Kolorowe soczewki kontaktowe, wątek zbiorczy - Strona 134 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-03-26, 10:18   #3991
Mitsukki
Naczelny Hipster

Dot.: Kolorowe soczewki kontaktowe, wątek zbiorczy

Cytat:
Napisane przez guglak Pokaż wiadomość
Przez laboratorium raczej nie chcę. Poszukam na razie Acuvue 2 colors i kupię jedna parę na próbę. Dobrze,że chociaż moich drugich (normalnych) nie wycofali bo bym się zapłakała.
Guglak, a który kolor z Acuvue chcesz kupić? Mi najbardziej zalezy na zielonych, mam szarozielone oczy i Focusy dawały świetny trawiasty efekt.
Jak jakieś kupisz to prroszę, wrzuć zdjęcia

Cytat:
Napisane przez cava Pokaż wiadomość
Jestem dzieckiem chaosu, tylko chaotyczne działania mają u mnie prawo bytu i nie przyprawiają mnie o zniechęcenie, poczucie bycia niewolnikiem, marazm i łzy w oczach.
Mitsukki jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-26, 10:35   #3992
guglak
Raczkowanie

Co do koloru to jeszcze nie wiem. Muszę się po sklepach przejść bo w necie na kartony sprzedają a nie wiem czy do nich się przekonam. Softcolory miałam wszystkie. Mam niebiesko-zielone oczy i w zielonych miałam kocie, w niebieskich ocean a w aquach jak brudna woda. Wszyscy pytali czy to moje naturalne oczy dopiero koleżanki się zorientowały,że co miesiąc mam inny kolor.

guglak jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-26, 12:21   #3993
karolina_0
Raczkowanie

sama nie jestem przekonana do tego laboratorium ale wlasnie czekam na zamowienie od nich bo z moja krzywizna nie mam zbyt wielkiego wyboru. tylko jakies typu j&johnson iinne acuvue pasuja o przerazajaca mdlych kolorach:// ale przyznam ze zupelnie inaczej wyobrazalam sobie to biuro. myslalam ze bede mogla sobie wybrac parametry jakie chce i przedewszystkim powieksze oko tak jak bede chciala bo chyba wlasnie o to miedzy innymi tez chodzi w tych soczewkach.. a okazalo sie ze oni sa wstanie zrobic najwieksza o srednicy 11,5mm!!! to skoro nawet te najmniejsze color makersy co byly mniej wiecej wielkosci moje naturalnej teczowki maja 14mm to ja sobie wgl nie wyobrazam co to beda musialy byc za male pyrtki. byc moze nawet jeszcze mniejsze od moich naturalnych oczu
karolina_0 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-27, 16:42   #3994
_gatinha_
Zadomowienie

Miała któraś ColourVue 3 Tones kolor Green? Przepatrzyłam spooooro stron, ale nie znalazłam żadnej ze zdjęciem tych soczewek
Stary 2012-03-27, 17:38   #3995
ap-hope
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez earthpace Pokaż wiadomość
Ja nie wiem, ale sama mam krzywiznę 8.6 a noszę soczewki 8.4, 8.7 i 8.9 (wszystkie zalecone przez optyka) i nie odczuwam żadnej różnicy. Odczułam przy 8.3 - ale może to nie wina ich krzywizny , nie wiem.
Nie wiem od czego to zależy, ale fakt jest też taki, że firmy zazwyczaj mają dosyć standaryzowane te krzywizny...i gdybym np chciała nosić tylko z krzywizna 8.6 to musiałabym nosić tylko Freshlooki, które dla mnie są zbyt twarde..
Nie ma też co być nadmierną formalistką i trzeba sobie zaufać - obserwować swój komfort noszenia i oczy, to w końcu my wiemy co jest dla nas najlepsze a nie wskaźniki itd.

