|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4051 |
Raczkowanie
|
Dot.: Kolorowe soczewki kontaktowe, wątek zbiorczy
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4052 |
Raczkowanie
|
yennefer to laboratorium ostro przegina jesli ty wciaz czekasz na zamowienie od nich. a moze oni to juz wyprodukowali tylko to poczta sie z tym tak ociaga?? w kazdym razie mi za 2 dni konczy sie waznosc tych turkusowych bo one sa tylko miesieczne a jak teraz trzeba czekac miesiac na soczewki to chyba kupie w ciemno te blekitne. podobno maja byc bardziej naturalne od turkusowych. niewiem moze to tylko zludzenie ale ten turkus mi sie kojarzy z soczewkami freshlook dimensions
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4053 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4054 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4055 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4056 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
jutro będą to cykne fotkę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4057 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4058 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4059 |
Raczkowanie
|
pierdzielisz? co za niekompetencja, nie dosc ze czekalas na te soczewki prawie miesiac to jeszcze nie przyslali Ci probki ktora obiecali.. jak teraz i mi kaza czekac miesiac na zamowienie to juz chyba calkiem zwatpie:/
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4060 |
Przyczajenie
|
Ja od kilku dni posiadam ColourVUE Big Eyes kolor Pretty Hazel i musze stwierdzic, że to najwygodniejsze soczewki jakie miałam
![]() ![]() Zamieszczam dwa zdjęcia oczu w soczewkach, moj naturalny kolor to ciemny brąz. Edytowane przez Komagata Czas edycji: 2012-05-13 o 13:19 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4061 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Napisałam do nich maila, gdzie wkleiłam fragment maila od ich pracownicy, która obiecywała mi te próbki (na szczęście mam zachowaną całą korespondencję) no i zobaczymy co oni na to... |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#4062 |
Raczkowanie
|
oni tam chyba teraz zmienili konsultanke z tad caly ten cyrk:/ no ale miejmy nadzieje ze sprawa sie wyjasni i dosla Ci to co obiecali byle by nie za nastepny miesiac
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4063 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja wybrałam jaśniejszy odcień ,ciekawe,czy wyjdą ciemne na moich . pewnie juz dzś będą ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4064 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4065 |
Raczkowanie
|
to zapytaj ich czy nie dali by rady przyslac tego troche wczesniej niz za miesiac bo kilka osob zastanawia sie nad zakupem tych soczewek i chcieli by jak najszybciej wiedziec jak to mnie wiecej wyglada haha
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4066 |
Raczkowanie
|
Pytałam. Nie da rady, bo nie mają próbek. Będą w przyszłym miesiącu jak zatrudnią nowych pracowników...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4067 |
Raczkowanie
|
znaczy ja podejzewam bo z tego co mi napisali ten kolor bedzie wchodzic w modrawkowy a ich soczewki sa zblizone do focus softcolors wiec to pewnie bedzie w przyblizeniu wygladac tak jak te focusy royal blue blekitne. przynajmniej mi sie tak wydaje, a te soczewki nie grzesza naturalnoscia dlatego tak sie zastanawiam ale z 2 strony intuicja podpowiada mi ze mi sie spodobaja wiec niewiem czy nie wezme ich tak na spontanie w ciemno
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4068 |
Zakorzenienie
|
macie racje.
