|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3931 |
Raczkowanie
|
Dot.: Soczewki kontaktowe - wątek zbiorczy
no tak to dobrze świadczy o biofinity, ale niestety suchość oczu mi przeszkadzała, szybko czułam soczewkę na oku, a w proclear nie ma żyłek i tak szybko mi oczy nie wysychają, chociaż niestety ostatnio coraz bardziej :-( czas na wizytę kontrolną u okulistki
|
![]() ![]() |
![]() |
#3932 |
Zakorzenienie
|
Zamówiłam sobie parę soczewek Biofinity, tutaj -> klik!
Zastanawiam się jednak czy dobrze zrobiłam, bo są podstępnie i podejrzanie tanie ![]() Ja też mam widoczne żyłki w oczach, odkąd pamiętam, u mnie w rodzinie to normalne. Zapytam jednak o nie okulistkę przy następnej wizycie ![]() ![]()
![]() ![]() Edytowane przez pani-jesień Czas edycji: 2008-12-22 o 09:57 |
![]() ![]() |
![]() |
#3933 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Malla rozmawiałam z okulistką nt tych żyłek. Wg niej nie chodzi o to żeby nie były widoczne, tylko żeby była "prawidłowa siatka żyłek". Ja to rozumiem tak, że one mają jakieś swoje miejsce, a jak się pojawiają tam gdzie nie powinny to wtedy jest źle. Ja mam właśnie taką "prawidłową siatkę". Buziaki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3934 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, a ja mam jeszcze pytanie z innej beczki. Co ile zmieniacie tusze do rzęs? Bo ja się maluję codziennie, a moje oba tusze mają już ponad rok i ciągle jest ich dosyć sporo i nie są jakieś zaschnięte.. Zastanawiam się czy mimo to nie powinnam ich wyrzucić i sprawić sobie nowego tuszu? Czy taki ponad roczny tusz może mnie podrażniać czy coś, czy nie jest przeterminowany?
|
![]() ![]() |
![]() |
#3935 |
Nie depcze krokusów
|
Teoretycznie powinno się wymieniać co kilka miesięcy, ale ja w tyle nigdy nie zużywam kolorówek. Proponuję przy każdej chorobie oczu.
Mam nadzieję, że moja siatka żyłek jest prawidłowa ![]() Używam teraz Hylo-Care. Są ok, ale bez rewelacji. Plus za brak konserwantów. Trochę zacina mi się pompka, co nie zdarzyło mi się w Hylo-Comod, ale to może kwestia przyzwyczajenia. Kropelki są małe, nie wylewają się z oczu, co ma znaczenie, gdy oczy są pomalowane. Ostatnio mam niewielką potrzebę używania, bardziej profilaktycznie je stosuję po założeniu i po zdjęciu soczewek. Polecam. Bardzo tanie te Biofinity! Ale wyprzedaż rządzi się swoimi prawami, może to ze zwrotów, opakowania były niekompletne itp, a może ktoś ze sklepu to czyta i widzi, jak ciężko kupić je na sztuki w sklepach, więc robi nam na Gwiazdkę prezent ![]()
![]() |
#3936 |
Zakorzenienie
|
Ja tusze zmieniam, co 2,3 m-ce i tez maluję się codziennie.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3937 |
Zakorzenienie
|
Malla przy każdej chorobie oczu to brzmi jakbym ciągle jakieś choroby miała, a tak nie jest
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3938 |
Raczkowanie
|
Witam.
Mam pytanko ![]() Nigdy nie miałam szkieł kontaktowych czy soczewek, chciałabym nosić, ale nic na ten temat nie wiem...... Byłam kilka m-cy temu prywatnie u okulisty, ale to była jakaś poraznka, nic się nie dowiedziałam ![]() pracuję przy komputerze, prowadzę auto, mam w jednym oku -1,5 a w drugim -0,5 czy moge nosić szkła? jeśli tak to jakie? Proszę o pomoc! w okularach strasznie źle się czuje ![]()
#3939 |
Wtajemniczenie
|
mozesz nosic szkiełka ale musi ci je okulista dopasowac, bo jam inna wade a inne soczewki nosze i widze
|
![]() ![]() |
![]() |
#3940 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() myślałam, ze mogę kupić z taką mocą jak okulary ![]()
![]() |
#3941 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3942 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() w okularach wogóle nie mam problemu suchych oczu, tylko jak założę soczewki i mam wrażenie że po kilku miesiącach noszenia soczewek en problem jest zdecydowanie większy niż na początku jak wypróbuję soflens38 to dam znać czy służą moim oczom |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3943 |
Nie depcze krokusów
|
lalaith - wiem, że nie chorujesz, więc to znaczy, że odpada przejmowanie się terminem tuszu
![]() pani-jesień - biorąc pod uwagę, że weszły w tym roku na rynek polski, to ważność mają co najmniej do 2010r.
![]() |
#3944 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3945 |
Nie depcze krokusów
|
Jak dostaniesz, to daj znać.
![]() |
#3946 |
Zakorzenienie
|
Jasne, że dam znać
![]() ![]()
#3947 |
Przyczajenie
|
Mam pytanie do osób którym od noszenia soczewek robią się widoczne żyłki. Powiedzcie gdzie wam się te żyłki robią? Bo mi się robią na białku od wewnętrznej strony twarzy- tej stronie białka bliżej nosa. Pozatym zauważyłam, że żyłki widać mi tylko w dniu w którym robię sobie przerwę w noszeniu soczewek. Czy widoczne żyłki są groźne? O czym to świadczy? Noszę Acuvue Advance Hydraclear + płyn Renu. Może poradzicie mi jakieś dobre kropelki którch bym używała w dniu przerwy od soczewek. Od soczewek odpoczywam średnio 2 dni w tygodniu, zazwyczaj środa + niedziela. Jeśli ma to znaczenie to palę papierosy.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3948 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale w tych soczewkach praktycznie kropli używam tylko rano i wieczór profilaktycznie, w każdych innych musiałam po kilka razy dziennie. Cytat:
![]() Odkryłam ostatnio super okład na oczy: z herbatki lipowej! Znalazłam na wizażu że ma takie właściwości: działanie osłaniające, łagodzące, kojące, zwęża naczynka, likwiduje zaczerwienienia i podrażnienia. Pierwsze wrażenie: szok, ta herbatka jest tłusta. Drugie: okład fajniejszy niż herbata, rumianek czy świetlik, których używałam do tej pory. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3949 |
Raczkowanie
|
ale akurat moja pani okulistka pytała się mnie jakie chcę soczewki: miesięczne czy kwartalne B&L, oczywiście polecała bardziej miesięczne jako nowocześniejsze ale mówiła że jak finansowo za drogo to mogę kwartalne nosić
|
![]() ![]() |
![]() |
#3950 |
Zakorzenienie
|
Rany, jaką dziś traumę przeżyłam!
![]() ![]() ![]() Wydaje mi się, że moja ślepota po założeniu soczewki była spowodowana tym, że pomyliłam lewą z prawą - pewnie źle je włożyłam do pojemniczka i zamiast na lewe oko założyć -1,75, założyłam -4,75 ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() Edytowane przez pani-jesień Czas edycji: 2008-12-28 o 11:18 |
![]() ![]() |
![]() |
#3951 |
Przyczajenie
|
Witam ponownie drogie Panie
![]() Ostatnio miałem jakieś pytanie dotyczące soczewek jednodniowych. Teraz również mam pytanie z nimi związane. Nie były mi wczesniej potrzebne, teraz są i bardzo zalezy mi na czasie ![]() ![]() ![]() Znalazłem za to coś ciekawego:P http://www.kontaktowe.pl/index.php?p...duct&prod_id=4 Acuvue2 - mozna nosic w trybie night&Day a mi zalezy zeby chociaz ta jedną noc nie sciągac tych soczewek, ale nigdy nie nosiłen takich, zawsze sciagam przed snem. Czy bez konsultacji z lekarzem moge tak sobie przez 1 noc przespac w nich, a reszte juz nosic normalnie (2 tygodnie?) Bo one przynamniej maja krzywizne 8,7 :P Bardzo proszę o możliwie jak naszybsza odpowiedź ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3952 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zdecydowałam się na 2 tygodniowe. NIC, po prostu NIC nie czuję że mam cokolwiek na oku. lekarka mi jak założyła to od pierwszej chwili pełen komfort choć przygotowałam się na tortury przyzwyczajania się że mam coś w oku. A ty NIC, zadnego dyskomfortu. Okulary niech spadają w życiu juz z tym badziewiem nie będe się męczyć, wolę ślepa chodzić. ![]() Tylko zdejmować na początku nie umiałam, nie umiałam sobie soczewki z oka wydłubać z 15 minut siedziałam z panią doktor az w końcu na chama soczewkę z oka "wytarłam", ale teraz już mam sposób. Bosz, jaka wygoda w końcu ![]()
![]() |
#3953 |
Zakorzenienie
|
LucidDream nie ma czegoś takiego jak "Twoje parametry". Każde soczewki mają inne parametry i to że nosisz soczewki jakiejś firmy o pewnych parametrach nie znaczy to wcale że innej firmy o tych samych parametrach będą na Ciebie dobre. Dlatego każdą zmianę firmy i parametrów soczewek musisz konsultować z okulistą.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3954 |
Nie depcze krokusów
|
Aisza25 - biorąc pod uwagę, jak łatwo jest odciągnąć dolną powiekę, a ciężko górną, widzę wyraźniejsze żyłki tylko u dołu i po stronie przynosowej, cały czas te samek, po 1 z każdej strony. Reszta żyłek, choć widoczna, to nie rzuca mi się w oczy, tylko te są bardzo wyraźne. Wrzuć "krople" w "przeszukaj ten wątek", to znajdziesz multum opinii.