No właśnie nosi mi się je bardzo fajnie i nie czuję żadnej różnicy. W ogóle właśnie noszę Focusy Softcolors z zapasów magazynowych Dostałam je w sklepie Twoje Soczewki. Wyprzedają je po 25zł za sztukę Pytałam się też babeczki czy są jakieś podobne i z tego co razem wyszukałyśmy to tylko Acuvue 2 i freshlook dimensions. Sama mam szarozielone oczy i zielone z focusów są kapitalne Każdy widzi różnicę, a wyglądają bardzo naturalnie. Szkoda że je wycofują.
ap-hope jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-27, 18:48   #3996
yennefer2
Raczkowanie

Wypowiem się na temat tego laboratorium. 3 razy korzystałam z ich usług. 2 razy byłam bardzo zadowolona, a raz nie do końca. Otóż sama mam oczy szaro-niebieskie i zawsze marzyłam o ciemnym brązie. Zamówiłam w laboratorium soczewki, podając im dokładne parametry soczewek jakie mnie interesują. Laboratorium ustaliło ze mną kolor, wszystko było jak trzeba. Później chciałam ponowić takie samo zamówienie i tu nie opisałam im wystarczająco o jakie soczewki mi chodzi (nie podałam,że chodzi mi o pełny filtr, więc automatycznie zrobiono mi soczewki ze średnim...) no i efekt był taki,że moja tęczówka prześwitywała. Napisałam do nich wyjaśniając,że chciałam dokładnie takie soczewki jak poprzednio. I tu laboratorium zachowało się bardzo ładnie, ponieważ w ramach zadośćuczynienia zaproponowali mi nowe zamówienie za koszt samych soczewek od producenta. I tym razem znowu były takie jak na początku. Tak więc, polecam ich usługi, cierpliwie odpisują na maile, wyjaśniają. Pamiętajcie tylko,żeby im dokładnie opisywać wszystkie parametry A i jeśli któraś z Was zamówi sobie u nich jakieś soczewki, to wklejcie proszę zdjęcia, bo korcą mnie zielone lub niebieskie od nich
yennefer2 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-27, 20:17   #3997
Majka007
Zakorzenienie

Focusy dalej mozna kupić na allegro

21.03.2016 dr. D.F. Mentor 450cc okrągłe
Majka007 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-29, 10:21   #3998
karolina_0
Raczkowanie

yennefer2 bo widze ze ty jestes juz doswiadczona z tym biurem.. jak wyglada sprawa z srednica?? podobno produkuja najwieksza a skoro co napisali ze 11,5mm czyli najmnijesza z jaka do tej pory sie spotkalam.. rzeczywiscie te soczewki ani troche nie powiekszaja oka?? myslalam ze uda mi sie zamowic takie w przynajmniej 14mm jak przy standardowych ale kategorycznie mi odmowili i obawiam sie ze te soczewki mimo ze moze kolor moze i bedzie ciekawy a czekam na intensywny turkus wiec z tego co przyslali mi zdjecie jaki to mniej wiecej da efekt to zrobi wrazenie to przez to ze te soczewki beda male nie osiegne takiego efektu na jakim mi zalezy(
Stary 2012-03-30, 18:26   #3999
yennefer2
Raczkowanie

Hey,
ja miałam u nich soczewki ze średnicą 11,5 w kolorze średniego brązu, który na oku wyglądał na ciemny brąz. Ponieważ sama mam jasne oczy, to w tych ciemnych soczewkach moje oczy wyglądały na większe , ale w przypadku innych kolorów to nie wiem jak to działa...
Przy jednym z zamówień przysłali mi soczewki ze średnicą 11,00mm, to wtedy mi naturalna tęczówka wystawała na brzegu... :-/

---------- Dopisano o 19:26 ---------- Poprzedni post napisano o 18:49 ----------

Cytat:
Napisane przez karolina_0 Pokaż wiadomość
yennefer2 bo widze ze ty jestes juz doswiadczona z tym biurem.. jak wyglada sprawa z srednica?? podobno produkuja najwieksza a skoro co napisali ze 11,5mm czyli najmnijesza z jaka do tej pory sie spotkalam.. rzeczywiscie te soczewki ani troche nie powiekszaja oka?? myslalam ze uda mi sie zamowic takie w przynajmniej 14mm jak przy standardowych ale kategorycznie mi odmowili i obawiam sie ze te soczewki mimo ze moze kolor moze i bedzie ciekawy a czekam na intensywny turkus wiec z tego co przyslali mi zdjecie jaki to mniej wiecej da efekt to zrobi wrazenie to przez to ze te soczewki beda male nie osiegne takiego efektu na jakim mi zalezy(
A i mam prośbę o fotkę w nowych soczewkach, bo chciałabym zamówić w laboratorium tym razem albo turkus albo szmaragd. Dzięki
Stary 2012-03-31, 11:37   #4000
karolina_0
Raczkowanie

