|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3991 | |
Naczelny Hipster
|
Dot.: Kolorowe soczewki kontaktowe, wątek zbiorczy
Cytat:
Jak jakieś kupisz to prroszę, wrzuć zdjęcia ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3992 |
Raczkowanie
|
Co do koloru to jeszcze nie wiem. Muszę się po sklepach przejść bo w necie na kartony sprzedają a nie wiem czy do nich się przekonam. Softcolory miałam wszystkie. Mam niebiesko-zielone oczy i w zielonych miałam kocie, w niebieskich ocean a w aquach jak brudna woda
![]()
![]() |
#3993 |
Raczkowanie
|
sama nie jestem przekonana do tego laboratorium ale wlasnie czekam na zamowienie od nich bo z moja krzywizna nie mam zbyt wielkiego wyboru. tylko jakies typu j&johnson iinne acuvue pasuja o przerazajaca mdlych kolorach:// ale przyznam ze zupelnie inaczej wyobrazalam sobie to biuro. myslalam ze bede mogla sobie wybrac parametry jakie chce i przedewszystkim powieksze oko tak jak bede chciala bo chyba wlasnie o to miedzy innymi tez chodzi w tych soczewkach.. a okazalo sie ze oni sa wstanie zrobic najwieksza o srednicy 11,5mm!!! to skoro nawet te najmniejsze color makersy co byly mniej wiecej wielkosci moje naturalnej teczowki maja 14mm to ja sobie wgl nie wyobrazam co to beda musialy byc za male pyrtki. byc moze nawet jeszcze mniejsze od moich naturalnych oczu
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3994 |
Zadomowienie
|
Miała któraś ColourVue 3 Tones kolor Green?
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#3995 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
No właśnie nosi mi się je bardzo fajnie i nie czuję żadnej różnicy. W ogóle właśnie noszę Focusy Softcolors z zapasów magazynowych ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3996 |
Raczkowanie
|
Wypowiem się na temat tego laboratorium. 3 razy korzystałam z ich usług. 2 razy byłam bardzo zadowolona, a raz nie do końca. Otóż sama mam oczy szaro-niebieskie i zawsze marzyłam o ciemnym brązie. Zamówiłam w laboratorium soczewki, podając im dokładne parametry soczewek jakie mnie interesują. Laboratorium ustaliło ze mną kolor, wszystko było jak trzeba. Później chciałam ponowić takie samo zamówienie i tu nie opisałam im wystarczająco o jakie soczewki mi chodzi (nie podałam,że chodzi mi o pełny filtr, więc automatycznie zrobiono mi soczewki ze średnim...) no i efekt był taki,że moja tęczówka prześwitywała. Napisałam do nich wyjaśniając,że chciałam dokładnie takie soczewki jak poprzednio. I tu laboratorium zachowało się bardzo ładnie, ponieważ w ramach zadośćuczynienia zaproponowali mi nowe zamówienie za koszt samych soczewek od producenta. I tym razem znowu były takie jak na początku. Tak więc, polecam ich usługi, cierpliwie odpisują na maile, wyjaśniają. Pamiętajcie tylko,żeby im dokładnie opisywać wszystkie parametry
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3997 |
Zakorzenienie
|
Focusy dalej mozna kupić na allegro
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3998 |
Raczkowanie
|
yennefer2 bo widze ze ty jestes juz doswiadczona z tym biurem.. jak wyglada sprawa z srednica?? podobno produkuja najwieksza a skoro co napisali ze 11,5mm czyli najmnijesza z jaka do tej pory sie spotkalam.. rzeczywiscie te soczewki ani troche nie powiekszaja oka?? myslalam ze uda mi sie zamowic takie w przynajmniej 14mm jak przy standardowych ale kategorycznie mi odmowili i obawiam sie ze te soczewki mimo ze moze kolor moze i bedzie ciekawy a czekam na intensywny turkus wiec z tego co przyslali mi zdjecie jaki to mniej wiecej da efekt to zrobi wrazenie to przez to ze te soczewki beda male nie osiegne takiego efektu na jakim mi zalezy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3999 | |
Raczkowanie
|
Hey,
ja miałam u nich soczewki ze średnicą 11,5 w kolorze średniego brązu, który na oku wyglądał na ciemny brąz. Ponieważ sama mam jasne oczy, to w tych ciemnych soczewkach moje oczy wyglądały na większe ![]() Przy jednym z zamówień przysłali mi soczewki ze średnicą 11,00mm, to wtedy mi naturalna tęczówka wystawała na brzegu... :-/ ---------- Dopisano o 19:26 ---------- Poprzedni post napisano o 18:49 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4000 |
Raczkowanie
|
yennefer no to mnie nie pocieszylas. czyli to 11,5 to rzeczywiscie bedzie 4 razy mniejsze od tych standardowych proponowanych w internecie?? a ja narzekalam na color makersy ze takie na maxa male wgl oka znaczaco nie powiekszyly to teraz dostane 4 razy mniejsze na ktorych prawdopodobnie bedzie wystawac mi naturalna teczowka... ciekawe czy gdybym doplacila to czy by mi nie wyprodukowali po ludzku w normalnej srednicy hehe ale troche sie obawiam z czyms takim wypuszczac bo pewnie i tak mnie czyms zbyja
jak tylko przyjda wkleje ci foto ale pewnie ty i tak osiagniesz inny efekt bo z tego co slyszalam naturalna teczowka ma znaczenie a ty masz jasniejsze bo niebieskie ja mam szara zielen wiec podejzewam ze na tobie to bedzie wygladac duzo lepiej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4001 |
Zakorzenienie
|
W tym laboratorium Legro można zamówić sobie jakieś jasno - zielone soczewki ? Czy oni mają standaryzowane kolory: niebieski, zielony, brązowy i tyle. Z ich strony nic wyczytać nie można.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4002 |
Raczkowanie
|
Nie wiem, ale chyba są w stanie zrobić różne odcienie, wedle indywidualnych potrzeb. Napisz do nich maila i opisz o co chodzi, a na pewno Ci odpiszą
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4003 |
Zakorzenienie
|
A ile ta przyjemność kosztuje?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4004 |
Raczkowanie
|
w większości przypadków jedna para miesięcznych soczewek kosztuje w laboratorium 100zł
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4005 |
Przyczajenie
|
![]()
Hej , chciałabym zacząć nosic kolorowe soczewki , moze mi ktos polecic dobra firmę ???
