dla potomności ;p colourvue glamour fioletowe
![]() --- a jesli chodzi o wygodę to w porownaniu do freshlookow są gorsze, ale nie ma tragedii ![]() Edytowane przez mila1122 Czas edycji: 2025-04-09 o 13:39 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3910 |
Przyczajenie
|
nie chcę przegladać wszystkich stron, powiedźcie mi który kolor polecacie : Pretty Hazel czy Sexy Brown?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3911 |
Rozeznanie
|
Zależy...Hazel a Brown - jedne jaśniejsze, drugie ciemniejsze, zależy tez jaki masz kolor oczu.
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3912 |
Raczkowanie
|
jednak za wczesnie sie cieszylam, na zywo nie wygladaja az tak sztucznie ale na zdjeciach zwlaszcza przy uzyciu flesza sa meeeeeeega sztuczne jak taki sztuczny blekit w oku
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3913 |
Przyczajenie
|
ostatnio pytałam was o poradę dotyczącą soczewek MonoVision All Vue Colors w kolorze Blue i mimo skąpych odpowiedzi skusiłam się na nie. dziś przyszły i na fali wielkiej ekscytacji zrobiłam wam zdjęcie byście nie popełniły tego błędu co ja ;D to znaczy oczywiście jeśli jesteście nastawione na codzienne noszenie tych soczewek.. ja zamawiałam je tylko z myślą o imprezy czy inne śmieszne wypady, dlatego jestem raczej zadowolona
![]() ![]() a i jeszcze jedną ich wadą jest to, że bardzo ciężko się je zakłada i ciężko odróżnić strony soczewki.. ale może jestem wygodnicka po 5 latach noszenia zwykłych soczewek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3914 |
Przyczajenie
|
siemka wszystkim! czy któraś z was używa ColorVue Pretty Hazel, chciałabym sobie je kupić, ale słyszałam, że bardzo sztucznie to wygląda. jakbyście mogły mi powiedzieć czy tak naprawde jest byłabym wdzięczna
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3915 |
Zakorzenienie
|
Hej! Mam prośbę. Może macie jakieś doświadczenia z zielonymi soczewkami?
Mam takie zwykłe zielone oczy (ani jasne ani ciemne) ![]() Freshlook sea green: przyjemny kolor, w miarę naturalny. Na moich zielonych oczach zdecydowanie naturalny kolor przyciemnił, mam w nich taki bardziej morski/butelkowy zielony. Dają efekt powiększenia źrenicy. Noszę je ostatnio na co dzień (czekam na nowe) i nie ma rewelacji, ale tragedii również. Trochę jakby nie trzymają się oka, parę razy mi się wywinęły. Ale ogólnie całkiem nieźle. Acuvue 2 colors opaque deep blue. Jak dla mnie porażka. Dosyć, że nie ten promien stromizny (8.3) zatem widoczność dramatyczna, miejscowo jak przez mgłę. Do tego na zielonych oczach mega nienaturalny wygląd. Bardzo niewygodne i ogólnie nie polecam. Właściwie od razu je wyrzuciłam, nie było sensu ich trzymać. Teraz czekam na Acuvue Enhancers Aqua. Próbuje Acuvue, bo lubie J&J, nosiłam wcześniej Oasys i to były moje najlepsze soczewki. Poza tym enhancers mają dobre opinie, ale zobaczymy. Przechodząc do sedna - szukam soczewek, które pomogą mi rozjaśnić mój kolor . Np. powiększą źrenicą (lub efekt ciemnych obwódek) + uzyskam jasno zielony kolor. Jakieś pomysły? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3916 |
Wtajemniczenie
|
wpisz w wyszukiwarkę Parteye BT green i są w tam jeszcze z obwódką robiące wrażenie powiększenia
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3917 |
Rozeznanie
|
Pretty Hazel podobne są do moich soczewek...efekt - dwie strony wcześniej wątku na moim zdjęciu
![]() Earthpace- chcesz naturalnego efektu? Znam soczewki powiększające z ciemną obwódką...ale są ciemne i bardziej w stylu Gyaru, więc niezbyt naturalne. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3918 |
Przyczajenie
|
jusali-dzięki, bardzo ładnie soczewki prezentują się na oku
![]() Nie wiecie czasem czy te Pretty Hazel bardziej wpadają w jasny, czy ciemny brąz? Bo mam aktualnie Freshlook Colorblends Brown i są dosyć jasne i jakoś nie przypadły mi do gustu, czy Pretty Hazel są od nich ciemniejsze? Z góry dzięki ![]() Przy okazji, jestem też zainteresowana soczewkami firmy Coopervision Expression Brown, czy któraś z was wie z jakiej strony można je zamówić? Bo ja niestety znalazłam tylko jedną i przesyłka idzie ok. miesiąca, a to dla mnie trochę za długo. Edytowane przez thesemyconfessions Czas edycji: 2012-01-17 o 21:37 Powód: zapomniałam o jednej rzeczy xd |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3919 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3920 |
Zakorzenienie
|
Zielone_Korale,
Pewnie, nawet chetniej. Mam wrażenie, że soczewki podkreślające są lepsze w użytkowaniu niż te kryjące. A macie jakieś sugestie? Freshlook Dimension Sea Green już wypróbowałam. Efekt ok, ale przyciemniły mi kolor. A chodziłoby mi o rozjaśnienie. Myślę, że te, na które czekam obecnie - Acuvue Enhancers Aqua też je przyciemną i "zaniebieszczą" ![]() Dzięki za polecenie tych Party BT, wyglądają bardzo ciekawie. Ciekawe tylko czy nie dają nieco nienaturalnego efektu? Zastanawiałam się czy jakieś podkreślające szare soczewki nie dałyby na zielonym oku efektu rozjaśnienia. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3921 |
Wtajemniczenie
|
To zdjęcie na którym tak podobał mi się efekt to prawdopodobnie były Acuvue Enhancers Green, pewna nie jestem. Użytkowniczka która re zdjęcia wklejala nazywa się chyba Mila. Ja sama nic od siebie polecić nie mogę z podkreślających, bo sama mam bardzo ciemne brązowe oczy, blisko im do czarnego, wiec musiałabym szukać soczewek mocno kryjących, a te z kolei wyglądają nienaturalnie, najbardziej przeswitujacy kolor obok źrenicy.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3922 |
Raczkowanie
|
[QUOTE=thesemyconfessions; 31684658]jusali-dzięki, bardzo ładnie soczewki prezentują się na oku
![]() Nie wiecie czasem czy te Pretty Hazel bardziej wpadają w jasny, czy ciemny brąz? Bo mam aktualnie Freshlook Colorblends Brown i są dosyć jasne i jakoś nie przypadły mi do gustu, czy Pretty Hazel są od nich ciemniejsze? Z góry dzięki ![]() Przy okazji, jestem też zainteresowana soczewkami firmy Coopervision Expression Brown, czy któraś z was wie z jakiej strony można je zamówić? Bo ja niestety znalazłam tylko jedną i przesyłka idzie ok. miesiąca, a to dla mnie trochę za długo.[/QUOT Wypowiem się, gdyż sama marzyłam o ciemnych brazowych oczach,a mam szaro-niebieskie: -pretty hazel- ciemnobrązowe, b. wygodne, niestety sztucznie wyglądające. -expressions brown- jasniejsze od pretty hazel, kolor ladny, ale bardzo mi wysuszlay oczy. W tej chwili robie sobie soczewki na zamowienie w laboratorium optycznym, o ktorym tu kiedys wyczytalam. I teraz mam zarowno komfort noszenia jak i meganaturalny efekt ciemnych oczu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3923 |
Wtajemniczenie
|
Też byłam zainteresowana tymi soczewkami z tego laboratorium, ale z tego co do nich pisałam wynikało, że z moich ciemnych oczu niewiele da się zrobić, wiec jak za ta cenę odpuscilam i zostaje przy bezbarwnych soczewkach. Ale dla osób o jasnych oczach całkiem fajna alternatywa do gotowych soczewek, można tam sobie dopasować odcień do koloru oczu, nawet wysłać im zdjęcie oczu i juz oni dopasują odpowiedni kolor i wyślą propozycje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3924 | |
Przyczajenie
|
[QUOTE=yennefer2;31708861]
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3925 |
Wtajemniczenie
|
Było na forum tutaj bardzo fajnie opisane, ale uznali, ze to reklama i te posty zostały skasowane, dla tego nie będę linka podawać, moge wysłać na PW. Na stronie nie ma konkretnych informacji, ale jest podany kontakt, trzeba pisać, odpisują bardzo szybko i konkretnie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3926 |
Raczkowanie
|
polecam soczewki color vue fusion gray fiolet! kolor w jasnym swietle jest poprostu genialny. jak pierwszy raz wlozylam wygladalam jak kosmitka bo jakies takie wypukle byly ale wierze ze to efekt zalozenia pierwszy raz i jak juz zaloze 2 to lepiej uloza sie na oku
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3927 |
Naczelny Hipster
|
A ja jestem ciekawa skąd się wzięła ta informacja o wycofywaniu Softcolorsów
![]() ![]() Jak zobaczyłam tą informację to zerknęłam na TwojeSoczewki, gdzie owszem Softcolorsy były wyprzedawane (jak i stosy innych soczewek), bo z końcem 2011 kończył im się termin ważności. Przy soczewkach była adnotacja, że należy je otworzyć przed końcem grudnia, bo kończy się ich termin. Normalna praktyka sklepu, który chce sprzedać towar, który za miesiąc będzie musiał wyrzucić ![]() Także ja bardzo chętnie usłyszę jakie to cudowne źródło miała osoba głosząca ich wycofywanie ![]() A na moich szarozielonych oczach Softcolos Evergreen wyglądają tak ![]() (i większość ludzi sądzi, że to mój naturalny kolor ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3928 |
Zakorzenienie
|
Dzięki Mitsukki, wygląda faktycznie super. Powiedz mi a jakie są Softcolorsy w użytkowaniu na co dzień (do kompa itd) ? Męczą oczy?
Ja od paru dni noszę Acuvue Enhancers - Aqua. Kolor zmieniony nieznacznie i generalnie raczej ciemniejszy, nie dają efektu ciemnych obwódek jak Freshlooki, ale są bardzo wygodne do noszenia. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3929 | |
Wtajemniczenie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() Ja nic o wycofaniu nie pisałam, ale info jest np. tutaj http://www.optometria.info/focus-sof...nca-roku-2011/ Edytowane przez Zielone_korale Czas edycji: 2012-01-22 o 13:14 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3930 |
Naczelny Hipster
|
Phi, co za kaszana i ja się pytam co mi teraz zapewni trawiastą zieleń w oku, heloł?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:14.