yennefer no to mnie nie pocieszylas. czyli to 11,5 to rzeczywiscie bedzie 4 razy mniejsze od tych standardowych proponowanych w internecie?? a ja narzekalam na color makersy ze takie na maxa male wgl oka znaczaco nie powiekszyly to teraz dostane 4 razy mniejsze na ktorych prawdopodobnie bedzie wystawac mi naturalna teczowka... ciekawe czy gdybym doplacila to czy by mi nie wyprodukowali po ludzku w normalnej srednicy hehe ale troche sie obawiam z czyms takim wypuszczac bo pewnie i tak mnie czyms zbyja
jak tylko przyjda wkleje ci foto ale pewnie ty i tak osiagniesz inny efekt bo z tego co slyszalam naturalna teczowka ma znaczenie a ty masz jasniejsze bo niebieskie ja mam szara zielen wiec podejzewam ze na tobie to bedzie wygladac duzo lepiej
Stary 2012-04-01, 11:44   #4001
earthpace
Zakorzenienie

W tym laboratorium Legro można zamówić sobie jakieś jasno - zielone soczewki ? Czy oni mają standaryzowane kolory: niebieski, zielony, brązowy i tyle. Z ich strony nic wyczytać nie można.
earthpace jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-04-01, 22:35   #4002
yennefer2
Raczkowanie

Nie wiem, ale chyba są w stanie zrobić różne odcienie, wedle indywidualnych potrzeb. Napisz do nich maila i opisz o co chodzi, a na pewno Ci odpiszą Ponieważ brązowe mi zrobili b. fajne, to teraz baardzo mnie kuszą inne kolory...może spróbuję..chociaż żałuję,że tyle kasy trzeba na te kolorowe-soczewkowe-eksperymenty wydać...
Stary 2012-04-02, 06:23   #4003
earthpace
Zakorzenienie

A ile ta przyjemność kosztuje?
Stary 2012-04-02, 12:01   #4004
yennefer2
Raczkowanie

w większości przypadków jedna para miesięcznych soczewek kosztuje w laboratorium 100zł więc jak na mój gust to sporo jak na eksperyment kolorystyczny...
Stary 2012-04-04, 14:52   #4005
an_90
Przyczajenie

Smile Dot.: Kolorowe soczewki kontaktowe, wątek zbiorczy

Hej , chciałabym zacząć nosic kolorowe soczewki , moze mi ktos polecic dobra firmę ???
an_90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-04-04, 15:00   #4006
_czarny_kot
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sugarbomb Pokaż wiadomość
Wypróbuj Acuvue 2 colors podkreślające.
te soczewki są beznadziejne, żadnej różnicy w kolorze czy byłam w tych soczewkach czy bez, kasa wywalona w błoto
_czarny_kot jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-04-05, 01:20   #4007
ap-hope
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez _czarny_kot Pokaż wiadomość
te soczewki są beznadziejne, żadnej różnicy w kolorze czy byłam w tych soczewkach czy bez, kasa wywalona w błoto
Może źle dobrałaś sobie kolory. To są soczewki podkreślające a nie zmieniające kolor. Ja wolę te podkreślające. Nie wyglądają z bliska jak sztuczne oko. Po focusach zamierzam właśnie Acuvue nosić, chyba że wypuszczą jakąś nowinkę w zamian za Focus Softcolors. Ale jeszcze zamierzam jechać na zapasach magazynowych ...
Stary 2012-04-05, 16:00   #4008
_czarny_kot
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ap-hope Pokaż wiadomość
Może źle dobrałaś sobie kolory. To są soczewki podkreślające a nie zmieniające kolor. Ja wolę te podkreślające. Nie wyglądają z bliska jak sztuczne oko. Po focusach zamierzam właśnie Acuvue nosić, chyba że wypuszczą jakąś nowinkę w zamian za Focus Softcolors. Ale jeszcze zamierzam jechać na zapasach magazynowych ...
Mam niebieskie oczy, wybrałam soczewki w kolorze niebieskim dokładnie ocean blue i naprawdę żadnej zmiany, żadnego podkreślenia w kolorze moich oczów nie było widać, ani trochę. Aż nałożyłam jedną soczewkę acuvue, a drugie oko bez soczewki i nie widziałam żadnej różnicy...
_czarny_kot jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-04-07, 12:40   #4009
yennefer2
Raczkowanie

ja mam szaro-niebieskie oczy i kupiłam dzisiaj Focusy Softcolors w kolorze Aqua...Niestety na moich oczach nie dają nawet najmniejszej zmiany. Miałam kiedyś jeszcze Evergreeny i było tak samo. Próbowałam też podkreślających z Freshlooków i też żadnej różnicy...Niestety mimo jasnych oczu muszę kupować jakieś mocniej kryjące soczewki, a one niestety wyglądają na oku dużo gorzej

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-04-08, 01:47   #4010
ap-hope
Raczkowanie

_czarny_kot... nie wiem, na prawdę.

dziwne, strasznie dziwne... Na początku Focusy zdawały się nie dawać żadnej zmiany, aż do pierwszego kontaktu ze znajomymi. Fakt, że jak w sklepie zobaczyłam przez pudełeczko soczewkę licho zabarwioną już miałam decydować się na fresh, ale w ostatniej chwili wybrałam podkreślające i nie żałuję. Oto efekt.

P170312_13.07a.jpg
Focus Softcolors Evergreen (po lewej) i moje (po prawej)
Stary 2012-04-09, 09:53   #4011
earthpace
Zakorzenienie

Bardzo podoba mi się efekt. Mam zielone oczy i jestem ciekawa jakby wyglądały na moich.
Focusy to te, które wycofują? Może powinnam się pośpieszyć..

---------- Dopisano o 10:53 ---------- Poprzedni post napisano o 10:37 ----------

Możecie polecić jakieś brązowe soczewki na zielone oko?
Stary 2012-04-10, 12:20   #4012
yennefer2
Raczkowanie

Wydaje mi się,że zarówno na zielone jak i na niebieskie oczy najlepsze brązowe soczewki dostępne na rynku (poza takimi na zamówienie w laboratorium) to CooperVision Expression Color i Freshlooki Color Brown (bodajże). Na moich oczach ładnie wyglądały,ale nie mogłam ich nosić ze względu na zbyt wyskoki poziom uwodnienia
Stary 2012-04-10, 22:37   #4013
Dashing
Raczkowanie

Pomóżcie!

Chce w najbliższym czasie zakupić sobie kolorowe soczewki i chciałabym uzyskać efekt oczu `husky` czyli jasny niebieski i nie wiem jaki kolor soczewek i z jakiej firmy były by odpowiednie.
Dodam ,że nie posiadam żadnej wady wzroku.

chciałabym uzyskać coś takiego jak ma Dorota Naruszewicz zdj. nr1

moje oczy zdj. nr 2 (na żywo są troszke ciemniejsze)

PROSZE O POMOC ! z góry dzięki
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Naruszewicz.jpg (37,4 KB, 112 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg oczy.jpg (9,5 KB, 90 załadowań)

-
2009 - Lloret de mar
2010 - Słoneczny Brzeg
2011 - Lloret de mar

2012 - RIMINI !. ;***

Edytowane przez Dashing
Czas edycji: 2012-04-10 o 22:38
Dashing jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-04-11, 06:25   #4014
earthpace
Zakorzenienie

Dashing, szczerze mówiąc nie kojarzę żadnych soczewek dostępnych na polskim rynku, które pozwolą uzyskać taki efekt. Sama szukam rozjaśniających oko soczewek i odnoszę wrażenie, że każdy rodzaj kolorowych soczewek (zmieniajace kolor, podkreślające) przyciemnia oko.
Nie wiem jakie są możliwości w laboratorium Legro, w którym parę osób zamawia soczewki.