Pani Jesień - masz już Biofinity? Gdy czasem przez przypadek założę na chwilę okulary mimo soczewek (przyzwyczajenie, heh), to też w nich nic nie widzę, więc to całkiem możliwe, że założyłaś nie na to oko co trzeba. Żeby się upewnić, lepiej na słabsze oko załóż tę drugą, będziesz widzieć jak w za słabych okularach, ale przynajmniej z bliska będzie ok, co ułatwi zdjęcie. Lucid Dream - nie wiem po co tyle kombinujesz? Advance miały kiedyś atest na okazyjne spanie, podobnie jak obecnie Oasys (czyli tydzień bez przerwy lub 2 tygodnie ze ściąganiem na noc). Wycofano go, gdy te drugie weszły na rynek, ale kompletnie niezrozumiałe dla mnie jest, jakim cudem utrzymano go dla hydrożelowych, nie przepuszczających zbyt dużo tlenu Acuvue2... Ich kupno byłoby dla Ciebie uwstecznieniem. A już zdecydowanie nie polecam zakładania po raz pierwszy nowych soczewek w dniu, na który zostały przeznaczone, można się na tym strasznie przejechać. Nie wypadną Ci oczy, gdy założysz je wieczorem przed imprezą, a zdejmiesz lub wyrzucisz (nawet wyrzucenie wyjdzie Ci taniej niż kupienie nowych plus przesyłka) nad ranem jak się skończy, sumarycznie będziesz je mieć na oczach tyle samo godzin, co normalnie za dnia, gdy zakładasz rano, a ściągasz wieczorem, tyle tylko, że noc zamieni się z dniem. Jeśli wcześniej nie spałeś w soczewkach, to nie polecam, dodatkowo oczy dobije dym papierosowy, alkohol i zmęczenie. Jak urwie Ci się film lub nie będziesz w stanie zdjąć, to rano soczewki wyrzuć albo chociaż wyczyść dokładnie mechanicznie i zrób sobie kilka dni przerwy od nich, zmieniając codziennie płyn. cava - gratuluję, mnie pierwszy raz samodzielne zdjęcie zajęło 4 godziny, a drugie 1,5!
![]() |
#3955 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A co z tymi kroplami do oczu? Ja żadnych nie dostałam, trzeba je zapuszczać codziennie, czy tylko w razie jakichś infekcji, innych kłopotów (jakich?) Trzeba mieć jakies krople na wszelki wypadek? Jakie najlepiej? Dzis kolejny rzut miłości do soczewek, w końcu widziałam gdzie jadę na treningu a nie jak ostatni ślepak, pozycja na sępa, zmrużone oczka i wrzask instruktorki. :P Kocham moje soczewki. :-D
Cava Z salamandrą w dłoni szedłem przez powierzchnię komety. Liz Williams Edytowane przez cava Czas edycji: 2008-12-30 o 12:14 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3956 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3957 |
Raczkowanie
|
subskrypcja
![]()
#3958 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Kropelek nie trzeba używać jeżeli nie ma takiej potrzeby. Tylko w razie uczucia suchości oczu albo w razie jakiś infekcji, podrażnienia jeżeli zaleci okulista. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3959 |
Nie depcze krokusów
|
chitty - jaki ładny avek
![]() cava - ja się kropelkuję, żeby nie wyschnąć, ostatnio nawet bardziej profilaktycznie po założeniu i zdjęciu soczewek, bo już mnie tak nie wysuszają jak wcześniej.
![]() |
#3960 |
Wtajemniczenie
|
czy któraś z was stosowała może krople Bauscha Hyal-drop multi? bez konserwantów ponoć mają wygodny aplikator i nie trzeba ściskać buteleczki żeby je wydobyć ze środka.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:07.