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4006 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4007 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4008 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4009 |
Raczkowanie
|
ja mam szaro-niebieskie oczy i kupiłam dzisiaj Focusy Softcolors w kolorze Aqua...Niestety na moich oczach nie dają nawet najmniejszej zmiany. Miałam kiedyś jeszcze Evergreeny i było tak samo. Próbowałam też podkreślających z Freshlooków i też żadnej różnicy...Niestety mimo jasnych oczu muszę kupować jakieś mocniej kryjące soczewki, a one niestety wyglądają na oku dużo gorzej
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4010 |
Raczkowanie
|
_czarny_kot... nie wiem, na prawdę.
dziwne, strasznie dziwne... Na początku Focusy zdawały się nie dawać żadnej zmiany, aż do pierwszego kontaktu ze znajomymi. Fakt, że jak w sklepie zobaczyłam przez pudełeczko soczewkę licho zabarwioną już miałam decydować się na fresh, ale w ostatniej chwili wybrałam podkreślające i nie żałuję. Oto efekt. P170312_13.07a.jpg Focus Softcolors Evergreen (po lewej) i moje (po prawej) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4011 |
Zakorzenienie
|
Bardzo podoba mi się efekt. Mam zielone oczy i jestem ciekawa jakby wyglądały na moich.
Focusy to te, które wycofują? Może powinnam się pośpieszyć.. ---------- Dopisano o 10:53 ---------- Poprzedni post napisano o 10:37 ---------- Możecie polecić jakieś brązowe soczewki na zielone oko? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4012 |
Raczkowanie
|
Wydaje mi się,że zarówno na zielone jak i na niebieskie oczy najlepsze brązowe soczewki dostępne na rynku (poza takimi na zamówienie w laboratorium) to CooperVision Expression Color i Freshlooki Color Brown (bodajże). Na moich oczach ładnie wyglądały,ale nie mogłam ich nosić ze względu na zbyt wyskoki poziom uwodnienia
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4013 |
Raczkowanie
|
Pomóżcie!
Chce w najbliższym czasie zakupić sobie kolorowe soczewki i chciałabym uzyskać efekt oczu `husky` czyli jasny niebieski i nie wiem jaki kolor soczewek i z jakiej firmy były by odpowiednie. Dodam ,że nie posiadam żadnej wady wzroku. chciałabym uzyskać coś takiego jak ma Dorota Naruszewicz zdj. nr1 moje oczy zdj. nr 2 (na żywo są troszke ciemniejsze) PROSZE O POMOC ! z góry dzięki ![]()
- 2009 - Lloret de mar ![]() 2010 - Słoneczny Brzeg 2011 - Lloret de mar ![]() 2012 - RIMINI !. ;*** ![]() Edytowane przez Dashing Czas edycji: 2012-04-10 o 22:38 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4014 |
Zakorzenienie
|
Dashing, szczerze mówiąc nie kojarzę żadnych soczewek dostępnych na polskim rynku, które pozwolą uzyskać taki efekt. Sama szukam rozjaśniających oko soczewek i odnoszę wrażenie, że każdy rodzaj kolorowych soczewek (zmieniajace kolor, podkreślające) przyciemnia oko.
Nie wiem jakie są możliwości w laboratorium Legro, w którym parę osób zamawia soczewki. Jeśli przejrzysz youtube, widać, że w USA są dostępne soczewki dające efekt Husky. Niestety w USA soczewki są na receptę zatem nie wiem czy można sobie takowe sprowadzić. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4015 |
Raczkowanie
|
Zgadzam się z przedmówczynią
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4016 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny ,ponawiam pytanie,bo widzę,że ruch się zrobił na wątku.
![]() Do osób o dużych źrenicach: Czy macie może sprawdzone soczewki kolorowe,które nie nachodzą na źrenice podczas noszenia (mój odwieczny problem),czyli o dość sporej średnicy wewnętrznego otworu soczewki? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4017 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4018 |
Wtajemniczenie
|
czy w Polsce można kupić soczewki Acuvue 1-day Define Vivid Style? A jeśli nie, to gdzie w rozsądnej cenie?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4019 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4020 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale są tylko w dwóch mocach. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:28.