Jeśli przejrzysz youtube, widać, że w USA są dostępne soczewki dające efekt Husky. Niestety w USA soczewki są na receptę zatem nie wiem czy można sobie takowe sprowadzić.
Stary 2012-04-11, 09:21   #4015
yennefer2
Raczkowanie

Zgadzam się z przedmówczynią Nie wiem czy istnieją na naszym rynku jakiekolwiek soczewki, które dadzą taki efekt Wiem,że z serii Crazy były kiedyś jasno-błękitne kryjące soczewki,ale one wyglądają potwornie sztucznie nawet z daleka...
Stary 2012-04-11, 13:18   #4016
ricca166
Wtajemniczenie

Dziewczyny ,ponawiam pytanie,bo widzę,że ruch się zrobił na wątku.
Do osób o dużych źrenicach:
Czy macie może sprawdzone soczewki kolorowe,które nie nachodzą na źrenice podczas noszenia (mój odwieczny problem),czyli o dość sporej średnicy wewnętrznego otworu soczewki?
ricca166 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-04-11, 14:03   #4017
yennefer2
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ricca166 Pokaż wiadomość
Dziewczyny ,ponawiam pytanie,bo widzę,że ruch się zrobił na wątku.
Do osób o dużych źrenicach:
Czy macie może sprawdzone soczewki kolorowe,które nie nachodzą na źrenice podczas noszenia (mój odwieczny problem),czyli o dość sporej średnicy wewnętrznego otworu soczewki?
Ja nie mam dużych źrenic, ale jak nosiłam ColorVue Big Eyes, to te otwory wydawały mi się ogromne. Oczywiście nie wiem jakie konkretnie soczewki Ciebie interesują, ale przeszłam przez chyba wszystkie dostępne na polskim rynku Dodam,że soczewki ColorVue należały do jednych z najwygodniejszych, a musiałam z nich zrezygnowac właśnie z powodu zbyt dużego otworu na źrenicę, bo mój naturalny kolor przy źrenicy był bardzo widoczny
Stary 2012-04-11, 14:49   #4018
Zielone_korale
Wtajemniczenie

czy w Polsce można kupić soczewki Acuvue 1-day Define Vivid Style? A jeśli nie, to gdzie w rozsądnej cenie?
Zielone_korale jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-04-12, 08:03   #4019
Karolcia666
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Dashing Pokaż wiadomość
Pomóżcie!

Chce w najbliższym czasie zakupić sobie kolorowe soczewki i chciałabym uzyskać efekt oczu `husky` czyli jasny niebieski i nie wiem jaki kolor soczewek i z jakiej firmy były by odpowiednie.
Dodam ,że nie posiadam żadnej wady wzroku.

chciałabym uzyskać coś takiego jak ma Dorota Naruszewicz zdj. nr1

moje oczy zdj. nr 2 (na żywo są troszke ciemniejsze)

PROSZE O POMOC ! z góry dzięki
Dokładnie takiego wyglądu jak na zdjęciu nie uzyskasz, bo jak? Soczewka musiałaby zakryć Twoją tęczówkę w 100%, a to wyglądałoby sztucznie. Zastanów się, czy nie lepiej zmienić sobie kolor na bardzo jasny niebieski, ale żeby to wyglądało naturalnie i niekoniecznie jak u Doroty. Polecam Tobie soczewki PartyEye A SKY - to jest taki ciepły niebieski kolor, który fajnie wygląda właśnie na jasnych oczach i efekt nie będzie sztuczny. W centrumsoczewek.pl je znajdziesz. Na pewno nie szukaj nic, co mocno kryje, bo to będzie dalekie od delikatnej zmiany, o którą Tobie chodzi jeśli dobrze rozumię?
Karolcia666 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-04-12, 17:07   #4020
Nais
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Zielone_korale Pokaż wiadomość
czy w Polsce można kupić soczewki Acuvue 1-day Define Vivid Style? A jeśli nie, to gdzie w rozsądnej cenie?
http://allegro.pl/nowosc-jj-1-day-ac...217493037.html
Ale są tylko w dwóch mocach.
Nais jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości