Soczewki kontaktowe - wątek zbiorczy - Strona 153 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-03-13, 12:49   #4561
JustkaDzu
Przyczajenie

Dot.: Soczewki kontaktowe - wątek zbiorczy

Witam wszystkich

Mam pytanko znacie jakiegos dobrego specjaliste który super dobiera soczewki Szukam specjalisty z Warszawy lub okolic ulica lub jakis numer do niego
Próbowałam juz 3 razy niestety zawsze miałam źle dopasowane soczewki oczy zachodziły mi mgła i nie widziałam dobrze
Pomózcie proszę mam juz dosyć tych wstrętnych okularów
JustkaDzu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-13, 15:28   #4562
lalaith
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Malla Pokaż wiadomość
Lalaith - świetna promocja! NutrofTotal kupowałam w aptece na Os.Bohaterów Września, czyli zupełnie przeciwna strona miasta od Ciebie. Sieć aptek to Hygieia, niestety na ich stronie nie mogę znaleźć tego produktu Klarin Aktiv wychodzi tanio, a ma bogaty skład, z tego co pamiętam. Zupełnie zapomniałam o napisaniu tego artykułu, a ceny faktycznie nieźle wzrosły, z 20-paru do prawie 40
No ja właśnie szukam czegoś ok 20zł. Teraz kupuję MaxiVision Total kosztuje prawie 30. Patrzyłam na ten Klarin ale nie ma kwasów Omega 3 na czym mi zależy. Z tego co szukałam chyba tylko Nutrof Total i MaxiVision Total mają?
lalaith jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-13, 16:08   #4563
Ineso
Matka Smoka

Cytat:
Napisane przez fiolka85 Pokaż wiadomość
Ale dlaczego mi się oberwało ?? Nie napisałam, że Ty to robisz.
Ja uważnie przeczytałam wypowiedź Nais i radiohedki i postanowiłam napisać co myślę o zakraplaniu płynu do oczu.
fiolka - przepraszam, to w ogóle nie było personalne, a że już Tobie się zerwało to już totalna pomyłka.
Ineso jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-13, 17:23   #4564
Malla
Nie depcze krokusów

Po tygodniu stwierdzam, że Biofinity są świetne, bardzo przyjazne oku! Szkoda tylko, że na mnie za duże, nie zmniejszyła się po tym czasie wcale ich ruchomość
Stary 2009-03-13, 18:36   #4565
Kamfcia
Przyczajenie

kurczee . tak bardzo chciałabym je miećć . ;/ lipaa chybaa . . ;/
Kamfcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-13, 18:51   #4566
Malla
Nie depcze krokusów

Kamfcia - idź z rodzicem do okulisty, niech wyjaśni co jest z tym związane. Nie martw się, przyjdzie na Ciebie czas
Stary 2009-03-13, 21:26   #4567
sooczewka
Przyczajenie

mam pytanie, mam soczewki ciba vision spherical i nie wiem jakie one są , kupiłam jedne i dostałam w malej saaszetce gdzie odrazu były one. Tzn. facet w sklapie powiedział mi, że można je nosić nawet 7 dni bez zdejmowania.. ( są miesięczne) i że to jakaś nowa formuła. Czy naprawde można je nosić tyle ?
sooczewka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-03-14, 13:56   #4568
Aisza25
Przyczajenie

sooczewka

Dobrze powiedział- możesz je nosić 7 dni bez zdejmowania- ale po tym czasie jedyne co możesz to wyrzuć je do kosza. Natomiast jeśli je codziennie zdejmujesz i czyścisz to możesz nosić je miesiąc.
Aisza25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-14, 15:22   #4569
karolcia106
Raczkowanie

Drogie Wizażanki
Planuje zakup soczewek kontaktowych przez internet. Tylko mam pewne wątpliwości. Mam nadzieje ze mi pomożecie.
Po pierwsze, nosilam soczewki B&L Optima, w sklepie są też soczewki soflens , dodam ze są tansze. Zastanawia mnie czy optima roznią się bardzo od soflensów?? Czy mogę sama dokonac zmiany bez konsultacji z okulistą??
Po drugie-na obu oczach nosze –1,5. w sklepie jak zaznaczam jedno opakowanie to moge dokonac wyboru wartości soczewki tylko na lewe oko. No ale ja mam taka sama wartosc na obu. Czyli mogę kupic to jedno opakowanie zawierajace soczewki dla lewego oka i nosic je również na prawym?? czy budowa soczewki dla lewego oka rozni się od budowy soczewki dla prawego?? Mam nadzieje ze Wiecie o co mi chodzi
Może dla niektórych te pytania wydadza się smiesznedodam ze nosze soczewki od niedawna, także nie jestem jeszcze obeznana w tym temacie...
Mam nadzieje ze mi pomozecie
karolcia106 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-14, 16:52   #4570
pani-jesień
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolcia106 Pokaż wiadomość
Po drugie-na obu oczach nosze –1,5. w sklepie jak zaznaczam jedno opakowanie to moge dokonac wyboru wartości soczewki tylko na lewe oko. No ale ja mam taka sama wartosc na obu. Czyli mogę kupic to jedno opakowanie zawierajace soczewki dla lewego oka i nosic je również na prawym?? czy budowa soczewki dla lewego oka rozni się od budowy soczewki dla prawego?? Mam nadzieje ze Wiecie o co mi chodzi
Nie ma podziału soczewek na lewe i prawe oko
pani-jesień jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-14, 17:40   #4571
Malla
Nie depcze krokusów

Cytat:
Napisane przez sooczewka Pokaż wiadomość
mam pytanie, mam soczewki ciba vision spherical i nie wiem jakie one są , kupiłam jedne i dostałam w malej saaszetce gdzie odrazu były one. Tzn. facet w sklapie powiedział mi, że można je nosić nawet 7 dni bez zdejmowania.. ( są miesięczne) i że to jakaś nowa formuła. Czy naprawde można je nosić tyle ?
To są Optixy, bardzo popularne, dobre soczewki, dostępne także w wersji Aqua z nawilżaczem.
Faktycznie po 7 dniach bez zdejmowania należy je od razu wyrzucić. Nie stosuje się takiej zasady, że 3 dni nosi bez ściągania, a potem jeszcze 2 tygodnie!
Nigdy nie śpij w soczewkach, to bardzo częsta przyczyna komplikacji! Traktuj to jako wyjście awaryjne, np. gdy pojechałaś do kogoś, nie wzięłaś płynu, a uciekł ostatni autobus albo jak na imprezie sobie za dużo pozwolisz ;]
Warto wyrabiać w sobie dobre nawyki, czyli nie żałować płynu i nie spać w soczewkach. Tłumaczenie "przecież po to są, takimi je zrobiono" jest bezsensowną pułapką marketingową.

karolcia106 - lepiej pytać przed dokonaniem czynności, nie ma się czego wstydzić. Nie zmieniaj sama soczewek, każda jest inna i inaczej zachowuje się na oku. Optima występuje też pod nazwą SofLens38. Jest tak tanią i opłacalną soczewką, że nie ma sensu zmieniać na jeszcze tańsze...
Stary 2009-03-14, 21:49   #4572
Kamfcia
Przyczajenie

może jeszcze szybciej niż mi się wydajee . ; D obyy . !

jakie polecacie cenowo . . ? ( bezpieczne . ! )

----------------------

najczęstsze problemy i rozwiażania . .
Kamfcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-14, 21:56   #4573
Malla
Nie depcze krokusów

Kamfcia - soczewki dobiera lekarz, nie da się powiedzieć, że takie a takie są najlepsze. Każdemu pasują inne.
Stary 2009-03-14, 22:46   #4574
Broniecka
Raczkowanie

Dziewczyny, nie wiem, jak to wygląda u Waszych okulistów, ale w salonie, do którego ja chodzę, zawsze dostaję parę próbnych soczewek w cenie badania i mogę w ciągu dwóch tygodni wymienić je na inne również bezpłatnie, jeśli mi nie będą pasować i znowu mam okres próbny. Dlatego może zamiast samemu kombinować, lepiej udać się do specjalisty i popytać o takie oferty?

Broniecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-14, 22:55   #4575
MagJa
Zakorzenienie

Dziewczyny, a powiedzcie mi, czy jeśli przy zakładaniu soczewki muszę usunąć z ich powierzchni całkiem spore pęcherzyki powietrza tzn. że soczewka może być za luźna? Bo od tygodnia chodzę w Frequency 55 i zawsze mam taki problem przy zakładaniu, chociaż na oczach ich nie czuję i wytrzymuję w nich dzień w dzień od rana do wieczora, nawet w pracy przy kompie i klimie. Oczywiście wspomagam się Hylo-Comod, ale przy Biofinity nawet krople nie pomagały i mogłam je nosić tylko dorywczo (soczewki, nie krople ). Ogólnie w tych Frequency czuję się b. komfortowo, tylko to zakładanie mnie martwi. W ogóle one są b. miękkie i ciągle mi się wyginają na palcu, jak je próbuję zakładać.
A tak poza tym, to kupiłam sobie nową wersję płynu OptiFree, tą nawilżającą przez 14h Replenish. Za kilka dni, jak mi się skończy zwykły OptiFree to zacznę testować. Ciekawe czy faktycznie oko jest przy nim dłużej nawilżone, fajnie by było, nie powiem.
MagJa jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-03-15, 07:49   #4576
Devayani
Raczkowanie

Z pamiętnika nosicielki soczewek Frequency 55 Aspheric:
Dzień 1:
Pierwsze wrażenie: soczewka jest ogromna i tak miękka, że Biofinity przy niej wydaje się być soczewką twardą. Nie ma problemu z odróżnieniem strony prawej od lewej, chociaż z powodu miękkości soczewka prawie rozlewa się na palcu. Na razie jest ok, ale jak to mówią, nie chwal dnia przed zachodem słońca.
Stary 2009-03-15, 12:35   #4577
Nais
Wtajemniczenie

MagJa, te pęcherzyki to nic takiego. Miałam tak przy miękkich Soflensach, zdarza się i przy twardszych PureVision. Przy mrugnięciu powietrze powinno samo uciec spod soczewki.

---------- Dopisano o 13:35 ---------- Poprzedni post napisano o 12:41 ----------

Uh, złoszczę się, bo właśnie szukam po sklepach internetowych tych moich PureVision - i tam, gdzie jest najtaniej, tam mają tylko krzywiznę 8,6 A tam, gdzie jest wybór, cena od razu skacze powyżej 70zł. To samo na allegro, tam o wyborze krzywizny to właściwie mogę pomarzyć... Czyżby cała Polska nosiła 8,6?
Nais jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-15, 17:25   #4578
Malla
Nie depcze krokusów

2 użytkowniczki Frequency na 1 stronie, chyba nie ma takiego innego forum

MagJa - soczewki hydrożelowe są miększe i bardziej "przelewające się" niż z silikonem. Pęcherzyki same uciekną, jak poruszasz gałką na wszystkie strony.

Nais - znam ten ból, na mnie 8,6 są za duże...
Stary 2009-03-15, 18:24   #4579
Nais
Wtajemniczenie

Malla, mi lekarz przepisał właśnie te o krzywiźnie 8,3, najtaniej chyba znalazłam po 73 zł/opakowanie, plus do tego jakieś dwa płyny gratis (pewnie Renu, który zazwyczaj wciskają). A że muszę od razu kupić dwa opakowania.... No trochę to boli, nie powiem. Jak w krzywiźnie 8,6, to były np. na allegro po 62 zł. Rożnica spora..

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-03-15, 18:33   #4580
atrament
Raczkowanie

GG do atrament

Potrzebuje Waszej rady.
dotąd uzywałam soczewek J&J ACUVUE 2 o krzywiźnie 8.3 , wada: -1,50.Przymierzam się na zakup soczewek Acuvue OASYS lub inne jaką średnice powinnam wybrać?
Problem mam z nimi taki, że potrzebuje soczewki które bedą lżejsze dla oka tzn nie będą tak przesuszać oka, mimo stosowania kropel hylo-comod.Advance 2 mają uwodnienie 58% czy powinnam wybrać mniejsze lub wiekszę uwodnienie?
Możecie coś polecić?
Pzdr.
atrament jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-15, 20:53   #4581
Malla
Nie depcze krokusów

atrament - jedyne co mogę polecić, to lekarza. Wspomnij mu o wysychaniu oczu, niech Ci dobierze coś nowszego. Nie kupuj na własną rękę.

Nais - na tej aukcji są za 70zł z suplementem gratis.

Edytowane przez Malla
Czas edycji: 2009-03-15 o 20:55
Malla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-15, 21:02   #4582
Nais
Wtajemniczenie

Dziękuję, Malla Wychodzi złotówka różnicy między tą aukcją a ofertą sklepu, który znalazłam
Stary 2009-03-15, 21:18   #4583
Malla
Nie depcze krokusów

a biorąc pod uwagę przesyłkę?
Stary 2009-03-15, 21:21   #4584
Nais
Wtajemniczenie

No właśnie z przesyłką Traktuję te koszty całościowo.
Stary 2009-03-15, 21:25   #4585
Malla
Nie depcze krokusów

Daj znać, gdzie są najtańsze, bo za pół roku może pomolestuję o nie lekarza.
Stary 2009-03-15, 21:34   #4586
Nais
Wtajemniczenie

Strona o której piszę, to TA Mają chyba ogólnie niskie ceny, na Soflensy i Oasys też. Przede wszystkim niski koszt przesyłki w porównaniu do innych sklepów.
Oczywiście nie mam żadnego interesu, dla którego podaję ten adres, więc mam nadzieję, że nie łamię regulaminu
Stary 2009-03-15, 21:51   #4587
Malla
Nie depcze krokusów

Oasys za 66zł, wow!

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-03-15, 22:07   #4588
Nais
Wtajemniczenie

To chyba najtańszy sklep, który znalazłam Przebitka cenowa u optyka - niewiarygodna.
Stary 2009-03-15, 23:53   #4589
MagJa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Devayani Pokaż wiadomość
Z pamiętnika nosicielki soczewek Frequency 55 Aspheric:
Dzień 1:
Pierwsze wrażenie: soczewka jest ogromna i tak miękka, że Biofinity przy niej wydaje się być soczewką twardą. Nie ma problemu z odróżnieniem strony prawej od lewej, chociaż z powodu miękkości soczewka prawie rozlewa się na palcu. Na razie jest ok, ale jak to mówią, nie chwal dnia przed zachodem słońca.
Podpisuję się pod Twoimi słowami obiema łapkami Jak właśnie wyliczyłam noszę już Frequency 55 od 11dni i póki co moje odczucia ani trochę się nie zmieniły. Soczewki są bardzo miękkie i z racji tej miękkości miewam problemy z ich przyczepnością do oka - bo jednak czasem wolą czepić się palca a z kolei przy ich ściąganiu często się sklejają ale mimo wszystko na oku ich nie czuć i moje oczy bardzo je polubiły, chyba z wzajemnością. Niemniej jednak po nich będę testować kolejne soczewki z rodziny CooperVision, tym razem Proclear, bo kupiłam je razem z Frequency.

Cytat:
Napisane przez Nais Pokaż wiadomość
MagJa, te pęcherzyki to nic takiego. Miałam tak przy miękkich Soflensach, zdarza się i przy twardszych PureVision. Przy mrugnięciu powietrze powinno samo uciec spod soczewki.
Przy mrugnięciu znika i wyczytałam w instrukcji obsługi soczewek, że tak być może, ale jednak wolałam Was dopytać, bo przy Biofinity te bąbelki były praktycznie nieodczuwalne, a przy Frequency najlepiej jednak jak je delikatnie palcem usunę, bo wymruganie tych pęcherzyków do przyjemnych doświadczeń nie należy. Tak dziwnie czuć soczewkę wtedy.

Cytat:
Napisane przez Nais Pokaż wiadomość
Uh, złoszczę się, bo właśnie szukam po sklepach internetowych tych moich PureVision - i tam, gdzie jest najtaniej, tam mają tylko krzywiznę 8,6 A tam, gdzie jest wybór, cena od razu skacze powyżej 70zł. To samo na allegro, tam o wyborze krzywizny to właściwie mogę pomarzyć... Czyżby cała Polska nosiła 8,6?
U mnie póki co wychodzi, że 8,7 najlepsze, więc chyba nie cała Polska nosi 8,6

Cytat:
2 użytkowniczki Frequency na 1 stronie, chyba nie ma takiego innego forum
I jeszcze obie mają porównanie do Biofinity

Cytat:
MagJa - soczewki hydrożelowe są miększe i bardziej "przelewające się" niż z silikonem. Pęcherzyki same uciekną, jak poruszasz gałką na wszystkie strony.
To ja chyba w takim razie wolę hydrożelowe, jakieś takie bardziej przyjazne oku mi się wydają.

Cytat:
Nais - znam ten ból, na mnie 8,6 są za duże...
A po czym poznać, tak na oko , że soczewki są za duże?
MagJa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-16, 00:10   #4590
Malla
Nie depcze krokusów

Teraz kolej Lalaith na testowanie Frequency

Hydrożele są mniej zdrowe (co za określenie...), przepuszczają mniej tlenu i rządzą się innymi zasadami co do wysuszania oczu.

Za duże są zbyt ruchome, przy 8,7 decentrowały mi się i uciekały do góry, przy 8,6 ruszają przy mruganiu, przypominają o sobie, przy silnym mrugnięciu zwijają i tak "pykają" jak przy pęcherzykach powietrza, nawet miałam 8,4 które lekarz stwierdził, że ok, ale jednak jeszcze nie to. Z 8,3 miałam tylko Advance, ale oczy się w nich męczyły bardziej niż w Oasys (te są o wiele lepsze mimo że 8,4).
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości