|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#391 |
Raczkowanie
|
Dot.: Kolorowe soczewki kontaktowe! Ma ktos jakieś doświadczenie?
hej;] a jakie polecilybyscie mi zeby jaknajmocniej przycemnic oko?? nie znam sie na koloryzujacych soczewkach... czy sa ciemno brazowe?? zalezaloby mi na takich na studniowke;] a i czy sa soczewki zmieniajace kolor wraz z korekta oczu takie jednodniowe?? bo o ze zwykle jednodniowe to wiem...
![]() |
#392 |
Zakorzenienie
|
są na allegro soczewki czarne
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#393 |
Zakorzenienie
|
sa jednodniowe oczywiscie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#394 |
Rozeznanie
|
Zauwazylam, ze niektore dziewczyny z tych co wkleily zdjecia maluja sie po wewnetrzej stronie oka (na tej linii) , mimo zalozonych soczewek
![]() Tak mozna?
![]() |
#395 |
Wtajemniczenie
|
sabbatha, ślicznie dziękuję
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#396 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#397 |
Zakorzenienie
|
Ja nosze soczewki i zawsze się tak maluje. I tak jak powiedziała sabbatha nie sprawia to żadnych problemów. Trzeba tylko uważyć żeby nie trafić się kredką w soczewke
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#398 |
Rozeznanie
|
To i ja sprobuje sie tak malowac
![]() Swoja droga ladnie kolorowe soczewki wygladaja na waszych oczach. Nic nie widac, ze to nie wasz kolor... Ja mialam raz kilka lat temu niebieskie FL, zalozylam je raz i do tej pory mam uraz, ale jak tak ogladam wasze oczy to znowu mam ochote sprobowac ![]()
![]() |
#399 |
Zakorzenienie
|
ja jak pierwsyz raz założyłam kolorowe to tez mi było niewygodnie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#400 |
Raczkowanie
|
Hej, doradźcie jaki kolor lepszy? Sea Green czy Evergreen? Kurcze, nie wiem które zamówić..
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#401 |
Raczkowanie
|
Hej.Właśnie czekam na soczewki kolorowe ACUVUE 2 kolor brązowy(moje naturalne oczy są niebieskie).Mam nadzieję,że w końcu te będą dobre(na codzień noszę tej firmy tylko,że przezroczyste),bo z innych firm były zaduże i zawsze wyrzucałam,a myslałam,że jak uniwersalne,to będą pasować...
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#402 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#403 |
Raczkowanie
|
Sluchajcie, a jak założe na moje zielone oczy soczewki całkowicie zmieniajace (Freshlook Colorblends) też zielone to bedzie mocno widac zmianę? Tzn zmianę intensywności koloru.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#404 |
Raczkowanie
|
![]()
Przeglądnełam kilka wątków, ale nigdzie nie znalazłam odpowiedzi na taki problem. Zależy mi na soczewkach, które nie korygują wady wzroku (bo takiej nie posiadam, nie mam problemów ze wzrokiem, nie nosze okularów), tylko takie które poprostu zmieniają kolor tenczówki. Gdzieś w telewizji widziałam takie soczewki "jednorazówki", które zakłada sie na oko tylko raz i po ściągnięciu są już do wyrzucenia. Ale niewiem czy to było w polskiej TV czy na niemieckim kanale....
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#405 |
Zakorzenienie
|
hmm... ja mam turkusowe. I często spotykam sie z uwagami jakie to mam piękne oczy, nietypowy kolor itd.
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#406 |
BAN stały
|
Przyszła mi ochota na kolorowe soczewki jak się naoglądałam waszych zdjęć
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#407 |
Zakorzenienie
|
Oj dziewczyny, kusicie
![]() Ja chce kupić sobie kolorowe soczewki, ale dopiero po nowym roku. Skłaniam się ku szafirowym i turkusowym (mam niebieskie oczy), ciekawa też jestem głębokiej zieleni ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#408 |
Raczkowanie
|
Zamówiłam turkusy =] Nie wiem czemu, spytałam kumpeli i powiedziała że w tych mi będzie najlepiej. Jak przyjdą to zrobię fotki. Ale obawiam się, że to nie prędko bo przez neta ;/
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#409 |
Raczkowanie
|
Dot.: Soczewki kolorowe.....cdn.
Kilka razy miałam takie soczewki. Normalnie noszę zwyczajne korekcyjne, ale kiedys jak kupowałam to dali mi gratis 4 pary kolorowych soczewek. Ponieważ są kolorowe, to w zależności od wielkości źrenicy mogą przeszkadzać. Jak było duzo światła i miałam małą źrenicę to nic mi nie przeszkadzało, ale kiedy źrenica "urosła" to miałam wrażenie jakbym miała coś zamazane, muszę przyznać, że było to średnio wygodne. Poza tym, ja noszę soczewki, bo mam wadę wzroku, a jeśli ty nie masz wady to radzę nie psuc oczu soczewkami. Po prostu są one niezbyt zdrowe. Mimo nowoczesnych technik powietrze jest w jakimś stopniu zatrzymywane przez soczewkę, a to jest niezdrowe dla oka. Jednak jeżeli chciałabyśnoisć kolorowe soczewki tylko na jakieś specjalne okazje to możesz zakupić np. jednodniowe iWear'y. Polecam sklep Vision Express, tam profesjonalnie dobiorą ci soczewki. Aha! zapomniałam wspomnieć o jednym - na początku wkładanie i zdejmowanie pochłania sporo czasu, więc nie wiem czy jest się warto męczyć. Poza tym musisz być przygotowana na czasochłonny dobór soczewek. Jest to tak, że okulista zakłada ci soczewkę, ty chodzisz z nią jakieś 10-15 minut, wracasz i mówisz czy są wygodne, czy je czujesz, itp. U mnie okulistka trafiła za pierwszym razem, ale mojej koleżance dobierali soczewki przez godzinę!!!
Wiem, że się rozpisałam, ale mam nadzieję że pomogłam. Jakbys miała jeszcze jakieś pytania to pisz. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#410 |
Raczkowanie
|
![]() ![]() ![]()
![]() |
#411 |
Raczkowanie
|
Ja nie czcę soczewek na stałe. Chciałabym podkreślic kolor oczu tylko na jeden wieczór....ale nie mówie, ze nie zalożyła bym takich na jedną, lub dwie dyskoteki. Więc raczej rozglądne się za takimi jednodniowymi i zaopatrze się w 2 pary. Dziękuje Ci za info...i czekam na jeszcze jakieś wskazówki....Pozdrawiam
![]() |
#412 |
Przyczajenie
|
Dot.: Zmiana koloru oczu- soczewki
witam drogie Panie
![]() mam problem chce sobie sprawic taka soczewke ![]() ![]() http://images3.fotosik.pl/298/13805f6c225b1038.jpg a chce cos wybrac z tych soczewek: http://www.allegro.pl/item148679963_...99za_pare.html dziekuje i pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#413 |
Przyczajenie
|
![]()
itam drogie Panie
![]() mam problem chce sobie sprawic soczewki ![]() ![]() http://images3.fotosik.pl/298/13805f6c225b1038.jpg a chce cos wybrac z tych soczewek: http://www.allegro.pl/item148679963_...99za_par e.html i sa rózne rozmiary, jakia róznica bedze w tedy gdy bede nosil 14.2 mm a np 14.5?? dziekuje i pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#414 |
Zakorzenienie
|
Dot.: soczewki dla chlopaka (czyli dla mnie :)
ja mam z tych kolor GREEN (zdjecia wyzej) ale moje naturalne sa niebieskie ale wszystki msie podoba kolor.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#415 |
BAN stały
|
Ja nie czcę soczewek na stałe. Chciałabym podkreślic kolor oczu tylko na jeden wieczór....
proponuje kupic wiecej i zmieniac kazdej nocy... ;p |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#416 |
Raczkowanie
|
witam. a w jakiej cenie można dostać soczewki zmieniajace kolor jednorazowe w vision express?? tak mniej więcej... i jakie najbardziej polecacie?? dodam, że mam krótkowzrczność...
![]() |
#417 |
Zadomowienie
|
A ja chciałabym dowiedzieć się czy badanie u okulisty jest niezbędne?
Nie mam i nigdy nie miałam problemów ze wzrokiem a bardzo chciałabym sprawić sobie kolorowe soczewki ![]() ![]() Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#418 |
Zakorzenienie
|
istnieją. a często nam się wydaje że nie mamy wady wzroku a po badaniu się okazuje, że jest inaczej. ja bym radziła badanie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#419 |
Raczkowanie
|
.
Edytowane przez BrudneSkarpetki Czas edycji: 2011-02-20 o 18:21 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#420 |
Zakorzenienie
|
Krzywizna uniwersalna pasuje praktycznie wszystkim chyba - ale naprawde mozesz mieć wad, tylko jej nie zauważasz, a poza tym okulista wie lepiej :P
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:59.