wielka dziura w soczewkach powiekszających oko. soczeka tylko dla osób z podobna kolorystyka naturalnego oka . efekt świetny,tylko nie mogłam tego uchwycic aparatem ![]() moje naturalne oko w kolorze bursztynu (kiepskie zdjęcie) bez☠tytułu3.jpg zdjęcie z lampą bez☠tytułu2.jpg bez lampy błyskowej' bez☠tytułu1.jpg jesli bede szukać niebieskich szkieł to muszę znaleźć z małą dziurką na źrenicę. nosze te soczewki już godzinę,ale ciągle widzę jak przez mglę.to samo jak w poprzednich.może ja nie moge nosić soczewek? Edytowane przez TmargoT Czas edycji: 2012-05-15 o 12:20 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4069 |
Raczkowanie
|
a mi sie wydaje ze masz poprostu zle dopasowane pod wzgledem krzywizny i z tad te dolegliwosci. soczewki powinny byc prawie nie wyczuwalne na oku. a kolor rzeczywiscie ladny ale mi sie bardziej podoba twoj naturalny
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4070 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4071 |
Zakorzenienie
|
Słuchajcie, nie rozeznaje się w ogóle w soczewkach więc nie wiem o co chodzi oglądając aukcje np na allegro gdzie są opisy tych soczewek... Takie kolorowe soczewki mogą nosić osoby, które nie mają wady wzroku? Takie "zerówki"? Mam zielone oczy a chciałabym brązowe
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4072 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() edit-niech się lepiej wypowiedzą specjalistki,bo moja wiedza jest do ![]() ![]() Edytowane przez TmargoT Czas edycji: 2012-05-20 o 19:11 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4073 |
Raczkowanie
|
Witam wszystkich obeznanych w temacie, mam nadzieję, że możecie mnie "poprowadzić przez mgłę" mej niewiedzy.
Planuję w najbliższym czasie zakup soczewek, konkretnie z rodzaju big eyes, jednak ja nie o tym. Wiem, że muszą być dopasowane pod względem krzywizny do oka, i tutaj rodzi się pytanie. Mam iść do okulisty i poprosić by mi zmierzył krzywiznę, czy jak mam to załatwić :P? I oczywiście, ile taka przyjemność może kosztować, żebym wiedziała, czy udać mogę się już teraz czy jednak będę musiała uzbroić się w potężniejsze fundusze? ![]() Dziękuję za odpowiedzi, każda będzie bardzo pomocna ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4074 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4075 |
Zakorzenienie
|
zakupilam pierwsze kolorowe niebieskie soczewki<na codzien nosze noermalne bezbarwne> i mam wrazenie ze ten niebiseki kolor zaslania mi pole widzenia troche. czy to normalne??
![]() |
![]() |
#4076 |
Raczkowanie
|
Witajcie! (od razu przepraszam jak się powtarzam, ale pobieżnie szukając kilka podstron wcześniej nie znalazłam podobnego problemu)
Czy oprócz Acuvue 2 Colours Enhancers (dwutygodniówki) są dostępne jakieś inne zamienniki wycofacych Focusów Softcolours? Kończy mi się zapas i raczej już w żadnym sklepie ich nie znajdę. Chodzi mi o soczewki miesięczne lekko koloryzujące bez widocznych pikselików. Miałam kilka takich i bardzo mi się nie podobają. A te focusy to najlepsze co mogło mi się trafić... Interesuje mnie kolor zielony ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4077 |
Raczkowanie
|
hej,
przymierzam się do kupna swoich pierwszych kolorowych soczewek. Moje naturalne to ciemnoniebieskie, chciałabym zakupić jedną parę w kolorze turkusowym lub jasnobłękitnym, drugą w niemnobrązowym. Możecie polecić jakieś dobre modele? Głownym kryterium, którym sę kieruję to to, żeby nie było widać tych pikseli, bo wygląda to tragicznie, a dwa, żeby dziura na źrenicę nie była zbyt wielka, zwłaszcza jeśli idzie o brązowe, nie chcę, żeby było widać mój naturalny kolor oka wewnątrz, bo też uważam, że wygląda to strasznie słąbo :/. Jedne z nich wolałabym speklakularne w typie big eyes, a drugie mogą być naturalne. Proszę pomóżcie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4078 |
Raczkowanie
|
![]()
Hej! widze tu duży wątek moda - uroda ^^
![]() ![]() ![]() ![]() Jak się desperacko szuka, to się wszystko znajdzie. Focusy mi wycofali ![]() POSZUKUJĘ! soczewek powiększających powyżej 14.5mm średnicy, dostępnych w Polsce. Ktokolwiek widział, ktokolwiek wie, najlepiej zielone też. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4079 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4080 |
Raczkowanie
|
![]()
[1=6ab835231803f4b1cac896d 6aed120cccc2755ce_6576510 2cc8be;34656929]Seria Big Eyes ColourVue, 15mm. Są zielone - Party Green.[/QUOTE]
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dziękuję^^ ale super. A gdzie najlepiej, najbezpieczniej je zakupić? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:52.